Locals d'Esquerra

Totes les notícies

celebració del patró dels bombers voluntaris de Malgrat
Malgrat de Mar

Els regidors d'ERC assisteixen a la celebració del patró dels bombers voluntaris de Malgrat

Com a mostra de suport a la tasca que fa el cos de bombers voluntaris de Malgrat, els regidors d'ERC han assistit a la celebració del seu patró, aquest dimarts 8 de març. Representants dels diferents cossos de seguretat locals i de la zona,  han fet costat a aquest col.lectiu. En l'acte,  els bombers voluntaris de Malgrat han fet la donació dels diners recollits del calendari solidari que varen fer. El destí d'aquests diners és l'Associació de Lluita contra el Càncer de Malgrat, de recent constitució al nostre municipi.

Ebre

Monclús: “El govern de CiU no està sent el millor a l’hora d’impulsar el teixit empresarial de les Terres de l’Ebre”

El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Gervasi Aspa, acompanyat del candidat a l’alcaldia de Tortosa, Josep F. Monclús, han presentat una proposta parlamentària per ajudar les indústries i empreses de les Terres de l’Ebre. Segons Aspa, “davant del neguit que produeix el NO constant del nou Govern de CiU a totes les iniciatives engegades per l’anterior Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, com el nou hospital regional, la vegueria o els instituts escola de Sant Jaume d’Enveja i el Perelló, tenim por que ara també aturin els ajuts al teixit empresarial”. El candidat tortosí, Josep F. Monclús, ha recordat els ajuts que des del Govern anterior es van aportar a les Terres de l’Ebre, com ara les dues esmenes d’Esquerra als pressupostos generals de l’Estat, amb les quals es van aconseguir 11,1 milions per crear un fons d’industrialització per a les Terres de l’Ebre. Monclús ho ha contrastat amb el fet que “CiU mai ha aconseguit cap partida dels PGE per a la industrialització de les Terres de l’Ebre”.

Federació de Girona

Esquerra presenta una Proposició de Llei per assegurar que els afectats per un tall de subministrament elèctric puguin cobrar les indemnitzacions que els corresponen

El senador d’Esquerra, Josep Maria Esquerda, ha presentat avui al Senat una Proposició de Llei per tal d’assegurar que els afectats per un tall de subministrament elèctric puguin cobrar les indemnitzacions que els corresponen. Precisament aquesta setmana fa un any de la nevada que va afectar a milers de persones i empresaris, sobretot a les comarques gironines, i milers d’ells, després encara han tingut cap mena de resposta. El senador per Lleida, Josep Maria Esquerda, portaveu de l’Entesa a la Comissió d'Indústria del Senat i president de la Comissió de Sanitat, consum i política social, ha defensat avui la presa en consideració d'una proposició de llei per a modificar la llei 54/1997 del Sector Elèctric. En la proposició de llei, proposava Esquerda que s'afegeixi una nova disposició addicional a la llei en la qual es determina la creació d'una assegurança obligatòria per la compensació als usuaris i consumidors pels danys i perjudicis per la interrupció del servei elèctric.

Illes Balears i Pitiüses

Joan Lladó: “Si Navarra dobla el percentatge de Infermeres de les Balears és perquè tenen concert econòmic”

Esquerra s’ha reunit amb representants del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears. A la trobada hi han estat presents Joan Lladó, candidat al Parlament; Cathy Sweeney, candidata al Consell de Mallorca i Lluc Bauzà, professora d’Infermeria a la UIB i portaveu de l’àrea electoral de sanitat del partit Lladó ha manifestat que Esquerra es reuneix amb el col·lectiu d’infermeria per tal de saber de primera mà les mancances i necessitats del sector, un sector de gran importància perquè el sistema sanitari de les Illes Balears funcioni correctament. Els candidats d’Esquerra han translladat als membres del Col·legi que el problema troncal de la sanitat balear es que ens trobam a la cua de la despesa sanitària de l’Estat i que la reducció del pressupost sanitari illenc dels darrers dos anys s'ha produït contradictòriament en paral·lel a un increment del 20% de les targetes sanitàries durant els darrers quatre anys. La raó d’aquesta desigualtat és que la riquesa generada a les Illes no hi reverteix.

Bigues i Riells del Fai

EL NOSTRE NO AL PLE D’APROVACIÓ DELS PRESSUPOSTOS PEL 2011

Ja vam començar malament. No és acceptable que el mateix l’alcalde, que arriba entre 5 i 10 minuts tard, digui al nostre regidor Ignasi Carreras que arriba tard per motius laborals, que “si no pot assistir als plens, dimiteixi”. I això ho deia mentre esperàvem també el regidor d’hisenda, el Sr. Mateo González, del PP i a l’equip de govern (va arribar 15 minuts tard). RECORDEM QUE EL PLE MÉS IMPORTANT DE L’ANY, L’HAN CONVOCAT A LES 14:30H, Iniciàrem el nostre torn de paraules denunciant la poca participació que s’ofereix a l’oposició en el tema pressupostos, i el poc temps que hi ha per a analitzar-los. Vam destacar també la poca voluntat de diàleg de l’equip de govern, en paraules textuals de l‘alcalde, que convoca el ple “quan a ell li sembla”, i d’un altre regidor que assegura que, “per votar-hi en contra tampoc us fa falta molt de temps”. Els pressupostos aprovats són continuistes i en destaquem la manca de novetats i la poca imaginació reflectida.

Castelldefels

Aprovada la llista per les eleccions municipals del 22 maig

El passat divendres 4 de Març l'assemblea local d'ERC Castelldefels aprovada la llista per les properes eleccions municipals del 22 de Maig. La llista  l´encapçalen: 1r Esteve Sebastià Riera; i els primers llocs els ocuparen 2a Núria Cornet; 3r Jordi Vilches Salas; 4a Laura Garcia Garcia; 5è Abel Crespo Hernàndez.  Una llista plena d'experiència, de gent jove, de veïns i veïnes de tots els barris, d'estudiants, treballadors i treballadores, autònoms, gent a l'atur. Veïns i veïnes implicats en organitzacions no governamentals, entitats de cultura popular, entitats juvenils, grups de creació de cultura, plataformes en defensa del català... Un grup d’homes i dones compromesos amb el projecte polític que representa ERC a Castelldefels. Dones i homes d'esquerres, independentistes, ecologistes i republicanes. 

ERC Cervelló

Primera reunió conjunta Esquerra-Gent de Cervelló

En el darrer Corcó es va anunciar la coalició signada per Esquerra i Gent de Cervelló per concórrer conjuntament a les eleccions municipals. Avui a menys de 75 dies dels comicis, es celebrarà la primera reunió en es definirà la vinculació de cada entitat i cada persona en la campanya. Il·lusió per Cervelló!

La Lucia López i l'Enric Garcia abans instants abans de l'ofrena
Sant Boi de Llobregat

López: "a Sant Boi tenim molta matèria primera en arts escèniques, i cal vindicar-la"

Ahir 8 de març van tenir lloc els principals actes commemoratius dedicats al dia internacional de les dones. A primera hora de la tarda va tenir lloc la ja tradicional ofrena floral al monument de la dona treballadora situat al barri de Ciutat Cooperativa - Molí Nou, amb la participació de totes les entitats membres del Consell Municipal de les Dones i la lectura compartida d'un manifest per part d'una representació de les mateixes. La secretària de la Dona d'Esquerra, Lucia López, va declarar que "l'ofrena floral és un acte imprescindible de les activitats del 8 de març, ja que agrupa a totes les entitats de dones per recordar d'on venim, on som i projectar cap on anem". Per una altra banda, va tenir lloc un homenatge a les dones artistes, per segon any consecutiu a proposta d'Esquerra dins el Consell Municipal de les Dones. Si l'any passat anava dedicat a les arts plàstiques i el disseny, enguany s'homenatjava a les dones que es dediquen a les arts escèniques: teatre, circ i dansa.

Bloc d'Esquerra a l manifestació del Dia Internacional de les dones a València
País Valencià

Esquerra posa l'accent en la necessitat d'impulsar polítiques de dones des dels governs municipals

Esquerra va estar ahir present als actes convocats amb motiu del Dia Internacional de les dones a Alacant, Castelló i València. Imma Cunyat, secretària de la Dona d'ERPV, va voler destacar durant la manifestació celebrada a València la importància de dotar els ens municipals de les eines i el finançament necessaris per desenvolupar i aplicar polítiques municipals de dones. Segons la dirigent republicana, 'les polítiques municipals són les més properes a la ciutadania, són aquelles que detecten els dèficits amb major rapidesa i a les quals se’ls demana solucions més immediates'. Amb la proximitat de les eleccions municipals, que tindran lloc el proper 22 de maig, Cunyat va voler posar l'accent en la necessitat d'impulsar des dels governs municipals polítiques de dones, i va valorar com molt positives les experiències en aquest sentit al municipis on Esquerra té representació. 'Les nostres propostes són moltes i molt diverses i tenen per objectiu arrivar a aconseguir la igualtat efectiva de dones i homes, amb accions transversal des del món municipal i des de la vocació de polítiques públiques.

Oriol Rius (JERC), Miquel Estruch (ERC), Oriol Lladó (Accent), Laura Soler (RCat)
Baix Besòs

Esquerra, Accent, Reagrupament i les JERC signen el pacte electoral per anar junts a les eleccions municipals

En un moment històric per a l’independentisme a Catalunya –marcat pel creixement sociològic dels que volen l’emancipació nacional però també pel resultat de les darreres eleccions al Parlament– cal sumar forces i treballar, des de Badalona, per la construcció de l’esquerra nacional. La vertebració d’aquest espai polític de progrés, independentista, modern i il·lusionant és clau a una ciutat com Badalona. El pacte que s’ha presentant avui –i que suma quatre sensibilitats en una mateixa llista- es fonamenta en la voluntat de treballar conjuntament per la ciutat en base als punts programàtics següents: cohesió social; promoció local; regeneració democràtica i Ajuntament eficient i participatiu. Miquel Estruch, president d'ERC i candidat a l'alcaldia ha afirmat que “en el moment en què hem començat a parlar de propostes concretes i de ciutat, l’acord ha estat fàcil perquè hi ha moltes més coses que ens uneixen que no pas ens separen”. A més a més, per a Esquerra “En aquestes eleccions tenim l’oportunitat de posar damunt la taula projectes que facin de Badalona un exemple per al país sencer".

Vallès Occidental

Acord entre ERC-Sabadell i Reagrupament Independentista a Sabadell per concórrer plegats a les municipals.

Juli Fernàndez cap de llista d’ERC i Rcat, i Harold Roig coordinador de RCat a Sabadell, van presentar el passat diumenge el manifest conjunt. Manifest que exposa la necessitat de generar un nou espai polític a la ciutat, que aposti per la regeneració democràtica i la ètica política. Una opció política que generi oportunitats davant de les dificultats dels i les ciutadanes, que aposta pel suport a aquells que arrisquen i emprenen. Una candidatura preocupada per l’entorn i per un creixement intel•ligent de les infraestructures, que defensa la traça de la Ronda Vallès per la C155. Una força política que proposa un canvi perquè el model de ciutat i el Govern actuals estan esgotats. I un espai polític que treballarà dia a dia des de l’ajuntament per la construcció de la nostra nació amb un objectiu clar, la independència del nostre País. També van llençar una crida a tots aquells partits, associacions, entitats i ciutadans de Sabadell per a què “ens apleguem sota el paraigües d'un gran acord municipal”, tal i com va explicar en Harold Roig.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Penedès, d'àmbit a realitat

El mes de juliol de 2010, el Parlament de Catalunya aprovava la Llei 23/2010, de modificació de la Llei 1/1995 i 23/1983 per a fixar l'àmbit de planificació territorial del Penedès. Si bé és cert que l'àmbit de planificació no és una vegueria, no és menys cert que va ser un pas de gegant en el disseny i distribució territorial català. Fins aleshores els àmbits de planificació territorial havien estat un màxim de set amb el reconeixement de l'àrea de l'Alt Pirineu i Aran el 2001 que es sumaven als ja establerts: Àmbit Metropolità, Àmbit de Ponent, Camp de Tarragona, Comarques Centrals, Comarques Gironines i Terres de l'Ebre. El reconeixement de l'àmbit Penedès és el primer pas per a la definició de les nostres comarques com a entitats amb característiques pròpies que així han de ser reconegudes, per la seva ubicació particular, per les seves necessitats concretes i per tot el potencial que poden oferir sempre i quan siguin vistes i tractades no com un afegit a altres comarques amb les que, tot i ser properes, no comparteixen característiques comuns, sinó com un territori amb veu, vot i preparat per decidir sobre el que és i el que vol ser, el que ha de rebre i el que té a oferir.

Cerdanyola del Vallès

Volem ciutadans informats, actius i crítics

Esquerra Cerdanyola ha presentat algunes de les propostes que impulsarà si obté representació a l'ajuntament de Cerdanyola. L'objectiu és fer dels ciutadans de Cerdanyola persones informades, actives i crítiques i això només és pot fer portant a terme autèntiques polítiques de participació. Enric del Amo destaca que Esquerra és una formació assembleària perquè consideren que és el més "eficient i democràtic" i defensen la necessitat de traslladar aquest esperit als Consells Municipals. Segons Del Amo, actualment, aquests organismes són una eina "partidista" del responsable de govern corresponent "i no un òrgan de participació real" de la ciutadania i les entitats. Helena Solà va presentar les propostes destacades que impulsarà Esquerra. Entre d'altres, apostem per realitzar consultes vinculants sobre temes concrets que afectin a Cerdanyola apostant per un format similar al d'unes eleccions, exigirem que els regidors i l'alcalde atenguin al ciutadà un mínim de 8 hores setmanals, ampliarem l'horari de l'oficina d'atenció al ciutadà, instal·larem cartelleres d'ús exclusiu per a entitats, regularem els Consells Municipals per a que siguin representatius i esdevinguin una eina real de participació, i crearem una ordenança de participació ciutadana.

País Valencià

El diputat per Esquerra Republicana, Joan Ridao, ratifica a Domènec Garcia com a candidat per Faura a les municipals.

L’acte de ratificació de Domènec Garcia, candidat a les eleccions municipals de maig per Esquerra, tingué lloc aquest dissabte en una trobada del partit republicà al Parc de la Canaleta de Faura amb motiu del 3r aniversari de la formació en aquesta localitat de Les Valls. Els actes començaren amb la concentració de militants a la partida del Codoval, just on ADIF té previst fer una pedrera per la construcció de la plataforma de l’AVE al seu pas per la comarca. Ridao explicà com està actualment la situació de la PNL que Esquerra presentà al juny al Congrés i valorà les respostes de la Mesa de Foment a les seues preguntes sobre les expropiacions de terrenys. Ja a la Canaleta, en un dinar de germanor, es recordà que a les eleccions de 2007 Esquerra no obtingué representació tot i arribar al 5,3% dels vots però sí aconseguí crear una secció local. 'Durant 3 anys hem fet que Faura i Benifairó formen part de la Xarxa de ciutats Ramon Llull, que es posicionaren en contra dels cementiris nuclears a Zarra i Ascó, que es formen comissions per rescabalar la memòria històrica dels ciutadans repressaliats pel franquisme,…' explicava Garcia en la seua presentació.

Bassa buida
Capellades

Esquerra recolzarà accions legals en l’afer de la Bassa

El passat dimarts dia 1, representants d’Esquerra a l’Ajuntament de Capellades es van posar en contacte amb l’equip de govern per demanar informació davant l’evident i accelerat descens del nivell de la Bassa. La resposta en aquell moment va ser que se’n desconeixien les causes i no va ser fins divendres dia 5 que vam conèixer la perforació de pous no autoritzats. Des de llavors Esquerra Republicana de Catalunya ha compartit informació amb l’equip de govern i la resta de partits sobre el desenvolupament dels fets i sobre les possibles mesures a adoptar tant pel que fa a l’abastament d’aigua potable a la població com al rescat dels peixos o a les possibles mesures legals a emprendre amb posterioritat al tancament dels pous. L’incident evidencia, una vegada més, la fragilitat de la situació de l’aqüífer Carme-Capellades i, per tant, la necessitat de ser rigorosos en l’aplicació de mesures per part de totes les administracions implicades per reduir la sobreexplotació que pateix.

Cartell de les eleccions municipals del 2007
Torroella de Montgrí

L'assemblea local de militants ha d'aprovar la candidatura d'esquerra a les municipals del 22 de maig

Aquest divendres s'ha convocat a l'assemblea local de militants d'Esquerra per tal de sotmetre a votació la proposta de llista electoral per a les properes municipals. Les principals caracterísitques de la candidatura que proposarà el candidat, Josep M. Rufí, i l'executiva local es centra en renovar la confiança a persones que van ocupar els primers llocs de la llista ara fa quatre anys, entre les quals es compte amb els actuals regidors Dolors Bassa i Josep M. Surroca, i en què s'inclou un nombre igual de dones que d'homes. Si la proposta de candidatura és ratificada per l'assemblea de militants aquest divendres, els integrants de la llista començaran a treballar per fer arribar els missatges als veïns de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Es preveu que siguin unes eleccions molt concorregudes i competitives, en les quals Esquerra participarà fent una proposta del model de municipi per al futur i restarà obert al debat sa i constructiu amb les altres candidatures. Esquerra es posa com a fita superar el nombre de vots obtinguts a les darreres eleccions municipals, i reforçar, d'aquesta manera, la seva posició de tercera força més votada del municipi, preveient que es torni a donar el cas que cap candidatura obtingui una majoria clara i suficient per governar.

POLÍGON INDUSTRIAL LA TORRE
Agramunt

INCASÒL POSA A LA VENDA PARCEL·LES AL POLÍGON INDUSTRIAL LA TORRE D'AGRAMUNT

Les parcel·les es comercialitzen amb unes condicions econòmiques que afavoreixen la implantació industrial Agramunt La Torre La Torre té una superfície de 12,82 hectàrees i ocupa uns terrenys molt ben comunicats situats al sud d’una zona industrial ja consolidada, entre el camí de la Torre i el camí vell de Tàrrega, a tocar de la rotonda amb la carretera C-14. INCASÒL comercialitza 47 parcel·les amb un total de 68.080,93 m2 de superfície. Aquestes s’adjudicaran, en una concurrència d’ofertes, mitjançant contracte de compravenda o la constitució d’un dret de superfície amb opció de compra. De les 47 parcel·les que es posen a la venda, un total de 44 són entre mitgeres amb una superfície que oscil·la entre els 688 m2/sòl de la més petita i els 1.770,47 m2/sòl de la més gran. El preu de venda és de 95 euros/m2 de sòl i el cànon base del dret de superfície és de 0,48 euros/m2 de sòl al més. Les altres tres parcel·les són aïllades. Una d’elles té un total de 25.