Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alboraia

Esquerra-Alboraia estrena nova web

Esquerra Alboraia estrena el nou web emmarcat dintre de les renovacions que el partit està duguent a terme en la seua presència a la xarxa. Amb aquest web, la secció local és col·loca  al capdavant de la revolució tecnològica en la política del nostre poble. El web d'Esquerra-Alboraia és converteix en una web 2.0 que integra perfectament videos del youtube així com les principals xarxes socials com Facebook, Delicious, etc.. D'aquesta manera,el nucli local republicà revoluciona la política del municipi introduint la Política 2.0 a Alboraia. Segons declaracions del president local, Carles Onsurbe "La voluntat d'Esquerra en aquest sentit (renovació del web local) és la de fomentar la participació de la ciutadania en tots els àmbits de la política municipal, i la xarxa n'és el millor exemple" Segons el dirigent republicà "El salt d'Esquerra-Alboraia a la Política 2.0 és una gran notícia per al poble d'Alboraia que esperem que traga el màxim profit de la iniciativa aprofitant les eines que Esquerra posa al seu abast".

Cartell del FESMAL
Alboraia

FESMAL presenta a l'ajuntament un escrit amb les queixes referents a les festes majors

La Coordinadora de Festes Majors Autogestionades d'Alboraia (FESMAL) va presentar el passat 28 de Juliol per Registre d'Entrada de l'ajuntament, un escrit amb una serie de propostes i queixes referents a les passades festes majors. FESMAL considera que després de l'experiència viscuda enguany, és necessari millorar el desenvolupament de les festes a la Zona Jove el proper any. La Coordinadora de festes denuncia les constants agressions que patien els assistents a les festes, i que segons denuncien "sempre s'iniciaven al mateix lloc" així com la passivitat de la policia davant d'aquests fets. També denuncien tant la manca de llum als serveis com de vigilància d'aquestos, així com tota una serie de mancances que podeu consultar al document adjunt. FESMAL està integrat per les associacions: Dimonis de l'Avern, Llaurant Cultura, Alboraia per la Cultura, Espai de Circ, i l'Associació d'Amistat amb Cuba "José Martí". (Podeu trobar el document baix a la dreta a "Documents relacionats")

Carles Onsurbe
Alboraia

Esquerra-Alboraia reivindica la importància de la figura del llaurador en la protecció de l'Horta

La secció local d'Esquerra a Alboraia ha reiterat hui el seu compromís amb la protecció de l'horta d'Alboraia, fent especial menció a la importància de la figura del llaurador com element clau en la preservació d'aquest paratge. Tal i com ha explicat Carles Onsurbe, president d'Esquerra-Alboraia, 'el més important es entendre que sense els llauradors l'horta no existeix, per tant, s'ha de garantir la viabilitat econòmica del treball als nostres camps'. Segons Onsurbe, 'han d'incrementar-se les inversions en l'horta, a través de subvencions però també amb un canvi en les polítiques de comerç internacional. En lloc de treballar en deslocalitzar la producció, portant-la a altres països, que es el que ara per ara fa la Generalitat, cal garantir les vendes del producte valencià als mercats europeus'. Per això, diu Onsurbe, 'apostem per l'agricultura ecològica, el producte de qualitat com a marca diferencial'. Un altra de les amenaces sobre l'horta d'Alboraia és la construcció d'infraestructures com l'AVE o la carretera CV-300, les quals la travessaran.

logo Esquerra
ERC Badalona

La web d'Esquerra renova la seva imatge

Tal i com indica la data de la darrera notícia publicada al web, el departament d'informàtica d'Esquerra Republicana ha estat treballant durant el mes d'agost en la nova versió de la pàgina web, que presenta un disseny molt més modern, addició d'àudios, vídeos... però sobretot implica un salt enorme en quant a la seva gestora, que l'ha posada ben bé al dia. A partir d'ara es podrà tornar a seguir amb tranquil·litat tota l'actualitat del nostre partit ara que comença el nou curs polític amb le spiles ben carregades i el mateix desig de llibertat. Pel que fa a l'actualitat anterior, a la part baixa del web encara es podrà consultar el web antic on resten les notícies dels darrers anys. També hi haurà accés a tota la xarxa republicana de blocs, JERC... Esperem que disfruteu aquesta nova versió!

El president d'Esquerra, Joan Lladó
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra denuncia la manca de voluntat del Govern per crear la policia autonòmica

Esquerra Republicana denuncia la manca de voluntat del govern Antich i dels seus socis parlamentaria per dur endavant el procés de creació d'una policia autonòmica, tot i ser un acord polític i un mandat recollit a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears. El president del partit republicà, Joan Lladó, ha posat de manifest que "precisament durant els mesos d'estiu, l'increment de forces de seguretat espanyoles –d'altra banda, amb intencions merament propagandístiques, per fer veure que la família reial està ben protegida– fa més evident la necessitat d'una policia més pròxima a la cultura, al poble al qual ha de servir." Joan Lladó lamenta que, iniciat ja el darrer any de la legislatura, no s'hagi avançat gens en un tema que "és un acord polític que es va recollir al pacte de govern de 2007", a més de constituït un dels motius que justificaren l'aprovació d'un nou Estatut d'Autonomia. "L'article 33 de l'Estatut, veig que convé recordar-ho, estableix que és competència del govern de la comunitat l'organització d'un cos de policia propi", insisteix el president republicà.

gola de la riera
Malgrat de Mar

Pla d’actuacions en el Passeig Marítim, av. Bon Pastor i av. Països Catalans

Fa més d’un any l’equip de govern va encarregar la redacció d’un “Pla d’actuacions en el Passeig Marítim, avda. Bon Pastor i avda. Països Catalans” amb l’objectiu de millorar la imatge actual tan dels espais públics com dels establiments turístics, de restauració i comercials. El document final és una anàlisi de la situació actual, un exhaustiu treball de camp, que arriba a unes conclusions i propostes evidents, reclamades fa anys pel sector turístic i també per algunes formacions polítiques, especialment per ERC. El Pla evidencia la necessitat d’actuacions que han estat ignorades pel PSC-PP durant molts anys: remodelació del Passeig Marítim, obertura en la seva totalitat de l’avinguda Barcelona, donar solució al tram zero de la riera (gola de la riera). Aquest estudi també proposa millorar les dimensions, l’accessibilitat i la imatge dels establiments comercials. El passat Ple d’agost, el grup municipal d’ERC va recriminar a l’Alcaldessa Campoy el poc interès mostrat durant els 19 anys que porta de mandat alhora d’ executar actuacions al sector.

paleta
Amer

L'Ajuntament contracta tres paletes amb un pla d'cupació del SOC

L'acció s'emmarca dins les subvencions per a formació de treballadors a l'atur. Es tracta de treball temporal durant uns mesos per a fer feines per a l'Ajuntament i mentre, seguir un pla de formació. Segons van informar els responsables de l'ajuntament, les contractacions es varen fer des del Consorci Ter-Brugent i els treballadors són d'Anglès, ja que no en varen trobar a Amer.

Alfons Quera
Federació de Girona

Quera: "Costa de creure que no es sancioni Endesa pel mal estat de la xarxa elèctrica"

El diputat d'Esquerra i alcalde d'uns dels municipis afectats per la nevada del 8 del març, Alfons Quera, ha demanat avui que s'apliqui 'la màxima sanció a Endesa no només per qüestions de mala gestió i manca d'informació als municipis, que va ser molt greu, sinó també pel mal estat de la xarxa elèctrica' i ha recordat que arran de la nevada van caure 2.094 suports, 17 línies d'alta tensió van quedar inutilitzades, van fallar 250 línies de mitja tensió i es van produir més de 6000 averies de baixa tensió. Per tot això, ha dit que 'costa de creure que no hi hagi hagut cap element que hagi fallat per la falta de qualitat dels materials de les torres' Quera ha explicat que 'la falta endèmica d'inversió per part de les companyies elèctriques és ben coneguda entre la gent del territori' i ja la va posar de manifest el portaveu del col·legi d'Enginyers de Girona quan apuntava al mal funcionament de les torres perquè “a mesura que s'envelleixen convé renovar-les”.

Taradell

L'estat natural és l'estat propi

Darrerament vivim amb molta satisfacció i il·lusió tots els moviments que s’estan endegant des de la societat civil en pro de la consecució de la sobirania per al nostre país, que finalment ens pugui dur a tenir un estat propi dins la unió europea. Molts de nosaltres creiem que és ben possible arribar a aconseguir aquesta plenitud. De la mateixa manera que hem aconseguit una societat on estan reconegudes i garantides les llibertats individuals, creiem que també ha de passar el mateix amb les llibertats col·lectives, un anhel constant dels catalans des de que ens van ser preses per la força. Molts estem en organitzacions polítiques i civils precisament per poder aconseguir aquestes llibertats. Després d’assolir-les ja podrem centrar-nos en el què vulguem ser: republicans, liberals, anarquistes... De fet no demanem res més del que està recollit a la carta dels drets humans: el dret a decidir dels pobles. I per això quedem astorats quan els partits majoritaris del nostre país es radicalitzen, prenent decisions que van en contra d’aquests drets humans, negant-se a ells mateixos i al poble que representen aquests drets inalienables, com a exercici de democràcia últim, esgrimint que el poble no està madur o que això, al nostre país no li pertoca; tots dos són actes vils, d’hipocresia i autoodi.

barraca Cala Estreta Palamós
Palamós i St. Joan

Cala Estreta, la barraca i l’equip de Govern

Esquerra Palamós i Sant Joan vol mostrar la seva indignació davant el nou reglament que s’ha posat en funcionament avui per la gestió de la barraca de Cala Estreta. El reglament, tot i que ara és de caràcter provisional i experimental no ha estat presentat en cap moment a cap altra força política que no sigui la de govern del Consistori palamosí, ni a la societat, que és la que al cap i a la fi utilitzaran aquest equipament. Una vegada més es demostra el desinterès per incentivar la participació ciutadana en accions que es duen a terme al municipi i en aquest cas concret, encara ho considerem més denigrant, ja que aquest espai, una antiga construcció de pescadors del segle XVI, amb una llarga tradició dels vilatans de Palamós on és habitual fer-hi àpats i festes de germanor, o simplement un refugi dels freds dies d’hivern; s’hagi de decidir de forma unilateral per l’equip de govern qui pot anar-hi, i qui no, i què s’hi pot fer i què no. Malgrat que ara s’estableixi un període de prova on els usuaris i l’Ajuntament podran experimentar el seu funcionament i efectivitat amb la possibilitat de poder-lo modificar abans de la seva aprovació definitiva, el Partit Socialista i Ciutadans de Palamós han abusat del poder atorgat sense buscar consens una vegada més, fet que fa plantejar-se des de l’oposició el paper que juga una part de la població de Palamós, que no van escollir els actuals governants.

NO VULGUIN OCULTAR-SE AMB PARAULES ENGANYOSES DENOMINACIÓ D'ORIGEN “PORT DE CASTELLÓ-ALMASSORA”

ESQUERRA, vol manifestar una vegada més el poc respecte, que es té cap a la població amb les falses veritats. Primer, es va dir que si al passeig dalt o baix, fins que els polítics de torn es van adonar que era més peremptori solucionar el problema de l'aigua en la costa que produir més dany irreparable. Repetim que és el Port de Castelló qui produeix els problemes d'ensorrada que pateix la platja d'Almassora. Per la qual cossa, demanem que es denomini PORT DE CASTELLÓ-ALMASSORA, a qui fins avui tenia el nom de “Puerto de Castellón”, donat la influència que el mateix té al terme d'aquesta població. Mai, i no donen més tornada de rosca, Almassora disposarà d'un litoral digne com es mereix la població tant autòctona com la forana, mentre no se solucioni d'una vegada per sempre l'ampliació/ampliacions del port de Castelló. I en aquests dies, llegim en premsa i observem cada dia sense llegir en premsa, la degradació que s'està duent a terme, i ni PSOE, ni PP, uneixo les dos grups polítics, un el dirigeixen des de Madrid, l'altre dirigit molt bé (sic) des de València, els seus dirigents passen per sobre dels interessos del poble, i aquests no diuen ni “mu” i si ho diuen, no es fan res de cas.

Secretaria de Relacions Municipals

L'ajuntament d'Almassora accepta el tiró d'orelles rebut des de la Sindicatura de Greuges.

El dictamen emes pel Síndic, ha sigut admès pel Consistori Almassorí. Aquest és el punt i final a una llarga història de Censura a la qual ha estat sotmesa tant la població en general com Esquerra en particular. Vora quatre anys d'invertir esforços personals, econòmics i jurídics per part d'aquesta formació política amb l'única finalitat de poder aconseguir que l'ajuntament faciliti còpia de les actes dels plens que es duen a terme. Assumptes públics que tracten els representants públics, amb diners públics, escollits pel poble d'una manera lliure, i que FINS ARA EREN SECRETS vulnerant les lleis i la pròpia Constitució. Per a Esquerra-Almassora, ha sigut una gran victòria, doncs ha deixat clar i patent que no fa falta comptar ni amb grans organitzacions, ni amb mitjans de comunicació ni amb molts diners per a poder treballar per el poble. Únicament fa falta ganes i voluntat. Evidentment ens agradaria ser més forts i tenir representació, doncs així podríem fer més coses benefici del nostre poble, però això no ens desmotiva.

Arenys de Munt

ERC D’ARENYS DE MUNT PRESENTA AL·LEGACIONS A LA PROPOSTA DE CANVIAR LA GESTIÓ DEL SERVEI D’AIGUA POTABLE I CLAVEGUERAM

El passat 13 de juliol de 2010, AM2000 i CiU van aprovar un canvi gestió del servei integral d'aigua potable i clavegueram a Arenys de Munt de manera que es faci de forma indirecta per GUSAM SA a través d’una empresa mixta de nova creació. L’objectiu d’aquesta operació feta a cuita-corrents a final del mandat municipal és intentar gastar per despesa corrent de l’any 2010 el cànon de l’aigua que, segons els estudis econòmics presentats i que des d’ERC qüestionem, se’n podria recaptar del rendiment de l’explotació integral de l’aigua fins al 2035. A la proposta de canviar la gestió del servei d’aigua potable i clavegueram, ERC hi ha presentat al·legacions perquè la proposta està basada en un estudi econòmic que no contempla variables com els costos de personal o l’aplicació del pla director del clavegueram, perquè considerem que l’IVA no pot esdevenir un factor decisiu en les pèrdues o guanys de l’empresa, i perquè GUSAM SA no té capacitat financera sense el suport de l’ajuntament per fer front a inversions per a la gestió integral de l’aigua, la qual cosa sí pot afectar, contràriament al que es diu des del govern, al pressupost municipal.

Entrevista al Diari de Terrasa
Terrassa

Entrevista a Isaac Albert al Diari de Terrassa

Coincidint amb l’alcaldia accidental, el portaveu d’Esquerra i Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Isaac Albert, es entrevistat per la periodista Laura Mangas a l’edició del Diari de Terrassa d’aquest dissabte 14 d’agost. Isaac Albert valora positivament el seu pas per l’Àrea de Serveis Socials, a l’hora que reivindica l’autoria d’Esquerra a la Generalitat en aquest àmbit. Remarca la feina feta des d’Esquerra a l’Ajuntament, per la seva manera diferent de fer política, allunyada de clientelismes, amb transparència i molt propera als ciutadans. Això ha fet que bona part de les reticències que podien haver vers l’independentisme, s’han allunyat gràcies a la eficàcia demostrada en vuit anys de govern a la ciutat.

Bergés, Mitjans
Lleida

El Grup Municipal d’Esquerra proposa un paquet de mesures per a potenciar el mercat dels pagesos del Camí dels Frares i atraure més públic

El Grup Municipal d’ERC a la Paeria proposarà a la propera comissió d’Economia, així com al Consell Rector de Mercats i Consum un paquet de mesures per tal de dinamitzar i potenciar el mercat de fruites i verdures de Camí dels Frares, situat en el recinte del Mercat Central. Arran d’una visita a les instal·lacions el Grup Municipal d’Esquerra ha constatat que cal “un impuls” a aquest mercat “per tal d’atraure més públic i fer-lo més atractiu”. La portaveu i candidata per Esquerra a la Paeria, Montse Bergés, ha anunciat que proposarà la creació d’una marca identitària de productes de la terra perquè actuï com a “pool” d’atracció. “La fruita i la verdura que es ven en aquest mercat és d’altíssima qualitat i molts la voldrien tenir a taula, però des de l’Ajuntament hem de facilitar que aquest producte arribi al ciutadà, no a l’inrevés”. A més a més, el Grup Municipal d’Esquerra també proposarà que s’estudiï la possibilitat de fer compres a través d’internet.

Malgrat de Mar

Les JERC presents a les Barraques de Festa Major.

La secció de les JERC de Malgrat compta novament en aquesta edició amb una barraca on podreu gaudir del servei de bar, entrepans i tota mena de begudes de la Terra. Així doncs us hi esperen a tots i totes a partir de les 21hores i fins al tancament d'aquestes Barraques 2010 a la matinada. Esperem que el temps ens deixi escoltar la música de Takikardia, Abeja Reina i Reincidentes, Grups que conformen el cartell d'avui.