Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Federació de Lleida

La Llei del cinema vol normalitzar el català als cinemes i enfortir el sector

Segons el conseller, la Llei del cinema té tres àmbits d'actuació, "donar suport al sector del cinema davant la crisi que pateix, enriquir la cultura de Catalunya amb l'accés a pel·lícules que fins ara no arribaven als cinemes i protegir les versions originals i el doblatge en català", explica el conseller. Segons el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, "la llei s'ha aprovat en un moment important i res l'ha pogut aturar". Puigcercós afirma que "Catalunya està en un moment de canvi de tendència en la política del Govern respecte al cinema, posant el català al nivell del castellà als cinemes". Les mesures, ha continuat Puigcercós, "volen protegir el sector deixant de dependre del mercat, creant la demanda i el mercat cultural tenint en compte l'equilibri territorial". Respecte al canvi de política del Govern, Tresserras explica que "la legislatura té continuïtat amb projectes de normalització del país que seguiran, sigui qui sigui que estigui el govern al futur, amb biblioteques, arxius, com ara a través del Consell Nacional Cultural i de les Arts, que organitza la cultura catalana per adaptar-se a la digitalització i la globalització".

Maestrat-Ports

Els carrers de Benicarló es troben molt bruts segons Esquerra-Benicarló

El secretari d’Esquerra a Benicarló, Josep Barberà, ha demanat a les autoritats de Benicarló que intensifiquen els seus esforços per a que la ciutat millore la imatge que ofereix en aquests dies d’estiu, dates en les que reb una notable increment de població i visitants. Barberà ha explicat que 'molts carrers fan pudor, tenen excrements d’animals, taques de greixos i demés elements que en poc o res ajuden a que els nostres visitants s’enduguen una imatge positiva de la localitat'. Segons el dirigent republicà, el casc antic concentra bona part dels problemes que s'anomenen. 'Els contenidors fan molt mala olor, no només al voltant del mercat, sinó a la resta de carrers de municipi, i en aquests dies en els que la calor ofega, l’empresa de neteja s'hauria d'esforçar en fer una baldejada addicional com és la seua obligació', ha exigit Barberà. El secretari local d'Esquerra ha remarcat que 'el servei de neteja suposa un cost molt important per a tots els ciutadans, que mereixen poder passejar sense por a xafar una caguerada de gos i sabent que els impostos que paguen serveixen per a tindre una població bonica'.

ERC Badalona

Festa Major d'Agost

Per la Festa Major d'Agost -els dies 14 i 15-, Badalona viurà les sensacions estivals tant amb els tradicionals espectacles ciutadans com amb d'altres esdeveniments, que enguany, gràcies a la Capitalitat Cultural Catalana, són possibles. Dissabte 14, la Gran Xeringa, la tanda de lluïment, el cercavila i finalment el Castell de focs, seran els protagonistes des de les 20:00. Diumenge 15, les matinades, a les 8 del matí a Baix a Mar. L'ofici a Santa Maria, la ballada de sardanes, activitats infantils, i l'espectacle de foc de les bèsties i els diables, cobriran la resta del programa. I a més, de l'1 al 9 d'agost, el 36è Obert Internacional Ciutat de Badalona d'Escacs, al Centre Cívic de la Salut. Podeu consultar el programa, que resta per completar amb una actuació musical encara per concretar dissabte 14, aquí.

Corbera de Llobregat

L’alcalde compleix el compromís d’apujar les subvencions a les entitats culturals, esportives, educatives i de les urbanitzacions amb un total de 34000 euros més.

En l’aprovació del pressupost de 2010 del passat març, l’alcalde va avançar que s’utilitzaria una subvenció de l’Àrea Metropolitana per apujar les partides de subvencions que s’havien hagut de abaixar els darreres anys per la crisi. Hem prioritzat la funció social i el paper de les entitats d’urbanitzacions, les Ampa, els clubs esportius i les entitats culturals i sense cap cost superior per a l’ajuntament, ja que els diners vénen de fora. “D’aquesta manera, estem aportant més diners ara que l’anterior govern l’any 2005 i en època de crisi, amb diners de fora. Aquesta línia, de millor servei tot i tenir menys diners propis és la que volem continuar”, afirma l’alcalde, Josep Canals Molina.

Corbera de Llobregat

L’Ajuntament aprova inicialment el Pla Director de les Muntanyes del Baix Llobregat

D’aquesta manera, l’ajuntament de Corbera i 15 municipis més de la comarca i de l’Alt Penedès donen resposta a una vella reivindicació de la societat civil. Per a l’alcalde Josep Canals, “aquest és un pla estratègic que fa propostes però no obiga a res.” Aquest programa preveu un total de 28 accions, com per exemple l'aprofitament energètic de biomassa forestal, promoure l'associacionisme dels productors agrícoles per impulsar els productes locals, accions conjuntes de neteja i prevenció d'abocaments i promoure la zona com a destinació turística. “És un projecte a favor del patrimoni natural en general i dels propietaris en particular.”, afirma l’alcalde independentista.

Deltebre

GRAN ÈXIT DE MANIFESTACIÓ!!

Un milió i mig de persones van defensar l’estatut a Barcelona el 10 de juliol, aquesta manifestació no va ser només una defensa a l’estatut, per a molts un canvi cap a la Independència. La representació ebrenca va ser de mes d’un miler de persones, sota el lema “Les Terres de l’Ebre som vegueria”

Roda de premsa del conseller Tresserras i Joan Puigcercós
Federació de Girona

La llei del Cinema evitarà casos com el de Toy Story 3, que no s’estrenarà en 3D en llengua catalana

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, han participat aquest dimarts, en un acte sobre la Llei del Cinema, als cines Arinco, a Palamós, on a més, s’ha projectat gratuïtament la pel•lícula “Viatge màgic a l’Àfrica”. Puigcercós ha destacat que l’aprovació de la Llei del Cinema és el millor missatge que es pot enviar al Tribunal Constitucional després d’emetre la sentència sobre l’Estatut de Catalunya. A més a més, ha dit, “posa el català al seu lloc, en una situació d’igualtat, i a més, equilibra territorialment el territori”. “Aquesta llei representa un canvi de direcció en la política lingüística del nostre país. És una llei valenta”. Per la seva banda, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha afirmat aquest que el fet que la pel•lícula 'Toy Story 3, la gran evasió' no s'estreni en 3D en llengua catalana 'és reflex de la situació de desequilibi actual i un exemple d'allò que no passarà quan la llei entri en vigor'.

Sant Boi de Llobregat

Esquerra es queda sola al Ple Municipal recolzant la IP sobre la Independència i felicitant al voluntariat de Sant Boi decideix!

En el Ple Municipal que va tenir lloc ahir, dilluns 19 de juliol, el Grup Municipal d'Esquerra va presentar, com ja havia anunciat, una moció de suport a la Iniciativa Popular sobre la Independència presentada al Parlament i, en el moment de la presentació de la moció, acceptada a tràmit per la Mesa del Parlament. Tot i estar bloquejada, actualment, la seva tramitació, degut al canvi de vot de CiU i ICV a la Mesa del Parlament, el grup municipal d'Esquerra va mantenir la moció pel fet que "la Mesa del Parlament ha de tornar a parlar sobre el tema, ja que hi va haver defectes de forma en la revocació del primer acord i, a petició d'Esquerra, la Mesa del Parlament n'ha de tornar a parlar". La Moció, a banda de mostrar el suport de l'Ajuntament (en cas que s'hagués aprovat), a la recollida de signatures que s'iniciarà en cas que la IP s'admeti a tràmit, feia una felicitació al voluntariat de Sant Boi decideix, que va organitzar la Consulta sobre la Independència a la nostra ciutat el passat 20 de juny, tot agraint "el seu treball en favor d'una ciutat més activa i cohesionada socialment".

Osona

Prop d'un centenar d'empresaris osonencs participen en un acte amb el Conseller Huguet

En el marc de la campanya Esquerra Compleix, el Conseller Huguet va passar balanç de l'obre de govern i de com encarar el futur en el nou marc econòmic que sorgirà de la crisi. Després de dos anys amb la responsabilitat de la Conselleria de Comerç, Turisme i Consum i de gairebé quatre anys al capdavant de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, el Conseller Josep Huguet va fer una conferència-sopar, titulada Innovació, l’oportunitat de Catalunya, amb empresaris osonencs. És en aquest moments de crisi i d’especials dificultats per a tot el teixit empresarial català, que cal conèixer tota la feina que es fa des del Govern del país, els recursos que s’han posat a l’abast dels petits i mitjans empresaris, i les propostes que té Esquerra per a consolidar en el futur aquest recolzament a les petites i mitjanes empreses, per millorar el futur econòmic de Catalunya, en definitiva. El Conseller va remarcar que la clau per l'economia catalana és la innovació i la recerca, ja que en producció massiva no podrà competir amb les potències emergents, que "ja són emergides", segons Huguet.

Eivissa

Esperança Marí: “La reordenació d’empreses públiques no hauria d’afectar les infraestructures educatives a Eivissa”.

Esperança Marí, diputada al Parlament de les Illes Balears, ha intervingut en el ple de dimarts 20 juliol, en la discussió de la Llei del Sector Públic Instrumental de les Illes Balears. Quan aquesta llei estigui aprovada, el govern de les Illes Balears té la intenció de crear una comissió per racionalitzar les empreses públiques. Una de les previsions és que CAIB Patrimoni, IBISEC i IBAVI acabin formant un únic organismes per gestionar les infraestructures de les Illes Balears. Segons Esperança Marí, "existeix el perill, clarament que el fet que s’acabin fussionant òrgans que ara funcionaven de manera autònoma, pugui tenir una incidència en la realització de les infraestructures educatives a l’illa d’Eivissa”. La diputada eivissenca considera que “ja s’ha anat prou lentament, ja hi ha hagut prou dificultats, com per ara poder tornar a alentir, o fins i tot a aturar les obres, mentre es reorganitzen els ens esmentats”. Marí entén que “la reordenació d’ens del sector públic instrumental, en cap cas, no hauria de comportar retard a les obres de l’institut de sa Serra, a Sant Antroni, o en les del Conservatori d’Eivissa”.

Eivissa

Esperança Marí: “Fa falta fermesa davant Mallorca i unitat d’acció de les forces polítiques d’Eivissa”.

Esperança Marí, diputada al Parlament de les Illes Balears, ha fet una valoració positiva del discurs de Xico Tarrés, president del consell insular d’Eivissa, en el ple corresponent a política insular. Tarrés “ha sabut vendre bé la feina feta, i exposar detalladament els projectes que el consell insular té per al futur”, ha afirmat Marí, que, no obstant això hi ha trobat a faltar “alguna referència al procés de normalització lingüística, element sovint oblidat o passat per alt, i més referència a l’àrea de Cultura”. Pel que fa a la crisi, Marí coincideix amb Tarrés en el fet que “Eivissa se’n surt millor que les altres illes, perquè té una economia més dinàmica”, però manifesta que “encara se’n podria sortir molt millor si comptàssim, per exemple, amb la nostra pròpia promoció turística; esperem que les previsions del president del consell de tenir-ne per a l’any 2011 es facin realitat”. Així mateix, Marí considera que també “s’haurien de millorar substancialment les connexions aèries de l’illa d’Eivissa, que són lluny de ser tan bones com faria falta per al nostre desenvolupament econòmic i per al servei als ciutadans”.

Pere Muñoz
Ebre

El senador Muñoz li ha demanat al Ministre Sebastian que el rebuig unànime al cementiri nuclear hauria de ser suficient per desistir de la candidatura d’Ascó

Aquesta tarda en el Ple del Senat, el senador d’Esquerra dins l’Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz ha interpel·lat al Ministre d’Indústria, Miguel Sebastián sobre quan té previst l’aprovació definitiva sobre la ubicació del cementiri de residus radioactius (MTC) i si pensa abordar abans amb els partits polítics i les CCAA el consens necessari. Muñoz ha dit que ja ha transcorregut el termini de presentació d'al·legacions, ja s’han visitat els vuit municipis candidats i s’han realitzat els tràmits d'avaluació de les candidatures. Per això, segons Muñoz, el procés hauria d'haver finalitzat el passat mes de juny, fet pel qual li ha demanat si l’informe de conclusions estava acabat i quan es faria públic. El senador republicà ha lamentat que el Ministre no hagi contestat aquesta demanda. El que si ha anunciat el Ministre d'Indústria es que el Govern estava disposat a retardar la decisió sobre la ubicació del cementiri de residus nuclears per a arribar a un pacte amb el PP i que s'havia de ubicar amb el màxim consens social i polític, que s'ha de basar en el diàleg i l'acord.

Adelaida Moya
Vilanova i la Geltrú

Adelaida Moya obra un bloc dins d'Esquerra

La candidata a alcaldia en les properes municipals de Vilanova i la Geltrú, Adelaida Moya, obra un bloc personal dins del web d'Esquerra. La mesura vol ser una mostra de proximitat amb la candidata i vol donar l'oportunitat a la ciutadania per llegir els seus articles d'opinió publicats en diferents mitjans de comunicació. En ell també, s'hi trobarà el reflex del nou tarannà polític d'Adelaida Moya i s'hi aniran destapant punts capdals del programa electoral per a les municipals del 2011, un programa amb un projecte marcat per la identitat, l'equilibri i el benestar de la ciutadania. El bloc és el següent: http://blocs.esquerra.cat/adelaida-moya

Ribera d'Ebre

Esquerra tem que el pacte PSOE-PP comporti la ubicació del cementiri nuclear a Ascó sense tenir en compte la voluntat de Catalunya

El senador Pere Múñoz considera que si el Govern de l’Estat decideix ubicar el cementeri nuclear a Ascó, serà una nova agressió contra la sobirania de les institucions democràtiques de Catalunya. Lluís Salvadó demana una vegada més a l’ajuntament d’Ascó que retiri la seva candidatura sinó vol incrementar la fractura social i institucional al territori Aquest matí, Lluís Salvadó, secretari d’Organització d’Esquerra a l’Ebre, i Pere Muñoz, senador d’Esquerra dins l’Entesa Catalana de Progrés, han comparegut en roda de premsa per explicar que demà, el senador Muñoz, interpel·larà el ministre d’Indústria al Senat per tal que informi sobre el calendari previst per fer pública la decisió sobre la ubicació del cementiri de residus nuclears, com també per saber si el Govern espanyol pensa complir la promesa que tindrà en compte la voluntat del territori que hagi presentat candidatura per acollir-lo. En aquest sentit, Muñoz ha fet referència a l’aprovació de mocions contràries a acollir el cementiri de residus nuclears a Catalunya aprovades als ajuntaments, els consells comarcals, les diputacions i el Parlament de Catalunya, i ha advertit que “el Ministeri d’Indústria i el Govern espanyol no pot ubicar l’MTC a Ascó si té en compte aquestes mocions i pretén complir la seva paraula”.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra valora positivament el percentatge de illencs que es declaren independentistes

Esquerra Republicana ha valorat positivament les dades recollides pel darrer baròmetre del CIS, segons les quals un 6,4% dels enquestats es declaren partidaris que l'Estat reconegués a les comunitats la possibilitat de convertir-se en estats independents. Joan Lladó, president del partit republicà, ha manifestat que “tot i que no estam d'acord amb el plantejament de la pregunta, perquè es clarament estatalista, la resposta dels ciutadans es prou satisfactòria”. Les dades del CIS destaquen, aiximateix, que les Baleares i Catalunya són les comunitats on més ciutadans (un 29,3%), sense arribar al nivell de la independència, voldrien més autogovern. Lladó considera simptomàtic que aquests percentatge coincideixen amb els de seguiment televisiu de la selección espanyola als darrers mundials de futbol: Balears fue la tercera comunitat amb menors índex d'audiència. Joan Lladó entén que aquestes xifres són una mostra més de que el procés estatutari, les suposades vies federalistes estan acabades i “la tendència independentista anirà augmentant, com ha passat i passa de cada dia més al Principat”.

Deltebre

79 ANIVERSARI DE LA PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA CATALANA

El 14 d’Abril de 1931 Francesc Macià va proclamar la República Catalana des de el balco de la Generalitat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, una República Catalana que va tindre pocs dies com a tal, ja que per pressions des de Madrid es va haver de rebaixar les nostres aspiracions com a nació lliure per a no perjudicar a la incipient República Espanyola. Des de aquells temps ja han passat 79 anys i des de la Federació de l’Ebre fa ja un grapat d’anys que any rere any i baix el nom de Fraternitat Republicana celebrem la històrica data. Aquest any els companys i companyes de la Ribera d’Ebre i més concretament la secció local de Flix han sigut els que han organitzat els actes del 79 aniversari. El divendres 16 d’Abril, Joan Tarda, diputat d’Esquerra a les Corts Espanyoles va fer una interessant xerrada a Flix sobre els valors del republicanisme a la Catalunya actual, i un cop acabada es va assistir a un sopar on el transcurs d’aquest es van lliurar els guardons de la Fraternitat Republicana a Sergi Saladie, portaveu de la CANC, per la Ribera d'Ebre; a Josep Suñé, ex - alcalde de la Fatarella i líder de la pagesia, per la Terra Alta; a Josep Ferrer, històric republicà de Deltebre, pel Baix Ebre; i a títol pòstum a Ignasi Caballé, de Santa Bàrbara, pel Montsià; Joan Tarda va rebre la distinció a nivell de tot el país.