Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Osona

Esquerra parlarà de les polítiques socials a Sant Vicenç de Torelló

El passat mes d'abril Esquerra Osona iniciava la campanya "Esquerra Compleix", pensada per fer balanç dels compromisos adquirits a nivell comarcal, els 13 punts d'Esquerra x Osona, i a nivell nacional. Una campanya per fer balanç de la feina feta. El Director de Serveis Territorials de Barcelona del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Josep Maria González-Cambray, parlarà aquest dimarts dia 28 de setembre, a 1/4 de 9 del vespre, a la sala annexa de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, sobre les polítiques socials que ha impulsat Esquerra des del govern de la Genralitat. El Pacte Nacional per la Immigració, la Llei d'Acollida o la Llei de Serveis Socials centraran aquest acte emmarcat en la campanya Esquerra Compleix. Des de l'inici de la campanya fins ara hi han participat els consellers Huguet i Ausàs i, en actes de petit format buscant la proximitat, Josep Maria Freixanet, Carles Bassaganya, Anna Simó i Marina Llansana han estat també a la comarca. En total es faran 36 actes en 30 municipis d'Osona fins a l'octubre.

Gavà

Esquerra-Gavà lamenta que el nou parc de bombers incompleixi la normativa ambiental

El nou parc de bombers de Gavà, que s’inaugura avui, presenta clares deficiències ambientals, malgrat les al·legacions elevades per Esquerra-Gavà, tant al planejament de l’edifici com a la seva llicència d’activitats. L’edifici constitueix el primer pas del controvertit Pla de Ponent. El principal defecte és que l’edifici no està connectat a la xarxa de clavegueram, sinó que les aigües residuals de la instal·lació s’aboquen a un pou negre que s’ha obert en el subsòl. Així mateix, es preveu que les aigües brutes resultats de la neteja dels camions s’aboquin directament a la llera pública, al torrent del Calamot. Aquestes dues operacions vulneren clarament el reglament metropolità de sanejament. La portaveu d’Esquerra-Gavà, Marta Jiménez, explica que «lamentem que els advertiments fets per Esquerra-Gavà al llarg de tota la tramitació del projecte, a través d’al·legacions durant el tràmit d’informació pública, no hagin estat atesos. Tot plegat és una bona mostra de l’agressivitat mediambiental de la nova urbanització que es vol fer al Pla de Ponent, que en la seva primera obra vulnera ja de fet, amb la construcció d’un pou negre i amb el previsible abocament a la llera pública de les aigües grises de l’equipament, la reglamentació mediambiental».

Inauguració de la nova seu de Torelló
Osona

Esquerra Torelló - Vall del Ges ja compta amb una nova ubicació del seu casal republicà

El Casal Republicà Joan Girbau, d'Esquerra Torelló - Vall del Ges, ja té una nova ubicació, al C/ Sant Miquel, 31, 1er pis, de Torelló. El dimecres 22 de setembre, amb la presència de Carles Bassaganya, Director General d'Administracions Públiques, es va fer la inauguració. Diferents simpatitzants van anar a saludar els republicans de Torelló al llarg de tot el vespre. Durant la inauguració, Bassaganya va participar en una tertúlia amb els presents sobre el dret a decidir i la feina que ha fet Esquerra per tal que Catalunya pugui exercir-lo algun dia proper. La primera de les coses aconseguides ha estat guanyar la batalla ideològica i fer que el dret a decidir sigui un objectiu normalitzat a Catalunya i assumit per bona part de les opcions polítiques del catalanisme. Aquesta tertúlia estava emmarcada en la campanya osonenca Esquerra Compleix, que passa comptes de la feina feta pels independentistes en la darrera legislatura. Per la seva banda, Jordi Casals, portaveu d'Esquerra Torelló, va manifestar que tenir una seu "no és un signe d'ostentació, sinó un senyal de compromís ferm amb Torelló", més visible encara en temps de crisi, ja que són els mateixos membres que treballen en el grup municipal qui financen el local.

Osona

Josep M. Giralt escollit candidat d'Esquerra a l'alcadia de Tona.

El dilluns dia 20 de setembre, la militància d'Esquerra Tona va escollir per unanimitat a Josep M. Giralt i Perpinyà com a cap de llista d'Esquerra a la població en les properes eleccions municipals del 2011. Giralt és una persona amb experiència municipal, ja que va ser regidor a Tona abans de la constitució d'Esquerra al municipi. En les eleccions de 2007, Giralt va ser, per "responsabilitat amb Tona", el candidat final a les municipals. Ara, quan falten vuit mesos per les eleccions del maig de 2011, Giralt creu que és l'hora d'Esquerra a Tona. En la seva presentació Giralt va afirmar "Tona necessita aire fresc i deixar de banda aquesta política de confrontació constant i interminable que no porta enlloc". El cap de llista independentista va afegir que "és el moment de deixar enrere el bipartidisme que fins ara ha estat la tònica dominant. És l'hora de treballar junts per tal de fer un poble millor" i que Esquerra "escollim l'esperança en comptes de la por, la unitat en comptes de la divisió".

Josep Huguet i Bàrbara Lligadas durant la xerrada
ERC Viladecans

Xerrada Josep Huguet, tot un èxit

El passat dimarts, 21 de setembre, vam tenir la sort de poder comptar amb la presència del conseller Josep Huguet a Viladecans, concretament a Can Xic, on mig centenar d'assistents van poder xerrar-hi. Així doncs, considerem que l'acte va ser un èxit, no només per l'assistència, sinó perquè la gent va quedar molt cotenta de poder parlar amb el conseller d'Innovació, Universitat i Empresa. Bàrbara Lligadas, candidata a l'alcaldia de Viladecans, va presentar Josep Huguet com a una gran persona, d'aquelles que demostren que no tots els polítics són iguals, sinó que n'hi ha molts que es dediquen a la política perquè volen canviar la societat i volen ajudar a la gent. Lligadas també va destacar una altra gran qualitat del conseller, el fet de disposar una clara visió del panorama econòmic del país i de les oportunitats que cal aprofitar per enfortir-lo. Aquesta segona qualitat destacada per la candidata a l'alcaldia va quedar demostrada pel propi conseller Huguet, el qual va fer una precisa i realista radiografia de la situació econòmica del país, per a la qual l'estat espanyol en resulta un gran greuge.

ERC Cervelló

El Bon Preu de Cervelló programarà majoritàriament música de Catalunya

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras (ERC), i president-director general de la cadena de supermercats Bon Preu, Joan Font, han presentat avui una iniciativa de col·laboració conjunta que té per objectiu difondre i promoure la música feta a Catalunya. L’acord s’emmarca en les polítiques de suport als autors catalans que duu a terme el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC). Durant la presentació, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació ha destacat que l’acord de col·laboració amb Bon Preu “és un exemple d’iniciativa duta a terme des del sector privat que pot ser fàcilment imitat per altres empreses”. Segons el conseller Tresserras, aquesta iniciativa permet “normalitzar la nostra producció musical, ja que facilita la seva presència al mercat i fa que la música en català sigui més visible”. El president- director general de Bon Preu ha emmarcat l’acord en “la política de proximitat al client” i ha afegit que “pensem que el client agrairà que la música que soni als supermercats sigui majoritàriament feta a Catalunya”.

bloc Violant
Vallromanes

El Bloc de Violant Mascaró

Avui m'estreno en l'univers del bloc. Amb un intent d'anar contracorrent, vaig resistir-me al telèfon mòbil tant com vaig poder. Però ha estat en va: només amb l'ús de la tecnologia que ens permet la comunicació s'entén la velocitat que prenen avui les idees, els projectes i, quasi en la mateixa mesura, com s'esvaeixen i s'obliden... El mòbil, Internet a casa, l'ordinador portàtil connectat, la pda, facebook... i bloc. Tinc la convicció que totes les eines fins ara només m'han ajudat a treballar i a ser millor. Som en una societat en què necessitem conèixer les persones i què pensen; volem conèixer els nostres dirigents i què fan, sabem que el món gira de pressa però també sabem que tenim eines per fer la nostra parada personal. Per llegir, mirar, veure, escoltar, seguir... els que ens són coneguts, encuriosits o adversaris. La paraula i la imatge són avui al servei de la comunicació a la xarxa. Som a la Societat 2.0 i fem Política 2.0. Jo m'hi estreno avui, i us hi espero.

Imatge del Parlament
Ebre

Esquerra es felicita que la llei acabi amb la inseguretat jurídica amb què se celebraven els correbous

Durant el debat de l’aprovació de la proposició de llei de regulació de les festes tradicionals amb bous que s’ha fet avui al Parlament de Catalunya, la diputada d’Esquerra, Marta Cid, que ha estat la ponent relatora del text, ha defensat el vot favorable del seu grup. Cid ha valorat com a “dia històric per les Terres de l’Ebre i resta de municipis que celebren correbous perquè amb aquesta llei s’acaba amb la inseguretat jurídica en la que es celebrava la festa”. La diputada republicana ha començat la seva intervenció recordant que “no som aquí per debatre sobre correbous si o correbous no, perquè els correbous són una festa tradicional i legal. El que fem avui és adaptar-los a la contemporaneïtat mitjançant una llei”. Després de recordar que la base de la llei era el Manual de Bones Pràctiques impulsat per Esquerra des de la Delegació del Govern de les Terres de l’Ebre, la diputada ha destacat que aquest manual era un document de recomanacions que no permetia sancionar perquè no era de compliment obligat per la llei.

Miquel Estruch, Esther Garcia, Carolina Sanvicens
ERC Badalona

"Sóc catalana de naixement i espanyola per força"

D'aquesta manera s'expressava la ja centenària militant d'Esquerra Badalona Carolina Sanvicens quan ha rebut la delegació de la Direcció d'Esquerra Badalona a casa seva, avui a les 19:00. Esquerra ha homenatjat aquesta tarda la seva militant més gran que enguany ha fet cent anys, Carolina Sanvicens, a qui s'ha entregat la medalla simbòlica de Francesc Macià, i un bouquet de flors. Sanvicens, que ja és besàvia, conserva un estat de salut excel·lent i molt envejable; demostrant que encara no ha dit la darrera paraula en aquest món, ans al contrari, no veu perquè no ha de seguir-hi. Tant amb Mateu Chalmeta, regidor d'Esquerra, Miquel Estruch, president d'Esquerra, Esther Garcia, vicepresidenta, com amb Oriol Jordan, Secretari d'Imatge, que han quedat astorats de veure-la en tant perfecte estat i amb una excel·lent lucidesa, Carolina Sanvicens ha pogut enraonar una estona sobre les diverses èpoques que ha viscut, fent esment en els anys de la postguerra civil i la pobresa d'aquell temps, com també dels temps de fam de la Primera Gran Guerra, a banda d'altres anècdotes.

Vilassar de Mar
Vilassar de Mar

El paper del govern municipal en matèria educativa.

Si hi ha un àmbit de la política municipal sobre el qual no existeix una especial controvèrsia sobre quina direcció cal prendre, o sobre si ha de ser objecte d’una revisió profunda o, en darrer terme, si cal modificar les línies generals que conformen els seus pilars fonamentals, aquesta és la política educativa. És vital aturar-se un moment al principi de la frase per no provocar en el lector un error involuntari: diem política municipal. Si miréssim més amunt, en un àmbit nacional per posar un exemple, segurament aquesta premissa ja no seria certa. I ho diu ERC, que a l’any 2006 va propiciar, des de la conselleria d’educació del Govern de la Generalitat, el primer (i únic) pacte nacional per l’educació. Però la vesant municipal de la política educativa requereix un altre anàlisi. ERC considera que el paper del govern municipal consisteix, bàsicament, en propiciar espais educatius en condicions dignes perquè les pròpies escoles desenvolupin els programes educatius que els professionals de la matèria (directors, professors, tècnics) considerin adients en cada centre.

Participació de la lotería de Nadal
Martorell

Loteria de Nadal

Benvolgudes i benvolguts; Tenim a la vostre disposició les participacions de la Loteria de Nadal d'enguany. Per recollir participacions i venda, passeu per la Secció Local tots els dimecres de 7 a 9 del vespre, o bé truqueu al 648444137

Pego

Esquerra-Pego elegeix a Saül Ortolà com a candidat a l'alcaldia

L'assemblea de militants d'Esquerra-Pego, reunida el dimecres 22 de Setembre a les 20,00h, ha elegit per unanimitat, a Saül Ortolà com a candidat a l'alcaldia. Des de que Esquerra-Pego es va fundar el 2007, Ortolà ha anat desenvolupant diferents responsabilitats dins de la formació, va ser el primer president de la secció local, es conseller nacional del partit, des de 2009 també presideix Esquerra-Marina Alta i es membre de l'executiva d'Esquerra Republicana del País Valencià. Segons el president d'Esquerra-Pego Joan Salvador Sendra “hem elegit al millor candidat possible, una persona decidida i amb les idees molt clares, l'alcalde que necessita Pego” a mes, ha afegit que “els altres partits ja sabem de sobres el que li oferixen a Pego, ara ens cal a nosaltres demostrar tot el que Pego pot guanyar amb un govern d'Esquerra Republicana” ha afirmat el dirigent republicà. Per la seua part Ortolà, ha declarat que “els pegolins ens demanen un canvi real, ja que el tripartit i el PP son l'exemple del model caduc de l'abús del formigó, son l'exemple entre Penyaroja i el camp de Golf del que no volem els Pegolins, estem immersos en una crisi per culpa dels fartons de la dreta(d'arrel o de forma), que no han pensat en els ciutadans, sinó només en les seues bujaques" així ha afegit que” aquesta crisi, ha sigut una lliçó de realisme, no podem confiar en bombolles econòmiques, sinó en les possibilitats reals i sostenibles del territori, ara el que ens cal es aprofitar les condicions del nostre poble per a que prospere l'agricultura, s'establisquen industries competitives i el começ tinga futur” ha sentenciat.

Invitació a la presentació del candidat Adolf Bargués
Martorell

Presentació candidat

El proper diumenge 26 de Setembre a les 12 del migdia, al Centre Cultural i Recreatiu "El Progrés" de la nostra Vila, un lloc carregat de simbolisme i valors republicans, Esquerra Republicana de Martorell, iniciarà el camí cap a l'alcaldia, fent la presentació del seu candidat Adolf Bargués i Asturias. Ens fa molta il·lusió compartir aquest moment amb tots vosaltres, com ho farem amb els nostres militants, simpatitzants i convilatans. Adjuntem la invitació a l'acte esperant saludar·vos personalment. Us prego alhora, confirmeu assistència, per correu electrònic o telèfon (648444137). L' adreça per arribar fins El Progrés, carrer del Mur 64. Per aparcar podreu fer·ho a la Plaça de la Font de la Mina i rodalies, just darrera l'edifici on fem la presentació. Cordialment; Jaume Verdiell, president del Casal Francesc Riera-Secció Local d'Esquerra Visca Martorell, Visca Catalunya Lliure

Simat de la Valldigna

L'Escola de Formació d'Esquerra-País Valencià tindrà lloc a la nostra comarca, a Gandia

El proper cap de setmana a Gandia, tindrà lloc l'Escola d'Estiu d'ERPV. Enguany és la cinquena edició que se celebra any rere any a Gandia. L'Escola començarà amb la participació de Sergi Sol que tractarà temes al voltant de la capacitació tècnica de comunicació. Durant la conferència de Sergi Sol, cap de Comunicació d'Esquerra, presentarà el seu llibre "Carpe Diem", en el que analitza l'actual mapa polític català. Després es donarà pas a les intervencions de Jordi Simó, representant de la Jove Cambra de Catalunya. A continuació, el president de la sectorial de Medi Ambient i Energia d'Esquerra-País Valencià, Josep Lozano, tractarà del posicionament d'Esquerra sobre La gestió dels residus.  Tot seguit, els regidors de Xixona, Joande Martines i Mario Carbonell, tractaran sobre La preparació d'una campanya electoral. El regidor de Simat, Joan Serra, tens parlarà sobre experiències municipals, així com també ho farà Vicent Amanç, regidor de Sueca. Esperem que l'Escola siga una bona trobada de persones d'Esquerra i alhora profitosa.

Gavà

Esquerra-Gavà aconsegueix incorporar dues mesures prioritàries al PADEOG per portar la fibra òptica a les empreses i aconseguir finestreta única per als comerciants

El grup municipal d’Esquerra ha aconseguit incloure dins les accions prioritàries que encapçalaran les conclusions del Pla per al desenvolupament i l’ocupació de Gavà (PADEOG) dues iniciatives en favor del teixit productiu de la ciutat, tant en relació a les noves tecnologies com a la simplificació màxima dels tràmits administratius vinculats a les empreses i el comerç. La primera acció, proposada també per l’Associació d’Empresaris de Gavà, suposarà impulsar el cablejat amb fibra òptica de les zones industrials; Esquerra proposava incloure també en aquesta primera fase els centres educatius públics i una primera prova pilot en zona urbana, que se centraria en Gavà Mar, un barri amb deficiències en el servei d’internet als veïns. Aquest cablejat en fibra òptica oferiria una infraestructura de telecomunicacions a les empreses de la ciutat de primer nivell a un preu molt competitiu. La segona acció, és per fer possible la “finestreta única” per als comerciants i empreses, tant pel que fa a la realització dels seus tràmits administratius, com pel que fa a la coordinació de les inspeccions prèvies als atorgaments de llicències, per tal de fer-los més àgils que ara.

L'Escola d'Estiu l'any 2009
País Valencià

L'Escola d'Estiu d'Esquerra Republicana del País Valencià es celebra el proper cap de setmana a Gandia

El proper cap de setmana tindrà lloc a Gandia l'Escola d'Estiu que organitza la Secretaria de Formació d'Esquerra Republicana del País Valencià. Aquest any, la temàtica de les ponències girarà entorn a la capacitació tècnica en matèria de comunicació i, d'altra banda, sobre la política municipal , la preparació d'una campanya electoral i la política d'Esquerra per a la gestió de residus. Les activitats s'iniciaran el dissabte amb la conferència de Sergi Sol, cap de Comunicació d'Esquerra, que presentarà el seu llibre 'Carpe Diem', en el que analitza l'actual mapa polític català.  Els ponents amb els que es comptarà en aquesta edició de l'Escola d'Estiu són Jordi Simó, de la Jove Cambra de Catalunya, Josep Lozano, president de la Sectorial de Medi Ambient i Energia d'ERPV, els regidors d'Esquerra al País Valencià i M.Àngels Cabasés, secretària de Política Econòmica d'Esquerra, qui serà l'encarregada de la conferència de cloenda. Aquesta és la cinquena edició de l'Escola d'Estiu, celebrada com cada any a Gandia, que aquest any a més a més coincideix amb el Correllengua que es celebra a la ciutat el dissabte 25.

Rafel Fabregat i Victor Torres durant l'acte inaugural
País Valencià

Lleida acull l'acte inaugural del curs 2010-2011 dels estudis catalans a les universitats de l'exterior

Rafel Fabregat, militant d'Esquerra-Castelló i membre del Consell Nacional, va assistir a l'acte inagural del curs 2010-2011 dels estudis catalans a les universitats de l'exterior que el passat dilluns van celebrar l'Institut Ramon Llull i la Xarxa Vives d'Universitats a la Universitat de Lleida. Fabregat va acudir en representació de l'Ajuntament de Vistabella del Maestrat, un dels consistoris adherits a la Xarxa Valenciana de Ciutats Ramon Llull a la instància d'Esquerra. El dirigent republicà va celebrar  'la presència valenciana a la Fundació Ramón Llull, gràcies a la voluntat d'un gran nombre de municipis i institucions del País Valencià, malgrat la negativa de l'actual govern de la Generalita d'adherir-se a aquest projecte tan important per a la promoció de la nostra cultura i la nostra llengua'. D'altra banda, va manifestar la seua satisfacció pel fet que aquest curs inaugural s'iniciarà amb una classe magistral per part de la professora Anna Sawicka, de la Universitat Jaguellònica de Cracòvia, sobre el poeta lleidatà Marius Torres.