Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Vilafranca del Penedès

Albert Zafra: “El Centre Cívic és el primer gran nyap de Convergència”

Esquerra-Vilafranca no avala la proposta del govern de CiU per l’ubicació del Centre Cívic de l’Espiall. Els independentistes es mostren contraris a construir el nou Centre Cívic a l’actual plaça Doctor Bonet, tal i com proposta l’equip de govern municipal i aposten per fer-hi una gran plaça pública. El centre cívic és un projecte que recull la llei de barris, una llei que en paraules del secretari de política municipal dels republicans, Albert Zafra “està pensada per esponjar els barris i no, com pretén CIU, per col·lapsar-los”. Zafra va apuntar que el Centre Cívic estava pensat que anés a l’actual parc de bombers però aquesta opció es va desestimar perquè el trasllat del cos de bombers al nou parc s’està demorant massa. El responsable de política municipal d’Esquerra va recordar que “des d’Esquerra ja vam oferir solucions, amb una proposta que englobava tots els equipaments del barri”. Aquesta proposta consistia en situar el Centre Cívic al Mercat de la Pelegrina, el mercat on hi ha els Bombers i unir les places Doctor Bonet i Pau Casals en una gran plaça per fer-la un espai únic i peatonal.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra no enten que encara no s’hagi posat en marxa el Pla de normalització i que amb més demanda es redueixin els cursos

Joan Lladó, candidat al Parlament per Mallorca a les properes eleccions, ha comparegut avui capvespre davant els mitjans de comunicació, juntament a la candidata al Consell de Mallorca, Cathy Sweeney, secretaria de Política Cultural d'Esquerra, per tal de recapitular les diferents mostres de manca d'ambició nacional que ha demostrat l'Executiu autonòmic. Cathy Sweeney ha argumentat que “fa més de 24 anys que es va aprovar la llei de normalització lingüística i encara a dia d’avui estam esperant que l’administració posi a l’abast de tots els ciutadans de ple dret les eines necessàries per aprendre i fer ús de la seva pròpia llengua” El Govern actual envers de posar més doblers per a poder tirar endavant el Pla de Política Lingüística, ara amb més demanda, el que ha fet ha estat reduir recursos. Cathy Sweeney ha afegit que “per aquest motiu des d’Esquerra ens demanam per què no s’ha fet cap passa perquè el CSL sigui operatiu, o també, per què encara no s’ha pogut presentar el Pla General de Normalització Lingüística davant el Govern i per què aquest pla, que és una eina de cohesió social, com a alternativa a propostes conflictives del partit majoritari a l’oposició?” Joan Lladó ha manifestat que “S’ha incomplert el pacte de govern i això ha afectat en retallar convocatòries de les proves de nivell de català, s’ha reduït a una les dues convocatòries anuals; també, s’ha passat de 10 municipis a 6 els que organitzen amb el COFUC cursos de Català, ja que els Ajuntaments no poden pagar, per això el govern hauria de posar-hi remei, amb transferències si cal d’altres àrees; i finalment, en rebaixar la formació de personal docent en el programa de reciclatge del català” per aquest motius segons Lladó “acceptar aquestes mesures amb un govern progressista és inadmissible.

Voluntariat Ambiental 2010
Simat de la Valldigna

Entrega de diplomes i certificats al Saló de Plens de l'Ajuntament de Simat

Aquest divendres 5 de novembre, a les 19:30h. es farà entrega al Saló de Plens de l'Ajuntament de Simat dels diplomes del Voluntariat Ambiental 2010 i els certificats del curs de citricultura ecològica que es va impartir del 18 al 29 d'octubre en l'Escola Pública Valldigna de Simat. La Regidoria de Medi Ambient i Agricultura convida a la gent del poble a assistir a aquest acte. Joan Serra i Folguerà, Regidor de Medi Ambient i Agricultura de l'Ajuntament de Simat.

Inauguració local Moianès
Bages

ERC - JERC de Moià i el Moianès inaugura local

Diumenge al migdia se celebrà la inauguració de la seu de la secció local d'Esquerra a Moià, situat al carrer de Sant Antoni. La inauguració del local, que també serà la seu de la comarcal del Moianès i de les JERC, ha començat prop de les 12 del migdia amb una xerrada col·loqui de les JERC. En aquesta xerrada, com a acte central de les JERC de la Catalunya Central, hi ha participat Gemma Lago, cap de llista de les JERC a les eleccions al Parlament i número 9 per Barcelona, i Josep Culí, candidat número 1 de les JERC - Catalunya Central a les mateixes eleccions. La xerrada s'ha centrat en la feina feta per les JERC des de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya i sobre el per què és important que Esquerra i les JERC continuïn essent decisius per governar. Seguidament s'ha ofert un vermut al carrer per, al voltant de la 1 del migdia, continuar amb una xerrada a càrrec d'Anna Simó, candidata número 3 per Barcelona a les eleccions al Parlament. Anna Simó, que fa 4 anys ja va apadrinar la comarcal del Moianès en el moment de la seva creació, ha esperonat a la militància i la ciutadania a participar de la vida política del país i del municipi i a ser valents per continuar amb la lluita per fer polítiques d'esquerra i independentistes.

Osona

Freixanet: "Lluitarem contra la crisi no amb pegats sinó amb un nou model de comarca"

El candidat d'Esquerra Osona, Josep Maria Freixanet, i Jordi Casals, cap de campanya dels republicans, han presentat aquest matí la campanya comarcal per les properes eleccions al Parlament i el programa a nivell comarcal d'Esquerra. Freixanet ha presentat sis prioritats comarcals, que complementen els sis compromisos adquirits per Joan Puigcercós, que en primer lloc s'hi troba la convocatòria d'un referèndum sobre la independència. Les sis prioritats comarcals presentades "marcaran l'agenda d'Esquerra Osona pels propers quatre anys" i tenen com a objectiu "superar la crisi, no amb parxes, sinó construint un nou model de comarca", segons Freixanet. Aquestes prioritats són una comarca que crei riquesa i que sigui respectuosa amb el territori, la immigració, mantenir a Vic en el mapa institucional de Catalunya, no convertir a joves i a majors de 45 anys en generacions perdudes, la cultura com a eina de cohesió i una UVic motor del coneixement, la innovació i l'economia de la comarca.

Osona

Trepitjar carrer contra l'abstenció

 Jordi Casals, cap de campanya d'Esquerra Osona, ha explicat que la campanya dels republicans osonencs es basarà en la proximitat, en trepitjar carrer, en els mercats i amb actes sectorials. "La lluita és contra l'abstenció, perquè quan menys abstenció més força per Esquerra, i quan més Esquerra més comarca", ha dit Casals. Joan Puigcercós farà l'acte central comarcal a Vic, el dia 25 de novembre i el Conseller Tresserras serà present en la Festa Republicana d'inici de campanya que es farà el dia 11 de novembre. També passaran per la comarca el President del Parlament Ernest Benach, el Conseller Huguet, Joan Ridao, Anna Simó, Marina Llansana i Jordi Portabella, que farà un acte sobre el cas Millet. Esquerra Osona també comptarà amb el bloc, el facebook i el twitter del candidat i la web d'Esquerra Osona.

Salou

Nova web per trobar l'informació d'ERC Salou

Aquesta nova web és la que farà servir la secció local d'Esquerra a Salou per informar de tot el que passi en l'àmbit local i també hi trobareu tota l'informació que es generi desde el partit en tots els àmbits.Recordeu www.esquerracampdetarragona.cat/salou  i  el correu és : salou @esquerra.org  

Maresme

Esquerra Maresme es mostra satisfeta per la implantació d'una part del acords amb PTOP però recorda que la Ronda del Maresme no és prioritària

Des de la Federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya ens felicitem per l’entrada en funcionament en els propers dies de les bonificacions en els peatges troncal de Vilassar i la sortida de Premià. Després de la consecució de la bonificació del peatge d’Alella el 2007, aquest és el següent pas necessari i irreversible per aconseguir la gratuïtat dels peatges per als veïns i veïnes de la comarca del Maresme, a la que no hi renunciem i per la que continuarem treballant. Sense el posicionament d’Esquerra aquestes bonificacions no serien avui una realitat. Les primeres bonificacions seran per als desplaçaments habituals i posteriorment s’aplicaran als vehicles d’alta ocupació (abans de finals d’any) i amb baixa emissió de CO2 (previst pel primer semestre de 2011). Són bonificacions acumulatives que podran arribar en alguns casos al 100%. Una altre qüestió de la que es va informar al president d’Esquerra Maresme, Andreu Francisco, a la reunió d’ahir amb el Departament de Política Territorial i Obres Publiques, va ser la imminent aprovació del projecte executiu del carril bus-vao entre Barcelona i Montgat, i de l’entrada en funcionament del servei interurbà Teià - El Masnou – Barcelona, del qual “des d’Esquerra aplaudim aquesta mesura i l’entenem com una proposta a generalitzar a tots els pobles de la comarca.

Palamós i St. Joan

Manifest d'Esquerra en defensa del Català a les Administracions Locals

“PEL CATALÀ ALS AJUNTAMENTS, PLANTEM CARA” EN DEFENSA DE L'ÚS NORMAL DE LA LLENGUA CATALANA A L'ADMINISTRACIÓ LOCAL Davant la suspensió cautelar de certs articles dels Reglaments d'usos lingüístics de la Diputació de Lleida i de l'Ajuntament de Barcelona per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al·legant una pretesa discriminació del castellà. Davant la constatació que aquest procés tot just s'ha iniciat i que ens trobarem ben aviat amb més sentències contràries a l'ús normal de la llengua pròpia de Catalunya en l'educació, en els mitjans de comunicació públics i en la resta d'àmbits de l'Administració. Convençuts que el que hem d'acatar és la voluntat del nostre poble, i no pas unes sentències induïdes per aquells que únicament pretenen fomentar la divisió entre parlants, atiar el conflicte lingüístic i alterar la convivència. MANIFESTEM: Que rebutgem rotundament la mesura de la suspensió cautelar dels Reglaments d'usos lingüístics, que no té cap base legal atesa la legalitat i legitimitat d'aquestes normatives, i declarem que no pensem acatar la sentència que ha motivat aquesta decisió per part del Tribunal.

Violant Mascaró en el moment de la conferència
Caldes de Montbui

Violant Mascaró defensa la política d'Esquerra des del Govern

La candidata comarcal d'Esquerra per el Vallès Oriental, Violant Mascaró, ha dut a terme una conferència en el marc del cicle de xerrades que s’organitza al Casino de Caldes amb candidats comarcals a les eleccions al parlament de Catalunya. Després de presentar la seva trajectòria política i professional, Mascaró va explicar quines havien estat les aportacions més significatives d’Esquerra des del Govern de la Generalitat: va esmentar, per exemple, el salt qualitatiu que s’ha fet en la relació entre Generalitat i món local, multiplicant les ajudes per als municipis, o també els avenços en política social. Va destacar també el perquè calia que Esquerra fos forta a partir del 28; per continuar fent polítiques d’esquerres i independentistes i per evitar que el PP sigui l’àrbitre de la política catalana.

Port de Sóller
País Valencià

Esquerra-Simat participa al 34é Aplec Excursionista dels Països Catalans

El passat cap de setmana va tindre lloc el 34é Aplec Excursionista dels Països Catalans al Port de Sóller, a l'illa de Mallorca. L'encontre anual organitzat per grups de muntanya d'arreu dels Països Catalans es celebra en cada ocasió a un indret diferent del territori de parla catalana. En la seua anterior edició va tindre lloc al País Valencià, concretament a Benifairó i Simat de la Valldigna. Aquest any, amb una participació de més de 600 persones, l'Aplec va donar inici el divendres 29 amb la recepció dels participants arribats d'arreu del país i al llarg de tres dies s'ha oferit un intens programa d'activitats. S'han organitzat activitats culturals, excursions per la serra de Tramuntana  de diferents graus de dificultat, xerrades, danses, música en català, audiovisuals, debats, correfocs, així con el clàssic sopar de germanor que va reunir pràcticament a tots els participants. Un dels actes més multitudinaris va ser la presentació per part de Jaume Lladó, Director Insular d'Ordenació del Territori del Consell de Mallorca, de la candidatura de la Serra de Tramuntana a la UNESCO, com a candidata a Patrimoni de la Humanitat.

Maresme

Esquerra Alella concedeix el Premi Germans Lleonart a Màrius Serra

La secció local d'Esquerra Alella ha decidit fer entrega del premi cultural Germans Lleonart 2010 al periodista i escriptor Màrius Serra. Nascut a Barcelona l'any 1963, és llicenciat en Filologia per la Universitat de Barcelona. Després de treballar en una sabateria i de fer de teclista en diversos grups de rock, als vint-i-quatre anys va començar a publicar, en poc temps, narracions, novel·les, articles de ludolingüística i mots encreuats, i ja mai més no ha deixat de fer-ho. Destacades són també les seves novel·les, traduccions i ressenyes que ha elaborat i que l'han dut a ser un reconegut i valorat, escriptor, periodista i col·laborador de diferents programes de televisió i ràdio del nostre país. El premi vol ser un reconeixement a la tasca a favor de la cultura catalana, de la llengua i de les tradicions del nostre país.

Mataró

Butlletí número 65

Ja tenim a la vostra disposició el butlletí de la Secció Local corresponent al mes d'octubre. Aquest mes: - La Secció Local d’Esquerra Mataró commemora l’afusellament de Lluís Companys. - Esquerra fixa els sis compromisos per negociar un nou Govern. - Resum del Ple Municipal d’octubre. - El centre de creació d’arts escèniques de Can Gassol obre les portes. - MATARÓ ES CONNECTA AMB EL TECNOCAMPUS. Podeu visualitzar-lo a través del següent enllaç: http://www.calameo.com/read/000404529ec19405f477e O en un format més clàssic: http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/mataro-octubre10pagiweb2.pdf  

Oriol Amorós, Miquel Estruch, Francesc Ribot
Barcelonès Nord

Esquerra posa el treball amb les entitats per davant dels xous mediàtics

Aquest dimarts, el Secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, ha visitat el barri de la Salut de Badalona prèviament a la trobada amb la premsa i la posterior reunió de treball amb més d'una desena d'entitats, que han respost a la crida amb entusiasme, on ha explicat la subvenció que recaurà sobre el municipi del Barcelonès Nord de 600.000€. Com ja explicàvem fa uns dies, des de la Conselleria d'Acció Social de la Generalitat de Catalunya, s'avisava a quatre municipis catalans, entre ells Badalona, de què el Ministeri de Treball repartiria una subvenció de 2,5 milions d'€ per a seguir treballant a favor de la cohesió social. En aquest sentit, Oriol Amorós, s'ha desplaçat a Badalona, convidat per la secció local d'Esquerra, i amb la presència del regidor Mateu Chalmeta, el president Miquel Estruch, i d'altres membres de la direcció, per trobar-se amb les entitats i explicar-los en què s'invertirà la suma total de diners que recaigui al municipi. De fet, la darrera decisió la tindrà el govern de Badalona, que fa molts mesos que lluita en favor de la integració dels col·lectius de nouvinguts, molt presents en alguns barris de Badalona.

Josep Barberà
País Valencià

Josep Barberà: "Marcelino Domingo i Fabra ja poden començar a fer la maleta, a tenor dels pressupostos del Consell per al 2011"

El secretari d'Esquerra-Benicarló, Josep Barberà, ha qualificat d'"escassos" els 300 milions d'€ d'inversió que contemplen els pressupostos del Consell per al 2011 a les comarques de Castelló i ha criticat l'alcalde de Benicarló, Marcelino Domingo, i el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, per "la poca serietat i inconsistència de les paraules dels dirigents populars que ens governen. Fent un repàs de les inversions previstes veiem com senzillament no apareixen les reclamades obres en les carreters de Benicarló a Càlig i Peníscola". Segons el dirigent republicà, "per a Esquerra de Benicarló és insultant que hagen deixat córrer la legislatura amb enganys i mentides sobre aquestes obres (que si l’amplada, que si el pont...) per al final no fer res de res, la qual cosa deixa clar la falta de lideratge de Marcelino Domingo al costat de la influència de Peníscola que si té una carretera en condicions. També cal recordar les paraules de Carlos Fabra quan deia al 2009 que no votaria al PP si no comencen les obres a la CV-135, una obra presentada en la precampanya electoral de 2007".

Oriol Amorós, Miquel Estruch, Francesc Ribot
ERC Badalona

Esquerra posa el treball amb les entitats per davant dels xous mediàtics

Aquest dimarts, el Secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, ha visitat el barri de la Salut de Badalona prèviament a la trobada amb la premsa i la posterior reunió de treball amb més d'una desena d'entitats, que han respost a la crida amb entusiasme, on ha explicat la subvenció que recaurà sobre el municipi del Barcelonès Nord de 600.000€. Com ja explicàvem fa uns dies, des de la Conselleria d'Acció Social de la Generalitat de Catalunya, s'avisava a quatre municipis catalans, entre ells Badalona, de què el Ministeri de Treball repartiria una subvenció de 2,5 milions d'€ per a seguir treballant a favor de la cohesió social. En aquest sentit, Oriol Amorós, s'ha desplaçat a Badalona, convidat per la secció local d'Esquerra, i amb la presència del regidor Mateu Chalmeta, el president Miquel Estruch, i d'altres membres de la direcció, per trobar-se amb les entitats i explicar-los en què s'invertirà la suma total de diners que recaigui al municipi. De fet, la darrera decisió la tindrà el govern de Badalona, que fa molts mesos que lluita en favor de la integració dels col·lectius de nouvinguts, molt presents en alguns barris de Badalona.

Concentració contra la violència masclista
País Valencià

Esquerra participa en la concentració per rebutjar la violència masclista contra les dones

Aquesta vesprada, com cada primer dimecres de mes, té lloc la concentració convocada per la Plataforma Feminista de València de la que Esquerra és membre, junt a altres col·lectius de dones, partits polítics i sindicats del País Valencià. Segons ha declarat Imma Cunyat, secretària de la Dona d'ERPV, amb aquestes concentracions, "volem manifestar el nostre rebuig a qualsevol tipus de violència masclista i manifestar el nostre suport a les víctimes. Alhora, volem que les administracions s'impliquen més per eradicar aquesta xacra que continua augmentant les estadístiques de dones maltractades". El lema de la pancarta que es desplega cada mes des de l'any 2005 és Cap agressió sense resposta. "Volem que la nostra resposta continue defensant els drets fonamentals de les dones", ha manifestat Cunyat, animant a totes i tots a participar en la concentració a les 20 hores en la plaça de l'Ajuntament de València.

Sant Just Desvern

Avui, primera trobada amb la població organitzada per ERC Sant Just

La secció local ha organitzat per avui dimecres 3 de novembre la primera de les trobades obertes amb la població per debatre sobre la política municipal que està fent el partit a Sant Just des de l'oposició i quin rol està ha jugat des de l'any 2007. L’acte serà a partir de les 21 hores al local de la secció, al carrer Raval de la Creu, 4. Les dues regidores del Grup Municipal d’Esquerra, Muntsa Prat i Núria Galofré, seran les encarregades d’introduir el tema per, tot seguit, donar pas a les intervencions dels assistents. Aquestes trobades són obertes a qualsevol persona del poble, sense la necessitat que sigui ni militant ni simpatitzant del partit. L’objectiu d'aquestes trobades és obrir les portes de la secció local a tots els santjustencs i santjustenques per atendre els seus suggeriments i debatre idees i projectes, amb un to positiu i de construcció municipal. Durant l’acte s’explicarà què ha fet i proposat Esquerra durant aquests tres anys i mig d’oposició a l’Ajuntament de Sant Just i, al mateix temps, s’espera poder escoltar arguments sobre temes tan diversos com habitatge, urbanisme, participació ciutadana, educació, cultura o taxes i impostos municipals.