Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alcoi

ERPV es felicita perquè demà el Congrés donarà llum verda als matrimonis homosexuals

Esquerra Republicana es felicita perquè demà tindrà lloc la votació definitiva al Congrés de la llei que reconeixerà el matrimoni entre persones del mateix sexe. El President de la Sectorial de Gais i Lesbianes d'ERPV, Àlex Gisbert, ha declarat que "la llei de matrimoni que s'ha aprovat és de les capdavanteres al món en el reconeixement de les famílies de gais i lesbianes i obeeix als mínims que exigien el projecte de llei proposat per ERPV". Gisbert ha dit també que "Esquerra Republicana va ser la pionera en portar al Congrés, el 2004, la llei de matrimoni i adopció per a gais i lesbianes". El dirigent republicà ha afirmat que "l'impuls d'Esquerra Republicana ha estat fonamental perquè el Govern espanyol reformara el Codi Civil i extenguera el dret al matrimoni a totes les persones". Gisbert, per últim, ha dit que "amb aquesta llei ixen guanyant totes les persones, ja que s'acaba amb una greu discriminació social, i els xiquets, que tindran una família que els cuide, eduque i done afecte".

Torelló

ERC amb els gais, lesbianes i transsexuals

ERC de Torelló s'ha adherit a la declaració pel ple reconeixement dels gais, lesbianes i transsexuals, que encara avui en ple segle XXI és qüestionat per certs sectors de la societat, com es va demostrar en la manifestació realitzada a Madrid setmanes enrere, oposant-se al dret dels gais i les lesbianes al matrimoni i a crear una família, no serien de debò, deien. Els comentaris hi sobren, davant una concepció tant homòfoba de la realitat. Aquí també podríem parlar de l’excels doctor, convidat al Senat pel PP, que pensa que l’homosexualitt es pot tractar mèdicament. Si no concebem la marginació legal i social per motius econòmics o racials tampoc ho fem per l’orientació sexual dels ciutadans. Amb la data en motiu que es fa aquesta declaració hem de recordar també la situació que viuen els gais i lesbianes arreu del món, on en molts llocs són perseguits i represaliats, on es legisla contra l’homosexualitat en llocs tant dispars com Cuba, Aràbia Saudita, Zimbabwe o fins i tot en alguns estats dels EE.

Torelló

ERC-AM Torelló es posiciona contrària a la Vic-Baixàs.

Des d’ERC de Torelló volem mostrar el nostre malestar de com s’ha portat el tema de la interconnexió energètica entre França i l’Estat Espanyol, amb filtracions a la premsa quan encara s’estava discutint en el sí del govern, amb l’objectiu de desgastar políticament a forces que participen del govern. Des de la comarca d’Osona, ERC sempre ha estat contrària a la opció Vic-Baixàs com a qualsevol interconnexió amb França, que convertiria Catalunya en l’espai per on passaria una autopista energètica amb destí a fora de Catalunya i amb origen de les nuclears franceses. Se’ns ha volgut fer creure que Catalunya, i concretament Girona, necessita la interconnexió per abastir-se d’energia. Informes tècnics demostren el contrari i amb la creació de centrals energètiques allà on es necessita més energia (el cas de Girona) pal•liaria les necessitats. Per aquí va la proposta que farà ERC al Congrés espanyol per establir una moratòria de 10 anys per fer una interconnexió amb França.

Torelló

La JERC felicitia el Ple per presentar una moció per la plena ciutadania de les persones immigrades

Des d’ERC estem molt contents que es pugui presentar una moció sobre la plena ciutadania de les persones immigrades al nostre poble, al nostre país. Unes persones que al establir-se a casa nostra, per a nosaltres esdevenen nous veïns, uns més. Aquest procés migratori del sud al nord i de l’est a occident no l’hem de veure com un fet temporal sinó estructural, la majoria d’aquests nous veïns es quedaran per sempre a casa nostra. S’ha de donar resposta a aquest fet des de la realitat i això, com ha dit la Consellera de Benestar i Família, no s’ha fet en països com Holanda o Alemanya, on es pensaven que seria un fet passatger. Davant aquesta realitat hem d’acollir i incloure aquests nous veïns des d’una perspectiva nacional catalana, on tothom hi té cabuda, on tothom pot treballar per millorar el benestar de la seva ciutadania. Hem d’implicar aquests nous veïns en el projecte de país, de llibertat, de benestar, en la vida cívica en els nostres pobles i barris, hem d’implicar-los des d’un punt de vista de normalitat nacional, on el català esdevingui el punt de trobada de tots els homes i dones que viuen a Catalunya.

Torelló

Jordi Casals demana solucions als actes de vandalisme

El portaveu d'ERC-AM ha reclamat solucions als actes de vandalisme que es succeeixen successivament a la zona esportiva de Torelló. Va recordar al regidor de seguretat ciutadana, Enric Zamora, que ja havia advertit dels actes vandàlics en aquests zona i que va demanar un reforç en la vigilància. Zamora havia reconegut que la zona esportiva era una zona sensible.

Torelló

ERC a favor de la municipalització de la Blancaneus i la creació de 90 places noves de 0-3 anys

ERC ja en el seu programa apuntava a la municipalització de la Blancaneus, una llar d’infants que té el seu origen en la cooperativa del barri de Montserrat, que porta molt de temps treballant, no em poques dificultats, per donar un servei tant necessari per cada cop més famílies de Torelló. Amb aquesta municipalització es farà un acte de justícia cap al centre, però també cap a la ciutadania de Torelló, donant, junt amb la creació d’una nova llar d’infants, el resultat de cobrir el total de places de 0-3 anys que marca el nou mapa de llars d’infants elaborat pel Departament d’Educació de la Generalitat, pels anys 2004 al 2008. Per nosaltres, la municipalització de la Blancaneus és una notícia excel•lent i desitjada. En quan a la creació d’una nova llar d’infants que donin cabuda a la resta de places d’escola bressol que ha de tenir Torelló, demanaríem a l’equip de govern que intenti aconseguir un consens per decidir-ne la nova ubicació, que compti amb tos els grups polítics de Torelló ja que és un equipament prou important del que ens n’haurem de fer càrrec totalment de la financiació.

Anoia

Josep-Lluís Carod-Rovira visita l'alta Anoia

La primera activitat, va ser la visita a la fàbrica Gres Català de Calonge de Segarra. Durant la visita, el director de l’empresa va explicar el procés d’elaboració de les rajoles, així com la diversitat de productes que ofereixen. La següent activitat va ser la visita del municipi de Castellfollit de Riubregós, a on l’Alcalde, sr. Xavier Guillen, i els regidors van mostrar les dependències municipals als visitants. Carod va signar el llibre d’honor municipal. Tot seguit va tenir un contacte amb els representants de les entitats de Castellfollit, i tot seguit van visitar l’actual escola municipal així com els terrenys destinats a la nova escola municipal que serà una realitat a finals d’aquest 2005. Després de la visita a Castellfollit, es va realitzar un dinar a Calaf, amb l’assistència d’empresaris de la zona. Durant el dinar, Josep-Lluís Carod-Rovira va posar de relleu la necessitat de disposar d’un nou estatut i un nou finançament per tal de posar en pràctica mesures efectives de suport a la petita i mitjana empresa.

Torelló

ERC es posiciona contrària a la Vic-Baixàs

Joan Puigcercós, en roda de premsa juntament amb càrrecs electes osonencs, ha manifestat el posicionament contrari d'ERC a la Vic-Baixàs i ha anunciat la presentació d'una proposició no de llei al Congrés espanyol que desestimi l’ampliació de capacitat d’interconnexió elèctrica pels Pirineus catalans, fins més enllà del 2015; que prioritzi les accions que suggereixi el Pla de l’Energia de Catalunya per solucionar els problemes de subministrament elèctric de les comarques de Girona i que destini una partida a accions efectives en l’àmbit de les comarques de Girona, per tal de corregir les tendències de consum. A més es demana que s'estimuli la implantació de noves instal•lacions productores d’energia a les comarques gironines. ERC proposa per Girona la construcció de dues centrals de cicle combinat i el reforçament de les línies elèctriques existents.

Torelló

Pere Esteve mor als 62 anys després d'una llarga malaltia

L'exsecretari de l'associació Catalunya 2003 i exconseller de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya, Pere Esteve, ha mort aquest nit als 62 anys com a conseqüència d'una llarga malaltia. Esteve, que va néixer a Tiana (Maresme) l'any 1942, va haver de dimitir el passat mes d'octubre del càrrec de conseller perquè l'estat de salut li impedia assumir-lo amb la dedicació necessària. Pere Esteve era una persona molt estimada per la gent d'ERC de Torelló, doncs més d'una vegada ha fet acte de presència al poble.

Anoia

Carme tindrà una escola nova

Així de contundent fou la delegada territorial d’educació, Carme Arnau en la seva visita a Carme la setmana passada on assistí a una trobada amb regidors i l’alcalde del consistori municipal, la directora de l’escola i la diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya Marina Llansana. Carme Arnau va reiterar la voluntat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya de fer a Carme una escola de nova construcció i d’una línia. Exposà que l’Ajuntament ha de decidir els terrenys on ubicar-la i a partir d’aquí l’administració es posa a treballar en el disseny del projecte i l’adjudicació de l’obra. Per la seva part, l’Ajuntament de Carme ja ha iniciat converses amb propietaris per tal d’adquirir uns terrenys propers a la nova zona esportiva de manera que es podrien utilitzar les instal·lacions en horari escolar. En aquesta trobada també s’exposà la necessitat imperiosa de més espai per al proper curs i la delegada territorial aportà algunes solucions “dignes i econòmiques, ja que el Departament té planificada la construcció de la nova escola i no pot invertir massa diners en la provisionalitat d’un sol curs”.

Torelló

"Veus, la llum s'apaga" és el segon llibre de poesia del torellonenc i membre de les JERC Joan Crosas

El torellonec i membre de les JERC-Vall del Ges, Joan Crosas, acaba de publicar, a Emboscall Editorial, el seu segon llibre de poesia. Es titula "Veus, la llum s'apaga" i inclou un conjunt de poemes que reflexionen sobre la doble personalitat de les persones, analitzant la part positiva i la negativa que té tot ésser humà. Joan Crosas defineix l'estil dels poemes com a poesia filosòfica. El torellonenc ja havia publicat, al 2003, un altre llibre que porta el nom de "Quan el dia i la nit tenen nom". El nou llibre està estructurat en tres parts. En la primera, Crosas explica la seva experiència personal respecte la part bona i la dolenta de la seva personalitat. El segon bloc, està dedicat als pecats capitals i el llibre acaba amb un romanç on hi ha un diàleg entre l'àngel i el dimoni, que popularment es diu que tots portem a dins. (EL ter)

Torelló

Presentació del llibre “Tots els colors de la llengua” a la Vall del Ges

El passat divendres 3 de juny, les JERC Osona, el Ripollès i el Lluçanès vam presentar la campanya “Nous veïns, nous reptes. Per la plena ciutadania de les persones immigrades” a la Vall del Ges davant d’una trentena de persones. L’acte va tenir la col•laboració dels escriptors i periodistes Agustí Danés i Mariona Casas que varen presentar els seu llibre “Tots els colors de la llengua” i de la Asha una noia senegalesa de Torelló que va decidir acollir-se al programa del voluntariat lingüístic. L’acte va començar amb la presentació de la campanya que va anar a càrrec de Jordi Casals, Secretari Regional de Relacions Institucionals de les JERC i regidor a Torelló. Casals va deixar clar que la campanya de les JERC era una campanya ambiciosa. Una campanya que pretén conscienciar a la societat civil de les nostres comarques que la nova immigració no ha de suposar un problema, sinó que s’ha de concebre com una oportunitat, i alhora lluitar contra els discursos xenòfobs d’alguns partits i associacions que volen convèncer a la societat de que els immigrants són la causa dels nostres problemes i una amenaça per la resta.

Anoia

Josep Huguet inaugura la nova secció local d'ERC de Castellolí.

Durant l'acte va intervenir la regidora d'ERC i Presidenta de la secció local, Teresa Pelegrí, la qual va agrair la presència al centenar de veïns presents en l'acte. Va fer un especial agraiment, també a tota la gent que està donant suport al grup municipal d'Alternativa pel Canvi, doncs aquesta activitat és la que ha facilitat la creació d'aquesta nova secció local d'ERC de Castellolí. A continuació va prendre la paraula el President Comarcal Jordi Mercader, que va posar de manifest que ja s'està acostumant a assistir a actes de creació de noves seccions locals a la comarca, doncs feia quatre dies que inaugurava la secció local de Sant Martí de Tous, i aquest és un bon síntoma de la vitalitat d'ERC. També va intervenir en l'acte la diputada Marina Llansana, que va animar als presents a continuar participant de la dinàmica de treball d'aquest veïns, que sota les sigles d'ERC estava fent una gran tasca en favor del municipi, i per tant també del país. Va cloure l'acte el Conseller Josep Huguet, el qual va manifestar l'estat actual de la gestió del govern tripartit, i les propostes de futur que aquest té.

Anoia

Presentació de la secció local d’ERC de Sant Martí de Tous

El passat dijous dia 2 de juny, es va realitzar a Sant Martí de Tous, l’acte de presentació de la secció local d’aquest municipi. Davant d’una quarantena d’assistents, la presidenta d’ERC de Tous Maria Torrents, va explicar les motivacions que els han portat a crear aquesta secció local d’ERC, i va motivar als veïns a col.laborar-hi des del grau de compromís que cadascú vulgui assumir. El president comarcal Jordi Mercader, va posar de manifest, que “la creació d’aquesta secció local és el reflex de la feina que s’està fent a Tous des de fa uns quants anys. El primer pas ja va ser l’obtenció d’un regidor a l’Ajutament ara fa dos anys, i la consolidació d’aquesta feina que s’està fent, ha de ser l’increment de regidors al consistori”. Finalment, la Consellera de Benestar i Família Anna Simó, va agraïr el convit que la gent d’ERC de Tous li va fer per assistir a la presentació, perquè li va recordar molt els seus inicis polítics a ERC, ara va quinze anys.

Torelló

"Nous Veïns, Nous Reptes", el divendres 3 de juny a Torelló.

La campanya de les JERC d'Osona, el Ripollès i el Lluçanès, "Nous Veïns, Nous Reptes. Per la plena ciutdania de les persones immigrades", arriba a Torelló en forma de presentació del llibre "Tots els colors de la llengua" dels periodistes osonencs, Agustí Danés i Mariona Casas. La presentació es farà a Gestiomat, el divendres 3 de juny a 2/4 de 9.

Torelló

Esquerra demana posà fre al vandalisme que pateix reiteradament el camp de futbol

Jordi Casals va demanar que es prenguin mesures per reforçar la seguretat al camp de futbol de la zona esportiva, ja que sovint s'han detectat actes vandàlics, que a més de suposar danys materials també són un perill pels qui practiquen en el camp, doncs parlem, a més de cadires trencades i altres danys, de vidres trencats a la gespa. El portaveu d'ERC va demanar fer un reforç continuat temporalment en la zona esportiva, on el regidor a reconegut que hi ha un nombre creixent d'actes vandàlics.

Torelló

ERC de Torelló demana més control pels estacionament al Casc Antic

En el ple de maig, ERC-AM va demanar més control en els estacionaments al Casc Antic de Torelló, sobretot en llocs sensibles on es posa en perill els peatons, que en principi són els qui tenen prioritat. No és la primera vegada que els republicans demanen coherència en la política sobre els estacionaments al Casc Antic, ja que la senyalització prohibeix l'estacionament i la parada però no s'actua en aquest sentit.

Torelló

ERC demana prendre mesures davant un estiu que es presenta complicat

ERC-AM va emanar a l'equip de govern mesures per afrontar un estiu que es presenta problemàtic, amb previsió de sequeres i restriccions d'aigua. El portaveu 'Esquerra, Jordi Casals, va demanar extremar les mesures de control dels recs i les fonts públiques, que diferents cops hem trobat fonts rajant descontroladament i recs amb pèrdues d'aigua. Casals també va pregar que es faci una campanya de sensibilització a la ciutadania, com a mínim en els edificis municipals.