Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Corbera de Llobregat

CANALS I TARDÀ DEMANEN A L'ESTAT EL CASTELL DE CORBERA I BÚSTIES PER A TOTES LES URBANITZACIONS

Esquerra-Corbera ha presentat, a través del diputat de la comarca al parlament espanyol, Joan Tardà, esmenes als pressupostos de l'estat pensant en dues grans mancances en el nostre municipi. Montserrat Febrero, presidenta de la secció local ,afirma que "Esquerra treballa per Corbera en tots els àmbits on es present i allà on són les competències mentre no siguem independents." L'alcade, Pep Canals, afirma que "fa anys que estem intentant que el bisbat posi a disposició del municipi el castell, un edifici meravellós en calr estat d'abandó i qu té un potencial grandíssim. Per això hem decidit que sigui el govern espanyol qui el compri i el trespassi a l'ajuntament." "Anem a Madrid a defensar el que calgui , que és allà on van els diners dels catalanes i les catalanes", ha reblat el diputat Joan Tardà. D'altra banda, "volem que les urbanitzacions tinguin un servei postal adequat. Correus no inverteix a Corbera tot el que està obligat. Quan els ho exigim, ens donen llargues.

Joan Torras
Igualada

Torras titlla de “mercadeig poc seriós” les propostes de modificació en les zones blaves de l’Entesa, CIU i PP

El líder del grup municipal d’ERC a Igualada, Joan Torras, ha fet pública l’opinió del seu partit vers la controvèrsia de les zones blaves tot criticant les propostes informals i l’immobilisme de la resta de formacions. Torras creu que “el sistema d’aparcament d’Igualada ha d’ésser discutit com a model i no pel seu contingut de zones i carrers”. En aquest sentit, el regidor republicà assenyala que ERC actua de forma coherent des del principi, mantenint el nostre discurs contrari a un model d’aparcament que, lluny d’ésser discutit pel consistori municipal, va ser aprovat a cop de decret per l’Entesa amb el vist-i-plau del PP i indirectament de CIU; així, segons Torras, “tant Convergència com el Partit Popular estan discutint vers un model del qual són copartícips, mentre que l’Entesa navega enmig d’un mar de dubtes”. Torras també és de la opinió que “caldria preguntar-se la raó de la implantació d’aquest sistema d’aparcament, valorant si el sistema implantat per l’Entesa responia a veritables necessitats d’aparcament o, únicament, a la cerca d’un benefici econòmic”.

Sant Andreu

De la tolerància religiosa als drets culturals

Sant Andreu acull novament el Seminari de Formació Ideològica que promou la Federació de Barcelona el proper dijous 4 de novembre, de les 19:30 fins a les 21:00 h. El lloc on se celebrarà és la nova seu d'Esquerra Sant Andreu, al C/ Llenguadoc, 48. En la trobada s'analitzarà l'article de Jürgen Habermas "De la tolerància religiosa als drets culturals". Aquest text ha esdevingut un referent contemporani en un moment que al món resorgeixen amb intensitat faccions fonamentalistes i cal com mai abans tenir cura de la convivència i del dret de les persones a la cultura. Per tal de compartir el debat obrirem el bloc a la participació de tothom -i rebrem també a través de twitter les intervencions amb el hashtag #republica-; habilitarem igualment l'espai xat a partir de les 19:15 h.  

Sant Andreu

Ens traslladem al carrer Llenguadoc, 48

Te'n recordes fa un temps que et dèiem si ens busques, ens trobes? Doncs ara serà una mica més fàcil encara. A partir d'aquest 2 de novembre vinent, la nova seu d'Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC a Sant Andreu la trobaràs al C/ Llenguadoc, 48 [aquí] i a nosaltres a la teva disposició per a atendre les teves demandes, per a escoltar-te i, si vols, participar en els projectes que emprenguem comunament. El nostre horari d'atenció, de dilluns a dijous, és de 18:30 a 21:30 h. I el telèfon de contacte es manté, 933 456 962. T'hi esperem!  

Molins de Rei

L'Ajuntament aprova per unanimitat una moció per a la millora de la qualitat de l’oci nocturn que organitzen les entitats juvenils de la vila

Xavier Montserrat, regidor d'Emancipació Juvenil, va presentar la moció al Ple “l’oci nocturn i les festes populars formen part de del nostre oci i tenen una especial incidència en els processos de relació entre els col·lectius més joves de la nostra societat. Sovint aquests col·lectius no utilitzen els mecanismes o locals d’oci nocturn, si no que s’organitzen en grups o entitats per a dur a terme la seva pròpia proposta d’oci. En aquesta línia s’ha treballat des de l’Ajuntament per ajudar-los a gestionar millor aquestes activitats i mirar de reduir les molèsties sobre els veïns i les empreses dels polígons del municipi”. El regidor va afegir que “també, l’Ajuntament ha de vetllar perquè les activitats tinguin un marc de regulació perquè la diversió d’uns no suposi una problemàtica amb els veïns o empreses de la nostra vila, i a decidir quines són les activitats que s’han d’incloure en les nostres festes populars i tradicionals. Això com també ha d’ajudar a les famílies a gestionar l’oci de col·lectiu adolescent i a buscar solucions per aquest col·lectiu d’acord amb les lleis que regulen aquests temes”.

Oriol Junqueras
Bages

L'eurodiputat Oriol Junqueras dissertà sobre l'independentisme a Navarcles

Amb el títol de “L'independentisme a Europa durant els darrers 100 anys”, la Secció Local de Navarcles convidà l'eurodiputat Oriol Junqueras per il·il·lustrar als convidats a aquesta xerrada/col·loqui. Davant d'una seixantena de persones, Junqueras repassà la història de l'independentisme a Europa en la darrera centúria i després argumentà amb criteris econòmics i de sentiment la possible independència de Catalunya. En un viu col·loqui amb els assistents, l'acte que havia començat a ¾ de 9 finalitzà a quarts d'11 de la nit, moment en el qual la secció local navarclina d'ERC oferí un refrigeri al assistents.

Simó, Cullell i Mulero
Bages

Anna Simó i Pere Cullell a Castellbell

Bona Xerrada a Castellbell I El Vilar. Entre els assistents, l’actual alcalde Agustí Navalles del grup Independents, el primer tinent d’alcalde en Josep Torras acompanyat d’alguns militants de CiU i també va venir el nou mossèn, recentment arribat del Congo. L’Albert Mulero va començar la xerrada fent esment a la mort d’en Joan Solà, eminent lingüista i catedràtic que ens deixa una empremta important al costat dels més il•lustres catalans. “Ha mort un patriota, en el sentit més ampli de la paraula, que va defensar la llengua catalana al llarg de tota la seva vida”. També va evidenciar i justificar la manca d’autoestima dels catalans dient que estem sotmesos a diari a la pressió espanyola. Sense anar més lluny, aquest dia també es publicava als mitjans la decisió del TSJC, d’aplicar mesures cautelars arrel de la sentència del TC, per tal de no discriminar l’espanyol a l’Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Lleida. La intervenció d’en Pere Culell va ser molt enriquidora i humana, molt propera.

Grup Municipal d'Esquerra Sant Joan.
Sant Joan de les Abadesses

LA SECCIÓ LOCAL D’ESQUERRA DE SANT JOAN DE LES ABADESSES PRESENTA, AQUEST OCTUBRE, UNA NOVA EDICIÓ DEL BUTLLETÍ “LES COSES TAL COM SÓN”.

La última setmana del mes d’octubre, la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya presentarà la darrera edició del butlletí “les coses tal com són”. Document que respon a la necessitat d’informar, a la població santjoanina, de l’ampli ventall de gestes que du a terme, tot i estar a l’oposició, el grup municipal d’Esquerra al consistori, així com la fiscalització, per part dels nostres regidors, vers la política efectuada per l’equip de govern dels socialistes. La temàtica principal escollida en aquesta nova edició correspon al nou planejament urbanístic de Sant Joan (POUM), aprovat únicament amb el consentiment del partit del socialistes, el passat 7 de maig. Planificació urbanística, no consensuada amb cap altra força política, que implica un creixement desmesurat, irreal i aberrant de quasi 500 habitatges als extrems del municipi –amb una previsió d’increment poblacional de més de 2000 habitants-, alhora que preveu una dispersió important dels equipaments docents i esportius – que hipotecarà i minvarà la vida comercial i social del centre neuràlgic de la vila -.

Salou

EL BLUF DE L'AUTOBUS

Hem llegit i vist per diferents mitjans de comunicació la manifestació del passat 11 d'octubre que es va celebrar a Salou, denunciant els convocants  ( tour operadors, transportistes, taxistes, autocaristes i agents de viatges i hotelers) el pressumpte tracte de favor per part de l'Ajuntament de Salou vers l'empresa d'autocars Plana, així com  l'intrussisme professional i abús de situació de monopoli. Situació que han possat en mans d'advocats amb les corresponents denúncies davant  les instàncies i administracions competents. Gent del sector afectada per la situació s'ha possat en contacte amb Esquerra de Salou fent-li arribar el seu malestar i explicant la situació. Els afectats s'arriben a plantejar a més  d'un pressumpte tracte de favor per part de l'Ajuntament de Salou vers l'empresa Plana un excessiu zel per part de la policia local empaitant als altres transportistes i autocaristes a l'hora de deixar o recollir de diferents establiments hotelers els seus clients.

La Vall de Laguar

Esquerra Laguar presenta esmenes als pressupostos

Els representants d'Esquerra al Congrés dels Diputats han presentat 570 esmenes als pressupostos generals de l'estat per valor de 3000 milions d'Euros. Des d'el País Valencià molts pobles com ara el nostre, han enviat esmenes als pressupostos a través dels nostres representants, concretament Esquerra Laguar a presentat una esmena per la realització d'un gran projecte com és ara la creació d'una Via Verda que uneixca els tres nuclis de població  i rodalies a través d'un traçat ecològic, segur i sostenible amb el medi ambient. Amb tot açò des d'Esquerra ens mostrem satisfets per haver presentat aquest projecte en a través de les esmenes als pressupostos ja que potser aquest siga un dels projectes més ambiciosos de tots els que s'han realitzat al nostre poble.

Oriol Junqueras
Navarcles

L'eurodiputat Oriol Junqueras dissertà sobre l'independentisme a Navarcles

Amb el títol de “L'independentisme a Europa durant els darrers 100 anys”, la Secció Local de Navarcles convidà l'eurodiputat Oriol Junqueras per il·il·lustrar als convidats a aquesta xerrada/col·loqui. Davant d'una seixantena de persones, Junqueras repassà la història de l'independentisme a Europa en la darrera centúria i després argumentà amb criteris econòmics i de sentiment la possible independència de Catalunya. En un viu col·loqui amb els assistents, l'acte que havia començat a ¾ de 9 finalitzà a quarts d'11 de la nit, moment en el qual la secció local navarclina d'ERC oferí un refrigeri al assistents.

Illes Balears i Pitiüses

Tardà: "Esquerra aposta en les seves esmenes de les Illes Balears als PGE per la innovació i per la inversió en economia productiva"

Joan Tardà, diputat d’Esquerra Republicana al Congrés, juntament amb Joan Lladó, president d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses, han presentat avui dematí en roda de premsa les esmenes d’Esquerra als pressupostos generals de l’Estat de 2011, per a les Balears, un total de 293.000 euros corresponents a 30 esmenes tot lamentant que ens tornam situar el la cua de les inversions directes de l’Estat i arrossegant un dèficit històric. Segons Lladó, “la inversió a les Illes ha de prioritzar aspectes troncals per sortir de la crisi com són la inversió en fomentar l’economia productiva, les exportacions i la Innovació“. Lladó ha destacat que “d’entre les diferents esmenes cal destacar la partida de 106 milions d’euros per promoció industrial i turística a les Balears atès que l’estat destina només per enguany 2,4 milions dels 7612 pressupostats per tot l’Estat.” Esquerra ha pressupostat també un total de 54 milions d’euros per inversions en Ciència i innovació, perquè fer possible un conveni amb la UIB pel projecte de Campus Internacional Pirineus-Mediterrània: Sostenibilitat Turística, aigua i investigació avançada.

Targetó
Garraf

ACTE CENTRAL D'ESQUERRA AL PALAU DE LA MÚSICA

Omplirem el Palau i marxarem sense endur-nos-en res! Música, història, poesia, reflexió i emoció al Palau: No t'ho perdis! Dia: Dissabte 20 de novembre Hora: 11:30 hores Lloc: Palau de la Música Catalana de Barcelona (c/ Palau de la Música 4-6, Barcelona) Les entrades són numerades i limitades. És imprescindible confirmar la vostra assistència a jaranda@esquerra.cat o al 93.453.60.05 abans del 15 de novembre S'ofereix servei de guarderia previa petició a jaranda@esquerra.cat abans del 15 de novembre

Joan Tardà
País Valencià

Esquerra aconsegueix que el Congrés inste a canviar la llei per permetre el canvi de nom dels transsexuals

La comissió d'Igualtat del Congrés dels Diputats ha aprovat una PNL instant al Govern a modificar com abans millor la llei 3/2007 que regula la rectificació registral del nom de les persones en relació al sexe, per la qual es condiciona la possibilitat de rectificar el nom al fet que a la persona se li haja diagnosticat disfòria de gènere i que haja rebut tractament mèdic durant dos anys. D'igual manera, s'ha aprovat instar al govern espanyol a reclamar davant l'OMS que retire definitivament la transsexualitat o disfòria de gènere com a malalties. Dissabte passat, a 57 ciutats del món, d'entre les quals 18 de l'Estat espanyol es van convocar manifestacions reclamant aquests objectius, raó per la qual els distints col·lectius i associacions que agrupen persones transsexuals han celebrat l'acord a què s'ha arribat. Segons Tardà "si el govern compleix el que el Grup socialista a pactat amb Esquerra, d'aquí a poc quan presente la Llei d'Igualtat de Tracte tindrem l'oportunitat de modificar via inclusió d'una disposició addicional la llei del 2007".

Joan Ridao
País Valencià

Esquerra presenta 570 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat per valor de 3.000 milions

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha dit aquesta setmana que ha presentat 570 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2011 per valor de 3.000 milions d'euros per ajudar el "govern espanyol a canviar l'estil de joc". Durant la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus del passat dimarts, Ridao ha dit que les esmenes d'Esquerra "van adreçades a millorar la política social, aconseguir una fiscalitat progressiva i equitativa i millorar la inversió productiva en infraestructures". En aquest Sentit, Esquerra proposa 311 inversions territorials que suposen 1.630 milions d'euros. Són esmenes que intenten pal·liar uns comptes públics per a 2011 "que renuncien a una sortida social a la crisi", ha afirmat Ridao. El portaveu s'ha referit a l'esmena conjunta dels Grups del Congrés, (excepte PSOE, PNB i CC) perquè se suprimís la congelació de les pensions i acusa el Govern de no respectar "les regles del joc", menysprear el Parlament i fer "cas omís" al que obliga el Pacte de Toledo.

Butlleta
Barcelonès Nord

La loteria del país veí, la loteria que toca

Des d'avui ja disposem dels números de loteria pel sorteig que es farà al país veí, el 22 de desembre de 2010. El número com cada any és el 38629 i cada papereta tindrà un preu de 3€ (la participació és de 2,40€). Per aconseguir la nostra loteria només cal que us adreceu al local d’Esquerra Badalona (c/Juli Garreta, 6) els dilluns i els dijous de 20:00 a 22:00, i sinó tots els matins al Grup Municipal a la Plaça de la Vila. Si no teniu compatibilitat d'horaris, també us podeu adreçar a nosaltres via xarxes socials o bé via mail a badalona@esquerra.org, o a barcelonesnord@esquerra.org

Portada del projecte
Ullastrell

Ja podeu llegir el Projecte Executiu de la Planta de Terres

Us anotem el link per què podeu mirar i remirar el projecte de la Planta de Terres que instal.laran a Ullastrell. PROJECTE EXECUTIU: http://www.theattic.es/EXECUCIO11.pdf El podeu comparar amb el que surt a la web de l'Ajuntament d'Ullastrell que és el Projecte Inicial: http://www.ullastrell.cat/actualitat/noticies/2009/10/20/projecte-d-actuacio-especifica