Locals d'Esquerra

Totes les notícies

gola de la riera
Malgrat de Mar

Pla d’actuacions en el Passeig Marítim, av. Bon Pastor i av. Països Catalans

Fa més d’un any l’equip de govern va encarregar la redacció d’un “Pla d’actuacions en el Passeig Marítim, avda. Bon Pastor i avda. Països Catalans” amb l’objectiu de millorar la imatge actual tan dels espais públics com dels establiments turístics, de restauració i comercials. El document final és una anàlisi de la situació actual, un exhaustiu treball de camp, que arriba a unes conclusions i propostes evidents, reclamades fa anys pel sector turístic i també per algunes formacions polítiques, especialment per ERC. El Pla evidencia la necessitat d’actuacions que han estat ignorades pel PSC-PP durant molts anys: remodelació del Passeig Marítim, obertura en la seva totalitat de l’avinguda Barcelona, donar solució al tram zero de la riera (gola de la riera). Aquest estudi també proposa millorar les dimensions, l’accessibilitat i la imatge dels establiments comercials. El passat Ple d’agost, el grup municipal d’ERC va recriminar a l’Alcaldessa Campoy el poc interès mostrat durant els 19 anys que porta de mandat alhora d’ executar actuacions al sector.

paleta
Amer

L'Ajuntament contracta tres paletes amb un pla d'cupació del SOC

L'acció s'emmarca dins les subvencions per a formació de treballadors a l'atur. Es tracta de treball temporal durant uns mesos per a fer feines per a l'Ajuntament i mentre, seguir un pla de formació. Segons van informar els responsables de l'ajuntament, les contractacions es varen fer des del Consorci Ter-Brugent i els treballadors són d'Anglès, ja que no en varen trobar a Amer.

Alfons Quera
Federació de Girona

Quera: "Costa de creure que no es sancioni Endesa pel mal estat de la xarxa elèctrica"

El diputat d'Esquerra i alcalde d'uns dels municipis afectats per la nevada del 8 del març, Alfons Quera, ha demanat avui que s'apliqui 'la màxima sanció a Endesa no només per qüestions de mala gestió i manca d'informació als municipis, que va ser molt greu, sinó també pel mal estat de la xarxa elèctrica' i ha recordat que arran de la nevada van caure 2.094 suports, 17 línies d'alta tensió van quedar inutilitzades, van fallar 250 línies de mitja tensió i es van produir més de 6000 averies de baixa tensió. Per tot això, ha dit que 'costa de creure que no hi hagi hagut cap element que hagi fallat per la falta de qualitat dels materials de les torres' Quera ha explicat que 'la falta endèmica d'inversió per part de les companyies elèctriques és ben coneguda entre la gent del territori' i ja la va posar de manifest el portaveu del col·legi d'Enginyers de Girona quan apuntava al mal funcionament de les torres perquè “a mesura que s'envelleixen convé renovar-les”.

Alumnes realitzant un dels cursos
Girona

L'àrea de Desenvolupament Local implsa un nou curs en perfils administratius polivalents.

L’Àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Girona ha obert el període d’inscripció d’un nou curs de formació ocupacional en perfils administratius polivalents adreçat a persones en situació d’atur interessades en treballar en tasques administratives. El curs, de 644 hores lectives, començarà el dia 20 de setembre i finalitzarà el 8 de març de 2011. Ofereix 15 places i l’horari de les classes és de dilluns a divendres, de 8.00h a 14.00h. Per dur a terme aquest curs s’està habilitant un local situat al barri de Sta. Eugènia, al c/ Agudes, 26, equipament que fins fa poc acollia el Servei Girona Emprèn, actualment traslladat a l’edifici CIL (Centre d’Iniciatives Locals). Donada la metodologia del curs, l’espai haurà de tenir l’aspecte que tindria una empresa real. El curs aplica la metodologia SEFED (simulació d’empreses amb finalitats educatives) que consisteix en fonamentar l’aprenentatge de l’alumne en la realització de les activitats que es generen a través d’una empresa simulada.

Taradell

L'estat natural és l'estat propi

Darrerament vivim amb molta satisfacció i il·lusió tots els moviments que s’estan endegant des de la societat civil en pro de la consecució de la sobirania per al nostre país, que finalment ens pugui dur a tenir un estat propi dins la unió europea. Molts de nosaltres creiem que és ben possible arribar a aconseguir aquesta plenitud. De la mateixa manera que hem aconseguit una societat on estan reconegudes i garantides les llibertats individuals, creiem que també ha de passar el mateix amb les llibertats col·lectives, un anhel constant dels catalans des de que ens van ser preses per la força. Molts estem en organitzacions polítiques i civils precisament per poder aconseguir aquestes llibertats. Després d’assolir-les ja podrem centrar-nos en el què vulguem ser: republicans, liberals, anarquistes... De fet no demanem res més del que està recollit a la carta dels drets humans: el dret a decidir dels pobles. I per això quedem astorats quan els partits majoritaris del nostre país es radicalitzen, prenent decisions que van en contra d’aquests drets humans, negant-se a ells mateixos i al poble que representen aquests drets inalienables, com a exercici de democràcia últim, esgrimint que el poble no està madur o que això, al nostre país no li pertoca; tots dos són actes vils, d’hipocresia i autoodi.

barraca Cala Estreta Palamós
Palamós i St. Joan

Cala Estreta, la barraca i l’equip de Govern

Esquerra Palamós i Sant Joan vol mostrar la seva indignació davant el nou reglament que s’ha posat en funcionament avui per la gestió de la barraca de Cala Estreta. El reglament, tot i que ara és de caràcter provisional i experimental no ha estat presentat en cap moment a cap altra força política que no sigui la de govern del Consistori palamosí, ni a la societat, que és la que al cap i a la fi utilitzaran aquest equipament. Una vegada més es demostra el desinterès per incentivar la participació ciutadana en accions que es duen a terme al municipi i en aquest cas concret, encara ho considerem més denigrant, ja que aquest espai, una antiga construcció de pescadors del segle XVI, amb una llarga tradició dels vilatans de Palamós on és habitual fer-hi àpats i festes de germanor, o simplement un refugi dels freds dies d’hivern; s’hagi de decidir de forma unilateral per l’equip de govern qui pot anar-hi, i qui no, i què s’hi pot fer i què no. Malgrat que ara s’estableixi un període de prova on els usuaris i l’Ajuntament podran experimentar el seu funcionament i efectivitat amb la possibilitat de poder-lo modificar abans de la seva aprovació definitiva, el Partit Socialista i Ciutadans de Palamós han abusat del poder atorgat sense buscar consens una vegada més, fet que fa plantejar-se des de l’oposició el paper que juga una part de la població de Palamós, que no van escollir els actuals governants.

Cristina Alsina, Josep Palouzié i MªÀngels Freixenet, juntament amb els 6 nous policies
Girona

Presa de possessió de 6 agents més de policia a Girona

Ahir dimarts al m atí, amb la presència de l'alcaldessa accidental Sra. Cristina Alsina, la regidora delegada de seguretat Sra. M. Àngels Freixenet i l'intendent en cap de la Policia Municipal Sr. Josep Palouzié, van prendre possessió 6 aspirants a agents de la policia local corresponent a l'oferta pública d'ocupació de l'any 2010, una vegada superat el procés selectiu mitjançant oposició lliure.

NO VULGUIN OCULTAR-SE AMB PARAULES ENGANYOSES DENOMINACIÓ D'ORIGEN “PORT DE CASTELLÓ-ALMASSORA”

ESQUERRA, vol manifestar una vegada més el poc respecte, que es té cap a la població amb les falses veritats. Primer, es va dir que si al passeig dalt o baix, fins que els polítics de torn es van adonar que era més peremptori solucionar el problema de l'aigua en la costa que produir més dany irreparable. Repetim que és el Port de Castelló qui produeix els problemes d'ensorrada que pateix la platja d'Almassora. Per la qual cossa, demanem que es denomini PORT DE CASTELLÓ-ALMASSORA, a qui fins avui tenia el nom de “Puerto de Castellón”, donat la influència que el mateix té al terme d'aquesta població. Mai, i no donen més tornada de rosca, Almassora disposarà d'un litoral digne com es mereix la població tant autòctona com la forana, mentre no se solucioni d'una vegada per sempre l'ampliació/ampliacions del port de Castelló. I en aquests dies, llegim en premsa i observem cada dia sense llegir en premsa, la degradació que s'està duent a terme, i ni PSOE, ni PP, uneixo les dos grups polítics, un el dirigeixen des de Madrid, l'altre dirigit molt bé (sic) des de València, els seus dirigents passen per sobre dels interessos del poble, i aquests no diuen ni “mu” i si ho diuen, no es fan res de cas.

Secretaria de Relacions Municipals

L'ajuntament d'Almassora accepta el tiró d'orelles rebut des de la Sindicatura de Greuges.

El dictamen emes pel Síndic, ha sigut admès pel Consistori Almassorí. Aquest és el punt i final a una llarga història de Censura a la qual ha estat sotmesa tant la població en general com Esquerra en particular. Vora quatre anys d'invertir esforços personals, econòmics i jurídics per part d'aquesta formació política amb l'única finalitat de poder aconseguir que l'ajuntament faciliti còpia de les actes dels plens que es duen a terme. Assumptes públics que tracten els representants públics, amb diners públics, escollits pel poble d'una manera lliure, i que FINS ARA EREN SECRETS vulnerant les lleis i la pròpia Constitució. Per a Esquerra-Almassora, ha sigut una gran victòria, doncs ha deixat clar i patent que no fa falta comptar ni amb grans organitzacions, ni amb mitjans de comunicació ni amb molts diners per a poder treballar per el poble. Únicament fa falta ganes i voluntat. Evidentment ens agradaria ser més forts i tenir representació, doncs així podríem fer més coses benefici del nostre poble, però això no ens desmotiva.

Arenys de Munt

ERC D’ARENYS DE MUNT PRESENTA AL·LEGACIONS A LA PROPOSTA DE CANVIAR LA GESTIÓ DEL SERVEI D’AIGUA POTABLE I CLAVEGUERAM

El passat 13 de juliol de 2010, AM2000 i CiU van aprovar un canvi gestió del servei integral d'aigua potable i clavegueram a Arenys de Munt de manera que es faci de forma indirecta per GUSAM SA a través d’una empresa mixta de nova creació. L’objectiu d’aquesta operació feta a cuita-corrents a final del mandat municipal és intentar gastar per despesa corrent de l’any 2010 el cànon de l’aigua que, segons els estudis econòmics presentats i que des d’ERC qüestionem, se’n podria recaptar del rendiment de l’explotació integral de l’aigua fins al 2035. A la proposta de canviar la gestió del servei d’aigua potable i clavegueram, ERC hi ha presentat al·legacions perquè la proposta està basada en un estudi econòmic que no contempla variables com els costos de personal o l’aplicació del pla director del clavegueram, perquè considerem que l’IVA no pot esdevenir un factor decisiu en les pèrdues o guanys de l’empresa, i perquè GUSAM SA no té capacitat financera sense el suport de l’ajuntament per fer front a inversions per a la gestió integral de l’aigua, la qual cosa sí pot afectar, contràriament al que es diu des del govern, al pressupost municipal.

Girona Emprèn
Girona

El programa «Girona Emprèn» impulsa la creació de més de trenta empreses creant nous llocs de treball a Girona

Girona Emprèn, que pertany a l’àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la ciutat i va néixer amb l’objectiu de donar suport a la creació d’empreses, ha realitzat des de principis d’any gairebé 600 accions. Aquest fet ha suposat que 37 emprenedors hagin creat 32 empreses com així també generant 53 llocs de treball a Girona. Un terç d’aquestes noves empreses s'han dirigit a l'oferiment de serveis a altres entitats empresarials i només se situa una mica per sobre dels negocis dirigits al comerç. Els serveis a les persones també tenen importància entre les noves empreses sorgides de Girona Emprèn, ja que representen un 25% de les empreses. A més, un 16% ha preferit escollir l'obertura d'algun bar o restaurant a la ciutat de Girona. El perfil de la persona emprenedora és una dona entre 25 i 30 anys que emprèn en el sector dels serveis, ha detallat la tinenta d'alcalde, Cristina Alsina (ERC). Després de dos anys i mig de la creació del centre, els dos objectius fonamentals són, per una banda; potenciar la consolidació de les empreses per evitar la 'mortaldat' i per l’altre, la formació en l'àmbit dels sectors emergents als joves que 'ni estudien ni treballen'.

Entrevista al Diari de Terrasa
Terrassa

Entrevista a Isaac Albert al Diari de Terrassa

Coincidint amb l’alcaldia accidental, el portaveu d’Esquerra i Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Isaac Albert, es entrevistat per la periodista Laura Mangas a l’edició del Diari de Terrassa d’aquest dissabte 14 d’agost. Isaac Albert valora positivament el seu pas per l’Àrea de Serveis Socials, a l’hora que reivindica l’autoria d’Esquerra a la Generalitat en aquest àmbit. Remarca la feina feta des d’Esquerra a l’Ajuntament, per la seva manera diferent de fer política, allunyada de clientelismes, amb transparència i molt propera als ciutadans. Això ha fet que bona part de les reticències que podien haver vers l’independentisme, s’han allunyat gràcies a la eficàcia demostrada en vuit anys de govern a la ciutat.

Bergés, Mitjans
Lleida

El Grup Municipal d’Esquerra proposa un paquet de mesures per a potenciar el mercat dels pagesos del Camí dels Frares i atraure més públic

El Grup Municipal d’ERC a la Paeria proposarà a la propera comissió d’Economia, així com al Consell Rector de Mercats i Consum un paquet de mesures per tal de dinamitzar i potenciar el mercat de fruites i verdures de Camí dels Frares, situat en el recinte del Mercat Central. Arran d’una visita a les instal·lacions el Grup Municipal d’Esquerra ha constatat que cal “un impuls” a aquest mercat “per tal d’atraure més públic i fer-lo més atractiu”. La portaveu i candidata per Esquerra a la Paeria, Montse Bergés, ha anunciat que proposarà la creació d’una marca identitària de productes de la terra perquè actuï com a “pool” d’atracció. “La fruita i la verdura que es ven en aquest mercat és d’altíssima qualitat i molts la voldrien tenir a taula, però des de l’Ajuntament hem de facilitar que aquest producte arribi al ciutadà, no a l’inrevés”. A més a més, el Grup Municipal d’Esquerra també proposarà que s’estudiï la possibilitat de fer compres a través d’internet.

Malgrat de Mar

Les JERC presents a les Barraques de Festa Major.

La secció de les JERC de Malgrat compta novament en aquesta edició amb una barraca on podreu gaudir del servei de bar, entrepans i tota mena de begudes de la Terra. Així doncs us hi esperen a tots i totes a partir de les 21hores i fins al tancament d'aquestes Barraques 2010 a la matinada. Esperem que el temps ens deixi escoltar la música de Takikardia, Abeja Reina i Reincidentes, Grups que conformen el cartell d'avui.

Esquerra, present enfront del Coliseo Balear.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra dóna suport a la concentració anti-taurina davant la plaça de toros de Palma

Entorn a unes quatre-centes persones es reuniren divendres davant la plaça de toros de Palma, dues hores abans que començàs l'espectacle anunciat com a darrer de la temporada. Convocats per la plataforma qu integre diverses entitas proteccionistes i animalistes, va comptar així mateix amb una representació d'Esquerra, com també d'altres partits contraris a les curses de braus. Joan Lladó va encapçalar la representació d'Esquerra, en la qual també hi eren presents membres de l'Executiva com ara Joan Miquel Chacón, Bartomeu Adrover, Cathy Sweeney, Jaume Payeras o el president d'Esquerra a Palma, Francesc Jaume, a més de militants destacats com Pau Arranz, d'Esquerra-Eivissa, o Nicolás Ibarra, de l'Executiva de Palma. Portant estelades i vestits de negre molts d'ells, com havia demant l'organització, van participar en l'acció reivindicativa, "encara que només fos per pura coherència", recordà Joan Lladó, "amb el nostre posicionament polític, a les Illes ben igual que al Principat".

Lladó, amb els mitjans de comunicació, al mateix camí de Cabàs.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra demanarà la restitució del camí de Cabàs

El grup proteccionista Gadma va donar el toc d'alarma: el camí conegut com de Cabàs, que discorre per una finca particular, i que és d'origen romà, en el terme municipal de Santa Maria, havia aparegut llaurat i fet malbé. L'Ajuntament de la localitat, per boca de la batlessa nacionalista, va treure importància al fet. El president d'Esquerra, Joan Lladó, que va fer acte de presència al lloc dels fets acompanyant els ecologistes, va comunicar que "el camí figura fent part de la xarxa secundària marcada en el Pla Territorial de Mallorca", a més de ser un bé del patrimoni rural del municipi. Per això, en la seva condició de conseller, té intenció de "demanar al Consell de Mallorca que insti la restitució del camí, a més de fer les gestions necessàries per sancionar qui en resulti responsable, de l'atemptat patrimonial."