Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Ofrena floral al Sant Crist de Piera
ERC Piera

JORDI MADRID VIU LA SEVA PRIMERA OFRENA FLORAL AL SANT CRIST COM A ALCALDE DE PIERA

El dimecres 28, diada del Sant Crist, hi va haver ofrena floral al Sant Crist i ofici solemne a l’església de Sta. Maria, amb la presència del cor parroquial que va interpretar la Missa del Sant Crist, del mestre J. Mata, i que va ser retransmesa en directe per ràdio Piera. Aquesta ofrena va ser la primera en que Jordi Madrid hi va assistir com a alcalde de Piera. Al migdia, hi va haver sardanes a la plaça del Peix amb l’Orquestra Rosaleda, i al vespre la mateixa orquestra va oferir un animat ball de vetlla al Teatre Foment de Piera. 

Ripollès

Esquerra de Sant Joan demana a l’equip de govern que respongui les més de 100 al•legacions del POUM demanant que l’escoles no marxin del centre del municipi

Fa més d’un any que es va aprovar inicialment el futur planejament urbanístic, més de 100 al•legacions qüestionàvem treure les escoles del centre de la vila pel perjudici al comerç i al model de poble. El 20 de març del 2009, fa més d’un any, es va aprovar inicialment el Planejament Urbanístic Municipal (POUM), de Sant Joan de les Abadesses. En la fase d’exposició pública, que va durar 45 dies, és varen presentar més de 120 al•legacions per part dels veïns i veïnes de Sant Joan de les Abadesses, una part d’elles, era un escrit on es demanava que no es traslladés l’escola a una punta del nucli i al zona esportiva a l’altre. A més, d’aquestes cent al•legacions, moltes d’elles eren signades per més d’una persona, per tant, es calcula que unes 160 persones van manifestar per escrit la incoherència que suposa la dispersió dels equipaments, on es qüestionava l’espai del futur centre educatiu i la nova zona esportiva. La previsió de l’equip de govern del PSC és que el futur centre educatiu vagi a la Coromina del Bac a l’alçada del Covilar i que la futura zona esportiva (camp de futbol, pavelló, piscina, etc.

Ripollès

NAIXEMENT I MORT D’UN POETA, JOAN MARAGALL

A finals del segle XIX, tal i com passa actualment, la migració turística de la capital catalana vers les nostres terres ja era tot un fet. Eren molts, principalment famílies benestants, els i les que decidien passar les seves vacances estivals, o de cap de setmana, a la comarca del Ripollès. L’estiu de l'any 1895, un jove poeta va decidir sortir de la seva casa d’estiueig ubicada al carrer Major de Sant Joan de les Abadesses, amb l’objectiu de fer un tomb pels paratges del nostre municipi. I, tot caminant, va anar a parar als prats de la casa del Covilar quedant perplex en veure una vaca que pasturava, “brandant llànguidament la llarga cua”, completament cega. Allà mateix, un vailet va explicar-li que l’animal s’allunyava del lloc de pastura i, que per tal de cridar-li l’atenció, va llençar-li un roc que “llançat amb massa traça” va buidar-li un ull, deixant-lo inservible. A l’altre, se l’hi havia posat un tel. Aquesta imatge fou la inspiració que el poeta Joan Maragall va utilitzar per escriure el poema de la Vaca Cega.

Navàs

Esquerra s'adhereix al manifest a favor del patrimoni de Navàs

La secció local d'Esquerra de Navàs, reunida en assemblea dimarts passat va decidir donar suport al manifest a favor del patrimoni de Navàs. El manifest destaca el valor històric que té el cinema espanyol per a un poble com Navàs que veu mica a mica com desapareixen els edificis que millor expressen la memòria històrica del nostre poble.

Cabrils

Esquerra del Maresme s’oposa a la moció del PP contra la immigració

Esquerra Republicana del Maresme demanarà als seus regidors que rebutgin la moció contra la immigració que el PP presentarà als consistoris de la comarca, on es demana que els ajuntaments delatin als immigrants sense papers per tal que siguin expulsats cap al seu país d’origen. Pels republicans, el partit espanyolista s’equivoca d’enfocament i de proposta, “ja que el fenomen de la immigració no es pot tractar de manera demagògica i amb solucions que porten més problemes”. El diputat maresmenc d’Esquerra al Parlament, Pere Aragonès, ha recordat que “el padró municipal és una eina bàsica per conèixer la població resident en un municipi per tal de planificar els serveis públics més essencials” i ha advertit que si la proposta del PP tira endavant “els immigrants sense papers es donaran de baixa del padró per por a ser expulsats, generant bosses de població que viurà en la clandestinitat, esdevenint un atemptat a la convivència”. Pel diputat independentista, “és evident que una immigració tant important com la dels darrers anys provoca un augment de la demanda de serveis públics que no sempre es pot cobrir”.

Alcoi

Esquerra - Plantem cara a la crisi

La crisi que patim necessita de solucions. Als mitjans de comunicació només diuen la seua els dos partits de sempre, però ni de bon tros són els únics que tenen coses a dir i molt menys que la clau per eixir-se’n d’aquesta situació el més prompte possible estiga en dipositar la confiança en un o altre; ara PSOE, ara PP. L’univers polític no es resumeix en dos partits politics que, al capdavall, actuen com un sol partit contra els interessos dels valencians. D’entre totes les mesures que considerem irrenunciables per tal d’eixir de la crisi, des d’Esquerra en destaquem tres: 1. Cal, en primer lloc, un nou model de producció. La crisi financera és també una crisi de model productiu i de consum. En la última dècada, s’ha potenciat un creixement econòmic sustentat en l’increment desmesurat del deute i en la deslocalització de moltes activitats productives. Cal reduir el pes del sector financer i recuperar la competitivitat d’una economia productiva més centrada en la producció i els consums locals, i que genere valor afegit i suficient capacitat adquisitiva.

València

Esquerra-VLC exigeix la construcció de l'escola pública a Russafa aprovada fa vuit anys

Esquerra-VLC ha exigit a l'Ajuntament de València la construcció d'una escola pública al barri de Russafa. El portaveu d'Esquerra-VLC, Josep Heras, ha declarat que "l'Ajuntament de València ha descuidat la construcció d'una escola pública a aquesta zona de València, demorant la seua construcció durant vuit anys. En aquest sentit, si no es liciten les obres d'una vegada, més de mil xiquets del barri de Russafa poden quedar-se sense plaça". Segons Heras "la construcció de l'escola, que hauria d'ubicar-se al carrer Puerto Rico, va ser aprovada fa ja vuit anys per l'ajuntament. Després de tot aquest temps, les obres encara no han començat". Per al dirigent independentista "aquesta és l'oferta educativa del PP. Mentre a altres ciutats d'Europa es dóna prioritat a aspectes com ensenyament o transport públic, a València el PP prefereix gastar-se el pressupost en grans obres faraòniques". Heras ha instat a l'Ajuntament a que es liciten les obres "de manera immediata" i ha afegit que "Esquerra està radicalment a favor de l'educació pública i de la inversió en la mateixa.

ERC Piera

LA NAU DEL SANAHUJA ACULL UNA LUDOMÒBIL

Durant la Festa de Sant Crist d’enguany es va instal•lar una ludomòbil a la nau del Sanahuja. Aquesta va ser una iniciativa de la regidoria d’Alcaldia, amb Jordi Madrid al capdavant, i la regidoria de Joventut, amb Elisenda Guarch. Durant els dies de les Festes de Sant Crist tots els infants del poble varen poder gaudir de diverses activitats a la nau. 

Alcoià

Esquerra - Plantem cara a la crisi

ARTICLE D'ESQUERRA APAREGUT AL DIARI ELECTRÒNIC PÀGINA66.COM La crisi que patim necessita de solucions. Als mitjans de comunicació només diuen la seua els dos partits de sempre, però ni de bon tros són els únics que tenen coses a dir i molt menys que la clau per eixir-se’n d’aquesta situació el més prompte possible estiga en dipositar la confiança en un o altre; ara PSOE, ara PP. L’univers polític no es resumeix en dos partits politics que, al capdavall, actuen com un sol partit contra els interessos dels valencians. D’entre totes les mesures que considerem irrenunciables per tal d’eixir de la crisi, des d’Esquerra en destaquem tres: 1. Cal, en primer lloc, un nou model de producció. La crisi financera és també una crisi de model productiu i de consum. En la última dècada, s’ha potenciat un creixement econòmic sustentat en l’increment desmesurat del deute i en la deslocalització de moltes activitats productives. Cal reduir el pes del sector financer i recuperar la competitivitat d’una economia productiva més centrada en la producció i els consums locals, i que genere valor afegit i suficient capacitat adquisitiva.

Adéu Espanya
Anoia

Esquerra considera un èxit els resultats de les consultes del 25A a l’Anoia i en felicita tots els organitzadors i voluntaris.

La direcció d’Esquerra Republicana a l’Anoia ha fet una valoració molt positiva dels resultats obtinguts als 7 municipis anoiencs on s’ha celebrat la consulta independentista aquest diumenge 25 d’abril, ja que en tots ells s’ha assolit un percentatge de participació superior al 20% de la mitjana d’arreu del país. El President comarcal d’ERC-Anoia Josep Maria Palau ha volgut “agrair i felicitar les desenes de voluntaris que han fet possible la celebració de les consultes a l’Anoia; una vegada més la societat civil ha demostrat la capacitat de mobilització i d’organització que tenim els ciutadans quan ens ho proposem”. De tots els municipis per ERC el més destacable és els resultats obtinguts a Igualada, on la participació ha arribat al 23,3%. El portaveu municipal d’ERC Joan Torras ha volgut recordar que “de tots els municipis de més de 30.000 habitants a Igualada és on hi ha hagut una participació més alta, i això ha estat gràcies a la bona feina feta des de la societat civil”.

Visita del Conseller Josep Huguet i Biosca (Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa) a la mesa electoral de Canet de Fals per supervisar les votacions del 25 A.
Fonollosa

Fonollosa vota per la independència de Catalunya

La consulta sobre la independència al municipi de Fonollosa ha aconseguit un 37,48% de participació, un total de 443 persones de les 1.182 convocades a les urnes. Per poblacions, Camps ha obtingut un 60,22 % de participació, seguida de Fonollosa, amb un 59,63%, i de Fals, que ha obtingut un 53,79%, i a Canet de Fals hi ha hagut un 18,95% de participació. Pel que fa al resultat de les votacions, el Sí ha obtingut el 82,6% (366), el NO el 9,5% (42) i els vots en blanc el 7,7% (34); i un 0,2% nul (1). El grup municipal d'esquerra a Fonollosa va felicitar al ple de maig  la Plataforma organitzadora del referèndum sobre el dret a l’autodeterminació de Catalunya a Fonollosa per la bona tasca duta a terme durant la jornada de la consulta, prèviament i també pel resultat.

Federació de Lleida

Víctor Torres: “Avui he vingut a votar amb cadira de rodes, però hagués vingut de genolls si hagués fet falta”

Víctor Torres, fundador d’ERC, ha exercit avui a Lleida el seu vot per l’autodeterminació de Catalunya. Torres ha assegurat que “amb Espanya no hi ha res a fer” i tot i que estava molt emocionat de poder votar avui per l’autodeterminació del país, ha dit també que és troba “molt indignat perquè el que estan fent al nostre poble des d’Espanya no te qualificatius”. El fundador s’ha mostrat convençut que l’únic camí que hi ha per la independència és el dret a decidir “i si tots els que creiem amb la causa fem pinya, al final ho aconseguirem”. Víctor Torres ha fet aquestes declaracions acompanyat per Joan Tardà, diputat al congrés, Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida, els diputats Carmel Mòdol i Maria Àngels Cabasés, el senador Josep Maria Esquerda i l’alcaldable de Lleida, Montse Bergés. Per la seva part, Joan Tardà ha explicat que els referèndums d’avui demostren que “ja no hi ha vergonyes” a l’hora de parlar de la Independència de Catalunya, “allò que fa uns anys semblava que només era la feina d’una minoria i que no anava en lloc, avui ha esdevingut un clam ciutadà”.

ERC Piera

INAUGURACIÓ DE LES NOVES INSTAL•LACIONS DE LA PISCINA MUNICIPAL

L’alcalde Jordi Madrid va inaugurar dins dels actes de la Fira de Sant Crist les noves instal•lacions de la piscina Municipal. Aquestes consten d’una nova sala de fitness i musculació amb material nou, com per exemple, bicicletes, cintes per córrer i màquines de musculació. Hi ha un segon espai destinat a la realització d’exercicis d’estiraments. I també una sala polivalent on s’hi realitzaran diferents activitats dirigides: ciclisme indoor, ioga, etc. 

Manresa

ERC felicita a la ciutadania per l’èxit de la consulta

ERC Manresa ha valorat molt positivament la jornada d’ahir en la que es va consultar als manresans i manresanes si estaven d’acord en què la nació catalana esdevingui un Estat. Només el fet que se celebrés, ja ha estat tot un èxit, doncs deu anys enrere hagués estat impensable. Per això el candidat d’ERC a l’alcaldia de Manresa, Pere Culell, ha volgut felicitar, en nom del partit, als promotors de la consulta, a tothom qui ha col·laborat en la seva organització i a la ciutadania en general per la seriositat i l’èxit de tot el procés. “Ha estat una demostració exemplar de l’exercici de la democràcia”, ha afirmat. En relació als resultats obtinguts, el candidat republicà valora com a “èxit absolut la participació d’un 22% del cens oficial, tenint en compte les enormes dificultats en la seva organització i pel seu caràcter no oficial”. En total, van exercir el dret a vot prop de 12.000 persones, una dada prou significativa si les comparem amb unes eleccions oficials com són les darreres eleccions al Parlament europeu, en la qual van exercir el seu dret a vot 18.

Corbera de Llobregat

Corbera diu Sí a la independència

La consulta d'avui per la independència del nostre país ha tingut un participació del 15,18%, resultat molt digne donada la complexitat del nostre municipi. El sí ha guanyat amb el 90'4%. Esquerra-Corbera vol felicitar a tota la gent de Corbera Decideix que ha treballat tants dies i tantes hores per fer-ho possible. Alhora, "la població de Corbera ha donat un exemple de civisme i no ha volgut quedar enrere per donar la seva veu a favor de fer un salt qualitatiu en l'estatus polític de la nostra nació" ha destacat l'alcalde, Josep Canals Molina. Corbera és ben viva...i decideix! Per molts anys!

Resultats de la consulta popular per la independència a Teià
Teià

Teià aposta clarament pel sí en la consulta del 25A

Amb el percentatge de participació més alt del Maresme (30,89%) en aquesta tercera onada de consultes, Teià s'ha posicionat a favor del sí a la independència de Catalunya. Aquest gran resultat és fruit de la intensa dedicació que un grup de persones, constituït com a Teià Decideix!, han estat realitzant al llarg de sis mesos. Per aquest motiu, des d'Esquerra Teià, moltes gràcies per l'esforç i el treball que heu fet i moltes felicitats pels resultats. Us ho mereixeu. Estem en el bon camí!

Cervera decideix
Cervera

Resultat de la consulta sobre la independència a Cervera

El resultat de la consulta sobre la independència a Cervera és el següent: Votants censats majors de 18 anys: 1439 (24.26 %) Votants empadronats majors de 16 anys: 1532 (20.10 %) Vots "Si": 1409 (91.97%) Vots "No": 80 (5.22%) Vots en blanc: 39 (2.55%) Vots nuls: 4 (0.26%) Des de la Secció Local d'Esquerra felicitem als membres la comissió organitzadora de la consulta "Cervera Decideix" per la brillant organització.

Torelló

El regidor d'Esports diu que no està decidit que no es faci el segon pavelló al costat del Marta Mata

El regidor d'Esports diu que no està decidit que no es faci el segon pavelló al costat del Marta Mata El portaveu d'ERC-AM Torelló, Jordi Casals, va preguntar al regidor d'Esports, Francesc Rivera (PSC), si ja estava decidit per part de l'equip de govern que es construiria un segon polisportiu al costat de l'Escola-Institut Marta Mata, tal com havia anunciat l'alcalde Miquel Franch feia unes setmanes. Si era així, segons Casals, no tindria sentit treballar participàdament el Pla d'Equipaments Esportius que s'ha iniciat, ja que la participació seria paper mullat. Rivera va afirmar que només s'havia anunciat una reserva de sòl, però que un cop l'empresa encarregada hagi fet l'estudi, entre tots els participants del grup de treball del Pla d'Equipaments Esportius decidirien els acords. Per Esquerra Torelló, si finalment el Pla d'Equipaments Esportius no s'acabés d'acordar amb el consens del grup de treball que s'ha creat (que de moment sols s'ha reunit una vegada), es podria tornar a repetir el fracàs que va viure la Comissió d'Equipaments d'entitats, el qual l'equip de govern del PSC en el darrer mandat va extingir practicant els fets consumats.