Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alcoi

La rehabilitació de la antiga fàbrica de La Moderna

Esquerra aposta per la recuperació d'algunes naus industrials, per a fomentar la música i el teatre, enfocant-ho a la gent jove no reconeguda i amb pocs recursos. La rehabilitació de l'antiga fàbrica de La Moderna seria un bon lloc on ubicar un centre distribuït de manera que es poguera tindre el major nombre de minisales on assajar, a banda de serveis i un altra sala més gran amb un escenari on poder fer assajos generals. A falta de saber si és de condició pública o privada i si el pot adquirir l'Ajuntament en el cas de ser privat. Josep Cortés, candidat a l’Alcaldia d’Alcoi per Esquerra.

Alcoi

Reunió en Quatretondeta

El dissabte 24 de Febrer a la població de Quatretonda es va convocar una reunió per a posar al dia dels avanssos conseguits,davant la macrourbanització que volen construir ala població de Penaguila. A aquesta reunió van assistir veins de Alcoleja ,Benasau,Penaguila,Benilloba…ja que a totes les poblacions estan patint el mateix problema i la que no li falta poc

Alcoi

El dia 10 de març es va celebrar el miting d’Esquerra

·El dia 10 de març es va celebrar el miting d’Esquerra al Palau de Congressos de València amb la inestimable presència d'Agustí Cerda, Joan Puigcercós i Carod Rovira. A l'entrada un grup de l’extrema dreta, junt als de España 2000 i uns quants blavers van intentar sabotejar el miting, però no ho aconseguiren. Tot va transcorrer de meravella. En Carod va estar molt enèrgic i motivador i l’actuació musical, molt bona. La muixeranga va sonar, va ser el moment mès emotiu. Com a representants d’Alcoi van assistir el militant més antic, el Claudi, i el candidat Josep.

Alcoi

Plataforma Antipàrquing

·La Plataforma Antiparquing es va reunir el dia 27 de març als locals de la UNESCO per a concretar la redacció del manifest i dels cartells que en breu es repartiran per les tres comarques. La primera tirada de cartells serà de 300 unitats. Esquerra va fer una primera aportació de 600 signatures esperant recollir-ne moltes més, ja que som 250.000 habitants a les tres comarques i és una cosa que ens afecta a tots.

Alcoi

Oposició per al projecte de l'Estambrera

•El dia 31 de març el candidat d’Esquerra Republicana va signar els fulls en els quals s’oposa a l’actual projecte de l’edifici de l’Estambrera, ja que considera que es un atac visual a l’estètica d’Alcoi, sobretot perquè sobrepassa l’alçada del pont de Sant Jordi en cinc plantes. Personalment Josep Cortés ajudarà a la recollida de signatures. Aquest tipus d’accions es deuen a interessos personals, ja que el projecte va ser aprovat en un ple de l’Ajuntament tot i l’oposició de veïns i partits politics d’esquerres. Una vegada més ens demostren que no tenen cap interés per la opinió dels ciutadans. La pregunta que han de fer-se és: aquest és el Alcoi que volem?. El dia 27 de març es pot canviar. Josep Rafel Cortés, candidat a l’Alcaldia d’Alcoi.

La Ràpita

Esquerra vol que la carretera del Poble Nou sigui la segona fase de l’anella viària del Delta

A punt d’acabar aquesta legislatura, Esquerra de la Ràpita continua treballant com el primer dia. Al proper ple, en principi últim de la legislatura de l’Ajuntament rapitenc, Esquerra presentarà una moció amb què insta el govern municipal a demanar al Departament de Política Territorial i Obres Públiques que prioritzi la carretera de La Ràpita al Poble Nou per fer la segona fase de l’anella viària del Delta. Els republicans també presenten una moció que fa referència a les competències ferroviàries, i una altra sobre els documents de l’Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya està portant a terme el projecte d’anella viària del Delta, és a dir, d’una infraestructura viària que unirà, mitjançant una carretera i un carril bici, la Ràpita, el Poble Nou, Sant Jaume, Deltebre i Camarles. En aquest moment, l’estudi informatiu del projecte està pràcticament acabat i, paral·lelament, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha encarregat la redacció de la primera fase d’execució, que serà la construcció del pont sobre el riu Ebre entre Deltebre i Sant Jaume d’Enveja.

Alcoi

Reunió de la Plataforma Antipàrquing

•La Plataforma Antipàrquing es va reunir el dia 27 de març als locals de la UNESCO per a concretar la redacció del manifest i dels cartells que en breu es repartiran per les tres comarques. La primera tirada de cartells serà de 300 unitats. Esquerra va fer una primera aportació de 600 signatures esperant recollir-ne moltes més, ja que som 250.000 habitants a les tres comarques i es una cosa que ens afecta a tots.

Roses

Acte de presentació de Marc Danés

El passat diumenge 25 de març s’ha presentat a Marc Danés com a cap de llista d'Esquerra per Roses per les eleccions municipals del mes de maig en un acte celebrat al Teatre Municipal. La presentació d'aquest acte ha anat a càrrec de Joan Carretero, l’ex-conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya durant la darrera legislatura. Hi ha hagut una assistència de 120 persones així com la de diversos mitjans de comunicació com el Diari de Girona, el Punt Diari, La Vanguardia, L’Hora Nova, L’Empordà i Roses Digital.

Xavier Ricart
Sant Cebrià de Vallalta

EL PLANEJAMENT URBANÍSTIC DE SANT CEBRIÀ.

A Esquerra creiem fermament en la necessitat d’actualitzar el planejament urbanístic de Sant Cebrià. Som partidaris, però, d’un creixement moderat de la població i de les activitats industrials en un horitzó de 15-20 anys. Pensem que el creixement s’ha de produir a l’entorn del nucli principal i de forma compacta, i poder obtenir en contrapartida prou sòls públics per a cobrir les necessitats de serveis i equipaments de la població actual i poder assumir el creixement previst. En cap cas s’ha de créixer cap a la muntanya; el sòls amb pendent elevada no són els adequats per a la “´població densa” i impacten fortament sobre el territori. L’edificació tampoc pot créixer a l’entorn de les urbanitzacions. Dotar de serveis urbans i accessos suficients les actuals urbanitzacions és un dels problemes urbanístics més seriosos de Sant Cebrià. No hem d’actuar agreujant el problema. En tot això no hi ha diferències insalvables respecte el que proposa l’avançament.

Alcoi

Agustí Cerdà: 'El govern del PSOE no pot restar impassible davant la nova agressió del PP al català a València'

Agustí Cerdà, diputat d'Esquerra al Congrés, ha mostrat "la més enèrgica repulsa" del Grup Parlamentari "davant la nova maniobra del Partit Popular contra la presència de la llengua catalana al País Valencià". Cerdà ha respost així a la voluntat del Govern de la Generalitat Valenciana, que presideix Francisco Camps, d'impedir la recepció de TV3 al País Valencià, "recorrent a subterfugis que no fan més que posar de manifest l'odi visceral contra la llengua pròpia dels valencians, una obsessió malaltissa del PP". Per a Cerdà "aquest és també un atac manifest a la llibertat d'expressió". El diputat d'Esquerra s'ha adreçat també al govern socialista espanyol i l'ha instat "a no mostrar-se impassible davant aquesta nova agressió". Tota vegada que ha afirmat que "si de debò es creuen que la llengua catalana ha de ser objecte d'un especial respecte i protecció, tal com diu el títol preliminar de la Constitució, el PSOE ha de reaccionar i garantir el dret dels ciutadans valencians a poder rebre el senyal d'una televisió que l'únic delicte que comet, a ulls del PP, és expressar-se en català".

Frances Roig
Sant Cebrià de Vallalta

Sigues benvingut! Sigues benvinguda!

Benvolgudes i benvolguts, Com a president de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Cebrià de Vallalta, us dono la benvinguda a la pàgina web del nostre partit. En aquesta pàgina hi trobareu noticies, informacions, agenda i altres temes d’interès general i local del que fem a ERC de Sant Cebrià de Vallalta. Volem que sigui un espai de coneixença de la nostra secció local, de les persones que en formen part, de la nostra organització i de totes les activitats que anem fen al llarg de l’any. Des d’Esquerra valorem molt les noves tecnologies com a manera d’entrar en contacte amb la ciutadania. Per això la considerem una eina eficaç de comunicació. Feu-la servir. La nostra secció local està formada per homes i dones de Sant Cebrià, per persones que volen col•laborar a fer realitat un projecte de país catalanista, nacional i independent. Persones que tenen il•lusions per fer créixer, dia a dia, la nostra identitat nacional, treballar per recuperar els drets del nostre país que la història ens ha substret i que ha marcat el tarannà de milers d’homes i dones, des de èpoques prou llunyanes.

Alcoi

Jornada de portes obertes

•El dia 15 de març a les 20:30 hores al Centre Ovidi, Esquerra va celebrar una jornada de portes obertes per a que tots els ciutadans que ho desitjaren pogueren preguntar aspectes del programa electoral o proposar línies d’acció. Esquerra aposta per la participació de tots els ciutadans per a que el projecte d’Esquerra siga un projecte de tots.

Fullet presentació març '07
Alcoi

Presentació del candidat a l'Alcaldia d'Alcoi

Presentació del candidat a l'alcaldia d'Alcoi, JOSEP RAFEL CORTÉS Alcoi Divendres, 16 de Març, ales 20,30h el el Centre OVIDI MONLLOR(Vistabella,8) Intrevindran: Agustí Cerdà,president del grup parlamentari d'Esquerra al Congrés dels Diputats i candidat a la presidència de la Generalitat. Jodi Vayà, secretari d'Organització d'Esquerra-País Valencià i candidat per Alacant a les Corts Valencianes. Josep Rafel Cortés, candidat a l'alcaldia d'Alcoi.

La Ràpita

Esquerra renova el seu projecte per a la Ràpita

Ahir al vespre va tenir lloc al Casal Cultural el Maset de la Ràpita l’acte públic de presentació del candidat a l’alcaldia, Josep Caparrós. La presentació va ser a càrrec del president del Institut Ramon Llull, Josep Bargalló i del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, darrer cap de llista d’ERC a la Ràpita, Lluís Salvadó. Lluís Salvadó va destacar que “la secció local d’Esquerra disposa, avui per avui, amb un planter de gent amb grans condicions i qualitats per tal de liderar un bon projecte per al poble. Josep Caparrós és una persona molt jove —26 anys, pràcticament la mateixa edat que tenia jo quan vaig presentar-me per primer cop cap de llista a la Ràpita— però amb prou experiència i excel·lents capacitats per fer avançar a la Ràpita. He estat exercint durant 11 anys el càrrec de regidor, i crec que també és important provocar relleus i aportar cares noves a la política local. Miguel Alonso porta massa anys en un projecte que s’ha demostrat que està totalment en decadència i no pot aportar la frescor i la vitalitat necessàries per a la Ràpita del futur”.

Alcoi

Míting d'Esquerra al Palau de Congressos de València

•El dia 10 de març es va celebrar el míting d’Esquerra al Palau de Congressos amb la inestimable presència d’Agustí Cerdà, Joan Puigcercós i Josep Lluís Carod Rovira. Com a representants d’Alcoi assistiren el militant més antic, Claudi, i el candidat a l’alcaldia, Josep Rafel Cortés. A l’entrada un grup de l’extrema dreta, junt als de España 2000, i uns quants blavers van intentar sabotejar el míting, però no ho aconseguiren. Tot va transcórrer de meravella. En Carod va estar molt enèrgic i motivador i l’actuació musical va ser molt bona. La interpretació de la Muixaranga va ser el moment més emotiu.

Alcoi

Propostes d'Esquerra a Alcoi

PRESENTACIÓ DELS PROJECTES ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ. 1.OCUPACIÓ. La nostra indústria l’estem perdent, ja siga el tèxtil, el metall…i sembla que ho volen substituir pels serveis, mentre creix el nombre de aturats a les llistes del SERVEF. També els nostres llicenciats i els que acaben la F.P. han d’eixir d’Alcoi, perquè no els podem oferir un mercat de treball on desenvolupar-se: això provoca una feblesa al futur de la nostra indústria. 2.PRIVATIZACIÓ. Augmenten les despeses dels ciutadans al seu dia a dia, i això no ens equipara a tots per igual. A més, moltes d’aquestes privatitzacions ens fan perdre part del nostre patrimoni històric (paratges, aparcaments, geriàtrics, escoles d’interns per disminuïts físics i psíquics). 3.NIVELL SOCIAL I DE BENESTAR. •Patim un gran augment de la violència de gènere, de la quantitat de droga que consumeixen els joves i un intercanvi de sexe per droga per part del jovent femení. Calen unes campanyes informatives i visuals (vídeos), als instituts, associacions de veïns i culturals, a més d’unes xerrades amb persones que hagin patit aquest tipus de problemes.

Alcoi

Plataforma Antipàrquing

•Esquerra es va reunir amb la plataforma antipàrquing el dimecres 7 de març. Es va fer entrega del comunicat que eixí a la premsa en el que es confirma la incorporació d’Esquerra Republicana. Esquerra ha enviat aquest document a la Foia de Castalla i a alguns dels pobles de l’Alcoià i el Comtat, com Benasau…i a banda s’ha compromés a reomplir unes 210 copies d’aquest document.