Locals d'Esquerra

Totes les notícies

País Valencià

Esquerra lamenta l'exclusió del requisit lingüístic a la nova llei d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana

Esquerra Republicana del País Valencià, segons ha declarat el seu president, Agustí Cerdà, considera 'un atac intolerable als drets dels valencians i valencianes' la reforma de la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana aprovada quest dimarts a les Corts amb els vots a favor de PP i PSOE i que ha deixat fora del text, novament, el requisit lingüístic. En paraules del dirigent republicà, aquest fet comporta, a més, 'la confirmació de quina és la situació política al nostre país, amb una majoria parlamentaria espanyolista, representada per PP i PSOE, que treballa sistemàticament per negar la realitat nacional, cultural i lingüística del País Valencià'. El president d'ERPV ha criticat durament el posicionament del PSOE, que malgrat el seu compromís amb la Plataforma a Favor del Coneixement del Valencià per a l'Accés a un Lloc de Treball de les Administracions Valencianes, ha votat favorablement aquesta reforma de la llei. 'Per al que no hi ha cap excusa', ha dir Cerdà en al·lusió a les paraules de Joan Ignasi Pla, 'és per a supeditar el requisit lingüístic a altres “interessos generals”.

País Valencià

Puigcercós: "La independència és possible, la independència és realista"

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, acompanyat del secretari general, Joan Ridao, ha comparegut hui davant dels mitjans de comunicació després de la reunió extraordinària de l'Executiva Nacional del partit, i ha anunciat amb rotunditat que 'Esquerra només acata la voluntat del poble de Catalunya, que és la que va ser expressada a les urnes i que és la que no ha estat respectada. No podem acceptar ni retallades ni imposicions. No es pot acatar allò que és injust'. 'Aquí comença una nova etapa', ha sentenciat Puigcercós, 'aquí comença la transició tranquil•la i democràtica cap a la independència'. Puigcercós, que ha iniciat la seva compareixença desmentint aquelles instàncies espanyoles que han titllat la sentència de tova dient que salva l'Estatut, ha remarcat que 'aquesta és una sentència duríssima, que afecta parets mestres de l'Estatut, que conculca drets dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i que retalla el marge de llibertats de tots els catalans'.

País Valencià

Esquerra presenta al·legacions al Pla Integral de Residus 2010 de la Generalitat Valenciana

El secretari de Medi Ambient d'Esquerra-Almassora va presentar ahir una sèrie d'al·legacions i propostes de millora per al Pla Integral de Residus (PIR) 2010 de la Generalitat Valenciana, després d'examinar el projecte que es va trobar a disposició pública fins aquest dilluns, i una vegada escoltades les opinions tècniques dels principals grups ecologistes del País Valencià. Segons Alejos, 'les propostes presentades són imprescindibles perquè aquest nou marc normatiu siga responsable i conseqüent amb la problemàtica que té el nostre país en quant a la gestió de residus urbans'. Per al dirigent republicà aquest PIR, lluny de dotar d'eines a les mancomunitats per fer una recollida selectiva i racional dels residus, aposta per la incineració 'd'una manera clara i a gran escala'. Alejos ha denunciat que els abocadors valencians ja estan saturats i que en concret Almassora 'ja va haver de demanar una nova autorització per a poder abocar per damunt de la línia d'horitzó que venia marcada pel projecte i llicencia anteriorment concedida, l'abocador d'Onda.

Federació de Lleida

El Senat dóna suport a esquerra en la seva reclamació d'integrar els ports a l'eix mediterrani

El senador per Lleida d’Esquerra, dins del grup parlamentari de l’Entesa, Josep Maria Esquerda, ha defensat una moció debatuda al Ple del Senat d’aquesta setmana, conseqüència de la interpel•lació que va mantenir el passat Ple amb el Ministre de Foment, José Blanco i la que va exposar la setmana passada al casal d’Esquerra de Lleida. La moció ha estat recolzada pels grups del Senat després excepte Convergència i Unió que s’ha abstingut. Esquerda sol•licita realitzar les inversions necessàries per a dotar als principals ports mediterranis de les infraestructures ferroviàries necessàries per integrar-los en l'eix mediterrani de connexió amb Europa, com única sortida sostenible a les necessitats d'eficiència portuària i competitivitat. També es demana que s'estudiï la possibilitat d'incorporar al concepte “Rodalies Ferroviàries” nous elements, a més de la distància, que aportin valor afegit als serveis ferroviaris de Catalunya i de la resta de l'Estat.

Federació de Lleida

Esquerra aposta per la internacionalització de la manifestació de dissabte com a possible solució del conflicte de Catalunya amb l’Estat

Carmel Mòdol, diputat per Lleida d’Esquerra ha demanat avui la massiva mobilització de catalans a la manifestació de dissabte a Barcelona, organitzada per Òmnium Cultural, sota el lema ‘Som una Nació: Nosaltres decidim’, en motiu de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) perquè considera que té dos factors claus: el primer perquè és una manera de fer pedagogia davant l’estat “davant el menyspreu absolut de tots els principis continguts que ens donen sentit com a nació dins l’estatut”, i en segon lloc perquè amb la internacionalització del conflicte català és podrà aconseguir la complicitat dels demòcrates d’arreu del món, que poden ajudar a intervenir en el conflicte de Catalunya amb Espanya “Catalunya contra l’estat és una lluita desigual, si un milió de catalans sortim al carrer dissabte demanant que els nostres drets siguin respectats es convertirà en una mostra clara d’internacionalització del conflicte català i un factor clau per avançar cap a la sobirania nacional”.

Alella

Tothom a la manifestació de dissabte!

Dissabte és un dia important i cal que el màxim de persones possibles ens manifestem. Amb aquesta intenció la secció local d'Esquerra Alella (junt amb d'altres formacions) ha posat a la disposició dels ciutadans i ciutadanes d'Alella, un servei d’autocar per anar a Barcelona i participar de la manifestació “Nosaltres Decidim: Som una Nació”, convocada per Òmnium Cultural. Els dos autocars sortiran de la parada de Can Lleonart, a dos quarts de cinc de la tarda, i portaran a la població d'Alella a Barcelona. La manifestació està convocada a les sis de la tarda, a Diagonal - Passeig de Gràcia. Un cop acabat el recorregut, els mateixos autocars ens tornaran a Alella Reserva el teu lloc a: 10j@alella.cat o al 93 555 32 29.

Manresa

Punt i final de la campanya Recicla l'orgànica

Els carrers dels barris de Saldes-Plaça Catalunya i Valldaura acolliran l'última edició de la campanya Recicla l’orgànica, aquesta setmana. La campanya, que rep el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, ha estat present en diferents espais de la ciutat des de principis de juny i fins a l’actualitat per a fomentar el reciclatge de les deixalles orgàniques. La campanya consistirà en l'habilitació del punt d'informació a la plaça Catalunya que compta compta amb un grup de monitors que informen dels avantatges de reciclar la matèria orgànica. També s’obsequia amb un cubell de l’orgànica i una planta les persones que viuen al barri. Divendres a la tarda, a més, el punt es traslladarà al sector de Valldaura, Tal i com s’ha fet els darrers divendres,  l’animadora Clara Gavaldà explicarà contes de temàtica mediambiental als infants. La vela informativa es mantindrà oberta dissabte al matí.

Igualada

ERC Anoia crida a la ciutadania a manifestar-se el proper 10 de juliol a favor dels drets i llibertats de Catalunya.

El proper dissabte 10 de juliol s’ha convocat una manifestació de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sota el lema “Som una nació. Nosaltres decidim”. L’acte tindrà lloc a Barcelona el dissabte 10 de juliol a les 18 h, començant a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal, i anirà encapçalat per la pancarta “Som una nació. Nosaltres decidim”, per diverses personalitats de la societat civil i de les principals organitzacions socials, polítiques i culturals del país. En aquest context reivindicatiu, la societat catalana ha de fer més visible que mai la seva capacitat de resposta i la seva voluntat de futur. Així, per Esquerra Republicana de Catalunya, el TC i Espanya representen ja el passat, doncs el nostre futur, no és altre que el dret a decidir. Catalunya com qualsevol nació, té el dret, inalienable per cap constitució, de decidir lliurement el seu futur i aspirar, si vol, a la plena sobirania. És l’hora d’expressar i mostrar amb força i valentia quin és l’únic camí possible, el camí que ha defensat sempre amb constància Esquerra Republicana de Catalunya, el camí de la independència.

Lleida

Esquerra encoratja l'assistència a la manifestació del 10 de juny a Barcelona

El president de la Federació de Lleida d'Esquerra, Àngel Vidal; el diputat al Parlament de Catalunya Carmel Mòdol, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert i la regidora a la Paeria i alcaldable a l'Ajuntament de Lleida, Montse Bergés, han mostrat aquest dijous el seu suport a la manifestació del 10 de juliol a Barcelona en contra de la sentència del TC. Tots ells han animat els lleidatans a assistir-hi i han recordat que ERC ha posat a la seva disposició autobusos gratuïts per desplaçar-se fins a la capital catalana. De moment ja se n'han omplert dotze amb més de 600 persones. D'aquests autocars, cinc sortiran des del Segrià, tres des de l'Urgell i un des de la Noguera, el Pla d'Urgell, les Garrigues i la Segarra, respectivament.

Granollers

ERC dona suport a la declaració institucional de l’Ajuntament de Granollers en referència a la sentència sobre l'Estatut

A continuació us transcribim el document aprovat ahir per la junta de portaveus del consistori: Declaració de la junta de portaveus amb motiu de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya amb el suport dels grups municipals del PSC, de CiU i d’ERC Davant la sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre la constitucionalitat de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, aprovat pels parlaments català i espanyol i sancionat en referèndum per la ciutadania de Catalunya, volem expressar el nostre ple suport al sentiment majoritari del poble català i dels seus representants polítics favorable al procés de millora de l’autogovern desenvolupat en els últims anys. A falta de conèixer amb detall el text de la sentència del Tribunal Constitucional, que es farà públic d’aquí a uns dies, creiem que el sentit de responsabilitat cívica ens convida a rebre aquesta sentència amb prudència i respecte a les institucions, però amb fermesa en les nostres conviccions.

Torelló

Esquerra anima a la ciutadania a participar a la manifestació del 10 de juliol

Esquerra Torelló se suma a la manifestació que es portarà a terme el 10 de juliol a Barcelona sota el lema "Som una nació, nosaltres decidim". I és per això que anima a la ciutadania a participar-hi. Esquerra va participar en l'acord unitari dels grups municipals de Torelló per organitzar autobusos des del poble, que sortiran de l'aparcament del mercat. Per fer el viatge en un dels autocars de l'Ajuntament cal inscriure's a les oficines municipals o al Punt 16. Des d'Esquerra es creu que s'ha de donar una resposta unitària de rebuig a la sentència que agradeix el dret a decidir dels catalans i encarar el camí cap la creació d'un estat català independent.

Sant Boi de Llobregat

Càrrecs electes d’Esquerra del Baix Llobregat criden a participar a la manifestació d’Òmnium del proper dissabte

Alcaldes i regidors independentistes donen suport, des de Sant Boi, a la manifestació SOM UNA NACIÓ: NOSALTRES DECIDIM Avui, 8 de juliol, una representació d’Esquerra al Baix Llobregat, encapçalada pel President Comarcal Jordi Milà, els alcaldes de Corbera i El Papiol i l’alcaldessa de Torrelles, s’han trobat als jardins de Can Torrents a Sant Boi per a mostrar el seu suport a la manifestació que tindrà lloc el proper dissabte 10 de juliol en defensa de la voluntat popular. En la trobada, el President Comarcal Jordi Milà, ha destacat que "amb aquest acte, volem deixar clar que des del Baix Llobregat també es reivindica la voluntat popular, que també es reivindica el dret a decidir i per això convidem a tota la ciutadania baixllobregatina a participar de la manifestació d’aquest dissabte, i a fer-ho amb estelades i crits a favor de la llibertat del nostre poble”. Per la seva part, el Portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Sant Boi, Josep Maria Cervelló, ha recordat que "“va ser a Sant Boi on el 1976 l’Assemblea de Catalunya va organitzar el primer onze de setembre després del franquisme i on va refermar el seu compromís amb el dret a l’autodeterminació del poble català.

Anoia

ERC Anoia crida a la ciutadania a manifestar-se el proper 10 de juliol a favor dels drets i llibertats de Catalunya.

El proper dissabte 10 de juliol s’ha convocat una manifestació de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sota el lema “Som una nació. Nosaltres decidim”. L’acte tindrà lloc a Barcelona el dissabte 10 de juliol a les 18 h, començant a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal, i anirà encapçalat per la pancarta “Som una nació. Nosaltres decidim”, per diverses personalitats de la societat civil i de les principals organitzacions socials, polítiques i culturals del país. En aquest context reivindicatiu, la societat catalana ha de fer més visible que mai la seva capacitat de resposta i la seva voluntat de futur. Així, per Esquerra Republicana de Catalunya, el TC i Espanya representen ja el passat, doncs el nostre futur, no és altre que el dret a decidir. Catalunya com qualsevol nació, té el dret, inalienable per cap constitució, de decidir lliurement el seu futur i aspirar, si vol, a la plena sobirania. És l’hora d’expressar i mostrar amb força i valentia quin és l’únic camí possible, el camí que ha defensat sempre amb constància Esquerra Republicana de Catalunya, el camí de la independència.

Vallès Oriental

Onze autocars d'Esquerra del Vallès Oriental a la manifestació del 10 de juliol del 2010

Només saber-se la notícia de la manifestació en resposta de la sentència del Tribunal Constitucional, Esquerra Vallès Oriental va posar a disposició d'Òmnium Cultural autocars per anar a Barcelona a manifestar el desacord amb aquesta ingerència amb la sobirania de Catalunya. L'èxit ha estat sensacional i s'han organitzat onze autocars gratuïts per fer el desplaçament des de terres vallesanes fins el Cap i Casal. Els autocars son quasi bé plens en totes les rutes previstes però encara hi ha alguna plaça. Consulta-ho als responsables de cada població que figuren en el llistat que hi ha a continuació: Autocar 1 La Garriga - BCN (Persona de referència Lluís Marco: 639353938) Lloc: Aparcament de La Sínia Trobada: 16:15 Sortida: 16:30 Autocar 2 Lliçà d'Amunt - BCN (Persona de referència Pitu Camps: 669915677) Lloc: Davant ajuntament (parades bus Sagalés) Trobada: 15:45 Sortida: 16:00 Autocar 3 Santa Eulàlia de Ronçana - BCN (Persona de referència Toni Sànchez (666311653), Pere Cabot (647525180)) Lloc: Parada de bus del CAP Trobada: 15:50 Sortida: 16:10 Autocar 4 Llinars del Vallès - BCN (Persona de referència Toni García: 639338735) Lloc: Àrea Central Trobada: 15:45 Sortida: 16:00 Autocar 5 Mollet del Vallès - BCN(Persona de referència Kike Palau: 607303542) Lloc: Davant Jardinet del Casal, c/Can Fàbregas s/n, al costat poliesportiu Trobada: 16:45 Sortida: 17:00 Autocar 6 Cardedeu - La Roca del Vallès - BCN Parada 1: Davant estació RENFE - Cardedeu (Persona de referència Sussanna Arànega: 607288459) Trobada: 15:35 Sortida: 15:45 Parada 2: Plaça Sant Jordi s/n - La Roca (Persona de referència Maria Llerda: 609839606) Trobada: 16:00 Sortida: 16:15 Autocar 7 Gualba - Barcelona Lloc: Plaça Joan Ragué (Persona de referència Jaume Martí: 616618112) Trobada: 16:00 Sortida: 16:15 Autocar 8 (Persona de referència Jaume Martorell: 626717237) Parets del Vallès - Barcelona Lloc: Pàrquing camp de futbol Trobada: 16:00 Sortida: 16:15 Autocar 9 Vallromanes - Montornès del Vallès - BCN Parada 1: Parada principal del bus a la Riera, Vallromanes (Persona de referència David Ricart: 692083152) Trobada: 15:45 Sortida: 16:00 Parada 2: Parada bus davant de l'Ajuntament, Montornès (Persona de referència Joan Ortiz: 647921920) Trobada: 16:00 Sortida: 16:15 Autocar 10 La Garriga - Les Franqueses - Granollers - BCN Parada 1 : Aparcament de La Sínia - La Garriga (Persona de referència Lluís Marco: 639353938) Trobada: 16:15 Sortida: 16:30 Parada 2 : Parada principal del bus de Les Franqueses (Persona de referència Josep M.

Maresme

Manifest unitari de convocatòria a la manifestació del dia 10 a Barcelona

Després de quatre anys, el Tribunal Constitucional ha dictat sentència en relació l’Estatut de Catalunya. Aquesta sentència ha suposat una retallada considerable a la columna vertebral i als principals eixos de l’Estatut, així com una limitació al nostre horitzó nacional i d’autogovern. Entenem que no s’ha respectat la voluntat del poble de Catalunya expressada democràticament el 18 de juny de 2006, quan va votar de manera favorable al nou Estatut de Catalunya, mostrant així el seu suport a aquest text normatiu. Per aquest motiu, volem mostrar el nostre rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. I volem instar a la ciutadania del Maresme, així com a les seves institucions, entitats i col•lectius perquè participin de manera massiva a la manifestació convocada pel proper 10 de juliol a les 18h a Barcelona. Creiem que som davant d'un moment transcendent dins la nostra història, en una cruïlla. És per això que totes les forces polítiques avui representades, amb el recolzament d’Òmnium Cultural, com a entitat convocant de la manifestació de dissabte, hem volgut fer aquest acte conjunt, mostrant unitat i visió de país.

Maresme

Esquerra Maresme porta tres autobusos a la manifestació de Barcelona

La Federació Comarcal d’Esquerra Maresme ha posat a disposició dels seus militants, simpatitzants i amics un servei d’autocar per acostar-se a Barcelona i participar de la manifestació “Nosaltres Decidim: Som una Nació”, convocada per Omnium Cultural. Un dels autocars sortirà de Canet, un altre des de Malgrat de Mar i un tercer des de Pineda. Aquest últim farà parades a Llavaneres i Mataró per recollir gent d’Esquerra d’aquestes poblacions. L’hora de sortida és aproximadament a les 4 de la tarda. D’aquesta manera Esquerra Republicana de Catalunya al Maresme ha volgut donar facilitat a la seva gent per tal d’arribar fins a la cruïlla del passeig de Gràcia amb Diagonal a Barcelona, on a les 6 de la tarda arrencarà la multitudinària manifestació en favor del poble de Catalunya.

Terrassa

Esquerra de Terrassa organitza un autocar per anar a la manifestació del proper dissabte 10 de juliol.

L’autocar és gratuït i sortirà de la Estació d’autobusos de Terrassa (Rambleta del Pare Alegre) a les 16:00h. Totes aquelles persones que s’hi vulguin apuntar han d’enviar un correu indicant el nom, telèfon i el nombre de persones a l’adreça terrassa@esquerra.org o trucar als telèfons: 937 331 387 o 638 136 598. La manifestació s’iniciarà a les sis de la tarda des de la cruïlla del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal, transcorrerà al llarg del passeig de Gràcia fins la plaça de Tetuàn. La marxa durà el lema “Som una nació. Nosaltres decidim” i anirà encapçalada per diverses personalitats de la societat civil i de les principals organitzacions socials, polítiques i culturals del país. Encoratgem a tothom a anar-hi, perquè és imprescindible que la imatge de la manifestació sigui una suma d’institucions, entitats, ciutadans i ciutadanes, units en defensa dels valors democràtics i per reclamar el respecte a la voluntat del poble expressada en referèndum.