Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Oriol Amorós a Cubelles
Garraf

Un pacte per viure junts i juntes

.Oriol Amorós, Secretari d'Immigració de la Generalitat de Catalunya, presentà ahir dijous al Centre Social de Cubelles, a les set de la tarda, el Pacte Nacional per a la Immigració signat el desembre de 2008 entre la Generalitat de Catalunya i els diversos agents econòmics i socials del país. La progressiva davallada de la natalitat en els darrers vint anys juntament amb la situació de bonança econòmica viscuda en el darrer decenni i la destacada incorporació de la dona al món laboral (amb la consegüent externalització de les tasques domèstiques i familiars) han comportat un notori augment de la immigració al nostre país. Les persones nouvingudes han passat de representar del 2 % de la població, fa aproximadament dos anys, al 16 % actual. És per això que no és pas aquest un tema banal sinó que cal encarar-lo amb responsabilitat i amb una visió cohesionadora de futur. Ja no funcionen aquells corrents teòrics que parlaven d'un treballador convidat que després d'uns anys se'n torna al país d'origen.

Enric del Amo i Daniel Mallen, durant la roda de premsa
Cerdanyola del Vallès

Roda de premsa, sobre la passarel·la entre el Passeig del Pont i el Passeig de les Acàcies

Esquerra Cerdanyola vol fer públic que l'Ajuntament no ha donat resposta a 18 preguntes que el nostre grup va entrar per registre amb la voluntat de conèixer de primera ma i amb dades concretes quina havia estat la gestió de la corporació municipal en tant que, com a mínim, corresponsable de la deficient finalització del projecte de passarel·la entre el Passeig del Pont i el Passeig de les Acàcies. En aquest mateix sentit, vam intentar recollir informacions mitjançant el Grup d'Esquerra al Parlament de Catalunya i en una reunió mantinguda amb el Gerent de l' Agència Catalana de l'Aigua que va esser totalment hermètica amb el tema i no ens va donar cap mena d'informació. Volem denúncia, passat el primer moment en que la mala execució d'aquesta obra va ser utilitzada com a arma llancívola entre les dues llistes més votades de la ciutat, com també que hem trobat molt poca voluntat per determinar responsabilitats, quantificar les conseqüències o explicar a la ciutadania els errors comesos i les solucions a aquesta problemàtica.

Cerdanyola del Vallès

L'abocador de Can Planas al programa Els Matins de TV3

En aquest enllaç podreu veure el espai de denúncia del programa on s'ha parlat d'aquesta problemàtica. Enllaç :3alacarta espai de denúncia: Veïns Cerdanyola estan preocupats per uns antics abocadors tòxics que des de fa anys emeten uns gasos tòxics nocius per a la població. I volen que es netegin els residus tòxics de Cerdanyola Des de la secció local d'Esquerra Cerdanyola del Vallès volem donar tot el nostre suport a la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors i constatar la necessitat de sanejar aquest terrenys per al interes general de la nostra ciutat i dels seus habitants. Membres d'ERC i de les JERC de Cerdanyola participen activament i des del seu inici en les activitats de la plataforma. Les constants denuncies i actuacions comencen a donar els seus fruits, i és en aquest moment quan la plataforma necessita més el suport de tots i totes i per això volem animar-vos a tot i a totes a formar-hi part.

Carlet

Josep Lozano: 'el País Valencià, per la falta d'articulació política que patim, ens convertim una vegada més en l'abocador d'Espanya'

Josep Lozano: 'el País Valencià, per la falta d'articulació política que patim, ens convertim una vegada més en l'abocador d'Espanya' Josep Lozano, president de la Sectorial de Medi Ambient d'Esquerra Republicana del País Valencià, ha criticat la possible decisió del Govern espanyol d'ubicar el cementeri nuclear a la població valenciana de Zarra, manifestant que 'una vegada més som el País Valencià, per la falta d'articulació política que patim, el territori que s'ha de convertir en l'abocador de tot l'Estat espanyol'. En paraules del dirigent republicà, 'Esquerra, per coherència amb el que sempre hem dit, estem en contra del cementeri nuclear perquè es tracta d'un baló d'oxigen per a la prolongació de la vida de les centrals nuclears i no resol el problema dels residus però, a més a més, pensem que tant el País Valencià com el conjunt dels Països Catalans ja tenim una càrrega nuclear molt elevada, amb Ascó, Cofrents i Vandellòs, com per acollir novament una instal·lació d'aquest tipus'.

Josep Fornas, homenatge 19 de setembre
Vilassar de Mar

Èxit de l'homenatge a Josep Fornas

Més d’un centenar de persones es van aplegar ahir per homenatjar Josep Fornas, com a  vilatà de Vilassar de Mar, recentment distingit amb la Creu de Sant Jordi. En un acte ple de referències a la història i la cultura, va presentar l’acte el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Damià del Clot. El primer en prendre la paraula va ser l’Alcalde de Vilassar de Mar que va tenir paraules de reconeixement cap a l’homenatjat i també li va fer entrega del pin de la Vila. En segon lloc i per tal de destacar el seu perfil més cultural va prendre la paraula el Sr. Albert Manent, amic personal,  que va glossar la figura de Josep Fornas i també va descriure anècdotes dels temps viscuts. Seguidament va prendre la paraula la seva filla Lluïsa Fornas, que va descriure les vivències de la família durant l’activisme cultural i polític del seu pare durant la negra etapa del franquisme. En darrer lloc va parlar el President d’Esquerra, Joan Puigcercós que va fer un ferm homenatge a Josep Fornas i a tots aquells que com ell en circumstàncies molt adverses van resistir i van mantenir un fil roig que donà continuïtat a la nació i la cultura de Catalunya durant una de les etapes més difícils de la seva història.

Joan Tardà i Maria Mercè Roca
Calella

Joan Tardà i Maria Mercè Roca visitaran la Fira de Calella i l'Alt Maresme

Aquest dissabte dia 25 de setembre, a partir de les 6 de la tarda, visitarà la Fira de Calella en Joan Tardà, Diputat d'Esquerra al congrés espanyol. I diumenge 26, també a partir de les 6 de la tarda, ens acompanyarà l'escriptora i Diputada d'Esquerra al Parlament de Catalunya, Maria Mercè Roca. Anima't i vine amb nosaltres! Podràs preguntar-los i parlar amb ells tot el que vulguis!

Castellbisbal

Acte a Madrid de la Comissió per la Dignitat

El diputat Joan Tardà i els senadors Pere Muñoz, Josep Maria Esquerda i Miquel Bofill van assistir en representació d'Esquerra, a l'acte que va convocar la Comissió per la Dignitat el dia 18 de setembre a les antigues dependències de la DGS de Madrid, per reclamar l'anul·lació del judici al president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys. Aquest edifici situat a la plaça del Sol, actualment és la seu de la Comunitat Autónoma de Madrid i és on el president Companys va ser detingut i torturat per les forces franquistes. Enguany commemorem el 70e aniversari del seu afusallament. Els militants de Castellbisbal Pilar Badàs, Josep Ondiviela i Àngel Pérez van assistir a l'acte.

Ebre

Cid afirma que aquesta legislatura s’ha aconseguit el màxim reconeixement per als bous de les Terres de l’Ebre

Davant el debat de la proposició de llei de regulació de les festes tradicionals amb bous que es farà el proper dimecres, 22 de setembre, al Parlament de Catalunya, la ponent relatora del text, la diputada republicana Marta Cid, ha expressat la seva satisfacció. Cid ha destacat que “s’ha treballat amb una clara voluntat de consens amb el sector i entre partits, tal com demostra el fet que CiU, PSC i Esquerra vam presentar de manera conjunta 50 esmenes al text inicial, i es va acceptar incorporar esmenes d’altres formacions com ara el PP o ICV”. Aquest text inicial a què feia referència la diputada és el Manual de Bones Pràctiques que va impulsar Esquerra des de la Delegació del Govern de la Generalitat fa cinc anys, amb la col·laboració de tots els actors implicats en la festa i que, segons Cid, “ara hem portat al camp legislatiu”. Segons la republicana, un altre dels objectius que s’han assolit és el de complir el calendari. “Malgrat els entrebancs del PP, hem complit el compromís adquirit amb el sector de donar cobertura jurídica als nostres bous, fent-los compatibles amb la Llei de protecció dels animals durant aquesta legislatura”, ha afirmat la diputada republicana.

Representants d'ERC, d'UGT i de CCOO
Vilafranca del Penedès

Esquerra-Vilafranca dóna suport a la vaga general

Esquerra-Vilafranca presentarà una moció de suport a la vaga general que convoquen els sindicats UGT i CCOO per el 29 de setembre, al proper Ple Municipal. Dolors Tosas, secretaria de moviments socials dels republicans, va defensar que davant la situació actual de crisi econòmica el que cal és “un canvi de model productiu que cerqui l’excel·lència del treball, la competència i la productivitat” enfront de les polítiques “conservadores” que està duent a terme el govern espanyol del PSOE centrades en “abaratir l’acomiadament, desballestar l’estat de benestar i retallar els drets socials i laborals dels treballadors i treballadores”. Tosas va defensar que en la situació actual quan s’ha superat el 20% d’atur i amb un atur juvenil per sobre del 40%, les classes populars han de mostrar el seu descontentament i defensar uns drets socials, els quals ha costat moltes dècades aconseguir-los. Tosas va estar acompanyada per el regidor d’Esquerra, Pep Quelart, i per Maria Sardà i Antonio Cruces, representants sindicals d’UGT i CCOO respectivament, que van agrair el suport d’Esquerra a la vaga i la presentació de la moció al Ple Municipal esperant que aconsegueixi un ampli suport.

Central Nuclear de Cofrents
Ribera Alta

Josep Lozano: 'el País Valencià, per la falta d'articulació política que patim, ens convertim una vegada més en l'abocador d'Espanya'

Josep Lozano: 'el País Valencià, per la falta d'articulació política que patim, ens convertim una vegada més en l'abocador d'Espanya' Josep Lozano, president de la Sectorial de Medi Ambient d'Esquerra Republicana del País Valencià, ha criticat la possible decisió del Govern espanyol d'ubicar el cementeri nuclear a la població valenciana de Zarra, manifestant que 'una vegada més som el País Valencià, per la falta d'articulació política que patim, el territori que s'ha de convertir en l'abocador de tot l'Estat espanyol'. En paraules del dirigent republicà, 'Esquerra, per coherència amb el que sempre hem dit, estem en contra del cementeri nuclear perquè es tracta d'un baló d'oxigen per a la prolongació de la vida de les centrals nuclears i no resol el problema dels residus però, a més a més, pensem que tant el País Valencià com el conjunt dels Països Catalans ja tenim una càrrega nuclear molt elevada, amb Ascó, Cofrents i Vandellòs, com per acollir novament una instal·lació d'aquest tipus'.

Corbera de Llobregat

ESQUERRA DEMANA AL MINISTRE BLANCO QUE REPRENGUI LES OBRES D'ENLLAÇ DE L'A2 AMB L'AP7 AL TERME DE CORBERA

Fa unes setmanes, el govern espanyol va anunciar una retallada pressupostària en el ministeri de foment que afectaven diverses obres previstes o en execució als Països Catalans. posteriorment, i degut a les pressions fetes per la coscietat civil i política catalana, se'n van reduir les obres afectades. No va ser el cas del viaducte que ha d'enllaçar l'Autovia de Lleida, A2 amb l'autopista de Girona, AP7, que ha quedat aturada des de fa setmanes i està afectada per la retallada. davant d'aquest fet, el nostre alcalde, Pep Canals i 7 alcaldes més de la zona, es van reunir la setmana passada per marcar un seguit d'actuacions, com demanar una entrevista amb el ministre José Blanco. Per demanar suport a aquest fet, i davant de la seva passivitt, els alcaldes van entrvistar-se amb el conseller, Joaruim Nadal per demanar-li que els acompnyés a veure el ministre. "No podem permetre que aquesta obra, molt avançada, que està més a prop de l'acabament que de l'inici ens la deixin empanatanegada com està ara.

Triangular de futbol a Palamós
Federació de Girona

Esquerra marca un gol per la independència

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha valorat positivament el comunicat amb què ETA es compromet a un alto al foc permanent perquè ‘la violència no porta enlloc i que l’únic camí a seguir és la democràcia’. Puigcercós ha manifestat que ‘el millor exemple per a ETA és el que fa Catalunya, apostant pels camins de la democràcia i la política’. El president d’Esquerra també ha valorat la visita d’avui de Zapatero a Catalunya. ‘Segur que vindrà a prometre moltes coses, però la seva credibilitat amb Catalunya és zero’, ha manifestat. I ha afegit que ‘la credibilitat de Zapatero és tan baixa que fins i tot l’ha perduda entre les files del PSC’. Per Puigcercós, el líder socialista no es mereix rebre el suport dels catalans perquè no ha complert ni amb l’Estatut ni amb els traspassos ni amb les inversions amb què s’havia compromès. El líder independentista també ha demanat a Mas i Montilla que deixin de barallar-se i que comencin a aportar propostes serioses pel país: ‘els retrets entre el PSC i CiU ens demostra la incapacitat dels uns i dels altres per fer propostes’, ha dit.

Assemblea de les JERC Terrassa
Terrassa

L'Assemblea local de les JERC-Terrassa escullen Marc Altet com a nou portaveu local

El passat dimecres 15 de setembre va tenir lloc l'Assemblea local de Terrassa de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC). En aquesta, Marc Altet va ser escollit nou portaveu local qui va mostrar-se amb ganes d'assumir el nou càrrec i d'incrementar així les activitats de les JERC. També elogià la feina feta per la direcció local sortint, la qual va repasar els esdeveniments més rellevants celebrats els últims dos anys. Pel nou portaveu “les JERC-Terrassa han treballat dur aquests últims anys gràcies a la implicació dels companys, que cada cop són més, i a la bona feia feta. Estic segur que amb la col·laboració de tots podrem seguir al peu del canó i donar veu a les reivindicacions dels joves terrassencs.” Per altra banda, Bernat Pizà fou escollit Conseller Nacional i Secretari d'Organització i Mireia Bercial segueix a la direcció local ara a càrrec de la secretaria de Finances. És així com comença una nova etapa en aquesta organització, una de les seccions locals de les JERC més grans del país que, com a tal, compta amb una destacada influència a la federació comarcal i regional i col·labora amb les seccions veïnes donant suport logístic i humà.

Inauguració del local d'Esquerra de Lloret de Mar
La selva

La secció local de Lloret de Mar estrena nou local

El president d'Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, va inaugurar el nou local de la secció local d'Esquerra de Lloret de Mar. L'acte es va celebrar el dijous 16 de setembre i va comptar amb una nombrosa assistència de gent.  Puigcercós va destacar en el seu discurs la importància que tenen les seccions locals per Esquerra Republicana de Catalunya, i que sense la seva feina, l'engranatge del partit no tiraria endavant. Puigcercós també va explicar que les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre són molt importants per a Catalunya, i que Esquerra posa com a condició necessària que hi hagi un referèndum perquè els catalans i les catalanes puguin decidir sobre la independència de Catalunya.

Berguedà

Sopar- col.loqui amb el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Esquerra organitza pel proper divendres dia 8 d'octubre el segon sopar tertúlia amb el títol "Gent valenta al govern" amb el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació Joan Manuel Tresserras. Cal fer reserva enviant un correu electrònic a la seu d'Esquerra: bergueda@esquerra.org o bé trucant al 93 821 09 62 al 649471595. Lloc: Hotel Berga Park de Berga . Preu: del sopar 15 € Hora: 21:00h Us hi esperem!

La Torre i just al costat, l'arxiu
Malgrat de Mar

Una oportunitat perduda

Les obres de restauració de la Torre de can Serra (de la vídua Sala) van endavant, igual que la construcció del nou arxiu municipal (l'edifici annex que actualment s'està construint). Són unes obres importants i necessàries pel municipi, demanades per ERC i també per altres grups polítics i per molts malgratencs/ques. Aquestes obres que s’estan executant, però, ens mostren l'oportunitat perduda de recuperar l’entorn de la Torre de can Serra com un espai ajardinat per lluir amb tot el seu esplendor, un cop la Torre estigui restaurada. Segons el criteri d’ERC, l’arxiu municipal, un equipament important pel municipi, s'hauria d'haver fet en un altre emplaçament municipal. La construcció de l’arxiu al costat de la torre li resta protagonisme i es perd un espai que hagués pogut ser ampli, verd, i d'esbarjo. En la presentació del projecte de rehabilitació de la Torre de can Serra, l’arquitecte redactor va definir-la com “el Taj Mahal de Malgrat”, i també va definir l’arxiu com un edifici similar a un bunker.

Jardins de la Solidaritat
Malgrat de Mar

ERC demana que es col•loquin tanques de protecció a la plaça dels Jardins de la Solidaritat

El grup municipal d’ERC va traslladar en el Ple de setembre la petició d’alguns veïns de l’entorn dels Jardins de la Solidaritat que demanaven unes tanques de protecció per la seguretat dels infants. D’un temps ençà, els Jardins de la Solidaritat s'han convertit en un espai molt utilitzat pels nens i nenes. La proximitat del camp de futbol, una escola i un centre comercial fan que sigui un lloc concorregut per famílies que hi porten a jugar els seus fills. El trànsit en aquesta zona ha anat en augment i és per aquest motiu que, en el Plenari, ERC va demanar a l’equip de govern que es col•loquin unes tanques de fusta, com s’ha fet en altres places per tal de garantir la seguretat dels infants.