Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Josep Caparrós, candidat Municipals 2011
La Ràpita

Caparrós: “transparència, humilitat, treball en equip i proximitat marcaran el Govern municipal de la Ràpita la propera legislatura”

Aquesta tarda, a la seu d’Esquerra de la Ràpita, el president de la Secció Local, Joan Josep López; el secretari d’Organització, Albert Salvadó, i el candidat a l’alcaldia de la Ràpita per a les eleccions municipals de 2011, Josep Caparrós, han fet pública la reelecció del candidat per a les properes eleccions municipals. En aquest sentit, Joan Josep López ha remarcat que la Secció Local de la Ràpita ha reelegit Josep Caparrós com a candidat d’Esquerra a l’alcaldia per unanimitat, en una assemblea que ha comptat amb una gran participació de la militància. López ha volgut destacar la notable experiència que ha adquirit el candidat i en aquests moments portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Josep Caparrós, i no s’ha estat de dir que “era un diamant en brut que a poc a poc es va polint”. El secretari d’Organització, Albert Salvadó, ha comentat que “Esquerra consolida la seva renovació encetada la legislatura passada. Amb la tria del cap de llista comença el procés per formar una candidatura capaç de generar il·lusió i confiança a la gent, que ens ha de permetre pujar el número de regidors i, per tant, governar al municipi”.

Vilafranca del Penedès

La llei de l’àmbit Penedès anirà al ple del 14 de juliol amb acord de tots els grups

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana comunica que la llei per crear l’Àmbit Penedès avança de forma imparable. El diputat penedesenc Miquel Carrillo ha confirmat que “si no hi ha res de nou, el ple del dia 14 de juliol aprovarà l’àmbit Penedès sense cap esmena, amb acord de tots els grups”. Carrillo ha remarcat que “teníem com objectiu aprovar l’àmbit Penedès dins aquesta legislatura amb tots els partits i ara tothom veu que era possible aconseguir-ho, és el millor escenari per al Penedès”. El diputat republicà agraeix els esforços de tots els qui han intervingut en el procés per fer possible el reconeixement del Penedès, com han demanat de forma inapel·lable els ajuntaments i els consells comarcals: “avui el mèrit és que s’hi sumin fins i tot els que, d’entrada, no n’eren partidaris; aquest ha estat el full de ruta que sempre hem defensat des d’Esquerra, davant els que en demanaven l’aprovació amb els vots d’ERC, CiU i PP”. Al Parlament de Catalunya s’ha reunit aquest dijous dia 10 la ponència legislativa per debatre les esmenes a la “Llei de reconeixement del Penedès com a àmbit de planificació” i s’han posat d’acord en tots els punts, de manera que el text de la Llei s’aprovarà per consens de tots els grups.

Urgell

Candidatures d'Esquerra Urgell al Parlament

La federació comarcal d’Esquerra de l'Urgell ha escollit en Tomàs Pujol i Castells i la Sara Bailac i Ardanuy per formar part de la llista per Lleida al Parlament de Catalunya. La sala gòtica del castell de Verdú ha estat l'escenari que ha fet possible l'elecció per majoria de dues persones perseverants i que tenen clar que esquerra és l'eina per assolir els objectius per fer avançar el nostre país. Pujol va ser director territorial de Benestar i família i actualment és regidor d'esports i educació a l'Ajuntament de Tàrrega i director territorial de Governació i Admnistracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. Bailac, llicenciada en ciències polítiques i especialitzada en estudis de dones i gènere és agent d'igualtat d'oportunitats per la Diputació de Lleida a Tàrrega. Presidenta de les joventuts d'esquerra Tàrrega i secretària nacional de la dona, està a punt de publicar el seu segon llibre de poesia Venen turbulències. Les dues persones escollides han mostrat la seva satisfacció per formar part de la candidatura d'esquerra i s'han brindat a treballar amb la resta de la candidatura per tal de què esquerra aconsegueixi els millors resultats.

Federació de Lleida

Candidatures d'Esquerra Urgell al Parlament

La sala gòtica del castell de Verdú ha estat l'escenari que ha fet possible l'elecció per majoria de dues persones perseverants i que tenen clar que esquerra és l'eina per assolir els objectius per fer avançar el nostre país. Pujol va ser director territorial de Benestar i família i actualment és regidor d'esports i educació a l'Ajuntament de Tàrrega i director territorial de Governació i Admnistracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. Bailac, llicenciada en ciències polítiques i especialitzada en estudis de dones i gènere és agent d'igualtat d'oportunitats per la Diputació de Lleida a Tàrrega. Presidenta de les joventuts d'esquerra Tàrrega i secretària nacional de la dona, està a punt de publicar el seu segon llibre de poesia Venen turbulències. Les dues persones escollides han mostrat la seva satisfacció per formar part de la candidatura d'esquerra i s'han brindat a treballar amb la resta de la candidatura per tal de què esquerra aconsegueixi els millors resultats.

Prats de Lluçanès

Vols ser voluntari/voluntària per a la independència?

Esquerra - Prats de Lluçanès convoca a una sessió oberta a tothom per informar sobre la INICIATIVA POPULAR de la consulta oficial sobre la independència de Catalunya, acceptada la setmana passada a tràmit pel Parlament de Catalunya. La reunió tindrà lloc aquest dimarts dia 15 de juny a la Sala Cal Bach a les 9 del vespre. En aquests moments claus pel futur del nostre país, ens cal sumar esforços per seguir avançant en pas fer cap a la independència. Us hi esperem!

Castelldefels

Esteve Sebastià i Riera sera el proper cap de llista a les eleccions municipals del proper 2011 per ERC Castelldefels.

El passat divendres 11 de juny, l'assemblea local d'ERC Castelldefels aprovava per unanimitat l'elecció d'Esteve Sebastià i Riera com la persona que encapçalarà les llista d'ERC Castelldefels a les eleccions municipals del proper maig del 2011. Esteve Sebastià va manifestar després de la seva elecció "és per mi un orgull encapçalar la llista d'ERC Castelldefels, agafant el relleu de la bona feina feta per Àngels Coté" Tot seguit va deixar clar "que seguirem treballant des del compromís i la coherència que ha caracteritzat la feina d'ERC Castelldefels i ens comprometem a ser el motor de canvi, l'alternativa real al model actual del govern municipal del PSC+CIU+ICVEUiA i a la seva manera d'entendre la política i de fer-la, allunyada de la realitat i les necessitats de la ciutadania" Esteve Sebastià, de 32 anys, castelldefelec de naixement i amb una llarga trajectòria de participació i vinculació al teixit associatiu, cultural i esportiu de Castelldefels, ha estat membre de l'Assemblea de Joves, de l'Agrupament Escolta, del Centre Excursionista, de l'Agrupació de Cultura Popular, de la Plataforma Castelldefels Decideix i de diferents plataformes de defensa del territori i la natura a la nostra ciutat.

Marc Sanglas, Esquerra, Eleccions
Vallès Occidental

Marc Sanglas, de Sant Llorenç Savall, candidat d’Esquerra del Vallès Occidental al Parlament de Catalunya

El passat divendres 11 de juny, a Vacarisses, en el marc del congrés comarcal d’elecció de candidats i candidates al Parlament de Catalunya, la militància d’Esquerra de la comarca va ratificar pràcticament per unanimitat la candidatura presentada pel llorençà Marc Sanglas per a encapçalar la representació d’Esquerra Vallès Occidental a les llistes d’Esquerra per a les eleccions de la tardor. Marc Sanglas, de 38 anys i advocat de professió, va ser regidor durant 14 anys i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall durant l’últim mandat. A nivell d’Esquerra, ha estat president d’Esquerra Vallès Occidental durant 8 anys i actualment és el Secretari Nacional de Política Municipal d’Esquerra. A la mateixa assemblea, varen ser escollits per a acompanyar Marc Sanglas a les llistes d’Esquerra, per aquest ordre: Arés Tubau, actual tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Rubí; Isaac Albert, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa; Helena Solà, candidata a l’alcaldia de Cerdanyola del Vallès; el sabadellenc Juli Fernàndez, actual director de l’Agència Catalana de la Joventut; Rosa Rovira, tinent d’alcalde de Santa Perpètua de Mogoda; Marcel Coderch, de Sant Cugat del Vallès, vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions; Lurdes Serra, de Ripollet; Lluís Soler, portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Viladecavalls; Txell Ricart, regidora de medi ambient de Vacarisses, i Joan Ballbé, exalcalde d’Ullastrell.

Jesús Viñas, Esquerra, consell nacional, Terrassa
Vallès Occidental

Jesús Viñas, escollit Conseller Nacional

Jesús Viñas, vicepresident d’Esquerra Terrassa, va estar escollit com a nou Conseller Nacional d’Esquerra, en el decurs del Congrés Comarcal Extraordinari que va tenir lloc el passat divendres a Vacarisses. La única candidatura presentada, la d’en Viñas, va obtenir un ampli suport, amb només 10 vots en blanc, front als 69 favorables. Aquest Congrés va servir també per aprovar la llista de candidats de la comarca del Vallès Occidental que formaran part de la candidatura de Joan Puigcercós a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Federació de Lleida

Carmel Mòdol, Maria Àngels Cabasés i Silvia Estany candidats pel Segrià a les llistes d'Esquerra per les properes eleccions al Parlament

Un cop hagi finalitzat l'elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional que s'ha de celebrar el 10 de juliol. Com a novetat a les llistes d’enguany, el nou reglament va més enllà de la Llei d'igualtat i suposa un pas endavant en la paritat, perquè en cada tram de tres persones hi ha dues persones d'un gènere i una tercera de l'altre gènere. Carmel Mòdol s’ha mostrat convençut que aquest any, un cop més, “donarem un tomb a les enquestes, sabem que els resultats en principi no semblen satisfactoris, però estem convençuts que les coses aniran millor com ha passat altres vegades”, i això és degut a que “tenim un magnífic balanç per presentar, unes expectatives de futur pel país obertes, tenim en marxa una recollida de signatures per tirar endavant el referèndum per la independència de Catalunya i aquest lideratge polític ens permetrà també connectar amb les ciutadans de Catalunya i de Lleida”.

Terrassa

Jesús Viñas, escollit Conseller Nacional

Jesús Viñas, vicepresident d’Esquerra Terrassa, va estar escollit com a nou Conseller Nacional d’Esquerra, en el decurs del Congrés Comarcal Extraordinari que va tenir lloc el passat divendres a Vacarisses. La única candidatura presentada, la d’en Viñas, va obtenir un ampli suport, amb només 10 vots en blanc, front als 69 favorables. Aquest Congrés va servir també per aprovar la llista de candidats de la comarca del Vallès Occidental que formaran part de la candidatura de Joan Puigcercós a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Els congressistes van avalar la candidatura de Marc Sanglas, amb 73 vots a favor i 5 en blanc, així com també la resta d’integrants de la llista, entre els que podem trobar, en tercer lloc, al Tinent d’Alcalde de la nostra ciutat, Isaac Albert.

Federació de Lleida

Esquerra demana al Govern que expliqui les accions previstes per influir en la reforma de la PAC

Segons Mòdol, ‘és obvi que les reformes que s’han anat introduint no han permès assolir els objectius marcats i davant la nova percepció de la seguretat alimentària caldria que la nova PAC perseguís, ni que fos parcialment, la sobirania en la producció d’aliments’. Per Mòdol, ‘la revisió de la PAC és una oportunitat única per redefinir les prioritats’ que ha de permetre canviar els conceptes, aturar la proliferació dels caça-primes i posar-hi límits, i ‘invertir els recursos públics esmerçats en l’agricultura en produir aliments, no en no produir-los’. Per això considera que ‘hem d’invertir en l’extensió de l’assegurança de rendes tal com ja es fa actualment en alguns països’. En aquest sentit, el diputat d’Esquerra reconeix que la feina d’influir en la bona direcció sobre la PAC no és fàcil pel Govern, i més quan ‘qui influeix realment en les deliberacions i les prioritats en la matèria és l’Estat i poc tenen a veure amb les necessitats de Catalunya’.

Federació de Lleida

Comencen els congressos comarcals de Lleida per escollir els candidats a la llista d'Esquerra per les eleccions al Parlament

El nou reglament per a la confecció de les llistes a les eleccions al Parlament de Catalunya que el Consell Nacional d'Esquerra va aprovar el passat 6 de març i que va ser acceptat amb un 92,8% de vots favorables, preveu que cada comarca triï els candidats que li corresponen per participar a la llista i que el primer candidat de cada comarca hagi de ser avalat, com a mínim, pel 5% de la militància comarcal. A més, el nou reglament va més enllà de la Llei d'igualtat i suposa un pas endavant en la paritat, perquè en cada tram de tres persones hi ha dues persones d'un gènere i una tercera de l'altre. Un cop hagi finalitzat l'elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional que s'ha de celebrar el 10 de juliol. Congrés a les Garrigues D’altra banda, la setmana passada ja és va celebrar el congrés de les Garrigues.

Federació de Lleida

Acte en suport a la inciativa legislativa per la independència

Avui ha estat admesa a tràmit la Iniciativa Popular presentada per la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, d'acord amb allò que permet la nova Llei de consultes populars per via de referèndum, que en el seu article 21 diu: “Els ciutadans de Catalunya poden promoure la convocatòria d’una consulta popular en l’àmbit de Catalunya si està avalada almenys pel 3% de la població.” Esquerra vol abocar-hi totes les seves forces, incorporant tota la seva militància i totes aquelles altres persones que hi vulguin col·laborar, com a voluntaris, per a recollir aquestes 220.000 signatures i moltes més si és possible. Per això, et convoco el dissabte 12 de juny a les 11h al davant Parlament de Catalunya per donar suport a la Iniciativa Popular i engegar la campanya d'inscripció del voluntariat per la recollida de signatures. Properament et farem arribar els plecs de recollida de signatures i la documentació necessària per al bon funcionament del procés.

Alella

Andreu Francisco optarà de nou a l’alcaldia d’Alella al capdavant d’Esquerra

Andreu Francisco, actual alcalde d’Alella des del 2003, tornarà a encapçalar la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions municipals del maig de 2011. Així ho va decidir per unanimitat l’Assemblea de la Secció Local d’Esquerra Alella, i va renovar la confiança en Andreu Francisco per tirar endavant el projecte del partit a la població. En aquest sentit cal destacar la bona feina que ha fet Esquerra des del Govern municipal, juntament amb La Garnatxa, una tasca que cal seguir fent, perquè és necessari finalitzar iniciatives començades. Francisco ha declarat que manté “la il•lusió per fer front a l’Alcaldia d’Alella durant quatre anys més”, i ha assegurat amb convicció: “vull portar Esquerra per tercera vegada a l’alcaldia d’Alella per continuar fent avançar el poble”. L’Assemblea d’elecció del cap de llista va ocupar-se també de la renovació de l’Executiva Local. El fins ahir president, Israel Payà, ha estat substituït per Isabel Nonell, que també és regidora de l’Ajuntament.

Igualada

Joan Torras (ERC) manifesta la voluntat de tornar a encapçalar la llista per Igualada

El regidor d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada, Joan Torras, ha explicat que la seva intenció és la de tornar a encapçalar la llista de cara a les eleccions municipals i que, de fet, així ho va manifestar a l'executiva local. De totes maneres recorda que l'última paraula la té la militància, i que el tema no es plantejarà fins després de l'estiu. Joan Torras explica que des del principi va plantejar la seva disponibilitat com a cap de llista per a tres legislatures; actualment en porta dues, per la qual cosa si el partit i la militància ho creuen oportú pot tornar a encapçalar-la, amb la voluntat d'iniciar el traspàs cap a la persona que hagi d'assumir el seu lloc de cara al futur. Sobre les informacions aparegudes que apuntaven a una candidatura encapçalada per Toni Claramunt, Joan Torras afirma que és fals, i que aquesta opció mai s'ha plantejat en el si del partit. També lamenta que s'hagi barrejat Marina Llansana amb aquest assumpte. Precisament sobre Llansana, Joan Torras afirma que 'personalment em sap greu que no continuï al Parlament, perquè és una magnífica diputada i ha defensat els interessos de l'Anoia com mai ningú havia fet, ho ha donat tot'.

La Canonja

ACTE DE FINAL DE CAMPANYA DE LA CONSULTA DEL 20 DE JUNY

Esquerra la Canonja treballa i es mou. Esquerra la Canonja dóna suport a la consulta del 20 de juny a la Canonja. Els Catalans i les Catalanes hem de decidir lliurament sobre el nostre futur. Esquerra la Canonja aposta pel SÍ, un SÍ democràtic, seré, entusiasta i coherent. El futur de Catalunya és la llibertat. Aquest acte, obert a tothom, s'emmarca dins dels actes en favor de la consulta del dia 20 de juny que està duent a terme Esquerra la Canonja. 19 de juny a les 18.30 hores a la seu social d'Esquerra la Canonja (Carrer del Raval, 70) Us hi esperem

La Canonja

LA CANONJA DECIDEIX ORGANITZA UN EXITÓS VERMUT POPULAR.

La plataforma la Canonja decideix ha organitzat aquest migdia, al Carrer de les Garrigues, un càlid i concorregut vermut popular. Aquest acte està emmarcat en el conjunt d’accions que du a terme aquesta plataforma per tal de donar a conèixer l’objectiu de realitzar la consulta popular sobre la independència de Catalunya el proper dia 20 de juny. En tots i cadascun dels actes es pot dur a terme el vot anticipat. El dia 5 de juny es realitzarà una conferència sobre “El dret a decidir” pronunciada pel nostre diputat al parlament de Catalunya Jordi Ausàs. Aquest acte tindrà lloc a la sala d’exposicions el Casino (Plaça del Raval) a les 21.00. Tota la ciutadania hi està convidada. Esquerra la Canonja farà el seu acte sobre les consultes el proper dia 19 de juny a la tarda. Properament, us comunicarem el lloc i l’hora. El dilluns 14 de juny, a les 20.30, a l’Orfeó es realitzarà una xerrada a càrrec del Cercle català de negocis. El divendres 18 de juny a les 22.