Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Josep Barberà
País Valencià

Josep Barberà: "Marcelino Domingo i Fabra ja poden començar a fer la maleta, a tenor dels pressupostos del Consell per al 2011"

El secretari d'Esquerra-Benicarló, Josep Barberà, ha qualificat d'"escassos" els 300 milions d'€ d'inversió que contemplen els pressupostos del Consell per al 2011 a les comarques de Castelló i ha criticat l'alcalde de Benicarló, Marcelino Domingo, i el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, per "la poca serietat i inconsistència de les paraules dels dirigents populars que ens governen. Fent un repàs de les inversions previstes veiem com senzillament no apareixen les reclamades obres en les carreters de Benicarló a Càlig i Peníscola". Segons el dirigent republicà, "per a Esquerra de Benicarló és insultant que hagen deixat córrer la legislatura amb enganys i mentides sobre aquestes obres (que si l’amplada, que si el pont...) per al final no fer res de res, la qual cosa deixa clar la falta de lideratge de Marcelino Domingo al costat de la influència de Peníscola que si té una carretera en condicions. També cal recordar les paraules de Carlos Fabra quan deia al 2009 que no votaria al PP si no comencen les obres a la CV-135, una obra presentada en la precampanya electoral de 2007".

Oriol Amorós, Miquel Estruch, Francesc Ribot
ERC Badalona

Esquerra posa el treball amb les entitats per davant dels xous mediàtics

Aquest dimarts, el Secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, ha visitat el barri de la Salut de Badalona prèviament a la trobada amb la premsa i la posterior reunió de treball amb més d'una desena d'entitats, que han respost a la crida amb entusiasme, on ha explicat la subvenció que recaurà sobre el municipi del Barcelonès Nord de 600.000€. Com ja explicàvem fa uns dies, des de la Conselleria d'Acció Social de la Generalitat de Catalunya, s'avisava a quatre municipis catalans, entre ells Badalona, de què el Ministeri de Treball repartiria una subvenció de 2,5 milions d'€ per a seguir treballant a favor de la cohesió social. En aquest sentit, Oriol Amorós, s'ha desplaçat a Badalona, convidat per la secció local d'Esquerra, i amb la presència del regidor Mateu Chalmeta, el president Miquel Estruch, i d'altres membres de la direcció, per trobar-se amb les entitats i explicar-los en què s'invertirà la suma total de diners que recaigui al municipi. De fet, la darrera decisió la tindrà el govern de Badalona, que fa molts mesos que lluita en favor de la integració dels col·lectius de nouvinguts, molt presents en alguns barris de Badalona.

Concentració contra la violència masclista
País Valencià

Esquerra participa en la concentració per rebutjar la violència masclista contra les dones

Aquesta vesprada, com cada primer dimecres de mes, té lloc la concentració convocada per la Plataforma Feminista de València de la que Esquerra és membre, junt a altres col·lectius de dones, partits polítics i sindicats del País Valencià. Segons ha declarat Imma Cunyat, secretària de la Dona d'ERPV, amb aquestes concentracions, "volem manifestar el nostre rebuig a qualsevol tipus de violència masclista i manifestar el nostre suport a les víctimes. Alhora, volem que les administracions s'impliquen més per eradicar aquesta xacra que continua augmentant les estadístiques de dones maltractades". El lema de la pancarta que es desplega cada mes des de l'any 2005 és Cap agressió sense resposta. "Volem que la nostra resposta continue defensant els drets fonamentals de les dones", ha manifestat Cunyat, animant a totes i tots a participar en la concentració a les 20 hores en la plaça de l'Ajuntament de València.

Sant Just Desvern

Avui, primera trobada amb la població organitzada per ERC Sant Just

La secció local ha organitzat per avui dimecres 3 de novembre la primera de les trobades obertes amb la població per debatre sobre la política municipal que està fent el partit a Sant Just des de l'oposició i quin rol està ha jugat des de l'any 2007. L’acte serà a partir de les 21 hores al local de la secció, al carrer Raval de la Creu, 4. Les dues regidores del Grup Municipal d’Esquerra, Muntsa Prat i Núria Galofré, seran les encarregades d’introduir el tema per, tot seguit, donar pas a les intervencions dels assistents. Aquestes trobades són obertes a qualsevol persona del poble, sense la necessitat que sigui ni militant ni simpatitzant del partit. L’objectiu d'aquestes trobades és obrir les portes de la secció local a tots els santjustencs i santjustenques per atendre els seus suggeriments i debatre idees i projectes, amb un to positiu i de construcció municipal. Durant l’acte s’explicarà què ha fet i proposat Esquerra durant aquests tres anys i mig d’oposició a l’Ajuntament de Sant Just i, al mateix temps, s’espera poder escoltar arguments sobre temes tan diversos com habitatge, urbanisme, participació ciutadana, educació, cultura o taxes i impostos municipals.

Port de Sóller
Simat de la Valldigna

Membres d'Esquerra Simat participen en el 34é Aplec Excursionista dels PPCC

El passat cap de setmana va tindre lloc el 34é APLEC EXCURSIONISTA DELS PPCC al Port de Sóller, a l'illa de Mallorca. Cal recordar que l'edició 33ena es va realitzar a La Valldigna, concretament a Benifairó i Simat. Amb una afluència de participants de més de 600 persones, l'Aplec s'iniciava el divendres 29 amb la recepció de les primeres persones vingudes d'arreu dels territoris de parla catalana, dels PPCC. Al llarg de tres dies, s'han organitzat un munt d'activitats culturals, excursions de diferents graus de dificultat, xerrades, dances, música en català, audiovisuals, debats, correfocs, així con el típic sopar de germanor que reunia a més de les 600 persones inscrites. Un dels actes més multitudinaris va ser la presentació per part de Jaume Lladó, Director Insular d'Ordenació del Territori del Consell de Mallorca, de la candidatura de la Serra de Tramuntana a la UNESCO, com a candidata a Patrimoni de la Humanitat. L'Aplec finalitzava amb un acte de cloenda en el que es cedia la bandera de l'Aplec a la representació de l'Alguer, seu de l'Aplec de l'any vinent.

El candidat al Parlament de Catalunya, Lluís Salvadó, acompanyat de la resta de candidats, dels alcaldes i dels representants del Govern de Catalunya a les Terres de l'Ebre
Ebre

Salvadó: “Més enllà de decidir el nom del president de Catalunya, les Terres de l’Ebre ens juguem el nostre futur”

El candidat d’Esquerra per les Terres de l’Ebre a les eleccions al Parlament de Catalunya, Lluís Salvadó, acompanyat de la resta de membres de la llista electoral de la Federació, dels alcaldes i representants del partit a les direccions de serveis de la Generalitat al territori, ha presentat aquest matí el programa electoral “específic” per a les Terres de l’Ebre davant l’edifici de la Universitat pública que s’està construint a Tortosa. L’emplaçament de la presentació al campus universitari, segons Salvadó, “és l’exemple més clar i contundent del canvi que Esquerra hem implantat a les Terres de l’Ebre durant aquests anys de govern”. El republicà ha recordat que tant la campanya com el cartell i el programa presentat són propis d’Esquerra de l’Ebre, diferenciat del que han elaborat els companys del Camp de Tarragona. Per a Lluís Salvadó, “l’objectiu d’Esquerra durant la campanya electoral serà fer de l’eix territorial el principal eix de debat al territori”, perquè segons el republicà, “més enllà de decidir el nom del president de Catalunya, la gent de l’Ebre, sobretot, ens juguem el nostre futur”.

Ebre

Muñoz arrenca el compromís de la nova ministra de Medi Ambient de complir els terminis d’execució de les obres de descontaminació de l’embassament de Flix

El senador republicà de l’Entesa, Pere Muñoz, ha demanat avui durant el Ple del Senat a la nova Ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar, que informi sobre l’estat de les obres de neteja dels residus químics de l’embassament de Flix. Muñoz li ha recordat “el retard acumulat per les obres tot i ser una de les actuacions i restauracions mediambientals més importants que s’estan fent avui dia a Europa”. Muñoz, que ha fet la seva intervenció davant la presència del president del Govern espanyol i gairebé tot el seu Consell de Ministres, ha estat el primer senador a formular la primera pregunta sobre medi ambient a la nova ministra. El senador republicà, malgrat que té l’esperança que abans de finals d’any s’haurà fet el confinament dels residus, ha demanat a la ministra que, entre altres obres pendents, concreti un calendari d’execució i actuacions diverses que cal fer, com ara l’abocador dels residus o les infraestructures per traslladar els residus per carretera.

JERC
Barcelonès Nord

Les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord renoven la seva Permanent Regional

El passat 30 d’octubre les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord van celebrar el seu V Congrés Regional a la capital del Maresme, Mataró. El Congrés va permetre la renovació de la Permanent Regional, renovar els representants de les dues comarques al Consell Nacional, i aprovar la ponència estratègica. Els nous membres de la Permanent Regional, aprovats per una molt àmplia majoria són: · Marc Almendro i Campillo (Alella): Portaveu Regional. · Laia Martin Romano (Arenys de Mar): Secretària Regional d’Organització i Finances. · Xavier Roger i Anglada (Malgrat de Mar): Secretari Regional de Coordinació Territorial. · Oriol Rius i Ayra (Badalona): Secretari Regional de Comunicació i Premsa. · Lola Martínez i Sala (Badalona): Secretària Regional de Formació. · Jordi Romaguera i Restudis (Tordera): Secretari Regional de Campanyes i Medi Ambient. · Raquel Teixidó i Loscos (Canet de Mar): Secretària de la Dona. Els nous representants del Maresme al Consell Nacional són: · Maria Gavaldà (Vilassar) · Albert Gaspà (St.

Terrassa es promocionarà a través del patrimoni paleocristià i visigòtic, i posarà en valor el Camí de Sant Jaume i altres rutes catalanes
Terrassa

Terrassa es promocionarà a través del patrimoni paleocristià i visigòtic, i posarà en valor el Camí de Sant Jaume i altres rutes catalanes

Terrassa es promocionarà a través del patrimoni paleocristià i visigòtic, posarà en valor el Camí de Sant Jaume i altres rutes catalanes i l'imaginari vinculat a bruixes, bandolers, obrers i burgesos. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va signar el passat divendres a Terrassa un protocol de col·laboració amb l'Ajuntament de la localitat per promocionar els recursos turístics intangibles de la zona. Amb aquesta signatura ja són 120 els municipis catalans que han subscrit acords de col·laboració per a la promoció dels respectius recursos intangibles. D'aquesta manera, el departament assenta les bases de la col·laboració amb el món local, per impulsar accions vinculades als recursos identificats en aquesta zona pel Pla i el Catàleg de Recursos Intangibles de Catalunya. El Pla i el Catàleg situa en el municipi de Terrassa diversos recursos intangibles considerats i vinculats a les marques la Catalunya del Ibers, els Grecs, els Romans i Visigots, el naixement de Catalunya, la Catalunya dels monarques: l'esplendor medieval, la Catalunya rebel, Catalunya de la Il·lustració a les repúbliques i Catalunya i la febre de l'or, catalanisme i anarquisme.

Federació de Lleida

Mòdol i Benach: “per la via de la imposició no sortirà mai cap peça del Museu de Lleida”

Carmel Mòdol, candidat per Lleida i Ernest Benach, candidat per Barcelona d’Esquerra han defensat avui la legitimitat i la unitat de la col•lecció de l’Art Sacre i han reafirmat la posició del Govern de la Generalitat i la del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, que per la via de la imposició, no sortirà cap peça del Museu de Lleida. Benach ha explicat que si Esquerra forma part del proper govern de la Generalitat, els republicans continuaran defensant la col•lecció com han fet fins ara, “reiteraren des del Parlament, com al seu moment ja ho va fer el diputat Carmel Mòdol, entre altres, mitjançant una moció que va ser aprovada per unanimitat i que esperem que així continuï, la legitimitat i la propietat de les obres a la Diòcesi Lleidatana”, explica Benach. El candidat per Barcelona, ha recordat que la propietat de les obres està perfectament demostrada i la seva adquisició està perfectament legitimada, així com també és indiscutible la unitat de la col•lecció, “per tant partint d’aquesta premissa, nosaltres estem oberts al diàleg i és possible arribar a acords, però sempre partint d’aquesta premissa, i a partir d’aquí esperem trobar solucions, que sembla que de moment no siguin possibles”, continua Benach.

Torredembarra

Assemblea Local

Benvolgut/da: Em plau convocar-te a la assemblea de militants de la secció local de Torredembarra, que tindrà lloc a la sala de reunions del Casal Municipal el proper divendres dia 5 de novembre a les 20:15h. en primera convocatòria i a les 20:30h. en segona convocatòria. El desenvolupament de l’Assemblea es realitzarà seguint la Normativa Bàsica de Funcionament de Seccions Locals, Federacions Comarcals i Federacions Regionals. L’objectiu bàsic de l’assemblea local és la donar comptes de les feines realitzades en el darrer any així com programar el proper 2011. Tanmateix també ha de servir per preparar la campanya a les eleccions autonòmiques a cel.lebrar el proper dia 28 de novembre. La proposta de l’ordre del dia és la següent: 1. Aprovació, si s’escau, de la proposta de Mesa. 2. Aprovació, si s’escau, de l’ordre del dia. 3. Aprovació, si s’escau, de l’acta de l’assemblea local anterior. 4. Informe de Presidència. 5. Informe de la Secretaria de Finances.

Llençar la pedra i amagar la mà
Teià

Llençar la pedra i amagar la mà: l’estratègia dels covards

En els darrers anys s’ha posat de moda a Teià engegar campanyes anònimes contra objectius determinats (construcció de l’institut, càrrecs públics, entitats,...) L’última ha aparegut aquest mes d’octubre en forma de cartells als plafons informatius que hi ha repartits pel poble i contra l’augment de l’Impost sobre Béns Immobles i la taxa de les escombraries. Res a dir sobre el contingut de les reivindicacions (sempre i quan no se sobrepassin els límits del respecte a l’altre), tothom és lliure d’opinar blanc, negre o gris. Ara, quan aquestes reivindicacions són anònimes entrem en un terreny pantanós. D’entrada, perquè resulta difícil entendre que una persona o un col•lectiu es queixin sense donar la cara; en aquest cas, com s’ho faran per aconseguir representativitat per encapçalar la protesta? Les campanyes anònimes neixen amb peus de fang, ja que ningú sap del cert el nivell de suport real que tenen. I un segon element a tenir molt present, i que a Teià l’hem viscut amb especial virulència en algunes ocasions, és l’elevat risc que aquestes campanyes anònimes derivin, gràcies a la impunitat de no donar la cara, en acusacions directes sobre persones i grups.

Gent gran
Granollers

Granollers, més a prop de tenir pisos de lloguer adaptats a la gent gran

Aquest octubre a l’ajuntament hem fet un pas més per a tenir a Granollers pisos de lloguer adaptats a les necessitats de la gent gran. Serà un servei públic municipal d’habitatge que es situarà a Can Bassa i que ara ha fet públiques el plec de condicions que haurà de tenir aquest servei. I aquesta és una bona notícia, perquè aquest nou servei ens ajudarà a atendre les necessitats temporals d’habitatge adaptat per aquelles persones grans que el puguin necessitar, en un moment de la seva trajectòria vital, per a mantenir la seva independència i qualitat de vida. De fet, Esquerra l’any 2007 ja tenia al seu programa la construcció d’habitates dotacionals per a gent gran, tot i que nosaltres els hi varem dir d’una altra manera: “pisos assistencials”. L’objectiu era el mateix, però en canvi proposàvem situar-los a la plaça Barangé, al bell mig de Granollers, doncs entenem que els seus usuaris han de poder situar-se a prop del centre de la ciutat. De tota manera és millor això que res ! En qualsevol cas, he trobat a faltar un parell de qüestions quan es descriu de forma detallada com funcionarà el servei.

Marc, Almendro, JERC, Mataró, Maresme, Barcelonès, Nord, Congrés
Maresme

Les JERC renoven la Permanent Regional del Maresme i Barcelonès Nord

El passat 30 d’octubre les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord van celebrar el seu V Congrés Regional a la capital del Maresme, Mataró. El Congrés va permetre la renovació de la Permanent Regional, renovar els representants de les dues comarques al Consell Nacional, i aprovar la ponència estratègica. Els nous membres de la Permanent Regional, aprovats per una molt àmplia majoria són: Marc Almendro i Campillo (Alella): Portaveu Regional Laia Martin Romano (Arenys de Mar): Secretària Regional d’Organització i Finances. Xavier Roger i Anglada (Malgrat de Mar): Secretari Regional de Coordinació Territorial. Oriol Rius i Ayra (Badalona): Secretari Regional de Comunicació i Premsa. Lola Martínez i Sala (Badalona): Secretària Regional de Formació. Jordi Romaguera i Restudis (Tordera): Secretari Regional de Campanyes i Medi Ambient. Raquel Teixidó i Loscos (Canet de Mar): Secretària de la Dona. Els nous representants del Maresme al Consell Nacional són: Maria Gavaldà (Vilassar) Albert Gaspà (St.

Cartell de l'acte
Alt Penedès

Acte a Gelida amb Miquel Carrillo

Dilluns 4 d’octubre Esquerra ha fet un acte a Gelida amb el diputat Miquel Carrillo, penedesenc i gelidenc. Carrillo ha presentat el vídeo “tota la veritat sobre el Cas Palau”, editat per Esquerra i que resumeix en un quart d’hora els millors moments de la comissió del Parlament que ha evidenciat el finançament irregular de CiU. Aquest vídeo és accessible al web d’Esquerra. Miquel Carrillo ha destacat la lluita d’ERC en contra de la corrupció i per la transparència dels comptes dels partits. Com exemple, la Llei de l’Oficina Antifrau i la Llei de finançament dels partits polítics, aprovada el 2005 a les Corts a proposta d’Esquerra. Amb aquesta llei s’obliga a posar NIF i nom a les donacions de les empreses als partits, ja que fins aleshores eren absolutament anònimes. També se’n va limitar l’import fins a 150.000 euros, encara que Esquerra volia un topall de 30.000 euros. A continuació, el diputat ha glosat l’accent d’Esquerra en les polítiques socials i catalanistes del govern d’Entesa.

Gavà

Esquerra-Gavà reclama que Gavà TV, Ràdio Sellarès i el Bruguers s’adaptin urgentment a les lleis municipals i de comunicació audiovisual

Arran de l’inici de les emissions de Gavà Televisió per la TDT, el grup municipal d’Esquerra ha reclamat al govern municipal que el funcionament i el nomenament dels càrrecs directius dels mitjans de comunicació locals deixin d’incomplir els mecanismes de funcionament previstos en dues lleis: la Municipal i de Règim Local, i la de Comunicació Audiovisual de Catalunya. Esquerra-Gavà planteja la necessitat d’aplicar la legalitat en benefici de la missió de servei públic i del pluralisme informatiu que tenen encomanats aquests mitjans. Per Esquerra-Gavà, aquest funcionament fora de la llei és especialment greu davant la proximitat de les eleccions. La portaveu municipal d’Esquerra, Marta Jiménez ha explicat que si el govern municipal vol deixar d’incomplir la legislació vigent, hauria d’impulsar “abans d’un mes, la constitució d’un grup de treball, amb participació de tots els grups municipals, per consensuar amb rapidesa un reglament que estableixi les condicions d’accés i d’ús dels mitjans de comunicació local pels regidors i els grups municipals, i estableixi la creació del preceptiu consell consultiu assessor de la televisió local, que ha d’emetre un informe sobre la idoneïtat dels candidats esdevenir màxims responsables de la gestió del servei públic audiovisual d’àmbit local.