Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sabadell

Esquerra denuncia que el veïnat del Carrer Taulí no pugui aparcar davant de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil.

Durant els darrers dies hem rebut queixes de ciutadans denunciant que des de fa aproximadament un mes els cotxes que fins ara aparcaven al carrer Taulí, entre el carrer Batllevell i el Passatge Riu Tort, ja no ho poden fer. En aquests carrers des de fa anys hi ha la senyal de prohibit aturar-se a banda i banda però en els darrers anys sempre s'hi ha aparcat sense que s'hagués multat a ningú. (Us adjuntem l’enllaç de googlemaps streetview on podreu veure que el carrer esta ple de cotxes a banda i banda). Ara, a la banda tocant a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil hi ha una línia groga que reforça el senyal vertical de prohibició i darrerament alguns veïns han estat multats per aparcar-hi penalitzant sense avís el que feien habitualment. Però el més preocupant és, que a la vorera del davant de la caserna, la de la dreta en el sentit de la marxa, no hi ha cap nou senyal i els vehicles que hi aparquen estan essent multats, cosa que abans no es feia. Desconeixem el perquè d'aquest canvi de criteri ja que els senyals ja hi eren des de fa anys i fins ara s'hi havia permès l'aparcament sense que els vehicles estacionats fossin multats; entenem que no és per motius de seguretat ja que els vehicles no han estat retirats per la Grua Municipal sinó que tan sols han estat denunciats i penats pecuniàriament.

Pep Canals, Alcalde de Corbera, Joan Puigcercòs, candaidat d'Esquerra, i Víctor Puntas
Molins de Rei

Víctor Puntas acompanya a Joan Puigcercós en la presentació de les propostes de sostenibilitat i medi d'Esquerra

Joan Puigcercós ha explicat les propostes d'Esquerra en medi ambient a la platja del Prat de Llobregat, on l'han acompanyat el membres de la sectorial de medi ambient d'Esquerra de la qual en forma part Víctor Puntas. El president d'Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha manifestat que ‘ecologia i sostenibilitat són compatibles amb creixement econòmic i benestar, sempre i quan tinguem clar que aquesta és l'única oportunitat que tenim de ser competitius, de ser una societat més equilibrada i de reforçar els nostres punts forts'. Per Puigcercós, conservar el paisatge és una necessitat per la seva importància com a motor d'atracció turística per a Catalunya, de manera que ‘defensar el paisatge i el territori és defensar una economia productiva'. El president d'Esquerra ha denunciat que hi ha qui vol oposar sostenibilitat i reciclatge a productivitat, i que ‘cremar residus o enterrar-los s'ha demostrat que és perdre diners'. Per contra d'aquest model energètic, Puigcercós ha defensat ‘el reciclatge portat fins al final', perquè ‘genera més llocs de treball i renovem el model industrial i productiu'.

Esplugues de Llobregat

Acció Social i Ciutadania edita un llibre sobre els usos del temps en famílies catalanes

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, ha presentat el llibre “Els usos del temps en famílies catalanes: entrevistes i experiències viscudes”. Aquesta publicació, editada pel Departament d’Acció Social i Ciutadania, dóna visibilitat, amb noms i cognoms, a algunes d’aquestes realitats familiars del nostre país. Aquest llibre vol donar a conèixer, a partir d’entrevistes amb famílies catalanes, els diferents factors que intervenen en l’ús del temps. Al donar la veu a diferents famílies i infants que expliquen les seves experiències i opinions, es fa més fàcil la comprensió del canvi de model de família i de l’ús del temps que s’està vivint al nostre país. Cliqueu aqui per llegir la noticia sencera

Esplugues de Llobregat

Acció Social i Ciutadania edita una guia sobre com elaborar un Pla local sobre els usos i la gestió dels temps

La Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania ha editat una guia sobre com elaborar un Pla local sobre els usos i la gestió dels temps. La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, ha explicat que l’objectiu de la publicació és “dotar als municipis de recursos de planificació estratègica que els orienti a l’hora d’impulsar la creació de plans locals sobre els usos i la gestió dels temps, facilitant-los les eines metodològiques i ressaltant aquells aspectes que cal tenir en compte per dur a terme una bona planificació de les actuacions que cal dur a terme ”. Cliqueu aqui per llegir la noticia sencera

Mercè Gisbert
Premià de Mar

Esquerra porta el Servei d'Ocupació a Premià de Mar.

Gracies a les intervencions de la nostra regidora de Serveis Socials Mercè Gisbert, aquest dilluns vinent dia 22 entrarà per fi en funcionament l´Oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya, que permetrà una major interacció entre les ofertes laborals del municipi i la comarca amb les necessitats dels premianencs i premianenques. Restarà ubicada al carrer Elisenda de Montcada, 65 (cantonada carrer del Pilar). D'altra banda, el Punt d'Autoservei del SOC (ubicat a l'antiga Fàbrica del Gas) continuarà funcionant per complementar els serveis que s’ofereixen des de l’oficina.

Vallès Occidental

Marc Sanglas: “La cultura és el quart pilar de l’Estat del Benestar”

El candidat d'Esquerra de la comarca al Parlament de Catalunya, en Marc Sanglas, ha presentat avui les propostes de la formació independentista en matèria de cultura des de Vacarisses, on ha visitat la nova biblioteca del poble i s’ha reunit amb els independentistes vacarissencs. Sanglas ha declarat que “la cultura és i ha de seguir estant en el nucli de les polítiques socials i constitueix el veritable quart pilar de l’estat del benestar”, a més a més d’afirmar que mai cap altre Govern s’havia compromès de manera tant clara pel què fa a les infrastructures culturals del país. Esquerra s’ha compromès, segons Sanglas, “a destinar el 2% del pressupost de la Generalitat a polítiques culturals la propera legislatura” enfront de l’1% actual “si Esquerra és decisiva”. La política cultural d’Esquerra al front del Govern s’ha desenvolupat i es desenvoluparà sempre de forma desacomplexada dins el procés de construcció nacional, ha destacat el candidat de Sant Llorenç Savall.

Premià de Dalt

ordre del dia junta de govern local , dilluns 22 de novembre 2010

DECRET Us convoco a la sessió ordinària de la Junta de Govern Local del proper dilluns dia 22 de novembre de 2010 a les 19:00 hores a la Sala de Juntes de l’Ajuntament, Plaça de la Fàbrica, núm. 1 amb l’ordre del dia que segueix. ORDRE DEL DIA ALCALDIA / SERVEIS GENERALS 1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior 2. Informes de l’Alcaldia i correspondència oficial 3. Ratificacions decrets d’Alcaldia 4. Canvi de titularitat dels drets de sepultura del nínxol de la Sra. Gregoria Pérez Sánchez-Seco CULTURA, JOVENTUT, ARXIU 5. Aprovació del conveni de col•laboració entre la Regidoria del Museu de Premià de Dalt i l’Associació d’artistes de Premià de Dalt. 6. Acceptació de la donació feta per la Sra. Camila Monasterio Vidal de la escultura “La Poetessa” a la biblioteca Municipal. FESTES 7. Aprovació de despeses per la Fira de Nadal 2010 HISENDA I PATRIMONI 8. Relació de factures 9. Modificació pressupost 10/2010 10.

Montmeló VALENT!
Esquerra Republicana de Catalunya - Montmeló

Els valents de Montmeló a l'acte central del Vallès

Si, a Montmeló hi ha valents! Hem estat a l'acte central d' Esquerra al Vallès Oriental, aquest acte s'ha realitzat al municipi de Llinars, on hi tenim la majoria  absoluta. Hem pogut disfrutar d'un ambient agradable, molts valents junts i sobretot hem tingut  l' oportunitat d' escoltar que hem fet des    d' Esquerra durant aquests anys de govern i el que pensem fer en el pròxim. Que més dir que hem tingut un moment per parlar amb en Joan Puigercós sobre Montmeló, sobre les idees i el model de poble que volem. Esquerra és l'opció de vot per la gent de Catalunya, ja que volem un país millor, on visquem amb les condicions que ens mereixem. Realitzarem un referèndum, que ens convé als independentistes, però en global a tots els ciutadans de Catalunya. Lluitarem per aconseguir finalment, el concert econòmic, per així millorar la qualitat de vida i els serveis de tota la ciutadania catalana. Siguem valents i valentes, votem a Esquerra! Millorem Catalunya! Georgina Monserrat Regidora ERC Montmeló 

Lleida

El Grup Municipal d’ERC presentarà en el ple de novembre una moció de suport als reglaments per a l’ús preferencial del català en les administracions locals

El Grup Municipal d’Esquerra a la Paeria presentarà en el ple d’aquest mes de novembre una moció de suport a les administracions locals, com és el cas de l’Ajuntament de Lleida, que disposen de reglaments vigents per a l’ús del català, on és llengua preferent. La portaveu d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, creu que després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que suspèn alguns dels articles dels regalaments d’ús del català de la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Barcelona “cal deixar clar que la llengua catalana és avui un instrument de cohesió social del país i que, com s’evidencia en la vida quotidiana de la majoria d’administracions i ens públics, no provoca cap tipus de confrontació social”. A més a més, la moció recorda també que en relació a l’ús de la llengua en l’àmbit institucional, l’article 9 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, sobre la llengua de les administracions de Catalunya, estableix que la Generalitat, els ens locals i les altres corporacions públiques de Catalunya “han d’emprar el català en llurs actuacions internes i en la relació entre ells” així com també “l’han d’emprar normalment en les comunicacions i les notificacions adreçades a persones físiques o jurídiques residents en l’àmbit lingüístic català, sens perjudici del dret dels ciutadans i ciutadanes a rebre-les en castellà, si ho demanen”.

Marc Sanglas, Isaac Albert, Esquerra Terrassa
Vallès Occidental

Sanglas: “ Volem un Pacte Nacional per la Salut, fet amb la intervenció de tothom, i que garanteixi les prestacions sanitàries universals, augmenti els serveis i millori la qualitat”.

Avui dijous s’ha presentat amb una roda de premsa les propostes electorals d’Esquerra en matèria de salut, a càrrec de Marc Sanglas, candidat d’Esquerra del Vallès Occidental i Isaac Albert, portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament i regidor de salut. Sanglas ha fet un repàs de les polítiques i els projectes de salut que s’han portat a terme durant aquesta legislatura, i el balanç que en fa és positiu, “s’ha incrementat un 45% la inversió en salut, i això respon a una voluntat clara del Govern de millorar el servei sanitari català”. Però també ha assenyalat que encara hi ha mancances evidents, provocades principalment per la falta de recursos. Sanglas ha citat alguns exemples per il·lustrar els avenços en la millora de la prestació de salut, com l’atenció odontològica gratuïta a infants de 7 a 15 anys, la millora en els procés de detecció i prevenció d’alguns càncers, la creació dels Governs Territorials de Salut en els que els Ajuntaments hi tenen un alt grau d’implicació, la rebaixa de temps d’espera per algunes operacions o tractaments mèdics i la introducció de les noves tecnologies a la salut com la recepta electrònica.

Marc Sanglas, Isaac Albert, Esquerra Terrassa
Terrassa

Sanglas: “ Volem un Pacte Nacional per la Salut, fet amb la intervenció de tothom, i que garanteixi les prestacions sanitàries universals, augmenti els serveis i millori la qualitat”.

Avui dijous s’ha presentat amb una roda de premsa les propostes electorals d’Esquerra en matèria de salut, a càrrec de Marc Sanglas, candidat d’Esquerra del Vallès Occidental i Isaac Albert, portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament i regidor de salut. Sanglas ha fet un repàs de les polítiques i els projectes de salut que s’han portat a terme durant aquesta legislatura, i el balanç que en fa és positiu, “s’ha incrementat un 45% la inversió en salut, i això respon a una voluntat clara del Govern de millorar el servei sanitari català”. Però també ha assenyalat que encara hi ha mancances evidents, provocades principalment per la falta de recursos. Sanglas ha citat alguns exemples per il·lustrar els avenços en la millora de la prestació de salut, com l’atenció odontològica gratuïta a infants de 7 a 15 anys, la millora en els procés de detecció i prevenció d’alguns càncers, la creació dels Governs Territorials de Salut en els que els Ajuntaments hi tenen un alt grau d’implicació, la rebaixa de temps d’espera per algunes operacions o tractaments mèdics i la introducció de les noves tecnologies a la salut com la recepta electrònica.

Federació de Lleida

Esquerra és postula com la garantia de que es continuaran desenvolupant i millorant els serveis socials a Catalunya

Carles Vega, Director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a Lleida, ha explicat que des de Lleida i a Catalunya, els republicans han treballat per un desenvolupament de polítiques de cohesió i de treball per a que la ciutadania pugui accedir a aquest estat del benestar. Segons Vega això s’ha aconseguit duent a la practica unes polítiques i aplicant unes lleis que fins ara no s’havien dut a terme, “hem creat la Llei de Serveis Socials, que a més a més ha permès integrar el servei d’atenció a la dependència a la Xarxa de Serveis Socials de Catalunya, també una Llei d’Eradicació a la Violència Masclista, una Llei de Joventut, una Llei d’Acollida a la Immigració, una Llei d’Infància, una Llei de Prestacions Econòmiques, en definitiva hem donat cobertura social i de veritables polítiques d’emancipació i d’ajuda a la cohesió social”, explica Vega. Segons el director, de cara la propera legislatura encara queda molta feina per a fer i ha assegurat que si Esquerra és forta “ garantirem que no serveixi la crisi econòmica com a excusa per a no retrocedir i continuarem amb les mesures d’una política social activa, per garantir que puguem assolir aquest estat del benestar”, apunta Carles Vega.

Mataró

Posicionament d’Esquerra davant de la manifestació de la Coordinadora “Preservem el Maresme” convocada per aquest diumenge

Esquerra ha entès sempre que les prioritats de la comarca del Maresme pel que fa a la mobilitat passen per millorar els serveis i les infraestructures de transport públic i la consecució de la gratuïtat total dels peatges per als veïns i veïnes de la comarca. Per a Esquerra no és prioritària la construcció de cap nova infrastructura viària al Maresme. La nostra formació va participar activament per assolir un acord de mobilitat global entre les formacions polítiques del Maresme i amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya (PTOP). En el procés de negociació amb el Departament es va poder estirar fins a obtenir un bon compromís pel que fa a la implantació de millores de transport públic i peatges a curt, mitjà i llarg termini, tot i posant de manifest que la prioritat de PTOP ha estat sempre la construcció d'una nova infraestructura viària al Maresme. Cal reconèixer que PTOP ha complert part dels compromisos signats, encara que discrepem que la primera mesura posada damunt la taula fos l'estudi informatiu de la "Ronda del Maresme”.