Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Esquerra recull les propostes del veïnat de la Bordeta
Lleida

Esquerra recull les propostes de la Bordeta

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha encetat avui aquesta tarda al barri de La Bordeta la campanya: Una proposta per a la teva ciutat, una acció que té per objectiu implicar al ciutadà en els assumptes de la seva ciutat i recollir idees i suggeriments que seran inclosos en el programa electoral que està elaborant ERC per a les properes eleccions municipals a la Paeria. La portaveu i candidata d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha valorat positivament aquesta acció “perquè ens atansa als problemes reals que pateix la gent i ens permet sentir de primera mà que els preocupa”. En aquest sentit, ERC ha recollit u total de 58 propostes, que analitzarà amb deteniment en els propers dies. Montse Bergés ha aprofitat també la visita a La Bordeta per reunir-se amb veïns i comerciants i proposar una proposta per aquest barri que consisteix en crear un nou “camí verd” que aprofiti el camí del Canal de Seròs, la Canadenca, el Molí de Sant Anastasi, el parc de l’aigua i la plaça Sant Jordi.

Moviment Laic i Progressista
Granollers

ERC Granollers presenta a Ple una moció en suport a la signatura d’un Pacte Nacional per a la Laïcitat

El grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Granollers ha presentat avui una moció per donar impuls a la signatura d’un futur Pacte Nacional per la Laïcitat. Per aquest motiu, insta al consistori a adherir-se a la proposta impulsada pel Moviment Laic i Progressista de demanar als partits polítics catalans que impulsin un debat que permeti arribar a la signatura d'un Pacte Nacional per a la Laïcitat. Tal i com expressa la moció, aquest gran acord per la laïcitat ha de ser un pacte que tingui com a objectiu potenciar els valors de la llibertat de consciència i de religió, el pluralisme, la igualtat, el respecte, i la cohesió com a pilars fonamentals de la convivència al nostre país. A més, ha de comptar amb la participació activa del conjunt de la ciutadania: associacions cíviques i confessions religioses, partits polítics, agents socials, comunitat educativa, món acadèmic, mitjans de comunicació, etc. La moció es sotmetrà a votació el proper dimarts dia 26 d’octubre al ple de l’Ajuntament de Granollers.

Premià de Mar

Signat a Premià de Mar el Pla de la Zona Educativa del Baix Maresme.

Aquest migdia ha tingut lloc a la biblioteca Martí Rosselló i Lloveras l’acte de signatura del Pla de la Zona Educativa del Baix Maresme. La nostra regidora de Serveis Educatius Mercè Gisbert, ha explicat que l’acte d’avui implica la culminació d’un procés encetat un any enrere a la recerca d’un millor sistema organitzatiu de l’ensenyament a la comarca. El Pla de la Zona Educativa del Baix Maresme implica la descentralizació dels serveis educatius de manera que les decisions es prenen des del territori amb un major coneixem de la realitat de cada cas.

Molins de Rei

L'artista local Josep Pubill fa entrega d'un quadre a Esquerra-Molins de Rei

El passat divendres 15 d'octubre i dins dels actes de record del 70 anys de l'assassinat del President de la Generalitat Lluís Companys l'artista local i membre del Cercle Artístic de Molins de Rei, Josep Pubill, va fer entrega a la secció Local d'Esquerra-Molins de Rei d'un quadre amb el títol "Catalunya 1652, 1714..." L'obra d'art vol representar la lluita de Catalunya per la seva llibertat al llarg de la història, per això apareixen les dates de 1652 (Guerra dels Segadors), 1714 (Guerra de successió) i els punts suspensius que són els futurs embats democràtics amb l'estat espanyol per aconseguir la independència.

carrer d'en Blanch
Malgrat de Mar

Carrer d’en Blanch, un carrer tancat a banda i banda

135 signatures de veïns demanen que un carrer de Malgrat, el carrer Blanch, tingui oberta una de les entrades del carrer per motius de seguretat. La majoria de veïns del carrer s’han unit en una petició que han entrat per registre a l’Ajuntament de Malgrat per demanar una solució al tancament del carrer, tant a la seva entrada com a la seva sortida. Dos pivots regulen l’entrada i sortida de vehicles d’un carrer peatonal. En el moment de la seva instal•lació els PSC-PP varen assegurar als veïns que aquests elements no suposarien cap impediment per l’accés de vehicles d’emergència. El temps ha demostrat que, en diverses ocasions, els vehicles d’emergència han tingut dificultats per accedir a l’interior del carrer. Les ambulàncies no han disposat del comandament per abaixar els pivots i les urgències del CAP, a la nit, no han pogut accedir directament al domicili del malalt. ERC es reitera en el fet que el carrer d’en Blanch no pot estar tancat pels dos costats i demana al PSC que quedi oberta una de les entrades del carrer.

D'esquerra a dreta, Joan Rabasseda, Josep Maria Civis, Jaume Bosch i Enric Garcia
Sant Boi de Llobregat

Sant Boi signa el "Pacte de Ciutat" amb el Departament de Governació

El proppassat dimarts 19 d'octubre, l'alcalde de la ciutat Jaume Bosch, acompanyat del regidor de Barri Centre Enric Garcia en representació de Sant Boi, i el Secretari d'Acció Ciutadana Josep Maria Civis, acompanyat del director dels Serveis Territorials de Governació a Barcelona, Joan Rabasseda  per part del Departament de Governació, van formalitzar la signatura de l'anomenat Pacte de Ciutat. Aquest conveni estableix la cooperació en la gestió i manteniment de la xarxa d'equipaments cívics de Sant Boi (actualment a la ciutat hi ha un Hotel d'Entitats, una Oficina d'Acció Ciutadana, un Casal de la Gent Gran i un Casal Cívic a Camps Blancs). A més, en un termini que no pot superar els 3 mesos, Cal Ninyo, el Casal de Barri Centre, passarà a formar part d'aquesta xarxa. Pel regidor de Barri Centre, Enric Garcia, és una "bona notícia que Cal Ninyo passi a formar part d'aquesta xarxa, ja que es podran oferir més serveis i coordinar millor totes les activitats que s'hi porten a terme".

La selva

Sis militants de la comarca de La Selva, candidats al Parlament

La candidata d'Esquerra a les properes eleccions al Parlament per les comarques de Girona, Carme Capdevila, va presentar dimecres a Blanes els candidats independentistes de la comarca de La Selva. En total són sis, incloent-hi la pròpia consellera d'Acció Social i Ciutadania, que és pròpia de Sant Hilari Sacalm. A banda de Capdevila, a la llista hi figuren: - Roger Zamorano, alcalde d'Arbúcies, en la novena posició - Eduard Adrobau, de Vidreres, en la desena posició - Aina Puig, de Blanes, en la tretzena posició - Conxita Boldú, regidora a l'Ajuntament de Blanes - Xavier Targa, regidor a l'Ajuntament d'Amer D'aquesta manera, la comarca de La Selva queda ben posicionada a la llista d'Esquerra a les comarques de Girona, amb 6 llocs d'un total de 27.  

Dani Reixach, Ple de l'Ajuntament de Palamós
Palamós i St. Joan

L'oposició es desmarca de les ordenances fiscals 2011

Des del Partit Popular, el portaveu del grup, Joan Fontanet, es va queixar de la repercussió que la revisió cadastral està tenint en el rebut de l'Impost sobre Béns Immobles. CITA JOAN FONTANET Dani Reixach, d'Esquerra Republicana de Catalunya, va demanar una equiparació de les condicions entre famílies monoparentals i nombroses. Va valorar positivament el contingut de les ordenances, exceptuant l'apartat de les taxes. CITA DANI REIXACH El portaveu de l'Entesa, Josep Espadalé, va qualificar de tímids els avanços socials que han anat tenint les ordenances fiscals de Palamós en els últims anys. Va destacar les propostes que sempre ha anat fent l'Entesa en aquest tema i va criticar que l'equip de govern es fixi només en l'aspecte recaptatori de les ordenances. CITA JOSEP ESPADALÉ Igual que l'Entesa, Convergència i Unió també va votar 'no' a les ordenances fiscals 2011. La portaveu del grup, Isabel Ruiz, va recordar que havien demanat una rebaixa de l'impost de construccions per a aquells qui facin reformes a la llar, modificació que, segons l'equip de govern, no és possible tècnicament.

Baix Penedès

L’ARBOÇ RECUPERA LES ANTIGUES PLACES DE L’ENTORN DE L’ESGLÉSIA

Les obres de renovació de l'entorn de l’església de Sant Julià continuen a bon ritme i ja es van veient els resultats. Ara, amb l’enderroc de dues edificacions de la plaça de la Badalota, els antics Don Pelayo i el Pou del Glass, l’Arboç ha recuperat la visual del campanar de l’església i es va assolint l'objectiu del projecte de recuperar les antigues places de l'entorn de l’església segons la seva configuració en construir-se el temple al segle XVII. A més, durant aquests dies, d'acord amb l'autorització de la Generalitat, es realitzaran les prospeccions i intervencions arqueològiques i paleontològiques pertinents d'acord amb el Projecte de la Intervenció Arqueològica preventiva a l'entorn de l'església de Sant Julià. D’aquesta manera es van complint els objectius d’aquests treballs que, tal com recorda l’alcalde de l’Arboç, Carles Ribé, són “impulsar la dinamització turística amb conservació i recuperació del patrimoni històric-artístic el desenvolupament local del municipi i posicionar l’Arboç com a destinació turística cultural de qualitat”.

Marina Llansana
ERC Palafolls

L'exposició "1882-1940. Lluís Companys, polític fins a la mort" arriba a Palafolls

Esquerra de Palafolls hem organitzat una exposició dedicada a Lluís Companys. Amb el títol "1882-1940. Lluís Companys, polític fins a la mort", l'exposició itinerant, que organitza la Fundació Josep Irla, recull la trajectòria humana i política del president de Catalunya assassinat pel règim franquista, i es podrà visitar fins al proper 11 de novembre a la Bibioteca Enric Miralles del municipi. La mostra també inclou la projecció d'un audiovisual realitzat per Televisió de Catalunya. Aquest divendres dia 22 a les vuit del vespre farem l'acte d'inaguració de l'exposició a la Biblioteca amb la presència de Marina Llansana, diputada d'Esquerra al Parlament de Catalunya. La secció local d'Esquerra de Palafolls us convida a participar d'un petit homenatge a un polític honest i compromès amb el seu poble fins a la mort.

Maestrat-Ports

Esquerra organitza un concurs de fotografia denuncia sobre aspectes a millorar a Benicarló

Esquerra de Benicarló posa en marxa des d’avui 20 d’octubre el concurs Foto denuncia 2010. La inscripció a aquest concurs és gratuïta i podrà participar-hi qualsevol persona aficionada o professional del món de la fotografia. És imprescindible que denuncien algun fet, desperfecte, atac al medi ambient, o altres que afecte o puga afectar als veïns i veïnes de la nostra ciutat. Les fotografies hauran de ser inèdites, no poden haver estat premiades en cap altre certamen i podran ser en color o en blanc i negre, però lliurades en format digital. El termini d'admissió de fotografies comença el dia 20 d’octubre i finalitza a les 23:00 hores del dia 30 de novembre de 2010. Cada autor/a pot presentar fins a un màxim de 3 fotografies. Els originals seran tramesos per correu electrònic a benicarlo@esquerra.org, i caldrà esperar la resposta de l'administrador per a acreditar l'admissió en el certamen. Al correu electrònic on s'adjunte cada fotografia s'haurà de fer constar: títol de la fotografia, lloc on s’ha realitzat la imatge, nom i cognoms de l’autor/a, adreça de correu electrònic i telèfon de contacte.

Maestrat-Ports

Esquerra considera deplorable que s’esgoten les legislatures sense que es solucionen els problemes d’inundacions a Benicarló

El secretari local d’Esquerra Benicarló, Josep Barberà considera, arràn de les últimes pluges i temporal d’aquesta mateixa setmana, que es tracta d’una situació anòmala i indesitjable que la població no es mereix. “Tampoc es mereix uns polítics que van anunciar obres en la carretera de Benicarló a Peníscola, amb un pont tubular que seria espectacular sobre el Barranquet i que a hores d’ara ni està ni se l’espera”, ha assegurat el representant republicà. Per Esquerra, que Benicarló seguisca sent tristament notícia per ser l’únic municipi amb problemes de comunicació amb la veïna Peníscola és deplorable i un reflex del que és la política i del pes que té Benicarló en les agendes dels principals partits polítics. “S’han escrit rius de tinta sobre les inundacions a la Ratlla del terme, s’han proposat solucions que ningú executa, no sabem si per incapacitat, perquè no se les creuen o per si donen prioritat a qüestions més folklòriques amb l’aigua, com son les fonts de marbre o de xorros.

Maestrat-Ports

Esquerra esmenarà els Pressupostos Generals de l’Estat per augmentar les partides destinades a Benicarló

Esquerra de Benicarló aprofitarà el grup al Congrés dels Diputats per plantejar esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat i evitar que una obra molt necessària i un altra en execució queden al 2011 amb partides gairebé simbòliques i de dubtosa utilitat. Estem parlant d’evitar la retallada anunciada en obra pública, que s’ha venut com un any de demora, però que en realitat suposa una inexplicable i dràstica aturada del desenvolupament de les nostres terres. Des d’Esquerra no podem confiar en que la benevolència del PSOE cumplisca en la seua paraula i invertisca els gruixos de les obres públiques al 2012 i 2013 a tenor de com es troba la cojuntura econòmica i la credibilitat de les paraules del govern espanyol. El secretari local d’Esquerra, Josep Barberà, ha assenyalat que “anem a demanar que tant el passeig marítim sud de Benicarló a Peníscola com l’execució de les obres de la variant, compten amb un pressupost major al 2011”. En opinió del dirigent republicà “estes dos inversions son ara mateix prioritàries, perquè d’elles depenen sectors tan importants com l’industrial, l’agrícola i el turistic”.

Maestrat-Ports

Esquerra exigeix al PP que deixe d’utilitzar partidistament les festes de Benicarló

Esquerra de Benicarló no comparteix la darrera alcaldada de Marcelino Domingo i el PP de deixar sense festivitat la festa màxima d’una població, com és la del seu patró. Tampoc que les necessitats de la població o la imatge de la ciutat es millore pensant en el rèdit mediàtic o electoral. Un exemple el podem veure estos dies en els treballs de la nova rotonda-font de l’Avinguda Catalunya. La seua construcció va a un ritme sospitosament lent. Des d’Esquerra estem segurs que darrera aquesta situació es troba l’interés partidista del PP per tractar de treure rendiment electoral fins i tot de les festes de tots els benicarlandos. “Tot el món ha vist com entre una o dues persones executaven unes obres que no tenen massa misteri i que, des de fa dies, es troben rodejades de tanques i a l’espera de ser obertes quan mediàticament interesse: com és en els dies abans de les festes majors, quan per allà discorrerà la gent que va al certàmen i el ball de les entitats”, ha explicat el secretari local d’Esquerra, Josep Barberà.

Penedès

Comunicat d’Esquerra en relació al cas de Joan Rodríguez Serra

Esquerra creu i defensa el dret a la presumpció d'innocència de Joan Rodríguez Serra. És una qüestió que afecta l'àmbit estrictament personal i que com a tal des del partit no es pot entrar a valorar. Esquerra agraeix plenament l’actitud de Rodríguez Serra al renunciar als seus càrrecs tan orgànics d’Esquerra com els públics perquè ningú tingui temptacions de polititzar aquest cas, i perquè la dimensió mediàtica de l'afer no perjudiqui al seu entorn més proper en la necessària acció de defensa que haurà d'afrontar. Des d’Esquerra s’evidencia que aquí s'està parlant de persones, i per tant, exigeix que es respecti escrupolosament el dret a la presumpció d'innocència per no provocar danys irreparables en la seva persona i la seva família. Així mateix Esquerra demana la màxima responsabilitat a tothom per no perjudicar a cap de les persones afectades en el procés judicial tant al denunciat com les persones denunciants i més quan es tracta de menors.

CAL
Vilassar de Mar

Correllengua 2010

Vilassar de Mar acull el 22 i 23 d’octubre els actes del Correllengua 2010 amb actes infantils, culturals, musicals, gastronòmics i de cultura popular i tradicional per a tots els públics. El Correllengua és una iniciativa a favor de la llengua i cultura catalana sorgida de la societat civil que té com a objectius fomentar l’ús social de la llengua catalana en tots els àmbits. Divendres dia 22 a partir de les 18:30 a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín Lectura del manifest del Correllengua 2010, a càrrec de La Tropa Teatre. Recital de poesia, 150è aniversari del naixement de Joan Maragall, a càrrec de La Tropa Teatre. Presentació de la campanya ‘Voluntariat per la llengua’, a càrrec del Consorci per a la Normalització Lingüística del Maresme. Actuació del Cor Pueri Concentus, de l’Aula de Música. Dissabte dia 23 a partir de les 18:30 18.30 h Concert de sardanes amb la Cobla Sabadell. Ateneu Vilassanès. 19 h Acte d’animació infantil Els viatges del professor Lutor Lasky, a càrrec de Tamquam Espectacles.