Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Illes Balears i Pitiüses

Presentació del llibre “L’engany de la corrida” de Jordi Portabella.

Aquest dissabte, 30 d’octubre, a les 18:00h a Can Alcover, Espai de Cultura (Carrer de Sant Alonso 24, Palma) Presentació del llibre “L’engany de la corrida” a càrrec de l’autor Jordi Portabella, candidat a la Batlia de Barcelona. El Regidor serà presentat per Carme Rojas, Presidenta de la societat protectora d’animals de Mallorca. Dissabte, 30 d’octubre 18:00h a Can Alcover (Carrer de Sant Alonso 24, Palma)

tripartit
Granollers

Saldo Positiu

L’any 2003 es constituïa el primer govern catalanista i d’esquerres d’ençà el 1939. L’expectació després de quaranta anys de dictadura i de vint i tres anys de democràcia amb reiterats governs del centre dreta pronosticava un canvi de cicle en la política del País. Tot i que durant vint-i-tres anys van està governant Convergència Democràtica de Catalunya, Unió Democràtica de Catalunya i durant vuit anys aquestes formacions polítiques van tenir el suport del PP català, mai es va emprar la terminologia “tripartit” per fer-hi referència. El mot tripartit s’ha utilitzat en els darrers temps per menystenir la tasca feta per tres formacions polítiques que han hagut de fer política en el marc d’una crisi econòmica, d’una desafectació general, en definitiva, en unes condicions gens afavoridores. Malgrat tot, malgrat el soroll provocat per mitjans de comunicació, malgrat el guirigall de tertulians radiofònics s’han executat polítiques d’acord amb les necessitats dels temps que estem vivim.

Salvador Aleman Macia davant la placa que recorda el seu pare Salvador Aleman Pedrosa
Cunit

Reconeixement, després de 72 anys

El nostre company Salvador Aleman Macia ha participat en l‘acte de reconeixement oficial que s’ha fet dels soldats morts durant la batalla de l’Ebre. El seu pare Salvador Aleman Pedrosa es uns dels molts desapareguts a la batalla del l' Ebre. En Salvador es membre actiu, entre altres, de la Associació per la recuperació de la memòria històrica. Des de anys lluita perquè el sacrifici del seu pare i de milers de persones per la llibertat i la República no caiguin en l'oblit.   Transcrivim el seu breu relat de l’acte:    "Més de 3.000 familiars dels soldats morts a la Batalla del l’Ebre, hem assistit el darrer cap de setmana (23 i 24 d’octubre), a Gandesa i la Fatarella per un acte de dignificació i homenatge als nostres familiars. Un total de 29 plaques amb el nom i cognoms de 1.145 soldats morts, dels mès de 20.000 que van morir a la Batalla de l’Ebre. Aquestas placas son al Memorial de las Camposines. L’acte d’homenatge va seguir al poliesportiu de Gandesa que degut a la forta assistència, es va fer dos cops.

Saül Ortolà
País Valencià

Esquerra-Pego presenta 5 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat

Esquerra-Pego, ha fet arribar al grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Congrés dels diputats de Madrid la sol·licitud d'inversions al poble de Pego, per valor de 19.550.000,00€, per incentivar els sectors productius de Pego i millorar la qualitat de vida dels pegolins i pegolines. Aquestes esmenes s'inclouran en les negociacions dels pressupostos generals de l'estat per al 2011. En primer lloc, la partida pressupostaria mes important s'ha dedicat a demanar la construcció d'una nova residencia d'ancians amb centre de dia, ja que "la que existeix en l'actualitat, ha quedat obsoleta i antiquada", ha explicat l'alcaldable per Esquerra Republicana Saül Ortolà, qui ha afegit que "des d'Esquerra-Pego, creiem que els nostres majors mereixen estar cuidats en unes millors infraestructures, perquè la residencia actual no dona per a mes". En segon lloc, s'han dedicat tres esmenes a la projecció turística de Pego, demanant la neteja i rehabilitació del castell d'Ambra, amb l'eliminació de les construccions del segle XX i la reconstrucció de la torre rodona, la neteja de sendes de muntanya i la creació d'una via verda amb un centre de recepció a la Marjal.

Oriol Junqueras
País Valencià

Junqueras demana al Consell que pressione pel respecte dels drets fonamentals al Sàhara Occidental

Arran de l’assassinat d’un sahrauí de 14 anys ahir al vespre a prop de la ciutat d’El Aiún, al Sàhara Occidental, mentre transportava aliments, aigua i medicaments a un campament sahrauí de protesta, l’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha demanat al Consell i a la Comissió Europea que pressione efectivament el Marroc perquè respecte els drets fonamentals dels sahrauís, inclòs el dret a l’autodeterminació. "Amb tots els països amb qui la UE manté acords, la Comissió ha de ser molt més exigent amb el compliment de la democràcia. És evident que amb la política econòmica no n’hi ha prou per generar un espai de seguretat i de garantia dels drets fonamentals a la Mediterrània. Cal que la UE condicione els acords comercials a l’avanç en drets democràtics", ha argumenta Junqueras. "Després de 35 anys de conflicte, el Govern del Marroc ha d’entendre que no pot imposar la seva voluntat a la societat sahrauí. Aquesta manera de fer forma part d’una altra època de la història, i la Comissió Europea ha de pressionar perquè Rabat hi pose fi", ha conclòs l’eurodiputat republicà.

Pego

Esquerra-Pego presenta 5 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat

Esquerra-Pego, ha fet arribar al grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Congrés dels diputats de Madrid, la sol·licitud d'inversions al poble de Pego, per valor de 19.550.000,00€ per a incentivar els sectors productius de Pego, i millorar la qualitat de vida dels pegolins. Aquestes esmenes s'inclouran en les negociacions dels pressupostos generals de l'estat per al 2011. En primer lloc, la partida pressupostaria mes important, s'ha dedicat a demanar la construcció d'una nova residencia d'ancians amb centre de dia, ja que la que existeix en l'actualitat, ha quedat obsoleta i antiquada, “des d'Esquerra-Pego, creiem que els nostres majors mereixen estar cuidats en unes millors infraestructures, perquè la residencia actual no dona per a mes” ha afirmat l'alcaldable per Esquerra Republicana Saül Ortolà. En segon lloc, s'han dedicat tres esmenes a la projecció turística de Pego, demanant la neteja i rehabilitació del castell d'Ambra, amb l'eliminació de les construccions del segle XX i la reconstrucció de la torre rodona, la neteja de sendes de muntanya i la creació d'una via verda amb un centre de recepció a la Marjal “a Pego hem de presumir de Parc natural, de paisatge i d'història, i creant rutes per les muntanyes, la marjal, i tenint un mirador com el Castell d'Ambra, poden ser un punt de referència per al turisme internacional” a mes, ha afegit que “mentre que uns pretenen destrossar el nostre patrimoni natural, nosaltres apostem per cuidar-lo, per a que tots ens beneficiem d'ell” ha afirmat Ortolà.

almassora
País Valencià

Esquerra-Almassora presenta esmenes als pressupostos generals de l'Estat espanyol

Esquerra-Almassora ha presentat una sèrie d'esmenes als Pressupostos Generals de l'estat de 2011 que s'encarregaran de defensar i debatre els diputats d'Esquerra al Congrés. Aquestes esmenes són, segons ha comunicat Sergi Alejos, secretari d'organització d'Esquerra-Almassora, "l'estudi per part de Costes de l'afecció del Port de Castelló a la costa litoral d'Almassora, l'acondicionament de l'Espai polifuncionals Cultural i Festiu, la creació d'espigons/esculleres a la línia costera de la mar d'Almassora, la remoledació del Dret de Pas entre la Platja d'Almassora i el Grau de Castelló per poder ser utilitzat per vianants i ciclistes i un nou quarter de la Guàrdia Civil, d'acord amb la població actual d'Almassora i amb l'antiguitat que té el quarter actual". Segons ha explicat el dirigent republicà,  "entenem que podrien ser moltes més les esmenes que es presentaren, però amb aquestes qüestions tan bàsiques, algunes de elles demandes històriques de la població d'Almassora, es pot saber quina és la importància que per a l'Estat Espanyol té la població d'Almassora".

Teatre Grec, Joan Puigcercós, Esquerra
Barcelonès Nord

Esquerra fixa els sis compromisos per negociar un nou Govern

La celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya és el primer dels sis compromisos que Esquerra s’ha fixat a l’hora de negociar un nou Govern. El segueixen reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent. Aquestes són les propostes més votades de la campanya Catalunya Decideix, que Esquerra va presentar el mes de gener i que ha consultat un total de 72.000 persones sobre les condicions per formar govern. Els candidats d’Esquerra a les eleccions, Sergi de los Ríos, Carme Capdevila, Carmel Mòdol, Anna Simó i Ernest Benach, van ser els encarregats d’anunciar-los davant les 1.

Esquerra-Almassora presenta esmenes als pressupostos generals de l'Estat Espanyol.

Un any més, Esquerra ha presentat una sèrie de projectes per a que siguen inclosos als pressupostos generals i es doten amb partides pressupostàries. Els nostres diputats al Congrés seran els encarregats de debatre-les i defensar-les. Moltes són les competències transferides a la Generalitat Valenciana, per la qual cosa, no tot depèn del Govern Central; però totes aquelles que encara ho són, és la nostra responsabilitat política demanar que no es deixe de banda a Almassora. Les esmenes que hem presentat, de manera resumida són: Estudi per part de Costes de l'afecció del Port de Castelló a la costa litoral d'Almasora. Des de la construcció del Port de Castelló, la platja d'Almassora s'està veient afectada per continues eixides de la mar. Situació cada vegada més greu, proporcional a les diferents ampliacions, sense comptar amb cap tipus de mesures de minimització dels impactes als municipis costaners. Acondicionament Espai polifuncional Cultural i Festiu. Creació d'una carpa fixa que compatibilitze tots els usos d'aquest terreny dotacional.

Ernest Benach
ERC Badalona

Esquerra fixa els sis compromisos per negociar un nou Govern

La celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya és el primer dels sis compromisos que Esquerra s’ha fixat a l’hora de negociar un nou Govern. El segueixen reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent. Aquestes són les propostes més votades de la campanya Catalunya Decideix, que Esquerra va presentar el mes de gener i que ha consultat un total de 72.000 persones sobre les condicions per formar govern. Els candidats d’Esquerra a les eleccions, Sergi de los Ríos, Carme Capdevila, Carmel Mòdol, Anna Simó i Ernest Benach, van ser els encarregats d’anunciar-los davant les 1.

Esplugues de Llobregat

Esquerra d'Esplugues impugnarà el Ple en el que es va aprovar la modificació del PGM

La modificació del Pla General Metropolità (PGM) proposada pel govern municipal d’Esplugues, comportarà canviar la qualificació de dos terrenys del barri Centre i Can Clota que passarien de l’actual qualificació d’equipament a zona verda, es proposa canviar l’actual qualificació de zona verda que afecta a l’edifici anomenat “El Barco” per equipaments i la requalificació de més de 7000 metres quadrats de zona industrial a Can Clota per habitatge amb 14.000 m2 de sostre edificable. Per fer possible aquesta modificació del PGM es canvia la qualificació urbanística del parc de les Dones al barri de Can Clota i de part del parc dels jardins de Pons i Termes en el barri Centre. Per ERC d'Esplugues, aquesta modificació vulnera un acord anterior del Plenari en que l’Ajuntament es comprometia a no requalificar sol industrial per convertir-lo en habitatge, a més es redueix la zona verda del parc dels Torrents tot ampliant l’espai destinat a equipament de la zona de La Baronda, però sense definir si es construirà un nou edifici dedicat a equipament ni quin tipus de gestió rebrà aquesta possible nova edificació.

Joan Puigcercós passejant per la Fira de Móra la Nova
Ribera d'Ebre

Puigcercós es felicita per la inversió de 10 milions d’euros a les Terres de l’Ebre

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, s’ha felicitat avui per la inversió de 10 milions d’euros a les Terres de l’Ebre que el Consell de Ministres va aprovar divendres per a actuacions de reconversió industrial i ocupació. Aquesta era una reclamació i un compromís del líder independentista, que l’any passat ja va instar al govern a 'accelerar les inversions industrials a les Terres de l'Ebre' arran de l’ERO presentat per Lear a Roquetes. Puigcercós ha fet aquestes declaracions a la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, que ha visitat acompanyat del candidat d’Esquerra per les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, i altres dirigents regionals. En aquest context, Puigcercós també ha criticat la reforma de govern de Zapatero que ha qualificat ‘d'operació de maquillatge’. ‘Poden canviar les persones però les polítiques continuen sent les mateixes’, ha afirmat el líder independentista. El president d’Esquerra ha subratllat que la remodelació del govern espanyol ‘només amaga la incapacitat del president de tirar endavant polítiques a favor de l'economia productiva de Catalunya’.

Vilafranca del Penedès

Jordi Rosell i David Minoves, a la Festa de la Solidaritat

Aquest diumenge s’ha celebrat la Festa de la Solidaritat a Vilafranca. Una festa que permet que les diferents associacions de l’àmbit de la solidaritat i la cooperació mostrin les seves accions i iniciatives a la ciutadania. A la Festa hi ha assistit el secretari de cooperació i desenvolupament de la Generalitat, David Minoves, que ha estat acompanyat per el secretari de coordinació municipal d’Esquerra-Vilafranca, Jordi Rosell.  

Cerdanyola del Vallès

Les sis condicions de la gent valenta

La celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya és el primer dels sis compromisos que Esquerra s’ha fixat a l’hora de negociar un nou Govern, el segueixen reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent. Aquestes són les propostes més votades de la campanya Catalunya Decideix, que Esquerra va presentar el mes de gener i que ha consultat un total de 72.000 persones sobre les condicions per formar govern. Els candidats d’Esquerra a les eleccions Sergi de los Ríos, Carme Capdevila, Carmel Mòdol, Anna Simó i Ernest Benach han estat els encarregats d’anunciar-los davant les 1.

En Josep Maria Cervelló adreçant-se als assistents
Sant Boi de Llobregat

Cervelló: "Amb la nostra feina diària estem plantant llavors de futur pel nostre entorn natural"

El passat diumenge 24 d'octubre va tenir lloc la 5a Pujada a la Creu de Can Cartró, l'espai més alt del nostre terme municipal, on conflueixen els termes de Santa Coloma, Torrelles, Sant Climent i Sant Boi. L'acte estava organitzat per la secció santboiana de l'Òmnium Cultural Baix Llobregat, amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient i Entorn Natural, de Ràdio Sant Boi i del Centre Excursionista de Sant Boi. En el transcurs de la passejada, que s'obrí amb una petita introduccio del responsable d'Òmnium a Sant Boi, Jaume Sans, es va fer una aturada a la masia de propietat municipal de Can Palós, on els participants van esmorzar. Allà, el regidor de Medi Ambient i Entorn Natural i candidat a l'alcaldia per Esquerra, Josep Maria Cervelló, va explicar les diferents tasques de recuperació paisatgística, i patrimonial, que s'estan duent a terme en l'entorn natural de Sant Boi. "Actuacions com l'anell verd i la posada en valor d'indrets com Can Palós o el turó de Can Cartró han d'ajudar a millorar l'autoestima pel nostre municipi", va apuntar Cervelló.

Illes Balears i Pitiüses

Les JERC de Maó es presenten en societat

Les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) han presentat avui capvespre la nova secció local de Maó, el portaveu de la qual és Joan Albert Pons Bagur. En aquesta presentació públic hi han volgut esser present la portaveu de les JERC a les Illes, Esperança Mateu, així com el president d'Esquerra i candidat al Parlament de les Illes, Joan Lladó. Precisament ha estat Lladó qui ha posat de manifest que “a Menorca un projecte progressista, nacionalista, regionalista o autonomista és necessari per a l'illa; però una esquerra independentista és imprescindible”. Lladó ha afegit que aquesta realitat política s'accentua “en aquest temps en que el partit socialista ha desertat de l'esquerra, amb tota una política de mesures econòmiques que no fan més que retallar l'estat del benestar”. Així mateix, el dirigent republicà ha significat que “estam en un moment en que les forces nacionalistes no han condicionat en absolut el govern de progrés de les illes, demostrat uns i altres una magre ambició nacional.