Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Josep Maria Garcia, nou regidor
Vallromanes

Josep Maria Garcia, nou regidor

Durant el Ple d’aquest mes de juliol prendrà possessió com a regidor de MésxVallromanes-Esquerra el Josep Maria Garcia, que substitueix el que ha estat regidor del grup durant set anys, el Jacint Borràs. Borràs deixa el grup com a conseqüència del seu canvi de domicili, ara fora de Vallromanes. Des d’aquesta espai li volem agrair l’humor, la dedicació i l’estima que hem rebut d'ell tot aquests anys. El Josep Maria Garcia, empresari dins el ram de l’electrònica, també és professor d’anglès, membre actiu dels Trinxacadenes i secretari d’organització de la Secció Local d’Esquerra Republicana a Vallromanes. Li desitgem que comparteixi amb la resta de regidors la il•lusió de dedicar una bona part del seu temps a les coses que ens afecten i importen a tots els vallromanins. Benvingut!

Ofrena al monument de Rafael Casanova a Calella
Camp de Morvedre

Esquerra-Camp de Morvedre comparteix Diada amb la secció local de Calella.

    Representants de la nostra secció comarcal han estat convidats per Esquerra-Calella aquest cap de setmana amb motiu de les diferents celebracions que es feien al Principat per la Diada de l’11 de setembre.L’actual consellera nacional per la comarca del Maresme, Cristina Gómez venia mantenint converses amb el conseller saguntí, Ximo Graña, per tal d’un agermanament amb els companys calellencs amb la intenció “d’apropar-nos, conéixer les diferents experiències i dinàmiques entre la militància d’arreu dels Països Catalans”. Ja a títol més particular, l’autèntic “cicerone” d’aquestos dies ha estat el militant Òscar Ojer, qui “ens ha passejat per la ciutat i ens ha fet partícips de la vida quotidiana calellenca presentant-nos la militància que tant s’ha interessat per la situació del partit al País Valencià, per com treballem i per com podem ajudar-nos” ha declarat la presidenta comarcal, Núria Arnau.Entre les activitats a què ha assistit Esquerra-Camp de Morvedre a la comarca del Maresme hi ha hagut la institucional ofrena al monument de Rafael Casanova, la marxa de torxes per la Independència i el Correllengua, mentre que la vesprada de dissabte assistíem a la manifestació de Barcelona i el diumenge a la innauguració del Monument per la Independència d’Arenys de Munt, just al primer aniversari del Referèndum per la independència que començà el moviment ciutadà pel dret a decidir.

Federació de Lleida

Esquerra presenta els candidats al parlament per la demarcació de Lleida

Esquerra de Lleida ha presentat avui la seva candidatura per a les pròximes eleccions del 28-N. Una llista encapçalada per Carmel Mòdol i formada per 23 candidats de tota la província, paritària entre homes i dones i de la que Mòdol ha destacat que és “ molt equilibrada, amb gent molt jove, amb formació i experiència, gent valenta i compromesa amb el territori i amb el futur del país, amb candidats provinents de diferents àmbits professionals que són una garantia per Lleida”. Esquerra ha dut a terme la presentació davant del Museu de Lleida, segons Mòdol, per posar en valor la feina feta durant aquests set anys d’Esquerra al govern , “El Museu de Lleida és un dels exemples clars de que ERC sempre pensa amb el territori abans que en qualsevol altra circumstancia. Amb Pascual Maragall a la presidència no semblava clara la posició del govern sobre el museu, va ser ERC que va decidir fer explícit el compromís amb el museu i amb totes les obres que conté i amb la historia de la cultura catalana, que passa per Lleida i per la unitat de territori sense trencar la història ni la integritat cultural”, explica Mòdol.

Cerdanyola del Vallès

Esquerra lliure

Xerrada sobre l'estratègia política d'Esquerra de cara al proper cicle electoral, a carrèc de Laura Vilagrà, Alcaldessa de Santpedor i diputada d'Esquerra, delegada en Política Territorial i Medi Ambient. Dades de l'acte: Data: Dijous, 16 de setembre Lloc: Espai Enric Granados Hora: 2/4 de 9 del vespre

Festa Major Sabadell
Sabadell

Valoració de la Festa Major de Sabadell 2010

Després de la Festa Major de la Ciutat des d’ERC Sabadell volem fer les següents consideracions: La Festa Major d’enguany ha estat emmarcada en una situació de crisi econòmica global que també afecta a la nostra ciutat. Compartim la necessitat d’aplicar mesures d’austeritat però no com s’han aplicat. Volem felicitar i agrair en primer lloc la implicació de les entitats en la Festa més important de la ciutat, sense el seu esforç i el seu treball el programa de la Festa Major s’hauria vist reduït a gairebé no res. També als i les ciutadanes de Sabadell que van omplir carrers i places per participar d’aquests espectacles, com la cercavila, el correfocs, i la diada històrica dels Castellers de Sabadell, per citar-ne alguns, a tots ells moltes gràcies. Creiem que aquest protagonisme de les entitats no hauria de ser fruit d’una situació conjuntural econòmica sinó que hauria de ser una aposta política i de model de festa major, i de model cultural durant tot l’any, incrementant i dignificant el suport cap a aquestes entitats.

Miquel Estruch
ERC Badalona

Esquerra Badalona commemora la Diada 2010 amb algunes novetats

Esquerra Badalona ha commemorat amb un èxit de participació en diversos actes, l'històrica jornada de l'11 de setembre d'enguany, Diada Nacional de Catalunya; amb algunes novetats i canvis respecte sobretot de l'acte del 10 de setembre a la nit d'anys anteriors. Divendres 10 de setembre, un quart abans de mitjanit, Esquerra, representada pel seu president, Miquel Estruch, i Reagrupament.cat, per Francesc Lleal, van fer una ofrena floral conjunta a la Plaça Constitució després de l'acte per la Diada d'Òmnium Cultural Barcelonès Nord, que va fer la seva respectiva ofrena. El bon clima existent entre les dues formacions polítiques ha propiciat aquesta col·laboració puntual la qual des d'Esquerra es valora molt positivament. Així, l'Ofrena d'Esquerra a la Plana quedava substituïda per aquest acte conjunt i unitari de l'independentisme badaloní. El tradicional esmorzar independentista va cobrir la jornada matinal de la Diada com a acte central d'Esquerra per aquesta jornada. Una setantena de persones van omplir la Plaça Constitució només deu hores després de l'ofrena que abans esmentàvem.

Martorell

LLEI DEL CINEMA

Casa de Cultura de la Vila Dijous 16 de Setembre 2010 Sala de Conferencies, 8 de la tarda Ponent : MARINA LLANSANA, diputada i Vicesecretària general d'Acció Sectorial i Programas Presentarà i moderarà : Eva Creixell, Secretaria d' Organització-Secció Local Al final del col·loqui hi haurà refrigeri

Aplec per la Independència 2010
Canet de Mar

Blanca Arbell: "Serem capaços?"

Ahir es va commemorar l’any de la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya a Arenys de Munt. La gent d’ERC Canet hi vàrem ser presents. Des de Canet, una bona colla de voluntaris, vàrem respondre a la crida que va fer Arenys de Munt per que els ajudéssim a tirar endavant l’Aplec. Encara estem esgotats de l’enorme esforç físic i psíquic, que ha representat tirar endavant totes les consultes arreu de Catalunya, sense cap mena de suport institucional. Conscients que no pot caure tanta esperança de justícia en sac buit, uns quants, intentem aguantar la flama independentista malgrat el desconcert polític que vivim avui. Dic uns quants, perquè un cop vist des de dins com ha funcionat l’organització de l’Aplec, és per llogar-hi cadires! Ja ho va denunciar el Dr. Oriol Domènec, “ens hem de deixar de personalismes, o no anirem enlloc”, referint-se a les lluites fratricides que estem patint políticament. Sempre hi ha qui vol capitalitzar l’esforç, la glòria, la il·lusió… en aquest cas el sr.

Caldes de Malavella

Manifest d'Esquerra per la Diada Nacional

Posem data a la democràcia: independència! Catalunya afronta la seva Diada Nacional d’enguany encara sota l’impacte de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. Onze magistrats, amb molta fressa i poca endreça, han passat literalment per damunt de la voluntat dels ciutadans, i l’Estatut ha patit la segona i definitiva retallada. L'estocada definitiva a un text que ja havia estat profundament aigualit per l'acord Mas-Zapatero. La sentència del TC ha estat sobretot un cop mortal a l’autonomisme com a marc de relacions entre Catalunya i Espanya. El poble ho ha entès així, i el 10 de juliol els carrers de Barcelona es van omplir amb més d’un milió de manifestants amb un lema ben explícit: “Som una nació, nosaltres decidim”. Una manifestació impressionant que expressa de forma nítida els anhels de llibertat i democràcia del poble català en aquests primers compassos del segle XXI. El nostre país es troba, doncs, davant d’un moment important de la seva història.

Imatge de la conferència de premsa
Ebre

Esquerra exigeix al Govern del PSOE que deixi de fer un ús electoralista de la ubicació del cementiri nuclear i que en faci pública la decisió abans de les eleccions

El senador republicà Pere Muñoz, acompanyat de Lluís Salvadó, secretari de Política Territorial i Medi Ambient d’Esquerra, de la diputada Marta Cid i de la candidata a les eleccions al Parlament per la Ribera d’Ebre, Montserrat Perelló, ha presentat aquest matí el contingut de la moció sobre la instal·lació del cementiri de residus nuclears que es debatrà aquest dimecres al Senat. La moció, conseqüència de la interpel·lació que el mateix Muñoz li va fer al Ministre Sebastian mesos enrere sobre les previsions per complir el calendari d’on ubicar el cementiri nuclear, té com a objectiu que la decisió tingui el màxim consens social i institucional. I tal com afirma de manera literal la moció, “especialment amb les comunitats autònomes que puguin veure’s afectades per les candidatures municipals presentades, respectant els acords dels parlaments respectius”. Segons Muñoz, “la votació serà important per veure l’actitud del PP i del PSOE, serà la prova del cotó de si pensen respectar la voluntat institucional dels parlaments autonòmics”.

Calella

Esquerra Calella celebra la Diada amb diferents actes!

La secció local d'Esquerra de Calella va celebrar la Diada Nacional de Catalunya, l'Onze de Setembre, organitzant i participant a diferents actes.  A primera hora del matí, militants i simpatitzants van trobar-se al local per celebrar el ja tradicional esmorzar. Tot seguit, acompanyats per militants d'Esquerra del País Valencià, la secció local es va dirigir cap a la plaça de l'ajuntament on es va fer una concentració amb diferents representants d'altres partits polítics i entitats i es va cantar l'himne nacional de Catalunya. A continuació, conjuntament es va fer una cercavila fins a la Plaça Catalunya, a on es van començar a fer les ofrenes i parlaments, davant del monument de Rafael Casanova. A la tarda, uns quants militants i simpatitzants van assistir a la manifestació de Barcelona. A continuació, podeu llegir el parlament fet per Esquerra: “Bon dia a tothom, Un any més ens trobem en aquesta plaça en motiu de la diada de l’Onze de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya, en record de l’abolició de les institucions i llibertats civils catalanes l’any 1714.

Casc antic de Xixona
País Valencià

Esquerra-Xixona denunica la falta de rehabilitació i neteja als carrers del casc antic del municipi

El grup municipal d’Esquerra Republicana a Xixixona ha denunciat que algunes zones del casc antic estan brutes i en molt males condicions. Segons el regidor d’Esquerra, Joan de Déu Martines, 'algunes zones del casc antic estan en pèssimes estat. Les escales del carrer Moro Traïdor estan intransitables, fins i tot, han caigut dues dones. I el mur cau a trossos'. A més a més, el dirigent republicà ha assenyalat que 'totes les altres escales, tant del casc antic com de les casetes, estan plenes d'herba, ningú les neteja. Estem d'acord en què s'han d'arreglar els carrers i pintar les escales, però si després no tenen un manteniment aquesta inversió dura poc. Els veïns no paren de queixar-se i el PSOE no fa absolutament res. Com diu sempre: això no és prioritari'. El portaveu d’Esquerra Republicana demanà 'que s'arreglen les zones que estan en males condicions i que es demanen responsabilitats a qui siga el culpable de la falta de neteja, cosa que fa molt de temps que Esquerra està demanant i que el PSOE no fa ni cas.

Moció Rebuig Facturació Elèctrica
Fonollosa

Moció de rebuig contra les incidències en la facturació de la llum a Fonollosa

Arrel de la liberalització elèctrica de 2009 i el traspàs dels clients de DEEBSA a Endesa, els veïns de Fonollosa han patit la paralització de la facturació primer i dos períodes semestrals d'acumulació de consums, segon. El grup municipal d'esquerra a Fonollosa ha denunciat reiteradament la situació als plens municipals. La resposta de l'Ajuntament ha sigut molt tèbia i l'equip de govern no s'ha implicat prou per resoldre un problema que afecta com a mínim als municipis veïns d'Aguilar de Segarra i Rajadell. El grup municipal d'esquerra a Fonollosa presentarà una moció de rebuig als problemes de facturació elèctrica d'Endesa al Ple ordinari de setembre, el proper 9 de setembre. La moció denuncia irregularitats a les factures amb manca de lectures dels comptadors, un IVA aplicat del 18% a períodes de consum on els hi correspon el 16% i el tancament de l'Oficina Comercial de Manresa. Aquesta situació també afecta al servei de correus, on el volum de certificats per tall i les factures acumulades compliquen un ja prou saturat servei de correus.

Agustí Cerdà amb Juan Carlo Rois i altres membres d'AESCO
País Valencià

Cerdà: 'Espanya demostra tindre molts dèficits democràtics també en matèria d'immigració'

El passat divendres, la ONG AESCO va organitzar una taula redona al col·legi major Rector Pesset de València per informar i debatre sobre la nova norma estatal que regula, per primera vegada, la participació a les eleccions municipal dels estrangers, però només per a aquells residents que provinguen de països amb els que l'Estat espanyol té un acord bilateral, concretament Colòmbia, Xile, Equador, Noruega, Paraguai, Perú i Nova Zelanda. El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, qui va participar a l'acte, va lamentar aquesta restricció i va recordar que 'és en la mateixa constitució espanyola, concretament en l'article 13, on s'encotillen els drets dels ciutadans nouvinguts, ja que s'especifica que només els ciutadans espanyols tenen dret a participar en els assumptes públics a través de les eleccions. Espanya demostra tindre molts dèficits democràtics i tenim l'exemple, sense anar més lluny, en el conflicte pel reconeixement de les distintes identitats nacionals de l'estat'.

Joan Lladó, durant la seva intervenció.
Illes Balears i Pitiüses

Joan Lladó: "L'únic partit que reagrupa i solidaritza els Països Catalans és Esquerra"

El president d'Esquerra a les Illes Balears, Joan Lladó, va participar de forma activa, dissabte passat, no només a la manifestació de l'Onze de Setembre a Barcelona, sinó a l'acte d'Esquerra que va tenir lloc en el marc de la mateixa. En aquest acte, en el que intervingueren diferents dirigents del partit, entre els quals el president Joan Puigcercós i el secretari general Joan Ridao, també van prendre la paraula els representants de les Illes Balears, del País Valencià i de Catalunya Nord. Joan Lladó, va manifestar en el seu parlament la seva satisfacció per la presència a l'acte de gent de Mallorca, "de la mateixa manera que aquell 1714 hi va haver ciutadans de Mallorca que van auxiliar els seus compatriotes de Barcelona, rompent en diverses ocasions el setge que les tropes borbòniques havien establert sobre la capital". En la mateixa línia, Lladó va assenyalar que "davant l'eclosió del neoindependentisme regional, em sent orgullós de pertànyer a l'únic partit que reagrupa i solidaritza els països catalans: Esquerra Republicana", recordant així que és l'única formació política que pot presentar la seva organització a qualsevol dels indrets de la nació.