Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Simó, Cullell i Mulero
Bages

Anna Simó i Pere Cullell a Castellbell

Bona Xerrada a Castellbell I El Vilar. Entre els assistents, l’actual alcalde Agustí Navalles del grup Independents, el primer tinent d’alcalde en Josep Torras acompanyat d’alguns militants de CiU i també va venir el nou mossèn, recentment arribat del Congo. L’Albert Mulero va començar la xerrada fent esment a la mort d’en Joan Solà, eminent lingüista i catedràtic que ens deixa una empremta important al costat dels més il•lustres catalans. “Ha mort un patriota, en el sentit més ampli de la paraula, que va defensar la llengua catalana al llarg de tota la seva vida”. També va evidenciar i justificar la manca d’autoestima dels catalans dient que estem sotmesos a diari a la pressió espanyola. Sense anar més lluny, aquest dia també es publicava als mitjans la decisió del TSJC, d’aplicar mesures cautelars arrel de la sentència del TC, per tal de no discriminar l’espanyol a l’Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Lleida. La intervenció d’en Pere Culell va ser molt enriquidora i humana, molt propera.

Grup Municipal d'Esquerra Sant Joan.
Sant Joan de les Abadesses

LA SECCIÓ LOCAL D’ESQUERRA DE SANT JOAN DE LES ABADESSES PRESENTA, AQUEST OCTUBRE, UNA NOVA EDICIÓ DEL BUTLLETÍ “LES COSES TAL COM SÓN”.

La última setmana del mes d’octubre, la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya presentarà la darrera edició del butlletí “les coses tal com són”. Document que respon a la necessitat d’informar, a la població santjoanina, de l’ampli ventall de gestes que du a terme, tot i estar a l’oposició, el grup municipal d’Esquerra al consistori, així com la fiscalització, per part dels nostres regidors, vers la política efectuada per l’equip de govern dels socialistes. La temàtica principal escollida en aquesta nova edició correspon al nou planejament urbanístic de Sant Joan (POUM), aprovat únicament amb el consentiment del partit del socialistes, el passat 7 de maig. Planificació urbanística, no consensuada amb cap altra força política, que implica un creixement desmesurat, irreal i aberrant de quasi 500 habitatges als extrems del municipi –amb una previsió d’increment poblacional de més de 2000 habitants-, alhora que preveu una dispersió important dels equipaments docents i esportius – que hipotecarà i minvarà la vida comercial i social del centre neuràlgic de la vila -.

Salou

EL BLUF DE L'AUTOBUS

Hem llegit i vist per diferents mitjans de comunicació la manifestació del passat 11 d'octubre que es va celebrar a Salou, denunciant els convocants  ( tour operadors, transportistes, taxistes, autocaristes i agents de viatges i hotelers) el pressumpte tracte de favor per part de l'Ajuntament de Salou vers l'empresa d'autocars Plana, així com  l'intrussisme professional i abús de situació de monopoli. Situació que han possat en mans d'advocats amb les corresponents denúncies davant  les instàncies i administracions competents. Gent del sector afectada per la situació s'ha possat en contacte amb Esquerra de Salou fent-li arribar el seu malestar i explicant la situació. Els afectats s'arriben a plantejar a més  d'un pressumpte tracte de favor per part de l'Ajuntament de Salou vers l'empresa Plana un excessiu zel per part de la policia local empaitant als altres transportistes i autocaristes a l'hora de deixar o recollir de diferents establiments hotelers els seus clients.

La Vall de Laguar

Esquerra Laguar presenta esmenes als pressupostos

Els representants d'Esquerra al Congrés dels Diputats han presentat 570 esmenes als pressupostos generals de l'estat per valor de 3000 milions d'Euros. Des d'el País Valencià molts pobles com ara el nostre, han enviat esmenes als pressupostos a través dels nostres representants, concretament Esquerra Laguar a presentat una esmena per la realització d'un gran projecte com és ara la creació d'una Via Verda que uneixca els tres nuclis de població  i rodalies a través d'un traçat ecològic, segur i sostenible amb el medi ambient. Amb tot açò des d'Esquerra ens mostrem satisfets per haver presentat aquest projecte en a través de les esmenes als pressupostos ja que potser aquest siga un dels projectes més ambiciosos de tots els que s'han realitzat al nostre poble.

Oriol Junqueras
Navarcles

L'eurodiputat Oriol Junqueras dissertà sobre l'independentisme a Navarcles

Amb el títol de “L'independentisme a Europa durant els darrers 100 anys”, la Secció Local de Navarcles convidà l'eurodiputat Oriol Junqueras per il·il·lustrar als convidats a aquesta xerrada/col·loqui. Davant d'una seixantena de persones, Junqueras repassà la història de l'independentisme a Europa en la darrera centúria i després argumentà amb criteris econòmics i de sentiment la possible independència de Catalunya. En un viu col·loqui amb els assistents, l'acte que havia començat a ¾ de 9 finalitzà a quarts d'11 de la nit, moment en el qual la secció local navarclina d'ERC oferí un refrigeri al assistents.

Illes Balears i Pitiüses

Tardà: "Esquerra aposta en les seves esmenes de les Illes Balears als PGE per la innovació i per la inversió en economia productiva"

Joan Tardà, diputat d’Esquerra Republicana al Congrés, juntament amb Joan Lladó, president d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses, han presentat avui dematí en roda de premsa les esmenes d’Esquerra als pressupostos generals de l’Estat de 2011, per a les Balears, un total de 293.000 euros corresponents a 30 esmenes tot lamentant que ens tornam situar el la cua de les inversions directes de l’Estat i arrossegant un dèficit històric. Segons Lladó, “la inversió a les Illes ha de prioritzar aspectes troncals per sortir de la crisi com són la inversió en fomentar l’economia productiva, les exportacions i la Innovació“. Lladó ha destacat que “d’entre les diferents esmenes cal destacar la partida de 106 milions d’euros per promoció industrial i turística a les Balears atès que l’estat destina només per enguany 2,4 milions dels 7612 pressupostats per tot l’Estat.” Esquerra ha pressupostat també un total de 54 milions d’euros per inversions en Ciència i innovació, perquè fer possible un conveni amb la UIB pel projecte de Campus Internacional Pirineus-Mediterrània: Sostenibilitat Turística, aigua i investigació avançada.

Targetó
Garraf

ACTE CENTRAL D'ESQUERRA AL PALAU DE LA MÚSICA

Omplirem el Palau i marxarem sense endur-nos-en res! Música, història, poesia, reflexió i emoció al Palau: No t'ho perdis! Dia: Dissabte 20 de novembre Hora: 11:30 hores Lloc: Palau de la Música Catalana de Barcelona (c/ Palau de la Música 4-6, Barcelona) Les entrades són numerades i limitades. És imprescindible confirmar la vostra assistència a jaranda@esquerra.cat o al 93.453.60.05 abans del 15 de novembre S'ofereix servei de guarderia previa petició a jaranda@esquerra.cat abans del 15 de novembre

Joan Tardà
País Valencià

Esquerra aconsegueix que el Congrés inste a canviar la llei per permetre el canvi de nom dels transsexuals

La comissió d'Igualtat del Congrés dels Diputats ha aprovat una PNL instant al Govern a modificar com abans millor la llei 3/2007 que regula la rectificació registral del nom de les persones en relació al sexe, per la qual es condiciona la possibilitat de rectificar el nom al fet que a la persona se li haja diagnosticat disfòria de gènere i que haja rebut tractament mèdic durant dos anys. D'igual manera, s'ha aprovat instar al govern espanyol a reclamar davant l'OMS que retire definitivament la transsexualitat o disfòria de gènere com a malalties. Dissabte passat, a 57 ciutats del món, d'entre les quals 18 de l'Estat espanyol es van convocar manifestacions reclamant aquests objectius, raó per la qual els distints col·lectius i associacions que agrupen persones transsexuals han celebrat l'acord a què s'ha arribat. Segons Tardà "si el govern compleix el que el Grup socialista a pactat amb Esquerra, d'aquí a poc quan presente la Llei d'Igualtat de Tracte tindrem l'oportunitat de modificar via inclusió d'una disposició addicional la llei del 2007".

Joan Ridao
País Valencià

Esquerra presenta 570 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat per valor de 3.000 milions

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha dit aquesta setmana que ha presentat 570 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2011 per valor de 3.000 milions d'euros per ajudar el "govern espanyol a canviar l'estil de joc". Durant la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus del passat dimarts, Ridao ha dit que les esmenes d'Esquerra "van adreçades a millorar la política social, aconseguir una fiscalitat progressiva i equitativa i millorar la inversió productiva en infraestructures". En aquest Sentit, Esquerra proposa 311 inversions territorials que suposen 1.630 milions d'euros. Són esmenes que intenten pal·liar uns comptes públics per a 2011 "que renuncien a una sortida social a la crisi", ha afirmat Ridao. El portaveu s'ha referit a l'esmena conjunta dels Grups del Congrés, (excepte PSOE, PNB i CC) perquè se suprimís la congelació de les pensions i acusa el Govern de no respectar "les regles del joc", menysprear el Parlament i fer "cas omís" al que obliga el Pacte de Toledo.

Butlleta
Barcelonès Nord

La loteria del país veí, la loteria que toca

Des d'avui ja disposem dels números de loteria pel sorteig que es farà al país veí, el 22 de desembre de 2010. El número com cada any és el 38629 i cada papereta tindrà un preu de 3€ (la participació és de 2,40€). Per aconseguir la nostra loteria només cal que us adreceu al local d’Esquerra Badalona (c/Juli Garreta, 6) els dilluns i els dijous de 20:00 a 22:00, i sinó tots els matins al Grup Municipal a la Plaça de la Vila. Si no teniu compatibilitat d'horaris, també us podeu adreçar a nosaltres via xarxes socials o bé via mail a badalona@esquerra.org, o a barcelonesnord@esquerra.org

Portada del projecte
Ullastrell

Ja podeu llegir el Projecte Executiu de la Planta de Terres

Us anotem el link per què podeu mirar i remirar el projecte de la Planta de Terres que instal.laran a Ullastrell. PROJECTE EXECUTIU: http://www.theattic.es/EXECUCIO11.pdf El podeu comparar amb el que surt a la web de l'Ajuntament d'Ullastrell que és el Projecte Inicial: http://www.ullastrell.cat/actualitat/noticies/2009/10/20/projecte-d-actuacio-especifica 

Domènec Garcia, president d'Esquerra Faura
Camp de Morvedre

Esquerra Republicana presenta proposicions als ajuntaments del Camp de Morvedre contra la instal·lació de cementeris nuclears

    Esquerra-Camp de Morvedre ha presentat diferents proposicions als plenaris dels ajuntaments comarcals i a Almenara per oposar-se a la instal·lació dels cementeris nuclears tant a Zarra com a Ascó, just abans de la designació aquest divendres de la ciutat candidata per part del Consejo de Ministros.L’impulsor d’aquestes proposicions, l’anterior candidat d’Esquerra per Faura, Domènec Garcia, explicava en finalitzar el ple a l’Ajuntament de Faura que “des d’Esquerra, com sempre hem dit, no volem cap cementeri nuclear, ni a Zarra ni a Ascó, ni a cap lloc de la nació. Ja estarà bé que, per la falta d’articulació política que patim, ens convertim en l’abocador d’Espanya”. Aquesta acció continua la petició d’Esquerra aprovada per unanimitat al Congreso de Diputados perquè les Comunitats autònomes participen en la designació dels llocs on ubicar aquest cementeri. De fet, entre els comentaris del republicà destacava el del procés decisori del Govern espanyol que “continua vulnerant el Conveni d’Aarhus signat per la Unió Europea que obliga a prendre decisions ambientals en un procés transparent i participatiu”.

Ebre

Pere Muñoz interpel·larà la nova ministra de Medi Ambient sobre les actuacions de neteja de l'embassament de Flix

El senador Pere Muñoz, el proper dimarts preguntarà a la nova Ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar, sobre l’estat de les obres de neteja dels residus químics de l’embassament de Flix. Pel senador Muñoz “estem davant d’una de les restauracions mediambientals més importants que s’estan fent avui dia a Europa i volem saber com s’estan desenvolupant i quins són els calendaris i processos previstos”. Muñoz li recordarà obres pendents en relació a l’abocador, la planta de tractament, les infraestructures viàries necessàries entre l’embassament i l’abocador del residus..., així com la necessitat de recuperar la figura de la comissió de seguiment. Muñoz després de recordar que ja han passat gairebé sis anys des de que es denuncià el gravíssim problema que representava l’acumulació de residus químics a l’embassament, i de dos anys de l’anunci de les obres, s’ha mostrat esperançat en que la nova Ministra “vetlli per a que les obres de descontaminació s’ajustin als terminis previstos” D’altra banda, el senador Muñoz també aprofitarà la seva intervenció per advertir a la Ministra que hi ha un altre tema importat pel futur de les Terres de l’Ebre que necessita solució.

Excursió Planta de Reciclatge
Simat de la Valldigna

Simat visita una planta de reciclatge d'Alzira

La Regidoria de Medi Ambient junt amb les mestresses de casa van organitzar el passat dimarts 26 d'octubre una visita a la Planta de reciclatge d'Alzira. A les 3 de la vesprada eixiren cap a la planta des de la parada d'autobusos d'enfront del Bar Levante de Simat. Una vegada allí els conduïren a una aula on els van explicar els diferents contenidors de reciclatge i quins residus anaven en cadascun d'ells. Després de l'explicació donada pels tècnics, accediren a la planta on van poder comprovar com es treballava i com es separaven els residus que van al contenidor groc corresponent a la recollida de tota classe d'objectes de plàstic. Finalment, els portaren a l'Ecoparc on els van explicar el funcionament i la finalitat d'aquesta infraestructura. I el més important, quin tipus d'objectes s'han de dur. A les 6 de la vesprada acabava la visita i tornaven cap a Simat. Joan Serra, Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat, va qualificar l'activitat d'un gran èxit de participació.

Sant Andreu

Joan Puigcercós i Anna Simó visiten la seu del Grup Cooperatiu TEB

Demà a les 12 h en Joan Puigcercós i Anna Simó visitaran les instal·lacions del TEB de Sant Andreu per comprovar la tasca que fa el Grup Cooperatiu TEB per la integració de les persones amb discapacitat intel·lectuals. Durant la visita, es reuniran amb l'equip directiu del TEB, per comentar els temes més urgents per a l'entitat, especialment els relacionats les necessitats d’habitatge del col·lectiu i la tasca que fa l’equip social per aconseguir la inserció, no solament als CET, sinó també als CTO i al SOI, així com l’experiència positiva dels enclavaments

Corbera de Llobregat

L'ALCALDE PRESENTA EL PLA DIRECTOR DE LES MUNTANYES DEL BAIX LLOBREGAT ALS PROPIETARIS DE LES FINQUES

L'Alcalde ha presentat el Pla Director de les Muntanyes del Baix als propietaris/es de les finques que són objecte de la proposta. Es tracta d'un document que fa una diagnosi dels elements de patrimoni natural, humà/històric, agrícola i forestal del 11 municipis de la Serra d'Ordal. El més important, però, són les prop de 30 propostes d'actuació en els camps ambiental, econòmic i social per tal de posar en valor un territori en clar abandó majoritari i que alhora esdevingui lloc de qualitat i d'activitat econòmica sostenible i de profit per als propietaris. Segons l'alcalde, Pep Canals, "cal donar un impuls als nostres espais lliures per protegir-los i alhora fer-los rendibles".I ha afegit, "es tracta de passar de la no gestió a la gestió. Per a això calia acostar la proposta als protagonistes del territori, els seus propietaris. He volgut fer un acte directe d'explicació amb una presentació planera més enllà del procés d'informació pública oficial i de rigor." L'acte, fet a la Societat Diadema, ha tingut una bona acollida i ha servit per aclarir alguns dubtes als assistents.