Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Jordi Martinoy, delegat de govern, fa entrega de la panera.
Caldes de Malavella

El delegat del govern Jordi Martinoy (ERC) assisteix al tradicional aplec de Sant Maurici, a Caldes de Malavella

Dimecres passat, Caldes de Malavella va celebrar el tradicional aplec de Sant Maurici, que aplega molta gent. En aquesta ocasió, des de la Secció Local d'Esquerra es va convidar el delegat del Govern, Jordi Martinoy, i a Roger Zamorano, diputat de Cultura a la Diputació de Girona. Martinoy va ser l'encarregat d'entregar la panera al guanyador del ball l'Hereu Riera, un tradicional ball que es fa any rere any en aquest aplec. Seguidament, Martinoy i Zamorano van dinar amb els membres d'Esquerra de Caldes de Malavella.

Federació de Lleida

Esquerra es compromet amb el futur dels Micropobles

Carmel Mòdol, diputat i candidat per Lleida d’Esquerra al Parlament i Joan Puigcercós, president d’Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat, s’han reunit aquest matí amb Ann Gyles i Toni Lloret, representants de l’Associació de Micropobles de Catalunya, per analitzar la situació actual d’aquests municipis de baixa densitat de població ( menys de 500 habitants), i per tractar les problemàtiques que presenten aquests tipus d’entitats municipals que degut a les seves petites dimensions són molt específiques. Els representants dels municipis han valorat positivament els canvis que s’han efectuat amb les relacions i la consideració a les seves necessitats amb l’actual administració de Catalunya, impulsada per l’acció d’Esquerra a través de la Conselleria de Governació i Administracions Públiques. Carmel Mòdol ha destacat que a la demarcació de Lleida hi ha molts municipis de menys de 500 habitants, i que mai en governs anteriors, l’administració havia posat les eines necessàries per tal que aquests poguessin gaudir de les mateixes facilitats que altres municipis més grans .

Sabadell

Esquerra reclama una nou estudi d'impacte ambiental per a la Ronda del Vallès

La publicació el 30 de juliol al BOE per part del Ministerio de Fomento de l’anunci de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya per sotmetre a informació pública l’Estudi Informatiu de clau :EI4-B-16. "Cierre de la Autovía Orbital de Barcelona", deixà al descobert una greu errada en la seva tramitació, la qual “pot afectar substancialment la globalitat del projecte”. Els procediments d’Avaluació d’Impacte Ambiental del projecte estan fonamentats en les consultes ambientals realitzades al 2004, aquestes consultes ja van ser declarades caducades per una resolució de la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental, però incomprensiblement desprès la mateixa Direcció General va rectificar amb un altre resolució de conservació d’actes, la qual permetria validar les consultes ambientals fetes al 2004. Esquerra ha presentat un recurs d’alçada contra aquesta darrera resolució de la Dirección General de Calidad y Avaluación Ambiental del Ministerio de Medio Ambiente, per tal que declari la seva nul·litat.

Joan Tardà ha visitat Son Doblons, en companyia de Joan Lladó i del secretari de Política Municipal, Joan Gaià.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra demana al govern espanyol una 'policía de investigació' mediambiental

Esquerra Republicana ha demanat al govern espanyol que es plantegi la possibilitat de crear, des de la Fiscalia General, "algun tipus d'organisme de recerca que coordini la tasca de les Forces de Segurerat de l'Estat i els agents mediambiental de diferentes organismes", per fer front a la delinqüència mediambiental i, molt concretament, als incendis forestals d'origen punible. Aquest plantejament està inclós en una bateria de preguntes que els diputats d'Esquerra al Congrés registraren la passada setmana, referides genèricament als incendis que aquest estiu han afectat, concretament, la finca de Son Doblons, al terme de Santa Margalida Cal tenir present, en aquest sentit, que aquest tipus d'incendi provocats, amb finalitats prou clares, són malauradament freqüents en aquesta finca. Des de Medi Ambient se'n tenen contabilitzats una dotzena llarga i, en els darrers anys, s'han succeït els anys 1998, 2004, 2005, 2008 i els dos d'enguany; el personal especialitzat de la Conselleria no manifesta cap dubte respecte de l’autoria intel·lectual d'aquests atemptats.

Cassà de la Selva

Les rutes electròniques de les vies verdes de Girona

El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i el Consorci de les Vies Verdes de Girona presentaran dissabte, 25 de setembre, les noves rutes electròniques de les vies verdes de Girona, un sistema de guiatge GPS que interpreta, en llenguatge multimèdia, el patrimoni de les vies verdes situades entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols. La presentació tindrà lloc a l’antiga estació de Cassà de la Selva, i hi assistiran el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; el director dels Serveis Territorials a Girona, David Mascort; l’alcalde de Cassà de la Selva, Carles Casanova, i el gerent del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Emili Mató. Les e-rutes consten de tres itineraris principals, que comprenen les rutes Ripoll-Olot, Olot-Bescanó i Bescanó-Sant Feliu de Guíxols, i vint-i-dos itineraris secundaris. L’usuari estarà acompanyat per en Jep, un personatge virtual que guia els visitants per diferents pantalles multimèdia i interpreta els elements naturals i culturals presents en el camí.

Valls

Esquerra pregunta per les mocions pendents d’aplicar

ERC de Valls ha preguntat a l’equip de govern sociovergent sobre cinc mocions presentades pels republicans i aprovades pel Ple en els últims dos anys que encara estan pendents d’aplicar. El portaveu del grup independentista, Josep M. Pallàs, aprofitant que la ciutat ha celebrat la festa de la bicicleta, ha insistit en la moció aprovada al setembre de 2008 que acordava habilitar aparcaments de bicicletes en llocs estratègics de la ciutat i impulsar trams de carril bici en els indrets de la ciutat on sigui més recomanable tècnicament. L'alcalde ha contestat que no tenien subvencions per fer-ho i que prop d’Ikea, al polígon industrial, hi havia un espai habilitat per anar amb bicicleta. Per la seva banda, el regidor d’ERC Jordi de Bofarull ha preguntat sobre l’estat d’altres mocions aprovades i oblidades: la que demana redactar i aprovar un nou reglament orgànic municipal (pendent des de l’octubre de 2008), la que estableix de donar el nom dels Països Catalans a una via urbana de Valls (juny de 2009), la que aprova una sèrie d’acords per al reconeixement de la diversitat sexual (setembre de 2009) i la que acorda que l’Ajuntament doti els grups polítics de l’oposició de la infraestructura i els mitjans necessaris per desenvolupar la seva funció en compliment del marc legal vigent (pendent des del novembre de 2009).

Joan Tardà, acompanyat de Joan Lladó i Joan Vicenç Lillo.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra demana a Defensa la desafectació de la base militar del Puig Major

Esquerra Republicana, a través dels seus diputats al Congrés Joan Ridao i Joan Tardà, han registrat una Proposició No de Llei per la qual s'insta el Govern espanyol a “desafectar les instal·lacions de radar situades al Puig Major, així com el conjunt de terreny que ocupen, en el marc de la demanda de declaració com a Patrimoni de la Humanitat de la totalitat de la Serra de Tramuntana.” Joan Tardà és avui a Mallorca per tal de presentar aquesta i d'altres iniciatives parlamentàries, la qual cosa ha fet en el decurs d'una roda de premsa que ha tingut lloc a l'indret del Pont Trencat, a Alaró. Han acompanyat el diputat al Congrés el president d'Esquerra – Illes, Joan Lladó, així com el secretari de Medi Ambient del partit, Joan Vicenç Lillo, a més d'altres membres de l'Executiva. El diputat republicà ha explicat que la intenció de la iniciativa és “reforçar tots els arguments que contribueixin a aconseguir l'objectiu de la Tramuntana”. En aquest sentit, ha volgut posar en evidència que, “davant de la Unesco, el fet que el Puig Major fos un espai pulcre mediambientalment i lliure d'instal·lacions –en aquest cas militars– que desmereixen l'excel·lència de l'espai, ben segur que serà percebut com un senyal del compromís de totes les Administracions.

Bages

Tresserras embadaleix Manresa

La sala petita del teatre Kursaal de Manresa va acollir, el passat dijous 23 de setembre, una conferència que sota el títol “Fent cultura d’Estat” va pronunciar el Conseller de Cultura Joan M. Tresserras. L’acte, que estava organitzat conjuntament per la Secció Local de Manresa i la Comarcal del Bages, va congregar un centenar llarg de persones que no es van voler perdre l’ocasió de veure i escoltar una de les veus més autoritzades que tenim per explicar l’obra i el canvi que Esquerra ha propiciat al si del govern de la Generalitat de Catalunya. Presentada pel candidat d’ERC a l’Ajuntament de Manresa, Pere Culell, la primera d’intervenir va ser la diputada al Parlament i alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, que va glossar el moment històric que estem vivint i va introduir el conseller. Tresserras, que una estona abans ja havia atès els mitjans de comunicació, de seguida es va posar el públic a la butxaca amb una primera part de la conferència que va ser una autèntica exhibició d’eloqüència.

Concentració contra el cementiri nuclear a Zarra
País Valencià

Esquerra diu no al cementeri nuclear de Zarra sumant-se a la concentració d'ahir

Esquerra Republicana del País Valencià es va adherir ahir a la concentració que va tenir lloc a València per rebutjar la instal·lació del Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Nuclears al municipi de Zarra i que va ser convocada per la plataforma 'Tanquem Cofrents'. Malgrat la pluja, centenars de persones es van manifestar davant la Delegació del Govern a València per mostrar el seu rebuig a la política energètica del Govern espanyol i, concretament, a una instal·lació nuclear que 'prolongarà de la vida de les centrals nuclears sense resoldré el problema dels residus, ja que dins de 60 any caldrà veure que es fa d'ells' ha explicat Josep Lozano, president de la Sectorial de Medi Ambient i Energia d'ERPV. Lozano ha afegit que 'Esquerra, com sempre hem dit, no volem cap cementiri nuclear, ni a Zarra ni a enlloc dels Països Catalans. Som un territori que hem assumit ja molta càrrega en matèria nuclear' i ha conclòs que 'cap planificació seriosa en matèria de residus nuclears no es pot fer sense un calendari de previsió de tancament de les centrals nuclears i, molt important, un pla de revitalització econòmica a les comarques amb centrals nuclears que elimine per sempre el xantatge socioeconòmic'.

Jordi Albaladejo
Barcelonès Nord

Davant del gir a la dreta: 29S, Vaga General

Des d’Esquerra Republicana defensem que les treballadores i els treballadors catalans hem de sortir al carrer per defensar els nostres drets. Les reformes econòmiques i del mercat laboral impulsades pel Govern espanyol del president Zapatero, amb el suport de CiU, carreguen la responsabilitat de la crisi en els treballadors, els pensionistes i els aturats, fent pagar els sectors més desafavorits els efectes d’una crisi que no han provocat i de la que no són responsables. El poder polític i econòmic de l’Estat ha sabut dosificar l’administració de la crisi i ha sabut condicionar bona part de l’opinió pública desacreditant els sindicats i la negociació col·lectiva. La reforma laboral és una cessió als interessos de la patronal i el capital financer especulatiu. Cal denunciar la cada dia més precària situació del mercat laboral, l’increment desorbitat de l’atur i la profunda retallada a les prestacions socials. Companys, companyes del Barcelonès Nord, dimecres 29 de setembre anem a la Vaga General.

Josep Huguet i Joaquim Arges conversant a Calella
Santa Susanna

Dinar d'Esquerra amb el Conseller Josep Huguet

La Federació Comarcal d'Esquerra Maresme us convida a assistir a un dinar per a gent d'Esquerra, aquest proper dijous, amb Josep Huguet. El Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa visita Calella per inaugurar la Fira de Calella i l'Alt Maresme, dedicada aquest any als Països Catalans i al món geganter. Aprofitant l'ocasió, us convidem a participar al dinar amb Josep Huguet a un restaurant de Calella, que ja us concretarem més endavant.

Secretaria de Relacions Municipals

Esquerra demana saber l'estat actual de l'endeutament per crèdits que té l'Ajuntament d'Almassora.

Esquerra demana saber l'estat actual de l'endeutament per crèdits que té l'Ajuntament d'Almassora. Esquerra Republicana d'Almassora, enfront dels plantejaments produïts enrere per la sol.licitut de diferents crèdits a curt termini, l'últim d'ells, aprovat el mes de maig per un import de 1.300.000 euros; i principalment degut a la renovació del finançament a 16 anys per un import de 7 milions d'euros, ha demanat a l'Ajuntament les corresponents explicacions d'aquestos crèdits. El que Esquerra busca amb aquestes explicacions, és saber si el que s'està fent amb la renovació d'aquestos 7 milions d'euros és una reunificació de tota la resta de crèdits a curt termini que ja té l'ajuntament contractats amb diferents entitats financeres. De ser aquesta interpretació correcta, equivaldria a més d'un 30% dels recursos corrents els contractats amb aquest nou endeutament. També considerem necessari l'aclarir quin és el cost en interessos que actualment s'estan pagant per tots aquestos crèdits.

Bernat Costas deixa el Consell Comarcal
Tordera

Bernat Costas deixa el Consell Comarcal

Després d’exercir tres anys en el seu càrrec, el Consell Comarcal del Maresme ha aprovat la renúncia de Bernat Costas com a conseller de la institució. Amb aquesta renúncia, Costas deixa de ser també el responsable de l’àrea de Promoció Econòmica i Serveis Educatius. Bernat Costas (ERC) ha informat a través del seu bloc que ha presentat la seva dimissió al Consell Comarcal per encarar “un nou repte professional, també al servei de l’economia del Maresme“. L’ex-conseller comarcal ha manifestat que deixa el Consell “amb la sensació d’haver complert amb els reptes que havíem marcat per aquest mandat”. Segons Costas, l’empresa mixta SESMAR “funciona i és un actiu de futur vital per la bona salut dels serveis de suport a l’educació del Maresme”. Per altra banda, recorda que la creació de l’Oficina Jove del Maresme “és a tocar i, avui mateix, hem posat fil a l’agulla amb la Secretaria de Joventut de la Generalitat per tal que sigui una realitat ben aviat”.

Jordi Cartanyà, Josep Maria Pallàs, Jordi Bofarull, Ramon Canela
Valls

Jordi Cartanyà, nou alcaldable de Valls per ERC

L’assemblea de militants d’ERC de Valls va escollir Jordi Cartanyà i Benet cap de llista de la candidatura d’Esquerra per a les eleccions municipals que tindran lloc al maig vinent. L’elecció va tenir lloc per unanimitat a l’assemblea del passat 21 de setembre, i l’endemà mateix es va convocar una rosa de prensa per fer-ho públic, amb la participació del futur candidat, del president d’Esquerra de Valls, Ramon Canela, i dels dos regidors republicans actuals, Josep M. Pallàs i Jordi de Bofarull. Durant la compareixença Jordi Cartanyà es va presentar fent un repàs a la seva trajectòria vital i d’activitats amb la societat civil vallenca, i va explicar els motius que l’han mogut a fer aquest pas endavant: “M’agradaria poder contribuir a fer arribar tots els anhels i necessitats dels ciutadans a l’Ajuntament per donar-hi solucions i fer de Valls una ciutat més agradable per viure-hi, més cohesionada, on tothom es pugui sentir còmode i orgullós de viure-hi”.

Conferència de J.M.Tresserras a Manresa (23.09.2010)
Manresa

Tresserras embadaleix Manresa

La sala petita del teatre Kursaal de Manresa va acollir, el passat dijous 23 de setembre, una conferència que sota el títol “Fent cultura d’Estat” va pronunciar el Conseller de Cultura Joan M. Tresserras. L’acte, que estava organitzat conjuntament per la Secció Local de Manresa i la Comarcal del Bages, va congregar un centenar llarg de persones que no es van voler perdre l’ocasió de veure i escoltar una de les veus més autoritzades que tenim per explicar l’obra i el canvi que Esquerra ha propiciat al si del govern de la Generalitat de Catalunya. Presentada pel candidat d’ERC a l’Ajuntament de Manresa, Pere Culell, la primera d’intervenir va ser la diputada al Parlament i alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, que va glossar el moment històric que estem vivint i va introduir el conseller. Tresserras, que una estona abans ja havia atès els mitjans de comunicació, de seguida es va posar el públic a la butxaca amb una primera part de la conferència que va ser una autèntica exhibició d’eloqüència.