Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Premià de Dalt

sebastia pujol visita el imperial war de londres per fer entrega del documental de premia de dalt

en visita a carrec seu , el regidor del arxiu municipal , acompanyat de 3 persones mes, va entrevistar se amb representants del imperial war de londres. Aquest museu es la referencia mundial en estudi de les maleides guerres. Pujol va fer entrega de diverses copies subtitulades en angles , frances i espanyol  del documental de premia de dalt que tracta la guerra civil . Aquest document estara ubicat al excelent espai d' estudi del museu londinenc .

Candidats d'ERC per Sant Pere de Ribes
Sant Pere de Ribes

ERC A L'AGROMERCAT DE SANT PERE DE RIBES

DIns els actes de la Fira de productes de la terra que va tenir lloc a Sant Pere de Ribes el darrer cap de setmana , la secció local d' ERC va muntar el seu punt de trobada per seguir mantenint contacte directe amb els veïns i seguir informant i recollint propostes de tots el ciutadans. Rodejats d'un ambient amable i festiu, en el que no varen mancar els tastets de vins i altres productes casolans, nombrosos membres de la llista varen acompanyar a Carme Farràs, candidata a l'alcadia en les properes eleccions municipals del 22 de maig. 

Vilafranca del Penedès

Esquerra presenta la candidatura que combina “renovació i experiència”

Trenta-una persones són les que formen la candidatura d’Esquerra Vilafranca per les eleccions del proper 22 de maig. En total 17 homes i 14 dones, o el que és el mateix 15 independents i 16 persones militants d’Esquerra i JERC. És precisament la presència de tants independents el que va destacar més el candidat a l’alcaldia Pep Quelart ja que considera “que en un moment on la política passa per un mal moment és una gran satisfacció que tanta gent hagi volgut participar activament i a primera línia d’aquest projecte”. Quelart a més va avançar que properament més persones donaran el seu suport al projecte d’Esquerra Vilafranca. La presentació de la candidatura d’Esquerra va comptar amb la presència del secretari general de la formació independentista Joan Ridao. Primerament el secretari general republicà va agrair a Pep Quelart i a la resta de candidats i candidates les ganes per participar en el projecte de l’Esquerra Nacional, un projecte que representa el partit republicà i que és la garantia en aquests moments “del progrés social i de la catalanaitat entesa com a exercir el dret a decidir”.

Miquel Caminal
La Seu d'Urgell

ERC la Seu presenta les seves propostes per una campanya austera.

Segons el representant republicà, “Els partits polítics, sustentats en part per diner públic de les administracions, hem de ser els primers en adaptar-nos a la realitat econòmica del moment, i no seria just per la ciutadania realitzar una campanya ostentosa amb alt contingut de despesa” ERC la Seu ha realitzat una rebaixa del 50% del pressupost enfront la campanya anterior. Per tal de disminuir la despesa, tant econòmica com mediambiental, la formació republicana ha realitzat la impressió d’un extracte programa de govern on només s’hi contemplen algunes de les propostes. La totalitat del programa podrà trobar-se al lloc web de la secció local www.esquerra.cat/laseu ERC la Seu no realitzarà la impressió de banderoles per penjar als fanals, sinó que ho substitueix per cartells de polipropilè, en format més reduït i col•locació més senzilla, sense precisar de grues ni empreses especialitzades per penjar les banderoles. Tampoc realitzarà actes festius adreçats a col•lectius específics durant la campanya, tret de tots aquells genèrics per tal d’explicar les propostes de govern que defensa la formació per al proper mandat 2011-2015.

Montse Bergés i Francesc Mitjans
Lleida

Bergés proposa convertir els ‘Docs’ en una galeria d’art on exposin i ‘comercialitzin’ els artistes locals

La candidatura d’ERC a la Paeria ha presentat avui la seva proposta per recuperar l’edifici dels ‘Docs’, inclòs en el Pla Especial de l’estació. La candidata d’ERC, Montse Bergés, ha recordat que aquest edifici de principis de segle XX presenta unes particularitats úniques pel que fa a la seva coberta i interiors, de forma que el converteixen, junt a ‘la Farinera La Meta’, en una de “les joies del Patrimoni Industrial local”. Cal recordar que gràcies a unes al·legacions presentades per ERC el juny de 2008 l’Ajuntament de Lleida es va veure obligat a preservar una part de la coberta que en un principi volia derruir. La candidatura d’ERC vol aprofitar aquesta singularitat per recuperar l’edifici i ‘obrir-lo’ a la ciutat, perquè es converteixi en la porta d’entrada per aquells viatgers que arriben a Lleida i en un lloc de visita i esbarjo pels ciutadans de la capital. En aquest sentit, ERC proposa una reforma de l’edifici i instal·lar-hi una galeria cultural perquè hi puguin exposar temporalment artistes locals (pintors, fotògrafs, arts gràfiques, imatge o artesania) i, a més a més, vendre la seva obra.

Vallès Oriental

Presentació de la llista electoral per a les eleccions municipals a Martorelles

El passat diumenge 10 d'abril vam fer pública la llista d'Esquerra Repúblicana de Catalunya a Martorelles. És una llista escollida per a l'Assamblea de militants que es va reunir el passat dijous 7 d'abril, i que va acceptar la proposta de l'executiva local. Es per tant una llista formada principalment per gent jove, però sobretot per gent involucrada al poble des de diferents espais culturals, esportius, ecologistes, ..., amb una bona formació personal, inquiets, i que es nota que estimen Martorelles i volen millorar-la per a gaudir-la. La llista queda per tant de la següent manera: 1. Marc Candela i Callado (26 anys, arquitecte tècnic) 2. Joan Marc Flores i Riera (36 anys, empleat de banca) 3. Pere Truyols i Gassó (62 anys, electricista) 4. Anna Valls i Puig (27 anys, professora de música) Independent 5. Eva Carrizosa i Monleon (36 anys) Independent 6. Francesc Safont i Gil (27 anys, enginyer agrònom) Independent 7. Mariona Rabasa i Yrla (25 anys, periodista) Independent 8.

Vallès Oriental

Esquerra s'entrevista amb les entitats de Les Franqueses

Avui el candidat d'Esquerra a les Franqueses, l'Àngel Profitós es va entrevistar amb les entitats que treballen en l'àmbit de la diversitat cultural al municipi. En aquesta trobada, es varen tractar diversos temes relacionats amb la cohesió social. En aquest sentit, es va valorar la necessitat de treballar en positiu en matèria d' immigració tot defensant la igualtat de drets i deures i fomentant la informació, la formació i l’intercanvi cultural. Una eina que es va considerar adequada per dur a terme aquesta tasca fou la creació de la Taula Municipal de la Immigració a les Franqueses.

Monclús, ERC, Municipals
Tortosa

Avant Tortosa, lema de campanya de Josep Monclús

Mirar endavant, mentalitat positiva, esperit de lluita, no aturar-se davant les dificultats del moment i treballar per Tortosa i per les persones. Aquests són alguns dels conceptes que engloba el lema de campanya de l’alcaldable d’ERC, Josep Monclus: Avant Tortosa. El republicà ha presentat aquest dilluns el lema juntament amb el cartell de campanya i el programa electoral. Un cartell de campanya on Monclús vol posar de manifest la seva vessant més humana i propera a les persones. És per això que en el cartell apareix vestit de metge, una professió a la que li ha dedicat més de 30 anys de la seva vida i que és una de les seves grans passions juntament amb la política. En aquest sentit, Monclús, ha reconegut que “la meva experiència professional m’ha permès aprendre a escoltar les persones i a entendre les seves necessitats.” L’alcaldable ha recordat que vol que Tortosa es converteixi en un model de ciutat saludable, “on hi hagi feina, on els seus habitants es noten feliços, amb orgull de ciutat”.

Eix 1: Activitat Econòmica
Teià

Programa electoral d'Esquerra Teià - Eix 1: Activitat Econòmica

L’actual context de crisi econòmica modularà, en gran part, la gestió i actuacions de l’Ajuntament els propers quatre anys. I és precisament en aquest context que, des d’Esquerra, entenem que la promoció de l’activitat econòmica esdevé un eix primordial durant la propera legislatura. Des del govern municipal caldrà vetllar per la generació d’oportunitats, i per oferir les condicions que facilitin la creació de riquesa i ocupació. Caldrà vetllar per la promoció local, treballant conjuntament en els àmbits del turisme, el comerç, el patrimoni local i la promoció econòmica; per tal d’impulsar les potencialitats culturals, paisatgístiques i econòmiques del municipi. Promoció Econòmica 1. Impulsar el desenvolupament del sector terciari de la Plana com a nova àrea comercial, industrial i de serveis de Teià, complementària a les existents. 2. Crear un viver d’empreses mancomunat entre Teià, Alella i el Masnou, que doni servei als professionals autònoms i als nous emprenedors.

candidatura, Premià de Dalt
Maresme

Premià de Dalt presenta la llista, amb sardanes d'acompanyament

Dissabte 30 d'abril, la Plaça de la Vila de Premià de Dalt, amb l'Ajuntament centenari com escenari, es va presentar la llista municipal amb 26 components per les properes eleccions del diumenge 22 de maig. Sebastia Pujol, Josep Font , Nuria Bruguera, Merce Gisbert , Gerard Arres i Manel Delegido lideren aquesta llista.  La Cobla Premià  va deleitar la presentacio en homenatge a entitats, grups i persones que fan que Premià de Dalt vingui de gust. La darrera sardana del concert va ser  "el meu poble " del mestre Josep Cots i Tarragó

Tresserras a l'acte de presentació d'ERC Navarcles
Bages

ERC presenta la seva candidatura de Navarcles

El passat dissabte dia 30 d'abril, es presentà la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya a Navarcles. L'acte consistí en una arrossada popular a la qual assistiren més d'un centenar de persones, que acompanyaren a la candidata a l'alcaldia Conxita Padró i a la resta de candidats. També feren costat a la candidatura republicana el president de la federació Comarcal del Bages Lluís Oliveras, el qui fou conseller de cultura Joan Manuel Tresserras i el candidat per Manresa Pere Culell. En el parlament de cloenda, Tresserras ressaltà que els canvis socials i els que fan avançar la societat comencen per la política municipal.

Vallès Oriental

Acte de presentació de la candidatura de Sant Antoni de Vilamajor

El passat divendres 18 de març va tenir lloc al local “el Patronat” de Sant Antoni de Vilamajor l’acte de presentació de la candidatura de ”Esquerra-Reagrupament acord Municipal”. L’acte va ser presenciat per una seixantena d’assistents que varen gaudir de les intervencions d’en Josep Ginesta (Secretari nacional de Política social d’Esquerra Republicana de Catalunya), en Ignasi Planas (Advocat i Jurista representat Reagrupament) i d’en Martí Pujol (Batlle de Llinars del Vallès en nom d’Esquerra Republicana de Catalunya) La candidatura esta formada per persones independents i els dos primers llocs representen a cada una de les dues formacions. En aquests dos llocs trobem a en Jesús Lera per Reagrupament i a en Jordi Saloni per Esquerra. En Jesus i en Jordi amb la seva jove maduresa van demostrar energia i convicció alhora de deixar ben clar que treballaran units pel be del municipi i els seus habitants. Els conceptes “unitat i equip” seran l’eix vertebrador de les seves accions per que el municipi es beneficií del èxit que esperen obtenir a les properes eleccions municipals.

Vallès Oriental

Acció Granollers aprova la seva llista per unanimitat

Acció Granollers – ERC, RCAT i GI- ha aprovat per unanimitat la seva llista de candidats per a les properes municipals. La candidatura està formada per un total de 10 dones i 15 homes i suma un total d'11 independents. El grup que lidera la llista son, per ordre, en Pep Mur (ERC), en Joan Anton Cerdà (ERC), en Ferran Raga (ERC), la Montserrat Raich (GI), la Núria Maynou (Independent) i en Marc Escarmís (RCAT). Pep Mur i Planas, cap de llista de la coalició, va néixer a Granollers fa 53 anys i és llicenciat d'Informàtica per la UAB. Actualment treballa al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació i és regidor d'ERC a l'Ajuntament de Granollers des d'octubre del 2009. Joan Anton Cerdà i Clusella, granollerí de 50 anys, llicenciat en Dret, treballa com a Gestor comercial a l’ONCE i exerceix professionalment com a advocat. Fa 20 anys que milita a ERC, on ha ocupat diferents càrrecs, des de President de la Secció Local de Granollers, fins a Conseller Nacional i actualment n’és el Secretari d’organització.

Vallès Oriental

Jordi Solé presenta el programa electoral per a les properes municipals

En dia 1 de maig, la secció local d’Esquerra a Caldes, encapçalada per l’actual alcalde i candidat a revalidar el càrrec, Jordi Solé, ha presentat públicament el programa electoral per a les pròximes municipals. El programa ha estat confeccionat en base a dos principis: l’experiència i els coneixements adquirits encapçalant el govern durant els quatre anys d’aquesta legislatura i el realisme que imposa l’actual situació de crisi econòmica. Tal i com va fer públic a principis de març, ERC-Caldes va posar a disposició de la ciutadania una bústia electrònica perquè els calderins fessin arribar les seves propostes, de manera que el programa també inclou aportacions de la ciutadania. El text presentat avui, i que ben aviat es podrà descarregar des del web del candidat i des del web d’ERC-Caldes, proposa unes 240 actuacions dividides en quatre eixos: Eix 1: Eines contra la crisi: més equitat i més oportunitats. Eix 2: Un poble més culte, actiu, cívic, cohesionat i lliure.

Llista d'Esquerra Faura municpals
Camp de Morvedre

Esquerra Republicana presenta la gent de la seua llista a Faura.

    Aquest dissabte ha tingut lloc la presentació oficial i la foto de campanya de la candidatura a eleccions municipals d’Esquerra-Faura. L’acció s’ha fet per a “presentar-nos al poble com a una agrupació de ciutadans, homes i dones faurers, que s’ha consolidat durant aquesta legislatura gràcies al continu treball de la formació republicana” deia el candidat a l’alcaldia Domènec Garcia. De fet, la majoria de membres de la llista tornen a fer costat a Esquerra i volen deixar constància de “l’esforç continuat per ser una opció creïble i certa, de bona gent, coneguda de tot el poble”. El cap de llista republicà relatava el treball fet al llarg d’aquesta legislatura que abasta des de mítings a totes les eleccions, jornades per la Memòria històrica i sobre l’Espoli fiscal al País Valencià, així com que el Ple faurer accepte, per exemple, formar part de la Xarxa Ramon Llull o l’últim a favor de la Dació en el pagament de les hipoteques.                 En definitiva, amb aquest acte Esquerra deixa constància de la seua candidatura a Faura “integrada per persones arrelades al poble i implicades al llarg d’aquestos 4 anys en els assumptes faurers” ha sentenciat Domènec Garcia.

botifarrada
Palamós i St. Joan

Fem botifarra a la jubilació als 67 anys

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya i Reagrupament van organitzar ahir diumenge 1 de maig en motiu del dia del treballador una jornada lúdica i reivindicativa en contra de la jubilació als 67 anys. L’acte va contar amb la participació d’un centenar de persones que van jugar a la botifarra. El lema va ser: “fem botifarra a la jubilació als 67 anys”. Esquerra i Reagrupament volen agrair a totes i tots els que ahir van venir al passeig del mar a reivindicar aquest avantprojecte de llei que van aprovar el Consell de Ministres el passat mes de gener.