Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC Cervelló

Esquerra ha participat activament per fer realitat el Poliesportiu

Cervelló, amb aquest nou equipament, inaugurat fa dos mesos, ha reforçat la mai suficientment reconeguda tasca educativa i de cohesió social que s’està fent des de les entitats esportives i les seves juntes. Des de la secció local d’Esquerra podem dir amb satisfacció que hem treballat al màxim per fer realitat aquest equipament esportiu, i així garantir la pràctica esportiva en les seves diferents vessants d'iniciació, formació, competició, recreació i manteniment. Esquerra ha treballat des de dos vessants per fer possible el pavelló. Des de la Generalitat (Departament de Vicepresidència - Josep-Lluís Carod-Rovira) s'han invertit 342.400 € per fer possible el poliesportiu de Cervelló. A part, des del grup municipal d'Esquerra Cervelló s'ha treballat i s'ha facilitat tot el possible, votant sempre afirmativament en les diferents fases del procés, donant el màxim suport per fer realitat el poliesportiu i mantenint reunions amb la Secretaria d'Esports de la Generalitat.

Puigcercós, Sergi de los Rios, Empar Pont, Tarragona, Reus, consultes, referèndum
Camp de Tarragona

Joan Puigcercós encoratja a fer la gran consulta a Barcelona l’any 2011 per acabar de convèncer CiU i PSC de la conveniència del referèndum sobre la independència

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, s’ha reunit, acompanyat pel cap de llista per Tarragona, Sergi de los Rios, i la candidata número 3, Empar Pont, entre altres, amb persones que van participar o encara participen en l’organització d’una consulta popular sobre la independència de Catalunya en diversos municipis del Tarragonès i del Baix Camp. En concret han assistit organitzadors de Tarragona, Vilallonga del Camp i Roda de Berà, que treballen per fer-la a l’octubre, i de Reus, Cambrils, Torredembarra, Mont-roig del Camp, Constantí, la Canonja, el Morell i Riudoms, pobles on ja s’han celebrat. A més enllà d’agrair-lis la seva activitat, Puigcercós els ha encoratjat a ajudar en la mesura que sigui possible per poder fer realitat la gran consulta de Barcelona de l’abril de 2011, perquè “Barcelona és la ciutat que ens situa en el mapa”. “Des d’Arenys de Munt cap aquí hem aconseguit atreure la mirada del món cap a Catalunya perquè sàpigue que aquí hi ha un problema, però ens fa falta que ciutats com Barcelona i Tarragona també celebrin la seva consulta”, ha explicat Puigcercós.

Parada a la Plaça Sant Jordi
Salou

LA DIADA A SALOU

El passat dissabte celebràvem un cop més , la nostra diada, a Salou. Tal com va informar ERC Salou es desmarcava dels actes institucionals que organitzava l'Ajuntament i vam celebrar amb militants, amics i simpatitzants l'acte a la Plaça Onze de setembre. Vam comptar amb la presència del president de la comarcal, Pau Ricomà i  d'en Francesc Tarragona,Director dels Serveis Territorials de Governació.Els participants, una cinquantena,es van concentrar a la seu local  on es vam desplaçar al lloc dels actes.El president de la secció local, en Juanjo Gabriel i en Francesc Tarragona van fer uns parlaments.A continuació es va fer l'ofrena floral i es va cantar "Els Segadors".En acabar l'acte es va celebrar un esmorzar a la seu local. També es va instal.lar una paradeta amb informació i venda de material  per part dels membres de la secció local, que va estar molt visitada pels vianants que gaudien d'un matí assolejat. Va estar una diada molt entranyable i participativa. 

El Consistori terrassenc fent l’ofrena
Terrassa

Ens cal prestigiar l’acte d’ofrena floral de l’Onze de Setembre a Vallparadís per convertir-lo en referència a la ciutat, a la comarca i al país

Després d’anys de feina i de reivindicacions, podem dir, a data d’avui, que els actes de commemoració a Terrassa dels fets de setembre de 1713 i 1714 s’han consolidat com actes estables i importants dins el calendari polític i social de la ciutat. Podem dir, i Esquerra Republicana de Catalunya n'és protagonista indiscutible, que la ciutat de Terrassa commemora la Diada Nacional de Catalunya amb uns actes que barregen amb molta dignitat la història local, la història nacional, la reivindicació i la informació. Així, gràcies a Esquerra Republicana de Catalunya, hem recuperat per a la ciutat la memòria dels nostres conciutadans caiguts defensant-la els dies 3, 4 i 5 de setembre de 1713 amb un homenatge sentit i cada vegada més nombrós, al Claustre del Convent de Sant Francesc. Un concert i un manifest llegit per personalitats destacades de la ciutat rememoren totes les persones que van morir refugiades en aquest convent, fugint de la batalla. D’altra banda, els actes també inclouen una conferència per l’11 de setembre, que és més o menys emotiva, interessant i imparcial en funció de la persona que la fa i que potser seria interessant poder consensuar el ponent en futures edicions.

11 setembre, breda
Breda

Més de 80 persones al dinar d'ERC-Breda per l'11 de setembre

El dinar popular que ERC i JERC de Breda van organitzar per el passat 11 de setembre per commemorar la Diada Nacional de Catalunya va aplegar més gent que mai. En total, més de 80 persones van participar de l'acte, una xifra molt positiva segons l'organització, "perquè demostra que és un acte que es consolida any rere any". El dinar de l'11 es va celebrar per tercer any consecutiu, després que en les dues anteriors edicions congregués aproximadament una setantena de persones. La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va ser una de les convidades d'excepció, juntament amb el diputat d'Esquerra al Congrés espanyol, Francesc Canet, o el president de la Federació Regional de Girona, Josep Carrapiço. Capdevila va fer un breu parlament durant les postres i va posar emfasi en la necessitat d'encarar amb optimisme les properes eleccions al Parlament de Catalunya. La consellera va defensar l'obra de govern que ha fet Esquerra aquesta legislatura, i va encoratjar a tothom a participar de les mobilitzacions organitzades pel mateix dia 11, perquè "ara més que mai toca dir ben alt que volem ser un país independent".

Molins de Rei

Esquerra disposada a treballar de valent perquè els independentistes obtinguem la màxima representació a l'Ajuntament el 2011

El president d'ERC a Molins de Rei, Toni de la Flor, ha posat els actes de l’11 de setembre com a un nou exemple de col·laboració i d’entesa entre els independentistes de la vila (Ateneu Mulei, Esquerra i la CUP). El fet que hagin treballar colze a colze en l’organització dels diferents actes de la Diada Nacional de Catalunya és una prova més que en un moment com l'actual l'independentisme és més fort a la vila. Esquerra-Molins de Rei lidera l’independentisme a la vila recollint el relleu de l’Esquerra Nacionalista dels anys 90, i que a la seva vegada havia recollit de l’ERC dels primers anys de després de la dictadura. En aquest període, Esquerra ha obtingut els millors resultats electorals dels seus 79 anys d’història i, fins i tot, ha presidit l’Ajuntament de Molins de Rei amb l’Alcalde Víctor Puntas. L’augment de l’independentisme sociològic a Molins de Rei no ha parat de créixer en els darrers anys. Esquerra vol posar com a exemple de col·laboració i entesa entre els independentistes de la vila la feina feta per totes les persones que van col·laborar en l’organització de la consulta popular per a la Independència de Catalunya del 28F, i ara, la bona feina en l’organització dels actes de 11 de setembre que es van dur a terme la nit abans: marxa de torxes, lectura del manifest, sopar popular i concert a la plaça de l’Església.

Esquerra marca un gol per la independència
Baix Empordà

Esquerra marca un gol per la independència

El proper diumenge 19 de setembre a partir de 2/4 d'11 del matí a l'Estadi Municipal de Palamós es durà a terme un triangular de futbol sota el títol "Esquerra marca un gol per la independència". Els equips que jugaran estaran formats per:   Equip Regional: format per càrrecs de la Federació de Girona Equip Nacional: liderat pel president del partit Joan Puigcercós Equip d'Amics d'Esquerra L'entrada serà lliure i al final hi haurà refrigeri per tothom Us hi esperem.

Jordi Vilà diu àdeu Espanya
Sant Feliu de Guíxols

Esquerra Guíxols Commemora l'11 de setembre

La secció local d’Esquerra Guíxols va commemorar una data tan assenyalada com és la Diada Nacional, realitzant un seguit d’actes i activitats que van tenir una excel·lent acceptació per part de simpatitzants, amics i ciutadans de carrer. La placeta Sant Joan va ser el lloc escollit des d’on es va iniciar la ja tradicional caminada amb l’estelada gegant de la secció local cap al cementiri municipal. Allà va tenir lloc una ofrena floral al president Irla, i vam poder gaudir dels parlaments de Jordi Vilà ,regidor d'Esquerra a Guíxols, de Josep Carrapiço, President de la Regional de Girona d’Esquerra, d’Enric Vilert, president de la Diputació de Girona i finalment, de Jordi Martinoy, Delegat del Govern de la Generalitat a Girona. Tots ells van destacar els valors humans i polítics del president Irla i vam acomiadar l’acte amb la cantada conjunta del segadors. De tornada al centre ens varen acompanyar les gralles i els tambors, tot visitant l’estelada del passeig.

Osona

Patrícia Gomà explica el "cas Millet" a Calldetenes i les propostes de trasparència que proposa ERC

Ahir al vespre es va celebrar l'acte "Per unaCatalunya amb els comptes nets" organitzat per la secció local d'Esquerra deCalldetenes. L'acte s'enmarca en la campanya "Esquerra Compleix" de lafederació comarcal d'Osona que ja fa uns mesos que va començar i que es vamarcar fer actes de petit format amb quadres importants i càrrecs electesdel partit. En aquest cas s'ha comptat amb la presència de la diputada ijurista Patrícia Gomà que ha explicat els acords polítics assolits per ERC durant aquests set anys de govern en aquestes matèria. Acords i lleis talscom la oficina antifrau o la llei de finançament de partits entre d'altres.Finalment ha fet una pinzellada sobre el cas Palau i la comissiód'investigació sobre el finançament irregular de Convergència Democràticacosa que ha suscitat un cert debat entre els assistents -entre Ells el capde la oposició, de CiU, a l'ajuntament de Calldetenes-.

Triangular
Palamós i St. Joan

Esquerra marca un gol per la independència

El proper diumenge 19 de setembre a partir de 2/4 d'11 del matí a l'Estadi Municipal de Palamós us esperem al triangular de futbol "Esquerra marca un gol per la independència". Els equips que jugaran seran: Equip Regional: format per càrrecs de la Federació de Girona Equip Nacional: liderat pel president del partit Joan Puigcercós Equip d'Amics d'Esquerra L'entrada es lliure i haurà refrigeri per tothom, us hi esperem!

Montserrat Perelló, Lluís Salvadó, Pere Muñoz i Marta Cid en roda de premsa sobre el cementeri nuclear
Ribera d'Ebre

Esquerra exigeix al Govern del PSOE que deixi de fer un ús electoralista de la ubicació del cementiri nuclear i que en faci pública la decisió abans de les eleccion

El senador republicà Pere Muñoz, acompanyat de Lluís Salvadó, secretari de Política Territorial i Medi Ambient d’Esquerra, de la diputada Marta Cid i de la candidata a les eleccions al Parlament per la Ribera d’Ebre, Montserrat Perelló, ha presentat aquest matí el contingut de la moció sobre la instal·lació del cementiri de residus nuclears que es debatrà aquest dimecres al Senat. La moció, conseqüència de la interpel·lació que el mateix Muñoz li va fer al Ministre Sebastian mesos enrere sobre les previsions per complir el calendari d’on ubicar el cementiri nuclear, té com a objectiu que la decisió tingui el màxim consens social i institucional. I tal com afirma de manera literal la moció, “especialment amb les comunitats autònomes que puguin veure’s afectades per les candidatures municipals presentades, respectant els acords dels parlaments respectius”. Segons Muñoz, “la votació serà important per veure l’actitud del PP i del PSOE, serà la prova del cotó de si pensen respectar la voluntat institucional dels parlaments autonòmics”.

Vallromanes

Resultats de la consulta per la independència

Cens electoral 1824 Vots emesos 616 Sí 509 No 49 En blanc 53 Nuls 5 616. Aquest és el total de vots que vam poder comptar després de la jornada electoral del 20 de juny a Vallromanes. Això vol dir que el 34% dels 1824 ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys que podien votar ho van fer. 509 (82%) van votar SÍ a la independència de Catalunya, 49 persones (7%) van votar NO i 53 ho van fer en blanc (8%) també van haver-hi 5 vots nuls. El resultat és molt positiu i més si el comparem amb la resta de municipis. Vallromanes Decideix ha fet una feina molt ben feta, ha sabut arribar a la majoria de la població. És un èxit que una consulta organitzada per la societat civil, sense cap administració convocant ni col•laborant hagi aconseguit aquesta participació. Ens hem de felicitar per l'èxit de la convocatòria, però sobretot pel fet extraordinari i únic que situa Vallromanes al centre de totes les mirades: dies abans del 20J ja havia votat el 24% del cens.

Violant Mascaró, candidata al Parlament
Vallromanes

Violant Mascaró, candidata al Parlament

És per a mi tot un motiu d’orgull poder dir que sóc la candidata del Vallès Oriental a les llistes d’Esquerra al Parlament. A més, avui ja sé que la direcció i Consell Nacional d’Esquerra confia en mi fins al punt que ocupo una posició a la llista que quasi amb tota seguretat farà que a partir d’aquest hivern, després de les eleccions catalanes, pugui defensar els drets dels vallromanins i de la resta de veïns de la comarca i del país des de la més alta institució del país. Els setze anys que fa que milito i visc el projecte nacional d’Esquerra, tant des de la militància passiva i activa, com des de l’oposició o l’alcaldia de Vallromanes, o des de llocs de responsabilitat tècnica i política a la Generalitat de Catalunya els darrers set anys, han estat una magnífica experiència per encarar el compromís i el repte de poder participar d’una manera tan directa i activa en la realitat i el futur del país. No hi ha millor manera de continuar treballant per a tots vosaltres.

Tanques entre el carrer Girona i la plaça Barretina
Malgrat de Mar

Barri Antic, fem Malgrat més amable

ERC fa anys que demana la remodelació del Barri Antic per millorar el centre del municipi i el seu comerç. També hem manifestat en diverses ocasions que hagués estat més adient fer aquestes obres en temps de bonança econòmica, perquè les famílies i establiments haguessin pogut fer front a les despeses de “les contribucions especials” amb una millor comoditat. Segurament, el fanal plantat davant la porta de l’Ajuntament és l’indicador d’unes obres que no acaben de satisfer a molts de malgratencs/ques. Ara era el moment d’embellir el “cor del nostre poble”, amb material noble i elegant, amb una il•luminació adient a l’entorn, amb un disseny de jardineria i arbrat que fes un barri més atractiu. Què veiem ara? Un terra que ha deixat grisos tots els carrers, sense cap nota de color, llums que no són adequats per un Barri Antic i no compleixen amb la normativa del POUM (aprovada pel mateix govern), places on el ciment destaca per sobre de tot, una font de la plaça de l’església a la qual se li ha volgut rentar la cara i segueix essent inapropiada al costat de l’edifici més emblemàtic del poble.

David Ricart, candidat a l’alcaldia
Vallromanes

David Ricart, candidat a l’alcaldia

El passat 30 de maig es va celebrar l’acte per presentar el candidat de MésxVallromanes-Esquerra a les properes eleccions municipals, David Ricart. L’acte va consistir en una actuació de l’actor i humorista Toni Albà, caracteritzat de Rei Borbó, en una degustació selecta com a aperitiu i el discurs del candidat. Davant de cent setanta persones, David Ricart va comprometre tota l’empenta, preparació, perseverança i honestedat del grup per governar Vallromanes a partir del maig de 2011, amb el convenciment que tornarà a ser la llista més votada. fragments del discurs pronunciat per David Ricart: Nosaltres pretenem fer de la natura la marca de Vallromanes, perquè sabem que per preservar alguna cosa el millor és potenciar-la, gestionar-la, i treure’n profit. La voluntat majoritària de Vallromanes xoca frontalment amb el pla urbanístic aprovat pel govern d’Ivall i Convergència que preveu triplicar la població, passant dels 2000 d’ara a prop de 6000 en els propers anys.

Josep Maria Garcia, nou regidor
Vallromanes

Josep Maria Garcia, nou regidor

Durant el Ple d’aquest mes de juliol prendrà possessió com a regidor de MésxVallromanes-Esquerra el Josep Maria Garcia, que substitueix el que ha estat regidor del grup durant set anys, el Jacint Borràs. Borràs deixa el grup com a conseqüència del seu canvi de domicili, ara fora de Vallromanes. Des d’aquesta espai li volem agrair l’humor, la dedicació i l’estima que hem rebut d'ell tot aquests anys. El Josep Maria Garcia, empresari dins el ram de l’electrònica, també és professor d’anglès, membre actiu dels Trinxacadenes i secretari d’organització de la Secció Local d’Esquerra Republicana a Vallromanes. Li desitgem que comparteixi amb la resta de regidors la il•lusió de dedicar una bona part del seu temps a les coses que ens afecten i importen a tots els vallromanins. Benvingut!

Ofrena al monument de Rafael Casanova a Calella
Camp de Morvedre

Esquerra-Camp de Morvedre comparteix Diada amb la secció local de Calella.

    Representants de la nostra secció comarcal han estat convidats per Esquerra-Calella aquest cap de setmana amb motiu de les diferents celebracions que es feien al Principat per la Diada de l’11 de setembre.L’actual consellera nacional per la comarca del Maresme, Cristina Gómez venia mantenint converses amb el conseller saguntí, Ximo Graña, per tal d’un agermanament amb els companys calellencs amb la intenció “d’apropar-nos, conéixer les diferents experiències i dinàmiques entre la militància d’arreu dels Països Catalans”. Ja a títol més particular, l’autèntic “cicerone” d’aquestos dies ha estat el militant Òscar Ojer, qui “ens ha passejat per la ciutat i ens ha fet partícips de la vida quotidiana calellenca presentant-nos la militància que tant s’ha interessat per la situació del partit al País Valencià, per com treballem i per com podem ajudar-nos” ha declarat la presidenta comarcal, Núria Arnau.Entre les activitats a què ha assistit Esquerra-Camp de Morvedre a la comarca del Maresme hi ha hagut la institucional ofrena al monument de Rafael Casanova, la marxa de torxes per la Independència i el Correllengua, mentre que la vesprada de dissabte assistíem a la manifestació de Barcelona i el diumenge a la innauguració del Monument per la Independència d’Arenys de Munt, just al primer aniversari del Referèndum per la independència que començà el moviment ciutadà pel dret a decidir.