Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Molins de Rei

Comença el Cicle de Cinema Infantil en Català

Aquest cap de setmana han començat les projeccions de tardor/hivern del Cicle de Cinema Infantil en Català, una iniciativa del Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, de la Regidoria de Nova Ciutadania i Drets Humans i del Servei Local de Català que compta amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística i de la Secretaria d’Acció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya. Víctor Puntas, 1r tinent d'Alcalde, President del Consorci de Normalització Lingüística de Ca n'Ametller i Regidor de Nova Ciutadania i Drets Humans ha explicat que l’objectiu del cicle és ampliar l’oferta de cinema infantil en català al mercat, formar nous espectadors de cinema en aquesta llengua i potenciar l’hàbit de veure cinema en català. Les projeccions es duen a terme, a partir del cap de setmana passat, el segon diumenge dels mesos d’octubre, novembre i desembre a les 12 h del migdia. Pel que fa a les pel•lícules que es projectaran, es tracta de films que s’han estrenat comercialment als cinemes, la major part dels quals encara no s’han posat a la venda en format DVD.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra demana que el Pla de Normalització estigui dotat a bastament

Esquerra Republicana manifesta la seva satisfacció pel fet que, just una setmana després que reclamàs del president del Govern que “posi en marxa el mecanismes necessaris perquè, abans d'acabar la legislatura, s'activi el Pla de Normalització Lingüística del Consell Social de la Llengua Catalana”, s'hagi conegut avui el compromís d'Antich de aprovar-ne en Consell de Govern el projecte. “Ens satisfà l'anunci, tot i que un any i mig després ja no en tenim prou amb una declaració d'intencions, volem que s'aprovi i es posi en marxa amb recursos”, ha declarat al respecte Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes. Lladó ha manifestat, tanmateix, que “el pla no passarà de ser un simple placebo sense efectes, si no va acompanyat del corresponent increment pressupostari”, tot recordant que en els pressupostos d'enguany les polítiques de normalització ja han sofert una retallada del 17%, i que en els de l'exercici que ve se n'anuncien més. “No només s'ha de recuperar el decreixement de 2010, sinó preveure un augment per al 2011; en cas contrari, és com injectar un malant amb una xeringa buida o plena d'aire: el més provable és que així matem el pacient”, explica el també candidat republicà al Parlament.

Palamós i St. Joan

Pacte Nacional per a la Laïcitat

Aquests darrers anys estem vivint una crisi econòmica d’abast global que planteja reptes que són de resolució complexa però necessària. Com és habitual, aquesta crisi està tenint el seu principal impacte en les classes populars, i està generant situacions de desigualtat. Són aquestes situacions les que poden afavorir una fractura de la convivència, on el racisme i la intolerància religiosa es barregin podent arribar a provocar greus esclats xenòfobs. La crisi, doncs, pot afavorir situacions socials conflictives. Aquestes situacions, on poden tenir els efectes més directes és, precisament, als pobles i ciutats. L’adopció de mesures destinades a posar solucions a aquestes possibles situacions conflictives ha d’estar en la primera línia de l’agenda política, social i mediàtica del país. Però això s'ha de fer plantejant un debat serè i de fons. Catalunya i els seus municipis estan en condicions d’abordar aquest debat sense cap tipus de complex. Amb aquest objectiu el Moviment Laic i Progressista ha plantejat als partits polítics de l'arca parlamentari català la necessitat d'encetar un gran debat públic, un debat polític i social que tingui com a objectiu arribar a un gran Pacte Nacional per la Laïcitat.

Màrius Serra
Alella

Màrius Serra, premi Germans Lleonart 2010

La secció local d'Esquerra Alella ha decidit fer entrega del premi cultural Germans Lleonart 2010  al periodista i escriptor, Màrius Serra. Nascut a Barcelona l'any 1963, és llicenciat en Filologia per la Universitat de Barcelona. Després de treballar en una sabateria i de fer de teclista en diversos grups de rock, als vint-i-quatre anys va començar a publicar, en poc temps, narracions, novel·les, articles de ludolingüística i mots encreuats, i ja mai més no ha deixat de fer-ho. Destacades són també les seves novel·les, traduccions i ressenyes que ha elaborat i que l'han dut a ser un reconegut i valorat, escriptor, periodista i col·laborador de diferents programes de televisió i ràdio del nostre país. El premi vol ser un reconeixement a la tasca a favor de la cultura catalana,  de la llengua i de les tradicions del nostre país. INFORMACIÓ DE L'ACTE: Divendres 5 de novembre, a les 21.30h, al Restaurant Can Sors (c/Mediterrània, 5 d’Alella) Premi de Cultura Germans Lleonart 2010_ Sopar i entrega del premi a  Màrius Serra, escriptor i periodista Preu: 25€ Reserves: alella@esquerra.

Gavà

Esquerra-Gavà proposa un paquet d'esmenes als pressupostos municipals en favor de la promoció econòmica i la lluita contra l'atur

El grup municipal d’Esquerra entrarà avui un paquet d’esmenes als pressupostos municipals per al 2011 que significaria un augment de 910.000 € en noves actuacions i inversions de promoció econòmica i lluita contra l’atur i l’augment de l’acció social i cultural, sense incrementar el total de diners pressupostats. Aquests recursos econòmics s’obtindrien d’una reducció important en els capítols de sous d’alts càrrecs i personal de confiança; publicitat i propaganda; informes i estudis externs; així com del Pla de Ponent; operació ara qüestionada pels mateixos propietaris dels terrenys afectats. Entre d’altres esmenes pressupostàries en favor de la reactivació econòmica i empresarial, Esquerra Gavà proposa un pla d’instal·lació de la fibra òptica a Gavà, que s’iniciaria als polígons industrials; la creació d’una finestreta única empresarial, per facilitar els tràmits burocràtics; facilitar estudis de riscos financers i plans de viabilitat econòmica per a emprenedors; més cursos de formació per a persones en atur, així com beques per a formació permanent d’adults; i la reforma de Merca Gavà i la posada en marxa d’un mercat setmanal de pagès, per als productes agrícoles de proximitat.

Cornellà de Llobregat

Discurs Pressupostos 2011

Aquest és el tercer any consecutiu que ens enfrontem a un pressupost en època de crisi que ens obliga a parlar de contenció de la despesa, disminució de la inversió i disminució també dels ingressos de l’ajuntament. Se’ns planteja, començant pels impostos i ordenances una pujada global del 2’3% de tots els tributs sense excepció. En els dos anteriors exercicis es congelaven aquells tributs relacionats amb l’activitat econòmica per tal de mirar d dinamitzar-la ,podem arribar a entendre que el resultat no hagi estat espectacular , ni un revulsiu per a la generació de nova activitat econòmica però tampoc ens sembla bé augmentar un 2’8% aquests tributs precisament en un moment en què es fa més necessari que mai l’incentiu de nova activitat econòmica a la ciutat. Pel que fa a l’IBI es torna a tocar el coeficient per tal que la pujada no sigui excessiva, tot i això el 2’7% d’augment ja serà molt costós d’assumir per a moltes famílies. Sabem que la ciutat ofereix molts serveis i que aquests serveis tenen un cost, que els ajuntaments estan mal finançats, que a més ens trobem amb un reducció generalitzada de les aportacions d’altres administracions al món local i que als consistoris se’ls acaba demanant que assumeixin competències per a les quals no se’ls atorga el finançament adequat.

Acte d'homenatge a Companys 2010
Igualada

ERC Igualada rendeix homenatge a Lluís Companys

En el passat 15 d’octubre, setanta anys enrere, Catalunya perdia el seu President, que moria afusellat però amb la fe intacta pel país i els seus ciutadans; i un any més la secció local d’ERC va realitzar una ofrena floral en homenatge. El candidat d'ERC a l'ajuntament d'Igualada, Joan Torras, va fer lectura d’un text al—legòric envers als últims moments del President Companys, abans de la seva execució, obra de l’historiador Oriol Junqueras: "L'assassinat del nostre President de la Generalitat de Catalunya, mereix un gest cívic i col—lectiu de record, d'homenatge i de justícia. De record a una persona amb ideals i coratjosa, d'homenatge a qui va dedicar la seva vida al seu país, i de justícia a qui va ser detingut, processat, jutjat i afusellat pel que representava i per defensar el comprimís amb la causa nacional d’un poble". L’acte va cloure amb el Cant dels Segadors i amb el crit de visca Catalunya lliure.

Osona

LipDub per la independència

El diumenge 24 d'octubre Vic acollirà la gravació d'un LipDub per la independència. Es tracta d'un acte ludicoreivindicatiu organitzat per persones anònimes, de caràcter transversal i desvinculat de tota formació política. Us convidem i animem a participar-hi, tant en colla com qui ho vulgui a títol individual. Els grups de cultura popular hi tindran un gran protagonisme. També volem demanar-vos col·laboració, ja que encara ens falten alguns voluntaris per atendre tasques diverses aquell mateix dia 24: barra, vestidor, recorregut, informació, seguretat, etc. Si hi teniu persones interessades poden contactar amb nosaltres a: lipdubindependencia@gmail.com Per últim, ens anirà molt bé que feu difusió de la iniciativa

Vallès Occidental

Ridao vota en la consulta per la independència de Rubí

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha votat en la consulta per la independència de la seva ciutat natal, Rubí. Ridao, acompanyat per membres de la secció local de Rubí, ha emès el seu vot favorable per la independència de Catalunya i ha destacat 'l'alegria de poder votar al meu poble' i 'que se celebri la consulta i la importància de poder votar, d'exercir el dret a decidir'. Ridao s'ha mostrat satisfet per poder votar i ha mostrat el seu suport als membres de Rubí Decideix per la tasca feta per tal d'aconseguir que la consulta se celebri en aquesta ciutat. Un total de 61.309 rubinencs i rubinenques majors de 16 anys i empadronats poden exercir el seu vot. El secretari general ha defensat també 'que el més important de la consulta no són les urnes, és la democràcia, el dret a decidir i el fet que es pugui votar', i ha recordat que davant del 28N l'únic partit que defensa el dret a decidir és Esquerra.

En Josep Maria Cervelló, en un moment de la seva intervenció
Sant Boi de Llobregat

Cervelló: "Vénen altres temps, però no vindran si no els empenyem"

El passat divendres, 15 d'octubre, la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Boi va organitzar un acte d'homenatge al President de la Generalitat Lluís Companys, assassinat pel règim franquista fa 70 anys. L'acte, que va transcórrer en un to de solemnitat com mereixia l'ocasió, va comptar amb la intervenció del candidat d'Esquerra a l'alcaldia, Josep Maria Cervelló, que va destacar que Companys "va morir com a president de Catalunya, amb ell es volia condemnar tota una societat, tota una nació que havia defensat la legalitat republicana". Segons el dirigent independentista, "Espanya mai no ha demanat perdó, no hi ha prou democràcia a Espanya per a una veritable reparació històrica". Cervelló va repassar els valors de Companys, del catalanisme d'esquerres que representa, "aquest catalanisme que volia i que vol construir una nació d'homes i dones lliures en una terra lliure". Segons el candidat republicà a l'alcaldia, "avui vivim un moment en què s'estan capgirant els eixos de la política catalana.

Acte d'homenatge a Companys 2010
Anoia

ERC Igualada rendeix homenatge a Lluís Companys

En el passat 15 d’octubre, setanta anys enrere, Catalunya perdia el seu President, que moria afusellat però amb la fe intacta pel país i els seus ciutadans; i un any més la secció local d’ERC va realitzar una ofrena floral en homenatge. El candidat d'ERC a l'ajuntament d'Igualada, Joan Torras, va fer lectura d’un text al—legòric envers als últims moments del President Companys, abans de la seva execució, obra de l’historiador Oriol Junqueras: "L'assassinat del nostre President de la Generalitat de Catalunya, mereix un gest cívic i col—lectiu de record, d'homenatge i de justícia. De record a una persona amb ideals i coratjosa, d'homenatge a qui va dedicar la seva vida al seu país, i de justícia a qui va ser detingut, processat, jutjat i afusellat pel que representava i per defensar el comprimís amb la causa nacional d’un poble". L’acte va cloure amb el Cant dels Segadors i amb el crit de visca Catalunya lliure.

LEC, Freixanet, Carles Martínez
Osona

La LEC explicada a Olost

El proper dimarts 19 d'octubre, la campanya Esquerra Compleix, que encara la seva recta final, torna anar al Lluçanès i arriba a Olost on s'explicarà la Llei d'Educació de Catalunya, la primera llei educativa del país. Josep Maria Freixanet, alcalde d'Olost i ponent parlamentari de la LEC, acompanyarà a Carles Martínez, Director General de Planificació i Entorn del departament d'Educació, que explicarà que suposa aquesta llei pel futur del sistema educatiu de Catalunya. La xerrada es farà a l'auditori del Casal (Crta. de Gironella, 5), d'Olost, a les 8 del vespre.  

Sant Andreu

Trobada amb la portaveu parlamentària Anna Simó

La política d'avui està tocada per la manca d'aproximitat. Hi ha massa escarafalls mediàtics. Des del Casal Lluís Companys d'ERC de Sant Andreu i L'Opinió Andreuenca, volem apropar-nos als ciutadans i les ciutadanes. Per aquest motiu organitzem un beure amb l'Anna Simó Lloc: Bar de la Nau Ivanow (C/Hondures, 28) Dia: Dimarts 19 d'octubre Hora: 20:00 h  

Puigcercós Ecoviure 1
Bages

Puigcercós visita la fira Ecoviure

Aquest dissabte 16 de novembre, el president d'ERC Joan Puigcercós, ha visitat la fira Ecoviure a Manresa. Ecoviure és una fira dedicada a la vida ecològica en un món sostenible i solidari. Puigcercós ha estat acompanyat per la regidora de medi ambient de Manresa, Alba Alsina, la diputada Laura Vilagrà i altres membres comarcals del partit. En declaracions fetes a mitjans locals ha destacat la importància de la fira com a eina de promoció econòmica de la Catalunya central i s'ha mostrat convençut de la capacitat de l'economia verda com a motor de la sortida de la crisi.

foto: Isidre Algué
Sentmenat

Intervenció d'Esquerra a l'acte d'homenatge anual a Lluís Companys

I lamentem que 70 anys després encara no s'hagi reparat definitivament com caldria aquest fet criminal. Molt recentment, el dia 15 de setembre d'enguany, el parlament espanyol ha rebutjat la moció d'Esquerra que reclamava la nul·litat del judici a Lluís Companys, amb els vots en contra de PSOE i PP. El govern del PSOE va argumentar el seu no amb un raonament rocambolesc: per la llei de memòria històrica, la mascarada de judici a Lluís Companys, com tots els judicis polítics de la dictadura franquista, va ser declarat il·legítim, i per tant es considera anul·lada la sentència. Què vol dir que es considera anul·lada? No hagués estat més lògic anul·lar-lo de manera clara i rotunda, a l'igual que tots els judicis polítics del franquisme? Ho interpretaran de la mateixa manera tots els successius governs espanyols? A qui té por el PSOE per no votar de manera clara i rotunda a favor de l'anul·lació de tots els judicis polítics del franquisme, inclòs el de no pocs militants socialistes? Des d'Esquerra Sentmenat seguirem reivindicant la figura del President Companys, el President que va proclamar l'Estat Català i que va morir afusellat com a representant legítim dels catalans al crit de 'Per Catalunya!