Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Illes Balears i Pitiüses

PSM-Esquerra-Verds denuncia que l’Ajuntament ha amagat més d’un any un informe tècnic que insta a apuntalar Can Bauçà.

Representants de PSM-Esquerra-Verds han oferit aquest dilluns dia 20 de setembre una roda de premsa per donar a conèixer un informe tècnic de l’Ajuntament de Manacor, elaborat en base a unes proves encarregades a una empresa especialitzada, en què s’indica que l’estructura de l’edifici de Can Bauçà no està en bon estat i que una part necessita ser apuntalada. Segons Sebastià Gaià, portaveu del Grup Municipal “aquest informe, elaborat per l’arquitecte municipal a partir dels resultats de les proves fetes per tècnics, fa més d’un any que existeix i, per una banda l’Ajuntament no ha gosat fer-lo públic i, per l’altra, encara no n’ha seguit les recomanacions i Can Bauçà no està apuntalat”. Lamenten que el passat mandat l’equip de govern fes tots els esforços del món per tal de comprar Can Bauçà i ni tan sols es preocupàs, abans de fer la compra, de fer mirar l’estat de l’estructura d’un edifici d’un milió d’euros. El regidor considera que hi ha una sèrie de fets que són greus i que se n’han d’exigir responsabilitats per: - Comprar un edifici que no se sap a què es destinarà.

ERC Cervelló

Joan Tardà a la Fira de Cervelló

Esquerra Cervelló ha convidat a la fira d'enguany al Diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà. Tardà assistirà el dissabte 2 d'octubre cap a les 18h, convidat per la secció local d'Esquerra Cervelló. En Joan Tardà i Coma (Barcelona, 1953) és un polític català. Llicenciat en Filosofia i Lletres, és catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes en un institut d'ensenyament secundari. Ha estat regidor de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat per Esquerra Republicana de Catalunya i diputat al congrés del Diputats de 2004 i 2008. Ha destacat en la seva tasca parlamentària per les seves intervencions en català, cosa que l'enfrontaren sovint amb el president de la Cambra, Manuel Marín González, i per les propostes sobre la Llei de Memòria Històrica, i la Llei de l'avortament entre d'altres. Esteu tots convidats a passar per l'estand d'Esquerra una estona i conversar amb en Joan. Us hi esperem!

Central nuclear de Confrents
País Valencià

Josep Lozano: 'el País Valencià, per la falta d'articulació política que patim, ens convertim una vegada més en l'abocador d'Espanya'

Josep Lozano, president de la Sectorial de Medi Ambient d'Esquerra Republicana del País Valencià, ha criticat la possible decisió del Govern espanyol d'ubicar el cementeri nuclear a la població valenciana de Zarra, manifestant que 'una vegada més som el País Valencià, per la falta d'articulació política que patim, el territori que s'ha de convertir en l'abocador de tot l'Estat espanyol'. En paraules del dirigent republicà, 'Esquerra, per coherència amb el que sempre hem dit, estem en contra del cementeri nuclear perquè es tracta d'un baló d'oxigen per a la prolongació de la vida de les centrals nuclears i no resol el problema dels residus però, a més a més, pensem que tant el País Valencià com el conjunt dels Països Catalans ja tenim una càrrega nuclear molt elevada, amb Ascó, Cofrents i Vandellòs, com per acollir novament una instal·lació d'aquest tipus'. Lozano ha incidit en que 'el que ens ha portat a aquesta situació és la falta de resistència dels actuals dirigents de les institucions valencianes' i ha afegit que 'els valencians sembla que traguem amb tot, no només hem de patir l'espoli fiscal sinó també l'espoli del nostre territori'.

Ximo Graña
País Valencià

La sectorial d’Ensenyament d’ERPV "Gonzalo Anaya" valora molt negativament l’inici de curs escolar en primària, secundària, EOI i FP

La sectorial d’Ensenyament ha valorat aquest inici de curs escolar no universitari molt negativament ja que està 'marcat per una planificació contra l’escola pública valenciana', segons paraules del seu president, Ximo Graña. Ja al mes de juny, la Sectorial acomiadava l’any escolar preocupada per les retallades pressupostàries en Ensenyament previstes per l'actual Govern valencià, que 'aprofitava el moment de retallades unilaterals del govern espanyol en les polítiques socials per amagar la prioritat del PP: crear una doble xarxa que privilegia l’escola concertada religiosa', ha denunciat Graña. Per al dirigent republicà, 'ara toca el torn no només als pressupostos, sinó que s'eliminen el programes de recuperació d’alumnat “objector”, per atendre estudiants amb dificultat d’aprenentatge en primària i la diversificació de secundària, al mateix temps que Conselleria fa desaparéixer 1.300 places de professors amb la corresponent massificació d’aules que això suposa'.

Pintada al monument a Joan Baptiste Basset a Alboraia
País Valencià

Esquerra denuncia les pintades realitzades en l'escultura de Joan Baptiste Basset a Alboraia

La secció local d'Esquerra a Alboraia ha denunciat les pintades que s'han realitzat en el monument a Joan Baptista Basset, fill d'Alboraia, obra d'Enric Mestre situada a la Platja de la Patacona. 'No entenem com es poden fer pintades en una obra d'art, amb l'agreujant de ser aquesta, un homenatge a la persona més important que ha tingut Alboraia, en tota la seua història', ha a manifestat Carles Onsurbe, president d'Esquerra- Alboraia. Segons Onsurbe, 'en qualsevol lloc del món seria incomprensible que es pintara una escultura. El món de les arts s'ha quedat perplex al vore aquest acte i en comprovar com en el poble de l'autor de l'obra, Enric Mestre, es pinta una escultura d'un artista de reconeixement mundial'. A més a més, el dirigent republicà ha assenyalat que 'pintar aquest monument és anar contra la dignitat del poble valencià, ja que Joan Baptiste Basset ha sigut el màxim exponent en la defensa de les llibertats de les valencianes i valencians, és a dir de la dignitat del nostre poble'.

Alt Pirineu

La Federació Regional de l’Alt Pirineu presenta l’equip de campanya per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya

La Federació Regional de l’Alt Pirineu presenta l’equip de campanya per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya Josep-Lois Sans, actual Cap del programa per a l’Occità del departament de Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, ha estat ratificat com a representant de la Val d’Aran a la candidatura per la demarcació de Lleida En l’acte de presentació de l’equip de campanya hi han participat els presidents comarcals del partit i els candidats de l’Alt Pirineu a les candidatures de Lleida i Girona, encapçalats per Josep Ardanuy i Judith Sanmartí, respectivament L’executiva regional d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Alt Pirineu i Aran, reunida a la Seu d’Urgell aquest matí, ha acordat els membres de l’equip de campanya per a les properes eleccions nacionals al Parlament de Catalunya. D’altra banda, Josep-Lois Sans, actual Cap del programa per a l’Occità del departament de Vicepresidència de la Generalitat, ha estat ratificat com a representant de la Val d’Aran a la candidatura per la demarcació de Lleida.

Oriol Junqueras
ERC Badalona

Junqueras: ‘És indignant la persecució del col·lectiu gitano que promou el Partit Popular per tot Europa’

L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha afirmat que la visita de l’eurodiputada de la UMP Marie-Thérèse Sánchez-Schmid, de la mà del Partit Popular de Catalunya, al barri badaloní de la Salut és un pas més en la persecució del col·lectiu gitano per tot Europa. "És veritat que, en alguns casos, la integració de la comunitat gitana genera dificultats. Però la política d’estigmatitzar la població romaní no ho resolt, al contrari, eixampla la distància amb la resta de la societat, genera més recel, i dificulta encara més la integració. És per això que crec que el PP està duent a terme una política completament irresponsable i que agreuja la situació. El que cal són solucions imaginatives, i no generar més crispació", ha defensat Junqueras. L’eurodiputat republicà també ha recordat que l’expulsió dels gitanos de França és una aberració dels drets humans, i també una vulneració flagrant dels principis fonamentals de la Unió Europea com el de lliure circulació o el de no discriminació per ètnia.

fesol, mongeta del ganxet
Tordera

Tordera impulsa la mongeta del ganxet

El regidor d’ERC a Tordera, Bernat Costas, ha avançat des del seu bloc d’internet que aquesta propera tardor el municipi s’unirà a les poblacions que organitzen jornades gastronòmiques al voltant de la mongeta del ganxet. Aquesta darrera setmana, el consistori ha començat a parlar amb els restaurants del municipi per programar un conjunt d’activitats al voltant d’aquest apreciat llegum. Costas recorda que Tordera és al cor de la D.O. Mongeta del Ganxet, creada per llei fa ben poc, i considera que el seu municipi podria ser la capital. El regidor assegura que el mes de novembre "començarem a exercir-ne" i també recorda que a Tordera "sempre n’hem dit fesol". Aquest llegum, que enguany ha assolit la Denominació d’Origen Protegida (DOP), es cultiva al Maresme i al Vallès, i alguns gastrònoms de prestigi l’han valorat com la millor mongeta del món gràcies al seu gust suau, la gran cremositat i la poca percepció de la seva pell. Notícia extreta de www.diarimaresme.

Osona

Esquerra Compleix arriba a Lluçà, Tona i Torelló

La campanya comarcal Esquerra Compleix arriba aquest dilluns a Lluçà i a Tona i el dimecres a Torelló, amb actes protagonitzats per Josep Maria Palau, delegat del DIUE a la Catalunya Central, Ignasi Doñate, responsable de la projecció internacional de l'esport català, i Carles Bassaganya, director general d'Administracions Públiques i secretari d'Organització d'Esquerra, respectivament. Palau es trobarà amb empresaris de turisme rural i comerciants al monestir de Santa Maria de Lluçà, el millor escenari per parlar del turisme d'interior, basat en la qualitat i la identitat del territori. La trobada es farà a les 20:30 del dilluns. Per la seva banda, Ignasi Doñate parlarà sobre els avenços en els darrers anys en el reconeixement internacional de les seleccions catalanes, així com també les dificultats, sobretot imposades per l'Estat Espanyol, però també pel francès. L'acte es portarà a terme a la sala de plens de l'Ajuntament de Tona a 2/4 de 9 del vespre. Per acabar, en el marc de la inauguració de la nova seu d'Esquerra Torelló, Carles Bassaganya parlarà sobre la Llei de Consultes i el dret a decidir amb els assistents de l'acte dels republicans de Torelló.

Oriol Junqueras
Barcelonès Nord

Junqueras: ‘És indignant la persecució del col·lectiu gitano que promou el Partit Popular per tot Europa’

L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha afirmat que la visita de l’eurodiputada de la UMP Marie-Thérèse Sánchez-Schmid, de la mà del Partit Popular de Catalunya, al barri badaloní de la Salut és un pas més en la persecució del col·lectiu gitano per tot Europa. ‘És veritat que, en alguns casos, la integració de la comunitat gitana genera dificultats. Però la política d’estigmatitzar la població romaní no ho resolt, al contrari, eixampla la distància amb la resta de la societat, genera més recel, i dificulta encara més la integració. És per això que crec que el PP està duent a terme una política completament irresponsable i que agreuja la situació. El que cal són solucions imaginatives, i no generar més crispació’, ha defensat Junqueras. L’eurodiputat republicà també ha recordat que l’expulsió dels gitanos de França és una aberració dels drets humans, i també una vulneració flagrant dels principis fonamentals de la Unió Europea com el de lliure circulació o el de no discriminació per ètnia.

Esquerra recolza l'acte de la Comissió per la Dignitat a Madrid
País Valencià

Esquerra recolza l'acte de la Comissió per la Dignitat a Madrid

El diputat Joan Tardà i els senadors d'Esquerra Josep Maria Esquerda, Pere Muñoz i Miquel Bofill van participar el divendres a l'acte organitzat per la Comissió de la Dignitat a Madrid per reclamar l'anul·lació del judici al president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys. Joan Tardà ha recordat durant l'acte que 'mai aturarem les nostres reivindicacions, perquè amb la dignitat no es comercia'. Més d'un centenar de persones van prendre part de l'acte que va tindre lloc davant l'edifici de Correos de Madrid, actual seu de la Comunitat de Madrid que en el seu dia va acollir les dependències de la Dirección General de Seguridad i on Companys va ser detingut i torturat. Des d'allà, els membres de la Comissió per la Dignitat van exigir l'anul·lació de tots els processos polítics del franquisme i van homenatjar Companys, quan es compleixen 70 anys del seu afusellament.

Joan Tardà
Vilanova i la Geltrú

Joan Tardà aproxima la política

Divendres dia 17 de setembre al local social del Foment Vilanoví la secció local de la ciutat va organitzar un sopar amb diferents militants i amics del partit amb el diputat del partit Joan Tardà. L'acte va tenir una assistència de més d'una trentena de persones i venia inclòs dins dels actes de la diada nacional de Catalunya organitzats pel partit. Al sopar, a banda de membres de la secció local, hi van assistir molts joves externs al partit que van poder qüestionar i reflexionar amb el convidat sobre l'actualitat de la política del país i de la relació entre Catalunya i Espanya. Van sorgir diferents temes i maneres de veure la situació política actual entenent la importància de la política social desenvolupada per Esquerra per promoure una cohesió al país. En el mateix sopar, Joan Tardà va mostrar la feina de polític des d'una visió propera i informal i va posar sobre la taula el paper d'Esquerra a la Generalitat de Catalunya, no només en el tema de la cohesió social sinó també en l'àmbit dels avenços com a país i en el de les polítiques socials per adaptar-nos a les necessitats i demandes de la població per esdevenir un nou estat dins de la Unió Europea.

Carmel Mòdol, candidat d'Esquerra a les eleccions al Parlament
Tàrrega

Carmel Mòdol participa al debat "Camins cap a la independència" a Tàrrega

El republicà Carmel Mòdol va prendre part divendres al vespre al col·loqui-debat "Camins cap a la independència" organitzat per la plataforma Tàrrega Decideix, un acte on una representació de diferents partits independentistes catalans exposaven les seves diferències ideològiques i estratègiques per arribar a la independència de Catalunya. Durant el transcurs de l'acte, Mòdol afirmà que "l'única manera que Catalunya guanyi a Espanya és a través de la democràcia" i, per tant, això ho aconseguirem quan els i les independentistes "siguem majoria". En la mateixa línia, afirmà que "és evident que Espanya es posarà en contra de la independència de Catalunya, però nosaltres tenim la democràcia de la nostra part." El candidat d'Esquerra es distingí de la resta de representats polítics per la seva aposta per donar la veu a la ciutadania i per conèixer de primera mà quines són les demandes d'aquesta. "Hem de mantenir-nos connectats a la ciutadania", assegurà per assenyalar aquesta necessitat.

Periòdic Ciudad de Alcoy
Alcoià

Un final alternatiu

A finals d’agost dos diaris digitals publicaren que l’Ajuntament de Xirivella (PSOE) finançava bandes de l’esquerra pro-etarra. El consistori d’aquest municipi havia contractat el grup alcoià VerdCel amb motiu de les celebracions del 9 d’octubre i des d’aquestes webs afins a l’extrema dreta no dubtaren en acusar els músics de tenir vincles amb “cercles pro-etarres”. VerdCel, com no podia ser d’altra manera, comunicà que emprendria accions legals contra l’autor de l’article i també contra els dos diaris espanyols que publicaren a Internet el text difamatori en qüestió. A principis de setembre, lluny de recular i disculpar-se, aquests altaveus de l’extrema dreta espanyola començaren una frenètica activitat bloggera reafirmant-se amb tot allò publicat, alhora que no perdien oportunitat per a intentar fer burla del grup alcoià. Des d’Esquerra-Alcoi vàrem mostrar el nostre suport a VerdCel a través de la nostra web, fet que aprofitaren, novament, els cadells ultradretans per acusar-nos “d’atacar” i de sumar-nos “a la cruzada de los separatistas catalanes”.

Equips participants al triangular d'Esquerra
Palamós i St. Joan

Triangular de futbol en suport de les seleccions catalanes

Puigcercós ha participat en un triangular de futbol organitzat per Esquerra que s’ha disputat a Palamós per donar suport a les seleccions esportives catalanes. Puigcercós ha dit que ‘Catalunya té la capacitat i el dret de competir internacionalment’ i ha posat com a exemple els grans èxits que han assolit els jugadors catalans en esports com el futbol, el bàsquet o l’hoquei, entre d’altres. ‘El medaller espanyol seria misèrrim sense les aportacions que fan els esportistes catalans’, ha remarcat. Els equips els han integrat membres d’Esquerra de les comarques de Girona, membres de la Seu Nacional d’Esquerra, i un combinat d'amics d'Esquerra. Durant el transcurs del torneig s'ha fet un homenatge a la nostra companya Clàudia Fernández que ens va deixar ahir.

Debat a Cardona
Bages

Debat a Cardona

Ahir a Cardona en el marc dels actes de l'Aplec 18 de setembre hi va haver un interessant debat on els representants dels partits polítics van expressar la seva posició i posicionament pel futur de Catalunya desprès de l'Estatut malmès pel TC. Evident discrepància i fer entre els partits espanyolistes i independentistes. CIU vol el concert econòmic i creu que els catalans encara no estan preparats per la independència, CUP vol la Independència en una Catalunya d'esquerres , Esquerra vol que el poble català es defineixi en una consulta vinculant, per IV cal fer canvis en la Constitució espanyola, pel PSC cal reconduir el que ha dit el TC i no vol la independència de Catalunya, Reagrupament i Solidaritat aposten per declarar unilateralment la independència de Catalunya si al Parlament Català hi ha la majoria suficient.