Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Marxa de torxes 2009
Hostalric

Diada 2010

Després de l'èxit de la marxa de torxes convocada l'any passat, les seccions locals d'Esquerra i de les JERC organitzen la segona pujada de torxes al castell. El programa d'actes és el següent: - 23:30 Concentració de simpatitzants a la Torre dels Frares (davant l'ajuntament) - 00:00 Inici de la marxa de torxes (carrer RAVAL, Plaça dels BOUS, carrer MAJOR, carrer NOU, pujada FORTALESA) - 00:30 Lectura del manifest i cant dels segadors. A continuació, hi haurà una actuació musical i un piscolabis. Us recordem que el dia 11 de setembre hi haurà una ofrena floral oficial a la torre dels frares, amb la participació de partits polítics i associacions del nostre poble. Us hi esperem!

Tram de l'autovia B40 al pas per Terrassa
Terrassa

“Ara i aquí, no parlem del que pensem cada grup en relació a la infraestructura, ni d’alentir un projecte per caprici; la discussió és com la fem, si bé o malament”

Esquerra de Terrassa no és aliena a la preocupació que demostren diversos sectors de la ciutadania i per això, en relació a la B-40 i el traçat previst, des del Grup Municipal d’ERC a Terrassa, Isaac Albert, portaveu del grup, considera que “és molt agosarat, per dir-ho delicadament, defensar que l’Administració pública té patent de cors per saltar-se la legalitat. L’estudi d’impacte ambiental està caducat i cal fer el nou, per poder definir un traçat que sigui correcte i respectuós amb el medi ambient a data d’avui, a 2010 i no a data de 2004 o 2005, que és quan es va fer. Què passaria si un particular pretengués fer obres amb una llicència caducada des de fa 3 anys? No podem acceptar, ni insinuar que l’Administració pública pugui dur a terme actuacions que no compleixen estrictament la normativa. Cal que, l’estudi d’impacte ambiental es faci, amb rigorositat i amb el temps necessari, per evitar errors que no es puguin resoldre més endavant”. Recorda que “el posicionament de cada grup polític tothom el coneix, perquè ja fa temps que en parlem.

Conseller Huguet
Prats de Lluçanès

El Conseller Huguet, a Prats de Lluçanès

El Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, esmorzarà aquest dissabte dia 4 de setembre amb empresaris i empresàries de Prats i del Lluçanès per tal d'intercanviar propostes i impresions. L'acte, organitzat per Esquerra-Prats de Lluçanès, tindrà lloc al Restaurant Cal Baumer.

Reunió d'Esquerra amb el grup ecologista GADMA
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra adverteix que no donarà suport al Consell de Mallorca per esbucar cap habitatge

Esquerra reitera el seu suport als veïnats que s’oposen al projecte d’esbucar 300 habitatges del nou pla de reconversió de la Platja de Palma, impulsat pel Consorci. Així ho ha demostrat avui el partit republicà a una reunió amb el grup ecologista GADMA a la qual han assistit Joan Lladó, president d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses; Francesc Jaume, president d’Esquerra a Palma; Joan Vicenç Lillo, secretari de Medi Ambient d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses i Bernat Fiol, de GADMA. Francesc Jaume, president d’Esquerra-Palma, ha manifestat que “Esquerra està a favor de la rehabilitació de la zona però en contra de que es faci a costa del dret a l’habitatge dels seus ciutadans.” També, Jaume ha afirmat que “des d’Esquerra creim que l’aposta a fer no ha de ser per macroprojectes que no són prioritaris, com el futur Born de Can Pastilla, sinó per una reforma integral que inclogui ajudes als propietaris per a la rehabilitació i una forta inversió a les zones públiques.

Isabel Taulats, Laura Vilagrà i Enric Armengol durant l'acte.
Bages

Vilagrà encoratja Gaià a participar a la consulta independentista

Aquest divendres es va celebrar a Gaià un acte informatiu de la Consulta sobre la Independència que tindrà lloc al municipi aquest diumenge, 5 de setembre. Organitzat per la comissió Gaià Decideix, va assistir una nombrosa representació de veïns i veïnes i va comptar amb la presència de la Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor i presidenta de la plataforma Decidim.cat. Acompanyada per Isabel Taulats, membre de la comissió i per Enric Armengol, alcalde del municipi que inclou el nucli de població de Galera, Vilagrà va explicar la motivació de les consultes i tot l'argumentari per portar-les a terme. Va fer especial esment en la importància que la ciutadania pugui expressar-se lliurement i poder debatre sobre la independència amb normalitat democràtica, tot fent una crida als votants del "no", com a mostra d'aquesta normalitat. La consulta - va seguir Vilagrà- representa una oportunitat i va felicitar la organització per l'èxit de participació que és segur tindran i per sumar-se als més de cinc cents municipis del Principat, inclosos la trentena de bagencs, que ja l'han celebrada.

Josep Maria Cervelló
Sant Boi de Llobregat

Josep Maria Cervelló, candidat d'Esquerra a l'alcaldia pel 2011

Ahir, dimecres 1 de setembre, la secció local d'Esquerra a Sant Boi va donar el tret de sortida al curs polític amb l'elecció de Josep Maria Cervelló com a candidat del partit a les properes eleccions municipals, que tindran lloc el maig de l'any vinent. En el seu discurs de presentació, Cervelló va marcar algunes de les línies amb les que Esquerra es presentarà a les properes eleccions. "Després de 3 anys de govern municipal, -va dir- hem constatat que el nostre programa electoral no és l'objectiu de la legislatura sinó el punt de partida." En aquest sentit va destacar que "contactant amb la gent, les teves idees, les teves propostes, van millorant i es materialitzen de maneres diferents de com les havies previst, perquè la ciutadania les enriqueix". En una altra línia, Cervelló va recordar que ha estat la presència d'Esquerra al govern (tant de la Generalitat com a l'Ajuntament) el que ha "situat l'independentisme al centre del debat polític". Finalment, Cervelló va deixar clar que "Esquerra creu en les potencialitats de la ciutat.

Oriol Junqueras
País Valencià

Junqueras: ‘El Consell de la UE ha de pressionar el Marroc amb l’Acord d’Associació per fer respectar els drets humans al Sàhara Occidental’

Arran de les agressions de la policia marroquina a diversos activistes sahrauís i a alguns ciutadans catalans i canaris, l’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha demanat al Consell de la UE que exigisca al Regne del Marroc el respecte dels drets humans i dels principis democràtics al Sàhara Occidental. 'La Unió Europea té un acord d’associació amb el Marroc, i l’ha de fer valer exigint-li el compliment dels drets fonamentals', ha afirmat Junqueras. Cal recordar que amb l’article 2 de l’Acord Euromediterrani d’Associació entre la UE i el Marroc (2000) el Regne alauita es va comprometre a respectar els principis democràtics i els drets fonamentals establerts a la Declaració Universal dels Drets Humans. A més a més, d’acord amb l’article 90 del mateix text, la UE té dret a prendre les mesures que cregui oportunes en cas que una part incomplisca l’acord. És evident que els acords comercials estrenyen els lligams entre el Marroc i la UE, però només amb aquesta política no aconseguirem l’objectiu principal de promoure un Marroc democràtic i pròsper que garantisca la seguretat a la zona.

Manifestació contra la violència masclista
País Valencià

Esquerra acudeix a la concentració contra la violència masclista a València

Diversos dirigents d'Esquerra Republicana del País Valencià van acudir ahir a la concentració que cada primer dimecres de mes convoca la Plataforma Feminista del País Valencià a la plaça de l'Ajuntament de València per denunciar la violència contra les dones, reclamar sol·lucions polítiques i tractar d'incidir en la consciència social. Imma Cunyat, secretària de la Dona d'ERPV i membre de la Plataforma, va voler recordar que malgrat les dades del Ministeri d'Igualtat, que xifren el número de víctimes de la violència masclista en 42 durant el 2010, 'les dades de què disposem en la Plataforma i en la majoria d'associacions feministes són molt superiors, arribant a 75 víctimes'. Aquesta diferència en les xifres, explica Cunyat, es deu a que les associacions feministes afegeixen paràmetres que el Ministeri no té en compte. 'El Ministeri no comptabilitza a les prostitutes assassinades o a les dones que moren a mans de la seua ex-parella. Per a nosaltres, en canvi, aquests casos entren clarament dins dels paràmetres de la violència masclista, especialment en els casos de prostitució, que en si mateixa constitueix un dels principals focus de violència i explotació contra les dones a la nostra societat'.

Reunió de treball de Joan Puigcercós a Badalona
Barcelonès Nord

Carta oberta del president d'Esquerra, Joan Puigcercós, als i les independentistes

L'independentisme viu moments efervescents. Sens dubte, comencem a recollir els fruits de molts anys de feina, feina que hem fet entre tots, des del carrer i des de les institucions. El debat sobre la Independència està damunt la taula, se'n parla d'una manera normalitzada en els mitjans de comunicació, en el Parlament, en les converses familiars. Les enquestes detecten moviments significatius en l'actitud de la societat catalana davant de la hipòtesi independentista. Progressem adequadament, i darrerament a bon ritme. M'agradaria aprofitar el moment per compartir una sèrie de reflexions sobre el moment històric que vivim com a país, i també sobre el moment que viu l'independentisme. Voldria en primer lloc posar en valor el paper d'Esquerra Republicana de Catalunya en aquest procés, perquè crec que s'ha estat molt poc generós amb Esquerra des de dins mateix de l'independentisme. Esquerra va saber activar fa set anys el ressort adequat, forçant l'alternança democràtica a Catalunya amb un programa basat en la redacció d'un nou Estatut.

Joan Puigcercós
ERC Badalona

Carta oberta als i les independentistes

L'independentisme viu moments efervescents. Sens dubte, comencem a recollir els fruits de molts anys de feina, feina que hem fet entre tots, des del carrer i des de les institucions. El debat sobre la Independència està damunt la taula, se'n parla d'una manera normalitzada en els mitjans de comunicació, en el Parlament, en les converses familiars. Les enquestes detecten moviments significatius en l'actitud de la societat catalana davant de la hipòtesi independentista. Progressem adequadament, i darrerament a bon ritme. M'agradaria aprofitar el moment per compartir una sèrie de reflexions sobre el moment històric que vivim com a país, i també sobre el moment que viu l'independentisme. Voldria en primer lloc posar en valor el paper d'Esquerra Republicana de Catalunya en aquest procés, perquè crec que s'ha estat molt poc generós amb Esquerra des de dins mateix de l'independentisme. Esquerra va saber activar fa set anys el ressort adequat, forçant l'alternança democràtica a Catalunya amb un programa basat en la redacció d'un nou Estatut.

Camp de Tarragona

“El nou episodi de Ryanair amb l’Aeroport de Reus dóna la raó als que sempre hem reclamat una gestió autònoma sense AENA”

El cap de llista per Tarragona d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions al Parlament de Catalunya, Sergi de los Rios, surt al pas del nou episodi que viurà l’Aeroport de Reus aquest hivern amb la companyia irlandesa Ryanair. Dirigents de l’aerolínia ahir van reclamar taxes més petites als aeroports de Reus i Girona o, si no, en reduirien la seva presència un 10% anual. Sergi de los Rios assegura que “aquest nou episodi dóna la raó als que sempre hem propugnat que els aeroports catalans han de tenir una gestió pròpia, des del territori, autònoma i deslligant-se de la gestió centralitzada d’AENA”. Esquerra assegura que la direcció dels aeroports de Reus i Girona, talment també el de Barcelona, no poden prendre decisions pròpies per a benefici estricte del seu aeroport, ja que “sempre haurà de preguntar a la direcció centralista del monstre empresarial AENA, qui té una gestió caduca i extemporània que només té un parangó a Europa, i és el model de Romania”.

Som una Nació
ERC Cervelló

Som una Nació al balcó de l'ajuntament de Cervelló

Durant el passat ple, Esquerra Cervelló va presentar conjuntament amb el PSC, una moció de posicionament davant la sentència del Tribunal Constitucional (TC). La moció aprovada tenia per objecte mostrar el rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya, i manifestar que el Ple de l'ajuntament de Cervelló només acata la voluntat que emana de la ciutadania en relació a aquesta qüestió. La moció que va ser enviada als altres dos grups de tradició catalanista del ple de l'Ajuntament per ser negociada (CIU i PSC), va comportar entre d'altres, que es pengés una pancarta des de la balconada de l'ajuntament amb el lema Som una Nació de ciutadans i ciutadanes lliures. Gràcies a aquesta moció doncs, avui al balcó de l'ajuntament hi ha la pancarta que reivindica que som una Nació de ciutadans i ciutradanes lliures. El cost de la pancarta, tal i com preveia la pròpia moció l'assumiran els grups municipals que varen votar a favor, que com s'ha dit anteriorment, van ser els grups municipals del PSC i Esquerra, donat que el PP i CIU van votar en contra.

Ripollès

JOAQUIM ALBAREDA i JORDI VILARRODÀ OFERIRAN LA PONÈNCIA CONJUNTA "EL SIGNIFICAT HISTÒRIC DE L'11 DA SETEMBRE I EL NACIONALISME CATALÀ A ULLS D'ESPANYA". UN NOU ACTE ORGANITZAT PER LA SECCIÓ LOCAL D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE SANT JOAN DE LES ...

JOAQUIM ALBAREDA i JORDI VILARRODÀ OFERIRAN LA PONÈNCIA CONJUNTA "EL SIGNIFICAT HISTÒRIC DE L'11 DA SETEMBRE I EL NACIONALISME CATALÀ A ULLS D'ESPANYA". UN NOU ACTE ORGANITZAT PER LA SECCIÓ LOCAL D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE SANT JOAN DE LES ABADESSES EN EL MARC DE LA CELEBRACIÓ DE LA FESTA MAJOR DEL MUNICIPI. Per tercer any consecutiu la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Joan de les Abadesses - conjuntament amb la secció local de les JERC - du a terme un nou esdeveniment que s'inclou a l'ampli ventall d'activitats i celebracions que s'organitzen en motiu de la Festa Major del municipi. Acte que té la finalitat de donar a conèixer i establir una estreta pedagogia als fets ocorreguts a l'11 de setembre de 1714, quan el poble català va perdre, de forma notòria, els drets i les característiques que el defineixen com a tal a mans de les tropes borbòniques i espanyolistes. Enguany l'acte, novament, consistirà en una ponència que durà el títol " El Significat de l'11 de Setembre i El Nacionalisme Català a ulls d'Espanya", a càrrec del catedràtic d'Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra, Joaquim Albareda, i el periodista i portaveu de la Plataforma Sant Joan de les Abadesses Decideix, Jordi Vilarrodà.

Cartell ponència 10 de setembre de 2010
Sant Joan de les Abadesses

JOAQUIM ALBAREDA i JORDI VILARRODÀ OFERIRAN LA PONÈNCIA CONJUNTA "EL SIGNIFICAT HISTÒRIC DE L'11 DA SETEMBRE I EL NACIONALISME CATALÀ A ULLS D'ESPANYA

Per tercer any consecutiu la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Joan de les Abadesses - conjuntament amb la secció local de les JERC - du a terme un nou esdeveniment que s'inclou a l'ampli ventall d'activitats i celebracions que s'organitzen en motiu de la Festa Major del municipi. Acte que té la finalitat de donar a conèixer i establir una estreta pedagogia als fets ocorreguts a l'11 de setembre de 1714, quan el poble català va perdre, de forma notòria, els drets i les característiques que el defineixen com a tal a mans de les tropes borbòniques i espanyolistes. Enguany l'acte, novament, consistirà en una ponència que durà el títol " El Significat de l'11 de Setembre i El Nacionalisme Català a ulls d'Espanya", a càrrec del catedràtic d'Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra, Joaquim Albareda, i el periodista i portaveu de la Plataforma Sant Joan de les Abadesses Decideix, Jordi Vilarrodà. La ponència constarà de dues parts; la primera, el relat històric, a càrrec de Joaquim Albareda, dels fets que ocorregueren als anys previs al dia 11 de setembre de 1714, així com es detallen aquest fets a la resta de l'Estat Espanyol.

Imatge de la roda de premsa
Ebre

Esquerra farà campanya a les eleccions del Parlament amb un programa electoral i candidat propi per a les Terres de l'Ebre

Aquest matí la Federació de l’Ebre d’Esquerra, aprofitant la primera reunió sobre l’organització de la precampanya electoral, ha oferit una roda de premsa per tractar diferents temes d’actualitat. Hi eren presents la diputada Marta Cid, el diputat i candidat número u per la demarcació de Tarragona, Sergi de los Ríos; el candidat número dos per la demarcació i primer per les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, i les candidates Sònia Bertomeu, Montserrat Perelló, Neus Sanromà i Susanna Sancho. Sergi de los Ríos ha fet saber que la candidatura d’Esquerra respectarà la identitat pròpia de cada territori que forma la demarcació de Tarragona i, per tant, “com que Esquerra ens creiem les vegueries, a la pràctica tindrem una programa electoral i un candidat propi per cadascun dels tres territoris que actuaran de manera coordinada, a diferència d’altres partits com CiU, PSC i PP que ho fan només des d’una òptica provincial”. Lluís Salvadó ha advertit que a les properes eleccions “ens juguem quin model de futur volem per a les Terres de l’Ebre i la gent pot comparar el model que ha posat en marxa Esquerra des del Govern amb el de CiU liderat per Artur Mas, conseller en cap del Govern de la Generalitat que volia fer el transvasament.

Federació de Lleida

Esquerra i CCOO coincideixen en la necessitat d'un marc català de relacions laborals

Segons Cabasés “la reunió ha servit per constatar la coincidència en la necessitat de disposar d'un marc català de relacions laborals”. Per a Puigcercós, “més enllà de la pretesa unitat de mercat espanyol, hi ha una realitat econòmica i social catalana” . Puigcercós també ha explicat al sindicat la proposta d'Esquerra per a un nou impuls del Servei d'Ocupació Català amb més recursos i especialment major formació per acompanyar en un itinerari útil a les persones aturades. També s'ha abordat en la reunió l'impuls a la Formació Professional per que s'adapti a les noves necessitats del mercat i la reforma del servei d'Inspecció de Treball que actualment està infradotat. En un altre ordre de coses, Esquerra s'ha compromès davant CCOO a treballar per consolidar l'estat del benestar, especialment en els àmbits de l'educació, la salut, els serveis socials i l'accés a l'habitatge. Finalment s'ha tractat la convocatòria de vaga general prevista per al dia 29 de setembre.

ERC Cervelló

Esquerra felicita al nou candidat de CIU per a les municipals

Des d'Esquerra volem felicitar al nostre veí i company de consistori, Jesús Arévalo i Bravo per la seva elecció com a candidat de CIU a les eleccions municipals de 2011. Des del butlletí la veu d'Unió es va informar de l'elecció d'Arévalo com a candidat de CIU per als comicis que tindran lloc el proper 22 de maig de l'any que ve. Juntament amb Montserrat Molas, Arévalo és el segon candidat que des d'ERC tenim constància que es presentarà a les eleccions municipals.

nova, web, imatge, comunicació, barres
País Valencià

ERPV aposta per la integració en les noves xarxes socials amb les seues noves webs

Esquerra Republicana del País Valencià estrena noves webs que, a banda d'oferir un disseny completament renovat que s'adapta millor a l'imatge d'Esquerra, permeten compartir els continguts a través de les xarxes socials. Les noves webs són molt més accessibles i incorporen una organització de continguts que facilita la recerca i visualització de la informació. D'altra banda s'han millorat les agendes, ampliant la informació i millorant l'accés i l'eficàcia de l'eina. També s'han creat noves seccions, s'ha inclòs un cercador que permet navegar fluidament per tota la informació que conté la web i s'han ampliat els continguts multimèdia, com ara vídeos i àudios. En paraules del secretari d'Imatge i Comunicació d'ERPV, Joan Barres, 'la pàgina web és una eina molt important a l'hora de comunicar-nos com a partit amb la societat'. Segons el dirigent republicà, 'amb les novetats que s'han introduït ampliem la reciprocitat en la comunicació amb els ciutadans i ciutadanes, especialment gràcies a l'ús de les xarxes socials, al temps que facilitem la visibilitat i l'accés als nostres plantejaments, propostes, iniciatives i activitats, cosa que forma part del nostre treball quotidià com a partit'.