Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alt Pirineu

ERC DE L'ALT PIRINEU S'OPOSA AMB ROTUNDITAT AL PACTE MAS-ZAPATERO PEL NOU ESTATUT

La Federació Regional d'ERC de l'Alt Pirineu va reunir ahir al Centre Cívic "El Passeig" de la Seu d'Urgell uns 150 militants pirinencs per debatre el posicionament d'Esquerra Republicana de Catalunya en relació al pacte Mas-Zapatero sobre el nou Estatut d'Autonomia de Catalunya i les conseqüències que el text pot tenir pel futur del país. L'assemblea, que s'emmarca en la campanya informativa i de mobilització a favor de l'Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya el passat 30 de setembre, va estar presidida pel Conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Carretero; l'alcalde de la Seu d'Urgell i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Ausàs; i, el President de la Federació Regional d'ERC de l'Alt Pirineu, Jaume Bertran. L'assemblea d'ERC de l'Alt Pirineu va ratificar per unanimitat la posició de la direcció del partit i la militància pirinenca va coincidir en expressar que el pacte Zapatero-Mas és un mal acord per al país, "perquè dilapida la unitat d'acció a favor de l'Estatut, llença per la borda dos anys de treball i esforços dels membres de la ponència parlamentària i fa miques una il.

Alcoi

INTERVENCIÓ DEL DIPUTAT AGUSTÍ CERDÀ A LA COMISSIÓ CONSTITUCIONAL DEL CONGRÉS

El señor CERDÀ ARGENT: Ya he dicho al inicio de esta Comisión que para mi grupo es interesante conocer la magnitud de los acuerdos sustanciales a los que han llegado los dos partidos nacionales, las dos formaciones políticas mayoritarias, pues esa avenencia o desavenencia determinará el curso de esta Comisión y el resultado final. En caso de avenencia habrá una posibilidad y en caso de desavenencia otra. FIN CONSTITUCIONAL TURNO 12 (Continúa el señor Cerdà) Entendíamos que era pertinente, y así vuelvo a reiterarlo, esa primera información que pedíamos a los dos grupos parlamentarios, de manera que al inicio de esta Comisión pudiésemos conocer la posición de ambos grupos y, por tanto, en qué cancha jugamos y a qué jugamos con todo esto. Tengo que dar por buenas las informaciones que nos han llegado después de los acuerdos nocturnos -no soy abogado, pero creo que la nocturnidad es un agravante- a los que se ha llegado entre los dos partidos nacionales. Si es así, y la barrera del cinco sigue vigente en la ley electoral -lo cual saludamos porque es fantástico que no esté en el Estatuto, ya que así tiene un tránsito de reforma menos costoso que el que implicaría la reforma de una ley orgánica-, consideramos que es positivo, pero desde luego no es la rebaja del 3 por ciento que en un momento determinado había prometido.

Alcoi

Esquerra Republicana demana la dimissió de la regidora del PP alcoià Trini Miró

Esquerra Republicana del País Valencià veu amb preocupació les polítiques aplicades per l'Ajuntament d'Alcoi en matèria de cultura, normalització lingüística i també de participació ciutadana, les responsabilitats de les quals recauen en la regidora del Partit Popular d'Alcoi Trini Miró. El pròxim divendres 3 de febrer, amb el concert espectacle "Senzillament (coses de l'Ovidi)" de Toni Xuclà i Jordi Vidal, acaben els actes públics de l'any Ovidi, que durant el 2005 van centrar gran part de les activitats culturals d'Alcoi en homenatge al nostre cantant i actor Ovidi Montllor, 10 anys després de les seues vacances. El Secretari d'Organització d'ERPV, Jordi Vayà, ha criticat l'Ajuntament per la seua actitud sectària en no voler patrocinar aquest homenatge i ha declarat que "els alcoians hem hagut d'assistir perplexos a l'actitud de la regidoria de cultura, que no ha col·laborat amb l'organització d'aquestos actes en homenatge a un fill d'Alcoi, i els ha donat l'esquena sense aportar tan sols una mínima ajuda econòmica".

La Ràpita

Disset mestresses de casa del Montsià difondran la importància del reciclatge mitjançant el 'porta a porta'

L'objectiu principal d'aquest nou projecte és aconseguir arribar a un nivell de comunicació 'a peu de carrer'. Tal com ha explicat la tècnic de Comunicació Ambiental del Consell, Neus Miró, 'el més difícil és arribar directament a les llars, al lloc on s'ha de començar el reciclatge, i aquest cop ho volem intentar amb persones del poble, mestresses de casa'. Així, durant dos mesos, el Consell Comarcal ha seleccionat les disset dones que duran a terme el projecte. El projecte pretén ser eficaç a través dels valors de la proximitat, afectivitat i confiança. El president de la comissió de Medi Ambient de l'ens comarcal, Carles Gonzàlez, ha destacat que 'volem arribar de forma directa als ciutadans a través de la proximitat, que aquestes comunicadores ambientals siguin l'element de transmissió entre l'administració i la societat'. Gonzàlez ha afegit que en temes de residus, molts cops, la gent no sap on adreçar-se: al Consell, a l'Ajuntament, al Consorci. 'Ara, tindrà una persona de referència i de confiança a la qual li podrà fer arribar els seus dubtes', ha manifestat.

La Ràpita

El Ple de la Ràpita aprova per unanimitat la moció d’ERC per fer una consulta popular sobre el parc eòlic marí davant la costa del Delta

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de la Ràpita es felicita perquè finalment s’ha aprovet per unanimitat la moció en què ERC demanava que es fes una consulta popular sobre la ubicació del parc eòlic marí davant la costa del Delta, un projecte que afectaria sobretotn l’economia local pels efectes sobre els sectors turístic i pesquer i també pels efectes sobre el paisatge. Després que l’alcalde de la Ràpita afirmés en altres plens que no es posicionaria sobre els avantatges o els inconvenients de la instal·lació d’aquest macroparc eòlic davant la costa fins que no tingués els informes d’impacte ambiental, ha modificat el seu posicionament i ha acceptat de fer la consulta popular de manera que el seu grup, com tota la resta de grups, va votar favorablement la moció d’ERC. El portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de la Ràpita ha afirmat que «ERC estem contents que la nostra proposta hagi estat finalment aprovada, perquè l’Ajuntament de la Ràpita ha de representar el poble rapitenc i no les opinions ni els interessos dels membres del consistori.

Sant Boi de Llobregat

El Grup Municipal d'ERC tramet una carta a l'empresa Alcampo

Ja fa dies que, si ens disposem a comprar una ampolla de cava a l'Alcampo, ens podem trobar amb un amable rètol que ens indica on podem trobar-ne que no sigui elaborat a Catalunya. No cal dir, que aquest procediment (curiosa estratègia de màrketing) no s'empra en cap cas per a productes d'altres orígens, fet pel qual queda palès el suport d'aquesta empresa al boicot endegat contra el nostre país pels sectors més reaccionaris de la dreta espanyola, així com la seva discriminació cap als productes catalans. Davant del suport mostrat per aquesta empresa al boicot, i més concretament al cava, ERC recorda a Alcampo que part dels seus beneficis s'obtenen als Països Catalans i exigeix respecte cap al poble i la indústria del nostre país.

Sant Boi de Llobregat

L’exposició "IL·LUSIÓ, DESFETA I RESISTÈNCIA, ERC a Sant Boi (1930-1945)", es pot visitar al Casal de Barri L’Olivera fins a principis de gener

Continuant el recorregut itinerant de l’exposició que es va presentar ara fa un any al Casal Joan Sardà, i després d’haver recorregut els barris de Vinyets-Molí Vell i Casablanca; es podrà visitar durant aquest mes de desembre i fins a principis de gener al Casal de Barri de L’Olivera. ERC a Sant Boi ha promogut diverses iniciatives orientades a la recuperació de la memòria històrica, una d’elles ha estat aquesta exposició presentada durant la Fira de la Puríssima de l’any passat: ERC a Sant Boi, Il·lusió, desfeta i resistència (1931-1945). La gran rebuda que va tenir l’exposició (unes 5000 visites), va fer que es continués treballant en aquesta línia. Per tal de facilitar que molta més gent tingués la possibilitat de gaudir dels fragments recuperats de la nostra història, durant aquest any s’ha portat a diferents barris de Sant Boi i a altres pobles de Catalunya. L'exposició consta de 18 plafons amb fotografies i documents de Sant Boi, tot material inèdit cedit per famílies “santboianes” i de la Colònia Guëll, arrel de la tasca de recerca realitzada per la Lourdes Escardivol.

La Ràpita

El Parlament es posiciona contra el projecte de parc eòlic marítim al Delta de l’Ebre gràcies als vots d’ERC

El diputat d’ERC Oriol Amorós, ha explicat que “les Terres de l’Ebre s’han queixat amb raó d’una especialització productiva en el sector energètic i no potser que el territori ebrenc tingui un monocultiu energètic sinó que també s’ha d’explotar la seva gran riquesa natural i paisatgística”. Lluís Martín Santos, secretari d’Imatge i Comunicació de la Federació de l’Ebre d’ERC, ha mostrat la satisfacció de la Federació pel posicionament del Parlament de Catalunya contra el parc eòlic marí del delta de l’Ebre, fet que representa «un cop mortal per a aquest projecte». En aquest sentit, «agraïm molt especialment al Grup parlamentari d’ERC l’esforç que ha fet duent a terme aquest posicionament, tot i que va en contra dels postulats del propi departament competent dins de la Generalitat de Catalunya. Això demostra que per a ERC, la defensa dels interessos dels ciutadans del territori continua sent la principal prioritat de treball». A més, Matín Santos ha volgut evidenciar que «tot i que la Proposició no de Llei ha estat presentada pel PPC, ha estat de manera oportunista, perquè cal tenir en compte que el PP s’ha abstès o s’ha posicionat en contra de la moció proposada per ERC a les Terres de l’Ebre en què es demanava d’incloure el reclau previst en l’àrea de Xarxa Natura 2000, on s’encabia perfectament el macroparc eòlic.

La Ràpita

ERC-La Ràpita demana que el senyor Alonso faci públic el contingut de les converses que ha mantingut amb l'empresa promotora del macroparc eòlic marí

L’alcalde de la Ràpita, en roda de premsa celebrada el 28 de novembre, va manifestar que havia mantingut 4 reunions amb representants de Capital Energy sobre el macroparc eòlic davant les costes del Delta. El grup municipal d’ERC-La Ràpita considera que les conversacions esmentades s’han dut a terme amb secretisme i sense cap tipus de transparència per part del Govern Municipal, ja que en cap moment se n’ha explicat el contingut ni a la població ni als membres de l’oposició. Donada la trascendència del projecte i les afectacions negatives que podria comportar per al futur econòmic del municipi, ERC considera que encara ara és l’hora en què el sr. Alonso ha d’explicar les conclusions de les negociacions mantingudes amb l’empresa als òrgans de debat locals com són les Comissions Informatives i les Juntes de Portaveus. Segons es desprèn de les declaracions del sr. alcalde, l’empresa ha fet ofertes econòmiques a l’Ajuntament que, com a mínim, haurien d’haver estat comunicades als representatns de l’oposició, entre ells ERC.

Sant Boi de Llobregat

Esquerra presenta a l’Olivera el llibre “Els Altres Andalusos”

El Casal l’Olivera va acollir, en un acte organitzat per la secció local d’Esquerra a Sant Boi el passat 24 de novembre i davant més d’una cinquantena d’assistents, la presentació del llibre “Els Altres Andalusos. La qüestió nacional de Catalunya”. En la presentació, el portaveu del grup municipal d’ERC a Sant Boi, Josep Maria Cervelló, va destacar “els valors republicans que emanen del llibre, on el sentiment col·lectiu de ciutadania és un concepte voluntari, en què cadascú decideix a quina comunitat vol pertànyer”. Per la seva banda, els autors Pedro Morón i Lluís Cabrera van fer una forta crítica a la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Cataluña (FECAC) i al seu president Francisco García Prieto en destacar que “Aquesta federació i el seu president s’erigeixen com a representants de tota la ciutadania provinent d’Andalusia que resideix a Catalunya, quan en el fons només tenen legitimitat per representar a les entitats que hi estan associades”.

La Ràpita

Alonso no escolta el poble i defensa els interessos econòmics de les multinacionals

El grup municipal d’ERC es posiciona contrari al parc eòlic marí argumentant que, tot i que està a favor de l’energia eòlica, aquest projecte posa en perill sectors econòmics fonamentals per a La Ràpita. Afecta clarament la pesca, i consideren que el model turístic sostenible al voltant de la Badia dels Alfacs i el Delta de l’Ebre es veuria greument perjudicat per les dimensions i ubicació del parc. A més de les negatives connotacions ecològiques i paisagístiques. ERC està a favor de l’energia eòlica sostenible, no pas de projectes d’aquestes dimensions. Davant les declaracions de Miquel Alonso sobre la ubicació del parc eòlic marí davant la costa de la Ràpita, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament de la Ràpita, Antoni Canicio, ha afirmat amb rotunditat que «Alonso menteix quan afirma que el parc eòlic no tindrà efecte òptic; mireu sinó el parc del Coll de l’Alba, que es veu des de qualsevol indret del Delta». Canicio ha carregat contra Alonso amb una bateria de preguntes amb respostes evidents «com pot, Alonso,,proposar de fer viatges turístics als molinets? Que hi ha viatges turístics a la plataforma petrolífera? Com pot només suposar que crearà llocs de treball a la Ràpita si el Centre d’Energies renovables de Catalunya s’ubicarà a Tarragona? Que vol enganyar el poble perquè vagi a treballar a Tarragona? Alonso no parla de la degradació que suposarà el parc eòlic per als sectors pesquer, comercial i turístic de la Ràpita.

Sant Boi de Llobregat

Presentació del llibre "Els Altres Andalusos"

La secció local de Sant Boi organitza la presentació del llibre Els Altres Andalusos. La qüestió nacional. L'acte que comptarà amb la intervenció de dos dels seus autors, Pedro Moron i Lluís Cabrera es celebrarà el proper dijous 24 de novembre, a les 20:00h. al Casal de L'Olivera. "L'any 1964, Francesc Candel publicava l'emblemàtic llibre Els altres catalans sobre el fenomen de la immigració interior derivat del període de creixement industrial de la postguerra. Després de quaranta-un anys, un grup de catalans d'origen andalús que s'aglutina al voltant de l'associació Els altres andalusos s'ha tornat a qüestionar el paper que ells tenen i el que han de tenir en el futur de Catalunya. Amb aquesta obra, els autors busquen iniciar un nou cicle de reflexió política i ens avisen que, per a ells, la terra natal o heretada, amb reminiscències nostàlgiques o que apunten a recuperar a Catalunya una Andalucía actualment inexistent, ha deixat de ser la qüestió a defensar. Observen que si Catalunya no assoleix els objectius que té -la reforma de l'Estatut i el nou finançament- seran ells els qui hi sortiran perdent perquè correran el risc que l'ideari polític es consagri com a neolerrouxista i Catalunya acabi esdevenint la novena província andalusa.

La Ràpita

La Secció Local d'ERC-La Ràpita demana una consulta popular sobre la instal·lació del parc eòlic marí

El parc eòlic marí que es preveu ubicar davant la costa de la Ràpita té unes mesures de 14 km de llargada per 3 km d’amplada i 130 m d’alçada. L’Ajuntament de la Ràpita es manté ambigu davant unes negociacions que hi ha pendents i que ningú no sap quines són; a més, l’Ajuntament de la Ràpita vol tenir a les mans l’estudi d’impacte ambiental referent a aquest macroparc eòlic per decidir si li dóna suport o no». Així començava el portaveu d’ERC-La Ràpita la seva intervenció en la roda de premsa d’aquesta tarda, i ha continuat dient que «aquest és un símil del PHN, però aleshores ningú no va esperar a tenir cap informe d’impacte ambiental perquè es veia a primer cop d’ull que no podia ser un projecte positiu per al territori de cap de les maneres». Antoni Canicio ha explicat que és per això que demana a l’Ajuntament de la Ràpita, a través d’una moció, que convoqui un referèndum popular perquè la societat rapitenca es posicioni sobre la ubicació del parc eòlic a la costa de la Ràpita, amb una pregunta tan clara com esteu d’acord amb la implantació del parc eòlic davant la costa de la Ràpita? I amb dues úniques respostes possibles: no o sí.

Anoia

ERC Anoia demana més participació comarcal en les infraestructures de residus

L’experiència en matèria d’abocadors al nostre país és força recent, tal com ho són , per tant, les qüestions relacionades amb les mesures de control , vigilància i prevenció dels mateixos .Més per tradició que no pas per llei, les comissions de seguiment dels abocadors- quan han existit- han estat presidides i constituides majoritàriament per les corporacions locals del municipi afectat, creant alhora un greuge comparatiu amb els municipis colindants, que moltes vegades estan tan o més afectats que el propi municipi que acull la instal•lació, i una situació de poca transparència de cara a la ciutadania. En uns moments en els quals s’estan posant en marxa noves infraestructures comarcals de tractament de residus a la comarca de l’Anoia, com poden ser l’ampliació de l’abocador de Castellolí o l’Ecoparc d’Hostalets de Pierola, la Federació Comarcal d’ERC de l’Anoia ha demanat que es constitueixi un òrgan comarcal de seguiment d’aquestes infraestructures , amb la participació dels representants electes dels municipis afectats.

Anoia

ERC-Piera demana un ple extraordinari pel cas de l'esfondrament de la casa de Piera

Un cop sabudes aquestes denúncies, ERC va crear un grup de treball per tal d’aprofundir en el tema, descobrint, entre altres coses, una denúncia explícita dels antics propietaris de la casa esfondrada, datada el maig del 1997, on es demanava a l’Ajuntament que prengués les mesures necessàries per tal d’evitar possibles desgràcies materials i sobretot humanes. Davant a la manca de resposta, a l’octubre del 1998, el mateix propietari, va tornar a demanar a l’Ajuntament l’actuació urgent pels mateixos motius, obtenint com a única resposta el silenci. Després d’algunes investigacions més, han sortit a la llum pública uns estudis realitzats per tècnics municipals els anys 96 i 99 alertant d’un “perill d’enfonsament total molt alt” i demanen explícitament una “protecció de les parets mitgeres” i el sanejament immediat del solar per”amenaça de ruïna total” Davant la gravetat de la situació, el grup municipal d’ERC es veu obligat a demanar un ple extraordinari per sol.

La Ràpita

ERC es reuneix amb el sector pesquer per extreure'n iniciatives parlamentàries

En la roda de premsa d’aquesta tarda hi han intervingut els diputats Joan Puigcercós, president de la Comissió de Medi Ambient al Congrés de Diputats, i Jordi Ramon, diputat al Congrés encarregat dels temes relatius a la pesca. Jordi Ramon ha explicat que «ERC veia problemes dins el sector pesquer pel que fa al cost de producció des de fa temps» i ha exposat les iniciatives que ERC ha dut a terme al Congrés de diputats, entre les quals ha destacat «una moció en què demanàvem un preu fix per al carburant, no superior als 0,30 €/litre, un preu pactat amb el sector que també estem negociant que s’inclogui en els Pressupostos generals de l’Estat en concepte d’ajuts al sector». Després de la reunió amb els presidents de les confraries de pescadors, Jordi Ramon reconeix que «hem descobert que el problema no és només el de la solució per la qual treballàvem, sinó que n’hi ha un altre: el baix cost del producte. Per tant, doncs, ens hem compromès a treballar perquè les polítiques de comercialització del peix siguin adequades i donin al producte un valor afegit que pal·liaria l’alt cost de producció» A més, Jordi Ramon ha explicat que ERC, a Madrid, va accelerar la trobada del sector amb la ministra perquè el sector de la pesca és un dels bàsics i principals de la nostra economia, per la qual cosa «l’ajudarem tant com podrem».

Alcoi

ERPV presenta esmenes als Pressupostos per ajudar els sectors tèxtil i del calcer

Esquerra Republicana, mitjançant el diputat Agustí Cerdà, ha presentat un seguit d'esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat que suposen mesures de suport als sectors del tèxtil-confecció i del calcer, sectors econòmics molt importants al País Valencià i que es troben en crisi degut sobretot a la competència dels països asiàtics. Entre les mesures proposades per ERPV, destaca la creació d'un Fons d'Ajuda a aquests sectors, el qual atorgarà crèdits i ajudes financeres per a la modernització, especialització i innovació dels sectors tèxtils i del calcer. El Fons d'Ajuda proposat per Esquerra servirà per al refinançament actual de l'endeutament de les empreses del sector mitjançant la concessió de crèdits ICO, els quals facilitaran l'adaptació i reconversió en els factors productius d'aquelles empreses que presenten plans de viabilitat o projectes. Així mateix, es crearà una línia especial d'ajudes financeres a la promoció d'inversions relacionades amb l'exportació, internacionalització, innovació i diversificació de nous productes, per tal que les empreses puguen ser més competitives.

La Ràpita

De los Rios enceta la campanya d'ERC-Ebre Nou Estatut i Finançament just per la Catalunya social a la Ràpita

Sergi de los Rios, diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, va fer el primer d’un seguit de trenta actes de què constarà la campanya Nou Estatut i Finançament just per la Catalunya Social a les Terres de l’Ebre. Aquesta campanya va començar el proppassat 21 d’octubre en un acte multitudinari al Palau de Congressos de Montjuïc, a Barcelona, i en total constarà de 350 actes repartits per tot Catalunya. L’acte d’ahir a la Ràpita el va obrir Lluís Salvadó, regidor de l’Ajuntament de la Ràpita, i va incidir que ERC comença una campanya divulgativa, informativa i pedagògica en favor d’un Estatut de Catalunya que ha nascut entre del consens i que representa una victòria per a Catalunya. Així mateix, va voler recordar que «ERC també enceta una campanya social en la qual tothom s’ha d’implicar, perquè Catalunya com a nació hem de donar una visió d’unitat, tal com la van donar els tres polítics que ens van anar a representar a Madrid el dia 2 de novembre».