Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Premià de Mar

Josep Maria Molins ratificat com a candidat a les municipals del 2011.

l’Assemblea local ha ratificat per unanimitat la candidatura de Josep Maria Molins com a a cap de llista del partit per les eleccions municipals del 2011 a Premià de Mar. Tal com marquen els estatuts i el reglament de les Eleccions Municipals, per esdevenir el candidat oficial ara falta que el Consell Nacional d’Esquerra ratifiqui també aquesta candidatura. La candidatura de Molins va ser l’única que es va presentar en el procés de primàries. Molins porta tota la seva vida a Premià de Mar i coneix perfectament l’evolució, singularitats i necessitats del poble. Alhora, Molins accepta el repte de liderar la llista d’Esquerra amb el record del seu avi, Josep Molins i Torrents, que ja va ser regidor per Esquerra al consistori premianenc els anys 1937 i 1938, assumint llavors les regidories de Sanitat i Assistència Social. Molins es declara il•lusionat amb la seva nova comesa i amb admiració vers la gesta del seu antecesor. L’actual regidor de Cultura, Festes, Cooperació i Informàtica es planteja treballar per aconseguir encapçalar una llista electoral que sigui renovadora i representativa, que reculli la participació de nous valors de la política local i que aglutini els independents més significatius de la vida associativa premianenca.

Esquerra Parla 2010
Ripollès

Tret de sortida de l’Esquerra Parla del 2010

Avui, 17 d’abril de 2010, s’ha presentat al local comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya el programa de xerrades “Temes de País, Esquerra Parla” per enguany. Aquest any es comptarà amb les següents ponències: - El dret a decidir de les nacions d’Europa, el referèndum d’Escòcia. Conduïda per la Marta Rovira (secretaria nacional de política europea, internacional i secretaria general de l’Aliança Lliure Europea – ALE). Dissabte 24 d’abril a les 19h. Casal Municipal de Cultura de Ribes de Freser. - El magatzem nuclear a les Terres de l’Ebre? Conduïda per en Bernat Pellisa (president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcalde de Rasquera). Dissabte 15 de maig a les 19h. Sala Polivalent de Vallfogona del Ripollès. - La immigració a Catalunya, reptes de país. Conduïda per en Joan Tardà (diputat al Congrés) i la Clàudia Fernández (presidenta de la sectorial d’immigració). Dissabte 29 de maig a les 19h. Seu Comarcal d’ERC de Ripoll - Les vegueries a Catalunya, la nova divisió territorial de Catalunya.

Federació de Lleida

Esquerra aposta per un model de creixement econòmic basat en la millora de la competitivitat i de la productivitat

En la sessió de control celebrada aquesta tarda al Parlament, Cabasés ha recordat que ‘totes les anàlisis apunten que l'economia catalana necessita una millora de la competitivitat i de la productivitat per tal que la sortida de la crisi sigui viable', per això ha preguntat al conseller d'Universitats, Recerca i Innovació, Josep Huguet, ‘quines són les línies prioritàries d'aquest pla de recerca i innovació i quins són els recursos que s'hi comprometen', alhora que s'ha felicitat pel Pla de recerca i innovació 2010-2013 presentat pel Govern elaborat en el marc del Pacte nacional per a la recerca i innovació del 2008. Aquest pacte, ha reconegut Cabasés, ‘marca una direcció i un pla que ha de permetre al país assentar les bases per anar cap a una economia més productiva, més diversificada i amb més capacitat de crear ocupació de qualitat'. Un pla en què l'Administració catalana reconeix clarament la importància de la inversió en recerca, desenvolupament i innovació.

Cabrils

Puigcercós compleix la seva paraula i defensa el Mercat de la Flor i Planta de Vilassar al debat monogràfic sobre el món agrari al Parlament de Catalunya

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, quan va visitar la comarca el passat dia 5 de març, va recollir les impressions i necessitats dels pagesos i floricultors del Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Vilassar i es va comprometre davant d’ells a fer visible el seu sector davant el Parlament de Catalunya. Aquest dimecres 14 d’abril és quan s’ha fet el debat per parlar exclusivament d’agricultura, i Joan Puigcercós va complir la seva promesa. Concretament el candidat a la Presidència de la Generalitat a les eleccions de la tardor va dir que cal ampliar l’enfocament de les problemàtiques tradicionals i persistents en la producció agrària, i sobretot millorar “la gestió forestal i de la flor i planta ornamental”. Joan Puigcercós va dir: “Catalunya té grans mercats de productes que funcionen perfectament com el Mercat de la Flor. Un Mercat que fa una tasca magnífica, ha potenciat l’activitat comercial i ha permès multiplicar les opcions de qualitat i de preu per a molts productors i consumidors”.

Federació de Lleida

Enric Marín és escollit president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

Per Mòdol, CiU queda en evidència quan ‘ni tan sols s'han molestat a fer cap proposta de substitut' a la plaça vacant del consell de govern de la CCMA ‘per evitar que els poguéssim dir que sí'. El diputat lleidatà recorda que Esquerra sí va afavorir el consens quan va acceptar les propostes de CiU en el primer nomenament dels membres. ‘Això demostra, segons Mòdol, que l'únic objectiu de CiU era mantenir la situació actual intentant fossilitzar la CCMA per mantenir una situació que els beneficia com a partit'. Carmel Mòdol ha lamentat que l'únic motiu per no votar el candidat designat per Esquerra és per l'estratègia política de ‘poder dir que el Govern no se'n surt amb la llei de la CCMA' i ha recordat la idoneïtat de Marín per ocupar la vacant, com ja va certificar el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, amb un currículum contundent. Per això ha demanat als grups de l'oposició ‘que revisin la seva posició, perquè la defensen amb una posició que no es creu ningú' i posant en evidència que ‘només aconsegueixen pervertir l'esperit de la llei'.

Federació de Lleida

cabasés: ‘CiU va deixar un dèficit real de 1.264 M d’euros enlloc dels 284 M d’euros de superàvit que ens volien fer creure’

Per Cabasés, la raó està en què ‘a l’any 2003, quan CIU va deixar el Govern, va afirmar que ho feia amb un superàvit de 284 M euros. Però la crua realitat, les auditories, van demostrar que en realitat van deixar un dèficit de 1.264 M d’euros. Un forat que els governs posteriors han hagut de cobrir amb un pla d’austeritat’. Cabasés recorda que el Govern va dissenyar al 2004 el pla d’austeritat sota dos grans condicionants que ‘posen de manifest encara més la bona tasca que els governs catalanistes i d’esquerres han dut a terme aquests darrers anys’. El primer d’aquests condicionants va ser una normativa que buscava l’equilibri pressupostari estatal i que es basava en el desplaçament de despesa a les administracions territorials, bé transferint competències amb un finançament deficient (cas de la sanitat), bé incomplint el principi de lleialtat institucional modificant lleis que van obligar a prestar serveis addicionals a les Comunitats Autònomes sense dotació de recursos, o bé modificant lleis que implicaven una reducció d’ingressos sense compensació a les Comunitats, com ara la modificació de l’IRPF al 2003 i la supressió de l’IAE, i per una altra compensant el dèficit de l’administració general de l’Estat amb el superàvit de la Seguretat Social.

Federació de Lleida

Aprovació per unanimitat de la majoria de propostes plantejades pels socis de Govern en el debat sobre el sector agrari

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres la majoria de propostes de resolució conjuntes del PSC-CpC, ERC i ICV-EUiA per unanimitat, després d’una fructífera negociació amb l'oposició i incorporant algunes de les seves propostes. El diputat d’Esquerra Carmel Mòdol reconeixia que ‘tots plegats ens hem de felicitar perquè aquest Parlament ha fet una molt bona feina i ha enfocat els ulls de la ciutadania sobre un col•lectiu agrícola i ramader que, moltes vegades immerescudament, són protagonistes des del punt vista social generant incomprensió’. Per Mòdol, ‘avui hem donat un primer pas molt important amb les mesures aprovades que permetran al sector no sortir a la carretera a manifestar-se i fer sentir les seves reivindicacions’, i ha manifestat que li hauria agradat la única votació d’un únic text però reconeixent el dret legítim de l’oposició a ‘intentar treure’n algun rendiment conjuntural que jo m’hagués estalviat’. Fora d’això, el diputat lleidatà ha expressat que queda clar que el sector agroalimentari es clau pel futur del país i aquest ple monogràfic ha de servir perquè el sector agrari no s’hagi de preguntar si és important pel país.

Olesa de Montserrat

Esquerra amb Olesa decideix

El dissabte dia 17 a les 19:30 a la Fundació Agrícola Olesana és va celebrar l’acte de presentació de la plataforma Olesa decideix que te com a finalitat realitzar una consultar popular al nostre municipi on és preguntarà a la ciutadania de més de 16 anys el següent; Està vostè d'acord que Catalunya esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea? . La consulta serà un acte de sobirania molt significatiu que evidencia l’anhel de sobirania de sectors cada cop més amplis de la societat catalana que veuen en la via estatutària un carreró sense sortida. Aquesta consulta popular a Olesa de Montserrat demostra que el camí que Esquerra ha fet, durant molt anys en solitari o només acompanyat de la societat civil, és un camí llarg i gradual que necessita d’esforç, constància i rigor. Erren el que encara creuen que el marc autonòmic és l’únic possible així com els que volen creure que la independència caurà per si sola com fruita madura.

Vilafranca del Penedès

L'Institut d'Estudis Penedesncs recull el Premi Salvador Armendares 2010

Dimecres 14 d’abril es celebraven els 79 anys de la proclamació de la II República, i Esquerra-Vilafranca ho va commemorar en un sopar al Teatre Cal Bolet. En aquest acte es va fer el lliurament del II Premi Salvador Armendares, que com ja s’havia fet públic, es va atorgar a l’Institut d’Estudis Penedesencs. El premi va ser lliurat per el conseller de Cultura Joan Manuel Trasserras al President de l’Institut d’Estudis, Ramon Arnabat. Arnabat va agrair el guardó i el va voler compartir amb tots els membres de l’IEP. Arnabat també va lloar la figura de Salvador Armendares i va apostar per seguir recuperant la memòria històrica i figures com la del doctor vilafranquí. Ramon Arnabat va fer referència a la voluntat d’Armendares perquè el Penedès fos vegueria ja en el període republicà, una reclamació de la qual l’IEP n’és un dels principals impulsors actualment. La Nit de la República a més, va comptar amb l’homenatge que Esquerra-Vilafranca va fer a dos militants històrics: Llorenç Guilera i Pere Vidal per la seva trajectòria de compromís i fidelitat al país i al partit.

Federació de Lleida

S’aprova la proposta d’Esquerra per eliminar les desigualtats que pateixen les empreses del tercer sector en relació a l’IVA

La comissió d’Economia i Finances ha aprovat la proposta de resolució sobre l’establiment del criteri de preu final amb l’IVA inclòs en els procediments de contractació pública quan intervinguin licitadors exempts de tributació d’aquest impost. La mesura, proposada per Esquerra en el darrer debat monogràfic sobre la crisi econòmica, vol redreçar una situació d’injustícia que es produïa en les entitats de tercer sector i de l’economia social que operen en els sectors de serveis socials, sanitaris i educatius. La diputada d’Esquerra M. Àngels Cabasés explica que ‘hi havia una discriminació quan coincidien en un concurs empreses i entitats socials, perquè les segones tenen uns costos superiors a causa de l’exempció de l’IVA, que el suporten i no poden repercutir-lo en la seva facturació’. Cabasés considera que aquesta situació comporta un greuge per l’Administració, que acaba pagant un 7% o un 16% més pel mateix servei si l’adjudica a una empresa mercantil, ‘amb la qual cosa es pot vulnerar el principi d’atorgar el servei a l’oferta econòmicament més avantatjosa’.

La Garriga

Junqueras defensa el SÍ a la Garriga

Junqueras defensa el SÍ a la Garriga L'eurodiputat per Esquerra Oriol Junqueras va ser un dels ponents que ha participat a l'acte de suport al Sí per a la consulta del 25 d'abril per la independència de Catalunya. L'acte, organitzat per Òmnium Cultural, va comptar amb la participació de Junqueras, així com d'Alfons López-Tena i Francesc Ribera 'Titot'. L'eurodiputat va parlar amb membres de la secció local, com el candidat per a les eleccions de 2011, Jordi Eduard Perales.

La Garriga

La secció local d'Esquerra, homenatja Andreu Dameson

El garriguenc il•lustre Andreu Dameson, va comptar amb un sentit homenatge el passat dissabte 10 d'abril a l'auditori Josep Aymerich de la Garriga. L'acte, amb presència del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el dibuixant Jaume Capdevila 'Kap' i l'historiador Lluís Solà, era el reconeixement anual que la secció local d'Esquerra fa, entorn al 14 d'abril, a garriguencs que han destacat per la defensa dels valors republicans. Una projecció de vídeo va repassar la trajectòria vital i artística de Dameson, nascut el 1897. Sobretot conegut pels seus dibuixos humorístics i les seves caricatures, el garriguenc va destacar també en el terreny de la creació literària, amb poemes com el que es va recordar en l'acte de dissabte, on des de l'exili a Buenos Aires expressava el desig de morir a la Garriga, cosa que no va poder fer. Andreu Dameson va participar en publicacions humorístiques com l'Esquella de la Torratxa, i també a Xàfec i al Gralla de Granollers.

Corbera de Llobregat

El conseller Ausàs visita Corbera

El passat dissabte, 10 d'abril, el conseller Ausàs va visitar Corbera. Va ser rebut per l'alcalde i altres membres del consistori així com per l'executiva local d'Esquerra, amb la Montserrat Febrero al capdavant. L'alcalde va agrair el suport econòmic i d'assessorament rebuts de part del Departament de Governació per poder tirar endavant algunes inversions, com la biblioteca, el carrer Major, la barana del carrer de l'Empordà o la zona d'esbarjo de Can Llopart. Per la seva banda, el conseller va dir que, malgrat la reducció d'ingressos, les aportacions del Departament de Governació han augmentat als ajuntaments del país per tal de mantenir els serveis i inversions per a la ciutadania. La comitiva va visitar l'Hospital de pelegrins, el Castell i el Pessebre Vivent, on van ser acompanyats pel president i vicepresident de l'Associació Amics de Corbera

L'Anna Simó i l'Emma Peiró en un moment de la conferència
Teià

L'Anna Simó visita Teià per defensar el "sí" a la consulta popular del 25A

La diputada al Parlament de Catalunya i Portaveu del Grup d’Esquerra, Anna Simó, va visitar ahir el nostre municipi amb l’objectiu de donar suport a la consulta popular, organitzada per la plataforma cívica “Teià decideix”, que se celebrarà el proper 25 d’abril. Aquest acte, convocat per Esquerra Teià, s’emmarca dins la campanya iniciada el passat dissabte 10 d’abril i estava destinat a donar les raons per participar en aquesta consulta popular. Durant l’acte, l’alcaldable d’Esquerra a Teià, Emma Peiró, va voler agrair la tasca de l’entitat “Teià decideix”, que ha aconseguit mobilitzar una bona colla de persones, de tots colors, però amb un objectiu comú: que la gent de Teià pugui votar lliurement quin futur vol per al nostre país. La diputada al Parlament de Catalunya, Anna Simó, va demanar el vot afirmatiu en aquesta consulta i ho va fer donant 5 raons fonamentals: 1. Perquè el dret a decidir és un dret inalienable a qualsevol comunitat política tal com té reconegut l'ONU i, com a tal, és un principi bàsic de qualsevol ciutadà poder expressar-se.

Josep Fornas
Vilassar de Mar

Josep Fornas, Creu de Sant Jordi

Des de la secció local de Vilassar de Mar junt amb la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana al Maresme volem felicitar al nostre amic i company vilassarenc Josep Fornas i Martínez, que ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi per el Govern de la Generalitat de Catalunya. Nascut a Barcelona l’any 1924 és un editor i polític català. La seva família és originària de l'Alt Millars. Va passar la guerra civil espanyola a Casp i Alcanyís. Després de la guerra va tornar a Barcelona i es va graduar a l'Institut Catòlic d'Estudis Socials de Barcelona el 1948. El 1950 es va casar amb Clara Prat i Turu. Va treballar per a Ediciones Daimon i va mantenir contactes amb PSUC i Estat Català (gràcies a la seva amistat amb Josep Planchart i Martori), fins que el 1957 s'afilià a Unió Democràtica de Catalunya. Va mantenir contactes amb Josep Benet, Josep Dalmau, Josep Espar i Ticó, Albert Manent i Jordi Pujol. El 1962 va viatjar a París i per mediació de Josep Andreu i Abelló conegué Josep Tarradellas i Joan, del que en serà fidel informador i col•laborador.

Vilafranca del Penedès

Joan Manuel Tresserras a la Nit de la República

L'Honorable Conseller de cultura i mitjans de comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, lliurarà el II Premi Salvador Armendares a l'Institut d'Estudis Penedesencs en el marc de la Nit de la República 2010. L'acte, presentat per María Rodríguez i Toni Regueiro, comptarà amb interpretacions teatrals i musicals a càrrec de Jaume Montané, Margarida Güell i Carmina Font. L'organització s'ha vist obligada a aturar les inscripcions passades les 120 reserves, per qüestions d'espai, ja que l'acte comença amb un sopar.

Federació de Lleida

ERC assisteix al esmorzar d’Unio de Pagesos

Sota el lema Preus Justos, Unió de Pagesos ha organitzat aquest matí un esmorzar a la Plaça dels Pagesos de Lleida en el que hi han assistit personalitats de la política local, entre ells Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida i Jordi Benet, president nacional de la Sectorial d’Agricultura d’Esquerra. Vidal, ha parlat sobre el monogràfic d’agricultura que té lloc aquest dimecres, i de les propostes que tant Esquerra com UP han posat damunt de la taula, de les que creu que “son assumibles per tots els partits i així ho esperem”. Vidal creu que els Preus Justos i el preu del gasoil són dels aspectes més importants a debatre, així com la consolidació de joves pagesos per la continuïtat de la pagesia i del territori.