Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Jordi Cots
Vallès Oriental

Jordi Cots diputat al Parlament de Catalunya

El militant i regidor cardedeuenc Jordi Cots serà diputat al Parlament de Catalunya en representació de la militància del Vallès Oriental fins la seva dissolució per la convocatòria electoral del proper mes de novembre. Cots va ser escollit candidat fa quatre anys al Congrés comarcal extraordinari celebrat a La Garriga. . La Permanent comarcal manifesta la seva satisfacció per què, encara que sigui per poc temps, un vallesà oriental i gran coneixedor de la comarca ens representi al Parlament del país. Jordi Cots ingressà a Esquerra Republicana de Catalunya al 1992 , provinent de l'Entesa dels Nacionalistes d'Esquerra, passant a formar part del Consell Nacional fins el Congrés de Barcelona de 1993. En el període 1993-1994 va formar part de la Permanent Comarcal del Vallès Oriental com a responsable de Política Municipal, en el període 2006 - 2008 com a secretari de Política Parlamentària i Institucional, en el període 2008 - 2009 com a secretari de Política Sectorial i Formació, i fins els 7 de maig del 2010 com a secretari de Formació.

Pintades al monument a Basset
Alboraia

Esquerra denuncia les pintades realitzades en l'escultura, obra d’Enric Mestre, al fill d'Alboraia, Joan Baptista Basset

La secció local d'Esquerra a Alboraia, denuncia les pintades que s'han realitzat al monument a Joan Baptista Basset, situat en la Platja de la Patacona, “No entenem com es poden fer pintades en una obra d'art, amb l'agreujant de ser aquesta, un homenatge a la persona més important que ha tingut Alboraia, en tota la seua història”. ha a manifestat Carles Onsurbe, president d'Esquerra a Alboraia. Segons Onsurbe, “En qualsevol lloc del món seria incomprensible que es pintara una escultura. El món de les arts s'ha quedat perplex al vore aquest acte i de comprovar com en el poble de l'autor de l'obra, Enric Mestre és fill i ciutadà d'Alboraia, es pinta una escultura d'un artista de reconeixement mundial.” A més a més, el dirigent republicà ha assenyalat que “pintar aquest monument és anar contra la dignitat del poble valencià, ja que Joan Baptiste Basset, ha sigut el màxim exponent en la defensa de les llibertats de les valencianes i valencians, és a dir de la dignitat del nostre poble.

Sabaté, Casals i Carme Verdaguer
Torelló

Esquerra Torelló inaugura el nou local

Esquerra Torelló - Vall del Ges inaugurarà la nova ubicació del Casal Republicà Joan Girbau el proper dimecres 22 de setembre al vespre. Fins ara, la seu social estava situada a la Plaça Nova de Torelló, ara estarà situada al C/ Sant Miquel número 31, 1er pis. A partir de les 2/4 de 8 del vespre la seu restarà oberta a tothom qui hi vulgui passar i a 1/4 de 9 del vespre, Carles Bassaganya, director general de Governació i ex-alcalde de Sant Joan de les Abadesses participarà en la inauguració i protagonitzarà una tertúlia sobre el dret a decidir i les vies d'exercir-lo a Catalunya amb els assistents. Aquesta tertúlia està emmarcada en la campanya comarcal Esquerra Compleix, que passa balanç dels compromisos adquirits en les darreres eleccions a nivell comarcal i a nivell nacional. En les properes setmanes Esquerra també organitzarà actes de proximitat a Sant Vicenç de Torelló i a Sant Pere de Torelló. Tots aquests actes volen fugir del míting i buscar més el diàleg amb els assistents.

Olesa de Montserrat

Treballem per Catalunya, amb el cap i amb el cor

Quan es treballa amb el cap, amb seny i amb el cor, amb passió, la feina sempre acaba donat els seus fruits. És per això que vull creure en la política i en les persones que la fan. En moments com aquest, a la gent que estem en algun càrrec públic, ja sigui a l’administració o a qualsevol altra entitat social, només ens han d’importar les persones i les preocupacions reals que les envolten. Així és com treballem la gent d’Esquerra. Una feina que varen iniciar, el març de 1931, persones que es varen organitzar per defensar unes idees i uns projectes i dur-los a terme mitjançant una acció de govern. Aquells ideals i projectes varen ser la defensa de la democràcia, dels drets de l’home i del ciutadà, la socialització de la riquesa i l’afirmació de la nacionalitat catalana, assenyalant com a fita un país amb estat propi. Avui en dia, 79 any més tard, seguim lluitant pel mateix model de país. Un país modern, consolidat, amb estat propi i on els catalans i catalanes puguem decidir el que volem per nosaltres, amb un model d’estat del benestar d’acord a les nostres necessitats.

Baix Llobregat

Esquerra Baix Llobregat entrega els carnets del partit a 17 nous militants

La seu comarcal d’Esquerra- Baix Llobregat a Sant Joan Despí ha estat l’escenari d’una Jornada d’Acollida a la Militància que ha culminat amb l’acte d’entrega dels carnets de militant a 17 noves i nous afiliats al partit. Aquesta jornada ha consistit en una xerrada sobre la història i els principis ideològics del partit a càrrec de Josep Vall, director de la Fundació Josep Irla que ha destacat “la continuïtat històrica i ideològica d’Esquerra des de l’any 1931 amb la vocació de ser l’Esquerra Nacional de Catalunya, amb un ideari basat en els principis democràtics, la importància de les polítiques socials i d’esquerres i la lluita per l’alliberament nacional”. La jornada va continuar amb una extensa explicació a càrrec d’un tècnic d’organització del partit sobre l’estructura interna i funcionament d’Esquerra tant a nivell local, com comarcal, regional i nacional. L’acte va culminar amb l’entrega de carnets per part del vicesecretari de coordinació interna i acció electoral, Eduard Lòpez, que va donar la benvinguda als nous i noves militants i va destacar “la singularitat d’Esquerra com a partit radicalment democràtic on el treball i l’opinió de la militància és cabdal i és la raó de ser del funcionament de l’estructura del partit que està al servei d’aquesta tasca col•lectiva”.

Palau d'Esports
Granollers

'La qualitat a l’esport', article publicat al butlletí municipal de Granollers

L’esport ha estat utilitzat per sociòlegs, psicòlegs, pedagogs, metges, etc. com una eina d’integració social, com un remei per l’equilibri emocional, com a complement imprescindible per complementar la formació integral de l’individu, i també com una eina de prevenció o de recuperació de patologies. L’activitat física i l’esport tan elogiada per tothom pot esdevenir contraproduent si no es realitza de la manera més adequada i amb els tècnics adequats en cada àmbit, sigui en la formació, en la gran competició o senzillament en la pràctica d’om per mantenir un nivell de salut adequant. Encara i així, en alguns casos (bàsicament formació o competició reglada) una activitat ben realitzada pot resultar embrutida per individus generalment espectadors que en lloc de gaudir-la es dediquen a empobrir-la amb les seves paraules i actituds. Els cursos de formació de monitors endegats pel Consell de l’Esport de la nostra ciutat amb la nostra participació activa, basats no tan en aspectes tècnics com en aspectes d’organització, relació, direcció i tracte de les persones, es converteixen en imprescindibles per aconseguir aquests objectius que ens poden proporcionar la bona praxis de l’esport.

Girona

Girona viurà la tercera recreació dels Setges Napoleònics el proper cap de setmana

Aquest matí s’ha presentat el que serà la tercera recreació dels setges napoleònics a Girona. Cristina Alsina (ERC), tinenta d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, i Pilar Prats, regidora de dinamització del territori, han presentat l’acte i tot seguit l’Associació Girona 1809 i els Amics de la Girona Napoleònics han explicat les diferents activitats que tindran lloc durant el cap de setmana destacant la importància que té per Girona que ja en sigui una tercera edició. Serà un acte apte per a tots els públics i ja s’ha convertit en una activitat ineludible pels amants de la història i del teatre en un ambient i un decorat únic com és el Barri Vell i la Devesa de Girona. L’any 2008, en motiu del segon centenari dels setges napoleònics a la ciutat de Girona, es va celebrar la primera edició d’una fira que va néixer amb la idea de commemorar l’episodi cabdal de la història de la ciutat. Des de llavors l’acte s’ha anat solidificant fins al punt de ja celebrar-ne una tercera edició i fer-lo ja com a activitat anual i esperada a la ciutat de Girona.

Presentació Pep Mur
Granollers

Pep Mur: “Vull representar a tota la gent que es mou. A tota la gent que té un objectiu comú: canviar la política per transformar la ciutat”

160 persones van acompanyar ahir al vespre a en Pep Mur durant l’acte oficial de la presentació de la seva candidatura a l’alcaldia de Granollers, que es va celebrar a la Sala de l’Aplegador de La Troca (Granollers). Entre ells, militants del partit, exregidors republicans de la ciutat, representants d’altres partits, membres d’entitats de la ciutat i amics i familiars d’en Pep Mur. L’acte es va dividir en tres blocs. En una primera part, amics i companys de Mur van explicar com el van conèixer i les raons per les quals creuen que és un bon candidat. Entre els qui van voler donar suport a en Pep en aquest vídeo, hi eren en Joan Manuel Tresseras ( conseller de cultura i mitjans de comunicació), Jaume Oliveres ( secretari general del departament de Governació) , Manel Comas (entrenador de bàsquet de l‘ACB), Jaume Roma (ex-conseller de PTOP) i un seguit d’amics joves i adults. En un segon bloc, en Pep Mur es va dirigir als assistents i va parlar tant d’aspectes personals com de la seva manera de veure i entendre la política.

Cartell de la manifestació contra les Becerrades d'Algemesí
Alboraia

Manifestació contra les becerrades d'Algemesí

Dissabte dia 18 de Septembre es realitzarà una Manifestació Antitaurina contra les becerrades cadafaleres en Algemesí. La manifestació es realitzarà al c/Montanya encreuament amb Sant Josep de Calasanç a les 16:30 de la vesprada, recomanable estar a les 16:00. Altre lloc d' encontre, l' estació de tren a les 16:00. Tot aquell que vullga vindre està convidat. "Sense lluita no hi ha progrés" Més informació

Girona

La majoria dels candidats gironins al Parlament tenen experiència a corporacions locals

El passat juliol Esquerra va presentar la llista gironina per les eleccions del Parlament el proper 28 de novembre. Una llista amb un caràcter municipalisme, donat que la majoria dels qui la formen tenen experiència a corporacions locals i sis d’ells són actualment alcaldes de municipis gironins. La llista és equilibrada amb una àmplia trajectòria municipal, la qual cosa permetrà estar al costat dels ciutadans amb un tracte més proper. En primer lloc, l’actual consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, substituirà al diputat Pere Vigo, que ocuparà el segon lloc. Durant la presentació que es va fer, Capdevila va ressaltar que Esquerra centrarà la campanya en impulsar 'el camí de transició per a la independència de Catalunya', una via marcada per la 'prioritat' de convocar un referèndum. Cristina Alsina, actual Tinenta d'alcalde de l’Ajuntament d Girona i Presidenta del Consell Comarcal del Gironès anirà com a número 4 a la llista i sens dubte té clar que el debat de la campanya per les eleccions se centrarà sobre Autonomia o Independència.

Mateu Chalmeta
ERC Badalona

Mateu Chalmeta assisteix a la inauguració del nou CAP Progrés-Raval

El regidor d'Esquerra Badalona, Mateu Chalmeta, ha assistit aquest divendres a la inauguració del nou CAP Progrés-Raval, al carrer Gral Weyler núm 44. L'obra de govern, ha suposat una inversió en aquest equipament de 3,3 milions, i facilitarà un servei a prop de 20.000 persones que s'havien de desplaçar fins el CAP La Riera. Chalmeta ha visitat en aquesta jornada inaugural unes instal·lacions de prop de 1.600m2 que oferiran serveis de medicina general, pediatria, puericultura, infermeria i odontologia; deslliurant així al CAP La Riera que podrà incorporar els serveis d'atenció a la salut reproductiva i sexual i un Centre de Salut Mental per Adults (CSMA).

Laura Vilagrà, acompanyada de l'alcaldable d'Esquerra a Cerdanyola, Helena Solà
Vallès Occidental

Vilagrà: "L'independentisme ha deixat de ser un somni gràcies a ERC"

L’independentisme ha deixat de ser un somni i cal continuar treballant per aconseguir la celebració d’un referèndum per l’autodeterminació oficial, segons assegurava ahir la diputada delegada en Política Territorial i Medi Ambient d’ERC i actual alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà. L’Agrupació local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Cerdanyola va organitzar ahir vespre una xerrada oberta a la ciutadania a l’Espai Enric Granados per tal d’explicar els eixos principals i l’estratègia de la formació republicana al voltant de les dues properes eleccions, és a dir, les del Parlament de Catalunya i les municipals. Vilagrà va estar acompanyada per la candidata a l’alcaldia de Cerdanyola per ERC, Helena Solà. Segons Solà, des que Esquerra Republicana està al govern la situació del país ha canviat i molt, especialment pel que fa a la idea de l’independentisme, la qual, segons ella, mica en mica es va estenent, tal com ho demostra el seguit de consultes sobiranistes desplegades en 400 municipis catalans.

Esquerra demana a l'ajuntament d'Almassora que normalitze el servei de Correus a la Platja d'Almassora.

Davant de la postura de Correus Correus per tal de justificar la seva manca de voluntat per tal d'oferir un servei tan bàsic com és el de l'entrega del correu en el domicili de cadascú dels veïns de la Platja d'Almassora, postura que argumenta indicant que no tenen obligació per ser considerades construccions disperses; la Secció local d'Esquerra Republicana d'Almassora, ha demanat a l'ajuntament que es pronuncie en quant al que pensa fer al respecte. Aquesta Secció, a través de la seva Secretaria de Relacions Municipals, ha recordat a l'Ajuntament que tal i com consta al PGOU actualment en vigor a Almassora, aprovat per les pertinents Administracions competents, el nucli urbà de la Platja d'Almassora, es considera així: Nucli Urbà, i és per això que ha d'estar dotat de tots els serveis considerats bàsics, ja siguen públics o privats, i és obligació d'aquest ajuntament el que es duguen a terme. Salvador Vilar, ha recordat al Consistori que eines per a exigir aquest compliment hi han, així com serveis jurídics i tècnics; i és per això que ha demanat conèixer el posicionament d'aquest Ajuntament.

Helena Solà i Laura Vilagrà, ahir durant la xerrada
Cerdanyola del Vallès

L'independentisme ha deixat de ser un somni gràcies a ERC

L’independentisme ha deixat de ser un somni i cal continuar treballant per aconseguir la celebració d’un referèndum per l’autodeterminació oficial, segons assegurava ahir la diputada delegada en Política Territorial i Medi Ambient d’ERC i actual alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà. L’Agrupació local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Cerdanyola va organitzar ahir vespre una xerrada oberta a la ciutadania a l’Espai Enric Granados per tal d’explicar els eixos principals i l’estratègia de la formació republicana al voltant de les dues properes eleccions, és a dir, les del Parlament de Catalunya i les municipals. Vilagrà va estar acompanyada per la candidata a l’alcaldia de Cerdanyola per ERC, Helena Solà. Segons Solà, des que Esquerra Republicana està al govern la situació del país ha canviat i molt, especialment pel que fa a la idea de l’independentisme, la qual, segons ella, mica en mica es va estenent, tal com ho demostra el seguit de consultes sobiranistes desplegades en 400 municipis catalans.

Sabadell, Esquerra Sabadell,  Vallès Occidental, Magí Rovira, Juli Fernàndez
Vallès Occidental

Saabadell: ERC durà al ple la proposta de dedicar un monument a Rafael Casanova

El portaveu municipal d'Esquerra, Magí Rovira, va registrar ahir una moció a favor que Sabadell dediqui un monument a Rafael Casanova a la plaça que hi haurà sobre el futur aparcament subterrani de l'estació dels FGC a Gràcia-Can Feu. El candidat del partit a les municipals de l'any vinent, Juli Fernàndez, també va proposar un concurs d'idees per triar-ne el disseny, pensant sobretot en els creadors locals. ERC vol un espai específic per a l'ofrena floral de l'Onze de Setembre, sense descartar la idea que el consistori organitzi una altra ofrena al monòlit de Lluís Companys per commemorar l'afusellament de l'expresident, cada 15 d'octubre. A més, Rovira ha demanat a l'alcalde que intercedeixi davant el conseller d'Economia per desencallar la inversió per a la residència assistida del Sud, que de moment només té el vistiplau d'Acció Social però resta a l'espera que la conselleria que encapçala Antoni Castells li assigni una partida econòmica del pressupost. El regidor va alertar que si CiU arriba a la Generalitat amb l'obra encallada “el compromís actual podria quedar en paper mullat”.

L'Hospitalet de Llobregat

Esquerra denuncia que l'equip de govern de l'Hospitalet realitza frau en la recollida selectiva de residus

En el marc de la Festa Major de Bellvitge, que es va realitzar entre els dies 4 i 12 de setembre, les diferents guinguetes i parades de menjar i begudes de les entitats i partits del barri disposaven de contenidors de recollida selectiva ( vidre, matèria orgànica, plàstic i paper i cartró). Les persones d'aquestes diferents guinguetes van realitzar un esforç molt gran per realitzar la recollida selectiva dels residus que produïen amb l'objectiu de contribuir a la preservació del medi ambient Aquest esforç ciutadà no ha estat a la mateixa alçada de l'equip de govern municipal, format per PSC i ICV-EUiA, ja queels serveis municipals de recollida i neteja han abocat el contingut dels diferents contenidors de recollida selectiva ( vidre, plàstic, matèria orgànica i paper i cartró) en un mateix camió d'escombraries, fent inútil el compromís dels ciutadans i ciutadanes de separar les diferents fraccions. Per Esquerra Republicana aquesta realitat és molt greu i és una mostra més que el govern municipal de l'ajuntament de l'Hospitalet només fa una política ambiental de cara a la galeria i enganya a la ciutadania.