Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Debat a Cardona
Bages

Debat a Cardona

Ahir a Cardona en el marc dels actes de l'Aplec 18 de setembre hi va haver un interessant debat on els representants dels partits polítics van expressar la seva posició i posicionament pel futur de Catalunya desprès de l'Estatut malmès pel TC. Evident discrepància i fer entre els partits espanyolistes i independentistes. CIU vol el concert econòmic i creu que els catalans encara no estan preparats per la independència, CUP vol la Independència en una Catalunya d'esquerres , Esquerra vol que el poble català es defineixi en una consulta vinculant, per IV cal fer canvis en la Constitució espanyola, pel PSC cal reconduir el que ha dit el TC i no vol la independència de Catalunya, Reagrupament i Solidaritat aposten per declarar unilateralment la independència de Catalunya si al Parlament Català hi ha la majoria suficient.

Cassà de la Selva

Pau Presas, portaveu de les JERC de Girona

Pau Presas, de Cassà de la Selva, va ser escollit ahir portaveu regional de les JERC a les comarques gironines, en el segon congrés regional celebrat a la casa de colònies Ca n'Oliver, a Pontós. Com a membres de l'executiva regional, també prendran part en l'acte Marc Puig, secretari d'organització; Abel Buadas, secretari de finances; Nil Papiol, secretari de coordinació territorial; la blanenca Aina Puig, secretària de coordinació interna; Dídac Franco, secretari de política municipal i activisme; Ariadna Jou, secretària d'imatge i comunicació; Adrià Roca, secretari d'educació, i Judit Sànchez, secretària d'igualtat.

Diada, nacional, onze, 11, setembre, ofrena, regidor, esquerra
Barberà del Vallès

Esquerra commemora la Diada Nacional a Barberà del Vallès

Militants, simpatitzants i amics i amigues d'Esquerra varen participar en la tradicional ofrena que cada any es realitza a Barberà del Vallès per commemorar els fets de l'Onze de Setembre. El nostre regidor, Oriol Rovira, va fer l'ofrena floral acompanyat per Lluïsa Tugas, presidenta local, i per altres membres d'Esquerra. Rovira va destecar que "aquesta pot ser la darrera Diada dins d'un context autonomista ja que les properes eleccions poden ajudar a fer el salt que el país necessita cap a la recuperació de tots els drets polítics i socials". En aquesta mateixa línia la presidenta local, Lluïsa Tugas, expresava que "Esquerra té la garantia dels més de 80 anys que porta treballant per assolir un objectiu polític" i feia una crida a "oblidar projectes personals que volen aprofitar-se del moment actual". Des d'Esquerra volem agraïr l'assistència de totes les perosnes que han fet possible aquesta commemoració.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra denuncia que IB3 emet per defecte en espanyol el cinema sense interrupcions

Esquerra Republicana ha denunciat que l'emissió, aquest divendres, de la primera pel·lícula que s'havia anunciat a IB3TV amb l'opció multilíngüe (que hauria de permetre una versió en català, una en espanyol i una tercera en VOS) ho va ser per defecte en espanyol, de manera que aquells espectadors que la varen voler escoltar en català, com ho havien fet fins ara, van haver de resintonitzar el canal per trobar-ne l'opció. Ahir divendres, a les 21.50h, s'estrenava a IB3 Televisió la novetat –anunciada a bombo i plateret fins i tot en els informatius de la cadena– de poder veure el cinema també en espanyol, per mor d'una opció multilingüe que requereix, no obstant, que l'espectador faci el corresponent canvi de canal. La primera d'aquestes pel·lícules, anunciada a Cinema sense interrupcions, fou la comèdia de Tim Hamilton Mama's Boy (La mare d'ell), però la primera opció que es trobaren els espectadors en connectar amb IB3 va ser, per defecte, la versió en espanyol; per no haver de veure La madre de él, els ciutadans hauran hagut de cercar el corresponent canal que recuperàs IB3 en català.

Esquerra Palamós triangular
Palamós i St. Joan

Comunicat de dol

Us comuniquem la mort, avui, a causa d'una complicació postquirúrgica, de la companya Clàudia Fernández, militant de Sant Feliu i primera candidata del Baix Empordà a la llista d'Esquerra a les eleccions al Parlament de Catalunya per la circumscripció de Girona. Per voluntat de la família, el comiat es farà en la més estricta intimitat. L'acte d'avui a la casa Irla ha quedat suspès i al triangular de futbol de demà, diumenge, a Palamós es farà un petit acte en memòria seva i es jugaran els partits com a homenatge al seu incansable esperit lluitador.

Federació de Lleida

Esquerra demana als seus alcaldes i regidors ‘valentia i empenta’ per treballar des dels municipis fins al Parlament per la llibertat nacional

Esquerra ha celebrat aquest matí una trobada amb alcaldes i regidors de les tres federacions de Lleida (Pirineu, Solsonès i Lleida), on s’ha fet balanç dels set anys d’Esquerra al govern de la Generalitat i on també s’han presentat als sis primers candidats per Lleida per a les eleccions del proper novembre. L’acte ha tingut lloc al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques i hi han assistit uns dos-cents representants municipals d’Esquerra d’arreu de la província. Durant la trobada hi han intervingut el diputat i alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, el Delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, el Conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, el president de la Diputació , Jaume Gilabert, i també han fet una breu intervenció els sis primers candidats per Lleida a les llistes del parlament, Isabel Roca, Marta Vilalta, Miquel Àngel Estradé, Josep Maria Ardanuy, Maria Àngels Cabasés i ha clausurat l’acte el cap de llista, Carmel Mòdol.

Premià de Dalt

aplec de sant mateu

a partir de les deu del mati de diumenge 19 de setembre, a la plana de l' ermita de sant mateu , tindra lloc el tradicional aplec sardanista , organitzat per les agrupacions del baix maresme , dues cobles faran les delicies del public assistent

Premià de Dalt

entrevista a Dolors Genovès , ( premiadedalt decideix)

DOLORS GENOVÈS, nascuda a Barcelona i veïna de Premià de Dalt des de fa trenta anys és llicenciada en Ciències de la Informació, en Filosofia i Lletres i en Filologia Catalana. Ha estat directora de documentals històrics dels Serveis Informatius de Televisió de Catalunya i professora de documental a la Universitat Ramon Llull. Ha produït nombrosos documentals, alguns d´ells ben polèmics i ha guanyat diversos premis. Un dels seus documentals més coneguts, Adéu, Espanya? ha estat emès recentment per TV3. Amb ella parlem una bona estona. Premiadedaltdecideix – La primera pregunta és obligada: en aquest documental, l´interrogant és purament retòric? DG – No, no només retòric. Respon més aviat a una qüestió periodística. Jo volia que la gent digués: a veure què ens diuen aquesta gent de TV3? I posant-hi l´interrogant ajudàvem que més gent s´afegís al visionat. I, efectivament, en les dues emissions fetes l´ha vist més d´un milió de televidents. Pddd- Amb quina intenció el va rodar? DG – L´estiu del 2008 es donaven una sèrie de circumstàncies : ja portàvem dos anys amb el recurs de l´Estatut al Tribunal Constitucional; i, a més,els mesos de juny i juliol d´aquell any s´acabava d´aprovar al Parlament de Grenlàndia i al Parlament de Dinamarca un nou estatut d´autogovern.

Ascó, cementiri nuclear, Esquerra
Camp de Tarragona

Sergi de los Rios: "S'imposa el model d'equilibri territorial i no el model econòmic de monocultiu nuclear que volia gent destacada del PSC com Xavier Sabaté"

El diputat i cap de llista d'ERC per Tarragona a les eleccions al Parlament de Catalunya, Sergi de los Rios, ha mostrat la satisfacció per l'anunci que Ascó no és l'opció preferent del Ministeri per acollir el MTC. "Hem d'esperar a què el Consell de Ministres anunciï de forma oficial que l'escollit no és Ascó, i espero que almenys per un cop el sentit comú s'imposi en el Govern espanyol i faci cas a l'informe tècnic i descarti oficialment Ascó", ha dit. Sergi de los Rios , a més, s'ha felicitat perquè "la tasca de pressió d'Esquerra, de la mà de la societat civil i de la plataforma, ha donat els fruits i estem a prop d'un final feliç". I ha afegit que "s'imposa finalment el nostre criteri d'un model econòmic a les Terres de l'Ebre i a la Ribera d'Ebre basat en els valors naturals i l'atractiu turtístic, i no s'ha imposat el model econòmic de monocultiu nuclear que defensen destacats membres del Govern de Catalunya com el delegat del Govern a Tarragona i cap de lista del PSC, Xavier Sabaté".

Ribera d'Ebre

Esquerra valora molt positivament que la lluita contra la ubicació del cementiri de residus nuclears a Ascó estigui a punt de tenir un final feliç

Després que avui s’hagi fet pública la informació que l’informe tècnic de valoració de la ubicació del cementiri de residus nuclears del Ministeri d’Indústria ja s’ha completat, i que el resultat és que la ubicació preferent és, amb absoluta fiabilitat, el municipi de Zarra, a València, la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya mostra una gran satisfacció perquè, una vegada més, la lluita que Esquerra-Ebre ha impulsat des del territori, al costat del moviment social ebrenc, ha acabat bé. En aquest sentit, el senador Pere Muñoz manifesta que “una vegada més, la defensa de les nostres terres per part d’Esquerra Republicana, que hem impulsat el moviment contrari, hem mobilitzat els ajuntaments i els consells comarcals amb mocions en contra de la ubicació del cementiri a Ascó, i vam potenciar el posicionament en contra del parlament de Catalunya a ubicar l’MTC a Catalunya per dos vegades, a més de les moltes iniciatives parlamentàries que hem dut a terme a Madrid per fer complir la voluntat del poble de Catalunya, han tingut un final feliç”.

Pere Aragonès en un moment de la conferència "Cap a la Independència"
Teià

Pere Aragonès ens explica el camí “Cap a la Independència” iniciat per Esquerra

El passat 10 de setembre Pere Aragonès, diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya, va visitar Teià per explicar el full de ruta traçat des d’ERC per aconseguir la Independència de Catalunya. Perquè culturalment, històricament i econòmicament Catalunya ho mereix i ho necessita. En els vuits anys de presència al govern català Esquerra ha desenvolupat polítiques importants per tal d’assolir la fita desitjada. Polítiques que s’han emmarcat dins de quatre paràmetres bàsics per a que un país sigui independent. Cohesió social Un país dividit difícilment aconseguirà una fita comuna com la independència, per aquest motiu Esquerra ha potenciat una sèrie d’iniciatives amb les quals es pretén d’una banda, enfortir el sentiment de pertinença a una comunitat específica com és la catalana i, de l’altra, potenciar la llengua vehicular del territori, el català. D’aquesta manera, s’ha blindat l’ensenyament en català dins la nova llei d’educació, impedint que hi hagi disgregació lingüística, i s’ha impulsat la Llei d’Acollida, dirigida a que les persones immigrades tinguin una integració plena en la nostra societat a través de l’aprenentatge del català.

Joan Lladó, junt amb Joan Miquel Chacón i Joan Gaià, s'entrevistaren amb Joan Miralles i Oscar Aguilera.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra dóna suport a la proposta unitària del moviment 'Per una veu pròpia'

Esquerra Republicana ha posat de manifest als membres del col·lectiu Per una veu pròpia el suport del partit a la proposta unitària que varen presentar fa uns mesos; així ho han posat de manifest després d'una reunió que dirigents republicans van mantenir dies enrera amb Joan Miralles i Oscar Aguilera, representants de la plataforma. Per una veu pròpia és un moviment que ha nascut impulsat per ciutadans a títol individual per a plantejar, a través del manifest que varen fer públic, “la necessitat d'unir les forces d'esquerres i nacionalistes”. En resum, la proposta unitarista, que aquest col·lectiu ha adreçat a les forces que han configurat fins ara el Bloc per Mallorca (Esquerra, PSM, Els Verds i EU), entén que “poden evitar el retorn d'un govern centralista i de dretes.” Per una veu pròpia defensa, en la mateixa línia que ho ha fet Esquerra a les Illes Balears, una unió que “no s'ha de limitar tan sols a un mer pacte de caràcter electoral”, sinó que ha d'esdevenir un nou subjecte polític, “que ofereixi una alternativa d'esquerres i nacionalista sòlida a l'actual bipartidisme estatalista.

Imatge aèria del sector
Vilafranca del Penedès

Esquerra se suma a la demanda de peatonalització de la Plaça Jaume I, Plaça de l’Oli i de la Vall del Castell

Esquerra de Vilafranca se suma a la proposta de peatonalització permanent de la Plaça Jaume I, Plaça de l’Oli i de la Vall del Castell que, aquesta setmana, el regidor Bernat Villarroya de ICV va llençar. Els republicans asseguren que, “malgrat que actualment no és possible pressupostàriament l’urbanització en plataforma única d’aquests espais”, hi donen suport degut a que era una proposta que s’incloïa en el seu programa electoral. Esquerra, com també ICV, defensa la necessitat de l’execució de la plataforma única, “ja que suposarà la eliminació de barreres arquitectòniques”. Desprès que l’Ajuntament anunciés que els diumenges es tallarà el trànsit en aquesta plaça, Esquerra de Vilafranca considera necessari que aquesta mesura esdevingui total i permanent amb l’excepció de l’accés del veïnat i per càrrega i descàrrega.

Ebre

Esquerra valora molt positivament que la lluita contra la ubicació del cementiri de residus nuclears a Ascó estigui a punt de tenir un final feliç

Després que avui s’hagi fet pública la informació que l’informe tècnic de valoració de la ubicació del cementiri de residus nuclears del Ministeri d’Indústria ja s’ha completat, i que el resultat és que la ubicació preferent és, amb absoluta fiabilitat, el municipi de Zarra, a València, la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya mostra una gran satisfacció perquè, una vegada més, la lluita que Esquerra-Ebre ha impulsat des del territori, al costat del moviment social ebrenc, ha acabat bé. En aquest sentit, el senador Pere Muñoz manifesta que “una vegada més, la defensa de les nostres terres per part d’Esquerra Republicana, que hem impulsat el moviment contrari, hem mobilitzat els ajuntaments i els consells comarcals amb mocions en contra de la ubicació del cementiri a Ascó, i vam potenciar el posicionament en contra del parlament de Catalunya a ubicar l’MTC a Catalunya per dos vegades, a més de les moltes iniciatives parlamentàries que hem dut a terme a Madrid per fer complir la voluntat del poble de Catalunya, han tingut un final feliç”.