Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Nova imatge web
Carlet

Esquerra Carlet aposta per la integració en les noves xarxes socials amb les seues noves webs

Esquerra Carlet estrena noves webs que, a banda d'oferir un disseny completament renovat que s'adapta millor a l'imatge d'Esquerra, permeten compartir els continguts a través de les xarxes socials. Les noves webs són molt més accessibles i incorporen una organització de continguts que facilita la recerca i visualització de la informació. D'altra banda s'han millorat les agendes, ampliant la informació i millorant l'accés i l'eficàcia de l'eina. També s'han creat noves seccions, s'ha inclòs un cercador que permet navegar fluidament per tota la informació que conté la web i s'han ampliat els continguts multimèdia, com ara vídeos i àudios. En paraules del secretari d'Imatge i Comunicació d'Esquerra Carlet, Benjamí Castell, 'la pàgina web és una eina molt important a l'hora de comunicar-nos com a partit amb la societat'. Segons el dirigent republicà, 'amb les novetats que s'han introduït ampliem la reciprocitat en la comunicació amb els ciutadans i ciutadanes, especialment gràcies a l'ús de les xarxes socials, al temps que facilitem la visibilitat i l'accés als nostres plantejaments, propostes, iniciatives i activitats, cosa que forma part del nostre treball quotidià com a partit'.

Decidim.cat
Osona

El municipalisme d'Esquerra Osona present en la torbada d'ajuntaments "exclosos moralment de la constitució"

L'alcalde d'Olost i diputat Josep Maria Freixanet, el cap de llista i portaveu dels republicans a Vic Joan López, els regidors manlleuencs David Bosch i Pep Mas i el regidor d'Olost i conseller comarcal Òscar Pitarch han participat en la trobada que s'ha fet al monestir de Sant Pere de Rodes dels 70 ajuntaments que s'han manifestat exclosos moralment de la Constitució espanyola. Aquesta trobada va ser convocada per l'alcalde del Port de la Selva i ha tingut el recolzament de la plataforma Decidim.cat, que aplega càrrecs electes a favor del dret a decidir. Els alcaldes i regidors reunits s'han emplaçat treballar unitàriament des dels municipis per tal que Catalunya pugui exercir el dret a decidir en un referèndum sobre la independència, és per això que s'ha signat el 'Compromís municipal sobiranista de Sant Pere de Rodes'. En aquest document, els alcaldes afirmen que l'Estat cada vegada és més "centralista i uniformitzador" i que "és per això que volem expressar en veu alta i clara la nostra voluntat de seguir empenyent des dels nostres municipis per tal d'avançar de forma efectiva cap a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació".

Nova imatge web
Ribera Alta

Esquerra Ribera Alta aposta per la integració en les noves xarxes socials amb les seues noves webs

Esquerra Ribera Alta estrena noves webs que, a banda d'oferir un disseny completament renovat que s'adapta millor a l'imatge d'Esquerra, permeten compartir els continguts a través de les xarxes socials. Les noves webs són molt més accessibles i incorporen una organització de continguts que facilita la recerca i visualització de la informació. D'altra banda s'han millorat les agendes, ampliant la informació i millorant l'accés i l'eficàcia de l'eina. També s'han creat noves seccions, s'ha inclòs un cercador que permet navegar fluidament per tota la informació que conté la web i s'han ampliat els continguts multimèdia, com ara vídeos i àudios. En paraules del secretari d'Imatge i Comunicació d'Esquerra Ribera Alta, Salvador Llatzer, 'la pàgina web és una eina molt important a l'hora de comunicar-nos com a partit amb la societat'. Segons el dirigent republicà, 'amb les novetats que s'han introduït ampliem la reciprocitat en la comunicació amb els ciutadans i ciutadanes de la Ribera, especialment gràcies a l'ús de les xarxes socials, al temps que facilitem la visibilitat i l'accés als nostres plantejaments, propostes, iniciatives i activitats, cosa que forma part del nostre treball quotidià com a partit'.

Oriol Rovira, regidor i portaveu del Grup Municipal
Barberà del Vallès

Esquerra titlla de lamentable el cartell de l'Onze de Setembre

El portaveu d'Esquerra al nostre Ajuntament, Oriol Rovira, ha fet arribar un escrit a la Regidora de Cultura mostrant el seu descontentament amb el cartell de la Diada d'aquest any 2010. Rovira considera que el cartell d'aquest any "és aigualit i conté errors greus" ja que s'ha eliminat la referència a la Diada Nacional de Catalunya i la senyera només conté 3 barres enlloc de les 4 que pertocarien. Rovira també ha expressat que "malauradament la Regidoria de Cultura, que també gestiona Normalització Lingüística, cada cop mostra menys interès per a la cultura catalana com demostra que el desplegament del Reglament d'ús de la Llengua catalana estigui aturat des de fa 5 anys i el poc suport cap a les entitats de cultura tradicional catalana".

Àngel Casanovas, Terrassa Decideix
Terrassa

Terrassa decidirà el 23 de gener de 2011

Àngel Casanovas va anunciar aquest dissabte l’inici de la conta enrere de 141 dies que ha de finalitzar el 23 de gener amb la celebració de la consulta sobre la independència de Catalunya a la nostra ciutat. En el marc d’una festa organitzada per la Plataforma ciutadana Terrassa Decideix, el seu coordinador general, Àngel Casanovas, va voler agrair la feina de voluntaris i col•laboradors de Terrassa Decideix que, ha definit, com “la representació amateur de la societat terrassenca”. Casanovas ha posat en evidència que l’actual sistema democràtic no ha resolt el fet diferencial català i que per això s’ha de fer un pas endavant amb el dret a decidir. Les paraules d’en Casanovas van anar precedides de les del president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveras, que va definir els requisits que, al seu parer, havia d’assolir una Catalunya independent. Segons Oliveres, aquest futur estat havia de ser “republicana, pacifista, respectuosa amb el medi ambient i on s’aprofundís en la democràcia” Els més de dos-cents assistents a la festa van poder gaudir, per finalitzar, amb la música i ball del grup de folk Muscat.

Josep Huguet, Sabadell, Esquerra Sabadell, empresàris, Vallès Occidental
Vallès Occidental

El conseller Huguet escolta l’empresariat vallesà. Els vallesans reclamen millores fiscals i es parla de la negociació amb Chery

Amb les eleccions catalanes a tocar, els partits sabadellencs amb presència al Parlament ja han començat la seva precampanya. Dijous passat va ser el torn de la secció d’ERC de la ciutat i la comarca qui va organitzar un dinar informal al restaurant del Cercle Sabadellès amb representants del teixit empresarial vallesà perquè poguessin parlar amb el conseller d’Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet. La trobada va reunir a vuit representants de les organitzacions econòmiques de la zona com la Cambra de Comerç de Sabadell, el Gremi de Fabricants i el Centre Metal·lúrgic i 16 empresaris, autònoms i innovadors que van assistir-hi convidats i amb una llista de temes preparats per posar damunt la taula quan es trenqués el gel. El conseller va arribar aplaudint a l’empresariat del país perquè en l’actual context de crisi “alguns negocis han tancat, és cert, però molts més han fet els deures i són empreses globals que tenen productes i serveis d’interès internacional”.

Festa, Vi, Poboleda, Puigcercós, Sergi de los Rios
Camp de Tarragona

Puigcercós exigeix “discreció” a CiU i PSC i “deixar fer la feina” al Departament sobre la xinesa Chery

El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, acompanyat pel cap de llista de Tarragona, Sergi de los Rios, i altres dirigents del Camp de Tarragona, ha inaugurat aquest matí la 12ena Festa del Vi i la Verema Antiga a Poboleda. Abans de piar el raïm (aixafar-lo amb els peus) i de donar per inaugurada la fira, el líder d’Esquerra ha reclamat “discreció” als partits catalans després de constatar que no li ha agradat el paper de CiU i PSC al voltant de les negociacions que el Departament d’Innnovació està fent amb la xinesa Chery per a la possible implantació d’una factoria de cotxes elèctrics a Catalunya. “Tant el paper de PSC d’esbombar les negociacions com el de CiU de voler treure-li importància no m’han agradat. Han fet massa declaracions per càlculs electoralistes. El que cal és discreció i deixar fer la feina al departament d’indústria”, ha dit Puigcercós, qui ha declinat parlar de possibles emplaçaments.

Huguet i Peraire
Prats de Lluçanès

El Conseller Huguet a Prats de Lluçanès

El Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, l'independentista Josep Huguet, ha mantingut durant el matí del 4 de setembre una trobada amb empresaris de Prats de Lluçanès, relacionats amb diferents sectors productius. El Conseller, acompanyat pel candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Prats de Lluçanès Isaac Peraire (i de la resta de regidors del grup municipal d'Esquerra), ha fet una exposició de la situació econòmica global i nacional, explicant les problemàtiques que es troben les petites, mitjanes i grans empreses, però també les oportunitats que tenen. Per altra banda, ha exposat les grans línies d'obra de govern que ha endegat aquests anys que ha estat al capdavant de la Conselleria en qüestió. Per últim, ha intercanviat impressions i propostes amb els diferents empresaris i empresàries que han participat de l'esmorzar. Per la seva banda, el candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Prats de Lluçanès Isaac Peraire, que ha presentat l'acte, ha explicat que la política de suport empresarial i al teixit econòmic local és i serà un dels principals eixos d'actuació pel grup d'Esquerra en la propera legislatura.

Vallès Occidental

Esquerra reclama el traspàs a la Generalitat de la titularitat de la Ronda del Vallès

Esquerra ha presentat , en el marc del debat de Política General al Congrés de Diputats, una proposta de resolució per a traspassar la titularitat de la Ronda del Vallès, actualment de titularitat estatal, a la Generalitat de Catalunya. Esquerra fonamenta aquesta demanda en el fet que el traçat de la via actual aprovat per la Generalitat de Catalunya no contempla en cap cas traspassar cap frontera autonòmica, de manera que la titularitat de la via per part de l’Estat no té raó de ser. Cal aquest traspàs de la gestió per tal de preservar l’autonomia en matèria de planejament territorial que sempre ha ostentat Catalunya.i per enfortir i blindar el planejament territorial impulsat per la Generalitat de Catalunya a través del Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que entre d’altres condicions instaura la funció intercomarcal de la Ronda. Sense el canvi de titularitat que proposa Esquerra, la Ronda del Vallès podria esdevenir, amb el pas dels anys i l’alternança política, una segona via d’ample i abast internacional, la proposta sociovergent inicial, que acabés de destruïr la ja prou maltractada plana vallesana.

Vendrell, Albert, Poch i Pizà fan l'ofrena davant la Casa del Poble
Terrassa

Vendrell: “no pot ser que hi hagi un sol independentista trist”

Vendrell va començar explicant que a Madrid, a les altes institucions governamentals, hi ha una clara consciència de que el procés d’independència de Catalunya no es pot aturar i només intenten retardar-lo el màxim possible. Per això, i recordant els avenços aconseguits en poc temps, no es pot entendre que hi hagin independentistes desanimats o tristos. Xavier Vendrell ha fet un repàs en els progressos obtinguts ens els darrers temps i s’ha congratulat de que Esquerra, la única força independentista amb representació parlamentaria hi hagi tingut molt a veure. Als qui retreuen a Esquerra haver fet president a Montilla, Vendrell els ha volgut aclarir que, “gràcies a haver fet president a un senyor que s’estime Espanya, hem aconseguit que una important majoria de catalans que s’estimen Espanya, ara votarien a favor de la independència” Vendrell ha encoratjat a la militància d’Esquerra a treballar, a mobilitzar l’electorat, perquè d’això depèn, a dit, que qui marqui a Artur Mas sigui Puigcercós i no Alicia Sánchez Camacho.

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Molt Bona Festa Major de Castell d'Aro

Des d'aquest espai, Esquerra Castell-Platja d'Aro i les JERC Vall d'Aro us desitgem molt bona Festa Major de Castell d'Aro. Aquest any podrem gaudir d'un seguit d'activitats per a totes les edats i gustos, i d'entre d'altres tindrem a l'Orquestra Metropol, Di-versiones, Cobla Ciutat de  Girona, Hotel Cochambre.......Un bon moment per a retrobar-nos totes i tots. Salut!

Arenys de Munt

ERC D’ARENYS DE MUNT AVANÇA EN L’OBJECTIU D’IMPEDIR QUE PART DEL CÀNON DE L’AIGUA FINS EL 2035 ES DESTINI A PAGAR LA DESPESA CORRENT DE L’AJUNTAMENT DE L’ANY 2010.

La Secció Local d’ERC d’Arenys de Munt està duent a terme un rigorós treball per impedir el disbarat d’AM2000 i CiU que, per tal d’obtenir el milió d’euros que els falta per quadrar el pressupost, volen capitalitzar el cànon de l'aigua fins el 2035 i així poder pagar la despesa corrent només d'aquest any 2010. Complementant l’acció del passat 29 de juliol, quan es va posar en coneixement del Tribunal de Cuentas aquesta irresponsabilitat d’AM2000 i CiU, ERC va presentar al·legacions a la proposta d’encàrrec de gestió a GUSAM del subministrament d’aigua potable i clavegueram a través d’una empresa d’economia mixta. Les al·legacions presentades han estat complementades per un document que posa de manifest diversos errors en l’estudi econòmic utilitzat en l’elaboració de la proposta de l’equip de govern. Aquest estudi econòmic no contempla suficientment possibles augments de costos de personal, ni les inversions necessàries a l’hora d’aplicar un Pla director de clavegueram, i conté errors flagrants com l’aplicació d’un tipus d’IVA incorrecte.

Onze 2010
Vilassar de Mar

Onze de setembre

Aquest any per la diada nacional, organitzem com sempre una xocolatada al Museu de la Marina a 2/4 d'onze. Per més tard afegir-nos a les ofrenes que fan totes les entitat al monument de Rafael Casanova. Per la tarda ens desplaçarem a Barcelona on hi haurà la manifestació que surt de Plaça Urquinaona a les 17:00h.  

Nova Pàgina Web d'Esquerra
Sant Cebrià de Vallalta

Esquerra Sant Cebrià estrena pàgina web

Benvingudes i benvinguts a la pàgina web de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Cebrià de Vallalta Avui, les tecnologies s’han tornat vitals per a accedir a la informació. La diversificació de les eines comunicatives es fa cada dia més evident. Fins i tot eines que varen ser concebudes no fa gaire anys es tornen poc pràctiques i cal renovar-les. És amb aquesta intenció, de mantenir-vos al dia de tota la feina que fa la gent d'ERC de la nostra vila, que s’ha fet aquesta remodelació de la nostra web. Sabem que cada dia són més les persones presents a la xarxa, i el nostre compromís d’apropar-nos-hi implica dedicar una part del nostre temps a fer política utilitzant les eines que aquesta xarxa ens facilita, per tal d' explicar les línies de l’acció política d'Esquerra Republicana al nostre municipi. Internet fixa una nova era que fins fa poc no podíem imaginar i ens porta i portarà canvis que molts entesos prediuen que comencen a partir d’ara.

Imatge de la nova web d'Esquerra Teià
Teià

Tornem de vacances i ho fem amb nova web

Amb l'agost tancat ens tornem a posar les piles per uns propers mesos trepidants: celebració de la Diada Nacional l'11 de setembre, eleccions autonòmiques el novembre i eleccions municipals el maig vinent. Un cicle carregat de feina però que s'afronta amb il·lusió renovada i unes grans expectatives. I quina millor manera per demostrar-ho que estrenant nova web, amb un disseny més modern i aprofitant les noves tecnologies per ser present en xarxes socials i informar Teià en diversos formats (text, vídeo o àudio). Des d'avui ja la teniu a la vostra disposició per estar connectats amb tot el que envolta la política municipal de Teià. Però volem que la informació no sigui unidireccional, sinó bidireccional. Per tant, tots aquells comentaris o suggeriments sobre temes del poble o d'altres que ens vulgueu fer arribar els podeu enviar a través del correu electrònic esquerra.teia@gmail.com o a través d'Esquerra Teià al Facebook.  Salut, Llibertat i Independència

Federació de Lleida

Ridao creu que “el canvi d'orientació” que suposarà Corbacho a les llistes del PSC beneficiarà ERC

Joan Ridao, secretari general d’Esquerra, ha acompanyat avui a Carmel Mòdol, candidat per Lleida al Parlament i altres càrrecs i membres del partit a Lleida a la XXIV Paellada popular que el municipi d’Aitona celebra cada any en motiu de la festa major. Ridao s’ha referit a l'aposta del PSC per incloure a la seva llista electoral l'actual ministre de Treball, Celestino Corbacho com “una molt bona notícia per ERC”. El secretari, qui ha anomenat a Corbacho com el “Ministre de l’Atur” ha afegit que “Si el PSC no busca la manera de superar l'autonomisme i a més posa a la llista els menys catalanistes, aquest fet apunta obertament a que molts votants del PSC facin confiança a Esquerra”. El secretari general d’Esquerra també ha defensat el decret - llei del Govern sobre l'ús del català a la Universitat, i s’ha mostrat sorprès amb l’actitud de CiU que “exhibeix un catalanisme formal, quan ERC actua com un autèntic dinamitzador de la política lingüística amb lleis com la Llei d’Acollida o la Llei del Cinema” i no entén com es pot qüestionar un decret tant important com el de regular l’ús del català a les universitats.

Can Trabal, zona agrícola
L'Hospitalet de Llobregat

Carta oberta a Joan Laporta

Reproducció de la carta que ha escrit l'Eduard Suàrez, candidat d'Esquerra l'Hospitalet a les eleccions municipals, al sr. Laporta manifestant el neguit d'Esquerra en relació al projecte de la zona agrícola de Can Trabal. Benvolgut Sr. Laporta, Li escric aquesta carta perquè ja fa mesos que vostè és còmplice d’una situació que com a ciutadà de l’Hospitalet em preocupa. Vagi per avançat que com a culer crec que vostè ha estat un president digne del càrrec, ha portat el Barça a fer els millors resultats esportius de la seva història i a sobre ho ha fet amb un alt grau de compromís amb el club i el què representa per Catalunya. Sàpiga també que, durant aquella època, jo vaig fer campanya per que sortís escollit president del Barça i ho vaig fer perquè creia que era el millor pel club i de fet, passat els temps,  no me’n penedeixo. Però, com tots hem pogut veure per la premsa, ha decidit fer el pas a l’arena política i per tant això obre un nou compromís amb el país i la seva gent.