Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Cartell de l'acte
Sant Boi de Llobregat

70è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys

El proper 15 d'octubre, farà 70 anys de l'afusellament del President de la Generalitat, Lluís Companys, a mans dels feixistes a Montjuïc. Per aquest motiu, des de la Secció Local d'Esquerra a Sant Boi us convidem a retre-li un sentit homenatge que servirà, alhora, per posar en alça els valors que Lluís Companys va defensar fins el darrer dia de la seva vida: la catalanitat i la justícia social. Us esperem, doncs, a les 20:30 a la Rambla Rafael Casanovas, al monument d'homenatge als santboians i santboianes que van viure i defensar la Republica on farem una ofrena floral i el nostre Portaveu i candidat a l'alcaldia, Josep Maria Cervelló, ens adreçarà unes paraules.

JERC Badalona
Barcelonès Nord

X Jornades contra la Hispanitat al Barcelonès Nord

Divendres passat, les JERC de Badalona van celebrar la desena edició de les Jornades contra la Hispanidad, una jornada lúdico-reivindicativa que aplega un munt de joves a l'entorn de l'espai dedicat a Roca i Pi, a la Rambla. Enguany, prop de 200 joves s'hi han acostat. Amb aquest acte Badalona inicia els actes d'aquesta campanya regional celebrada per totes les Seccions Locals del Maresme i Barcelonès Nord amb més força que mai reivindicant la identitat de Catalunya i la seva independència així com el rebuig a Hispanidad espanyola. L'acte es va iniciar ja ben d'hora, a les 17:30, amb activitats i tallers infantils per als més menuts. I a les 9 del vespre, el plat fort, amb la botifarrada popular amenitzada amb la millor música i el concert i barra amb la participació dels grups BEFACE i TITA MERCHE.

Vilafranca del Penedès

Pep Quelart: “Si encara no tenim WIFI a Vilafranca és perquè el Govern no sap què vol”

Vilafranca actualment no té WIFI, encara, tot i que estava projectat que així fos. Davant d’aquest fet Esquerra-Vilafranca va organitzar un acte per donar resposta i explicar el perquè del retard de l’implementació de la xarxa WIFI. Ramon Roca, president de la Fundació Guifi.net, va demostrar que una xarxa oberta i lliure a Vilafranca és possible. El regidor d’Esquerra, Pep Quelart, va explicar que el govern, com en d’altres actuacions, ha actuat amb una “actitud menfotista” davant d’aquesta proposta deixant passar el temps. Quelart va afegir que la proposta del govern va realitzar, era una proposta més cara, més complicada i amb menys utilitat per la ciutadania, ja que en comptes de fer un projecte de xarxa lliure i oberta, s’optava perquè fos una multinacional qui realitzés l’implementació del WIFI. El President de la Fundació Guifi.net, Ramon Roca, va fer una presentació de l’entitat i de les actuacions que porten a terme. Roca va destacar sobretot les xarxes lliures i obertes Wifi i la manera de com construir-les als diferents pobles.

esquerra
Prats de Lluçanès

cERCavila d'octubre, a cada casa

El cERCavila número 46, corresponent a aquest mes d'octubre, ja ha estat publicat. A la portada hi apareix el text llegit pel regidor Isaac Peraire l'11 de setembre durant l'ofrena floral a Rafel Casanova. Ja a dins, temes com la trobada amb el Conseller Huguet, el posicionament a l'Escola Municipal de Música, un text sobre la Línia elèctrica o la resta de temes sorgits al Ple de setembre, a més de l'article de la regidora Judit Pons, i altres notícies relacionades amb l'actualitat política municipal, omplen de contingut un cERCavila més ampli de l'habitual. En aquest, a més, s'anuncien els actes en homenatge al President Companys, que enguany commemorant-se el 70è aniversari del seu afusellament, a més de fer-se l'habitual programació s'amplia amb especial rellevància al concert que protagonitzaran Titot i David Rosell el diumenge dia 17 a la Plaça Nova, al migdia. Tot plegat ho podeu veure en aquesta edició del butlletí d'informació del Grup d'Esquerra. Les quatre primeres pàgines podeu llegir-les clicant aquí, i les quatre següents, aquí.

Cardedeu

Mocions aprovades al darrer ple de l'ajuntament

Al darrer ple de l'ajuntament, celebrat al Setembre, els grups municipals d'ERC, ICV-EUiA i la CUP van presentar dues mocions conjuntes. La moció sobre declarar Cardedeu moralment exclòs de la Constitució espanyola va ser aprovada amb els vots favorables de CIU (7), ERC (3), ICV (1) i CUP (1), i en contra del PSC (4) i PP (1). La moció en contra del Quart Cinturó no va ser aprovada a causa dels vots contraris de CIU (7), PSC (4) i PP (1), i a favor només els d’ERC(3), ICV (1) i CUP (1).  

Joan Lladó, president Esquerra - Illes Balears i Pitiüses
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra demana a Antich que activi el Pla de Normalització del Consell Social de la Llengua

Esquerra Republicana demana al president del Govern, Francesc Antich, que “posi en marxa el mecanismes necessaris perquè, abans d'acabar la legislatura, comenci a aplicar-se el Pla de Normalització Lingüística del Consell Social de la Llengua Catalana.” El president d'Esquerra, Joan Lladó, ha declarat que “tot i que fa més d'un anys, el mes d'abril de 2009, que fou aprovat per un amplíssim consens, a hores d'ara encara no s'ha fet cap passa perquè sigui operatiu.” També ha recordat que, tot i ser-ne el president, Antich no ha assistir més que a una de les reunions que ha mantingut el Consell Social. Aiximateix, cal tenir present que entitats com la UIB, l'Obra Cultural Balear o el sindicat STEI-i, ja varen reclamar aquesta activació el passat més de maig. El Pla en qüestió fou aprovat pel Consell Social de la Llengua Catalana com a eina principal de feina d'aquest organisme, “recuperat per l'actual Executiu, després que els del PP el mantinguessin en hibernació des de la seva constitució, el juliol de 2002.

Enric Aloy, Miquel Estruch
ERC Badalona

"En temps de crisi, l'innovació i l'enginy són la solució"

Dijous passat Esquerra Badalona va poder comptar amb un ponent de luxe; el secretari General d'Innovació, Universitats i Empresa, Enric Aloy, que va fer la ponència de la xerrada "Com sortir de la crisi?". La trentena d'assistents que es van aplegar al local d'Esquerra van poder escoltar de quina manera la Generalitat ha fet front a la crisi des del sector de la cultura i l'empresa.  Es tracta d'impulsar l'innovació en aquests camps -val a dir que no només es pot innovar a nivell tecnològic. Exemples clars són la promoció de la cultura catalana des del món de l'artesania, que d'aquí a uns anys ja podrà substituïr les clàssiques nines flamenques, els barrets mexicans, el toro, etcètera, que els turistes s'enduen a les rambles de Barcelona. Això significa que ara per ara, quan tornen als seus països, no han entès res de res de què és Catalunya. Els Centres d'Acollida Turística, escampats arreu del Principat, són un dels puntals de les iniciatives impulsades des del Govern, que acolliran diversos frangments de la Història de Catalunya en relació amb el territori on se situin.

Mateu Chalmeta
ERC Badalona

Novetats als cicles de cinema infantil en català al Màgic Badalona

Segueix el programa d'èxit a Badalona que completa els cicles de cinema en català al Màgic Badalona, gràcies al conveni signat per el Consorci per a la Normalització Lingüística presidit per el regidor Mateu Chalmeta, amb una molt bona rebuda per part de la ciutadania. El cap de setmana del 16 d'octubre, l'espectador podrà gaudir de la projecció de noves pel·lícules com ara: Com ensinistrar un drac (dissabte 16 a les 16:15 i diumenge 17 a les 12:15), Viatge màgic a l'Àfrica (dissabte 23 a les 16:15 i diumenge 24 a les 12:15), Toy Story 3 (dissabte 6 de novembre a les 16:15 i diumenge 7 a les 12:15), i Shrek: feliços per sempre (dissabte 13 de novembre a les 16:15 i diumenge 14 a les 12:15). El 5 i 12 de novembre a les 16:30, i el 25 a les 20:30, com a novetat especial els espectadors podran veure Perdona si et dic amor, del llibre de Federico Moccia. Les entrades descomptades (amb què l'entrada al cinema costa 3,50€ per a tothom, menys el propi dia que en son 4€) han estat repartides pel CNL a l'alumnat de primària de Badalona i Sant Adrià de Besòs.

Sentmenat

Acte de presentació del nou cap llista per les municipals i conferència Catalunya Decideix

Entre els assistents, hi havia el Marc sanglas, membre de l'executiva nacional, secretari de política municipal, i candidat pel Vallès Occidental a les properes eleccions al Parlament, el número 6 per la demarcació de Barcelona, i la Glòria Ullés, presidenta comarcal. En Joan Casoliva, actual regidor per Esquerra a l'ajuntament, simbolitzant el relleu, va donar la paraula al nou cap de llista, en Jordi Torroja, que va agrair als actuals companys d'Esquerra Sentmenat la seva confiança, i que va retre homenatge a tots els regidors i militants que des de les primeres eleccions municipals han portat l'estendard del nostre partit a Sentmenat, sense els quals, ara no seríem aquí. A continuació, va enumerar alguns dels projectes d'aquestes dues últimes legislatures que no hem pogut aturar per ser només un regidor: • el Pla parcial del Castell, • la paralització de la Residència, • donar prioritat a la nova piscina coberta respecte a la residència o la nova escola bressol, • el deteriorament de les finances municipals.

Esquerra CdM al Castell de Sagunt
Camp de Morvedre

Esquerra celebra el “IV aplec al Castell de Sagunt” el 9 d’octubre.

Esquerra-Camp de Morvedre ha celebrat un any més el 9 d’octubre al Castell de Sagunt als acords de dolçaines i tabals en un ambient festiu “pels drets nacionals i socials dels valencians”. Als morvedrins els acompanyaven un any més el portaveu de les JERC Gerard Coca i el secretari d'organització Marc Planas. L’anterior candidat republicà a l’alcaldia de Sagunt, Ximo Graña, ha deixat patent en la seua al·locució el caràcter reivindicatiu d’aquesta “diada” en destacar que “pengem la bandera pel dret democràtic a l’autodeterminació, com ha passat recentment a Montenegro o Kosovo; i també la bandera de la lluita contra una Reforma laboral que consagra l’acomiadament lliure i respon als interessos del capital internacional”. Per la seua banda, Joan Vea, portaveu de les JERPV, les joventuts d’Esquerra, ha exposat als peus de la Porta d’Almenara les dificultats afegides de la joventut ja que “a la precarietat laboral li hem de sumar la Reforma universitària, l’elitització per no poder compaginar treball i estudis i, encara més, l’aposta per una economia de “la rajola i turisme de platja”, obliga a milers de llicenciats valencians a buscar feina fora, mentre arriba mà d’obra barata i sense qualificació”.

Juqneueras
Osona

Oriol Junqueras, a Tona: "Els independentistes representem la responsabilitat cap al país"

La setmana passada, els republicans osonencs van viure una setmana ben intensa amb la campanya Esquerra Compleix; Oriol Junqueras, Joan Tardà, Marc Sanglas, Laura Vilagrà i Miquel Carrillo van participar en actes a Tona, Roda de Ter, Montesquiu, Centelles i Manlleu, respectivament. A destacar, va ser l'acte de l'eurodiputat independentista, Oriol Junqueras, a Tona, que va suposar el primer acte públic del candidat a l'alcaldia Josep Maria Giralt. Junqueras va començar la jornada esmorzant amb membres locals i comarcals d'Esquerra i amb el diputat Josep Maria Freixanet, posteriorment van visitar alguns comerços l'eurodiputat, el diputat osonenc i Giralt. Abans de fer la conferència, Junqueras va visitar el centre d'interpretació del Camp de les Lloses de Tona, un dels jaciments romans i ibèrics més rics de casa nostra. Tot seguit, precedit per paraules de la presidenta local i candidat al parlament, Núria Sisó, i de Josep Maria Giralt, l'eurodiputat va fer una conferència sobre el valor de l'independentisme pel país i el paper que ha fet Esquerra per normalitzar aquesta opció políticament i per aconseguir fer un salt en la voluntat independentista de molts catalans i catalanes.

Berguedà

Estada d'Oriol Junqueras al Berguedà

El proper dissabte 23 d'octubre l'eurodiputat Oriol Junqueras serà al Berguedà per assistir a diferents trobades amb militants, simpatitzants i amics d'Esquerra del Berguedà. - A Gironella a les 10 del matí és previst que faci un esmorzar amb la gent de Gironella i Puig-Reig al restaurant Cal Pajares. - A Berga dinarà amb els militants, simpatitzants i amics al restaurant Cal Travé a partir de les dues de la tarda. Preu: 15€ - A Bagà, farà un acte públic al Palau de Pinós sota el títol "El futur de Catalunya a Europa". Obert a tothom. Per reservar el vostre lloc a l'esmorzar o al dinar cal que truqueu al telèfon de la Seu comarcal d'Esquerra 93 821 09 62 o bé envieu un correu a bergueda@esquerra.org.

Cassà de la Selva

Comencen puntualment les obres de Can Trinxeria

Tal i com s'havia anunciat, a finals de setembre es varen iniciar les obres de rehabilitació de l'edifici de Can Trinxeria. L'empresa que realitza les obres, Arcadi Pla, ha previst que tot el moviment, tant de vehicles, personal com de material, es faci pel carrer Martí Dausà. D'aquesta manera s'aconsegueix minimitzar la possible afectació en el trànsit que circula per la plaça de la Coma. Recordem que aquestes obres tenen un termini d'execució de 8 mesos i mig i que està finançada en una 100% per la Unió Europea, la Generalitat i la Diputació de Girona.

Cunit

Reunió amb la "Plataforma por una fiscalidad justa i sostenible"

El portaveu del grup municipal d' ERC, Ivan Faccia, acompanyat pel president de la Secció Local de Cunit, Carles Adan i per Aurora Garcia, han tingut una reunió amb la "Plataforma por una fiscalidad justa i sostenible" el divendres 8 d'octubre. En la reunió s'ha posat en coneixement de la Plataforma les novetats previste en les ordenances fiscals per l'any 2011 que l'equip de govern portarà a la seva aprovació en el proper ple de dijous 14-10-2010. En la reunió des de ERC s'ha explicat la delicada situació de les finances de l’Ajuntament de Cunit i les propostes presentades per Esquerra per donar un tomb a la delicada situació.   

Oriol Rovira, regidor i portaveu del Grup Municipal d'esquerra a Barberà del Vallès
Barberà del Vallès

ERC aconsegueix que el Ple prengui mesures per reduir el soroll

El portaveu del grup municipal d'Esquerra, Oriol Rovira, va presentar una moció per tal que l'Ajuntament col·labori i demani a les administracions la reducció de la contaminació acústica causades per les autopistes AP-7 i C-58, així com també la causada per la via ferroviària. Rovira va expressar "aquestes actuacions han de ser algunes de les conseqüències de la realització del Mapa Acústic". Cal recordar que la realització del Mapa Acústic que es va aprovar fa poc més d'un any ha estat una reclamació històrica d'Esquerra per tal de conèixer els punts més crítics, des del punt de vista sonor i així poder actuar-hi. La moció va tenir els vots a favor de ICV, EUiA, PSC i del nostre grup d'ERC i les abstencions de PP, CiU i PCPB.

Oriol Rovira, Lluïsa Tugas, Josep Huget
Barberà del Vallès

Huguet: "CAL INTERNACIONALITZAR-SE PER SORTIR DE LA CRISIS"

Una quarantena de persones varen assistir a la Conferència "Esquerra al Govern: La nova llei del comerç" que el passat 5 d'octubre es va realitzar a la biblioteca Esteve paluzie de Barberà. En aquest acte, el Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa va fer un repàs a les accions polítiques adoptades pel seu Departament durant aquesta legislatura. Huguet va explicar les facilitats que des del Govern s'han donat per a la formació i profesionalització del sector seveis i va indicar que "en una Catalunya independent, la sortida de la crisis seria més ràpida, ja que el pes industrial de Catalunya és més gran que el de la resta de l'Estat". En aquest sentit, va apuntar "que cal apostar més pels sectors estratègics i esdevenir referents mundials com s'està fent, per exemple, Dinamarca." Huguet va estar acompanyat pel regidor d'esquerra a l'Ajuntament de Barberà del Vallès, el qual va expressar "l'aposta pel comerç local comença en una planificació urbanística adient, amb la creació de vies per a vianants, apostant per la compactació i la diversificació".

Calella

Cristina Gómez, presentada com a cap de llista d'Esquerra a Calella a les properes eleccions municipals

Després que el passat 10 de maig l'assemblea local de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Calella escollís per unanimitat la Cristina Gómez nova cap de llista del partit a les properes eleccions municipals, ahir es va celebrar l'acte de presentació pública com a tal. A l’acte, on prop de 200 persones van donar suport a la candidata, hi van participar l’alcalde d’Alella, que va destacar la preparació i la capacitat de treball de la Cristina, i Joan Ridao, Sercretari General d’Esquerra, que va fer un repàs de la seva trajectòria. Durant l’acte es va projectar un vídeo on diverses persones de diferents àmbits donaven la seva opinió sobre l’actual alcaldable. Entre altres coses van destacar la sinceritat, la manera de fer, el diàleg i la senzillesa com a valors rellevants de la Cristina. En del vídeo, en l’àmbit polític, cal remarcar el suport d’en Josep Basart (alcalde de Calella de 1999 a 2007) i de la Dolors Rovira (primera regidora de l’ajuntament de Calella i cap de llista d'Esquerra a Calella l'any 1983, amb només 24 anys).