Locals d'Esquerra

Totes les notícies

València

Esquerra-VLC exigeix la construcció de l'escola pública a Russafa aprovada fa vuit anys

Esquerra-VLC ha exigit a l'Ajuntament de València la construcció d'una escola pública al barri de Russafa. El portaveu d'Esquerra-VLC, Josep Heras, ha declarat que "l'Ajuntament de València ha descuidat la construcció d'una escola pública a aquesta zona de València, demorant la seua construcció durant vuit anys. En aquest sentit, si no es liciten les obres d'una vegada, més de mil xiquets del barri de Russafa poden quedar-se sense plaça". Segons Heras "la construcció de l'escola, que hauria d'ubicar-se al carrer Puerto Rico, va ser aprovada fa ja vuit anys per l'ajuntament. Després de tot aquest temps, les obres encara no han començat". Per al dirigent independentista "aquesta és l'oferta educativa del PP. Mentre a altres ciutats d'Europa es dóna prioritat a aspectes com ensenyament o transport públic, a València el PP prefereix gastar-se el pressupost en grans obres faraòniques". Heras ha instat a l'Ajuntament a que es liciten les obres "de manera immediata" i ha afegit que "Esquerra està radicalment a favor de l'educació pública i de la inversió en la mateixa.

ERC Piera

LA NAU DEL SANAHUJA ACULL UNA LUDOMÒBIL

Durant la Festa de Sant Crist d’enguany es va instal•lar una ludomòbil a la nau del Sanahuja. Aquesta va ser una iniciativa de la regidoria d’Alcaldia, amb Jordi Madrid al capdavant, i la regidoria de Joventut, amb Elisenda Guarch. Durant els dies de les Festes de Sant Crist tots els infants del poble varen poder gaudir de diverses activitats a la nau. 

Alcoià

Esquerra - Plantem cara a la crisi

ARTICLE D'ESQUERRA APAREGUT AL DIARI ELECTRÒNIC PÀGINA66.COM La crisi que patim necessita de solucions. Als mitjans de comunicació només diuen la seua els dos partits de sempre, però ni de bon tros són els únics que tenen coses a dir i molt menys que la clau per eixir-se’n d’aquesta situació el més prompte possible estiga en dipositar la confiança en un o altre; ara PSOE, ara PP. L’univers polític no es resumeix en dos partits politics que, al capdavall, actuen com un sol partit contra els interessos dels valencians. D’entre totes les mesures que considerem irrenunciables per tal d’eixir de la crisi, des d’Esquerra en destaquem tres: 1. Cal, en primer lloc, un nou model de producció. La crisi financera és també una crisi de model productiu i de consum. En la última dècada, s’ha potenciat un creixement econòmic sustentat en l’increment desmesurat del deute i en la deslocalització de moltes activitats productives. Cal reduir el pes del sector financer i recuperar la competitivitat d’una economia productiva més centrada en la producció i els consums locals, i que genere valor afegit i suficient capacitat adquisitiva.

Adéu Espanya
Anoia

Esquerra considera un èxit els resultats de les consultes del 25A a l’Anoia i en felicita tots els organitzadors i voluntaris.

La direcció d’Esquerra Republicana a l’Anoia ha fet una valoració molt positiva dels resultats obtinguts als 7 municipis anoiencs on s’ha celebrat la consulta independentista aquest diumenge 25 d’abril, ja que en tots ells s’ha assolit un percentatge de participació superior al 20% de la mitjana d’arreu del país. El President comarcal d’ERC-Anoia Josep Maria Palau ha volgut “agrair i felicitar les desenes de voluntaris que han fet possible la celebració de les consultes a l’Anoia; una vegada més la societat civil ha demostrat la capacitat de mobilització i d’organització que tenim els ciutadans quan ens ho proposem”. De tots els municipis per ERC el més destacable és els resultats obtinguts a Igualada, on la participació ha arribat al 23,3%. El portaveu municipal d’ERC Joan Torras ha volgut recordar que “de tots els municipis de més de 30.000 habitants a Igualada és on hi ha hagut una participació més alta, i això ha estat gràcies a la bona feina feta des de la societat civil”.

Visita del Conseller Josep Huguet i Biosca (Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa) a la mesa electoral de Canet de Fals per supervisar les votacions del 25 A.
Fonollosa

Fonollosa vota per la independència de Catalunya

La consulta sobre la independència al municipi de Fonollosa ha aconseguit un 37,48% de participació, un total de 443 persones de les 1.182 convocades a les urnes. Per poblacions, Camps ha obtingut un 60,22 % de participació, seguida de Fonollosa, amb un 59,63%, i de Fals, que ha obtingut un 53,79%, i a Canet de Fals hi ha hagut un 18,95% de participació. Pel que fa al resultat de les votacions, el Sí ha obtingut el 82,6% (366), el NO el 9,5% (42) i els vots en blanc el 7,7% (34); i un 0,2% nul (1). El grup municipal d'esquerra a Fonollosa va felicitar al ple de maig  la Plataforma organitzadora del referèndum sobre el dret a l’autodeterminació de Catalunya a Fonollosa per la bona tasca duta a terme durant la jornada de la consulta, prèviament i també pel resultat.

Federació de Lleida

Víctor Torres: “Avui he vingut a votar amb cadira de rodes, però hagués vingut de genolls si hagués fet falta”

Víctor Torres, fundador d’ERC, ha exercit avui a Lleida el seu vot per l’autodeterminació de Catalunya. Torres ha assegurat que “amb Espanya no hi ha res a fer” i tot i que estava molt emocionat de poder votar avui per l’autodeterminació del país, ha dit també que és troba “molt indignat perquè el que estan fent al nostre poble des d’Espanya no te qualificatius”. El fundador s’ha mostrat convençut que l’únic camí que hi ha per la independència és el dret a decidir “i si tots els que creiem amb la causa fem pinya, al final ho aconseguirem”. Víctor Torres ha fet aquestes declaracions acompanyat per Joan Tardà, diputat al congrés, Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida, els diputats Carmel Mòdol i Maria Àngels Cabasés, el senador Josep Maria Esquerda i l’alcaldable de Lleida, Montse Bergés. Per la seva part, Joan Tardà ha explicat que els referèndums d’avui demostren que “ja no hi ha vergonyes” a l’hora de parlar de la Independència de Catalunya, “allò que fa uns anys semblava que només era la feina d’una minoria i que no anava en lloc, avui ha esdevingut un clam ciutadà”.

ERC Piera

INAUGURACIÓ DE LES NOVES INSTAL•LACIONS DE LA PISCINA MUNICIPAL

L’alcalde Jordi Madrid va inaugurar dins dels actes de la Fira de Sant Crist les noves instal•lacions de la piscina Municipal. Aquestes consten d’una nova sala de fitness i musculació amb material nou, com per exemple, bicicletes, cintes per córrer i màquines de musculació. Hi ha un segon espai destinat a la realització d’exercicis d’estiraments. I també una sala polivalent on s’hi realitzaran diferents activitats dirigides: ciclisme indoor, ioga, etc. 

Manresa

ERC felicita a la ciutadania per l’èxit de la consulta

ERC Manresa ha valorat molt positivament la jornada d’ahir en la que es va consultar als manresans i manresanes si estaven d’acord en què la nació catalana esdevingui un Estat. Només el fet que se celebrés, ja ha estat tot un èxit, doncs deu anys enrere hagués estat impensable. Per això el candidat d’ERC a l’alcaldia de Manresa, Pere Culell, ha volgut felicitar, en nom del partit, als promotors de la consulta, a tothom qui ha col·laborat en la seva organització i a la ciutadania en general per la seriositat i l’èxit de tot el procés. “Ha estat una demostració exemplar de l’exercici de la democràcia”, ha afirmat. En relació als resultats obtinguts, el candidat republicà valora com a “èxit absolut la participació d’un 22% del cens oficial, tenint en compte les enormes dificultats en la seva organització i pel seu caràcter no oficial”. En total, van exercir el dret a vot prop de 12.000 persones, una dada prou significativa si les comparem amb unes eleccions oficials com són les darreres eleccions al Parlament europeu, en la qual van exercir el seu dret a vot 18.

Corbera de Llobregat

Corbera diu Sí a la independència

La consulta d'avui per la independència del nostre país ha tingut un participació del 15,18%, resultat molt digne donada la complexitat del nostre municipi. El sí ha guanyat amb el 90'4%. Esquerra-Corbera vol felicitar a tota la gent de Corbera Decideix que ha treballat tants dies i tantes hores per fer-ho possible. Alhora, "la població de Corbera ha donat un exemple de civisme i no ha volgut quedar enrere per donar la seva veu a favor de fer un salt qualitatiu en l'estatus polític de la nostra nació" ha destacat l'alcalde, Josep Canals Molina. Corbera és ben viva...i decideix! Per molts anys!

Resultats de la consulta popular per la independència a Teià
Teià

Teià aposta clarament pel sí en la consulta del 25A

Amb el percentatge de participació més alt del Maresme (30,89%) en aquesta tercera onada de consultes, Teià s'ha posicionat a favor del sí a la independència de Catalunya. Aquest gran resultat és fruit de la intensa dedicació que un grup de persones, constituït com a Teià Decideix!, han estat realitzant al llarg de sis mesos. Per aquest motiu, des d'Esquerra Teià, moltes gràcies per l'esforç i el treball que heu fet i moltes felicitats pels resultats. Us ho mereixeu. Estem en el bon camí!

Cervera decideix
Cervera

Resultat de la consulta sobre la independència a Cervera

El resultat de la consulta sobre la independència a Cervera és el següent: Votants censats majors de 18 anys: 1439 (24.26 %) Votants empadronats majors de 16 anys: 1532 (20.10 %) Vots "Si": 1409 (91.97%) Vots "No": 80 (5.22%) Vots en blanc: 39 (2.55%) Vots nuls: 4 (0.26%) Des de la Secció Local d'Esquerra felicitem als membres la comissió organitzadora de la consulta "Cervera Decideix" per la brillant organització.

Torelló

El regidor d'Esports diu que no està decidit que no es faci el segon pavelló al costat del Marta Mata

El regidor d'Esports diu que no està decidit que no es faci el segon pavelló al costat del Marta Mata El portaveu d'ERC-AM Torelló, Jordi Casals, va preguntar al regidor d'Esports, Francesc Rivera (PSC), si ja estava decidit per part de l'equip de govern que es construiria un segon polisportiu al costat de l'Escola-Institut Marta Mata, tal com havia anunciat l'alcalde Miquel Franch feia unes setmanes. Si era així, segons Casals, no tindria sentit treballar participàdament el Pla d'Equipaments Esportius que s'ha iniciat, ja que la participació seria paper mullat. Rivera va afirmar que només s'havia anunciat una reserva de sòl, però que un cop l'empresa encarregada hagi fet l'estudi, entre tots els participants del grup de treball del Pla d'Equipaments Esportius decidirien els acords. Per Esquerra Torelló, si finalment el Pla d'Equipaments Esportius no s'acabés d'acordar amb el consens del grup de treball que s'ha creat (que de moment sols s'ha reunit una vegada), es podria tornar a repetir el fracàs que va viure la Comissió d'Equipaments d'entitats, el qual l'equip de govern del PSC en el darrer mandat va extingir practicant els fets consumats.

Torelló

Irònic Lluís Sabatés: "En el desè aniversari de l'IES els i podríem regalar una senyalització"

El regidor republicà Lluís Sabatés va recórrer a la ironia per demanar que d'una vegada per totes es senyalitzi correctament l'IES Cirvianum de Torelló, ja que en tot el municipi no hi ha una clara senyalització de com arribar a l'institut, que a més està en una zona perifèrica del municipi. Sabatés va dir que el 10è aniversari que celebra enguany l'ES Cirvianum era un bon moment per homenatjar al centre educatiu amb una senyalització correcte. Ironia.

Eloi Coll i Josep Pla
Sant Cebrià de Vallalta

Pla: ‘Les onades de consultes cada vegada són més ambicioses’

El portaveu d'Esquerra, Josep Pla, ha valorat positivament la participació de la consulta popular que aquest diumenge s’han celebrat a municipis d’arreu de Catalunya. Ha Sant Cebrià, on la participació ha estat de més del 15%. A més, ha dit que ‘les onades són cada vegada més ambicioses. Ha agraït l’esforç de la vintena de voluntaris que s’hi han implicat durant mesos per portar a terme aquestes onades de consultes independentistes. Pla ha explicat que ‘una de cada sis persones han votat, i ho ha fet a favor del sí’. Per això el portaveu de la secció local opina que ‘cada vegada més gent veu que la independència de Catalunya és necessària per a la dinamització de les nostres comarques i per la competitivitat de les nostres empreses’. Pla ha afegit que amb la sentència adversa del Tribunal Constitucional ‘creixerà encara més el descontentament dels ciutadans envers l'autogovern de Catalunya’. Josep Pla ha fet aquestes declaracions des de la seu d'Esquerra Sant Cebrià acompanyat del secretari d'imatge i comunicació Eloi Coll

ERC Piera

INAUGURACIÓ DE LA FIRA DE SANT CRIST I DEL NOU CARRER PIERETA

El dissabte 24 d’abril l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, i el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, van inaugurar la Fira de Sant Crist 2010. En aquest mateix acte es va realitzar la inauguració del nou carrer Piereta. La remodelació d’aquesta infraestructura permetrà als pierencs i peierenques gaudir d’un espai més modern per passejar, gràcies a l’amplada de les aceres. I així aquesta via emblemàtica de la nostra vila podrà convertir-se en un eix més important pel poble.  

Premià de Mar

Inaugurada la nova biblioteca Martí Rosselló i Lloveras.

Ahir es va inaugurar la nova biblioteca que es va omplir de gom a gom de veïns que volien conèixer les noves instal·lacions i que es varen començar a gestar els nostres regidors de cultura.  L'acte d’inauguració va ser presidit per la directora general de Cooperació Cultural de la Generalitat, Anna Falguera en nom del conseller Joan Manuel Tresserras i pel president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, l'alcalde, aixi com els Regidors de Cultura, Josep Maria Molins i el seu antecessor el company Ernest Casadesús. El centre obrirà les seves portes al públic de manera oficial el día 26 a les quatre de la tarda.

Sant Cebrià Decideix!
Sant Cebrià de Vallalta

Esquerra fa una crida a la participació a la consulta de diumenge

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Cebrià de Vallata fa una crida a la participació a la consulta de diumenge vinent que se celebrarà a la nostra població. Des d'Esquerra animem a tota la ciutadania a pronunciar-se en relació al desig que la nostra nació esdeveningui un estat propi a Europa. Es tracta d'un exercici democràtic que enforteix la cultura cívica i política de la nostra societat i, per tant, creiem que cal participar-hi. Creiem que tothom ha d'anar a votar! Nosaltres independència, i tu?

Mont-roig del Camp

Esquerra està present als actes de Sant Jordi

Per segon any consecutiu Esquerra va estar present en els actes que es van fer per Sant Jordi al Parc Maria Martori. Vam repartir xocolatines i coca pels més petits, i degut a l’èxit que va tenir l’any passat, enguany vam repartir-ne el doble. En una de les cares de la xocolatina hi havia el logo d’Esquerra. També vam aprofitar la diada de Sant Jordi per començar la distribució del Butlletí Nº1 d’Esquerra-Mont-roig del Camp, a través del qual volem donar a conèixer la gestió que Esquerra, com a grup municipal que forma part de l’equip de Govern, està duent a terme a l’Ajuntament.