Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Osona

Lago i Culí a Torelló en la campanya electoral de les JERC Osona

A Torelló, els candidats de les JERC, Gemma Lago i el santperenc Josep Culí, han protagonitzat l’acte de les JERC Osona en aquestes eleccions. Culí ha posat en valor la feina feta de les JERC a Osona, a través de la Secretaria de Joventut, on des del 2003 l’aportació a municipis osonencs per fer politiques de joventut ha augmentat un 1.000%, passant de 26.000€ al 2003 a 270.000€ el 2010, així com la creació de tres Borses Joves d'Habitatge a la comarca i la creació de l'Oficina Jove d'Osona, de serveis a la joventut. Per la seva banda, Gemma Lago ha posat en valor els joves del país, com a protagonistes clau per avançar cap a la independència de Catalunya. La candidata de les JERC ha reclamat el suport per Esquerra en les properes eleccions perquè no hi hagi cap pas enrere en les politiques de suport a l’emancipació juvenil. En l’acte també hi han participat Josep Maria Freixanet, candidat d’Esquerra Osona, Gerard Coca, portaveu nacional de les JERC, Ignasi Bosch, portaveu de les JERC Osona, i Jordi Casals, portaveu del Grup Municipal d’ERC Torelló i responsable de la Secretaria de Joventut a la Catalunya Central.

Arenys de Munt

Gent Valenta pel Maresme

Pere Aragonès, Pineda de Mar. Andreu Francisco, Alella. Blanca Arbell, Canet de Mar. Emma Peiró, Teià; Teresa Forn, Arenys de Munt. Mariona Bosch, Cabrils. Daniel Torras, Premià de Mar. David Pons, St. Vicenç de Montalt.

Josep Maria Rufí
Torroella de Montgrí

Josep Maria Rufí entrevistat a TV Costa Brava

A l'entrevista l'alcalde de Torroella de Montgrí diu que l'ajuntament ha aprovat els pressupostos per al 2011 amb la prudència que la situació econòmica imposa, s'han congelat els impostos i, en matèria d'inversions, s'acabaran d'executar les obres que ja estan iniciades i no se'n començarà cap altra. Pel què fa al debat del desenvolupament de l'Entitat Municipal Descentarlitzada, Josep Maria Rufí considera que s'ha de buscar altres maneres de descentralitzar la gestió del municipi, ja que l'EMD és una figura que ofereix la Generalitat per donar resposta a nuclis de població de 30, 40 habitants, i l'Estartit és un poble de 3.000 habitatnts, turísitic, amb molt de moviment i moltes necessitats. L'entrevista completa al link: http://tvcostabrava.xiptv.cat/video/33680/les-inversions-shan-denglobar-en-tot-el-mandat?a7eca8862593b770ffa28e0532e39562

Vallès Occidental

Sanglas: "El vot útil independentista és el d'ERC"

El secretari de Política Municipal i número 6 a les llistes d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Marc Sanglas, afirma que el vot útil independentista a les eleccions de diumenge és el de la formació republicana ja que és "l'única força independentista amb presència garantida al pròxim Parlament i l'única que garanteix avenços socials i nacionals". El candidat d'Esquerra explica que s'ha de mantenir el treball per aconseguir una majoria social independentista a Catalunya i considera que les eleccions de diumenge són clau en aquest camí cap a la independència que "ja ha començat i és irrreversible". Marc Sanglas indica que de les sis condicions que ERC posa sobre la taula de cara a possibles pactes de futur la principal és la celebració d'un referèndum per la independència. El candidat d'Esquerra remarca que la celebració d'aquesta consulta és possible sense el vistiplau de Madrid si hi ha una majoria política al Parlament. En aquest camí, Sanglas considera que el govern tripartit ha estat una aposta estratègica molt positiva perquè el suport a Montilla ha demostrat que ERC vol una "Catalunya lliure i independent on tothom se senti inclós".

Roses

Arrencada de cartells

Durant la campanya electoral tots els partits polítics pengen els seus cartells, pencartes i bandalores a diferents llocs de les diferents poblacions per tal que els ciutdans puguin escollir la millor opció, segons el seu criteri. La secció local d'Esquerra durant aquesta campanya ha anat a penjar la seva propaganda electoral de forma democràtica sense malmetre el material d'altres formacions que legítimamanet s'han presenat en les eleccions del 28 de novembre del 2010. En la nit del dissabte al diumenge ens vam trobar alguns cartells i algunes pancartes arrecades en contra del nostre dret legítim a donar el màxim d'informació al ciutadà

Federació de Lleida

Esquerra recorrerà davant la junta electoral l’emissió del cara a cara Más – Montilla de demà

Joan Ridao, Secretari General d’Esquerra, ha fet un balanç positiu del debat de Candidats que va emetre Televisió de Catalunya ahir a la nit, ja que segons el secretari va posar en relleu que en aquest país hi ha diferents models de societat i diferents sortides. Ridao però ha lamentat que demà hi hagi un ‘Cara a Cara’ entre el líder de CiU, Artur Mas i el del PSC, José Montilla, ja que segons el secretari, la política catalana no és pot resumir en un mapa bipolar entre dos partits, “la política catalana és molt més rica i més diversa que l’espanyola, és plural entre cinc - sis forces polítiques presents al Parlament”. Per Ridao al debat d’ahir de TV3 és va posar en relleu que CiU i PSC són dos cares de la mateixa moneda, “no hi ha massa diferències entre els dos partits que volen sepultar l’esperit del 10 de juliol, que no volen sentir a parlar de la sentència del Tribunal Constitucional ni de la sortida de la via autonomista”, continua el secretari.

Els candidats al Palau de la Música
Alboraia

Esquerra-Alboraia dóna suport als companys del nord

Dissabte passat Esquerra-Alboraia va donar suport als companys i companyes d'Esquerra Republicana de Catalunya, assistint a l'acte central de la campanya electoral al Palau de la Música Catalana. Amb el títol de “Gent Honesta al Palau” i sota la premissa “d'omplir el Palau i no endur-se res” va tenir lloc el míting central d'Esquerra davant de més de 2000 persones. Amb una notable presència de valencians a les butaques, va ser destacable el discurs en clau de Països Catalans amb nombroses al·lusions al País Valencià. Un acte ple de simbolisme amb alguns punts d'ironia com la cançó 'Lladres' d'Al Tall, interpretada per Quartet. Joan Puigcercós, president d'Esquerra, va fer una crida a la participació i a votar Esquerra, 'si ens estimem aquest país, si estimem la llengua, si estimeu la llibertat i estimeu Catalunya, ajudeu-nos a fer un país més lliure. Ajudeu-nos a seguir avançant com a país'. Segons el candidat republicà, l'èxit d'Esquerra és que 'treballem per la cohesió, un sol poble, un sol país.

Projecte de la Ronda del Maresme
Teià

Esquerra Teià s'oposa a la construcció de la Ronda del Maresme

La construcció de la Ronda del Maresme ha arribat, sobtadament, com la solució defintiva a la mobilitat de la comarca. Una solució teòrica que no respecta els acords previs i que, lluny de millorar-ne la mobilitat, ens aporta greus inconvenients: dèficit de transport públic, impacte mediambiental i continuïtat dels problemes de la N-II. Des d’ERC Teià pensem que, en primer lloc, cal garantir una potent xarxa ferroviària, ampliant-ne les hores de pas i construint bosses d’aparcament prop de les estacions. Una potent xarxa d’autobusos des dels diferents municipis directe cap a Barcelona, així com bosses d’aparcament també a les àrees de l’autopista (amb accés des de tots els municipis), per facilitar la implantació del carril bus. En aquesta situació rebutgem la construcció d’aquesta nova via i ens manifestem contraris la construcció de calçades laterals a la C-32 ràpides, pensades exclusivament com a infraestructura de pas, per prioritzar una via que relligui tots els municipis del Baix Maresme i en millori la connexió i els moviments dels seus ciutadans i ciutadanes.

Sabadell

Esquerra Republicana de Catalunya motivada pel suport al carrer

La secció local d’ERC ha sortit al carrer de nou, aquest cap de setmana ha estat a diferents parades informatives a la ciutat, dissabte a la tarda a la Plaça del Doctor Robert i diumenge al matí a la Plaça del Mercat, amb l’objectiu de donar a conèixer les seves propostes de cara a les properes eleccions de diumenge vinent, tant a nivell nacional, donant a conèixer els 6 compromisos d’ERC per tal de formar govern, encapçalats per la convocatòria d’un referèndum per la independència, i explicant que cal que ERC sigui forta i continuï essent la tercera força política catalana, per davant del PP, per tal de poder continuar avançant cap a la plena llibertat nacional i cap a una societat més justa, equitativa i amb serveis públics de qualitat on els i les ciutadanes siguin això i no clients de l’administració, com advoca la dreta. D’altra banda aquesta presència al carrer ens permet escoltar i conèixer de primera mà quines són les percepcions, les preocupacions i les necessitats dels i les ciutadanes sabadellenques.

ERC Cervelló

QUE LA VIOLÈNCIA NO ENS PRENGUI LA INDEPENDÈNCIA

Coincidint amb el dia internacional per a l’eliminació de la violència masclista, les dones i els homes d'Esquerra i les JERC volem reiterar públicament el nostre compromís en l'eradicació de qualsevol forma de violència envers les dones, i expressem el nostre condol per la mort de les 18 víctimes de violència masclista als Països Catalans aquest 2010. La violència masclista constitueix una greu vulneració dels drets humans fonamentals de les dones. Destrossa vides, famílies i comunitats i és un impediment per al ple desenvolupament econòmic, polític, social i cultural de les persones i les societats. A Catalunya, la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista constitueix un gran pas en l’abordatge d’aquesta problemàtica, atès que ens ha dotat de noves eines i instruments per fer-hi front. Especialment destacable és que el pressupost per a la lluita contra la violència masclista hagi augmentat en un 165% des del 2005. Malgrat tots aquests esforços, cada any seguim veient determinats comportaments i pràctiques intolerables que atempten contra els drets de les dones i reflecteixen la profunditat amb que està arrelat el model social patriarcal.

Acte central Santpedor
Bages

Acte Central del Bages a Santpedor

Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar aquest passat diumenge a Santpedor l’acte central de campanya al Bages amb Josep Huguet, Ernest Benach i Joan Puigcercós. La candidata comarcal i número 4 de la llista per Esquerra, Laura Vilagrà, va enviar, mitjançant una gravació, unes emocionades paraules a les persones que van omplir l’espai reservat al pavelló d’esports. Puigcercós va alertar que el PP pot arribar a ser la tercera força al Parlament i decisiva a l’hora de formar govern o condicionar les polítiques que es portin a terme des de la Generalitat: "Hi ha el perill real que el PP sigui la tercera força, hi ha el perill real que l'esforç que estem fent per superar l'atzucac de la sentència de l'Estatut converteixi el PP en la força decisiva; sortim al carrer a buscar vot per vot, persona per persona". Puigcercós ha contraposat el que significa el PP al que és ERC: “un partit valent,català i d'esquerres". Ni un pas enrere" ha clamat. El candidat a Esquerra va advertir també que el partit “serà castigat per determinats centres de poder per dir les coses pel seu nom”, i va exclamar, irònic, que “si haguéssim estat responsables del saqueig del palau de la Música o si l’hotel del Palau l’haguéssim projectat nosaltres i no socialistes i convergents, estaríem a l’exili!”.

Gent Valenta
Sant Feliu de Guíxols

Gent Valenta: Gent d'Esquerra

Hem sentit moltes crítiques a Esquerra durant aquests anys que hem estat al Govern: titulars de diaris que menyspreaven la feina feta, gent que criticava la poca ambició en temes nacionals i la incapacitat per gestionar la crisi. El poders fàctics, aquells que fan negoci de la Catalunya dependent, no ens ho han posat gens fàcil. Ni ho faran mai. Amb Esquerra al Govern, Catalunya ha avançat més que mai. Gràcies a Esquerra Republicana, a més, la independència de Catalunya ha deixat de ser un tabú, com quedar palès a la manifestació del 10 de juliol, després de la sentència del Tribunal Costitucional. Aquesta feina ben feta ha estat possible, en gran part, gràcies a l’esforç de tots vosaltres. Les crítiques rebudes no ens ho han posat fàcil. Però la realitat és que amb 21 diputats mai ningú com Esquerra havia fet tant com hem fet nosaltres per aquest país. Per això, les eleccions del 28 de novembre són tan importants. Esquerra hem de ser decisius per seguir avançant cap una Catalunya nacionalment lliure i socialment justa.

Joan Tardà i Gemma Lago, junt a Isaac Albert, en el decurs de l'acte que ha tingut lloc a la UPC
Terrassa

Tardà: “El vot útil independentista és Esquerra”

Gemma Lago, candidata de les Joventuts d'Esquerra al Parlament de Catalunya, i Joan Tardà, diputat d'Esquerra al Congrés, han estat els encarregats de presentar a la UPC de Terrassa les línies bàsiques en matèria de joventut del programa electoral d’Esquerra Gemma Lago ha volgut destacar el canvi de paradigma en polítiques de joventut: de les iniciatives enfocades a l'oci a les mesures per ajudar els joves a dissenyar el seu propi projecte vital. Això s’ha reflectit en mesures que van més enllà dels mandats electorals, com és el cas del Pla Nacional de Joventut. Gemma Lago ha dit que Esquerra lluitarà per aconseguir una major ocupació i de més qualitat per als joves. La candidata de les JERC ha demanat polítiques públiques que afavoreixin la igualtat d'oportunitats, malgrat la magnitud de la crisi i “malgrat l'escull de l'Estat, que ens limita en recursos”. Lago ha exigit el traspàs de la gestió de les beques, més tenint en compte que actualment “els universitaris catalans, que representen el 17% de la població universitària de tot Espanya, només reben el 6% de les seves beques”.

Castelló d'Empúries

Benvinguts

Benvinguts a la pàgina web d'ERC  de Castelló d'Empúries. Del programa electoral que varem presentar per les eleccions municipals de 2007,  hem acomplert el 63 % de les 175 propostes i s'ha assolit tot i governar en coalició de varis partits amb ideologies totalment diferents i sobretot tot i estar en una crisi tant profunda com la que tenim .

Helena Solà i Marc Sanglas, durant la roda de premsa
Cerdanyola del Vallès

Sanglas: "el vot útil independentista és el d'ERC"

El secretari de Política Municipal i número 6 a les llistes d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Marc Sanglas, afirma que el vot útil independentista a les eleccions de diumenge és el de la formació republicana ja que és "l'única força independentista amb presència garantida al pròxim Parlament i l'única que garanteix avenços socials i nacionals". El candidat d'Esquerra explica que s'ha de mantenir el treball per aconseguir una majoria social independentista a Catalunya i considera que les eleccions de diumenge són clau en aquest camí cap a la independència que "ja ha començat i és irrreversible". Marc Sanglas indica que de les sis condicions que ERC posa sobre la taula de cara a possibles pactes de futur la principal és la celebració d'un referèndum per la independència. El candidat d'Esquerra remarca que la celebració d'aquesta consulta és possible sense el vistiplau de Madrid si hi ha una majoria política al Parlament. En aquest camí, Sanglas considera que el govern tripartit ha estat una aposta estratègica molt positiva perquè el suport a Montilla ha demostrat que ERC vol una "Catalunya lliure i independent on tothom se senti inclós".