Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Premià de Dalt

primer aniversari de premiadedalt decideix

el mati i migdia de diumenge 12 D, ha servit per celebrar a sant jaume l'assemblea popular del primer aniversari de premia de dalt decideix, Carles Mora , alcalde d' Arenys de munt , Julia Carbonell de la mesa nacional de consultes i Roser Maresme de maresme decideix varen fer costat al acte reivindicatiu , que va tancar se amb un dinar a la sala orfeo

Cubelles, Casal Josep Mestres

A la gent d'ERC (en el sentit més ampli i ambiciós possible...)

Des d’una perspectiva històrica, les arrels d’ERC són el republicanisme històric, el radicalisme democràtic, el liberalisme emprenedor, el cooperativisme agrari, el sindicalisme anarquista, el cristianisme social, el laïcisme pedagògic... En altres paraules, les dels primers regidors republicans de Barcelona que, tot just prendre possessió de les seves actes, van començar a enderrocar la Ciutadella a cops de pic... Les dels defensors del sufragi universal masculí i femení, com l’Enriqueta Gallinat, i les d’aquells que concebien les estructures institucionals construïdes de baix a dalt, des dels municipis fins al federalisme europeu, com Pi i Margall... Les dels menestrals, pèrits i petits empresaris que modernitzaven el país amb els seus coneixements, amb les seves idees i arriscant els seus diners... Les dels pagesos que lluitaven per accedir a la plena propietat de la terra, com en Francesc Riera, i que s’agrupaven per construir les grans “catedrals del vi” modernistes, com les d'en Cèsar Martinell.

Cassà de la Selva

Presentació del projecte d'asfaltat del camí dels metges

L'Ajuntament va convocar el passat diumenge 12 de desembre els veïns del Veïnat de Verneda per tal de presentar-los el projecte d'asfaltat d'aquest camí, obra llargament reivindicada. En el transcurs de la presentació es va fer una breu referència sobre com s'ha desenvolupat aquest projecte, des del seu encàrrec fins a l'aprovació definitiva del mateix. Les principals característiques d'aquesta actuació són: - Longitud del camí a asfaltar: 2.450 m. - Secció prevista de 5 metres per facilitar l'encreuament dels vehicles - Termini d'execució de l'obra de 3 mesos Pel que fa al finançament de l'obra, aquesta té un cost de més de 458.000 euros i es disposa d'una subvenció del PUOSC per l'anualitat 2011 que puja a la quantitat de 289.000 euros, un 63% del total. En la mateixa reunió es va exposar que la resta es financiaria a parts iguales entre l'Ajuntament i els veïns, que hi aportaran un 18,5% del cost total de l'obra.

El candidat, Carles Onsurbe, durant la presentació
Alboraia

Esquerra-Alboraia i SIA presenten el seu candidat a l'alcaldia

El passat divendres 10 de novembre, Esquerra-Alboraia i Socialdemòcrates Independents d'Alboraia (SIA) van presentar, davant d'un centenar de veïns del poble, Carles Onsurbe i Garcia, que serà el candidat de la coalició Esquerra SI. L'Acte va comptar amb les paraules de Carme Trinidad, actual regidora del SIA, i d'Agustí Cerdà (president d'Esquerra-País Valencià) que va presentar el candidat Carles Onsurbe. Segons el candidat republicà "la política és l'únic argument que tenim els honestos contra els corruptes" així mateix, Onsurbe va fer un discurs ple d'optimisme en que va encoratjar als veïns i veïnes d'Alboraia "No tot està perdut, la societat es mou, la societat valenciana i la gent d'Alboraia sempre lluita per tirar endavant". Carles Onsurbe va presentar la coalició entre Esquerra-Alboraia i SIA com "Un projecte obert, que pretén sumar" en aquest sentit va explicar que "En aquest camí ens hem trobat gent honesta que volem fer política d'esquerres i en clau valenciana.

Vallès Occidental

Ridao adverteix que CiU manté les "velles receptes pujolistes"

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, després de conèixer la decisió de Mas sobre el futur de Duran i Lleida, ha advertit que ‘comencem a observar certs tics del passat’. Ridao ha considerat que, tot i que és legítim que Mas estructuri el nou govern com ell vulgui, el fet que hagi decidit no fer Duran i Lleida conseller en cap i el mantingui com a cap del grup parlamentari de CiU a Madrid, alhora que assumeix la responsabilitat de presidir la comissió mixta Estat-Generalitat, o sigui responsable de l’acció exterior del Govern, ‘és un retorn a les velles receptes del passat’. ‘Recorda la vella recepta pujolista de mantenir una relació a Madrid de certa tensió identitària, per escalfar la parròquia, alhora que exerceix la capacitat d’influència política i el peix al cove’, ha dit Ridao. ‘És una recepta vella i caducada que ens retorna al pujolisme de l’últim quart de segle’. D’altra banda, el dirigent independentista s’ha referit al nou model aeroportuari que s’aprovarà el proper dimarts al Congrés dels Diputats.

Carles Onsurbe amb Esther Roig, presidenta de l'ONG
Alboraia

Esquerra-Alboraia dóna suport a l'ONG Menuts del Món

Esquerra-Alboraia dóna suport a l'ONG valenciana, Menuts del Món. Aquesta ONG treballa amb la ferma voluntat de donar suport  al desenvolupament integral dels xiquets i xiquetes sense recursos ni oportunitats. Menuts del Món és una organització no governamental, sense anim de lucre, que treballa amb projectes de cooperació i desenvolupament en defensa dels drets de la infància. El seu objectiu principal és fer acomplir la Convenció Internacional dels Drets del Nen, del 20 de novembre de 1989. El passat divendres, Esquerra-Alboraia va donar suport al seu treball venent flors de pascua entre els assistents a la presentació de Carles Onsurbe i Garcia com a candidat a l'alcaldia d'Alboraia. Sota la premissa "La compra d'esta flor equival a un plat de calent durant un mes" els beneficis serviran per financiar la tasca d'aquesta organització. Segons Carles Onsurbe, "Perquè els xiquets i xiquetes són el futur de tots nosaltres, Esquerra-Alboraia dóna suport a Menuts del Món i a tota iniciativa que tinga com a prioritat la defensa dels infants, i com ells creiem que les xicotetes accions són capaces d'aconseguit la transformació social".

PRODIS celebra el seu 50è aniversari
Terrassa

Medalla d'honor de Terrassa a PRODIS

El passat dijous l’Ajuntament de Terrassa va lliurar a l’entitat terrassenca Prodis la Medalla d’Honor de Terrassa. El moment per fer-ho no pot ser més idoni, ja que enguany la Fundació està celebrant el seu 50è aniversari. L’acte va comptar amb la participació d’Isaac Albert, Tinent d’Alcalde d’Acció Social i Drets Civils. PRODIS, és una entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre destinada a l’assistència i la promoció integral de les persones adultes amb discapacitat psíquica, malaltia mental o paràlisi cerebral. I també és una entitat amb mig segle d’existència, cinquanta anys en els que han fet ciutat dia a dia. En paraules d’Albert “és un privilegi per Terrassa disposar d’entitats com prodis, que amb la seva projecció, capacitat de treball i dinamisme forgen teixit i consciència social fent una feina força difícil i complicada: l’atenció a les persones amb necessitats especials.” A la seva tasca s’hi afegeix l’objectiu de fer visibles aquestes persones que en l’actualitat conviuen amb la resta de la població, amb tota normalitat.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra és present a la marxa reivindicativa al Molí des Castellet, a Calvià

El president d'Esquerra i candidat al Parlament, Joan Lladó, juntament amb la també candidata Cathy Sweeney i d'altres membres de l'executiva del partit republicà, com ara el secretari de Política Territorial, Joan Vicenç Lillo, van participar ahir, diumenge, a la pujada reivindicativa al Molí des Castellet, de Calvià. El molí està catalogat com a bé d´interès etnològic per l'ajuntament de Calvià i es troba en zona ANEI, però les entitats convocants demanen també que es declari Bé d´Interès Cultural per el seu valor paisatgístic i històric, ja que antigament s'hi celebraven els Pancaritats.L'acte ha volgut palesar, així mateix, l'omissió d'obligacions de l'administració envers el molí, així com les diferents irregularitats que s'han duit a terme en el seu conjunt: destrucció per abandonament, obres il.legals a les casetes de roters i instal.lació d'una barrera al camí públic. En relació en aquesta darrera qüestió, Joan Lladó ha declarat que “aquest és un cas més de l'ús inapropiat que alguns propietaris fan dels camins públics, barrant-ne el pas per sobre qualsevol normativa legal”.

Molins de Rei

Victor Puntas satisfet per la inclusió de Molins de Rei en el projecte Xarxa Oberta, operador neutre de telecomunicacions que ha impulsat la Generalitat

La Xarxa Oberta es desplegarà a les seus corporatives de la Generalitat amb infraestructura disponible i a 281 municipis de Catalunya. L'objectiu és millorar l'intercanvi de dades entre les administracions i establir les bases per estendre projectes que requereixen gran capacitat de banda ampla, com el diagnòstic mèdic a distància, la recepta electrònica o les declaracions judicials. A més, la Xarxa Oberta permetrà a l’empresa concessionària posar l'excedent de capacitat de la xarxa al mercat majorista durant els 20 anys que dura el contracte, en les condicions que dicti la Comissió Europea. Després del període fixat, la xarxa tornarà a estar a disposició de la Generalitat. Víctor Puntas, 1r tinent d’Alcalde, ha destacat que "Esquerra ha fet una aposta clara pel desplegament de les noves tecnologies i amb aquest projecte es tracta de garantir la igualtat d'oportunitats tecnològiques entre territoris, i amb elles, tot el que comporta d'impuls al teixit productiu, de modernització de l'administració i de beneficis per a la ciutadania que comporta l’avenç de les noves tecnologies".

miquel del roig, breda, concert
Breda

Més de 1.000 persones consoliden els concerts de desembre d'ERC i JERC de Breda

La tercera edició dels concerts del Desembre Independentista organitzats per ERC i JERC de Breda s'han tancat amb un èxit absolut pel que fa a nivell de públic. En total, més de 1.000 persones van passar durant les dues nits pel Cercle Bredenc, que es va omplir divendres i dissabte amb propostes musicals ben diverses. Divendres, més de 400 persones van presenciar el concert de Banda Bandarra, Miquel del Roig i PD Fotlifoc. Els primers a tocar van ser els de Santa Coloma de Farners, que van mostrar un repertori d'ska d'alta qualitat que els consolida com un grup de referència a la comarca. Després, va seguir el cantautor de les Terres de l'Ebre Miquel del Roig, que va repetir a Breda per tercer any consecutiu. El concert de Miquel del Roig va coincidir amb els moments de màxima afluència de públic, que no van parar de repetir les lletres de les seves cançons. Per acabar la nit, el punxadiscs maresmenc Fotlifoc va oferir una sessió de rumba, ska i altres ritmes. La nit més multitudinària, però, va ser la de dissabte, on més de 600 persones van passar pel Cercle Bredenc per escoltar els DJ's Pepesicko i Jordi MB.

Carles Onsurbe
País Valencià

Onsurbe: "Treballem per avançar cap al futur del nostre poble, per fer possible el canvi a Alboraia"

Esquerra-Alboraia va presentar el seu candidat per a les properes eleccions municipals, Carles Onsurbe, el passat divendres en un acte al que van assistir al voltant d'un centenar de persones. En el seu discurs, Onsurbe va declarar que 'l'honradesa, la dignitat del treball i la transmissió de la nostra cultura són eixos i referents per a nosaltres. En aquest camí ens hem trobat Esquerra i SIA, gent jove que vol escoltar i escolta la veu de l’experiència per a avançar cap al futur del nostre poble i la nostra gent, per a fer possible el canvi a Alboraia. Cal treballar per la dignitat d'Alboraia i per recuperar l'estima de la terra'. El candidat va ser presentat per Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià, qui va felicitar l'equip d'Esquerra-Alboraia per la feina feta i pel seu projecte per a Alboraia, tot manifestant que  'davant la creixent feixistització del País i la falta de valors democràtics, els republicans treballem arreu del País per tal de lluitar per la recuperació democràtica.

Bernat Joan
Eivissa

Bernat Joan participa a Brussel·les a la Confèrencia Internacional de la xarxa NPLD sobre la cooperació i el suport a la diversitat lingüística d'Europa

El secretari de Política Lingüística, Bernat Joan ha participat en les jornades de la Comissió Executiva de la Network to Promote Lingüístic Diversity (Xarxa per a la Promoció de la Diversitat Lingüística). Catalunya està adherida des de l’any 2008 a aquesta xarxa que té per objectiu influir en les polítiques de la Unió Europea relatives a la política lingüística i a la gestió de la diversitat lingüística i a l’hora promoure la diversitat lingüística en el context d’Europa. L’objectiu d’aquestes sessions de treball ha estat marcar l’ estructura i funcionament de la xarxa i definit els objectius per als propers. Els assistents també han presentat ponències sobre bones pràctiques compartides i s’ha fet el seguiment dels projectes que la xarxa està desenvolupant des de fa tres anys. Es tracta de projectes de toponímia, usos lingüístics dels joves, i transmissió lingüística. El president de la NPDL, Meirion Prys Jones, apostava que l'objectiu essencial de la xarxa durant els propers anys ha de ser el de garantir que les llengües d’abast mitjà i minoritàries formin part del panorama europeu, del projecte europeu.