Locals d'Esquerra

Totes les notícies

11 setembre, breda
La selva

Breda celebra l'11 de setembre amb un dinar popular

Les seccions locals d'ERC i JERC de Breda han organitzat per tercer any consecutiu un dinar popular per commemorar l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. Els actes, però, començaran amb una ofrena floral a l'estàtua a Mossèn Pere Ribot que hi ha situada a la plaça de l'Església. El candidat a l'alcaldia de Breda, Dídac Manresa, i el diputat d'Esquerra al Congrés espanyol, Francesc Canet, s'encarregaran de fer els parlaments pertinents. A les dues del migdia començarà el dinar popular, que comptarà també amb la presència de la Consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. El menú constarà d'aperitiu, amanida, arrossada, postres i begudes. Els tiquets valen 6 euros i es poden reservar trucant al telèfon 679392456 (Bernat) o enviant un correu electrònic a breda@esquerra.org L'any passat, el dinar popular va aplegar una setantena de comensals, fet que ha consolidat l'acte com un més dels que organitza al llarg de l'any la secció republicana i independentista de Breda.

marxa, torxes
La selva

Hostalric celebra la Diada amb la segona marxa de torxes per la independència

Les seccions locals d'Esquerra i JERC d'Hostalric han convocat la segona marxa de torxes per la independència, que es durà a terme el proper divendres 10 de setembre a la nit. L'acte, que servirà per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, començarà quan faltin 30 minuts per la mitjanit a la Torre dels Frares. A les 12 en punt, s'iniciarà la marxa que conduïrà els assistents fins al fossar del castell d'Hostalric, lloc on hi haurà la lectura del manifest, el Cant dels Segadors i una actuació musical. La vetllada finalitzarà amb carquinyolis, fruits secs, moscatell i ratafia per tothom. La marxa de torxes arriba a Hostalric a la seva segona edició, després que l'any passat s'estrenés amb un èxit de públic. Més de 150 persones van secundar la crida d'ERC i JERC d'Hostalric, i van consolidar d'aquesta manera un acte que es farà a diverses poblacions de la comarca de La Selva. A Blanes, Acció Cultural Es Viver ha convocat la ciutadania a dos quarts de dotze de la nit davant l'Ajuntament, on s'iniciarà una marxa fins la roca de Sa Palomera.

Ebre

El grup de suport a Esquerra de Campredó qualifica de "fita històrica" l'aprovació de l'EMD

Arran de l’aprovació avui per part del Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya de la creació de les entitats municipals descentralitzades (EMD) de Campredó i Bítem, el grup de suport a Esquerra de Campredó ha manifestat la seva satisfacció. Josep Esquerré, portaveu del grup, ha afirmat que “estem davant d’una fita històrica, i molt reivindicada per la gent de Campredó”. Segons Esquerré “la creació de l’EMD permetrà una major proximitat i autonomia de gestió dels serveis públics que té aquest nucli de població, poder accedir a noves fonts de finançament així com també una elecció directa per part dels campredonencs del president de l’EMD en les properes eleccions municipals”. El grup de suport a Esquerra de Campredó ha volgut expressar el seu agraïment i felicitació cap el partit republicà. Segons Esquerré “el paper d’Esquerra des del Departament de Governació de la Generalitat i el compromís dels seus serveis territorials i de la Delegació del Govern, ha estat clau per poder aconseguir l’aprovació de l’EMD aquesta legislatura”.

Ebre

Esquerra organitza diferents actes per commemorar la Diada i reivindicar la independència

Tant la Federació de l’Ebre d’Esquerra com diverses seccions locals del partit organitzaran actes i activitats per commemorar l’Onze de Setembre. Pel que fa a la Federació, organitza un sopar amb militants i simpatitzants al restaurant l’Ardiaca de Campredó el proper dijous 10 de setembre. Aquest acte també servirà per celebrar l‘aprovació per part del Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya, aquest mateix dimarts, de la creació de l’entitat municipal descentralitzada de Campredó (EMD). Actes previstos pel dissabte, 11 de setembre: - 10.00 h a la Plaça Carles III de la Ràpita la secció local d’Esquerra organitza una botifarrada popular per la independència de Catalunya. - 11.00 h al cim de Caro, el més alt de les Terres de l’Ebre, la secció local de Roquetes farà la penjada de l’estelada i un esmorzar popular. - 12.00 h al Passeig del riu de Ferreries, Tortosa, la secció local d’Esquerra celebrarà un vermut popular per la independència de Catalunya.

Premià de Dalt

ERC es reuneix amb Premia de Dalt decideix

el grup municipal d ' ERC , ,membre actiu del colectiu Premia de Dalt decideix, va rebre ahir la peticio de portar al plenari municipal l adhesio als municipis moralment exclosos de constitució i que la estelada fos plantada a la plaça de la fabrica . el grup municipal d' erc va confirmar el seu suport a les dues peticions i fara arribar la seva postura a la resta de membres del govern municipal

Premià de Dalt

consell de cultura

dimarts 7 de setembre a les vuit del vespre , s' ha convocat al consell de cultura de Premià de Dalt , el membres del consell es reunirant a al  masia de Can Vatlleria , on va neixer el poeta i politic local Valeria Pujol i Bosch a l' ordre del dia  es repasaran les activitats de jazz , festival de musica i cinema de terror , es presentaran les activitats de tardor i es donaran criteris per desplegar el Pla d' accio Cultural

Presentació web
Vilafranca del Penedès

Esquerra-Vilafranca aposta per les noves xarxes socials en la nova web

Fer una web que s’apropi a la ciutadania. Aquest és l’element principal de la renovació del web d’Esquerra-Vilafranca segons paraules del secretari de política municipal i membre de la comissió electoral Albert Zafra. La web, que ja és operativa, ofereix un disseny totalment renovat, modernitzant-la i adaptant-la d’aquesta manera a la nova imatge del partit, permeten que els continguts es puguin compartir a través de les xarxes socials. La nova web local és molt més accessible i incorpora, a més de notícies sobre l’activitat d’Esquerra-Vilafranca, continguts regionals i nacionals. També s'han millorat les agendes amb més informació, fent-les més visibles i de més fàcil accés, s'han creat noves seccions, com la d’opinió, i s'ha inclòs un cercador que permet navegar fluidament per tota la informació que conté la web. Una de les apostes més importants amb què s’ha innovat és la introducció de continguts multimèdia. A la pàgina inicial s’hi pot trobar l’apartat de vídeos, on actualment s’hi destaca l’espot que els republicans estan emetent perquè la ciutadania pengi senyeres i estelades al balcó en motiu de la Diada Nacional de l’11 de setembre.

diada 2010
Bages

Diada nacional de Catalunya

Benvolguts/des, Com sabeu, aquest proper cap de setmana hi haurà un munt d'actes per celebrar la Diada Nacional. En arribar l'11 de setembre tots els catalans, d'una manera o altra, ens disposem a commemorar aquesta efemèride. L'actualitat política de Catalunya ens ofereix prou elements de debat i de posicionament de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Amb tot, el que ens cal és demostrar i manifestar la nostra voluntat de ser i decidir el què volem ser com a nació. Tots els actes que es celebren arreu ens conviden a participar-hi. Us convidem a participar als actes del vostre poble o ciutat, sinó afegiu-vos als actes més rellevants que es faran a Manresa, Moià o Cardona. No us descuideu de penjar estelades als balcons i finestres. Us recordem que a la seu d'ERC a Manresa tenim senyeres i estelades. Que tingueu un bona Diada!

bassas, franch, sociovergencia
Torelló

Jordi Casals: "La sociovergència de Torelló no ha tornat a saber estar a l'alçada del país"

Òmnium Cultural va fer arribar una petició per tal que l'ajuntament s'adherís al manifest de l'11 de setembre que pren l'esperit de la manifestació del 10 de juliol. El grup municipal d'ERC-AM Torelló va mostrar la seva predisposició a que l'ajuntament s'adherís al manifest, a l'igual que també va fer ICV. L'equip de govern, en Junta Local, va desestimar l'adhesió amb una oposició clara del PSC i una manca de voluntat de CiU de desmarcar-se del seu soci de govern. Des del grup independentista es lamenta que en l'equip de govern sociovergent prevalgui sempre el tacticisme i l'equilibri intern que els posicionament propis i legítims de cada grup, sobretot en el cas de CiU. El portaveu d'Esquerra, Jordi Casals ha volgut mostrar la seva "decepció perquè l'ajuntament de Torelló no ha tornat a estar a l'alçada a nivell nacional, tal com va passar amb la consulta del 13D", però ara, a més, d'una manera agreujada pel fet que Omnium és una entitat significativa en el catalanisme i el manifest recull l'esperit d'una manifestació que tots els partits representats a Torelló s'hi van adherir obertament i proactivament.

Esquerra Cervelló
ERC Cervelló

Durant el passat ple extraordinari es va aprovar la retallada dels sous dels regidors

En el darrer  Ple extraordinari, es va aprovar amb el vot favorable d'ERC rebaixar el sou dels regidors. Concretament els percentatges a aminorar són : el 7% del sou de l’alcalde, el 6% el sou dels regidors amb dedicació exclusiva i el 5% a la resta de regidors de l’equip de govern. També es va aprovar rebaixar un 5% per l’assistència dels portaveus dels grups municipals a les comissions informatives, juntes de portaveus i comissió especial de comptes . I un 5% per assistència als Plens municipals, a tots els regidors de l’oposició.

La Llotja
Lleida

El Grup d’ERC a la Paeria exigeix a la Regidoria de Participació que expliqui per què dóna entrades gratuïtes per a la Llotja i amb quin concepte

Avui una bona colla de pensionistes lleidatans han rebut el següent SMS per part de la Paeria: “Us convidem amb 2 entrades a la Llotja el 12 de setembre. Recollir abans del dia 8. Rambla Ferran 15, 5È”. La consigna era clara: atesa l’escassa venta d’entrades la Paeria utilitza la base de dades per omplir el teatre com sigui. Però l’error o el problema va més enllà, ja que s’han enviat més SMS que entrades hi ha disponibles, la qual cosa ha provocat confusió i molèsties a molts d’aquests sorpresos receptors, que s’haurien apropat al lloc en qüestió per a recollir l’entrada i s’han trobat amb que no n’hi havia per a tothom. No ens sembla gens correcte que l’Ajuntament “utilitzi” la gent gran, primer perquè no és ètic fer-los anar per omplir teatres com si fossin extres d’un anunci publicitari i, en segon lloc, perquè no podem marejar-los d’aquesta manera tan flagrant. Des d’Esquerra demanarem una explicació a la Regidoria de Participació Ciutadana perquè ens expliqui què ha passat i si aquesta pràctica sol ser habitual.

Osona

Es cancel.la la conferència del Conseller Tresserras a Vic, però es manté l'entrega del Premi SOMVIC

Ramon Fontdevila, responsable del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, substituirà en l'entrega del premi SOMVIC al Conseller de Cultura. L'acte començarà amb unes paraules del diputat Josep Maria Freixanet i el preisent d'Esquerra Vic Josep Maria Font. Després l'Hereu de Catalunya, Aleix Gorchs i Rovira de Seva, farà una breu introducció de la importància del reconeixement de les entitats i del foment de les tradicions catalanes i de la nostra cultura. Acte seguit, Joan López presentarà el premi SOMVIC i, juntament amb Fontdevila, lliuraran el 1er Premi SOMVIC a una entitat, persona o institució en reconeixement de la seva tasca en defensa de la cultura, les tradicions i el patrimoni dels Països Catalans, així com en defensa dels valors republicans, democràtics i nacionals, des de la ciutat de Vic. El premi SOMVIC s’atorgará anualment als voltants de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. El jurat que ha escollit el guanyador/a del premi ha estat format pel regidor de Vic, Joan López; el secretari de Formació d’ERC Vic, Jordi Bertran; Josep Mª Diéguez, secretari de Política Parlamentària d’ERC Vic; Joan Freixanet, militant històric de la secció local de Vic, i Dolors Solà, directora del Centre per a la Normalització Lingüística d'Osona.

Puigcercós, Parlament, Grup, Tarragona
Camp de Tarragona

Joan Puigcercós diu que “podem fer història en aquestes eleccions”

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, en conèixer la data de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, ha afirmat que “a partir d'ara se'ns dóna l'oportunitat de canviar la història amb aquestes eleccions i trobar una sortida a l'actual atzucac autonòmic” i, en aquest sentit, ha recordat que per a Esquerra “la sortida més ràpida és fer un referèndum perquè la ciutadania pugui decidir si el futur de Catalunya ha de passar per la independència”. El republicà ha insistit que pactarà amb aquells que defensin la possibilitat de celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Cal tornar a fer sentir el “crit unànime” de la manifestació del 10 de juliol a Barcelona i que els catalans han de poder decidir el futur que volen. Amb tot, Puigcercós ha dit que “ha arribat l'hora de jugar el partit” i que els ciutadans d'esquerra poden canviar la història del país. “Avui ja sabem el quan”, ha dit, “però allò que és important és de què es parlarà fins que aquesta arribi'” ha posat com a exemple “com sortim de la crisi i com consolidem polítiques que s'han fet en benestar, educació i sanitat”.

Jordi Ausàs amb la Secció Local d'Esquerra a Guíxols davant l'estelada
Sant Feliu de Guíxols

El Conseller Jordi Ausàs visita Sant Feliu de Guíxols

El passat dilluns 6 de setembre el Conseller de Governació Jordi Ausàs va participar amb la Secció Local d’esquerra a Sant Feliu de Guíxols, en una xerrada sobre la Llei de Consultes. Una trenta de persones van assistir a l’acte, que va ser presentat pel regidor d’Esquerra a la ciutat, Jordi Vilà, i on Ausàs va explicar l’obra de govern duta a terme des de governació en els darrers 4 anys. Segons Ausàs “Amb el 14% dels vots, Esquerra al govern a impulsat polítiques de transformació en clau social i en clau nacional, sentant espais de sobirania i estructures d’Estat” L’acte va conclure amb un petit debat entre el Conseller i els Assistents a l’acte.  

ERC Badalona

Vine a l'esmorzar independentista de la Plaça Constitució!

Esquerra Badalona vol posar èmfasi enguany en el tradicional esmorzar independentista de la Plaça Constitució. Ja com a data més que consolidada a l'agenda de l'independentisme badaloní, aquest esmorzar popular que venim organitzant des de fa molts anys la gent d'Esquerra és un punt de trobada del sobiranisme de la nostra ciutat. Podeu donar suport a l'esmorzar que organitzem des de l'esdeveniment del Facebook d'ERC Badalona que hem creat en motiu de l'acte. A banda d'això, com a novetat especial, l'acte solemne de la nit anterior a la Plana, serà substituït per una ofrena floral conjuntament amb Reagrupament.cat a la mateixa Plaça Constitució a quarts de dotze, tot acabada la jornada cultural que organitza Òmnium en motiu de la Diada. Us deixem el llistat d'actes d'enguany: Divendres 10 de setembre A quarts de dotze - Després de la trobada d'Òmnium, Esquerra Badalona conjuntament amb RCat farem una ofrena commemorativa a la Plaça Constitució. Dissabte 11 de setembre 10:00 - Esmorzar popular independentista a la Plaça Constitució.

Inauguracio Plaça de l'Estació
Molins de Rei

Comencen les obres de l’eix comercial del Carrer Major

Dilluns 6 de setembre van començar les obres del Carrer Major que transformaran definitivament el Centre Vila. La durada de les obres és de 2 mesos aproximadament i el projecte contempla el canvi de la xarxa d'aigua i electricitat, el clavegueram i la pavimentació del carrer en plataforma única. Amb l’actuació s’aconseguirà transformar un carrer degradat, amb voreres estretes, molta circulació de vehicles i amb una gran presència de comerços en un espai apte per a les persones i per a la promoció del comerç, un actiu econòmic de la vila. La plataforma única i la regulació del trànsit rodat a partir de les 17h i els caps de setmana faran de la totalitat del carrer Major un Eix Comercial i cívic de primer nivell. Esquerra ha impulsat com cap altra formació política la remodelació del Centre Vila. El període 2003-2010 ha estat el de major inversió al Centre Vila, coincidint amb la presència no casual d'Esquerra al Govern Municipal i a la Generalitat de Catalunya.