Locals d'Esquerra

Totes les notícies

L'Honorable Conseller Josep Huguet conversant amb l'alcaldable republicà, Josep Maria Cervelló
Sant Boi de Llobregat

El Conseller Huguet es reuneix amb comerciants i empresariat de la ciutat

El passat 22 d'octubre, i després d'una visita a indrets d'interès turístic de la nostra ciutat, l'Honorable Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va dinar amb comerciants i empresariat de la ciutat, acompanyat pels regidors d'Esquerra Josep Maria Cervelló i Enric Garcia i el President Local Toni Vélez. En el transcurs del dinar, el regidor republicà Josep Maria Cervelló va recordar que "el comerç local, a peu de carrer, és l'opció de qualitat i proximitat que Esquerra ha defensat sempre i, en conseqüència, consten un seguit de mesures en el Programa d'Actuació Municipal de l'actual govern en la línia de defensar-lo". Per Cervelló, des d'Esquerra "defensem els eixos comercials i l'associacionisme, conscients que els eixos no han aconseguit fer-se més permeables a la trama urbana, ja que la concentració en un sol carrer provoca l'augment dels preus de lloguer, inassumibles per a molts". El regidor d'Esquerra defensà que l'Ajuntament ha de seguir dontant-se de serveis per atendre les necessitats del comerç local i promocionar un urbanisme i un manteniment de l'espai urbà "que incentivi el passeig i l'anar de botigues a Sant Boi, amb aparcaments, zones peatonals, llums al carrer, campanyes de promoció o campanyes d'estalvi de residurs".

Roda de Ter i el Cabrerès

En contra de l’increment de l’Impost de la Contribució (IBI) i fer palès que degut a l’endeutament no es podrà demanar cap tipus de crèdit.

En el Ple de l’Ajuntament de Roda de Ter el Grup Municipal d’Esquerra va votar en contra de les ordenances fiscals per a l’any 2011, ja que aquestes suposaran un increment del 6% del Impost de la Contribució Urbana (IBI). Tot i que la resta d’impostos s’han congelat, aquest impost, el més important, seguirà incrementant-se degut a la revisió del cadastre i dels augments previstos durant 10 anys. L’equip de govern sociovergent ha fet el que l’any passat va demanar Esquerra, baixar el gravamen perquè no afectés tant la revisió cadastral, però tot i rebaixar aquest any el gravamen, la contribució suposarà increments importants. Mesura totalment perjudicial en aquests moments de crisi econòmica. El Grup d’Esquerra va aprofitar per demanar a l’equip de govern que prengui exemple d’altres municipis de la comarca i demani la revisió del valors cadastrals, ja que el valors actuals dels habitatges són molt més baixos que els efectuats a la valoració de l’any 2008.

Sabadell

Esquerra denuncia pressions a les entitats per signar l'anomenada Declaració de Sabadell referent a l'autovia orbita

Des d'Esquerra volem fer les següents consideracions als fets que han anat succeint de d'aleshores. 1. Creiem que l'Anomenada Declaració de Sabadell constitueix un mal ús per part del Govern de la ciutat del Consell de ciutat. 2. Per tal de que la declaració fos de ciutat caldria que tots els partits polítics i les entitats haguéssin pogut tenir un espai de debat i de reflexió conjunt i que fruit d'aquest treball s'hagués arribat als consensos el més amplis possibles. 3. Les al·legacions presentades, són única i exclusivament de l'equip de Govern de l'ajuntament. 4. Denunciem que algunes entitats que formen part d'aquest consell, ens han fet arribar el seu malestar davant la sensació d'estar essent pressionades per tal de que es posicionin favorablement i signin la declaració, a través de correus electrònics reclamant el seu posicionament Urgent i de trucades per part de responsables polítics a representants d'entitats. 5. Denunciem també que l'equip de govern utilitzi recursos públics municipals, servei d'autobus gratuit, per tal d'intentar garantir-se l'èxit en aquesta operació de maquillatge.

Joan Lladó, president d'Esquerra.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra demana a l'Estat els 54 milions previstos per al Campus Internacional de la UIB

Esquerra Republicana ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat, per un import total de 54 milions d'euros destinats a convenis amb la Universitat de les Illes Balears, que permetrien que la institució acadèmica tiri endavant el seu projecte de campus internacional, del qual ahir es va saber que no ha rebut la qualificació de Campus d'Excel·lència Internacional. Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes, ha manifestat que, un cop coneguda la decisió del comité internacional d'experts, “és el moment de recordar que el projecte de pressupostos per a 2011 no inclou un sol euro per a recerca i desenvolupament a les Illes”. El projecte Campus Internacional Pirineus-Mediterrània: Sostenibilitat Turística, Aigua i Investigació Avançada havia estat elaborat per la UIB juntament amb la Universitat de Girona i el CSIC, i tenia el suport del Govern balear, la Generalitat de Catalunya i altres setenta entitats polítiques, científiques i empresarials. La decisió del comité internacional ajornaria com a mínim un any el projecte.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra presenta Natxo Knörr com a candidat a l'alcaldia de Marratxí

Esquerra Republicana ha presentat  en roda de premsa, a la plaça de Sant Marçal, el seu candidat a l'alcaldia de Marratxí, Natxo Knörr i Borràs, històric activista sindical i veïnal, a més de president de la secció local del partit. Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes, fou l'encarregat de glosar la figura del candidat, afirmant que “és un home sobradament preparat i amb una trajectòria de compromís civic acreditada”. El president republicà ha recordat que Knörr, nascut a Tarragona el 1946, és tècnic d'operacions a Aena. Ex tripulant de cabina de passatgers, està casat i té tres fills. És músic i cantautor, ha actuat des de 1971 amb el seu germà Gorka, i tenen una producció de nou discs. Vinculat des d'un bon principi al moviment veïnal, primer al País Basc i després a Marratxí, és des de fa deu anys president de l'associació de veïns de Sant Marçal. Natxo Knörr, per la seva banda, ha esbossat el principis que marcaran el programa electoral d'Esquerra a Marratxí, partint de la base que “volem un ajuntament pensat pels veïns i regit per gent que no es limiti a cobrar dedicació plena per no ser en tot el dia al municipi”.

Mural per l'escola pública
País Valencià

Les JERPV realitzen un mural en defensa de l’escola pública

Les Joventuts d’Esquerra Republicana del País Valencià han realitzat un mural a Sagunt (El Camp de Morvedre) amb el lema “Cap terreny públic per a l’escola privada” després que l’Ajuntament de Sagunt cedira 7500m2 de terrenys públics per a la construcció d’una escoleta de 0-3 anys a Sagunt i una altra al Port de Sagunt. A més coincidint amb l’inici del curs les JERPV i Esquerra del Camp de Morvedre ja van realitzar una acció reivindicativa a la porta del centre. Segons ha explicat la portaveu de les JERPV, Anna Peña, "el Jovent indepedentista critiquem la cessió de terrenys després de veure com fa molts anys que els centres educatius de la zona demanen millores i noves infraestructures com el parvulari Tarrazona, el número 10 o l’IES Jaume I, mentre es construeix en un temps rècord un escoleta sobre sol públic a pocs metres dels Barracons del Col.legi Villar Palasí". Peña ha afegit que "des de les JERPV seguim fent una aposta per l’escola pública, laïca i de qualitat, per la creació d’una xarxa pública de 0-3 anys i per millorar la inversió en educació, formació i recerca, que és la millor recepta per a ixir de la crisi".

Josep Huguet
ERC Badalona

El conseller Huguet visitarà avui Badalona

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, amb l'Ajuntament de Badalona, on també hi haurà el regidor Mateu Chalmeta, signaran un protocol de col·laboració per a la posada en valor dels recursos turístics intangibles situats a Badalona que estan contemplats en el Pla d'Implementació dels Recursos Turístics Intangibles de Catalunya. L'acte tindrà lloc a la Casa dels Dofins, a Badalona a les 18:30.

Sureda i Lladó
Pollença

Esquerra Republicana presenta a Miquel Àngel Sureda com a candidat a la batlia de Pollença

Esquerra ha presentat avui el cap de llista per a la candidatura a la batlia de Pollença. El candidat, que torna a repetir, és Miquel Angel Sureda. La presentació s'ha dut a terme avui al matí, sisè aniversari de la creació d'Esquerra a Pollença, a la Plaça dels Seglars, als peus del monument dedicat als republicans. Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes Balears, ha mostrat la seva satisfacció per la candidatura de Sureda. Ha manifestat que “jo com a votant dipositaria tota la meva confiança en Sureda, un home que té experiència i que així ho ha demostrat portant la direcció insular d'Emergències, tasca gens fàcil.” A més a més “ha fet créixer un cós de bombers, de l'adolescència a la maduresa. Sureda destaca, no només en l'àmbit institucional, sinó també en l'acadèmic, i en el personal, llicenciat en filologia anglesa i apassionat de la cultura popular.” Lladó també ha remarcat que “cal recordar que, en aquesta passada legislatura, Esquerra ha aconseguit 400 mil euros a favor del municipi, dels Pressupostos Generals de l'Estat.

Joan Lladó i Natxo Knörr
Marratxí

Esquerra presenta Natxo Knörr com a candidat a l'alcaldia de Marratxí

Esquerra Republicana ha presentat aquest migdia en roda de premsa, a la plaça de Sant Marçal, el seu candidat a l'alcaldia de Marratxí, Natxo Knörr i Borràs, històric activista sindical i veïnal, a més de president de la secció local del partit. Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes, fou l'encarregat de glosar la figura del candidat, afirmant que “és un home sobradament preparat i amb una trajectòria de compromís civic acreditada”. El president republicà ha recordat que Knörr, nascut a Tarragona el 1946, és tècnic d'operacions a Aena. Ex tripulant de cabina de passatgers, està casat i té tres fills. És músic i cantautor, ha actuat des de 1971 amb el seu germà Gorka, i tenen una producció de nou discs. Vinculat des d'un bon principi al moviment veïnal, primer al País Basc i després a Marratxí, és des de fa deu anys president de l'associació de veïns de Sant Marçal. Natxo Knörr, per la seva banda, ha esbossat el principis que marcaran el programa electoral d'Esquerra a Marratxí, partint de la base que “volem un ajuntament pensat pels veïns i regit per gent que no es limiti a cobrar dedicació plena per no ser en tot el dia al municipi”.

Carme Capdevila
Barcelonès Nord

Badalona rep una subvenció de 600.000€ per a reforçar la convivència

El departament d'Acció Social i Ciutadania liderat per l'ara candidata d'Esquerra, Carme Capdevila, ha signat un conveni conjuntament amb el Ministeri de Treball i Immigració per tal de subvencionar amb 600.000€ les polítiques i les accions que des de Badalona es puguin seguir fent per afavorir la convivència i la integració en els barris amb més immigració de la nostra ciutat. El projecte compta amb dos eixos bàsics: el foment de la cohesió social i l’aplicació de mesures contra la crisi econòmica. Per la seva banda, els objectius són: * Garantir la igualtat d’oportunitats amb la promoció de l’èxit escolar i la millora del capital educatiu de les famílies, * potenciar la formació i el coneixement mutu entre nouvinguts i població autòctona, * promoure l’associacionisme i la participació juvenil, i * facilitar la formació, la orientació i la inserció laboral, especialment entre el col·lectiu de joves. Terrassa, Salt i El Vendrell, seran les tres altres poblacions que es repartiran el total de 2,5 milions d'€ que constitueix la globalitat del pla pilot.

Presentació de l'eposició
Mataró

La Secció Local d’Esquerra Mataró commemora l’afusellament de Lluís Companys

Durant tot aquest mes d’octubre la Secció Local d’Esquerra a Mataró ha commemorat el 70è aniversari de l’assassinat, per part de les tropes feixistes, del President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys i Jover. Els actes van començar el passat dia 1d’octubre amb la presentació de l’exposició “Lluís Companys, Polític fins la mort”,que s’ha pogut visitar durant aquest mes a labiblioteca Pompeu Fabra de la nostra ciutat. La presentació va anar a càrrec de Francesc Teixidó, Anna Simó i Pere Aragonès, que van destacar la figura, els valors i la força del President. (VIDEO) Com ja és habitual cada 15 d’octubre (data de l’afusellament de Lluís Companys al Castell de Montjuïc) a les 8 del matí, es van llançar les salves en el seu honor. Els coets llançats per militants i simpatitzants van retronar puntualment per tot el cel mataroní. Al vespre, representants de la Secció Local i el Grup Municipal d’ERC van realitzar l’ofrena floral al monòlit que el recorda, situat a l’avinguda Lluís Companys de Mataró.

Carme Capdevila
ERC Badalona

Badalona rebrà 600.000€ per seguir la lluita per la convivència i la integració

El departament d'Acció Social i Ciutadania liderat per l'ara candidata d'Esquerra, Carme Capdevila, ha signat un conveni conjuntament amb el Ministeri de Treball i Immigració per tal de subvencionar amb 600.000€ les polítiques i les accions que des de Badalona es puguin seguir fent per afavorir la convivència i la integració en els barris amb més immigració de la nostra ciutat. El projecte compta amb dos eixos bàsics: el foment de la cohesió social i l’aplicació de mesures contra la crisi econòmica. Per la seva banda, els objectius són: * Garantir la igualtat d’oportunitats amb la promoció de l’èxit escolar i la millora del capital educatiu de les famílies, * potenciar la formació i el coneixement mutu entre nouvinguts i població autòctona, * promoure l’associacionisme i la participació juvenil, i * facilitar la formació, la orientació i la inserció laboral, especialment entre el col·lectiu de joves. Terrassa, Salt i El Vendrell, seran les tres altres poblacions que es repartiran el total de 2,5 milions d'€ que constitueix la globalitat del pla pilot.

Sergi de los Rios en el Sopar d'emprenedors
Camp de Tarragona

Esquerra defensa una visió política metropolitana que rellenci el Camp de Tarragona i desterri els localismes

Esquerra Republicana de Catalunya ha proposat al món dels emprenedors tenir per a la propera legislatura una gestió política metropolitana del Camp de Tarragona que posi en valor i tregui màxim rendiment de les “coses que ens uneixen, de manera que se superin els antics localismes que han fet perdre massa oportunitats al territori”, va dir Sergi de los Rios, cap de llista per Tarragona a les eleccions al Parlament en el Sopar de gent emprenedora que Esquerra va organitzar al Restaurant Masia Folch amb un centenar d’assistents. Després de la introducció d'Empar Pont, el candidat tarragoní va ser clar: “Des d’Esquerra sempre hem predicat les potencialitats del Camp de Tarragona; ara del que es tracta és de convertir-les en realitats i per a això necessitem una visió política metropolitana i desterrar els localismes caducs”. El futur passa per “l’aliança i la unió” de ciutats i pobles. Sergi de los Rios va concretar la proposta en el tema d’infraestructures: “Cal crear un ens propi que les coordini amb una òptica metropolitana, malgrat que cada infraestructura tingui un gestor diferent i que aquest sigui l’Estat, la Generalitat o els ajuntaments”.

Qüestió d’educació...

Al llarg de l’estiu hem anat veient com es publicava en diferents mitjans de premsa escrita tota una bateria d’articles on es posava de manifest un dels problemes més greus e importants que pateix la població d’Almassora, l’educació. El municipi disposa de cinc escoles de primària i ja s’està començant a parlar de la sisena, però només hi han dos instituts de secundària que no tenen la capacitat per absorbir el nombre d’alumnes que augmenta de manera progressiva curs rere curs. A tant ha arribat el problema que el consistori ha tingut que prendre una determinació al respecte, i s’ha decidit que s’hauran d’ampliar les instal·lacions actuals, per tal de poder atendre les necessitats de places pels alumnes de secundària. D’aquesta manera els dos instituts que tenen una mitjana de 500 alumnes passarien a una mitjana més propera dels 900 que dels 800 alumnes per institut. Creant així l’expressió macroinstitut que definiria la massificació a les aules de secundària.

Logo TV Blanes
Blanes

ELS AJUNTAMENTS DE LLORET I TOSSA HAN DIT NO A LA TELEVISIÓ PÚBLICA

Esquerra Republicana de Catalunya de Blanes ho hem intentat fins el final, no com altres que s’han amagat i com sempre han fet deixadesa de les seves funcions. Hem intentat que el Consell Comarcal de la Selva governat per un acord entre el PSC i CiU s’impliqués en el Consorci per tirar-lo endavant. Hem intentat que els Ajuntaments de Lloret i Tossa participessin del Consorci sense bloquejar-lo. Finalment avui s’ha celebrat el Ple del Consorci de la TDT de la Selva marítima per aprovar el pressupost de funcionament. Aquest consorci, composat pels Ajuntaments de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar, ha decidit tancar definitivament la porta a la TDT comarcal, fruit del posicionament dels ajuntaments de Lloret de Mar i Tossa de Mar de no fer cap aportació econòmica al Consorci. Davant d’aquesta actitud negativa per part d’institucions governades per PSC i CiU veiem complicat que en plena crisi econòmica que patim i en el cas que fos legalment possible, assumir en solitari per part de l’Ajuntament de Blanes el pressupost presentat que puja a més de 600.

Lluís Companys
ERC Badalona

Companys, procés a Catalunya

El departament de Cultura i Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Badalona, ha fet també el seu particular homenatge al president de la Generalitat, Lluís Companys, en un cinefòrum que s'ha realitzat al teatre del Círcol. En aquest s'ha projectat la pel·lícula "Companys, procés a Catalunya" de Josep Maria Forn. La pel·lícula reflecteix amb força fidelitat la trajectòria del president des del moment en què va agafar el camí de l'exili conjuntament amb el Lehendakari Aguirre i es va establir a França. La seva detenció, la seva deportació a l'espanya feixista amb el beneplàcit francès, les tortures a Madrid i finalment el sumaríssim encara no anul·lat i el seu assassinat final, és el darrer recorregut vital d'un president que, enguany, ha complert 70 anys de la seva execució. De la seva execució només perquè Companys era el president de Catalunya. D'aquí també el subtítol de la pel·lícula "procés a Catalunya". Posteriorment hi ha hagut un col·loqui al voltant de la pel·lícula i de la figura de Companys amb el regidor de Cultura, Mateu Chalmeta, i la recentment escollida directora de la revista Sàpiens, en el seu primer acte com a tal, Clàudia Pujol.

L'Hospitalet de Llobregat

Esquerra anima a la participació a la concentració de rebuig a l’acte de Plataforma per Catalunya

El proper dissabte 23 d'octubre es farà una concentració davant la Plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet i es llegirà un manifest davant de l'Acollidora en rebuig a l'acte que Plataforma per Catalunya realitzarà el mateix dia a la tarda. A aquesta concentració s'hi han adherit diferents entitats locals com el Centre d'Estudis de l'Hospitalet, la Fundació Akwaba  Des d'Esquerra critiquen que se li cedeixi l'espai a una organització xenòfoba i racista que busca trencar la convivència i consideren que cal garantir un estat del benestar basat en drets i deures per a tothom, vingui d'on vingui. Així doncs, Esquerra convoca a tota la ciutadania a acudir a la concentració de rebuig unitària el mateix dissabte a les 12 del migdia a la plaça de l’Ajuntament.  Segons ha manifestat Eduard Suàrez, cap de llista d'Esquerra de l'Hospitalet a les properes eleccions municipals "Ha de quedar clar, que les idees totalitàries i racistes que propugna senyor Anglada no tenen cabuda en la nostra ciutat " .

Ebre

Muñoz lamenta la manca de concreció del Ministre de Foment pel que fa a les línies de transport ferroviari de mercaderies a les Terres de l’Ebre

El senador d’Esquerra, portaveu del grup de l’Entesa a la Comissió de Foment del Senat, Pere Muñoz, ha demanat avui al Ministre José Blanco durant la seva intervenció a l’esmentada Comissió per presentar el Pla Estratègic per a l’impuls del Transport Ferroviari de Mercaderies (PEIT) que tingui present el paper estratègic de les Terres de l’Ebre. Segons el senador republicà, les Terres de l’Ebre estan doblement afectades per això ha traslladat al Ministre que “cal prioritzar les línies ferroviàries de mercaderies del corredor mediterrani, transformant l’àrea de l’Aldea en una zona estratègica – logística, i la línia de Saragossa–Casp–Móra la Nova–Port de Tarragona”. De fet Muñoz ha insistit perquè es posin al dia aquestes línies i ha demanat quines són les previsions, sobretot pel que fa al tram Castelló – l’Aldea - Tarragona. Blanco ha indicat que la seva “obligació” com a Ministre és incloure el corredor del mediterrani en la revisió de les xarxes transeuropees prioritàries el proper any, i s’ha mostrat “optimista” de la seva incorporació.