Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Federació de Lleida

Cabasés: 'Reclamem un aprofundiment en els mecanismes de la democràcia política i en la revalorització pública del compromís polític'

La diputada M. Àngels Cabasés ha defensat que ‘Esquerra està convençuda que aquesta llei toca portar-la fins al final, i més si ens referim a qüestions que tenen a veure amb la transparència, amb la cultura del retiment de comptes, amb la cultura de l'avaluació, amb l'eficiència i l'eficàcia en l'ús dels diners públics, amb l'honestedat i amb la feina ben feta'. Cabasés ha reclamat un aprofundiment en els mecanismes de la democràcia política i en la revalorització pública del compromís polític, manifestant que ‘hem encapçalat la lluita contra la corrupció, amb l'impuls de l'Oficina Antifrau enfront de les reticències de CIU i PP, amb iniciatives aquí i a Madrid per tal d'augmentar la transparència en el finançament dels partits polítics', i recordant que Esquerra va ser l'impulsora de l'Acord per la transparència i l'autolimitació de les despeses electorals i el finançament dels partits polítics, signat al 2001. Per la diputada independentista, ‘els darrers escàndols de presumpta corrupció ens demostren que el nostre país no és un reducte de bones pràctiques' i davant els qui han volgut diluir les seves responsabilitats generalitzant les sospites i abonant la tesi que "tots són iguals", ‘hem pres la iniciativa'.

Tordera

En agraïment al comportament ciutadà

La secció local d'Esquerra de Tordera volem agrair a la ciutadania de Tordera el seu exemplar comportament en els moment més complicats provocats per la nevada. Tordera ha estat un dels municipis més afectats pel temporal de neu i, encara avui, algunes zones del nostre poble (Mas Mora i Sant Daniel) es troben sense electricitat. Tots els serveis públics han estat treballant intensament per poder fer front a les conseqüències del temporal, especialment per poder obrir passos per tal que algunes urbanitzacions del municipi deixessin d'estar aïllades. Tot i les dificultats, i la situació caòtica en les carreteres d'accés al nostre poble, la ciutadania de Tordera ha mantingut una conducta exemplar, i volem fer-nos-en ressò. Moltes gràcies a tothom.

Federació de Lleida

Esquerra aconsegueix que el Ministeri d’Economia no recorri la sentència del suprem i notifica el pagament de l’IBI de les autopistes gràcies a la Proposició no de Llei presentada la setmana passada.

Esquerra és felicita per la decisió del Ministeri d’Economia de no recórrer sentència del Tribunal Suprem que obliga a l’estat a compensar els municipis per l’IBI que no havien pogut cobrar a les concessionàries de l’autopista A-2. Aquesta decisió per part del govern de Zapatero ha estat arrel de la Proposició no de Llei (PNL) que va presentar la setmana passada el Grup Parlamentari d’Esquerra al Congrés dels Diputats. El Diputat d’ERC i alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé és mostra satisfet per la decisió de l’Estat, perquè considera que el recurs a la sentència del Suprem “esdevindria un greuge respecte a aquells municipis que ja han ingressat la compensació, perquè l’Estat, en tractar-se de quantitats inferiors a 150.000 euros que no eren objecte de recurs, ja els hi ha lliurat els diners”. L’Ajuntament de les Borges Blanques ha estat el primer en rebre la notificació de cobrament per part de l’Estat espanyol, que en un principi podia recórrer la sentència ja que la quantitat a pagar era superior als 150.

Catalunya Central

Els toransesos opten per la Catalunya Central.

A mà alçada, els veïns aproven per unanimitat deixar la Segarra. Busquen pertànyer a la vegueria de la Catalunya Central. “Som un cul-de-sac”, al·leguen L’Ajuntament de la “molt lleial i constant vila” de Torà, segons un singular privilegi atorgat per Isabel II durant una de les Guerres Carlines, vol deixar la Segarra i oblidar-se de la futura vegueria de Lleida. Poques vegades en la història recent de Torà s’havia omplert tant la sala d’actes municipal. Desenes i desenes de veïns hi buscaven com podien un forat i un espai per veure-hi. Una jove, però, es lamentava que “he arribat tard i no m’he assabentat de gairebé res”, i és que fins i tot hi havia gent a l’escala. L’ambient no feia pensar en cap votació ajustada ni gent que volgués convèncer la majoria de quedar-se a la Segarra. “És que, la veritat, en aquesta comarca no hi fem res de res. Tots anem a Calaf, a Manresa i a Solsona”, deia un avi. Des d’Esquerra Alta Segarra aplaudim mesures de participació ciutadana com la impulsada a Torà.

Federació de Lleida

ESQUERRA INSTA A ZAPATERO A RETIRAR EL RECURS CONTRA LA SENTÈNCIA DEL SUPREM QUE OBLIGA A L’ESTAT A COMPENSAR ELS MUNICIPIS PER L’IBI QUE NO HAVIEN POGUT COBRAR A LES CONCESSIONÀRIES DE L’AUTOPISTA A-2

El grup parlamentari d’ERC al Congrés de Diputats ha presentat una proposició no de llei, prevista per debatre en breu, en la que s’insta al govern de l’Estat a retirar el recurs de cassació en contra de la sentència del Tribunal Suprem, que estableix l’obligació de l’Estat de compensar als municipis per l’IBI que no havien pogut cobrar a les concessionàries de l’autopista A-2, arran de l’exempció de què s’havien beneficiat. En el text també es requereix a l’Estat a que pagui en un termini de 4 mesos les quantitats que han de rebre amb caràcter de compensació els Ajuntaments. El Diputat i Alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, després de parlar-ne amb el cap del grup parlamentari d’ERC al Congrés, Joan Ridao, manifesta que des d’Esquerra hi ha unanimitat respecte a la necessitat que l’Estatut compensi als ajuntaments per aquells impostos de titularitat municipal, que no s’han pogut fer efectius arran d’alguna exempció acordada sense el seu consentiment.

Algemesí

Firma per TV3 a Algemesí, per una Televisió Sense Fronteres

Es recolliran signatures a favor de la ILP durant el mercat del dissabte El pròxim 13 de març arriba la campanya d’arreplega de firmes a favor de la ILP per una Televisió Sense Fronteres als carrers d’Algemesí. Voluntaris algemesinencs estaran presents al mercat del dissabte per informar en detall als seus conciutadans i per animar a tot aquell qui ho desitge a unir-se a la petició. Esquerra Republicana del País Valencià, Bloc Nacionalista Valencià i Acció Cultural del País Valencià organitzen aquest acte amb el qual confien aportar un granet de sorra necessari i decisiu per superar les 500.000 firmes necessàries a nivell estatal. La campanya per garantir les emissions de TV3 al País Valencià va ser iniciada fa sis mesos, i ara entra en la seua recta final amb 400.000 firmes ja arreplegades. La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) és una iniciativa ciutadana per aconseguir l’aprovació d’una llei mitjançant la recollida de signatures. En aquest cas, posa solució a l’intent de l’actual Govern valencià de tancar TV3 al País Valencià, a través de la plena legalització de les seues emissions.

Federació de Lleida

Esquerra participa en la manifestació contra el cementiri nuclear

La portaveu parlamentària ha destacat l'important nombre de representats d'Esquerra a les terres de l'Ebre però també del Camp de Tarragona, de Ponent i de tot Catalunya que han assistit a la manifestació. Un fet que segons Simó es produeix perquè 'aquest és un tema de país, no només de les Terres de l'Ebre'. Juntament amb Simó han assistit els senadors Pere Muñoz i Josep Maria Esquera, el diputat al Congrés, Joan Tardà, i els diputats al parlament, Carmel Mòdol, Marta Cid i Sergi de los Ríos. També càrrecs electes locals i membres territorials com Àngel Vidal, Adam Manyé o Lluís Salvador. Simó ha recordat que 'l'Ebre i Catalunya ja tenen més que coberts la quota nuclear' és per això que el cementiri no s'ha d'albergar ni a l'Ebre, ni arreu dels Països Catalans. Cal recordar que ahir dissabte, Esquerra va aprovar en el Consell Nacional un resolució per refermar l'oposició de la formació a la instal·lació del cementiri ni a Ascó ni enlloc dels Països Catalans, donant suport a la mobilització d'avui diumenge i on s'insta a seguir treballant per evitar la instal·lació del cementiri i a emprendre les mesures oportunes perquè el govern de l'Estat crei un pla real d'inversió i diversificació econòmica de la Ribera d'Ebre que l'allunyi del model nuclear.

Navarcles

La consulta per la independència

El passat 27 de febrer, a la sala de plens de l'ajuntament de Navarcles, va tenir lloc la presentació de la CONSULTA PER LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA A NAVARCLES (25 D’ABRIL) amb la presència dels alcaldes de Santpedor, Laura Vilagrà i l'Estany, Salvador Tresserra; juntament amb el senyor Josep Camprubí, portaveu de la plataforma Manresa Decideix. A continuació al parc Marcel·lí Monrós s'hi va fer una botifarrada popular i un concert del grup de jazz navarclí “Gos coix”.

Ribera d'Ebre

Esquerra participa en la manifestació contra el cementiri nuclear

Una important delegació d'Esquerra ha participat aquest matí de la manifestació que s'ha celebrat a Móra d'Ebre en contra de la instal·lació del cementiri nuclear a les Terres de l'Ebre i arreu dels Països Catalans. La portaveu parlamentària, Anna Simó, ha destacat 'l'èxit de la mobilització que demostra que el territori no vol el cementiri, tal com també han consensuat les institucions catalanes'. Simó ha remarcat que aquest 'és un tema de l'Ebre però que també afecta a la resta de Catalunya' i ha destacat que 'una vegada més l'Ebre és capdavanter en la defensa del territori, com ja ho va ser en la lluita contra el Pla hidrològic'. La portaveu parlamentària ha destacat l'important nombre de representats d'Esquerra a les terres de l'Ebre però també del Camp de Tarragona, de Ponent i de tot Catalunya que han assistit a la manifestació. Un fet que segons Simó es produeix perquè 'aquest és un tema de país, no només de les Terres de l'Ebre'. Juntament amb Simó han assistit els senadors Pere Muñoz i Josep Maria Esquera, el diputat al Congrés, Joan Tardà i els diputats al parlament Marta Cid, Sergi de los Ríos i Carmel Módol.

Ribera d'Ebre

El Consell Nacional d’Esquerra es referma en l’oposició a la instal·lació del cementiri nuclear i continuarà les accions per aturar-lo

Emprendran mesures per instar el govern de l'Estat a crear un pla real d'inversió i diversificació econòmica de la Ribera d'Ebre que l'allunyi del model nuclear El passat dissabte 6 de març, el Consell Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya va aprovar una resolució, presentada pel president de la Federació Comarcal del partit a la Ribera d’Ebre, Josep Maria Sáez, en la qual es refermava l'oposició a la instal·lació del magatzem temporal centralitzat al municipi d'Ascó, ni a cap municipi de Catalunya, i per extensió, enlloc del Països Catalans. La resolució aprovada, però, també comprometia Esquerra a continuar presentant mocions als ens locals en contra de la instal·lació del cementiri nuclear als Països Catalans, així com a presentar al·legacions a la candidatura de qualsevol emplaçament. A més de donar suport a la mobilització que es va celebrar a Móra d’Ebre contra el cementiri, la resolució demanava emprendre les mesures polítiques oportunes per instar el govern de l'Estat espanyol a la creació d'un pla real d'inversió i diversificació econòmica de la Ribera d'Ebre que l'allunyi del model nuclear.

Federació de Lleida

Esquerra lamenta que CiU acusi el Govern de descoordinació en relació a les proves de selectivitat i l'accés a la universitat

I ha afegit que 'justament el Departament d'Universitats ha introduït diverses millores per evitar que es produeixin les situacions injustes en les proves d'accés a la universitat que havia provocat el Reial decret 1892/2008, de 14 de novembre, i els posteriors decrets que Madrid ha anat traient i que van modificant les regles de joc, obligant a la Generalitat a fer reajustaments constants'. M. Àngels Cabasés ha recordat que des del Govern s'han posat en marxa diverses iniciatives per facilitar als estudiants de batxillerat tota la informació relativa a l'accés als estudis universitaris, com ara el nou web Unidata on s'ofereix informació estadística detallada dels estudis universitaris amb l'objectiu d'orientar els futurs universitaris i les seves famílies.

Enganxina de la campanya
Teià

A Teià som ecològics i llegim el butlletí per internet

Tot just ara fa un parell de mesos que, des de la regidoria de Comunicació (ERC) i a través del Consell Redactor del Butlletí, vam engegar la campanya A Teià som ecològics i llegim el Butlletí per internet! L’objectiu: implantar l’ús de la versió electrònica del Butlletí Municipal, per tal de fomentar l’estalvi de paper, i promoure l’ús de les noves tecnologies per reduir la generació de residus. Això permet reduir el cost econòmic de la impressió en format paper, i alhora, minimitzar el cost ambiental que aquesta suposa. Des d’Esquerra entenem que en temps de crisi és quan més cal aguditzar l’enginy per tal de dur a terme campanyes imaginatives, i que a més portin associat l’estalvi econòmic, en aquests moments vital per les finances del nostre Ajuntament. Per tot això, l’Ajuntament ha editat un adhesiu destinat a col•locar a les bústies d’aquelles cases que no vulguin rebre el Butlletí en format paper, i el rebin doncs, en la seva versió digital.

Anoia

El PSC rebutja la moció d’ERC a favor de les consultes populars a Vilanova del Camí.

Per enèsima vegada a la comarca, el grup dels socialistes vota negativament a la proposta de donar suport a una eventual consulta popular municipal. La setmana anterior, durant la celebració del darrer Ple Ordinari a Vilanova del Camí, el grup municipal d’Esquerra va presentar a consideració la moció de suport a les consultes populars municipals per la independència; la proposta presentada pels regidors republicans al consistori, Xavier Bermúdez i Josep Martí, va rebre el suport del grup de CIU, però fou declinada pels 7 vots en contra del PSC i l’abstenció dels dos regidors d’Iniciativa, dels tres membres d’Independents per Vilanova, i de la ex-representant de Ciutadans-Partido de la Ciudadania. Finalitzat el ple, el regidor d’ERC Xavier Bermúdez tot defensant el dret dels ciutadans vilanovins a deliberar i participar en qualsevol tipus de consulta que pugui ser del seu interès, objectava “el poc valor i consideració que l’alcalde Joan Vich i el seu grup municipal mostren envers la societat vilanovina en negar-se, una vegada més, a que el poble pugui opinar, jutjar i demandar a través de les urnes”.

Tavernes de la Valldigna

Inauguració de la WEB

Hola a tothom! Des d’Esquerra Republicana de Tavernes de la Valldigna i amb la col•laboració de tots inaugurem la nostra web, un espai on poder mostrar tot allò que ens preocupa i considerem necessari difondre per millorar la nostra vida i cultura pròpies. Esquerra Republicana de Tavernes naix en un context, mancat de forces que defensen els interessos presents a la societat Valldignenca. No pretenem ser uns simples intèrprets, sinó uns actors, uns interlocutors, disposats a escoltar allò que preocupa als nostres veïns i amics, per tal de posar-ho en marxa per la millor convivència i benestar de tota la Valldigna. Som ara per ara una força jove, però tenim una forta creença i convicció en un projecte que faça de Tavernes, el nostre estimat poble, un lloc millor i amb unes condicions que a tots ens agraden. El nostre objectiu és ser la veu de tots aquells que no són escoltats, aquells que pensen com nosaltres que un Tavernes millor és possible. Qualsevol que per convicció, afinitiat o simple curiositat vulga treballar al nostre costat és benvingut al nostre projecte.

Federació de Lleida

ESQUERDA DEMANA UNA PONÈNCIA D'ESTUDI PER A LA PRESERVACIÓ I MODERNITZACIÓ DEL SECTOR TURÍSTIC

El senador per Lleida d’Esquerra, Josep Maria Esquerda, portaveu de l'Entesa en la Comissió d'Indústria, Comerç i Turisme, ha presentat avui una moció per a ser debatuda a l'esmentada comissió del Senat, per instar al Ple del Senat a la creació d'una ponència d'estudi sobre la preservació i modernització del sector turístic i les perspectives del seu posicionament als mercats globals en termes de sostenibilitat, qualitat i eficiència. Esquerda creu que assistim a una deteriorament d'alguns indicadors en el sector turístic, un sector estratègic per a l'economia espanyola, a causa de l'escenari internacional de contracció econòmica i a la forta competència de tercers països emergents. Aquest ha estat el novè any consecutiu en què s'ha produït pitjor comportament del sector turístic que del conjunt de l'economia espanyola. Esquerda proposa mantenir i enfortir aquest sector i per a això és necessari aquesta ponència que diagnostiqui i faci propostes de futur, així doncs, cal examinar les polítiques en qualitat, diversificació, desestacionalització, tractament de destinacions madures, nous mercats, qualificació del personal, promoció internacional i seguretat, entre unes altres.

Alcoi

Mobilització per la llibertat d'expressió

Amb consignes com ara “Llibertat d’expressió, Font de Mora dimissió” o “Font de Mora repressor, cap per avall estàs millor” nombrosos manifestants de l’àmbit educatiu s’han concentrat aquesta vesprada a la plaça Manises contra la sanció que la Conselleria d'Educació ha imposat al director de L'IES Las Norias de Montfort per la col•locació a aquest centre d'una foto del conseller cap per avall. Esquerra Republicana del País Valencià i les Joventuts d’Esquerra Republicana del País Valencià han estat presents a la concentració convocada per la Plataforma per l'Ensenyament Públic i en la què també s’han fet notar els sindicats Comissions Obreres, Intersindical Valenciana i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. La representació d'Esquerra a València, encapçalada pel Secretari d'Ensenyament d'Esquerra, Ximo Graña, ha comptat amb la participació de militants i simpatitzants d'arreu del País Valencià. Esquerra de l'Alcoià i el Comtat no hem volgut faltar a la cita per fer palès el nostre suport al director de L'IES Las Norias i demanar la dimissió del conseller Font de Mora.

Portbou

La Generalitat ha començat les obres per arreglar les destrosses del temporal a Portbou

Els danys provocats per la llevantada de fa un any a Portbou són dels últims que s'han començat a arreglar, juntament amb els de Llançà. De fet, les obres han començat fa pocs dies i tenen un pressupost d'1,8 milions d'euros. La reforma, que s'allargarà fins al mes de maig, la finança Ports de la Generalitat, que depèn del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Una de les obres més destacades que s'estan fent és la consolidació del moll de gravetat adossat a la part de dins del dic. També s'han d'arreglar el moll de la benzinera i la fossa de pujada i baixada de l'embarcador, que es va enfonsar, i el moll de pilons de tramuntana. Font: El Punt

Portbou

L'ajuntament de Portbou dóna suport a la consulta sobre la independència

L'Ajuntament de Portbou ha aprovat una moció de suport a les consultes populars sobre la independència de Catalunya. En l'últim ple la proposta va ser aprovada per tres vots a favor, dos dels regidors d'ERC més el vot de l'alcalde de Portbou (del PSC) i 6 abstencions, dels 4 regidors del grup de CiU i dos regidors del grup del PSC. Portbou s'afegeix així a la llista de poblacions que han rebut el suport dels consistoris per tirar endavant la consulta. El grup d'ERC a l'Ajuntament, que presentava la moció, ha valorat positivament el resultat de la votació. A part, un grup de Vilanant es reunirà demà per valorar si s'organitza una consulta sobre la independència també en aquest municipi alt-empordanès, com estan fent altres poblacions, que aposten pel 28 de febrer i el 25 d'abril com a dates.