Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Detall de l'exposició del CAT Teià
Teià

El CAT fa un salt qualitatiu

L’empresa Tanit - Didàctica i Difusió Cultural s’ha fet càrrec de la gestió del CAT (Centre d’Acollida Turística) i el Celler Romà, fet que ha comportat una nova proposta de servei que millora la que hi havia fins ara. La nova empresa gestora ofereix l’obertura del centre els divendres, dissabtes i diumenges i, a més a més, s’encarrega de les visites guiades al Celler Romà i de la promoció del jaciment romà vitivinícola, amb la visita de grups d’agències de viatges i centres educatius, de dilluns a diumenge. El canvi de timó del CAT s’ha produït després que el concurs d’adjudicació de la gestió del centre quedés desert, malgrat l’assessorament del Departament de Turisme. El nou contracte de serveis ha estat adjudicat directament per Turisme de Catalunya que en pagarà la totalitat de la despesa. El projecte Parc Arqueològic Cella Vinaria ha estat subvencionat íntegrament amb inversió pública i privada. Enguany ens han atorgat 182.922 euros dels Fons FEDER (Fons Europeus de Desenvolupament Regional) que aporta la Unió Europea.

Federació de Lleida

Ridao demana que no s'escampi la sensació d'abatiment i fatalisme perquè és caldo de cultiu de la demogògia i el populisme

Ridao ha afirmat que 'la veritat no fa mai mal' i és per això que ha reivindicat que 'cal anar a fons, perquè és millor conèixer el diagnòstic i entrar a quiròfan, que viure amb el mal al cos'. El dirigent independentista ha recordat que 'el millor sistema polític, tot i no ser perfecte, és la democràcia, que permet que surtin a la llum pública els casos de corrupció' i que fa que la 'justícia sigui igual per tothom'. És per tot això que Ridao ha manifestat el desig perquè 's'aclareixin els fets i els culpables paguin' per aconseguir que 'la democràcia surti reforçada' perquè 'sinó es pot convertir en caldo de cultiu de la demogògia i el populisme', ha sentenciat. El dirigent d'Esquerra ha fet aquestes declaracions a preguntes del periodistes durant la visita a Tàrrega on s’ha compromès a defensar al Congrés dels Diputats, les esmenes que el grup parlamentari ja va presentar als Pressupostos Generals de l’Estat, per la rehabilitació i revalorització de Cal Trepat.

Anoia

L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles aprova la construcció d’un Local Social pel municipi.

Reunits en sessió plenària, l’Ajuntament de Sant Martí de Sesgueioles va certificar el passat 20 d’octubre el projecte bàsic d’obra denominat “Arranjament d’una antiga fàbrica com a local social a Sant Martí Sesgueioles”. El pla proposat pel Grup Santmartinenc-AM, va ésser ratificat en rebre el suport de la majoria dels regidors dels consistori (els quatre vots favorables del GSI-AM i 2 vots positius del grup municipal de CIU). El projecte, pressupostat en 803.739 € i executat en un període de cinc fases, ja havia estat inclòs per l’equip de govern en el PUOSC 2010. Nogensmenys, gràcies a la bona gestió del grup municipal, gran part del cost del projecte – fins a un 40%- serà sufragat per les diverses subvencions obtingudes (156.544,90€ dins el programa general de subvencions, 50.000€ dins el programa especial de municipis petits, nuclis i àrees residencials de baixa densitat, i 105.000,00€ dins el programa especial de dinamització i equilibri territorial).

Llavaneres

Esquerra proposa partir de zero en urbanisme

Els Grups Municipals d’Esquerra i SOS-Llavaneres han presentat una moció per demanar que l’Ajuntament partir de zero en matèria urbanística. Tanmateix, insten als diferents grups municipals a sumar-se a la moció que serà votada per urgència en el ple del dia 2 de novembre. Relació d’acords presos en la moció: 1. Que a partir de l’aprovació de la present moció l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres es personi com acusació particular en totes les causes obertes en els processos judicials per presumpte corrupció on hi hagi implicació de l’Ajuntament. 2. Que l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres paralitzi qualsevol negociació per la firma de qualsevol conveni urbanístic amb qualsevol de les empreses imputades per l’Audiència Nacional en la investigació que s’acaba d’iniciar. Si més no, fins que no hi hagi una sentència en ferm de la investigació iniciada el passat dimarts 27 d’octubre. 3. Que es realitzi una nova convocatòria per a l’elecció d’un nou equip redactor del POUM.

Visió de futur

En aquests últims mesos marcats per la crisi, l'Ajuntament d'Arbúcies s'ha esforçat per tirar endavant projectes decisius. Calen inversions i deixar-nos de xerrameca i treballar de valent per aconseguir els ajuts necessaris per tirar endavant els projectes que ens ajudin a millorar el poble. És per això que hem de destacar l'esforç de l'equip de govern (ERC i PSC) en aquest context gens favorable. El treball, el compromís, la constància i el rigor ens han permès aconseguir-ho i avui us podem dir que aquest mes de setembre s'ha confirmat una inversió rècord per Arbúcies, acceptats els projectes del Pla de Barris i del FEDER donen una suma de quasi 5 milions d'euros per Arbúcies. El Pla de Barris és una de les subvencions més importants, amb una injecció de 3,75 milions d'euros per a la millora de diferents projectes vinculats a urbanisme, promoció econòmica, cultura, medi ambient i cohesió social. Era la primera vegada que Arbúcies s'acollia en aquesta línia de subvencions i ho ha fet amb un projecte madur i ambiciós, basat en la recuperació per a l'ús públic de dos eixos emblemàtics d'Arbúcies: el carrer Francesc Camprodon i la riera.

ERC Piera

«CERKALADES», UN NOU ESPAI PER DESCOBRIR

ERC-Piera sempre ha pensat que una de les formes de donar vida al poble, ha de venir de la gent més jove. Es per això que des de la regidoria de joventut, amb la regidora d’Esquerra Elisenda Guarch al capdavant, s’està potenciant al màxim les iniciatives de les entitats juvenils del Piera. En aquesta ocasió una iniciativa de l’entitat juvenil Cerka’l. Aquesta entitat va iniciar el passat divendres 30 d’octubre les «Cerkalades», a l'Espai d'Entitats, en un nou espai obert a tothom. Es tracta d'un cicle d'espectacles de sala (teatre, música, arts gràfiques, performances, dansa...), que es fa l'últim divendres de cada mes a les 23h. A través d'una petita transformació, l'Espai d'Entitats passa a ser un refugi per a la creació. Les Cerkalades es van inaugurar amb la projecció de «Xacra», un curtmetratge d'autor firmat per Xavi Villanueva. Després, el mateix Villanueva va oferir un repertori de cantautor que no va deixar ningú indiferent. Per finalitzar, l'artista Honorio va oferir la performance musical «Punk not dead», un espectacle banyat en pintura i acompanyat d'humor.

ERC Piera

LA REGIDORIA DE JOVENTUT COL•LABORA EN LA CASTANYADA ROCK 09

Dissabte 31 a la nit es va celebrar la 6a edició del Castanyada Rock al Pavelló Poliesportiu, organitzada per l'Associació Juvenil L'Espurna amb col•laboració de la regidoria de joventut, encapçalada per la regidora d’Esquerra, Elisenda Guarch i Mejias. En aquesta edició, el concert va presentar els grups Cor Fort, Kayo Malayo, Kop, Muyayo Rif i Betagarri. Unes 800 persones vingudes majoritàriament de l’Anoia i comarques veïnes van passar pel Castanyada Rock, un nombre una mica menor que els altres anys, cosa que encoratja l'organització a pensar en noves propostes de cara a futures edicions. L'Espurna vol agrair l'ajut del companys i les companyes que van col•laborar desinteressadament en l'organització la nit del concert.   

cabases
Federació de Lleida

Esquerra aconsegueix l'acord entre Govern i CiU per instar el govern de l'Estat a aprovar el Pla d'Infraestructures

A més, s'insta el Govern català a continuar intensificant la preparació dels projectes d'inversió i a instar el govern de l'Estat que també ho faci per tal de pal•liar els efectes de la crisi i assolir els objectius d'inversió previstos en els Pressupostos Generals de l'Estat, d'acord amb l'Estatut. La diputada per Lleida d'Esquerra al Parlament Maria Àngels Cabasés ha posat en valor l'acord i ha assegurat que és una 'bona esmena' que contribueix a 'fer país'. En referència a la disposició addicional tercera, Cabasés ha apuntat que el que preocupa a Esquerra és la 'metodologia en concret'. 'Si no s'executa tot allò que es pressuposta, Catalunya només recupera el diferencial entre el que s'ha executat a Catalunya i el que s'ha executat de forma mitjana a l'Estat', ha afirmat, 'això vol dir que sempre podem perdre un llençol en cada bugada'. En aquest sentit, la diputada independentista ha explicat que, per exemple, si a Catalunya s'executa el 80% i a l'Estat espanyol la mitjana és del 90%, els catalans perdem un 10%.

Anoia

Jorba congela els impostos per al 2010

El passat dijous dia 22 d’octubre, l’ajuntament de Jorba va celebrar la sessió ordinària del ple municipal corresponent al quart trimestre del 2009, amb catorze punts a l’ordre del dia, entre els quals la decisió, presa per unanimitat, de mantenir per als residents a Jorba els mateixos tipus impositius en tots els tributs i les mateixes taxes per a tots els serveis del municipi que ja han estat vigents durant l’any 2009. El consistori va considerar la necessitat de no augmentar les despeses a les quals han de fer front les famílies i empreses en aquest moments de dificultats generalitzades, assumint que això comportarà un pressupost municipal encara amb més ajustaments per a l’exercici del 2010. Per altra part, l’ajuntament també va aprovar, i en aquest cas també per iniciativa i amb el suport de tots els grups municipals amb representació al consistori (ERC i CiU), la moció de suport a les consultes populars municipals sobre la independència. Es tracta de la moció consensuada per l’associació de càrrecs electes pel dret a decidir Decidim.

ERC Piera

JORDI MADRID, ALCALDE DE PIERA, SIGNA EL CONVENI AMB L’AULA MUNICIPAL DE MÚSICA

Aquest dimecres 28 d’octubre, l’alcalde de Piera Jordi Madrid, va signar un conveni amb l’Aula Municipal de Música «Maria Escolà i Cases», amb l'objecte de regular les relacions de col•laboració entre tots dos organismes i donar suport a la Junta Gestora d’aquest centre, que enguany ha admès cent trenta-set alumnes. L'Aula de Música ofereix l’opció de cursar estudis musicals al mateix municipi a les aules habilitades a Cal Sanahuja. L'Ajuntament concedeix a la Junta Gestora de l'Aula una subvenció per al present curs 2009-10 per import de cent quatre mil set-cents noranta euros. Segons el que estableixen les clàusules del conveni, l'Ajuntament pot fer ús de les aules i dels instruments musicals adquirits per a l'Aula des de 1991, com els tres pianos, instruments de percussió i altre material adquirit posteriorment. L’aula prepara periòdicament activitats perquè l’alumnat pugui oferir una mostra dels coneixements adquirits durant el curs. El pròxim 21 de novembre tindran lloc les audicions de Santa Cecília, a les 12h, al Teatre Foment de Piera, en què actuaran els diferents conjunts instrumentals i la banda de l’Escola Municipal de Música de Tarragona.

Anoia

‘Vallbona Solidària’

La Regidoria de Festes organitza un any més la festa de la Castanyada. Enguany, aquesta festa tindrà un marcat caràcter solidari, dedicant-se tota la recaptació a ‘Vallbona Solidària’, organització local de voluntariat que treballa, en col·laboració amb la Regidoria d’Atenció a les Persones i els Serveis Socials de l’Ajuntament, recollint aliments, roba i productes d’higiene per a la gent més necessitada de la població.

Anoia

David Alquézar a la revista d'Esquerra Nacional

L'alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, és protagonista de l'apartat Municipal de la revista setmanal d'ERC, concretament en el número 157 (13-19 octubre 2009). En l’article es descriu la història política d'ERC a Tous, des de la seva presentació el 2003 fins l'actualitat, alhora que es repassa la vida política de jove alcalde. També es posa accent en les jornades participatives "Experiències Municipals" organitzades per ERC a Tous, que amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana, han col•laborat a millorar la gestió municipal. Podeu llegir l’article sencer en el document adjunt.

Federació de Lleida

Esquerra és compromet amb la Fecoll a explorar iniciatives per expandir la cultura gastronòmica Lleidatana arreu

Carmel Mòdol, diputat per Lleida d’Esquerra, s’ha reunit aquesta setmana amb Xavier Pérez, president de la Fecoll, per enfortir les aliances entre ambdues entitats i per conèixer quines estratègies pot emprendre la Comissió d’Agricultura del partit per enfortir i posar valor a la gastronomia Lleidatana, així com expandir l’aplec del Caragol i la cultura gastronòmica Lleidatana arreu. La reunió, que va tenir lloc a la seu d’Esquerra de Lleida, ha servit per conèixer de primera mà quins projectes té la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol per l’any que bé, i en aquest sentit, el diputat d’Esquerra ha manifestat la seva disposició per fomentar el coneixement de les activitats de la Fecoll en l’àmbit de la Comissió de Cultura del Parlament de Catalunya. Totes dues parts han acordat continuar parlant d’aquesta qüestió, per tal de facilitar i valorar la feina que una entitat com la Fecoll fa en benefici de la cultura i la gastronomia lleidatana.

Anoia

Orpí i els Prats de Rei, dos pobles més favorables a les consultes independentistes.

Continua creixent la mobilització independentista a l’Anoia; si Castellfollit del Riubregós, La Pobla de Claramunt, Hostalets de Pierola i Capellades en foren viles pioneres, darrerament s’hi ha unit Orpí i els Prats de Rei. Als Prats de Rei, l’aprovació de la moció es realitzà el dilluns 19 d’octubre, quan reunits en sessió plenària es ratificaren per unanimitat les propostes de suport a la realització de consultes populars per la independència al municipi; dels regidors assistents, els tres regidors de l’equip de govern del grup GAP-AM i els tres de CIU, (el regidor del PSC, Jaume Anyé, va excusar l’assistència per motius personals) van votar favorablement a ambdues mocions presentades per GAP-AM i CIU, essent així aprovades per majoria. Pel que fa a Orpí, la moció presentada el passat 14 d’octubre per la regidora Imma Palet d’Independents per Orpí-AM, fou ratificada pels dos regidors del grup d’independents, davant l’abstenció dels membres a l’equip de govern de CIU.

Federació de Lleida

Alcarràs pregunta i Puigcercós respon

Joan Puigcercós, president d’Esquerra va contestar ahir a les preguntes que més preocupen als habitants d’Alcarràs sobre Catalunya, la seva gestió i el posicionament d’ERC sobre les mateixes, en un acte organitzat a la sala “Lo Casino”; el primer, després de ser proclamat candidat d’Esquerra al Govern de la Generalitat i en el que s’hi van aplegar unes 120 persones. Els assistents, de totes les edats i diferents vessants polítiques van poder preguntar personalment al president d’Esquerra sobre les qüestions que més els afecten com ara futurs pactes polítics, independència o gestió davant alguns impostos. Pel que fa la independència Puigcercós va reconèixer que “per molt que hi hagi gent que ens vulgui fer creure que la independència està a la cantonada, això és mentida”. Puigcercós considera que per assolir la independència son importants tres factors, “el primer és fer veure a la gent que la economia és favorable si som independents”, continua “el segon és que afortunadament hem aconseguit que molts anti-idependentistes s’hagin neutralitzat, perquè segur que s’han adonat que Madrid no ens ajudarà” i finalment “no enganyar a la gent perquè la independència no està a tocar, però nosaltres la pròxima legislatura, per molt que el Constitucional estigui en contra aconseguirem que els catalans puguin anar a les urnes i decidir per l’autodeterminació”, explica Puigcercós.

Federació de Lleida

Puigcercós referma el Dret a Decidir com un dels eixos bàsics de la nova etapa d'Esquerra

Puigcercós ha considerat que a un any de les eleccions, 'no toca parlar de pactes'. 'El que em toca com a candidat', ha dit, 'és esforçar-me per aconseguir els suports necessaris per arrossegar tant al PSC com a CiU al bàndol dels emprenedors, cap al Dret a Decidir'. I en aquest sentit ha recordat que a un any de les eleccions del 2003, Esquerra es va fixar la reforma de l'Estatut 'en contra de la voluntat del PSC i CiU, i varem aconseguir arrossegar-los. Ara, a un any vista d’unes noves eleccions, toca treballar per tenir la força suficient per estirar uns i altres cap al Dret a Decidir'. El president d'Esquerra ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la visita a la fira Municipàlia, en el què ha estat el primer acte públic després de la seva proclamació com a candidat d'Esquerra a la presidència de la Generalitat. Puigcercós ha estat acompanyat per una vuitantena de càrrecs municipals d'Esquerra de les terres de Lleida i l'Alt Pirineu, com ara el diputat Carmel Mòdol, la diputada i secretària de Política Econòmica, Maria Àngels Cabasés, el president d'Esquerra de la regió de Lleida, Àngel Vidal, i el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert.