Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Cebrià de Vallalta

Bona Festa Major!

El proper dijous donàrem el tret de sortida de la Festa Major de Sant Cosme i Sant Demià. És per aquest motiu que la secció local d'Esquerra de Sant Cebrià de Vallalta us desitja que gaudiu al màxim aquests dies. Bona Festa Major!

Anoia

Esquerra va celebrar una assemblea informativa sobre el model de finançament

El passat dilluns 20 de juliol es va celebrar a la seu d’esquerra republicana d’Igualada una assemblea informativa sobre la posició que va adoptar al formació republicana sobre el finançament. En aquesta assemblea en que van assistir un bon nombre de militants i simpatitzants del partit va servir per explicar el posicionament favorable del partit republicà a la proposta financera per part del govern espanyol. Entre els punts que es van destacar de l’acord foren que l’any 2012 es garantien 3855 milions per Catalunya, s’aporten noves eines per fer front a la crisi, que Catalunya rebrà el 278,8% dels nous recursos addicionals enlloc del 16,5 de que rep actualment, etc.

Anoia

Ernest Benach a Igualada

Per celebrar el seu primer aniversari, Anoiadiari.cat va organitzar una conferència a Igualada a càrrec del President del Parlament Ernest Benach, que alhora va participar en el 2n Dinar Networking TICAnoia on parlà de l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i de les eines Web 2.0 al Parlament. Durant la visita de Benach a la comarca, i a fi d'interessar-se en l'impacte de la crisi al territori, també va aprofitar per visitar les empreses igualadines Curtits Farrés i Sita Mur.

Anoia

ERC Capellades no veu clara la proposta sobre la piscina plantejada per l'equip de govern.

Els representants d’Esquerra, PSC i VdC-CUP hem estat informats per l’actual equip de govern de la proposta d'obertura de la piscina per la temporada d'hivern 2009-2010. Aquesta es basa en obrir només les tardes de 14 a 21h i d'un augment de quasi el 100% de quotes, passant aquestes a ésser només individuals, desapareixent les modalitats de familiars i mantenint-se la diferenciació per edat. La decisió presa sobre els horaris d'obertura no va ser compartida per la resta de forces i es va proposar que com a mínim hi hagués dos matins oberts i compensar-ho obrint més tard les tardes respectives, per tal de cobrir el sector de gent usuària del matí. Aquesta proposta va ser acceptada. Tot i haver acordat uns mínims pel que fa a horaris, no treu que estiguem molt sobtats i en desacord pel que fa a la proposta d'augment de quotes, on aquestes pugen més del 100% respecte a l'anterior temporada. En aquest aspecte esperem arribar a un acord en la propera reunió convocada per al proper dilluns 14 de setembre.

Castellers a Vallbona
Anoia

Éxit de la Diada Nacional a Vallbona

Com en els darrers anys, tots els actes programats per a la Diada Nacional de Catalunya tingueren enguany una gran participació. Ja en la vigília, es feu la ja tradicional cantada d’Havaneres. El dia de la Diada, més d’un centenar de persones pujaren caminant fins a les banderes, on es tornà a aixecar la senyera, tombada a les ventades de gener; l'acte comptà amb la participació del falcons de Vallbona, que delitaren els assistents aixecant un pilar de quatre. Ja a l’hora de dinar un centenar de persones compartiren taula amb la ja també tradicional botifarrada, i a mitja tarda es feu l’entrega de premis del Concurs de Fotografia ‘La foto de l’estiu’, resultant-ne guanyadora una imatge de Noruega, d'Isabel López i Joan Marofà. Finalment, s’inaugurà la nova zona d’esbarjo del Carol, amb la participació d’unes tres-centes persones.

Anoia

Bellprat rendeix homenatge a Nativitat Yarza

El proper dissabte 19 de setembre, l’Ajuntament de Bellprat i l’Institut Català de les Dones rendiran homenatge a la senyora Nativitat Yarza Planas, en commemoració al 75è aniversari del nomenament de la que fou primera alcaldessa de Catalunya i de l’Estat espanyol en època de la República. L’acte comptarà amb la presència del Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, el senyor Ernest Benach i Planas, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva Masoliver, així com alcaldesses d’arreu de Catalunya i altres autoritats. Dins les diverses activitats programades podrem gaudir d'una audició de sardanes, de la trobada de Gegantes de l'Anoia, de la primera exhibició de les Castelleres dels Castellers de Vilafranca i de la conferència a càrrec de la historiadora Isabel Segura Soriano; en finalitzar hi haurà aperitiu per a tots els assistents. Ús hi esperem!

Anoia

Pas endavant a Castellfollit de Riubregós

Des del dia d’ahir, el nostre país compta amb un municipi més favorable a una propera consulta popular envers la independència. De forma pionera a l’Anoia, l’Ajuntament de Castellfollit de Riubregós reunit en sessió plenària, va votar afirmativament la moció presentada per la regidora d’ERC Lourdes Oliveres amb l’objectiu de donar suport a una eventual iniciativa cívica i social partidària de la realització d’una consulta per la independència de Catalunya. Satisfeta per haver aconseguit la complicitat i unitat de la majoria de les forces polítiques del consistori, Lourdes Oliveres animava a la resta de pobles de la comarca i del Principat a efectuar aquest primer pas per l’autodeterminació del poble català.

esquerda
Federació de Lleida

ESQUERDA DEMANA QUE LES FESTES AMB MALTRACTAMENT ANIMAL DEIXIN DE SER ‘D'INTERÈS TURÍSTIC NACIONAL’

El senador per Lleida d’Esquerra, Josep Maria Esquerda, portaveu del grup en la Comissió d'Indústria, Comerç i Turisme, defensarà dimecres que ve al Ple del Senat, una moció en la qual es demana una modificació de l'Ordre ITC/2006, del 3 de maig, per a què totes les festes considerades “d'Interès Turístic Nacional” i “d'Interès Turístic Internacional”, declarades amb anterioritat de la seva entrada en vigor, compleixin també el requisit d'aquesta Ordre, amb la prohibició d'actes que comportin maltractament animal o a persones. L'objecte de la moció és que es revisi de nou el reconeixement “d'Interès Turístic Nacional” de les festes declarades a partir de l'Ordre Ministerial de 1979 amb la finalitat de deixar sense efecte d’aquesta declaració totes aquelles que concorrin en actes que directa o indirectament es maltractin animals o persones. L’any 2006, es va regular la declaració d'Interès Turístic Nacional i Internacional. En aquesta Ordre del 3 de maig s’estableix que seran desestimades les sol•licituds de festes que incloguin maltractament animal i, no obstant això, també es reconeix en aquesta declaració totes les festes declarades emparades per l'Ordre Ministerial de 1979, en algunes de les quals es segueix practicant maltractament als animals.

Roses

Repartiment de senyeres per la diada 2009

El diumenge 6 de setembre a la tarda ERC de Roses va instal.lar una parada entre l'Avinguda de Rhode i la Riera Ginjolers per donar senyeres amb motiu de la Diada. D'altra banda també es va vendre material divers. Aquest acte es repetirà cada any per tal de col.laborar a que per la Diada Nacional hi hagi el major nombre de senyeres i estelades penjades als balcons de Roses.

Sant Cebrià de Vallalta

Ara és l’hora de la independència

Avui molts cebrianencs hem anat a Arenys de Munt a donar suport a la consulta popular per la independència, uns érem d’Esquerra, d’altres no, però ens unia el desig que aquesta consulta un dia esdevingués un referèndum vinculant amb una majoria per proclamar la independència de Catalunya, esdevenir un nou estat. Joan Puigcercós acompanyat per l’Oriol Jonqueres Diputat al Parlament Europeu, l’Anna Simó portaveu d’Esquerra al Parlament de Catalunya, i els diputats Pere Aragonès, Uriel Bertran i Joan Tardà, entre altres diputats i membres del Consell Executiu han estat presents a la festa democràtica d’avui donant recolzament als veïns d’Arenys de Munt, parafrasejant a en JFK Kennedy, avui tots som Arenys de Munt. N’hi han que defensen un entente cordiale en forma de federalisme entre l’estat espanyol i Catalunya, n’hi han que defensen el dret a decidir sense fer servir la paraula independència, no fos cas que els acusessin d’independentistes. Esquerra assumeix la independència de Catalunya com a objectiu polític, mentre estem fent avenços en l’autogovern, hem de continuar fent proselitisme de la independència de Catalunya.

ERC Piera

ERC-PIERA PARTICIPA EN L’OFRENA FLORAL AL MONUMENT A RAFAEL CASANOVA AL PARC DE GALL MULLAT

Divendres 11 de setembre, Diada de Catalunya, ERC-Piera ha participat en l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova. Jordi Madrid, alcalde de Piera, juntament amb els regidors i militants d’ERC han realitzat l’ofrena al nou monument. L’acte organitzat per l’ajuntament de Piera s’ha realitzat al parc de Gall Mullat, on s’ha inaugurat el nou monument a Rafael Casanova. També s’ha hissat una senyera que romandrà durant tot l’any. En l’acte, els Falcons de Piera han realitzat unes figures mentre s’hissava la senyera i es cantava l’himne dels Segadors. Tot seguit s’ha fet l’ofrena, primer per part del consistori, i a continuació, els partits polítics i les associacions de Piera.   

Onze de Setembre a Roda de Berà

AHIR A LA PLAÇA Com cada any l’Onze de Setembre vam anar a fer l’ofrena floral a la plaça Lluís Companys, volíem commemorar la caiguda de Barcelona el 1714 després de mesos de setge i recordar aquells que van donar la seva vida per defensar-la. Va ser un acte senzill i al meu parer poc emotiu. Malgrat tot no vaig poder deixar de pensar en aquells herois que van defensar les llibertats de Catalunya i en aquells altres que ho han fet durant aquest gairebé 300 anys i que han mort amb l’esperança que algun dia Catalunya tornarà a ser “rica i plena”. A la vida és necessari saber diferenciar entre els problemes urgents i els problemes importants i vaig marxar de la plaça amb la ferma convicció que construir un Estat propi ha de ser una prioritat important per tots aquells que estimem Catalunya i, per això, és necessari la unitat de tots els catalans i les catalanes, com ho van fer els nostres avantpassats aquell onze de setembre. Aureli Rubio ERC Roda de Berà

Sant Cebrià de Vallalta

DIADA DE CATALUNYA

11.09.2009 | 12:00 | Plaça ONZE de setembre | Sant Cebrià de Vallalta Ofrena floral al monument ONZE de setembre de 1714 | Diada de Catalunya 11.09.2009 | 17:00 | Plaça Urquinaona | Barcelona Manifestació nacional | Els amics d'Esquerra de Sant Cebrià de Vallalta junts a la manifestació de Barcelona.

Anoia

Esquerra portarà al proper Ple d’Igualada la proposta del referèndum d’Arenys

Els regidors d’Esquerra a l’Ajuntament d’Igualada presentaran una Moció al proper Ple de l’Ajuntament per tal que el consistori aprovi donar suport a consultes populars sobre la independència com la que es farà a Arenys el proper diumenge dia 13 de setembre. Malgrat que els ajuntaments no poden convocar consultes com aquestes, la moció preveu quina ha de ser la reacció de l’Ajuntament en cas que una entitat la vulgui promoure a la capital de l’Anoia. El contingut de la moció que planteja ERC demana a l’ajuntament igualadí que doni suport a aquesta iniciativa en el cas que es promogui a Igualada i que hi hagi “complicitat amb la societat civil” per part de l’Ajuntament. El text que presenta Esquerra demana: “cal saludar molt positivament iniciatives com la consulta popular per la independència d’Arenys de Munt. Només des de la por a la llibertat es poden entendre les pressions i les amenaces que s’han exercit sobre aquesta, tant per part de grups de caràcter feixista com, i això és encara més greu, des del mateix govern de l’Estat.

Zona d'esbarjo del Carol
Anoia

Vallbona d'Anoia inaugura la zona d'esbarjo del Carol

Aquest proper divendres 11, a les 19 h. i dins dels actes de la Diada Nacional, s’inaugurarà la nova zona d’esbarjo a la zona del Carol. Aquest projecte, finançat per la Diputació de Barcelona, ha tingut un cost total de 114.193 i ha permès crear un nou espai d’esbarjo a la zona del Carol. L’actuació en aquest nou espai, a la vora de l’antic Camí Ral, ha consistit en crear una zona de picnic, crear una petita bassa artificial a la riera del Carol i arranjar-ne els accessos. A més a més, i dins del mateix projecte, s’ha arranjat el camí del Cementiri, delimitant-lo i creant un espai mirador sobre el riu Anoia i la muntanya de Miramar. Amb aquesta actuació es millora el corredor natural que recorre l’antic Camí Ral al seu pas per Vallbona. L’actual equip de govern municipal està treballant amb els ajuntaments de Capellades i La Pobla de Claramunt per crear una via verda que uneixi aquests pobles mitjançant l’antic Camí Ral, i s’han iniciat contactes amb l’Agencia Catalana de l’Aigua perquè autoritzi la construcció d’una passera sobre el riu Anoia.

Pas a nivell d'Igualada
Anoia

Esquerra Anoia felicita al Conseller Nadal per solucionar el pas a nivell i haver assumit la proposta de tramvia a la Conca d’Òdena

Des de la Federació Comarcal d’Esquerra a l’Anoia expressem la felicitació al Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Sr. Joaquim Nadal, pel seu anunci realitzat la setmana passada a Igualada, d’haver pres la decisió per a eliminar el pas a nivell de l’Avinguda de Montserrat d’Igualada, i per haver acordat iniciar els tràmits per a portar a terme la proposta de tramvia a la Conca d’Òdena, tot recordant, al mateix temps, que queda per resoldre la durada del desplaçament en tren d’Igualada a Barcelona. En aquest sentit, la diputada anoienca Marina Llansana ha afirmat que “Esquerra ha empès amb força per tal que el Govern arribés a aquest acord amb els alcaldes. No es podia esperar més, i així ho vam traslladar al director general de Transport Terrestre el passat mes de desembre” . Per la seva part, el president comarcal d’Esquerra i alcalde de Jorba, Josep Maria Palau, ha recordat que “el mes de març del 2007, els set candidats municipals d’Esquerra a la Conca d’Òdena (Joan Torras, Jordi Mercader, Xavier Bermúdez, Carles Casanova, Josep Aguilera, Josep Maria Palau i Josep Centelles) ja vam proposar públicament el projecte d’incloure la Conca d’Òdena dins en el Pla de tramvies de la Generalitat de Catalunya i vam fer una proposta concreta de línies i traçats.

Federació de Lleida

Puigcercós visita a Victor Torres a Lleida

Torres, qui a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1980 i de 1984 fou elegit diputat per al Parlament de Catalunya, i posteriorment designat com a senador a Madrid el 1980 i el 1982, s’ha mostrat molt il•lusionat amb la visita del President d’ERC, a qui li ha demanat que continuï treballant per l’autodeterminació del poble català, “hi ha molta feina a fer, però tal i com ho estàs fent, hem de continuar lluitant fort per assolir el nostre gran objectiu, una Catalunya lliure i independent”. Víctor Torres, de 94 anys, és fill d’Humbert Torres, i germà del poeta Màrius Torres. Fou membre de la Joventut Republicana de Lleida, fundada pel seu pare el 1915, i milità a ERC des de la seva fundació el 1931. El 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Federació de Lleida

Puigcercós: “L’estat espanyol persegueix a les idees i les persones que no defensen un estat de nacionalisme espanyol”

Joan Puigcercós, president d‘Esquerra Republicana de Catalunya ha expressat avui el seu rebuig a la decisió del jutjat contenciós de Barcelona i de l’advocacia de l’estat de suspendre el referèndum popular d’autodeterminació, que es volia celebrar a Arenys de munt. “la justícia espanyola i el govern espanyol posen d’exemple el País Basc, degut a la violència i assassinats, i en això es basen per il•legalitzar partits, manifestacions i consultes; però resulta que a Catalunya de violència no n’hi ha, almenys per part de d’independentisme, aquí el problema és pensar diferent, defensar una Catalunya independent, i un estat independent, això és el que es punible per part de l’estat, i estan demostrant que aquí no es persegueix la violència, es persegueixen idees i a les persones que no defensem un estat de nacionalisme espanyol excloent”. Puigcercós ha fet aquestes declaracions avui a Aitona, on ha assistit a la Paella popular de la localitat, acompanyat per Pau Blanco, l’alcalde del poble, Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida i Carmel Mòdol i Maria Àngels Cabasés, diputats d’ERC.