Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Ja tenim bus directe a Barcelona!
Teià

Bus Teià - Barcelona: Promeses complertes!

La mobilitat en transport públic dins i fora del nostre municipi ha estat sempre una de les prioritats del grup municipal d’Esquerra Teià al llarg dels darrers anys. Ja en els programes electorals de 2003 i de 2007 ens fixàvem com a un dels objectius prioritaris la connexió directa entre Teià i Barcelona, la qual es va aconseguir parcialment amb l’allargament del Bus Nit fins al nostre municipi en el trajecte d’anada (fins llavors el bus nocturn que venia de Barcelona només parava a Teià en el trajecte de retorn i, per tant, els teianencs i teianenques que l’agafaven tardaven ben bé una hora i tres quarts en arribar a casa). La lluita d’Esquerra Teià per aconseguir el bus directe cap a Barcelona ha estat llarga i complicada, amb promeses per part del Departament de Política Territorial i Obres Públiques que s’han allargat més del que seria desitjable. L’any 2007 es signava un compromís entre el Departament i els alcaldes del Maresme per finançar millores i inversió en els serveis de transport públic existents, però no va ser fins el passat 16 de març de 2010 que el Departament recollia la nostra proposta d’implantar una línia d’autobús directe que enllacés Teià amb Barcelona, passant alhora per Masnou i Alella.

Ebre

“Lluís Salvadó, valent, fa respectar l’Ebre i la seva gent”, títol del cartell de campanya d’Esquerra

El candidat d’Esquerra per les Terres de l’Ebre a les eleccions al Parlament de Catalunya, Lluís Salvadó, acompanyat de membres de la llista electoral de la Federació i del senador Pere Muñoz, ha presentat avui el cartell electoral propi que penjarà el partit al territori. Amb la imatge del mateix Salvadó, el cartell porta per títol “Lluís Salvadó, valent, fa respectar l’Ebre i la seva gent”. Després ha donat a conèixer les eines 2.0 que la Federació de l’Ebre farà servir per donar a conèixer tota l’activitat de campanya i del candidat. Així, s’ha activat la pàgina de Facebook “Lluís Salvadó, gent valenta per les Terres de l’Ebre” i al programa electoral de les Terres de l’Ebre mitjançant l’adreça http://ebre.esquerra.cat/programa/. Així mateix, a la pàgina http://esquerra.cat/ebre es podrà trobar tota la informació actualitzada i els enllaços a les dues eines esmentades. Tot seguit, Salvadó ha recordat que gràcies a que la gent de l’Ebre va ser valenta es va poder aturar el transvasament, i que ara caldrà tornar a lluitar i demostrar la valentia contra l’agressió interna que suposa la possible instal·lació del cementiri de residus nuclears i l’agressió externa que comporta la no aprovació d’uns cabals ambientals per al riu Ebre.

Federació de Lleida

Esquerra aconsegueix 1.7 milions d’euros per Lleida als Pressupostos Generals de l’Estat

Esquerra de Lleida a presentat avui les esmenes que els republicans han aconseguit als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per Lleida. El senador Josep Maria Esquerda ha explicat que de les 42 esmenes que la formació va presentar per un valor de més de 70 milions d’euros, només vuit han prosperat, algunes de modificades, amb una inversió total per Ponent d’1.7 milions d’Euros. Esquerda ha recordat que els independentistes van presentar al Congrés una esmena a la totalitat als PGE degut a la gran reducció de partides de caire social i ha assegurat que tornaran a vetar els PGE al Senat, “nosaltres volem que totes les qüestions socials tirin endavant i estem preocupats perquè retallant la despesa social i continuant amb el mateix model productiu com fins ara, tot i que s’havia dit que es canviaria, no sortirem mai de la crisi”. Esquerda ha lamentat la retallada a partides destinades a la investigació, finançament per les empreses i ajuts a l’exportació i ha assegurat que quan els PGE es debatin al senat intentaran recuperar les màximes possibles d’aquestes 42 presentades, “si més no hem aconseguit incloure als pressupostos partides pel Molí d’Espigol de Tornabous, la Tàrrega Medieval i pel Centre de Tecnificació de les Borges Blanques, molt important per Lleida i per Catalunya, essent les Borges Blanques campions de Tennis Taula de Catalunya, subcampiona d’Europa i aconseguint una projecció internacional molt important”, apunta el senador.

Esquerra Osona TV
Osona

Esquerra posa en marxa Esquerra Osona TV

La federació comarcal d'Esquerra Osona ha creat una nova eina de comunicació 2.0, EsquerraOsona.TV, i manté l'aposta per les vies de comunicació a Internet, mantenint-se en l'avantguarda dels partits 2.0 a Osona. Aquesta eina és un canal de televisió a internet on es poden trobar vídeos relacionats amb Esquerra i la comarca i els seus municipis. Com a eina 2.0, es podran comentar els vídeos que hi estiguin penjats. Amb aquest eina, Esquerra Osona fa una gran aposta per apropar la informació a la ciutadania per tal de reforçar la informació de proximitat en l'àmbit polític i d'Esquerra Republicana de Catalunya. El material és tant d'edició pròpia com de mitjans de comunicació comarcals, els quals estaran etiquetats per poder identificar-los com a font d'informació. Esquerra Osona TV la podeu trobar a http://www.esquerraosona.tv

Mataró

Mataró organitza activitats per conscienciar sobre la violència vers les dones

El proper 25 de novembre se celebra el Dia internacional contra la violència vers les dones. El Servei de Dona de l’Ajuntament i les diferents entitats que formen part del Consell Municipal per a la Igualtat d’Oportunitats de la dona han elaborat un programa d’activitats a l’entorn d’aquest dia per conscienciar a la població sobre aquesta problemàtica, prevenir-la i eradicar-la. La violència masclista constitueix una de les manifestacions més extremes i visibles de la desigualtat de gènere entre dones i homes, atès que suposa una vulneració dels drets humans i un gran obstacle per a poder assolir la igualtat d’oportunitats i el desenvolupament de la nostra democràcia. Ha de ser considerada i tractada com un problema social de primer ordre, mes enllà de la suma de casos individuals. La prevenció, la sensibilització i el treball conjunt són imprescindibles si es vol acabar amb la violència masclista. El programa d’activitats inclou les II Jornades sobre la violència masclista: els àmbits menys visibles de la violència adreçada a professionals, entitats i serveis dels diferents àmbits que treballen o tenen relació amb el tema.

Imatge d'un dels nous autobusos
Sant Boi de Llobregat

Esquerra i les JERC es feliciten per la posada en funcionament de la L-79

Aquest matí, el regidor d'Esquerra Enric Garcia ha participat en el recorregut inaugural de la nova línia d'autobusos L-79, que surt de la Plaça de l'Assemblea de Catalunya i acaba el seu recorregut al centre comercial L'Illa, a l'Avinguda Diagonal de la capital, passant per Sant Joan Despí. Pel regidor republicà "és una gran satisfacció per nosaltres que es posi en funcionament aquest servei, ja que és una proposta que les JERC portaven dues legislatures incorporant al seu programa electoral, que és el nostre en matèria de joventut". En aquest sentit, el Portaveu de les Joventuts d'Esquerra (JERC) a Sant Boi, Miguel Ángel Toro, ha manifestat que "ara cal seguir treballant per fer extensiu un servei d'aquestes característiques a d'altres Campus, com el de la Universitat Autònoma". Seran nou els vehicles que faran aquest servei, que passarà cada 15 minuts i que s'espera que tingui una afluència d'unes 600.000 persones anuals. Això farà possible treure de la carretera prop d'un miler de cotxes, fet que ajudarà a disminuir les emissions de gasos d'efecte hivernacle, seguint així les directrius marcades pel Pla d'Acció per l'Energia Sostenible.

Molins de Rei

Anna Simó, diputada d’Esquerra, assistirà a l’11è sopar solidari que organitza l’AECC-Catalunya per lluitar contra el càncer

Un any més l’AECC-Catalunya de Molins de Rei organitza un sopar solidari per recollir fons per lluitar contra la malaltia del càncer. En aquesta edició assistirà l’Anna Simó, diputada al Parlament de Catalunya i exconsellera de Serveis Socials de la Generalitat, acompanyant a 1r tinent d’Alcalde de la vila, Víctor Puntas, i a Toni de la Flor, President d’Esquerra-Molins de Rei.

Joan Puigcercós
Cerdanyola del Vallès

Acte central de campanya per a les Eleccions al Parlament de Catalunya 2010

El proper dia 13 de Novembre, Esquerra celebra l'acte central al Vallès Occidental de la campanya a les eleccions al Parlament de Catalunya. L'acte es celebrarà a la plaça Freixa i Argemí , emmarcat en un format familiar i en els entorns del parc de Sant Jordi. A partir de les onze del matí hi haurà animació infantil a càrrec de Miqui Gimenez , passat migdia hi hauran els parlaments a càrrec de l'Isaac Albert, portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament de terrassa i d'en Marc Sanglas , candidat al Parlament pel Vallès Occidental. La cloenda de l'acte serà a càrrec del president      d'Esquerra i candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós. En acabar hi haurà un vermut per a tothom. Esteu tots i totes convidats a participar i escoltar de primera mà les propostes d'Esquerra per a la propera legislatura.

Trobada emprenedors
Vallromanes

Trobada Emprenedors

Vam superar les previsions; teníem 34 empresaris confirmats i en vam ser 50. La vam encertar amb el format, és evident que els emprenedors de Vallromanes volen fer xarxa. Tots ens vam quedar amb les ganes de fer-ne una altra. Moltes gràcies a totes i a tots, però sobretot al Pep Sagarra. Aquí podeu descarregar la presentació.

terreny on és preveu contruir el centre educatiu
Malgrat de Mar

El Ple de novembre aprovà la cessió d’un terreny per un centre educatiu (institut-escola)

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya va demanar, a primers d’any, a l’Ajuntament de Malgrat la cessió d’un solar de superficie mínima aproximada de 10.000 m2 per la futura construcció d’un institut-escola al municipi. El ple de novembre aprovà la cessió d’una peça de terreny de 2.283, 94 m2 que complementarà la cessió ja efectuada de 8.384 m2 amb la qual cosa es posa a disposició de la Generalitat una superficie total de 10.667,94 m2 . En aquests terrenys situats entre el carrer Mossèn Fèlix Paradeda i el carrer Escultor Clarà és preveu construir un centre educatiu per paliar la previsible mancança de places escolars públiques al municipi els propers anys. ERC es mostra sastisfeta per la futura construcció d’una instal.lació que ha de garantir la demanda de places escolars a Malgrat

Presentació Memòries Josep Irla
Sant Feliu de Guíxols

Recuperant la memòria històrica

El passat 6 novembre va tenir lloc a la Casa Irla la presentació del llibre "Josep Irla i Bosch. Memòries d'un president a l'exili" de l'historiador ganxó Jordi Gaitx. A l’acte hi van assistir més d'un centenar de persones, entre les quals importants càrrecs d'Esquerra Republicana de Catalunya com Joan Puigcercós, president d'Esquerra Republicana de Catalunya; Carme Capdevila, cap de llista per Girona a les eleccions al Parlament de Catalunya; i Enric Vilert, president de la Diputació de Girona. L'historiador i arxiver Jordi Gaitx, autor de l'estudi introductori i de la selecció de les cartes que acompanyen a les memòries d'Irla, publicades íntegrament per primer vegada, després de 54 anys de la seva redacció, diu que "la diferència amb la resta d'estudis sobre Irla és que aquest està extret del seu pensament, de com va viure el propi Irla els fets històrics des del 1906 fins el 1956". Joan Puigcercós per la seva banda va recordar que la dictadura franquista "va ser més que un cop autoritari per instaurar un control de la societat; realment era un intent de genocidi d'un poble, d'una cultura".

senyalització actual
Malgrat de Mar

El grup municipal d’ERC demana que es senyalitzi la zona agrícola Pla de Grau

L’eliminació del darrer pas a nivell del municipi ha suposat la construcció d’un pas elevat sobre la via del tren davant el Molí vell. El pas també ha suposat la construcció d’una rotonda i l'arranjament de dos camins d'accés. Aquesta obra garanteix la seguretat de vehicles i persones. En la senyalització de tot aquest tram, ERC ha demanat que s’inclogui en les senyals viàries la senyalització de la zona agrícola del Pla de Grau. El Pla de Grau és un gran espai agrícola on es conreen sobretot productes d'horta: enciams, tomàquets, patates, mongetes... És un dels espais agrícoles que queden al Maresme.

Marina Llansana, Freixanet, Esquirol, Osona
Osona

Marina Llansana, a l'Esquirol: "Espanya és una llosa pels catalans a l'hora de sortir de la crisi"

El passat divendres 5 de novembre, Marina Llansana va protagonitzar l'última acte de pre-campanya d'Esquerra Osona, reunint-se amb electors de l'Esquirol. Llansana va estar acompanyada pel portaveu republicà a l'Ajuntament de l'Esquirol, Ventura Bagaria, pel president regional Jordi Serra i pel diputat Josep Maria Freixanet, i va poder dialogar amb els assistents sobre els reptes de la propera legislatura, on Esquerra vol encarar la crisi i vol impulsar un referèndum sobre la independència. "Espanya és una llosa per Catalunya a l'hora de sortir de la crisi". Per la seva banda, Freixanet, va explicar els 6 compromisos d'Esquerra per Osona, que tenen l'objectiu de fer sortir de la crisi a Osona, no "amb pegats, sinó amb un nou model de comarca". Amb aquest acte, Esquerra clou la precampanya i el dijous 11 de novembre al vespre, al Casino de Vic, es portarà a terme una festa d'inici de campanya, on es comptarà amb la presència del Conseller Joan Maunel Tresserras.