Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Candidatura ERC la Seu
La Seu d'Urgell

Ja ens coneixes a tots i totes?

Miquel Caminal Mireia Pellicer Francesc Aroles Francesc Viaplana Berta Vidal Núria Turet Eduard Tarrés Antoni Rabasa Xavier Munt Rosa Castellví David Salvadó Montserrat Brescó Josep Canelles Aurora Cadena Miquel Colom Teresa Casassas Jordi Ausàs Jaume Bertran Judit París Jordi Majoral Josep Celery  Lurdes García.

Cabrils

Presentació dels alcaldables del Maresme.

El proper dimecres 4 de maig a les 9 del vespre es presenten els alcaldables d'Esquerra al Maresme al pati del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (carrer Marquès de Barberà, 9) .L'acte, presentat per en Xavier Yelo, cap de llista a Vilassar, comptarà amb la participació de tots els caps de llista d'Esquerra de la comarca i es projectarà el vídeo “80 anys d'Esquerra”. Serà clos per l'Andreu Francisco, alcaldable d'Esquerra a Alella i president comarcal. Posteriorment es convidarà a tots els assistents a l'acte a un sopar a peu dret que es servirà un cop aquest hagi acabat. Com arribar des de Cabrils: View Larger Map

Dani Reixach
Palamós i St. Joan

ERC desmenteix que tingui un acord amb el PSC.

El candidat a l'alcaldia de Palamós per Esquerra Republicana, Dani Reixach, ha volgut sortir al pas d'alguns comentaris que donaven per fet que ERC pactarà amb el Partit dels Socialistes de Catalunya. De fet, el mateix cap de llista de Convergència i Unió, Kelo Martí, va alertar fa unes setmanes que calia evitar una possible reedició del tripartit, situant també l'Entesa dins d'aquest possible pacte. Segons Dani Reixach, cap de cartell d'Esquerra, no hi ha res de tot això. CITA DANI REIXACH 1 Segons Reixach, Esquerra Republicana no pactarà amb ningú que no respecti els aspectes essencials del seu programa. Afirma, en aquest sentit, que se senten prou forts per ser decisius en el pròxim govern municipal. CITA DANI REIXACH 2 D'altra banda, cap a un centenar de persones, segons el partit, van anar ahir a l'acte contra la jubilació als 67 anys, que Esquerra i Reagrupament van organitzar a Palamós. L'acte es va fer al passeig del Mar i va consistir en un campionat de botifarra.

Candidatura Santpedor
Bages

ERC presenta les seves credencials per Santpedor

Diumenge passat ERC a Santpedor va presentar la seva llista a les properes Eleccions Municipals encapçalada per l'Alcaldessa de Santpedor i Diputada, Laura Vilagrà Pons. La Llista composada per regidors que continuen com el Xavier Codina, l'Agustí Comas o el Ferran Aguilera, i incorporacions noves en els primers llocs de la llista, com la Maribel Jódar, La Susi Carinde o el Badreix Tarragó, és formada per 23 persones (13 més 10 suplents), entre els quals hi ha persones vinculades a diverses entitats del poble o al teixit social santpedorenc. Així, s'ha configurat una llista equilibrada per garantir la continuïtat dels projectes engegats, però també es garanteix el nou impuls de les persones noves. La candidata i Alcaldessa va fer balanç de la feina feta, que és la carta de presentació d'ERC a Santpedor: la transformació de la fesomia del poble, millorant places, carrers construint equipaments nous... que es van anar desgranant en el decurs de l'acte, però alhora el rigor pressupostari amb 4 pressupostos amb superàvit, pagament als proveïdors de l'ajuntament en 55 dies o bé el fet d'haver recopilat 5,5ME amb subvencions externes als recursos propis de l'Ajuntament, per posar alguns exemples.

Miquel Estruch
ERC Badalona

Un Ajuntament més eficient i participatiu, prioritat de la candidatura "Fem-ho plegats"

L’acte titulat “Femhoplegats&Tuits” ha servit per presentar l’eix “Ajuntament més eficient i participatiu" del programa electoral i per dialogar i debatre amb ciutadans presencialment i a través de Twitter amb el hashtag #femhoplegats. Un Ajuntament més eficient i participatiu, aquest és un dels quatre eixos principals de la candidatura d’ERC, Accent, Reagrupament i les JERC per a les eleccions del 22M. Aquest és un aspecte clau per a poder respondre amb agilitat i coherència als reptes del moment, segons la coalició independentista, que ha aprofitat la convocatòria d’una reunió amb la comunitat 2.0 de la ciutat per apuntar les línies bàsiques sobre eficiència i participació de la seva proposta programàtica. “Cal revisar les dinàmiques de treball i fer més gran i decisiva la participació de la ciutadania”, assenyala Miquel Estruch, cap de llista de la coalició independentista. Aquest dilluns al vespre una representació significava dels usuaris més actius de la ciutat a Twitter han assistit al “Femhoplegats&Tuits”, una activitat presencial i virtual a la vegada per debatre sobre les propostes electorals de la candidatura per les eleccions municipals del 22 de maig.

Sant Just Desvern

Programa electoral: Joventut

Les Joventuts d'Esquerra Republicana s'han encarregat de fer el programa de joventut, tot creant un grup de treball de diferents entitats juvenils que, amb un seguit de propostes, han ajudat a confeccionar-lo: - Disposar de majors descomptes i ofertes per joves tant al Poliesportiu Municipal de La Bonaigua i el seu gimnàs com en els clubs esportius municipals. També demanarem quotes especials si només es vol gaudir de la piscina interior i/o exterior de La Bonaigua o si només es vol fer servir l’àrea de fitness. - Fomentar i ampliar els canals de comunicació del transport públic entre el municipi santjustenc i la Universitat Autònoma de Barcelona (per exemple, a través d’un autobús directe, o via altres municipis veïns, que faciliti l’enllaç directe entre ambdues destinacions). - Poder disposar del Casal de Joves per organitzar esdeveniments públics d’interès cultural juvenil on es puguin vendre tot tipus de begudes. - Creació de subvencions per a l’àmbit de la joventut que no només promoguin el paràmetre de l’oci, sinó que treballin també aspectes com el treball, la prevenció en la salut, l'emprenedoria o l’habitatge Ens veiem el 22 de maig!

Aquests cartells ens fan evocar temps millors...
Amer

Evoquem el temps en que ens hi miràvem a l'escriure...

HEM CREGUT OPORTÚ ELIMINAR PART DEL CONTINGUT D'AQUESTA NOTÍCIA (EVOCAR v. tr.: cast. evocar. || 1. Cridar els esperits, apostrofar-los perqué compareguin. Ses ombres d'ets antepassats evocades p'es success�s, Roq. 22. Deixau-me acabar evocant una solemne veu de tomba, una paraula com a ressó de l'altre món, Obrador Arq. lit. 52. )

candidatura, viladecavalls,
Viladecavalls

Esquerra-Viladecavalls presenta la candidatura i avança algunes de les seves propostes

Glòria Ullés, candidata a l'alcaldia de Viladecavalls, i Lluís Soler, portaveu del grup municipal, van presentar la candidatura amb la qual Esquerra Republicana de Catalunya concorrerà a les properes eleccions municipals de Viladecavalls el dia 22 de maig. D'altra banda, es van donar a conèixer algunes propostes del programa electoral. El passat divendres 29 d'abril, a la sala polivalent dels baixos de la biblioteca Pere Calders, i amb la presencia d'un centenar de persones, es va presentar la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya de Viladecavalls. L'acte, es va iniciar amb la presentació, per part de la Glòria Ullés, d'alguns dels punts del programa electoral d'Esquerra. Ullés va remarcar que aquest programa és, per sobre de tot, un programa realista, que ha comptat amb el treball de molta gent, tant dels militants d'Esquerra com de simpatitzants i gent propera que ha fet arribar les seves propostes a l'equip encarregat de plasmar-les sobre el paper. El programa se centra en els principis d'austeritat que marquen els temps en que vivim, però també venen marcats per l'endeutament (del 95%) en que es troba el consistori.

Vilanova i la Geltrú

Moya 'Cal apostar en allò que ens diferencia de les altres ciutats'

En una trobada amb els restauradors i hotelers de la ciutat, el portaveu d'Esquerra a la ciutat de Barcelona, Jordi Portabella, i la candidata a l'alcaldia, Adelaida Moya, han analitzat les possibilitats de relació Barcelona - Vilanova i la Geltrú en l'àmbit turístic. La recent marca turística "Costa de Barcelona" permet una major projecció turística internacional de la capital del Garraf i això ens obliga a treballar en consonància amb Barcelona. L'alcaldable per Barcelona, Jordi Portabella, ha destacat que ens interessa aquesta relació amb Vilanova i la Geltrú i que les dues ciutats tenen molt a oferir. Hi ha coses que nosaltres podem oferir i hi ha coses que vosaltres ens podeu oferir a Barcelona. Entre altres, ha destacat el tema del port, els velers i la llotja que tenen tant de rendiment a la capital de Garraf i que tenen un potencial turístic impressionant. Per la seva banda, la candidata a l'alcaldia, Adelaida Moya, ha destacat que cal apostar per allò que ens diferencia de les altres ciutats.

Borriana

Esquerra presenta una llista de futur per al 22-M

Esquerra (ERPV) presenta la seua Llista Electoral per a la localitat de Borriana que encapçala Vicent Verdegal. Sota el lema “Som Esquerra, Som Borriana” la formació pretén entrar al Consistori per a convertir-se en referència indispensable de la modernitat, la renovació i ser l’alternativa creïble a la política de retalls, retrocessos socials i austeritat mal entesa que representa el PP i, en menor mesura, la resta de partits amb representació a l’Ajuntament. Per això la formació ha escollit Vicent Verdegal, un arqueòleg i professor universitari que també es dedica a la formació per a la integració de persones amb discapacitat i que té un tarannà emprenedor que el converteix en un autèntic motor per al projecte d’Esquerra. En paraules del candidat a l’Alcaldia Verdegal, “necessitem un projecte que il·lusione els més joves, els nacionalistes, la gent amb una sensibilitat d’esquerres i aquells que simplement creuen que es necessita un canvi, noves cares, noves idees i, per què no, un programa que contraste amb el dels altres candidats”.

Castelló d'Empúries

Dinar d'inici de campanya

Diumenge vinent, 8 de maig, a les dues del migdia, a la pista del Palau dels Comtes, organitzem un dinar popular per iniciar la campanya electoral per a les municipals d'enguany. Serà una molt bona oportunitat per poder-nos trobar tots plegats i poder conèixer i parlar amb els membres de la nostra llista, així com de fer-nos arribar les vostres propostes i inquietuds. Per dinar hi haurà amanida, fideuada i botifarra (beguda, pa i postres inclosos) i costarà 12 € per persona. Per poder reservar lloc ho podeu fer tant trucant al mòbil d'en Salvi (605 619 467), amb un missatge al facebook (http://www.facebook.com/esquerra.castellodempuries), al correu erccastelodempuries@gmail.com, o amb un comentari al bloc (http://esquerracastellodempuries.blogspot.com). Us hi esperem a tots!

Arrossada a la Plaça Mallorquines
Montgat

Esquerra amb la Festa Major de Montgat

Com cada any, a finals del mes d'abril, Sant Jordi acull la Festa Major de Montgat. Veïns i veïnes s'apleguen tot junts per celebrar els diferents actes que s'hi organitza. Enguany hem gaudit d'un magnífic pregó a càrrec de membres històrics de la Comissió de Festes de les Mallorquines, un acte que no ens ha deixat indiferents. Hem pogut tastar les favetes, veure el castell de focs, gaudir d'un concert jove, fer una caminada per visitar llocs de Montgat i un munt d'activitats més. El fi de festa, com cada any, s'ha esdevingut amb la tradicional arrossada, en la qual, montgatins i montgatines hem tingut un dinar de germanor, acompanyats d'un molt bon dia. Durant aquesta legislatura, Esquerra Republicana, amb la Rosa Funtané al capdavant, ha tirat endavant de la Regidoria de Cultura. En els últims temps, tothom és conèixedor de la greu crisi econòmica que estem patint,  que malauradament dóna menys sortida econòmica a regidories com la de cultura. Malgrat tot, amb esforç i suor, hem tirat endavant un any més la Festa Major de Sant Jordi, amb la col·laboració de veïns i veïnes.

Amposta

Més de 250 persones s’apleguen al castell d’Amposta per la presentació de la llista d’Esquerra-Esquerra d’Amposta

El passat dissabte 30 d’abril a la plaça del Castell d’Amposta es va presentar la candidatura d’Esquerra-Esquerra d’Amposta per a les properes eleccions municipals. Davant més de 250 persones el candidat a l’alcaldia d’Amposta, Adam Tomàs, va presentar una llista “de gent plena d’esperança, amb il·lusió i amb ganes d’aportar aire fresc a l’Ajuntament d’Amposta”. Tomàs, però, va reconèixer que no serà fàcil després de 24 anys “de govern dels mateixos”. El candidat republicà es va mostrar convençut que el proper 22 de maig “serà un dia històric per a la nostra ciutat i que farem allò que tothom diu que no és possible”. Tomàs va destacar que hi ha molta gent nova que s’ha sumat al projecte, de diferents edats i ideologies per fer acabar amb una estratègia política basada en la divisió i d’optar per una altra de basada en la cohesió. A més de creure que “podem construir una nova majoria, vèncer les inèrcies que encotillen l’acció d’un alcalde que fa més de vint anys que està dins l’Ajuntament d’Amposta”.

Sabadell

ERC+RCAT denuncien que l’estat espanyol és antidemocràtic per la il•legalització de Bildu.

Davant de la decisió presa per el Tribunal Suprem Espanyol des de la coalició independentista ERC+RCAT volem mostrar la nostra repulsa a la decisió presa, una decisió política i no judicial. Recordem que Bildu, la coalició il•legalitzada ha rebutjat explícitament en els seus estatuts l’ús de la violència per assolir qualsevol objectiu i ha declarat que l’únic camí viable és el polític. La Il•legalització de les llistes de la coalició on hi ha integrada Eusko Alkartasuna, partit fundat per un exlehendakari, i membre de la coalició de l’Europa dels pobles conjuntament amb ERC i BNG i, amb una trajectòria històrica de defensa de la via política per aconseguir la independència d’Euskal Herria, només s’explica per la por de l’Estat Espanyol a que s’articuli una alternativa política potent i pacífica, que es converteixi en majoritària i que aconsegueixi la independència del poble basc. La decisió presa és més pròpia d'un règim autoritari i d'un estat antidemocràtic, i envia un missatge nefast a l'esquerra abertzale: que faci el que faci, encara que rebutgi la violència, els dos principals partits i la justícia espanyola els deixaran sempre fora de la llei.

Cerdanyola del Vallès

1 de maig: Plantem cara a la crisi i a les retallades!

El conjunt de treballadors i treballadores dels Països Catalans i de Cerdanyola, hem viscut la cruesa del que possiblement sigui la pitjor crisi del sistema capitalista, d’ençà dels anys trenta del segle passat. Una crisi d'abast internacional, d'origen financer, que tenia el seu inici amb la caiguda de les principals entitats financeres dels Estats Units i que va anar contagiant la resta d’entitats financeres d’altres països fins a arribar a afectar de manera absolutament cruenta al conjunt de les economies. Aquesta crisi econòmica que podríem considerar com la primera en un entorn de globalització, caracteritzada per l’alt grau d’interdependència de les economies, ha fet trontollar els mateixos fonaments del sistema capitalista. Ara bé, a més a més d’aquesta crisi d’abast internacional, el nostre país ha hagut de fer front a dos crisis més. La primera d’aquestes crisis pròpies, circumscrita als territoris dins l'estat espanyol, esborrava de cop un model de creixement econòmic vigent els darrers quinze anys anteriors i que es centrava en sectors eminentment especulatius, de baix valor afegit i una competitivitat dels factors en base al cost que feien incompatible convergir cap a paràmetres europeus respecte a despesa i drets socials i laborals.

Joan Lladó, avui dematí, en roda de premsa.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra aposta per implantar programari lliure a l'administració pública i rescindir els acords amb Microsoft

Esquerra Republicana ha presentat avui dematí la seva “aposta sense reserves pel programari lliure, entenent que abarateix costos per a l'Administració”, una aposta que segons que ha explicat Joan Lladó, candidat al Parlament, es concreta en “migrar al programari lliure el 90% del software de les administracions públiques, la qual cosa podria suposar un estalvi d'un milió d'euros en el cost de les llicències.” “L'abaratiment de costos, socialitzar el coneixement i l'impuls de les empreses TIC de les Illes Balears han de ser l'objetiu de l'administració pública", segons Lladó. El candidat d'Esquerra ha asseverat que "cal canviar l'orientació de les actuacions que s'han duit a terme al final d'aquesta legislatura". Joan Lladó s'ha referit a la despesa de 2.440.000 euros que ha fet el Govern en un total de 5.500 llicències d'un programari privatiu, tot recordant que és una concessió més que “contradiu les promeses electorals.” Recorda a més que “amb la implantació dels miniportàtils per alumnes de 5è i 6è s'esperava que només s'instalàs el sistema de distribució Ubuntu de l'operatiu Linux.

Pere Culell amb Joan Manuel Tresserras al teatre Kursaal de Manresa
Manresa

ERC proposa crear la Casa de la Cultura Popular a l’edifici d’Endesa del carrer Llussà

La cultura popular és prioritària per Esquerra. Per aquest motiu ERC proposa que l'edifici del carrer Llussà que actualment acull les instal·lacions de l'empresa Endesa esdevingui en el proper mandat la Casa de la Cultura Popular. L'edifici de l'anònima es perfila com un espai ideal per acollir aquest equipament que reunirà les entitats de cultura popular, acollirà la Fundació de la Fira Mediterrània i serviria per exposar la imatgeria i el bestiari popular. Esquerra defensa que la cultura popular dóna entitat a la ciutat i uneix gent diversa esdevenint una eina d'integració de diversos col•lectius nouvinguts. El candidat Pere Culell i l'exconseller de Cultura de la Generalitat, Joan Manuel Tresserres, van presentar aquest dissabte aquesta proposta amb l'objectiu de "potenciar la cultura com a motor econòmic". El cap de llista menresà creu que aquesta Casa de la Cultura Popular permetrà visualitzar que "aquest àmbit de la cultura és estratègic per a Manresa, amb la creació d'un gran espai comú".