Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Cebrià de Vallalta

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA, OFRENA FLORAL AL MONUMENT DE LLUÍS COMPANYS. SANT CEBRIÀ DE VALLALTA ONZE DE SETEMBRE 2007

Dimarts 11 de setembre, a les 11:45 del matí trobada a la secció local (Avda. Maresme, 11-13) i marxa cap al Passeig Lluís Companys, on farem l'ofrena floral al monument de Lluís Companys. A la tarda, cap a 2/4 de 4 sortirem en tren cap a Barcelona per assistir a la tradicional manifestació que surt de la Plaça d'Urquinaona.

Roses

Nova Executiva de la Secció Local d'ERC de Roses

El passat dimarts 4 de setembre es va celebrar una Assamblea de la secció local d'ERC de Roses. Un dels punts importants era l'elecció d'una nova executiva. Aquesta nova executiva està composada per: President Secció Local....................: Fèlix Llorens Secretari d'Organització..................: Carles Trias Secretari de Finances......................: David Campà Secretaria d'Imatge i Comunicació...: Verònica Bretau Secretaria de la Dona......................: Agnès Fàbregas Secretaria de Política Municipal........: Manel Donat Portaveu Municipal...........................: Marc Danés 

La Ràpita

Esquerra demana el suport de l'Ajuntament de la Ràpita a la paralització del Projecte Castor

El ple de l'Ajuntament de la Ràpita es pronunciarà també sobre la paralització del projecte Castor, que permet instal·lar un dipòsit de gas submarí davant la costa de l'Ebre, i la construcció de la planta regasificadora al municipi veí d'Alcanar. El grup municipal d'ERC ha presentat una moció contrària al projecte perquè sigui inclosa en l'ordre del dia del proper ple municipal. La moció vol donar 'suport' explícit al consistori canareu en la seva oposició a la regasificadora, tot recordant que les torres previstes es podrien veure també des de la Ràpita. Els republicans han anunciat la seva intenció de presentar aquesta mateixa moció a tots els ajuntaments de les Terres de l'Ebre. El portaveu d'ERC a la Ràpita, Josep Caparrós, ha manifestat que la presentació respon a la 'voluntat de donar suport a l'Ajuntament d'Alcanar en la paralització del projecte Castor perquè, a banda que és la localitat veïna i segurament les torres de 50 metres d'alçada es veurien des de la Ràpita'.

Senyera al Balco
Sant Cebrià de Vallalta

L'ONZE DE SETEMBRE

No sé per què, però cada any es veuen menys Senyeres als balcons, tan fàcil com és i poc que costa. Per això caldria que tothom recordés penjar la Senyera de bon matí. Que tot Sant Cebrià y Catalunya esclati de color amb les quatre barres en la nostra Diada Nacional. Penja-la!

Imatge d'avui del monument Lluís Companys
Sant Cebrià de Vallalta

Monument escapçat

Danys intencionats al monument a Lluis Companys Cap a les quatre de la matinada la patrulla de servei ha localitzat una esfera de pedra tirada al carrer esplanada. Que de forma immediata s'ha relacionat amb el monument inaugurat encara no fa un any  Lluís Companys al passeig de porta cap a la zona esportiva.  En un primer moment no s'ha localitzat el/s responsable/s dels actes vandàlics però no es descarta poder esbrinar-ne l'autoria.

Vilanova del Camí

Esquerra de Vilanova ja té un representant al govern del Consell Comarcal de l’Anoia

Els bons resultats obtinguts per ESQUERRA a les darreres eleccions municipals ha permès que haguem passat de 47 a 70 regidors als ajuntaments de l’Anoia. Aquesta xifra, que garanteix una presència forta per desenvolupar els nostres programes municipalistes, ens ha proporcionat també 7 representants al Consell Comarcal. Un d’aquests 7 representants serà el regidor d'ESQUERRA a Vilanova del Camí Xavier Bermúdez, que fruit de l’acord de govern al que es va arribar amb CiU, es farà càrrec del Departament d'Obres i Serveis. Des d’aquesta nova ocupació, que assumeix amb il•lusió i responsabilitat, seguirà servint amb empenta a Vilanova del Camí i la resta de la comarca.

Un tret abat Casanova
Sant Cebrià de Vallalta

Esquerra republicana de Catalunya a Sant Cebrià presenta la següent proposta, a l’ajuntament i a totes les entitats del municipi, i tots els partits polítics.

Degut al fet històric de la guerra de successió, que va començar (1702-1714) amb l’enfrontament dels partidaris de Felip V (Castella i França) i els de l'arxiduc Carles (Corona d’Aragó i l’aliança de l’Haia). A Catalunya, Felip V va ser nomenat comte de Barcelona, però sectors importants de la població desconfiaven del fet que Felip V respectés les constitucions i les institucions catalans, i per això el juny del 1705 decidiren reconèixer l’arxiduc Carles com a comte de Barcelona, i representants catalans signaven amb Anglaterra el pacte de Gènova, pel qual Anglaterra es comprometia a garantir, fos quin fos el resultat de la guerra, les constitucions catalanes. El novembre del 1705, Carles era proclamat a Barcelona rei i així començava una guerra civil a la Península, ja que Castella reconeixia Felip V. Malgrat alguns èxits inicials, les tropes borbòniques van ocupar el regne de València i d’Aragó després de la batalla d’Almansa (1707) i van anular les institucions i les constitucions.

Centro Republicano
Vilanova del Camí

Recuperem la memòria històrica i alguna cosa més

El passat 5 de juliol se’ns informava, per part del regidor d’Obres Públiques i Urbanisme, que properament es procediria a l’enderroc de l’immoble núm. 61 del carrer Major. La raó d’aquesta decisió municipal rau en el mal estat de conservació d’aquest edifici i que podria ocasionar algun que altre incident en els vianants. Aquest enderroc s’aprofitaria per iniciar una reestructuració urbanística de l’illa formada pels carrers Major, Monistrol i Antoni Gaudí (aplicació de l’aprovada Llei de barris). Fins aquí cap problema, a no ser que per enderrocar un edifici s’ha de comptar amb el vist-i-plau dels propietaris, i el propietari d’aquest edifici NO és l’Ajuntament sinó el CENTRO REPUBLICANO e INSTRUCTIVO de Vilanova del Camí, que el va adquirir l’any 1912 i així encara ara consta al Registre de la Propietat. Resulta que aquest edifici va ser usurpat per les tropes feixistes l’any 1939 i a hores d’ara, i ja som a l’any 2007, encara no s’ha resolt el litigi sobre la seva propietat que reclama ESQUERRA des de que es recuperà la democràcia d’aquest país, i motiu pel qual ESQUERRA demana decidir i participar activament en el futur d’aquest edifici.

Sant Cebrià de Vallalta

CONVOCATÒRIA DE REUNIÓ. COMERÇOS I EMPRESES DE SANT CEBRIÀ.

La reunió té per objecte recollir les problemàtiques i aspecte de millora al municipi per refoçar i consolidar els establiments comercials de Sant Cebrià de Vallalta i donar a conèixer les actuacions a realitzar des de la Regidoria durant el període que resta aquest any. Per a qualsevol dubte o aclariment previ al dia de la convocatòria de la reunió us podeu posar en contacte amb la regidoria de promoció econòmica de l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta. Tel. 937631024 Persona de contacte: Ruth Bes Ortega E-mail: besor@diba.es

Vilanova del Camí

Primer NO, amb matisos, a l’equip de govern

El passat divendres 29 de juny es va dur a terme al consistori vilanoví el primer ple en sessió extraordinària de la legislatura 2007-2011. Dels cinc punts que formaven l’ordre del dia, ens agradaria destacar els següents: a)Creació i composició de les diferents comissions informatives i portaveus ESQUERRA designa a en Xavier Bermúdez com a portaveu del grup municipal, així com membre de les comissions informatives de les àrees d’Urbanisme i Obres Públiques, Cultura, Serveis Socials i Promoció Econòmica. D’altra banda, en Josep Martí representarà ESQUERRA en les comissions de Règim Interior, Hisenda, Medi Ambient, Esports i Ensenyament. b)Proposta d’assignació de retribucions, indemnitzacions i assistències als membres de la corporació: en aquest apartat el grup municipal d’ESQUERRA va deixar clar que malgrat estar plenament d’acord amb el sistema de retribucions, basat en retribucions per assistència als plens i comissions informatives, NO podia votar favorablement atès que considera retallades d’una forma important les retribucions econòmiques respecte a la legislatura anterior.

Manifestació 5/5/07
Alcoi

Carta de Josep Cortés sobre els resultats electorals

Hola amics Hem acabat un procés electoral que no ha tingut uns resultats gaire bons per a les forces d’esquerres i menys per a la defensa de la nostra cultura, llengüa i bandera. Els valencians hem de recuperar el timó del país, no podem deixar que aquesta espanyolització que ens intenten instaurar, ens lleve les ganes de lluitar i de tindre un País Valencià lliure i sobirà amb les nostres lleis, llengüa i nació reconeguda, aquella que fa 300 anys ens van llevar. Tot i la perdua a molts ajuntaments de les forces d’esquerres, Esquerra hem aconseguit un augment considerable dels afiliats, dels votants i fins i tot del nombre de regidories. Aquestes eleccions hem presentat prop de 60 candidatures al País Valencià i a més els resultats obtesos són molt favorables. Cada cop hi ha més gent il•lusionada amb la política d’Esquerra i això fa que cada vegada sigam més gent al partit, cosa que ens dóna més anims per a continuar treballant. Ara és el moment de definir la línia de treball per als proxims 4 anys, cal buscar el compromís que la gent ens demana, de donar-los la oportunitat de ser part del que farem, d’aportar idees, d’estar nosaltres cada cop més il•lusionats i d’il•lusionar a la gent que ens coneix i a la que no.

Vilanova del Camí

Comença una nova legislatura i ESQUERRA marca diferències

El passat dissabte 16 de juny s'inicià un nova legislatura amb l'elecció de l'alcalde per part dels regidors electes de les diferentes formacions polítiques al consistori vilanoví. Tal i com van anar els resultats electorals era obvi que l'alcaldia tornaria a recaure en mans socialistes i materialitzada en la persona de Joan Vich, a menys que ocorregués el fet improvable i impossible de què totes les altres forces polítiques, concretament sis, fessin un front comú en contra del PSC i d'en Joan Vich concretament. Qualsevol altra combinació feia Joan Vich alcalde. Davant aquesta constatació i el fet que cada força política voti exclusívament pel seu candidat NO PORTA ENLLOC, els regidors electes d'ESQUERRA van voler fer públic un vot d'ABSTENCIÓ (a tots els efectes considerat en blanc) d'entre els dos vots possibles, per deixar clar què: a)ESQUERRA assumeix els resultats electorals i assumeix que el PSC guanya clarament les eleccions i que per tant el seu número u ha de ser el proper alcalde.

ERC Piera

ERC ENTRA A GOVERNA A L'AJUNTAMENT

Després de les eleccions del passat 27 de maig i de moltes reunions, per aconseguir acords i un bon pacte. ERC-Piera entrarà el proper 16 de juny a governar a l’Ajuntament conjuntament amb el PSC. A les 12 del migdia es farà el Ple de constitució del nou Ajuntament amb els 17 regidors que formaran part del consistori els pròxims 4 anys. El pacte entre ERC i PSC acorda l'alcaldia compartida, Jordi Madrid serà Alcalde el dos últims anys de legislatura, mentre que la candidata socialista Josefina Altarriba serà Alcaldessa els dos primers. Les Regidories d’ERC seran les següents: JORDI MADRID I ROCA 1er Tinent d’Alacalde, Urbanisme, Comerç i Indústria ELISENDA GUARCH I MEJIAS 3a Tinenta d’Alcaldessa, Educació, Joventut JORDI ROMEU I TORRES 5è Tinent d’Alcalde, Noves Tecnologies, Mitjans de Comunicació JAUME RAVENTÓS I BONAVIDA Medi Ambient, Protecció Civil ESTER RIBAS I ALEJANDRO Igualtat de gènere, Cooperació i Turisme, Transports i Comunicació   

Vilanova del Camí

Esquerra a Vilanova: la força renovadora des de l’oposició

Els resultats electorals del passat dia 27 de maig van proporcionar a Esquerra els millors resultats mai registrats a Vilanova del Camí, amb 500 vots. Aquesta xifra suposa el 10,9% del total de vots emesos, el que ha permès a Esquerra pujar d’un a dos regidors. Cal afegir a més el trist mèrit de ser la única força, juntament amb la nouvinguda Ciutadans, capaç de créixer en nombre de vots dins un clima generalitzat de davallades causades per l’abstenció. Aquest fenomen és valorat de manera molt negativa per part d’Esquerra de Vilanova, ja que fregà la meitat de l’electorat. Aquest fet posa un cop més en entredit la capacitat dels polítics per fer co-partíceps als ciutadans de la presa de decisions al municipi. Tot i la reedició de la majoria garantida per l’acord entre el PSC i IC-V, als quals ha estat transmesa una sincera felicitació, ambdues forces han patit un retrocés en el nombre de votants, assignable sens dubte a l’abstenció, però també a la migració de vots cap a altres forces que es plantegen com a alternativa.

Alcoi

Reunió de la Plataforma Antipàrquing

El dimarts dia 5 de juny es va tornar a reunir la Plataforma Antipàrquing després de les eleccions per estudiar les línies a seguir d'ara endavant. Una de les propostes que es va aprovar, va ser la de demanar una reunió amb l'alcalde Jorge Sedano per a parlar directament amb ell i exposar-li l'alternativa que des de la plataforma estem divulgant. Un altre punt era aconseguir més actes als ajuntaments de les comarques que als seus plens han exposat el tema i han recolzat de seguida l'alternativa de la plataforma. Dins d’aquestes aprovacions es troba el Partit Popular d'altres localitats. Mentre, els mitjans de comunicació continuaran divulgant el problema que comporta la pèrdua del sol públic i les despeses que suposarà a tots els ciutadans als que dona servei aquest Hospital. També es vol presentar a un dels plens de l'Ajuntament d'Alcoi totes les actes recollides dels ajuntaments que s’oposen a aquest projecte. Per últim, Esquerra proposa fer una ruta de xarrades a totes les poblacions per a donar a conéixer les dimensions negatives d'aquest projecte, per a les quals Josep Cortés es compromet personalment a acudir i presentar el problema i projecte alternatiu.

Sant Esteve Sesrovires

MANIFEST MUNICIPAL D’ESQUERRA

Els homes i dones d’Esquerra, bona part dels quals comptem amb una àmplia experiència a l’àmbit social sesrovirenc, representem la més clara opció de futur i basem el nostre programa municipal en un nou tarannà polític que ens acosta de forma clara als ciutadans i ciutadanes, a través de les accions municipals que ens ajudaran, amb dedicació i amb il.lusió, a resoldre els problemes col.lectius. La llista d’Esquerra és una llista no condicionada pels vincles amb els grans grups econòmics i empresarials. Una alternativa allunyada d’aquests cercles de poder i això ens ajuda a escoltar, atendre les demandes i a donar solucions als veritables problemes i a les veritables necessitats del Sant Esteve del segle XXI. És necessari, doncs, davant l’actual situació, superar el model que amb absolutisme governa al municipi i treballar per aconseguir un model social. No té sentit atorgar terrenys municipals per a fer una escola privada i elitista, mentre que els nostres joves no es poden independitzar i segueixen a casa dels pares amb 30 anys.