Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Àngel Soteras, regidor d'ERC Capellades
Anoia

Esquerra Republicana de Catalunya recolzarà emprendre accions legals contra els responsables del nou assecament de la Bassa

El passat dimarts dia 1, representants d’Esquerra a l’Ajuntament de Capellades es van posar en contacte amb l’equip de govern per demanar informació davant l’evident i accelerat descens del nivell de la Bassa. La resposta en aquell moment va ser que se’n desconeixien les causes i no va ser fins divendres dia 5 que vam conèixer la perforació de pous no autoritzats. Des de llavors Esquerra Republicana de Catalunya ha compartit informació amb l’equip de govern i la resta de partits sobre el desenvolupament dels fets i sobre les possibles mesures a adoptar tant pel que fa a l’abastament d’aigua potable a la població com al rescat dels peixos o a les possibles mesures legals a emprendre amb posterioritat al tancament dels pous. L’incident evidencia, una vegada més, la fragilitat de la situació de l’aqüífer Carme-Capellades i, per tant, la necessitat de ser rigorosos en l’aplicació de mesures per part de totes les administracions implicades per reduir la sobreexplotació que pateix.

jordi, domingo, ignasi, serret, mollerussa, primer
Federació de Lleida

Jordi Domingo, primer ponent del cicle de conferències Mollerussa Primer

Jordi Domingo, professor de Geografia de la Universitat de Lleida, ha estat el primer ponent del cicle Mollerussa Primer, amb una ponència sobre mobilitat i zones per a vianants, sota el títol de Zones de vianants per a una Mollerussa de futur. L’acte ha tingut lloc aquesta nit al Teatre l’Amistat de Mollerussa i hi han assistit més d’un centenar de persones. La ponència d’avui forma part del cicle Mollerussa Primer, un conjunt de debats organitzats per diferents grups de mollerussencs i mollerussenques actius en la xarxa de capital social, cultural i polític de la capital del Pla, provinents de múltiples sensibilitats ideològiques, amb la fi de repensar i reflexionar sobre la Mollerussa de futur. Les persones que impulsen el projecte de Mollerussa Primer estan convençudes del paper central que ha de jugar la ciutadania en la definició de les polítiques públiques i la necessitat de retornar el protagonisme de les ciutadanes i ciutadans a l’hora de pensar i decidir el futur de la seva ciutat.

Jornada informativa ERC Bages
Bages

Jornada informativa dels caps de llista d’Esquerra al Bages

Representants d’Esquerra d’una vintena de localitats del Bages van reunir-se, dimecres al vespre a la seu local del partit a Manresa, per participar en una jornada informativa sobre les properes eleccions municipals. Caps de llista, presidents de secció local i caps de campanya van tractar diversos temes d’importància de cara a la presentació de les candidatures i l’organització de la campanya electoral. La trobada informativa va comptar amb la presència del president comarcal d’Esquerra Bages, Lluís Oliveras; i el Secretari de Política Municipal del Bages, Eloi Hernàndez. El tècnic d’ERC Bages, Marc Selgas, va ser l’encarregat d’explicar les noves normatives, els terminis...etc, i entre tots els assistents es van aclarir tot tipus de dubtes de les diferents poblacions en relació a les eleccions municipals. Entre els temes tractats, la documentació a presentar, el calendari de les municipals, la petició de material electoral, el vot per correu, els apoderats i els interventors, i la publicitat electoral.

Sabadell

Anna Simó participa a l’Acte de la Dona organitzat per ERC-RCat a Sabadell.

Ahir dijous 10 de març va tenir lloc l’acte del Dia de la Dona organitzat per ERC+Rcat a Sabadell. Juli Fernàndez, cap de llista de la coalició, acompanyat per la diputada del Grup Parlamentari d’Esquerra, Anna Simó, van encetar l’acte amb breus parlaments i, posteriorment els i les assistents a l’acte van poder establir un debat entorn la implicació de la dona en el món de la política. Anna Simó, va parlar de com implicar més a les dones en l’àmbit polític. Algunes de les propostes van tractar sobre la racionalització dels horaris i repartir responsabilitats. Segons Simó, la implicació de les dones en la política és només un dels àmbits on s’ha incidir, ja que realment cal avançar cap a la construcció d’una nova concepció social que ens ha de fer avançar cap a una societat lliure, una societat on homes i dones puguin viure en igualtat de condicions i que per tant, puguin desenvolupar-se tal i com ells ho hagin escollit i no pas per imposicions.

Pressupost
Torroella de Montgrí

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí-l'Estartit salda els comptes del 2010 amb superàvit

L'Ajuntmanet de Torroella de Montgrí-l'Estartit ha tancat el pressupost del 2010 en superàvit, concretament l'ajuntament ha tingut un superàvit de 219.525 euros. Una de les causes ha estat que la previsió d'ingressos s'ha acomplert gairabé al 100%, dit d'altra manera, que els diners que s'esperaven ingressar durant l'any 2010 a final d'any s'havien ingressat. La correcta previsió i planificació de les despeses també han contribuït a no gastar més del què s'ingressava. El superàvit registrat el 2010 ha fet que actualment l'Ajuntament disposi d'un romanent de tresoreria de 559.490 euros, que es podran destinar a fer front a eventualitats i necessitats del municipi o a estalvi. L'alcalde, Josep M. Rufí, es mostra molt satisfet d'aquest resultat ja que considera que "la política econòmica que s'ha posat en marxa aquest mandat per fer front a la crisi està donant resultat concrets". La responsabilitat d'un ajuntament, com de qualsevol altra administració pública, és fer una gestió responsable i eficient dels recursos que són de tots.

Sallent

Moció de suport a les emissions de TV3 al País Valencià

En el Ple d'avui, 11 de març, Esquerra defensarà l'emissió de TV3 al País Valencià mitjançant una moció que ha estat subscrita per la resta de partits, és a dir, CiU, CUP, PSC i ICV. Es una moció de suport a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i que també vol protestar contra un nou atac a la llengua catalana. A més, no és lògic que a l'any 2011 en plena globalització i quan la digitalització de continguts i la visió de qualsevol contingut per Internet ha fet desaparèixer pràcticament totes les fronteres, al País Valencià es prohibeixi la visió d'un canal de televisió. Des d'Esquerra, a més de defensar la llengua catalana, defensem la llibertat d'informació. En l'apartat de documents hi trobareu la moció presentada.

Calella

Esquerra surt al carrer! Digue'ns la teva!

La secció local d'Esquerra ha sortit al carrer, a diferents punts, per escoltar la veu de la ciutadania. Si ens vols fer arribar la teva opinió, pots descarregar-te el breu qüestionari al següent enllaç http://locals.esquerra.cat/calella/document/1481 Esquerra t'escolta! Digue'ns quina Calella vols!

Corbera de Llobregat

PEP CANALS, ESCOLLIT CANDIDAT A LA REELECCIÓ COM A ALCALDE

Aquest vespre, l'Assemblea Local d'Esquerra de Corbera ha escollit l'alcalde Pep Canals com a cap de llista a les properes eleccions municipals. Canals ja va ser candidat al 2003 en què Esquerra va entrar a l'ajuntament amb 3 regidors i el 2007 en què en va aconseguir 4, fet que va permetre formar govern i assolir l'alcaldia del nostre municipi. L'actual alcalde, candidat ara ja a la reelecció, ha manifestat la seva alegria per l'ampli suport rebut de la militància de Corbera. "Això em dóna encara més força per continuar liderant el projecte per fer un Corbera on cada dia visquem millor i estiguem més orgullosos de pertànyer-hi." Canals ha desgranat la molt feina feta al capdavant del nostre l'ajuntament, fet que ha permès instal·lar un nova manera de fer política, més honesta, transparent i austera, basada en l'impuls a les polítiques socials,  l'ocupació i la posada en valor del nostre patrimoni com a actiu econòmic sostenible. Finalment, l'alcalde s'ha mostrat confiat de fer un gran resultat en les eleccions amb una gran equip i renovat, que permetrà continuar les polítiques iniciades i que marcaran el full de ruta dels propers anys: economia de la identitat, cohesió social, austeritat, protecció del territori i una atenció a la ciutadania més eficaç i propera.

Plaça 8 de març
Lleida

Montse Bergés proposa que la Paeria impulsi un servei de guarda de nens per hores per facilitar la realització de gestions als pares

La candidata d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha assenyalat avui que el programa d’ERC inclourà diverses mesures per contribuir a la millora de la gestió del temps dels lleidatans i lleidatanes. Una d’aquestes serà la creació d’un servei de guarda per hores de nens i nenes de 0 a 3 anys que doni resposta a aquelles necessitats no previstes per part dels pares i mares. Es tracta d’una mesura que preveu el Departament de Benestar Social i Família i que poden sol·licitar els ajuntaments. La candidata independentista ha proposat aquesta idea en el marc de l’acció organitzada per ERC: “Una proposta, una dona”, que avui aquesta tarda s’ha instal·lat en la plaça 8 de març amb motiu del recent dia de la dona treballadora. El servei de guarda per hores preveu que els pares i les mares puguin deixar els seus fills per un espai de temps no superior a les 3 hores i no més de dos dies per setmana amb cuidadors/es perquè puguin així fer tasques com: resoldre un tràmit administratiu, comprar, anar al metge.

Lleida

Montse Bergés proposa que la Paeria impulsi un servei de guarda de nens per hores per facilitar la realització de gestions als pares

La candidata d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha assenyalat avui que el programa d’ERC inclourà diverses mesures per contribuir a la millora de la gestió del temps dels lleidatans i lleidatanes. Una d’aquestes serà la creació d’un servei de guarda per hores de nens i nenes de 0 a 3 anys que doni resposta a aquelles necessitats no previstes per part dels pares i mares. Es tracta d’una mesura que preveu el Departament de Benestar Social i Família i que poden sol·licitar els ajuntaments. La candidata independentista ha proposat aquesta idea en el marc de l’acció organitzada per ERC: “Una proposta, una dona”, que avui aquesta tarda s’ha instal·lat en la plaça 8 de març amb motiu del recent dia de la dona treballadora. El servei de guarda per hores preveu que els pares i les mares puguin deixar els seus fills per un espai de temps no superior a les 3 hores i no més de dos dies per setmana amb cuidadors/es perquè puguin així fer tasques com: resoldre un tràmit administratiu, comprar, anar al metge.

Vilafranca del Penedès

Tenen vigència els valors republicans?

“Hi podien haver cristians abans de Crist?” Amb aquesta pregunta va començar Daniel Raventós, professor de la UB i expert en la renda bàsica, la xerrada sobre “Tenen vigència els valors republicans?” que va organitzar Esquerra-Vilafranca a l’escorxador per tractar sobre un dels pilars ideològics del partit independentista. Raventós va concloure que no, de la mateixa manera que tampoc hi podien haver liberals abans de 1812 quan es formula, a Espanya, aquesta teoria. Raventós va afirmar el liberalisme és contrari a la democràcia, ja que molts dels seus defensors són “desafectes” al sistema democràtic. Enfront a aquest liberalisme hi ha el republicanisme i la seva “llibertat republicana”, una llibertat que es basa en garantir l’existència material de tots els ciutadans. Raventós va repassar la formulació del republicanisme des de l’antiga Grècia fins a l’actualitat. Raventós també es va mostrar molt crític amb els actuals partits “d’esquerra moderada” que han sucumbit als postulats de la dreta.

Premià de Dalt

ordre del dia ple ajuntament , dilluns 14 de març 2011

U s convoco a la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Premià de Dalt, que tindrà lloc el dia 14 de març de 2011, a les 21.00 hores, a la sala de sessions de l’Ajuntament, Plaça de la Fàbrica núm. 1, amb l’ordre del dia següent: ORDRE DEL DIA ALCALDIA 1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior 2.Despatx Oficial 3. Proposta de nomenament del càrrec de jutge de pau substitut URBANISME 4. Aprovació del Text Refós del Pla Parcial del sector de La Cisa. 5. Aprovació de l'exposició i sotmetiment a informació pública de l'avanç de Pla i aprovació del programa de participació ciutadana de la Modificació puntual del POUM de Premià de Dalt a la finca Can Tecla Sala. HISENDA I PATRIMONI 6. Modificació pressupost 3/2011 MEDI AMBIENT 7. Aprovació del Pla d’acció per l’Energia Sostenible REGIDORIA D'ORGANITZACIÓ ADMVA I RR.HH 8. Modificació de la Plantilla orgànica i del Catàleg de llocs de treball de l'exercici 2011 MOCIÓ PRESENTADA PELS GRUPS MUNICIPALS DE CIU, ERC, PP i PSC 9.