Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Oriol Junqueras al Sopar de la República de 2009
Anoia

Aquest dissabte, Oriol Junqueras remmemora la Batalla del Bruc

SI VOLS REVIURE LA HISTÒRIA DE LA BATALLA DEL BRUC AMB L'ORIOL JUNQUERAS, Vine aquest dissabte 12 de juny a les 5 de la tarda a, CAN MAÇANA (a l'extrem oest del massís de Montserrat), Antiga casa de pagès situada a la cruïlla de la carretera que puja des del Bruc i que es bifurca a l'esquerra cap a Manresa i a la dreta cap al monestir de Montserrat. Just davant d'aquesta casa, us hi esperem!

Federació de Lleida

Cabasés: 'Davant la crisi, l'actuació erràtica de l'Estat només ha servit per perdre temps'

Per Cabasés, ‘aquesta situació ha generat un dèficit públic creixent que ara cal frenar aplicant mesures contundents'. Cabasés ha recordat que el dèficit total de l'Estat és de l'11,2% del PIB, però que les comunitats autònomes només n'han generat el 2%, motiu pel qual ha reclamat ‘que sigui l'Estat qui faci el major esforç' perquè l'Estat és qui més dèficit ha generat ‘amb les polítiques exòtiques dels darrers dos anys' i que la diputada qualifica com a ‘actuació erràtica que només ha servit per perdre temps'. Per contra, Cabasés ha defensat la necessitat de d'impulsar reformes estructurals en el mercat laboral, tributari, financer i en l'àmbit de l'administració pública. Actuacions que només poden ser implementades des de Madrid. Davant l'escàs marge de maniobra de la Generalitat a l'hora d'aplicar el decret llei estatal, sobretot en matèria de retallades salarials i de congelació de les pensions, Cabasés no ha dubtat a dir que ‘aquest és el preu de la dependència d'Espanya'.

La Bisbal d'Empordà

DEFENSAR L’INTERÉS GENERAL DE LA CIUTAT

Al llarg d’aquests tres anys que portem de govern, tot sovint per part del PSC, principal grup de l’oposició, hem escoltat o llegit com s’atribuïa sense cap mena de pudor i de forma gratuïta la “defensa de l’interès general de la ciutat”. Ara bé, com entén i duu a terme el PSC aquesta “defensa”? En donarem tres exemples significatius que de ben segur seran aclaridors per a tothom. El primer exemple el tenim amb la constant i reiterada amenaça de la situació econòmica de l’Ajuntament. Des de l’inici de l’acció del govern ERC-CiU per part del PSC s’ha anat sembrant l’ombra del dubte sobre la gestió econòmica del nou govern. Els darrers mesos fent “pronòstics” sobre l’endeutament de forma gens rigorosa i tendenciosa faltant a la veritat. En el Ple del mes d’Abril, intentant alarmar parlant de dèficit no financer, quan la gent coneixedora de la matèria sap que aquest resultat ve motivat en bona part pel volum d’inversió executada, i que les dades més rellevants d’una liquidació pressupostària són el resultat pressupostari ajustat i els romanents de tresoreria tant el total com el per a despeses generals i tots tres resultats han estat positius.

Navàs

Esquerra fa donació del 25 % de la seva atribució municipal a CÀRITES NAVÀS

El grup municipal d'Esquerra, en el seu recull de propostes per a pal·liar els efectes de la crisi a Navàs (juliol-09), proposava entre altres coses, reduir l'atribució que reben els grups municipals en un 25 %. L'equip de govern, no va fer cas d'aquestes mesures proposades, i la secció local d'esquerra va decidir fer donació de 405 € el 25% de l'atribució municipal de l'any 2009 a Càrites, entenent que és una entitat que coneix bé i treballa fort per ajudar a les famílies més necessitades del nostre poble.

Federació de Girona

El PP rebutja les esmenes que introdueix Esquerra per aprovar un decret de control de les instal•lacions elèctriques i un informe de l’estat a la xarxa

Esquerra va presentar dues esmenes a la proposta del PP per fer una auditoria a la xarxa elèctrica. Aquestes dues esmenes eren: 1- Aprovar un decret sobre els procediments de control de les condicions de seguretat de les instal•lacions elèctriques el més aviat possible. 2- Elaborar un informe sobre l’estat de la xarxa elèctrica a les comarques de Girona i presentar-ho abans de finals de legislatura. El Partit Popular les va rebutjar per “pur tactisme”, perquè hagués estat un avanç important sobre l’estat de la xarxa. El diputat d’Esquerra, Alfons Quera, ha dit que “altra vegada es demostra que el PP està a disposició del que dicten les empreses en no acceptar les esmenes d’Esquerra”. A més, Quera ha recordat que el 1996 el govern del PP va privatitzar el sector elèctric, es va deixar en mans de companyies internacionals la prestació d’un servei estratègic pel país. “Aquella decisió va fer que es perdés el sentit de servei públic del sector, ja que es van privatitzar els beneficis però no les obligacions”.

Vacarisses

La Consulta sobre la Independència a Vacarisses

El passat 25 d’Abril , es va celebrar a Vacarisses, la consulta sobre la independència. Aquestes consultes tenen el seu origen , a Arenys d’Amunt , on aquesta població va posar entre l’espasa i la paret a l’Estat i el seu aparell, ja que aquest va posar totes les traves perquè el poble no pogués parlar lliurament. Tot i això Arenys va celebrar la consulta amb un èxit rotund de participació i de vots favorables al sí. Aquesta iniciativa es va escampar arreu del principat i en tres onades consecutives ( i les que vindran) gairebé 500.000 mil persones han anat a votar i d’aquestes més de 450.000 han votat favorablement pel si a la llibertat del nostre país. Per aquells qui volen desprestigiar aquestes consultes dient que hi ha una baixa participació, i que la gent no l’interessa aquest fet , imagineu-vos una consulta en què com en totes les comtesses electorals hi hagués una campanya de tots els partits polítics, on els mitjans de comunicació en parlessin cada dia, on ens arribés propaganda a casa etc… la participació pujaria exponencialment.

Som una nació, nosaltres decidim
ERC Viladecans

Manifestació

Benvolgut company, benvolguda companya, ens trobem en uns dies complicats per a la nació catalana, però aquesta complicació està comportant un punt d'inflexió. Nosaltres hem treballat dur per tal que la nació catalana fes un pas endavant, aconseguint una unitat entre els partits que va culminar en el 30 de setembre. Vam rebre una primera retallada per interessos partidistes, però tot i així vam fer un gran pas de gegant per catalunya. Hem mirat de cooperar, però no ha estat possible, ara cal ser positius i aprofitar aquest repte convertint-lo en una oportunitat. Una oportunitat per a l'independentisme. Perquè cada cop som més els que ens en considerem. Més enllà de la cultura, la llengua i les tradicions pròpies, el sentiment, que comporta en nosaltres motiu suficient; s'estan sumant al carro de l'independentisme, pragmàtics que veuen que això del pacte amb Espanya és inoperant, és la veritable utopia. Per això creiem que l'assistència a la manifestació és tant important, perquè cal fer sentir la nostra veu, cal recordar que la sobirania segueix residint en la ciutadania.

Canet de Mar

El Punt: "ERC de Canet denuncia que el govern «hipoteca» el segon IES posant la gespa al camp de futbol"

Manté que l'espai s'havia reservat per construir-hi el segon centre educatiu ERC de Canet, pocs dies després d'abandonar el govern, denuncia que les desavinences amb els seus socis s'havien fet insalvables. Una de les més importants és la decisió de col·locar gespa artificial al camp de futbol municipal i no a la futura zona esportiva prevista al polígon industrial, un fet que pels republicans comporta renunciar al segon institut d'ensenyament secundari, projectat a l'equipament esportiu de darrere de la Misericòrdia. L'alcalde defensa que la decisió es va prendre per majoria. Els republicans, a través d'un comunicat, entenen que tirar endavant el projecte de 550.000 euros pagat pels fons estatals per a l'ocupació i la sostenibilitat locals (Feosl) comporta renunciar a la construcció del segon institut de secundària en l'actual camp de futbol municipal. ERC recorda que ja en el 2008, quan es va elaborar el pla d'equipaments municipals, es va plantejar traslladar l'activitat esportiva a la nova zona prevista al polígon i cedir al Departament d'Educació el solar del camp de futbol perquè s'hi aixequés el segon institut de secundària del municipi.

Moments del Congrés a Quart
Girona

Esquerra comença a escollir els candidats

El passat divendres es va celebrar, al local social de Quart, el congrés comarcal del Gironès d’Esquerra Republicana de Catalunya per escollir els candidats per les llistes de les eleccions del Parlament previstes per aquesta tardor vinent. De moment, el Diputat Pere Vigo, exalcalde de Ribes de Freser i anterior cap de llista, ha tornat a ser escollit com a candidat per un 98% dels militants de l'assemblea del Gironès, una de les que té més pes. Darrere seu també s'ha triat com a candidats Cristina Alsina (portaveu a l'Ajuntament de Girona i presidenta del Consell Comarcal), Roger Torrent (alcalde de Sarrià de Ter) i l'escriptora Maria Mercè Roca. Roca va ocupar el número 2 de la candidatura en les eleccions de 2006 i en els darrers quatre anys ha exercit com a diputada, però ja fa temps que hauria anunciat al partit la seva decisió de no ocupar un lloc destacat en el proper mandat. Per tant, es preveu que se situï en una posició més endarrerida. El congrés del Baix Empordà ha escollit, com a primera candidata, la delegada territorial de la Federació d'Entitats Llatinoamericanes a Catalunya, Clàudia Fernández, nascuda a l'Uruguai.

Sant Quirze del Vallès

20 de juny - 2 migdia - 7a arrossada popular

Com cada any, arriba la celabració de l'aniversari del nostre Casal 25 d'abril amb la ja consolidada i tradicional Arrossada Popular d'Esquerra-Sant Quirze. Amb aquest correu et fem arribar una invitació per a tu i els teus, per a la 7a Arrossada Popular. L'arrossada tindrà lloc el proper diumenge 20 de juny a les 2 del migdia a la mateixa Secció Local d'Esquerra,Casal 25 d'abril (Av. Pau Casals, 16). A més, com ja es va fer en la darrera ocasió, amb la intenció de mantenir vives les tradicions i a la vegada contribuir amb la reducció de residus derivats del plàstic us demanem, sempre que us sigui possible, que agafeu el plat i els coberts de casa... Esperem que vingueu amb molta gana i disposats a passar-ho bé!

Ripollès

Finalitza del cicle Esquerra Parla 2010 i es duu a terme l'Assemblea General de la Federació Comarcal

Aquest dissabte 7 de juny ha finalitzat el cicle Esquerra Parla d’aquest 2010 amb la ponència del Conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, en Jordi Ausàs (resum fet pel mateix conseller a: http://www.youtube.com/watch?v=dSaN6QjhOYc ). Aquesta ponència va girar al voltant de la llei de vegueries i sobre com quedarà distribuït el territori català. També va insistir sobre la necessitat de superar la distribució territorial provincial per una altra definida per la mateixa Generalitat (amb els diferents agents que s’han consultat durant la redacció del projecte), que respongui a la realitat cultural, social i econòmica del nostre país. Per altra banda, durant el mateix dissabte es va dur a terme una assemblea general de la Federació Comarcal d’Esquerra amb dos principals punt sobre la taula: la renovació de l’executiva i l’elecció dels dos candidats per representar al Ripollès a les eleccions al Parlament de Catalunya. Pel que fa a la renovació de l’executiva, només hi haurà dos canvis: el militant Josep Bassaganya de Sant Joan de les Abadesses substituirà al militant de Vallfogona Josep Safra en la secretaria de finances.

Pere Vigo
Federació de Girona

Pere Vigo és escollit primer candidat per la comarca del Gironès a les llistes d’Esquerra per les properes eleccions al Parlament

Pere Vigo ha estat escollit primer candidat de la comarca del Gironès en el Congrés Comarcal celebrat aquest divendres a Quart, per formar part a les llistes d’Esquerra per les properes eleccions al Parlament. La candidatura de Pere Vigo ha tingut el suport del 98% de la militància. En el mateix Congrés, els militants han escollit els altres representants de la comarca que formaran part de la llista. Han estat Cristina Alsina, presidenta del Consell Comarcal del Gironès i primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter i Maria Mercè Roca, diputada d’Esquerra al Parlament. Un cop hagi finalitzat l’elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional, que s’ha de celebrar el 10 de juliol. Així es desprèn del nou reglament per a la confecció de les llistes a les eleccions al Parlament de Catalunya que el Consell Nacional d’Esquerra va aprovat el passat 6 de març i que va ser acceptat amb un 92,8% de vots favorables.

Federació de Girona

Teresa Jordà i Carme Freixa, escollides candidates per la comarca del Ripollès a les llistes d’Esquerra per les properes eleccions al Parlament

Teresa Jordà i Carme Freixa han estat escollides candidates per la comarca del Ripollès en el Congrés Comarcal celebrat aquest dissabte a la Campdevànol, per formar part de les llistes d’Esquerra per les properes eleccions al Parlament. Un cop hagi finalitzat l’elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional, que s’ha de celebrar el 10 de juliol. Així es desprèn del nou reglament per a la confecció de les llistes a les eleccions al Parlament de Catalunya que el Consell Nacional d’Esquerra va aprovat el passat 6 de març i que va ser acceptat amb un 92,8% de vots favorables. El reglament preveu que cada comarca triï els candidats que li corresponen per participar de la llista i que el primer candidat de cada comarca hagi de ser avalat, com a mínim, pel 5% de la militància comarcal.

Federació de Girona

Clàudia Fernández escollida primera candidata per la comarca del Baix Empordà a les llistes d’Esquerra per les properes eleccions al Parlament

Clàudia Fernández ha estat escollit primera candidata per la comarca del Baix Empordà en el Congrés Comarcal celebrat aquest dissabte a la Bisbal d’Empordà, per formar part de les llistes d’Esquerra per les properes eleccions al Parlament. La candidatura de Clàudia Fernández ha tingut el suport del 93,5% de la militància. En el mateix Congrés, els militants han escollit els altres representants de la comarca que formaran part de la llista. Han estat Martí Fonalleras, Mercè Català i Màrius Lledó. Un cop hagi finalitzat l’elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional, que s’ha de celebrar el 10 de juliol. Així es desprèn del nou reglament per a la confecció de les llistes a les eleccions al Parlament de Catalunya que el Consell Nacional d’Esquerra va aprovat el passat 6 de març i que va ser acceptat amb un 92,8% de vots favorables.

Terrassa

Si us plau, per força

El deute total (públic i privat) de l'Estat espanyol és del 400% del PIB. Dit d'una altra manera, necessitaríem tota la producció de l'Estat de 4 anys sencers per pagar aquest deute. En economia, tot el que ha de passar, passa; i tot el que ha passat té el seu origen, sempre, uns anys abans. El deute privat (famílies, empreses, etc...), l'any 1996 era del 67% del PIB; l'any 2010 és del 230%. La “Espanya va bien, ... va muy bien” és l'inici de la patacada. Un Estat espanyol que fictíciament anava bé, amb un creixement basat en el deute, en el crèdit barat, ha resultat del tot insostenible. Els que ara intenten fer veure que van tenir una gestió econòmica immillorable (PP), han estat un dels principals culpables del que ara ens passa. Si a tot això li sumem una gestió desastrosa del Govern Zapatero i una situació difícil i molt complicada a nivell mundial tenim com a resultat la realitat que ens toca viure en aquests moments. Una realitat molt crua per a la majoria. I el futur.

Terrassa

Esquerra Terrassa dóna suport a les mobilitzacions del 8 de Juny

Esquerra recolza les mobilitzacions sindicals del dia 8 de Juny i comparteix les valoracions dels sindicats. Les mesures de contenció de despesa pública marcades pel govern espanyol van mes enllà del que seria raonable i afecten a col·lectius prou desfavorits. Així doncs, les treballadores i treballadors públics que, al contrari del que alguns ens volen fer pensar, tenen salaris força baixos, els pensionistes (el 84% dels quals perceben menys de mil euros, amb una mitjana de 770€), les inversions públiques, i les polítiques d’atenció a les persones dependents seran els que pagaran els plats trencats per contenir el dèficit públic. Aquestes mesures, lluny de les frases grandiloqüents d’en Zapatero assegurant que aquesta crisi no la pagarien els mes febles, precisament afecten aquests, els mes febles. Els i les pensionistes entren dins del col·lectiu mes feble, així com la retallada en polítiques socials i el retard en l’aplicació de la llei de dependència també afecten directament als mes febles.