Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Vilanova del Camí

Sopar 76è Aniversari de la Proclamació de la República Catalana

El passat dijous 19 d’abril es cel·lebrà al Restaurant Scorpia d’Òdena (Anoia) un sopar per conmemorar el 76è aniversari de la proclamació de la República Catalana per part de Francesc Macià i alhora s’aprofità aquest acte per fer l’entrega en la seva tercera edició dels Premis Estel Blanc que reconeixen el compromís amb el nostre poble. Representats de la secció local d’esquerra a Vilanova hi van ser presents en aquest acte en què es van presentar de forma oficial totes les candidatures d’ERC a la comarca de l’Anoia per les properes eleccions municipals del 27 de Maig.

Alcoi

Homenatge a Joan Valls

El passat dia 1 de maig el candidat a l’Alcaldia d’Alcoi Josep Cortés i altres membres d’Esquerra acudiren a l’homenatge de Joan Valls. Vicent Romans presentà tots els que intervindrien en la celebració: els alumnes del Pare Vitòria i membres d’Amics de Joan Valls, que llegiren poemes, la Coral Polifònica Alcoiana i el dolçainer Hiroshi i el candidat a diputat per EU Lluís Torró, que tocà el tabalet. A més, Romans aprofità per a recordar la propera cita electoral i l’oportunitat que ens atorga de canviar l’actual govern, tant local com autonòmic

Esquerra Sant Cebrià
Sant Cebrià de Vallalta

PRESENTACIÓ I MITING D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA A SANT CEBRIÀ DE VALLALTA

PRESENTACIÓ I MITING D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA A SANT CEBRIÀ DE VALLALTA EL DIA 13 A LES 13 HORES AL CASAL D'AVIS DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA (AVDA. MARESME, 8) -PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA, PRESENTACIÓ I MITING DEL PROGRAMA ELECTORAL. -PRESÈNCIA DEL DIPUTAT MÉS JOVE D'ERC AL PARLAMENT DE LA GENERALITAT, PERE ARAGONÈS. AL FINAL DEL ACTE HI HAURA UN APERITIU AMB PRODUCTES DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA.

Roses

Llista d'Esquerra per les properes Eleccions Municipals

La llista que Esquerra presentarà a les properes Eleccions Municipals a Roses el proper 27 de maig està integrada per:  1. Marc Danés i Zurdo  2. Fèlix Llorens i Palou  3. Verònica Bretau i Barbancho  4. Francesc Galí i Camprubí  5. Agnès Fàbregas i Badosa  6. Manel Donat i Giró  7. Carles Trias i Bosch  8. David Campà i Frigola  9. Sara Boix i Martí 10. Alea Noguera i Aldama 11. Toni Blanch i Pérez 12. Albert Font i Martí 13. Maria Piqué i Roma 14. Anna Blanch i Falcó 15. Francesc Xavier Calatayud i Sala 16. Joan Carles Cros i Miralles 17. Lucía Calafell i Martínez 18. Sara Padilla i Koch 19. Mohamed Acherkouk 20. David Pujol i Villar 21. Mireia Garzón i Gonyalons 22. Francesc Giner i Ballesta “Xispa” 23. Jaume Blanch i Falcó 24. Sílvia Gratacós 25. Carmel Rosés i Falgàs

Alcoi

Reunió de la Plataforma Antipàrquing

El dia 26 d’abril als locals de l’Associació de Veïns de la Zona Nord es va reunir la Plataforma Antipàrquing per a concretar alguns punts. S’acordà que el dimecres dia 2 de maig a les 11:00 hores als locals de la UNESCO se celebrarà la roda de premsa en la que participaran la majoria o, a poder, ser la totalitat dels partits polítics i associacions vinculades. També es vol fer una concentració l’Hospital de la Verge dels Lliris per al dia 12 de maig. Sobre aquesta, Josep Cortés va dir que podrien tindre problemes per a celebrar-la, ja que entra dins del període electoral i s’ha de demanar permís a l’Ajuntament. En cas de poder fer la concentració aquest dia o qualsevol altre, la Plataforma es tornarà a reunir per a pintar diferents pancartes. Algunes de la grandària d’una cartolina i un altra de tela per a sostenir-la entre varies persones i amb l’eslògan: “PARQUING PRIVAT CLAR QUE NO”.

Alcoi

Més de 300 persones es concentren en la Carrasqueta i impedeixen el tancament del repetidor de TV3

Més de 300 persones s'estan concentrant des d'aquest matí, entre pluja i boira, a la serra de la Carrasqueta per impedir el tancament del repetidor de TV3. Entre els concentrats, s'hi troben el president d'Esquerra-PV i diputat al Congrés, Agustí Cerdà, el secretari d'Organització d'Esquerra-PV, Jordi Vayà, i la portaveu de les JERPV, Anna Peña. A l'hora prevista s'han presentat diversos funcionaris judicials a fer efectiva l'ordre de tancament, però la presència dels concentrats els ho ha impedit. Més tard s'han tornat a presentar -aquesta vegada acompanyats per agents de la Guàrdia Civil i el jutge-, han intentat entrar per la força però al remat qualsevol intent de precintar el repetidor ha estat infructuós. Agustí Cerdà ha declarat que "aquests intents d'acabar amb TV3 al País Valencià responen al dèficit democràtic que pateix el nostre país. Malgrat que el PP vulga posar-li portes al camp, avui tenim ací una bona mostra de la resistència d'una part molt important del poble valencià a una actuació antidemocràtica i autoritària del PP".

Sant Andreu

La Fundació Josep Irla atorga el premi Memorial Lluís Companys a Francesc Candel

Aquesta tarda ha tingut lloc l'acte de lliurament del premi Memorial Lluís Companys, que atorga la Fundació Josep Irla a la persona i a l'entitat que s'han distingit per la seva acció social a favor de l'emancipació de les classes populars o en la lluita contra la marginació dels sectors menys privilegiats. Enguany el premi ha estat atorgat a Francesc Candel, per la seva trajectòria literària, cívica i política per la igualtat d'oportunitats i la denúncia de les desigualtats. El guardó l'ha recollit la seva companya, Joana Gardés, a causa del delicat estat de salut de Gandel. El president de la Fundació, Joan Ridao, ha volgut destacar la preocupació de Francesc Candel i de la fundació que porta el seu nom, per temes com la immigració, així com la defensa dels drets d'aquestes persones immigrades. El premi Memorial Lluís Companys també ha estat atorgat enguany a la Plataforma Ciutadana per l'Empresa Inclusiva a Catalunya, que promou l'accés al món laboral de les persones amb discapacitats.

Alcoi

El barranquet de Soler

El Barranquet de Soler és un lloc que s’ha deixat perdre i pense que s’hauria de recuperar donant-li una funció que beneficie a tots. Així, no estaria tant lluny del que en el seu dia va ser. La proposta d’Esquerra és la de crear un centre d’esports, on podrien haver dues piscines climatitzades, una d’elles adaptada per a la rehabilitació d’accidentats i per als minusvàlids. Tot açò, tenint en compte el poder treballar des de l’Ajuntament i que els estudis topogràfics ho permeten. Josep Cortés, candidat a l’Alcaldia d’Alcoi per Esquerra.

Alcoi

Benvinguts alcoians i alcoianes a Esquerra Republicana

Aquest any és molt important per al nostre futur, per al canvi que tan necessita la nostra ciutat. Un canvi que sols vosaltres teniu a les vostres mans. Teniu una vegada més l’oportunitat d'aturar un model de ciutat privatitzat a tots els efectes (escoles, aparcaments...), amb vivendes de renda lliure i que no ens equiparen a tots els ciutadans. D’evitar que l’entorn del que tan hem presumit i que avui dia, gràcies a l' especulació permesa per alguns partits governants, continue convertint-se en zones completament urbanitzades. A més, l’industria que hem perdut es vol convertir en serveis, en lloc de intentar recuperar-la, com així també la nostra identitat com a industrials. Perquè no sols els ecologistes tenen el deure moral de protegir i defendre la nostra natura, cadascú de nosaltres hauria de ser una miqueta ecologista. Perquè Alcoi era un poble molt ric culturalment, i avui en dia cada vegada ens interessa menys, també gracies a l’oferta cultural poc plural que tenim per part dels que governen en aquest moment.

Alcoi

La benzinera

La instal•lació d’una Estació de serveis (benzinera) entre el carrer Tirant Lo Blanc i San Lluís Beltran, a mi personalment, hem sembla que no té cap raó justificable. Alcoi disposa de benzineres suficients per a donar servei a tota la població, a banda de que ja hi ha una dins de la ciutat, la de la Beniata. A tot això, Alcoi no té unes dimensions tan grans com per a no poder travessar-lo amb el cotxe en situació de “reserva”, gairebé el que fem es exposar a tota aquesta zona de vivendes a un perill, unes olors i unes molèsties pel soroll a altes hores de la nit completament innecessàries. Ja es produí el cas de la “Ballena Azul” -empresa per a la neteja de vehicles ubicada una mica més endavant d’on volen situar aquesta benzinera- i que va provocar malestar entre els veïns pel soroll que feien al netejar els cotxes a certes hores de la nit. Considere que hi ha coses més importants i menys perilloses que donarien millor servei a la zona de Cotes Altes com guarderies, una zona d’esplai amb parc infantil, una pinacoteca… Josep Cortés, candidat a l’Alcaldia d’Alcoi per Esquerra.

Alcoi

Desgast polític

•La quantitat d’inauguracions i l’alquitranat de carrers, entre altres, d’aquest últim any i sobretot dels últims mesos davant les eleccions i la paralització del PGOU, que no s’aprovarà fins passades les eleccions, no sembla ser una política enfocada als interessos dels ciutadans, més be pareix una partida d’escacs d’última hora. Mentre continua una política d’espectacle al ple de l’Ajuntament i es realitzen pocs canvis, el poble espera veure els projectes per al futur d’Alcoi. Açò l’única cosa que provoca es una desgast de la confiança del ciutadà cap a la política i que es tradueix en la manca de participació dels ciutadans tant a nivell local com estatal. Molts ciutadans pensen: soles ens recorden a les eleccions, després ja han tret el que volen i ja els dona igual tot. El sentiment del poble és que no hi ha res que es faça sense cap interés polític o bé sense interessos personals i alhora polítics. Perquè no comença a fer-se una política més participativa i constructiva per al ciutadà? O és que els ciutadans de a peu no saben el que volen per a Alcoi? Jo crec que ho saben igual o millor que els polítics, però no tenen l’oportunitat de demostrar-ho.

Alcoi

Connexions a internet d'ús públic

Esquerra aposta per dotar a la casa de la cultura de connexió a internet en la que qualsevol ciutadà puga treballar amb el seu ordenador personal a banda del servei del que disposa ara. Crear una partida pressupostaria per a subvencionar l’instal•lació d’ordinadors i internet per a les associacions de veïns, culturals, de minusvàlids… Així, cadascú podrà oferir el seu programa, els seus dirigents tindran majors facilitats per a treballar i podran comptar amb un servei per als usuaris dels centres.

Alcoi

Les Festes de Moros i Cristians: participació en igualtat

Les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi són del poble. És veritat que molts espectadors no són alcoians i que la denominació de Festes d’Interès Turístic Internacional els atorga un prestigi, però mai no hem de perdre de vista que es tracten de les nostres Festes. Per això, cal que tan els ciutadans com les ciutadanes tinguem les mateixes opcions per formar-ne part. Als que ens neguen el dret a participar en igualtat no els falten arguments. La fidelitat a la tradició és un d’ells, però tampoc és mentida que les tradicions s’inventen i contribueixen a mantenir un model social o una forma de poder. Hobsbawm i Ranger diuen que la tradició és un conjunt de pràctiques acceptades que busquen inculcar uns valors mitjançant la seua repetició, pel que impliquen continuïtat amb el passat. També compten amb tesis historicistes, com que les dones no anaven a la guerra. Tanmateix, molts elements de les Festes són anacrònics, com els trabucs o les bandes de música. Per últim, sempre poden recórrer a l’argument de l’estètica i el bon gust, qüestió totalment arbitrària i amb la qual demostren que la negativa a la nostra integració queda reduïda a la seua voluntat.

Alcoi

Llista de la candidatura a Alcoi

1.Josep Rafel Cortés i Garcia 2.Cèlia Garcia i Tolsà 3.Andreu Rúbio i Sala 4.Olímpia Romà i Cabanes 5.Claudi Jordi Sempere i Pastor 6.Isaac Coloma i Gisbert 7.Aida Sellés i Vayà 8.Ausiàs Miró i Bofill 9.Maria Mercedes Ferri i Carbonell 10.Gabriel de Tomás i Carrascosa 11.Andreu Nebot i Roselló 12.Immaculada Andrés i Garcia 13.Marco Antonio Cortés i López 14.Maria Àngels Grau i Vañó 15.Marcos Balaguer i Garcia 16.Francisco Javier Garcia i Sanjuan 17.Mercè Pons i Navaja 18.Pere Miralles i Calabuig 19.Maria Josep Durà i Berenguer 20.Juan V. Sempere i Ibàñez 21.Francisco J. Parres i Garcia 22.Maria Cristina Garcia i Mora 23.Ernesto Valor i Jordà 24.Piedad Barrull i Barrull 25.Rafel Pastor i Carricondo

Sant Andreu

Esquerra Sant Andreu escull els candidats per a les properes eleccions municipals

Esquerra Sant Andreu va escollir els seus candidats per a les eleccions municipals del proper mes de maig en un congrés extraordinari a on s'aprovarien el seguit de militants que formarien part de les llistes d'Esquerra Barcelona i l'elecció dels candidats a consellers de Districte. Montserrat Benedí va ser la escollida per representar el casal seguida de Joan Pallarès, l'actual conseller de cultura deldistricte. Joan Pallarès encapçalarà el llistat de candidats per a consellers de Districte que Esquerra va presentar seguit per Montserrat Benedí, l'actual secretària de la Dona a Sant Andreu, Pau Vinyes conseller de drets civils, Josep Lluis Roca actual secretàri de política parlamentària i de'n Isaac Farré, el candidat més jove que és secretàri de política municipal de lesJERC-Sant Andreu i secretàri de comunicació d'esquerra Sant Andreu. Properament a la web hi haurà més informació sobre els candidats.