Locals d'Esquerra

Totes les notícies

L'alcalde de Caldes, Jordi Solé, amb l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, al costat
Caldes de Montbui

Unes cent persones omplen el ‘Robert de Nola’ al sopar de presentació de la llista electoral

El passat divendres 8 d’abril, la secció local d’Esquerra a Caldes va presentar la llista electoral al Restaurant ‘Robert de Nola’ de Caldes. Fins a cent persones van donar-hi suport assistint a l’acte presidit per l’Alcalde, Jordi Solé, i l’eurodiputat per ERC, Oriol Junqueras. Només en arribar, els assistents van poder fullejar en primícia una nova edició d’”El Gavarrot”, el butlletí de la secció local que aquest cop està dedicat a l’obra de govern de la legislatura que està a punt de concloure. A l’hora dels parlaments, que van començar amb la intervenció del secretari d’organització de la secció local, Jaume Mauri, es va destacar la proximitat que ofereix Jordi Solé com a Alcalde de la vila. D’altra banda, Oriol Junqueras va destacar valors com els de l’honestedat en la política. Solé va iniciar la seva intervenció amb paraules d’agraïment per la feina feta de tots els regidors de l’actual grup municipal d’ERC que, en paraules de l’Alcalde, “ha constituït el veritable motor d’aquest govern”.

Ple Parlament
Cardedeu

Resolució del Parlament de Catalunya en contra del kàrting

El passat dia 7 d'abril, es va celebrar una sessió ordinària de la Comissió d'Afers Institucionals al Parlament de Catalunya, on es va aprovar una resolució en la qual s'insta al govern de la Generalitat a la "reconsideració de l'autorització i els ajuts al projecte del circuit internacional de kàrting". Això vol dir que s'insta al govern a repensar-se les ajudes que havien estat concedides a la realització del kàrting, fet molt destacable ja que suposa un pas endavant per l'aturada definitiva del projecte que, sens dubte, faria malbé un espai molt important del nostre entorn natural. Cal ser conscients que a Cardedeu hi ha unanimitat respecte aquest afer i que cada formació, dins el seu àmbit d'influència, ha estat clau per dur aquesta qüestió al Parlament. Des de la Secció Local d'Esquerra Cardedeu celebrem l'aprovació d'aquesta resolució, tot i que som conscients que el projecte encara pot tirar endavant, i per això seguirem compromesos amb la causa i amb la plataforma "STOP Kàrting".

Manacor

Esquerra reivindica la justícia històrica a l'onzè Sopar per la República

El passat divendres 8 d'abril s'encetaven a Manacor deu dies d'actes per celebrar el 80è aniversari de la proclamació de la república. El primer, el clàssic Sopar per la República, que organitza Esquerra d'ençà de l'any 2001 va tenir lloc al Cafè de Can Lliro. S'hi trobaren una setantena de republicans manacorins per tal de retre homenatge als pioners que vuitanta anys abans treballaren per uns ideals de progrés. L'acte fou conduït pel secretari d'Organització local, Joan Gaià, qui feu de presentador dels dos intervinents: la candidata republicana al Consell de Mallorca, Cathy Sweeney i el regidor i candidat a la batlia de Manacor, Joan Llodrà. En la seva intervenció, el republicà Joan Llodrà, destacà que l'acte de divendres no era ni una presentació del programa ni un míting habitual sinó un acte per la República basat en cinc pilars. El primer, una celebració d'un fet positiu, la proclamació a Manacor, fa vuitanta anys, d'una nova manera de veure el món en què es rompia amb set-cents anys de feudalisme.

Nuri Prat
Bages

Nuri Prat, cap de llista d'ERC a Balsareny

La secció local d'ERC de Balsareny, va elegir per unanimitat a Nuri Prat i Valverde, com a alcaldable, per a la formació republicana a Balsareny, de cara a les properes eleccions del 22 de maig. Prat, va néixer a Balsareny, i des de molt jove ha col·laborat activament en diferents entitats del poble, i també va formar part en el seu moment, de l'AMPA de l'Escola Guillem de Balsareny. Actualment és regidora d'ERC a l'Ajuntament de Balsareny. En els propers dies, es presentarà la resta de la llista, la qual combinarà l'experiència de gent que ja ha estat a l'Ajuntament, sigui governant o a l'oposició, així com gent que tindrà la seva primera experiència en el món de la política local, i que aportarà nous aires i visions. ERC a Balsareny es marca com a prioritat oferir "honradesa i treball", en el seu dia a dia, per a poder desenvolupar totes les activitats, i no descuidar a cap persona del poble, sigui del color polític que sigui, ni tampoc no fer distincions pel seu origen de naixement, per a poder resoldre els problemes quotidians, que molts d'ells no han estat resolts per l'actual equip de govern.

Acte amb el Tardà
Bages

Presentació candidatura Castellbell amb Joan Tardà

Aquest divendres al vespre es va fer a Castellbell i el Vilat l'acte de presentació de la candidatura d'Esquerra per a les properes eleccions municipals. La Sala de Plens de l'Ajuntament va quedar petita davant de l'expectació que havia aixecat tant la candidatura en si com la xerrada posterior, a càrrec del diputat per ERC a Madrid Joan Tardà. En aquest temps de crisi, esquerra reupublicana de Castellbell i el Vilar és capaç de presentar una llista de persones significades del poble, amb experiència en àmbits tan diversos com l'educació, l'administració pública, l'empresa privada, l'educació ambiental, el sindical, els serveis socials, la gestió o la cooperació internacional. Un equip encapçalat per Albert Mulero, que n'ha estat l'aglutinador, i que obre unes expectatives a Esquerra a Castellbell i el Vilar com no havia tingut mai en la seva història. A l'acte també hi va intervenir Ramon Rubira, en representació dels independents que s'han sumat al projecte, tot recordant que la majoria d'ells mai havien estat a cap projecte polític, però que enguany és necessari, i que els valors republicans com la justícia social, la defensa de la qualitat de l'escola pública i catalana, la igualtat d'oportunitats, la cultura de l'esforç, etc, no els fan cap nosa.

platja de Malgrat
Malgrat de Mar

Web de Malgrat Turisme

Actualment, internet és el mitjà utilitzat per una gran majoria de persones per escollir el destí de les seves vacances, i és bàsic disposar d’una web que estigui al dia. Per Esquerra, la web de l’empresa municipal Malgrat Turisme s’ha de modernitzar i actualitzar. Es necessita un disseny més atractiu, actualitzar fotografies d’espais restaurats com la Torre de la vídua Sala, i també d’altres que han canviat la seva activitat com la Torre de ca l’Arnau, que és l’antiga escola de música municipal i ara hi acull la seu de la regidoria de Turisme i Cultura. La torre del Castell (segle XIV-XV), un edifici catalogat, protegit i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, actualment és inexistent a la web de l’empresa municipal Malgrat Turisme. Segons la portaveu republicana Teresa Verdaguer, “la torreta del Castell hauria d’ocupar un lloc destacat. El nostre poble no pot perdre el tren en un moment de màxima competència entre municipis pel turisme i, per tant, hem de cuidar els detalls per convertir-nos en un destí important, especialment pel que fa al turisme familiar, pel qual l’Ajuntament va apostar des de l’any 2007”.

lloc emblemàtic del municipi, Passatge dels Arcs
Malgrat de Mar

No arriba el que ens toca

En el Ple del mes d’abril es va aprovar la Memòria del Compte General de l’any 2010, i va quedar palès que els Tributs de l’Estat que rep Malgrat han disminuït un 22% en comparació amb l’any 2009. Cal recordar que en el 2009 ja hi havia una reducció del 6 % respecte l’any 2008. Per tant, per una banda arriba a Malgrat finançament del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) del govern de Madrid, 1.974.148,71 euros per inversions, i per l’altre l’Estat espanyol ens retalla els Tributs en 850.000 €. Cal interpretar les xifres i adonar-se que no és or tot el que llueix.

Pineda de Mar

Presentació Plataforma "Junts x Pineda"

Més d'un centenar de pinedenques i pinedencs es varen concentrar a l'antiga Biblioteca Serra i Moret per presenciar l'acte de presentació de la Plataforma "Junts x Pineda". Aquesta plataforma concorrerà a les properes eleccions del 22 de maig en coalició amb Esquerra a Pineda de Mar. El nostre projecte d'esquerres i catalanista avança cap a un model de poble més just, més sostenible que pugui fer front als reptes als quals haurà de fer front el nostre poble. Esquerra Pineda els i les vol agrair el seu suport, tot encoratjan-los a continuar a treballar incansablement pel model de ciutat que hom vol. Gràcies i som-hi!

Esquerra - Acord pel Masnou

Trobada amb l’associació juvenil de Teatre del Masnou

  Divendres al vespre, acompanyat de la Gemma Mercader, vam tenir una trobada amb l’Associació Juvenil de Teatre del Masnou (AJTEM). La Gemma Mercader, candidata de la llista d’ERC-Acord pel Masnou és membre del Grup d’Aficionats del Teatre del Masnou (GAT) i coneixedora de les diferents iniciatives teatrals que s’han fet al Masnou. Aquesta entitat de joves, nascuda l’any 2009, està formada per una bona colla de gent jove no només amb ganes de fer teatre, sinó també de participar de l’activitat cultural del Masnou. Ens van explicar les seves preocupacions, els problemes que tenen per poder assajar o poder representar una obra de teatre. El panorama teatral al Masnou és molt ric en gent disposada a treballar i molt pobre en mitjans i infraestructures per poder tirar endavant aquests projectes. Des dels més veterans del GAT, fins el grup Rauxa, vinculat a Gent del Masnou o fins el més recent “Buits d’estres”. Potser és hora que comencem a canviar aquesta tendència.

Eloi Coll
Sant Cebrià de Vallalta

IL•LUSIÓ, ESFORÇ, TREBALL i IMAGINACIÓ

És a punt d’acabar-se un mandat municipal. La democràcia garanteix que, periòdicament, els ciutadans avaluem i decidim quines persones han de governar Sant Cebrià de Vallalta. Pensem que els relleus, fins i tot quan hi ha canvi de majories, representen un exercici sa i necessari. Les persones no s’han de perpetuar en els llocs de comandament, ningú no és imprescindible. Amb errors i amb encerts, l’equip d’ERC de Sant Cebrià de Vallalta treballem amb l’orgull de servir el nostre poble tan bé com sabem. Fa anys que treballem. Des del 1995 que escoltem els veïns, que publiquem noticies al nostre web. La vida és un camí d'aprenentatge, treballant amb el ritme que hem treballat ens ha donat una gran oportunitat per aprendre, oportunitat que a ERC no hem desaprofitat. Els propers quatre anys de govern municipal seran difícils. Tots ho sabem. I ara, just a pocs mesos de les eleccions municipals, veurem com amb tota la legitimitat del món sorgiran candidatures electorals disposades a governar Sant Cebrià de Vallalta.

Ebre

Monclús presenta la candidatura de Tortosa i els candidats de les EMD de Campredó, Jesús i Bítem

La llista d'ERC de Tortosa està encapçalada per Josep Monclús, Alícia Gomundi, Emili Nieto, Montserrat Andreu i Jordi Caballé. El cap de llista va subratllar ahir que “les tres EMD tenen candidat d'ERC” fet que “demostra que Esquerra està fent bona feina al territori”. Monclús va dir que hi ha molta feina a fer en el terreny econòmic: “Hem de defensar que es mantinguin els serveis socials i sanitaris i que els hospitals no quedin en una situació tercermundista”.

Joan Serra durant el debat al Club Diari Levante
Simat de la Valldigna

Joan Serra, regidor i candidat a l’alcaldia de Simat per Esquerra Republicana, participa en un debat al Club Diari Levante

Dijous passat, 7 d'abril, va tindre lloc al Club Diari Levante, un debat sobre El model del ferrocarril i l’AVE, organitzat per La Plataforma Per un Ferrocarril Públic i Sostenible Al debat va assistir Joan Serra en representació d’Esquerra Republicana-PV, Francesc Signes, del PSPV-PSOE, Giuseppe Grezzi, de Compromís i Lluís Torró, d’EUPV. Abans de donar la paraula als representants dels grups polítics, van intervindre Antonio Llópez, del col•lectiu València en Bici, Juan Ramón Ferrandis, coordinador de la Plataforma de Defensa del Ferrocarril de la CGT, i Vicent Torres, consultor i professor associat d’Urbanisme de la Universitat Politècnica de València. Moderava l’acte, Paco Sanz. Tots els presents a excepció de Signes, es van posicionar en contra de l’AVE. Joan Serra, matisava que el País Valencià havia sigut durant dècades un país exportador, motor econòmic i obert a Europa. A més a més, criticava que tant el PP com el PSOE hi havien fet ben poc pel nostre País, un País totalment desvertebrat i en canvi, continuaven invertint en l’AVE Madrid València, quan per a anar de València a Alacant, s’havia d’agafar el transport privat.

Osona

Més de 800 persones clamen a Vic en contra de les retallades de Salut

El pla de retallades del Consorci Hospitalari preveu 1.000 altes hospitalàries menys l'any i deixar de fer 450 operacions. A la protesta s'hi han afegit tots els partits excepte CiU. Unes 800 persones han participat aquesta tarda en una manifestació organitzada per pel comitè d'empresa de l'Hospital de Vic en contra de les retallades impulsades pel Govern. Els professionals sanitaris han cridat, acompanyats per centenars de ciutadans, clams en contra les retallades perquè asseguren que abaixaran la qualitat del servei. "La salut no es retalla" o "Sanitat pública de qualitat" han estat els lemes més corejats. A la manifestació s'hi ha afegit també el secretari general de la CCOO, Joan Carles Gallego, representants de la UGT i també membres de tots els partits, excepte CiU. El pla de retallades a Vic preveu 1.000 altes hospitalàries menys l'any i deixar de fer 450 operacions. El comitè d'empresa del Consorci Hospitalari de Vic ha aconseguit sumar les complicitats del sindicats, els partits polítics (excepte CiU) i també centenars d'usuaris de la sanitat pública que aquesta tarda s'han manifestat pel centre de Vic.

Lleida

Puigcercós emplaça els candidats d’Esquerra a ‘ser el baluard de les polítiques socials’ i ‘no permetre el desballestament de l’estat de benestar’

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha fet un prec als alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores que aquest matí s’han aplegat davant les columnes de Puig i Cadalfalch: ‘ser el baluard en la defensa de les polítiques socials i no permetre el desballestament de l’estat de benestar’. ‘Serem l’esperança de la gent que ara té problemes’, ha assegurat  ‘els ajuntaments són la primera porta de defensa de les interessos de les persones i ens hem de comprometre a seguir fent el que sempre hem fet, garantir els drets de les persones’. Puigcercós, que ha fet aquestes declaracions aquest matí abans de la foto de família amb finalment 300 candidats a l’alcaldia, ha afirmat que ‘som Esquerra perquè defensem la igualtat de tots independentment d’on hagin nascut, som Republicana, perquè el primer de tot són les persones, i de Catalunya, de la Catalunya llarga i extensa, perquè defensem uns criteris nacionals, perquè més enllà de construir estructures d’estat construïm nació’.

Monistrol de Montserrat

La llista d'Esquerra a Monistrol de Montserrat

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-ACORD MUNICIPAL (ERC-AM) 1. JOAN MIGUEL I RODRÍGUEZ 2. ORIOL PUIG I MORROS 3. FRANCESCA SANTCRISTÒFUL I MARTÍ 4. ELISABET LÓPEZ ROJAS 5. JOAN MIRÓ I NEGRILLO 6. PREPEDIGNO MARTIN I VILLANUEVA 7. MARIA ANTÒNIA MORIANA I DE LA OLLA 8. JOSEP BORT I BIARNÉS 9. ALBERT ESCOLÀ ESTATUET 10. ENCARNACIÓN PALOMO I BATISTA 11. ISABEL SÀNCHEZ I BATISTA Suplents 1. FRANCISCO VICENTE RUBIO I AZUAGAS 2. EDUARD EUGENI LÓPEZ I CRESPI 3. VÍCTOR ORGAZ I SERRAN 4. MARIA ÀNGELS BORT I BRIANÉS 5. NÚRIA LLOBET GÜELL  

Sant Andreu

Col·legis electorals del districte de Sant Andreu

Un total de 40 col·legis distribuïts entre els diversos barris del districte ens permetran participar en la consulta ciutadana per la independència. En uns casos, la mesa és a la seu d'una entitat adherida, en d'altres, es troba en un lloc cèntric i ben comunicat al qual s'ha habilitat la infraestructura necessària per a votar. De segur que n'hi ha un molt a prop de casa teva i els pots localitzar aquí. Aquest diumenge no et quedis al sofà, vine! T'esperem!

Presentació de Conxita Padró al Coro de Navarcles.
Navarcles

Conxita Padró es presenta a Navarcles com a candidata a l’Alcaldia.

Dissabte passat dia 2 Conxita Padró es va presentar a Navarcles, al local del Coro, davant una cinquantena de persones, amb el ferm compromís de treballar perquè Navarcles torni a ser un dels millors pobles de la comarca. El repte és fer de Navarcles un poble més dinàmic i participatiu, valorant tots i cadascun dels Navarclins, perquè “Navarcles som tots, no només uns quants”. Fent-li costat hi havia integrants de la candidatura amb la que es presentarà a les properes eleccions del 22 de maig. Es tracta d’una candidatura jove i renovada, formada conjuntament per militants d’esquerra i per una llista d’independents, tots ells molt implicats amb el poble, amb una gran capacitat de treball i amb molta il•lusió per aquest nou projecte. Padró i la seva candidatura posa l’accent en la recuperació econòmica, sense oblidar el benestar de les persones. Per això, es fomentaran polítiques que ajudin a la creació d’oportunitats laborals i empresarials, i d’impuls a l’emprenedoria, entre altres, així com polítiques d’atenció als col•lectius amb més risc social (joves, gent gran, aturats,.