Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Comitè de Campanya Esquerra Osona
Osona

Esquerra Osona presenta el seu comitè de campanya per les properes eleccions

La federació comarcal d'Esquerra Osona ha presentat el comitè que ha de dirigir la campanya a la comarca a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Jordi Casals serà el cap de campanya i Lluís Argemí el director de campanya. També formen part del comitè el diputat i candidat per Esquerra Osona, Josep Maria Freixanet, el president comarcal Carles Sanuy, el secretari comarcal de Política Parlamentària Jaume Vidal, el candidat de les JERC Josep Culí i els membres de la candidatura dels independentistes osonencs Filo Tió, Núria Sisó i Josep Maria Diéguez. 

La dipuatada anoienca, Marina Llansana
Anoia

La campanya d’ERC, “Gent Valenta”, s’estén per l’Anoia

Anna Simó a Jorba: "ERC ha condicionat l’agenda política del país" En el marc de l’acte d’Esquerra Republicana a Jorba, Anna Simó, número tres d'ERC a les properes eleccions al Parlament, va afirmar que des del govern, Esquerra Republicana ha promogut uns avenços bàsics en la construcció del futur estat català: "hem proposat i liderat Pactes Nacionals com el d'Educació, d'Immigració o de Recerca i Innovació i, a més, hem creat lleis fins ara impensables, com la Llei del Cinema, la Llei de Serveis Socials, la Llei d'Acollida o la Llei de Consultes, la Llei de Consum o l'Oficina Antifrau". Simó també va remarcar que "ERC, amb nomes 21 diputats i el 15% dels vots, ha condicionat l'agenda política del país i ha posat l'independentisme al centre del debat polític". La portaveu d’ERC al Parlament, també manifestà que “Esquerra Republicana continua el camí cap al progrés del país i la independència, qui baixi del tren a la pròxima estació no aportarà cap guany per al futur de Catalunya”.

Marina Llansana
Sant Pere de Riudebitlles

Bona acollida de la conferència de Marina Llansana a Sant Pere de Riudebitlles

El passat dijous 21 d'Octubre la diputada al Parlament de Catalunya Marina Llansana va participar com a conferenciant en la xerrada "Política i Honestedat" que el grup municipal d'Esquerra va organitzar en el marc de les eleccions al Parlament de Catalunya. El tema principal de la conferència, duta amb mestratge per la diputada igualadina va girar al voltant del bon fer en la política així com sobre els últims casos de corrupció que s'han donat a Catalunya i que han afectat greument la moral dels catalans. Casos com el Pretòria o el cas Palau, viscut molt intensament en el Parlament per la Comissió d'Investigació que s'engegà i que ha tret a la llum operacions de finançament il·legal de partits, van ser explicats per la Marina Llansana perquè la gent en conegués més detalls.  Així mateix, la part final de la xerrada va servir perquè alguns dels presents adrecessin preguntes a la diputada d'Esquerra referents a diferents temes de l'actualitat política del moment.

Esperança Marí
Eivissa

Esperança Marí treu al conseller d’Educucació el compromís d’accelerar les obres en infraestructureseducatives al municipio de Vila.

Esperança Marí, diputada eivissenca al Parlament de les Illes Balears, ha participat avui de tarda en el debat amb el conseller d’Educació, Bartomeu Llinàs, a la Comissió d’Educació del Parlament de les Illes Balears, sobre les infraestructures educatives a Eivissa. Marí s’ha congratulat que “un tema tan específic” fos objecte únic del debat a la comissió. Esperança Marí ha afirmat que “l’Educació és i ha de ser prioritària per al govern de les Illes Balears, perquè l’Educació constitueix la base més sòlida per al futur de qualsevol poble”. Segons Marí, “les infraestructures educatives a Eivissa estan en precari, i fa falta millorar-les: millorar les infraestructures educatives és necessari no només per facilitar la tasca educativa, sinó també per millorar la percepció de l’Educació que té la societat Marí ha destacat la ciutat d’Eivissa com a àrea especialment mancada, en aquest aspecte i ha reclamat que comenci quant més aviat millor la construcció de les escoles d’es Pratet i de sa Bodega.

La Collita.23
Ullastrell

PLE OCTUBRE - Dilluns es farà la ratificació del Decret 136-2010 de la Llicència d'obres per l'empresa CVS per instal.lar la PLANTA DE TERRES

Tot i que la circular que ha passat l'Ajuntament referent al Ple Ordinari d'Octubre pel pròxim dilluns 25 a 2/4 de 9, pot sembla d'allò més light, resulta que posa: Punt 5 - Ratificació decret 136-2010: llicència d'obres. Potser hagués estat be detallar que la llicència d'obres és la que ja s'ha donat a LA PLANTA DE TERRES CONTAMINADES! Aquest govern està acostumat a informar sobre el què més li convé però, tal i com diuen "s'atrapa abans a un mentider que un coix" i aquest dijous, tot mirant la diferent informació que entra pel pròxim Ple, hem descobert que el passat 21 de juny es va rebre un Informe que va demanar la Diputació a una empresa externa i on les conclusions no són exactament favorables, tot el contrari. Aquest informe ens desvetlla els mateixos dubtes que teníem i tenim la majoria de veïns d'Ullastrell. D'això no en van dir ni gall ni gallina els 5 membres del Govern, mentre seguien fent ressò que tot era favorable! Aquesta empresa reclamava més informació per poder aclarir dubtes, segons hem pogut saber, se'ls hi va fer arribar però tot i així no van poder solventar-los.

La xarxa social
Sant Andreu

Jornada de Formació i Coordinació de Campanya 2.0

Sentiu a parlar d'eines 2.0 i se us fa una muntanya? Us fa por entrar a les xarxes socials? No sabeu exactament què és el Twitter? Voleu treure més profit de la vostra connexió a internet? Des d'Esquerra Sant Andreu volem que la por o el desconeixement es converteixin en oportunitats per explicar la feina que fem, promoure activitats i informar-nos del món que ens envolta, especialment important ara en època de campanya electoral. Per això us convidem a un curset ràpid i senzill de formació en eines 2.0. el proper dimarts 26 d'octubre. Ens trobem al Casal Lluís Companys introduir-nos a l'activisme 2.0, procurarem fer senzill allò que sembla complex i mostrar les potencialitats d' aquests mitjans i la capacitat d'impactar en el nostre entorn que ens ofereixen. Us convidem, doncs, a assistir-hi i a participar activament en aquesta jornada que se celebrarà el proper dimarts dia 26 a partir de les 19:30 h al Casal Lluís Companys. No us quedeu enrere, us hi esperem!

Sant Andreu

Reunió de militants (25/10): visita de la Presidenta de l'Eixample

Aquest dilluns vinent rebrem, en representació dels i les militants del Casal Pi i Sunyer de l'Eixample, a la seva Presidenta Agnès Rusiñol i en Roger Civit, membre de la seva Executiva. L'objectiu primer de la trobada és conèixer de viva veu les iniciatives que d'altres companys i companyes de la ciutat estan duent a terme als seus barris. I, també, l'actualitat municipal d'aquest districte central, el més poblat, amb barris ben diferenciats i problemàtiques molt diverses. Prèviament hem acollit a Sant Andreu la representació d'altres casals de Barcelona que han aportat la seva experiència valuosíssima i, sobretot, la noció de com totes i tots participem en el progrés d'un projecte comú.  

Imatge del bus que enllaça Teià i El Masnou
Teià

Seguim treballant per aconseguir una línia de bus directe Teià-Barcelona

La lluita d’Esquerra a Teià per aconseguir un autobús directe Teià-Barcelona es remunta ja a l’any 2004, quan l’alcalde de llavors, Andreu Bosch, va liderar la Declaració d’alcaldes del Baix Maresme, coneguda com a Declaració de Teià. Aquest argumentari va servir de plataforma de reivindicació davant del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya de millores i demandes d’inversió en transport públic per carretera. La Declaració de Teià, amb deu municipis adherits, va començar a donar els seus fruits l’any 2007, quan es va signar un acord entre els alcaldes signants de la Declaració i el Departament, on aquest últim es comprometia a fer una inversió econòmica per tal d’eixugar part del dèficit municipal del servei d’autobusos i per finançar millores en el servei. Així les coses, i malgrat les diverses promeses del Departament, el projecte sobre la línia d’autobús que hauria d’enllaçar Teià amb Barcelona, encara és al calaix.

Premià de Dalt

sebastia pujol a interaccio 2010

el regidor va assistir a la xerrada de Roger Bernat , director de teatre , la regidora Ruth Soto , moderava " els nous instruments per a la creació artistica i els nous llenguatges de la cultura " - " la gent és l' espectacle, el teatre sense actors professionals divendres 22 , el reg modera a Efrain Foglia , investigador del GriD de l' UViC ,,, amb " els nous instruments per a la creacio artistica i els nous llenguatges de la cultura" - " xarxes digitals obertes: autopistes autoconfigurables per a l' art i la cultura"

Campanya "Per la Diada, posa una estelada al balcó" de 2009
Valls

Esquerra munta una paradeta per Santa Úrsula

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Valls muntarà demà dissabte una paradeta a la Plaça del Blat, amb motiu de la Festa Major de Santa Úrsula, per repartir material i per posar a la venda estelades. El cap de llista per Tarragona, el diputat Sergi de los Rios,  i també el candidat republicà a l’acaldia de Valls a les properes eleccions municipals de 2011, Jordi Cartanyà, entre d'altres companys, hi seran durant la tarda de dissabte.  D'altra banda, l’endemà diumenge, Sergi de los Rios també es desplaçarà a Valls per assistir, com cada any, a la Diada castellera de Santa Úrsula.

L'Honorable Conseller Josep Huguet conversant amb l'alcaldable republicà, Josep Maria Cervelló
Sant Boi de Llobregat

El Conseller Huguet es reuneix amb comerciants i empresariat de la ciutat

El passat 22 d'octubre, i després d'una visita a indrets d'interès turístic de la nostra ciutat, l'Honorable Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va dinar amb comerciants i empresariat de la ciutat, acompanyat pels regidors d'Esquerra Josep Maria Cervelló i Enric Garcia i el President Local Toni Vélez. En el transcurs del dinar, el regidor republicà Josep Maria Cervelló va recordar que "el comerç local, a peu de carrer, és l'opció de qualitat i proximitat que Esquerra ha defensat sempre i, en conseqüència, consten un seguit de mesures en el Programa d'Actuació Municipal de l'actual govern en la línia de defensar-lo". Per Cervelló, des d'Esquerra "defensem els eixos comercials i l'associacionisme, conscients que els eixos no han aconseguit fer-se més permeables a la trama urbana, ja que la concentració en un sol carrer provoca l'augment dels preus de lloguer, inassumibles per a molts". El regidor d'Esquerra defensà que l'Ajuntament ha de seguir dontant-se de serveis per atendre les necessitats del comerç local i promocionar un urbanisme i un manteniment de l'espai urbà "que incentivi el passeig i l'anar de botigues a Sant Boi, amb aparcaments, zones peatonals, llums al carrer, campanyes de promoció o campanyes d'estalvi de residurs".

Roda de Ter i el Cabrerès

En contra de l’increment de l’Impost de la Contribució (IBI) i fer palès que degut a l’endeutament no es podrà demanar cap tipus de crèdit.

En el Ple de l’Ajuntament de Roda de Ter el Grup Municipal d’Esquerra va votar en contra de les ordenances fiscals per a l’any 2011, ja que aquestes suposaran un increment del 6% del Impost de la Contribució Urbana (IBI). Tot i que la resta d’impostos s’han congelat, aquest impost, el més important, seguirà incrementant-se degut a la revisió del cadastre i dels augments previstos durant 10 anys. L’equip de govern sociovergent ha fet el que l’any passat va demanar Esquerra, baixar el gravamen perquè no afectés tant la revisió cadastral, però tot i rebaixar aquest any el gravamen, la contribució suposarà increments importants. Mesura totalment perjudicial en aquests moments de crisi econòmica. El Grup d’Esquerra va aprofitar per demanar a l’equip de govern que prengui exemple d’altres municipis de la comarca i demani la revisió del valors cadastrals, ja que el valors actuals dels habitatges són molt més baixos que els efectuats a la valoració de l’any 2008.

Sabadell

Esquerra denuncia pressions a les entitats per signar l'anomenada Declaració de Sabadell referent a l'autovia orbita

Des d'Esquerra volem fer les següents consideracions als fets que han anat succeint de d'aleshores. 1. Creiem que l'Anomenada Declaració de Sabadell constitueix un mal ús per part del Govern de la ciutat del Consell de ciutat. 2. Per tal de que la declaració fos de ciutat caldria que tots els partits polítics i les entitats haguéssin pogut tenir un espai de debat i de reflexió conjunt i que fruit d'aquest treball s'hagués arribat als consensos el més amplis possibles. 3. Les al·legacions presentades, són única i exclusivament de l'equip de Govern de l'ajuntament. 4. Denunciem que algunes entitats que formen part d'aquest consell, ens han fet arribar el seu malestar davant la sensació d'estar essent pressionades per tal de que es posicionin favorablement i signin la declaració, a través de correus electrònics reclamant el seu posicionament Urgent i de trucades per part de responsables polítics a representants d'entitats. 5. Denunciem també que l'equip de govern utilitzi recursos públics municipals, servei d'autobus gratuit, per tal d'intentar garantir-se l'èxit en aquesta operació de maquillatge.

Joan Lladó, president d'Esquerra.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra demana a l'Estat els 54 milions previstos per al Campus Internacional de la UIB

Esquerra Republicana ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat, per un import total de 54 milions d'euros destinats a convenis amb la Universitat de les Illes Balears, que permetrien que la institució acadèmica tiri endavant el seu projecte de campus internacional, del qual ahir es va saber que no ha rebut la qualificació de Campus d'Excel·lència Internacional. Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes, ha manifestat que, un cop coneguda la decisió del comité internacional d'experts, “és el moment de recordar que el projecte de pressupostos per a 2011 no inclou un sol euro per a recerca i desenvolupament a les Illes”. El projecte Campus Internacional Pirineus-Mediterrània: Sostenibilitat Turística, Aigua i Investigació Avançada havia estat elaborat per la UIB juntament amb la Universitat de Girona i el CSIC, i tenia el suport del Govern balear, la Generalitat de Catalunya i altres setenta entitats polítiques, científiques i empresarials. La decisió del comité internacional ajornaria com a mínim un any el projecte.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra presenta Natxo Knörr com a candidat a l'alcaldia de Marratxí

Esquerra Republicana ha presentat  en roda de premsa, a la plaça de Sant Marçal, el seu candidat a l'alcaldia de Marratxí, Natxo Knörr i Borràs, històric activista sindical i veïnal, a més de president de la secció local del partit. Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes, fou l'encarregat de glosar la figura del candidat, afirmant que “és un home sobradament preparat i amb una trajectòria de compromís civic acreditada”. El president republicà ha recordat que Knörr, nascut a Tarragona el 1946, és tècnic d'operacions a Aena. Ex tripulant de cabina de passatgers, està casat i té tres fills. És músic i cantautor, ha actuat des de 1971 amb el seu germà Gorka, i tenen una producció de nou discs. Vinculat des d'un bon principi al moviment veïnal, primer al País Basc i després a Marratxí, és des de fa deu anys president de l'associació de veïns de Sant Marçal. Natxo Knörr, per la seva banda, ha esbossat el principis que marcaran el programa electoral d'Esquerra a Marratxí, partint de la base que “volem un ajuntament pensat pels veïns i regit per gent que no es limiti a cobrar dedicació plena per no ser en tot el dia al municipi”.