Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Joan Puigcercòs, Juli Fernàndez, Esquerra-Sabadell, eleccions municipals
Vallès Occidental

“Sense ERC no hi haurà canvi a Sabadell”

Fotografia i text: Raúl García-C. Farrés/ www.ASabadell.cat El president d’ERC, Joan Puigercós, ha donat suport a la candidatura de Juli Fernández de cara a les properes eleccions municipals assegurant que el projecte del republicà “pot contribuir en l’única alternativa forta a Sabadell. No podem anar sols, caldran més mans, però sense ERC no hi haurà un canvi real a la ciutat”. Així mateix, ha manifestat que Fernández és “l’única veu independentista possible a l’Ajuntament”. Unes paraules que han arribat poc abans de la presentació davant tota la ciutat i la militància del partit del nou projecte republicà per a Sabadell en un acte obert al Casal Pere Quart. Davant de més d’un centenar de persones, Puigercós també ha avalat al candidat afirmant que és “una persona molt arrelada a la societat sabadellenca, amb una llarga trajectòria tant a les JERC com a ERC i que ha estat al capdavant de joventut a la Generalitat”. Una vida política que, segons la valoració del president d’ERC, el fan “una persona forta en l’àmbit territorial”.

Puicercós, Albert i Sanglas dialoguen amb els botiguers del Mercat
Terrassa

Joan Puigcercós visita Terrassa

El candidat d’Esquerra a les eleccions al Parlament i president del partit, Joan Puigcercós, ha visitat aquest matí la nostra ciutat, on ha mantingut una reunió amb els comerciants dels Mercats de Terrassa, i ha visitat les parades del Mercat de la Independència. Puigcercós ha recordat als botiguers la prioritat d’Esquerra en la defensa del comerç de proximitat i la voluntat del partit de limitar les grans superfícies. Després s’ha reunit amb diverses entitats socials de la nostra ciutat, per conèixer també les seves inquietuds i reivindicacions. El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Terrassa, Isaac Albert, el regidor Màrius Massallé, així com també Marc Sanglas, número 6 de la llista per Barcelona, han acompanyat al president republicà en la seva visita.

L'Hospitalet de Llobregat

Esquerra exigeix que tots els habitatges que es construiran a la Remunta siguin de protecció oficial

La setmana passada es va donar a conèixer que els terrenys de la Remunta han estat adquirits per l’Ajuntament de l’Hospitalet com a Àrea Residencial Estratègica, destinant aquesta zona de la ciutat a la construcció de pisos, dels quals només un 60% seran oferts en règim de protecció oficial. Esquerra de l’Hospitalet, des d’una reivindicació històrica que ha anat prenent força en els darrers 5 anys, considera que cal oferir la totalitat dels habitatges en règim de protecció oficial per poder facilitat l’accés a un habitatge digne entre la població hospitalenca. Així mateix, i com ja incorporava en la proposta d’ús d’aquests terrenys que Esquerra va presentar en el programa electoral de les darreres eleccions municipals, l’increment de població en aquesta zona de la ciutat no ha de representar un empitjorament dels serveis socials existents; de manera que cal preveure un creixement proporcional dels serveis socials simultani a la construcció dels habitatges.

Ebre

Esquerra denuncia que el govern espanyol no ha invertit 110 milions pressupostats per aquest any a les Terres de l’Ebre

Aquest matí el senador Pere Muñoz i el secretari d’organització de la Federació de l’Ebre, Lluís Salvadó, han valorat el projecte de pressupostos generals de l’Estat per les Terres de l’Ebre pel proper 2011. Muñoz ha destacat que fins ara el govern de l’Estat només ha executat un 28% de les inversions pressupostades per l’any 2010, fet que ha qualificat de “poca seriositat i manca de rigurositat ”. Pel republicà és “molt greu el posar la mel a la boca pressupostant una obra i després no fer-la”. Muñoz s’ha lamentat de la no execució dels projectes de les variants de Corbera d’Ebre i Gandesa, de la no realització dels estudis per millorar la connexió de la N-340 amb les Cases d’Alcanar; i els d’Alcanar i la Sénia amb l’A-7 i l’AP-7; fet que suma un total de 5’4M€. Després de recordar la paralització de les obres de la variant de l’Aldea Muñoz ha observat que el nivell d’execució d’inversions de l’Estat assolit aquest any ve donat en gran part per l’inici de la neteja de l’embassament de Flix.

Cartell de la marxa de torxes
Tàrrega

Esquerra homenatjarà el President Companys en el 70è aniversari de la seva mort

Esquerra homenatjarà divendres al matí a Lluís Companys en el 70è aniversari del seu afusellament a mans de la dictadura franquista. Una marxa de torxes enfilarà Sant Eloi des del carrer Amics de l'Arbre i fins a l'ermita, amb l'acompanyament de les torxes i tabalers i de totes aquelles persones que hi vulguin participar. En arribar a l'ermita es procedirà al llançament de les salves que simbolitzen els trets amb què el règim feixista va assassinar l'urgellenc. A través d'aquesta marxa de torxes Esquerra vol convidar la ciutadania a mantenir viva la memòria sobre l'urgellenc que va donar la seva vida per Catalunya. A més, l'acte també vol ser un homenatge a totes les persones que van perdre la vida durant el franquisme per la defensa de la democràcia. En aquesta línia, Esquerra ja va oferir una exposició el mes passat a Tàrrega sobre la vida del President Companys.

Illes Balears i Pitiüses

Miquel Àngel Sureda “apostam per millorar la imatge del municipi I per fer la vida més fàcil als ciutadans”

Esquerra ha presentat avui el cap de llista per a la candidatura a la batlia de Pollença. El candidat, que torna a repetir, és Miquel Angel Sureda. La presentació s'ha dut a terme avui al matí, sisè aniversari de la creació d'Esquerra a Pollença, a la Plaça dels Seglars, als peus del monument dedicat als republicans. Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes Balears, ha mostrat la seva satisfacció per la candidatura de Sureda. Ha manifestat que “jo com a votant dipositaria tota la meva confiança en Sureda, un home que té experiència i que així ho ha demostrat portant la direcció insular d'Emergències, tasca gens fàcil.” A més a més “ha fet créixer un cós de bombers, de l'adolescència a la maduresa. Sureda destaca, no només en l'àmbit institucional, sinó també en l'acadèmic, I en el personal, llicenciat en filologia anglesa I apassionat de la cultura popular.” Lladó també ha remarcat que “cal recordar que, en aquesta passada legislatura, Esquerra ha aconseguit 400 mil euros a favor del municipi, dels Pressupostos Generals de l'Estat.

Bloc d'Esquerra a la manifestació
País Valencià

Manifestació del 9 d'Octubre: "Per un País Valencià sense màfia"

Esquerra ha participat a la manifestació del 9 d'octubre a València amb bloc propi i sota el lema "per un País Valencià sense màfia". La tradicional manifestació reivindicativa convocada per la Comissió 9 d'Octubre, de la que Esquerra forma part junt amb els principals partits, sindicats i associacions de l'esquerra valenciana, va recórrer els carrers del centre de la ciutat, malgrat l'amenaça de pluja, amb la participació de milers de persones arribades d'arreu del País Valencià. Aquest any, a més del caràcter lúdic i festiu propi d'una diada que commemora l'entrada a la ciutat de València de Jaume I ara fa 722 anys, la marxa ha tingut un fort caràcter reivindicatiu. Concretament, la normalització de l'ús del valencià a l'ensenyament, l'administració i la vida pública, la ineficàcia del Govern del PP per fer front a l'actual crisi econòmica que afecta de manera especialment greu el País Valencià, i en general, la reivindicació dels drets nacionals i socials del poble valencià han estat les claus de la jornada.

Diego Gómez, Ernest Benach, Agustí Cerdà, Manolo Picó i Joan Barres a la Festa pel Valencià
País Valencià

Esquerra participa a la Festa pel Valencià

El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, i el número dos d'Esquerra a la llista per Barcelona, Ernest Benach, junt amb altres dirigents d'Esquerra, van participar a la Festa pel Valencià, l'acte que Escola Valenciana ha organitzat en aquest 9 d'Octubre per commemorar els 25 anys de Trobades. Els dirigents republicans van felicitar l'organització cívica valenciana per la seua tasca en la normalització del valencià com a llengua vehicular als centres d'ensenyament i així ho van transmetre a Diego Gómez, president d'Escola Valenciana. En paraules de Benach, "veure que Escola Valenciana fa 25 anys i que funciona amb normalitat i qualitat, és una gran notícia i és la millor resposta a les ofensives del PP balear i valencià contra la llengua. Actes com el de hui són la prova que els Països Catalans avancen cap a la normalitat en alguns àmbits". Durant la festa, celebrada a la Fira de Mostres de València, els alumnes de centenars de centres d'ensenyament en valencià han anat depositant a l'escultura "La clau que obri tots els panys", el seus propis "llibres de les claus" que contenen els materials que s'han treballat a cada centre en relació als valors del valencià, la sostenibilitat, la pau o la interculturalitat.

Aplec del 9 d'octubre al Castell de Sagunt
País Valencià

Esquerra celebra el “IV aplec al Castell de Sagunt” el 9 d’octubre

Esquerra-Camp de Morvedre ha celebrat un any més el 9 d’octubre al Castell de Sagunt als acords de dolçaines i tabals en un ambient festiu “pels drets nacionals i socials dels valencians”. Als morvedrins els acompanyaven un any més el portaveu i el secretari d'organització de les JERC, Gerard Coca i Marc Planas. L’anterior candidat republicà a l’alcaldia de Sagunt, Ximo Graña, ha deixat patent en la seua al·locució el caràcter reivindicatiu d’aquesta diada en destacar que "pengem la bandera pel dret democràtic a l’autodeterminació, com ha passat recentment a Montenegro o Kosovo; i també la bandera de la lluita contra una Reforma laboral que consagra l’acomiadament lliure i respon als interessos del capital internacional". Per la seua banda, Joan Vea, secretari d'organització de les JERPV-Camp de Morvedre, ha exposat als peus de la Porta d’Almenara les dificultats afegides de la joventut ja que "a la precarietat laboral li hem de sumar la Reforma universitària, l’elitització per no poder compaginar treball i estudis i, encara més, l’aposta per una economia de la rajola i el turisme de platja que obliga a milers de llicenciats valencians a buscar feina fora, mentre arriba mà d’obra barata i sense qualificació".

Garraf

Pla de gestió de les Costes del Garraf

Benvolgut/da, Del Servei de Planificació i Gestió de l’Entorn Natural, de la Direcció General del Medi Natural, ens posem en contacte amb vosaltres per informar-vos que s’han iniciat els treballs per a la redacció del Pla de gestió de les Costes del Garraf, un espai marí protegit inclòs dins la xarxa Natura 2000, amb la col•laboració del Consorci Colls i Miralpeix. El Pla de gestió d’un espai natural protegit és un instrument d’ordenació dels usos i aprofitaments de l’espai amb l’objectiu de garantir la protecció i conservació dels seus valors naturals, paisatgístics, socials i culturals, en definitiva, dels valors socioambientals del territori. Així mateix, també determina algunes actuacions estratègiques d’acord amb una visió de desenvolupament sostenible del territori. Per redactar aquest Pla és cabdal comptar amb l’opinió i el coneixement de tothom qui viu en el territori, per això hem iniciat un procés de participació i consulta obert a tots els veïns i veïnes dels pobles que integra el Pla de gestió de les Costes del Garraf (Castelldefels, Sitges, Vilanova i la Geltrú, St.

Girona

Quiosc.cat, una exposició itinerant de les revistes del nostre país

Avui dia existeixen al mercat més de cent cinquanta revistes escrites en llengua catalana i de temàtiques diverses i de tots els àmbits i estils. Moltes d’elles estan agrupades a l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i que tenen com a objectiu la defensa dels interessos de les revistes associades i de contribuir en la seva difusió. És per aquest motiu que des de l’Àrea de Relacions Ciutadanes, encapçalada pel Tinent Miquel Poch (ERC) i l’Àrea de Cultura i Educació, per Lluïsa Faixedas, han fet un projecte conjunt per tal d’impulsar aquest llarg nombre de revistes en català i donar-les a conèixer als ciutadans i ciutadanes instal·lant un quiosc a la Rambla Ramon Folch (davant de correus). Quiosc.cat serà una exposició itinerant de tot aquest potencial de revistes catalanes i els interessats podran fer subscripcions al moment gaudint de descomptes i ofertes i els que tinguin invitacions seran obsequiats amb un lot de revistes. El dissabte a les sis de la tarda es té previst fer un espectacle infantil amb l’actuació de Jordi Tonietti i la col·laboració de l’Agrupament Escolta i Guia Joan Pons juntament amb una xocolatada.

Gràcia

Esquerra Republicana demana la convocatòria urgent del Consell Rector de Ràdio Gràcia

ERC-Gràcia, davant de la negativa reiterada del Regidor Guillem Espriu a respondre sobre el concurs de Ràdio Gràcia que s’havia anunciat que s’obriria abans d’estiu: - Expressa la nostra incredulitat pel fet que el Regidor Espriu no respongués a cap de les diverses i directes interpel•lacions que en aquest sentit li va fer el portaveu d’ERC-Gràcia, Àlex López, durant el plenari del Districte de Gràcia del dia 5 d’octubre. - Anuncia que presentarà una pregunta per escrit demanant la informació que no es va voler donar el passat dimarts. - Demana la convocatòria urgent del Consell Rector de Ràdio Gràcia per tractar aquesta qüestió i d’altres relacionades amb la Ràdio.

Ple municipal
Mataró

El PSC i el PP es neguen a promoure l’anulació del judici a Companys

La Secció Local d’Esquerra es lamenta que el Partit Socialista i el Partit Popular de Mataró impedissin l’aprovació de la proposta de resolució que es va presentar en l’últim ple del dia 7 d’octubre que instava al Govern Espanyol a portar a terme les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per anul·lar la sentència del judici sumaríssim al President de la Generalitat de Catalunya. El Grup Socialista va presentar una proposta alternativa que descafeïnava l’original i omet qualsevol demanda a les institucions estatals (les competents en la matèria). D’aquesta manera el PSC va aprovar un proposta amb la única finalitat de deixar en paper mullat la declaració institucional i seguir el “joc” del seus companys del PSOE a Madrid. Aquest passat cap de setmana el Portaveu d’ERC al Congrés, Joan Ridao va anunciar la intenció de tornar a presentar una iniciativa a la cambra baixa Espanyola per modificar la Llei de memòria històrica.  

Girona

Comencen les Noves Cases de Nous Oficis per a joves a Girona

El Servei d'Ocupació de Catalunya ha aprovat la concessió de 8 mòduls formatius del programa Noves cases per a nous oficis a l'Ajuntament de Girona. L’Àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, encapçalat per la tinenta d’alcalde Cristina Alsina, gestionarà els tallers oferint 8 especialitats de les quals se’n beneficiarà 80 persones, entre 16 i 24 anys i especialment aquelles que no hagin cursat l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Els alumnes podran alternar formació desenvolupant un perfil professional amb la possibilitat d’inserció laboral futura. Els tallers tindran una durada d’un any i està previst que comencin avui dia 13 d’octubre. Les 8 especialitats contemplen formacions com: polimanteniment d'edificis, fusteria, instal•lació d'equips d'energia renovable, pintura, restauració i manteniment d'espais urbans, xarxes informàtiques, cuina i atenció sociosantiaria personalitzada al domicili. Al llarg de tot el projecte, la formació específica en l'ofici escollit es complementa amb formació compensatòria, l'orientació i el coneixement d'eines útils per a la inserció, prevenció de riscos i seguretat i higiene en el treball, català, alfabetització informàtica, sensibilització ambiental, i s'adquireixen els hàbits laborals i l'experiència professional necessaris per a la futura integració en el mercat de treball.

La zona dels càmpings ha quedat inundada amb el temporal
Malgrat de Mar

ERC demana prioritzar la reordenació de la zona del delta de la Tordera

El Ple d’octubre va emetre l'informe favorable del projecte de Passeig similar al ja construït davant del municipi. Es tracta del tram-I que va des de la plaça Xesco Boix fins al camí Mas Bages. El Ple va demanar  a la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient que procedeixi a l’aprovació i execució de les obres d’un cost de 9.598.728 €. La redacció original del projecte l’any 1998, abastava des de la plaça Xesco Boix fins al delta de la Tordera, i posteriorment i per raons d’ordre pressupostari es va preveure la seva realització en dos trams: tram-I i tram-II. - tram-I:  des de la plaça Xesco Boix (pas a nivell Abat Oliba) fins el camí de Mas Bages - tram-II: des del camí de Mas Bages fins la delta de la Tordera El Ple en sessió del 18.12.2003 per unanimitat dels 17 regidors va resoldre manifestar a la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient el compromís de l'Ajuntament de Malgrat d’adquirir els terrenys de titularitat privada afectats per aquest “projecte de restitució mediambiental del delta del riu Tordera tant del tram-I com del tram-II”.

Acte d'homenatge a Lluís Companys 2009
Valls

Homenatge a Lluís Companys

Esquerra Republicana de Catalunya en les diverses seccions locals organitza actes per commemorar que el 15 d’octubre de 1940 la dictadura franquista va afusellar al castell de Montjuïc el President Lluís Companys, l’únic president democràtic d’un país d’Europa assassinat al segle XX. Enguany se’n commemora el 70è aniversari. A Valls, Esquerra us convida un any més a: 07.00 Tronada a la Plaça del Blat i acte seguit, davant del monument a Lluís Companys (Passeig Lluís Companys), al Fornàs, s’hi llegirà el manifest i es procedirà a l’ofrena floral. Us adjuntem fotos de l'acte de 2009.

Cartell Rock a la vall
Tavernes de la Valldigna

Ier Rock a la Vall

El col•lectiu local d’Esquerra Republicana col•laborarà juntament amb d’altres entitats en la primera edició del Festival de música en valencià “Rock a la Vall”. Amb aquesta iniciativa, els organitzadors volem donar un impuls a la música en valencià a Tavernes de la Valldigna, un municipi on hi ha una gran demanda d’activitats culturals en valencià. Aquesta primera edició del Rock a la Vall es celebrarà el proper 16 d’octubre a les 23 hores al carrer Mestre Sansaloni (darrere del Col•legi Públic Alfàndech), l’entrada serà gratuïta, i es comptarà amb servei de barres amb begudes a preus populars. Al tret de sortida del que es pretén siga un festival amb continuïtat, es podrà gaudir de les actuacions dels benifaironers SAK DE GATS, ,un producte de la nostra terra valldignenca: bona música i bona gent!; d’ORXATA SOUND SYSTEM, un dels grups valencians amb més projecció, que ens delectarà amb la seua particular sonoritat , una barreja d’estils entre la música electrònica, el techno, el dub, el hip hop, el ragga, o el drum and bass; i de Desgavell que vénen des d’Oliva amb ritmes trepidants i melodies fàcils, però potents, ben esmolades a base d'ska, punk i reagge.