Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC Piera

L’ALCALDE JORDI MADRID VA INAUGURAR UN NOU APARCAMENT

El passat divendres 19 de març, l’alcalde Jordi Madrid va inaugurar el nou equipament situat a la nau de Cal Sanahuja (c/ Era del Poch) de Piera. Es tracta d’un espai cobert ampli i net que s’utilitzarà com a aparcament, amb una quarantena de places, en un punt cèntric del municipi. Els vehicles poden estacionar en el mateix règim que la zona blava gratuïta, de 9 del matí a 9 del vespre, és a dir, que els usuaris disposen d’una hora sense cap cost amb disc horari per deixar el seu cotxe i poder fer les compres al centre, on hi ha gran part de les botigues i els serveis. El tram del migdia de 14 a 17h queda lliure per deixar-hi el vehicle. A diferència de l’aparcament al carrer, no es permet deixar cotxes a la nit, ja que aquest espai s’utilitzarà també puntualment com a sala en esdeveniments multitudinaris: Festa de la Gent Gran, Festa de la Rosta, Carnaval, Fira del Sant Crist, Cap d’Any, etc. Aquest nou aparcament és fruit d’un dels projectes realitzats per l’ajuntament de Piera amb Fons Estatals del 2009, i representa el quart gran espai d’estacionament gratuït d’aquesta legislatura juntament amb els habilitats al Gall Mullat, Bòbila i el sector tocant a l’escola Les Flandes.

Federació de Lleida

Puigcercós demana que del debat monogràfic sobre l'agricultura en surti un pacte nacional

Joan Puigcercós, president d’Esquerra Republicana de Catalunya ha demanat avui, en la seva visita a la 138a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, que del debat monogràfic sobre agricultura, que tindrà lloc el proper 14 d’abril al Parlament, en surti un pacte d’Estat. El president ha emplaçat a tots els partits i grups parlamentaris a que el debat “no sigui un debat de desgast dels uns contra els altres” i ha demanat que sigui un debat per parlar del present i del futur del sector agrícola “el sector més fonamental i el que menys és deslocalitza”. Puigcercós ha reconegut que l’agricultura és un dels sectors més perjudicats per la crisi econòmica, “amb molts problemes a nivell europeu, a nivell de competitivitat i a nivell d’altres països emergents”, però també ha dit que “és un sector segur, perquè tota inversió que se li dona tindrà retorn sobre el territori i la gent” per tant, Puigcercós ha demanat que en el proper debat monogràfic sobre agricultura, que va exigir ERC al costat de les organitzacions agràries, especialment Unió de Pagesos, “no es converteixi en assetjament d’uns contra els altres” i que és pugui assolir un pacte nacional, perquè “l’agricultura i el sector primari d’aquest país ho necessita”.

Inauguració del Centre de Salu a Cabrera d'Anoia
Anoia

Cabrera d’Anoia prospera dia a dia

L’Ajuntament de Cabrera d’Anoia continua treballant de valent en la millora del condicionament del municipi. Així durant les últimes setmanes, el consistori presidit pel republicà Jaume Gorrea ha desplegat diverses de les gestions i actuacions previstes en ares de garantir el benestar de tots els seus conciutadans. Entre els diversos treballs duts a terme en destaquen: · L’aprovació, durant la celebració del darrer ple del consistori cabrenc, del projecte per la construcció d’un Camp Bàsic Poliesportiu al Castell de Cabrera i alhora, mitjançant el Pla FEIL 2010, de la substitució de l’enllumenat públic existent per làmpades “leds” de baix consum energètic. · A fi d’optimitzar la recollida de matèria orgànica, s’ha iniciat la campanya d’implantació “FORM”, que amb el lema “Cabrera responsable, fem bona l’orgànica” es realitzaran diverses sessions informatives, tallers a l’escola i participacions ciutadanes. · L’enllestiment les obres del revolt de Can Formiga a fi d’adequar-ho a les demandes veïnals.

Federació de Lleida

Esquerra demana que s'emprenguin les mesures pertinents per corregir els procediments de contractació del Consorci Sanitari Integral

La diputada d'Esquerra M. Àngels Cabasés creu que ‘les informacions i les conclusions de l'informe són preocupants, ja que de la seva lectura es desprenen dubtes en la fiscalització econòmico-financera de la construcció del centre hospitalari i es posa en evidència greus incompliments dels principis de publicitat i concurrència'. Segons Cabasés, és preocupant que no s'hagi pogut fiscalitzar l'execució pressupostària de les obres, motiu pel qual des d'Esquerra 'veiem molt necessari impulsar aquesta Proposta de resolució conjuntament amb els socis de Govern'. Per Cabasés, aquest document és la millor garantia per evitar que es repeteixin situacions similars en un futur. La diputada independentista ha destacat la necessitat de 'prendre totes les mesures necessàries per garantir la transparència en tots els processos de contractació pública', alhora que ha recordat que l'informe de la Sindicatura de Comptes referent al Consorci Sanitari Integral s'ha elevat al Tribunal de Cuentas, que és qui haurà de dictaminar si s'han produït irregularitats sancionables.

Alcoi

Ridao: 'La Llei audiovisual no garanteix l'emissió recíproca de Canal 9 i TV3'

El portaveu d'Esquerra, Joan Ridao, ha defensat avui l'aposta d'Esquerra en contra de la Llei audiovisual, que s'ha aprovat aquest dijous gràcies als vots de PSOE i CiU. Ridao ha valorat que la llei s'ha fet amb "un procés opac, una urgència que ha anul•lat el debat parlamentari i una segregació de la modificació legislativa que ha impedit una visió i valoració global". Un dels elements que han portat Esquerra a votar-hi en contra és que no es resol la reciprocitat entre TV3 i Canal 9. Ridao ha recordat que "a la llei de telecomunicacions vam presentar una esmena reivindicant la reciprocitat, que PSOE i CiU van rebutjar dient que no era el context adient, però ara sembla que aquest tampoc és el context adient per incloure-hi la reciprocitat, per això esperem que la tercera serà la vençuda amb una Iniciativa Legislativa Popular que ha mobilitzat la ciutadania valenciana, i esperem que aleshores CiU sí que li doni suport". Ridao ha advertit també que "amb aquesta llei se suprimeix la publicitat de TVE, però el text també obre la porta a la supressió de la publicitat a la resta de televisions públiques", i ha recordat que la patronal de les televisions públiques és "implacable en la seva ofensiva per la supressió de la publicitat".

Tordera

La feina d’Esquerra Maresme dóna fruits. L’acord de mobilitat i reducció dels peatges a la comarca és el que nosaltres proposàvem

Esquerra és qui ho ha aconseguit. S’ha de dir així de clar perquè no hi ha volta de full. Durant molts anys els homes i les dones d’ERC són els qui han encapçalat el discurs de la mobilitat a la nostra comarca. Ara fa dos anys, tornàvem a donar força al nostre posicionament respecte de la mobilitat a la nostra comarca i iniciàvem aleshores una campanya comunicativa sota el títol “Per un nou model de mobilitat al Maresme”. Quan les altres formacions polítiques parlaven únicament de construir calçades laterals a l'autopista com a solució als problemes de mobilitat, des d'Esquerra vam proposar que la mobilitat s'havia d'afrontar de manera global, parlant del transport públic ferroviari i per carretera, de bonificacions als peatges i de com havien de ser les noves infraestructures viàries si calien. El primer èxit aconseguit per Esquerra va ser que la resta de formacions polítiques assumissin el nostre posicionament, i que el debat sobre aquesta qüestió s'hagi produït sota els paràmetres que nosaltres vam fixar.

Federació de Lleida

Esquerra surt en defensa de la Corporació i de fer arribar el senyal de TVC a tot el territori de parla catalana

El diputat d'Esquerra també lamenta que es vulgui projectar una imatge deficitària de la CCMA comparant Televisió de Catalunya amb d'altres televisions autonòmiques amb menor públic potencial: ‘no es pot comparar Canal 9 i Televisió de Catalunya, de la mateixa manera que imputar els costos de tota la Corporació només a Televisió de Catalunya és fer trampa jugant al solitari, perquè els costos de la Corporació són de totes les empreses'. Carmel Mòdol considera ‘indignant' que des d'alguns sector s'ataqui la CCMA fixant-se únicament en dades econòmiques tractades de manera tendenciosa, oblidant la important tasca de normalització lingüística que realitza. ‘ Alguns crítics s'obliden que TV3 és líder en informatius competint amb totes les cadenes estatals', ha lamentat. I ha recordat que els 1.000 milions de deute acumulat eren l'herència del Govern de CiU per no haver fet inversions ni aportacions públiques directes a la Corporació, obligant aquesta a endeutar-se.

ERC Piera

2A FESTA DE LA FORJA AL RAVAL

Diumenge 21 de març, la Comissió del Barri dels Gats, amb el suport de la regidoria de Turisme, encapçalada per la regidora d’ERC, Ester Ribas, organitzen la segona edició de la Festa de la Forja al barri pierenc del Raval. Amb el lema «La forja i el bosc», la Festa engega a les 10 del matí amb un esmorzar popular. A les 10.30h comencen els tallers de forja bàsica per a principiants i de forja avançada per als ja iniciats en l’ofici de forjar l’any passat. A les 14h hi ha dinar a base de caldo del ferrer i carn d’olla, per un preu de 5 € amb el bol inclòs (l’aforament és limitat). Recordem que en la passada edició d’aquesta festa es va aconseguir fer una barana de forja artesanal, que va quedar instal•lada al Carrer Claramunt (davant la casa de l’Era). Per a l’edició d’aquest any es fabricaran teieres i es construirà una carbonera en una jornada festiva que estarà acompanyada d’una fira d’artesans i d’activitats lúdiques, com el concurs de serrar troncs amb xerrac, o culturals, com l’exposició d’eines del bosc.

ERC Piera

L’ALCALDE, JORDI MADRID, INAUGURARÀ UN NOU APARCAMENT

Divendres 19 de març l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, inaugurarà el nou equipament situat a la nau de Cal Sanahuja (c/ Era del Poch) de Piera. L’acte es realitzarà a les 4 de la tarda. Es tracta d’un espai cobert ampli i net que s’utilitzarà com a aparcament amb prop de 60 places en un punt cèntric del municipi. Els vehicles podran estacionar en el mateix règim que la zona blava gratuïta, de 8 del matí a 9 del vespre. És a dir, que els usuaris disposaran d’una hora sense cap cost amb disc horari per deixar el seu cotxe i poder fer les compres al centre, on hi ha gran part de les botigues i serveis. A diferència de l’aparcament al carrer, no es permet deixar cotxes a la nit, ja que aquest espai s’utilitzarà també puntualment com a sala en esdeveniments multitudinaris: Festa de la Gent Gran, Festa de la Rosta, Carnaval, Fira del Sant Crist, Cap d’any, etc. Aquest nou aparcament és fruit d’un dels projectes realitzats per l'Ajuntament de Piera amb Fons Estatals del 2009 i representa el tercer gran espai d’estacionament gratuït d’aquesta legislatura.

Vilafranca del Penedès

Valoració d’Esquerra sobre el pressupost del 2010 i FEOSL

Esquerra-Vilafranca destaca les inversions en el manteniment dels ajuts a les famílies i la creació de nous ajuts, l’augment de personal a Serveis Socials per reduir les llistes d’espera, la creació d’un economat (supermercat a baix preu coordinat per Serveis Socials), la coordinació entre Serveis Socials i Foment de l’Ocupació, el pla local d’habitatge (presentació prèvia en breu; finalització durant el 2010), els programes de formació i ocupació amb suport i assessorament, el reforç donat al servei local d’ocupació i la formació basada en criteris per satisfer la demanda d’ocupació real com a punts positius del pressupost del 2010. Altres partides a destacar per Esquerra-Vilafranca de les inversions del pressupost són les destinades a garantir el finançament de la Llei de Barris a l’Espirall, continuar les obres al Vinseum, a l’ urbanització del carrer Consellers, a la rehabilitació de les fonts del centre i a les millores en enllumenat públic. Pel que fa al FEOSL, Esquerra-Vilafranca destaca els següents punts: Instal·lació de plaques solars sobre el sostre dels nous vestuaris camp de futbol.

Vilafranca del Penedès

Esquerra-Vilafranca defensa la marca Penedès

El Patronat de Comerç i Turisme de Vilafranca va aprovar per unanimitat que el nom Penedès estigui a la marca (i no a l’eslògan) de promoció internacional de turisme. També, els successius Plans Estratègics del Penedès argumenten la necessitat de promoció de la marca Penedès per les seves grans avantatges, sobretot en l’àmbit turístic. Tanmateix la nostra zona natural de promoció turística a dia d’avui no inclou el Baix Llobregat, per les molt diferents necessitats i potencialitats, i si hauria d’incloure tot el Penedès, per les semblants característiques i potencialitats. Esquerra-Vilafranca lamenta que el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès hagi aprovat una marca que exclou el Penedès. Decisió que està abocada irremeiablement al fracàs. A més, el seu President, ha justificat la seva decisió falsejant la realitat i fent creure que el nom Penedès anava a la marca. Han votat a favor del Penedès: els Patronats de Turisme de Vilafranca i Subirats, UVIPE i la DO Penedès; en contra: INCAVI, Institut del Cava, Diputació de Barcelona i el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès; i es va abstenir el Patronat de Turisme de Sant Sadurní.

Federació de Lleida

Esquerra celebra que la Sindicatura de Comptes investigui les irregularitats de l'EMSC de Lleida

La Sindicatura iniciarà, així, la instrucció de l'expedient d'un cas que es remunta al maig del 2000, quan el llavors portaveu d'Esquerra a la Paeria, Xavier Sàez, va denunciar irregularitats i tractes de favor de l'EMSC entre els anys 1999 i 2003. En aquest sentit, Cabasés ha manifestat que ‘les sigles de l'EMSC han estat sempre lligades a pràctiques fosques, a una comptabilitat confusa i a moltes sospites que només es podien tallar d'arrel, i això és el que va promoure el grup d'Esquerra a la Paeria'. L'empresa municipal es va crear l'any 1991 per gestionar i executar infraestructures mòbils, instal·lacions esportives com ara pavellons i piscines municipals o la pista d'atletisme, senyalització viària i la gestió de l'emissora de ràdio municipal. En els seus tretze anys d'història sempre va rebre crítiques per la competència deslleial a empreses del sector. Cabasés recorda que ‘es va demostrar que no se seguien criteris de facturació homogenis, que hi havia tracte de favor amb alguns clients i que generalment s'utilitzava un únic proveïdor per designació directa sense tenir en compte els criteris de lliure concurrència, entre d'altres irregularitats'.

Caldes de Malavella

Ple extraordinari

Us fem saber des del grup municipal d'Esquerra que demà a les 8 del vespre hi haurà un ple extraordinari per llegir i sumar-se al manifest que han fet diversos municipis gironins per queixar-se de la situació esdevinguda pel temporal de neu. Ahir , l'alcalde , va reunir per primera vegada des que va nevar a tots els regidors de l'ajuntament per comentar la situació en data d'ahir i el ple extraordinari on només es llegirà el manifest i no hi haurà veus als regidors. En el ple ordinari de final de mes, sí que hi haurà un punt dedicat a les nevades on podrem intervenir tots. Seria bo que hi anès força gent perquè hi ha temes de l'actuació municipal en aquesta crisi que van sortint i que són molt criticables.

Sant Feliu de Llobregat

En defensa de la Cultura a Sant Feliu

Des d'Esquerra donem suport al següent manifest: No al tancament de Can Ricart com a referent cultural de Sant Feliu. Can Ricart ha estat des de la recuperació de la democràcia un centre de referència cultural i ciutadana a la nostra ciutat. En les seves dependències han acollit el Departament de Cultura, sales d’exposicions i espais de conferències i des de fa un anys la nova seu de Ràdio Sant Feliu. La seva sala d’exposicions és un lloc emblemàtic i un referent cultural a la ciutat. En ella s’han celebrat exposicions amb l’obra de personatges de renom, d’artistes locals, l’exposició del Mil·lenari, mostres i treballs de col·lectius de la nostra ciutat i un llarg etcètera. La seva situació en un lloc cèntric, de fàcil accés i molt concorregut, l’ha fet ideal per a que milers de ciutadans hagin pogut utilitzar el seus serveis i gaudir de les seves activitats i exposicions. Recentment s’ha fet públic que Can Ricart deixarà de complir aquesta funció i serà remodelat per ser destinat a altres usos municipals d’atenció al públic, però no s’ha concretat cap alternativa, ni s’ha informat de cap pla de sales culturals a curt o mig termini, ni s’ha consultat aquest tancament amb els col·lectius de l’àmbit cultural de la ciutat.

Federació de Lleida

Via lliure a la tramitació de les lleis de vegueries i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

El diputat d'Esquerra Miquel Àngel Estradé ha defensat que ‘totes les societats del món amb una personalitat nacional definida i amb un projecte de país propi creen el seu propi model de visió territorial quan disposen dels instruments legals i polítics adients', prioritzant el seu propi model d'organització política. Per això ha qualificat d'incomprensible que no disposem d'aquesta divisió territorial, quan ‘el catalanisme fa trenta anys que té l'hegemonia social, política, cultural i institucional'. Segons Estradé, ‘és imprescindible tenir un model de divisió territorial propi perquè és la millor manera d'atansar el poder al ciutadà i d'atansar el ciutadà al poder per tal d'oferir-li uns serveis de proximitat'. El diputat independentista també ha retret a CiU la necessitat de legislar fins l'últim dia de la legislatura: ‘algú es creu que la societat catalana es pot permetre perdre un any de cada quatre?' I ha matisat que ‘l'últim any ha de ser l'any en què aquest Parlament i aquest Govern treballin amb més intensitat perquè ja hi ha uns acords que s'han anat articulant i que després es poden convertir en textos legislatius'.

Federació de Lleida

Esquerda inclou en el pla industrial demanat avui pel senat la prioritat de l'Eix Mediterrani del transport

Josep Maria Esquerda, senador per Lleida d’Esquerra, dins del grup parlamentari de l’entesa i portaveu d'indústria del grup, ha presentat una esmena a una moció del PP que ha estat acceptada en part pel grup popular. Esquerda ha mostrat la seva satisfacció perquè en aquesta moció, que conta amb el suport de tothom i que ha estat acceptada, demana al Govern que desenvolupi un Pla de Política Industrial 2010-2020. La moció incloïa la petició de prestar atenció als sectors d'Automoció, Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Biotecnologies, Aeroespacial i Renovables. Per Esquerda és necessari afegir els sectors del transport agroalimentari i farmacèutic, donada la seva importància a Catalunya. També Esquerda ha assolit incloure en aquesta moció l'impuls a les infraestructures del transport prioritzant el desenvolupament de la connexió ferroviària pel trànsit de mercaderies de l'arc mediterrani, des d'Algesires fins a Port-Bou.

Federació de Lleida

Cabasés defensa valentia i coherència davant la llei de successions

‘Valentia per anunciar canvis que es compleixen, de compromisos assolits, d'un Govern que en època de forta crisi aposta per les polítiques socials i les polítiques de reactivació de l'activitat empresarial en un marc de davallada d'ingressos, amb valentia per reformular un impost injust, encara que comporti deixar de percebre uns ingressos', ha dit. La diputada lleidatana també ha reclamat ‘coherència per donar resposta a una reivindicació social reformant en profunditat l'Impost, però sense suprimir-lo, ja que això només afavoriria les rendes més altes'. Cabasés ha defensat una reforma que considera molt positiva perquè ja va entrar en vigor l'1 de gener d'enguany, data en què la rebaixa ja es compleix en el 86% de les liquidacions i que en millora la progressivitat, incorporant unes quantitats addicionals, a sumar a les exempcions, de 150.000 euros per a cònjuges i 125.000 per a fills. A més, aquesta eina de justícia tributària és sensible amb els col·lectius més febles, en preveure una reducció addicional per als majors de 75 anys i persones discapacitades.