Locals d'Esquerra

Totes les notícies

País Valencià

Esquerra llença propostes per millorar la seguretat dels ciclistes a València

El portaveu d'Esquerra-València, Josep Heras, ha criticat la inseguretat a la que els ciclistes es veuen exposats a la ciutat de València a causa dels pocs carrils bicis que hi ha a la ciutat. En aquest sentit, tot i valorar positivament els "tímids avanços" realitzats en els últims anys per l'Ajuntament de Valencia, com el fet que a la reforma de les grans vies ja es contemple un carril bici segregat que facilitarà la mobilitat, ha denunciat l'ordenança municipal que multa per anar per damunt de la vorera amb bicicleta. "Es tracta d'una mesura amb un clar afany recaptador ja que la ciutat no disposa de suficients carrils bici i, en definitiva, l'únic que s'aconsegueix és comprometre la seguretat dels ciclistes", ha manifestat el dirigent republicà. Per tal de millorar aquesta seguretat, des d'Esquerra-València s'ha llançat la proposta de que "tant a les estacions de Valenbisi com als mapes inclosos a la web del servei o a l'aplicació per a mòbils, s'assenyalen els trossos de carril bici que actualment hi ha a la ciutat".

Ofrena floral al monòlit del president Companys
Barcelonès Nord

Esquerra del Barcelonès Nord honora el president Companys

Esquerra Republicana a Badalona ha fet aquesta matinada l'homenatge al president Lluís Companys, afusellat pel franquisme el 1940 a Montjuïc. A les set en punt, s'han llençat les tres salves d'honor que cada any representen un clam de llibertat. Acte seguit s'ha realitzat l'ofrena floral i el parlament del president de la secció local, Miquel Estruch, que ha tingut un sentit record, en les paraules que ha pronunciat, pel president màrtir, en el setantè aniversari del seu assassinat. Estruch ha recalcat que Esquerra Republicana no deixarà passar cap oportunitat per reclamar la nul·litat d'un judici sumaríssim provinent d'un règim il·legal, i que per tant, no té cap validesa. El greuge que ha contret Espanya en no voler rectificar 35 anys després de la mort del dictador, dóna fe de la manca de fermesa democràtica de l'Estat, com de la permissivitat amb els hereus dels botxins de Lluís Companys. Esquerra Badalona, com passa cada any, ha fet un doble homenatge al president Companys puix que el regidor Mateu Chalmeta, així com diversos membres de l'executiva local, ha participat en l'acte que l'Ajuntament de Badalona realitza en memòria del president republicà de la Generalitat de Catalunya, a les onze del matí.

Ofrena floral Octubre 2009
Premià de Mar

Homenatje a Lluís Companys en el 70è aniversari del seu assassinat.

Membres de la Secció Local i simpatitzants d'Esquerra s'han trobat avui a les 6h del matí davant de Can Manent, a l'hora que ara fa 70 anys van afusellar el president Lluís Companys, després d'un judici sumaríssim ple d'irregularitats i mancat de garanties. La Secció Local ha llençat quatre salves, simbolitzant les quatre barres, i després ha fet una ofrena floral a la placa commemorativa ubicada a la Gran Via amb carrer de la Plaça. El president de la Secció Local, Daniel Torras i Segura, ha expressat que "A Companys se li reconeix haver sapigut combinar equilibradament l'atenció a les classes obreres i més necessitades amb el catalanisme", aconseguint llavors fer d'Esquerra una força hegemònica durant la II República. "Companys va lluitar amb la raó, el coneixement i amb algun que altre gest més agossarat, però molt ben planificat", ha dit Torras,"encara avui en dia n'hauríem d'aprendre més d'aquesta forma de fer".

Secció local al Facebook
L'Ametlla de Mar

Facebook

La nostra secció local per tal de poder donar més informació i arribar a tota la gent de la Cala que vulgui conèixer les novetats, els actes, col.laborar i formar part de la nostra gent, hem creat una pàgina al Facebook, poden així arribar i mostrar-nos sense cencures ni sense talls, amb tota la informació. Així doncs, si voleu ampliar la informació o voleu tenir contacte amb naltros, ja ho sabeu, que a més a més d'aquesta web també ens podeu trobar al Facebook.

Molins de Rei

Esquerra explica l’obra de Govern en defensa del model català comerç

El passat 23 de setembre el Secretari General del DIUE, Enric Aloy, va participar en l’acte d’Esquerra dedicat a explicar les polítiques i les Lleis de comerç que Esquerra ha impulsat des del Govern de la Generalitat. El Regidor de Centre Vila, Ferran Portolà, va explicar als assistents les obres de l’Eix comercial del Carrer Major i l’estat en que es troben les obres "les obres van a molt bon ritme i ara mateix no hi ha cap cosa que ens faci pensar que no acabaran dins del termini previst". Durant l’acte es fa esment al fet que Catalunya té un model propi de Comerç, un model de proximitat on el 98% dels establiments comercials són petits o mitjans i situats dins de la trama urbana dels pobles. El 2% restant són grans superfícies comercials. La defensa d'aquest model és la defensa d'un model de vila, de país, d'estil de vida mediterrània; un model que ha demostrat ser eficaç i estar compromès amb la societat catalana. L’Enric Aloy va explicar l’acció d’Esquerra al Govern de la Generalitat.

Ebre

Esquerra ret homenatge al president Lluís Companys coincidint amb el 70è aniversari del seu afusellament

Davant d’una trentena de militants, amics i càrrecs d’Esquerra, aquest matí la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya ha realitzat un acte d’homenatge i record del President de la Generalitat, Lluís Companys, assassinat avui fa setanta anys. Després que Adam Tomàs, portaveu del grup municipal d’Esquerra d’Amposta, donés la benvinguda a l’acte i denunciés “la vergonya que representa que el Govern espanyol no hagi volgut anul·lar el judici a Lluís Companys”, s’ha fet una ofrena floral sota la placa que dóna nom a la plaça d’Amposta, i que és on està ubicada la seu del Consell Comarcal del Montsià. Mentre un músic amb violoncel tocava el Testament d’Amèlia, el president de la Federació de l’Ebre, Gervasi Aspa, el secretari d’organització de la Federació, Lluís Salvadó, i l’esmentat Adam Tomàs dipositaven sota una imatge del President Companys, una ofrena floral amb els colors de la senyera. Tot seguit, Gervasi Aspa ha llegit un fragment d’una de les darreres tres cartes que Companys va deixar escrites, en concret la dirigida a la seva filla, i també un poema del polític i poeta Ventura Gassol dedicat al President màrtir.

Anunci Homenatge Lluís Companys
Granollers

70 anys de l’afusellament del President Lluís Companys

Aquest quinze d’octubre fa setanta anys de l’afusellament de Lluís Companys, el president de la Generalitat de Catalunya. Companys fou afusellat per un exercit que s’havia alçat contra les institucions democràtiques republicanes legalment constituïdes, va desencadenar una guerra cruel i va instaurar una dictadura que va durar 40 anys i va sumir el país a la misèria. ERC vol fer memòria d’aquest fet perquè veiem en la recuperació del nostre passat, i en la reflexió lúcida dels fets, l’única forma de fer-nos hereus de la nostra història, conèixer d’on venim com a poble i pensar cap a on volem anar i com ens cal fer-ho. Cada any per aquetes dates, m’agrada conèixer quins han estat els fets més rellevants en referència a aquest fet històric i no m’amagaré de dir-vos que m’hagués agradat molt poder dir que l’Estat Espanyol havia fet l’anul·lació definitiva del judici al president Lluís Companys, com a mostra de la rehabilitació pública que es mereix.

Osona

Esquerra homenatge al President Lluís Companys a Vic i Prats de Lluçanès.

Vic: L'acte consistirà en una ofrena floral precedida pels parlaments d'Anna Simó, portaveu del Grup Parlamentari d'Esquerra, Joan López, portaveu del grup municipal d'ERC Vic i candidaT a l'Alcaldia i Josep Mª Freixanet, diputat al Parlament de Catalunya per Osona. Acte seguit, hi haurà un sopar per tota la militància de Vic, on Sergi Sol, director de la revista "Esquerra Nacional" presentarà el seu llibre "Carpe Diem" i la portaveu d'Esquerra al Parlament Anna Simó ens analitzarà el moment actual de la política catalana.  Prats de Lluçanès: ha organitzat per aquest cap de setmana unseguit d'actes en homenatge al President Companys, afusellat fa 70 anys per les forces feixistes. Així, els actes comencen aquest divendres amb la tradicional lectura depoemes, llançada de coets (acompanyats de coca i llonganissa) al'esplanada de Lurdes, a les 9 del vespre. Diumenge, engegarem el dia amb visites al Museu Municipal Miquel Soldevila, que compta amb un espai dedicat a la fossa comuna de Puigvistós, entre altres col·leccions i obres històriques que valen la pena visitar.

Homenatge al president Companys
Lleida

Esquerra compleix amb la història i recorda que el president Companys va ser assassinat per l'exèrcit espanyol

La secció local de Lleida d'Esquerra Republicana de Catalunya ha recordat avui, dia 15 d'octubre, que el president Lluís Companys va ser assassinat per les tropes feixistes espanyoles, un episodi més de la història d'un país que demostra que encara no ha aconseguit les llibertats que li pertoquen. A primera hora d'aquest matí, els companys i companyes del partit han llençat les salves des de la Seu Vella. Posteriorment, s'han dirigit a la plaça de l'Escorxador on han fet l'ofrena floral al monument del que fou president de tot un poble i d'un país. Aquesta tarda, els actes de record (però també per a reclamar justícia) es traslladaran al Tarrós.

Ofrena floral al monòlit del president Companys
ERC Badalona

Un clam de llibertat per a Lluís Companys

Esquerra Republicana a Badalona ha fet aquesta matinada l'homenatge al president Lluís Companys, afusellat pel franquisme el 1940 a Montjuïc. A les set en punt, s'han llençat les tres salves d'honor que cada any representen un clam de llibertat. Acte seguit s'ha realitzat l'ofrena floral i el parlament del president de la secció local, Miquel Estruch, que ha tingut un sentit record, en les paraules que ha pronunciat, pel president màrtir, en el setantè aniversari del seu assassinat. Estruch ha recalcat que Esquerra Republicana no deixarà passar cap oportunitat per reclamar la nul·litat d'un judici sumaríssim provinent d'un règim il·legal, i que per tant, no té cap validesa. El greuge que ha contret Espanya en no voler rectificar 35 anys després de la mort del dictador, dóna fe de la manca de fermesa democràtica de l'Estat, com de la permissivitat amb els hereus dels botxins de Lluís Companys. Esquerra Badalona, com passa cada any, ha fet un doble homenatge al president Companys puix que el regidor Mateu Chalmeta, així com diversos membres de l'executiva local, ha participat en l'acte que l'Ajuntament de Badalona realitza en memòria del president republicà de la Generalitat de Catalunya, a les onze del matí.

L'ofrena floral a la plaça Lluís Companys
Caldes de Montbui

Homenatge al president Companys

Una desena de militants i simpatitzants d’Esquerra s'han reunit el divendres 15 d'octubre a les 7 del matí, dia del 70è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys. A l’acte hi va participar també l’alcalde de Caldes, Jordi Solé, i alguns dels regidors municipals. L’homenatge va consistir en una ofrena floral a la rotonda que porta el seu nom.

Cartell promocional de la xerrada amb el conseller Huguet
Caldes de Montbui

El conseller Josep Huguet parla sobre el model productiu del país a l'Espai Can Rius

La xerrada amb conseller d'Innovació, Universitats i Empresa del 14 d'octubre posa fi a un seguit de conferències organitzades per la secció local d’ERC a Can Rius. En els diferents actes s’ha explicat i reivindicat la feina d’Esquerra des del Govern de Catalunya, donant quatre exemple d’aquesta feina: llei d’educació, llei d’acollida, avenç de l’independentisme i dret a decidir, i model productiu.

Arenys de Munt

HOMENATGE A LLUÍS COMPANYS

ERC d’Arenys de Munt convida a tots els veïns a l’acte d’homenatge a Lluís Companys i agraeix el suport de tots els grups municipals a la moció “per a l’anul•lació de l’article 3 de la llei de memòria històrica, que afecta el procés a Lluís Companys i per la celebració a Arenys de Munt d’un acte recordatori del 70è aniversari del seu afusellament” En el Ple del passat 7 d’octubre, el Grup Municipal d’ERC va presentar la moció ““PER A L’ANUL•LACIÓ DE L’ARTICLE 3 DE LA LLEI DE MEMÒRIA HISTÒRICA, QUE AFECTA EL PROCÉS A LLUÍS COMPANYS I PER LA CELEBRACIÓ A ARENYS DE MUNT D’UN ACTE RECORDATORI DEL 70è ANIVERSARI DEL SEU AFUSELLAMENT” per reclamar que totes les sentències il•legítimes dels tribunals repressius de Franco siguin també nul•les de ple dret, la qual cosa es pot aplicar al procés del president Lluís Companys i a tants d’altres represaliats durant la dictadura. Entenem que aquesta moció, aprovada per unanimitat, és una bona manera d’homenatjar el president Lluís Companys en el 70è aniversari del seu afusellament, i des d’ERC agraïm el suport d’AM2000, CiU, PSC i CUP a l’esmentada moció.

No ens rendim! i tu?
Ullastrell

NO ENS RENDIM!

Vine al proper acte que organitzem des d'Esquerra per tal de seguir lluitant pels nostres ideals! Sabem que la Planta ja la tenim imposada però, tenim molt a dir encara!! T'apuntes a venir dijous 14 d'Octubre a les 21h. al Casal??

Passeig dels Griells
Torroella de Montgrí

Rufí demana intervenir urgentment al passeig dels Griells

L’alcalde de Torroella de Montgrí ha encarregat un nou informe als tècnics municipals per avaluar l’afectació que ha comportat la forta llevantada en el tram malmès del passeig dels Griells. A simple vista es pot observar com el temporal ha agreujat la situació d’inestabilitat i ha accelerat la degradació de l’escullera sobre la qual se sustenta el passeig. Segons l’alcalde, els canvis es poden percebre pràcticament d’un dia per l’altre, la qual cosa és un indicador de la inestabilitat de l’estructura. Rufí reitera la necessitat d’intervenir-hi urgentment per tal de no haver de lamentar una problemàtica més gran, ja que en aquests moments l’escullera del passeig està fent de barrera de protecció per evitar que l’aigua de mar arribi a la urbanització, funció per a la qual no està preparada. Insisteix que cal que les administracions competents, Estat i Generalitat, prenguin alguna mesura a curt termini, amb independència que la solució definitiva passi per la construcció d’una nova estructura dimensionada a la nova realitat del front marítim.

Vilanova i la Geltrú

Canvi d'imatge de la secció local

Amb la proximitat de les eleccions del Parlament de Catalunya, la secció local de Vilanova i la Geltrú, després d'haver-se sumat a la campanya "Adéu, Espanya" del partit ara canvia la seva imatge per sumar-se a la nova campanya "Gent Valenta". Com es recordarà la passada campanya va ser molt viscuda amb l'edició de mans de cartró amb les lletres d'"Adéu, Espanya", un adéu que ens aproxima a la independència del país i que va ser la imatge més protagonista de la manifestació multitudinària del 10 de juliol a Barcelona. L'actual campanya vol impulsar la proximitat de la gent d'Esquerra i amb la presentació de diferents personatges s'explicarà la seva quotidianitat tot fent gala de la seva valentia en la lluita per la dignitat del seu país tot sent gent d'Esquerra, gent valenta. La campanya ha tingut el seu punt de sortida aquesta setmana passada a Barcelona amb el president del partit Joan Puigcercós. En podeu veure el seu lloc web al següent enllaç: http://www.gentvalenta.

Federació de Lleida

Esquerra presenta a Lleida la campanya Gent Valenta

Esquerra de Lleida ha presentat avui la campanya amb que la formació concorre a les eleccions al Parlament. La campanya 'Gent valenta' (www.gentvalenta.cat) recull els testimonis de gent anònima on exposen un tema social o sectorial i territorial en el que s’han vist involucrats i que han afrontat amb valentia. El secretari de comunicació d’Esquerra, Ignasi Llorente ha explicat que la formació s’ha decidit per aquest eslògan perquè encaixa amb els quatre eixos que formen el programa electoral dels republicans “En tots els eixos de la nostra campanya s’han de prendre mesures i accions valentes, n’hi ha en l’obra de govern, però també hem mostrat la nostra valentia en les mesures que hem pres contra la crisi econòmica, les mesures per lluitar contra la corrupció política i sobretot hem estat valents perquè gràcies a nosaltres hem posat el dret a decidir damunt de la taula de l’agenda política”, explica Llorente. El secretari de comunicació ha explicat que a partir del dilluns 18 d’octubre la campanya surt al carrer, i es desplegarà en diferents formats i suports, al web, en tanques publicitàries i en actes al territori, “durant les primeres setmanes de precampanya els protagonistes, seran aquestes persones anònimes que expliquen casos reals de la seva vida i que creiem era interessant de poder compartir i en la que molts ciutadans s’hi podrien identificar”.

Federació de Lleida

Les JERC situen l’emancipació juvenil i la independència de Catalunya en el centre del debat polític de cara al 28N

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya de Ponent han desplegat una estelada gegant des de la Seu Vella de Lleida en motiu del dia de la Hispanidad , avui dimarts, 12 d’octubre de 2010. Amb aquesta acció, les JERC Ponent han volgut demostrar que els i les catalanes el 12 d’octubre no tenen res a celebrar i han desplegat l’estelada com a símbol de la llibertat de Catalunya. El portaveu de les JERC Lleida, Gabriel Ramon, ha reclamat el dret de Catalunya d’escollir els seus festius i ha proposat canviar la festivitats del 12 d’octubre per la del 23 d’abril, Sant Jordi. En el marc d’aquest acte, les JERC Ponent han presentat la seva candidata al Parlament de Catalunya, Marta Vilalta, que ha exposat els principals trets d’un programa de propostes fonamentat en la continuació de la feina desenvolupada fins ara des de la Secretaria de Joventut, i que es divideix en propostes relacionades amb la participació, tant del país com del jovent, i amb l’emancipació dels i les joves catalans.