Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Agramunt

LA DIRECTORA DE LA FIRA PRESENTA LA SEVA DIMISSIÓ

Dimissió com a Directora de la Fira però no renuncia a Regidora de Turisme Finalment, després de més d’un any i mig, l’alcalde d’Agramunt ha convocat novament el Comitè Organitzador de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, tot i que els seus estatuts diuen ben clarament que es duran a terme dues reunions a l’any. Ja hi estem acostumats a que l’Equip de Govern se salti protocols i formalismes, però quan es tracta de prendre decisions importants com el futur que li volem a la nostra Fira cal una mica més de rigor. De fet, tot i que el nom que porta el Comitè li atorga una finalitat organitzativa, l’alcalde ha convertit aquestes reunions en una sessió informativa de les decisions que ell ha pres prèviament. Enguany, tot i que no figurava ni a l’ordre del dia, s’iniciava la sessió amb la dimissió de la regidora Elisabet Vicens com a directora de la Fira, per incompatibilitats professionals, tot i haver-se mantingut en el càrrec més d’un any en situació de letargia.

Onze de Setembre 2006 santa susanna esquerra diada nacional de cataluunya Josep Monreal Josep Campolier participacio ciutadana
Santa Susanna

PER A UN ONZE DE SETEMBRE PARTICIPATIU

La Secció Local d’Esquerra a demanat a l’alcalde de Santa Susanna que "no jugui a les rebaixes" amb l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. ERC durant el passat l’Onze de Setembre del 2009 va recollir signatures per protestar perquè l’alcalde s’ha atorgat el poder polític de rebaixar la proposta que va ser recolzada per regidors, ciutadans i entitats de Santa Susanna. Amb l’èxit del primer acte convocat pels partits d’ERC i del PSC, primer es va aconseguir un compromís de Joan Campolier, i després, de Josep Monreal (ja com a alcalde), per celebrar la Diada Nacional amb un acte participatiu, unitari i amb caràcter institucional. De fet, l’alcalde convergent va donar la seva paraula que s’acordaria amb tots el partits polítics, però el que realment ha fet ha estat monopolitzar-lo per pur tacticisme polític. El president d’ERC, Joaquim Arges, ha dit que «des d’ERC ja fa temps que “se li ha vist el llautó” al cap del consistori municipal».

Ullastrell

COLLITA - JULIOL 2010

Ja tenim La Collita del mes de Juliol!! Clica a la pestanya "Butlletí" per poder-la baixar. Si vols que t'enviem informació per correu electrònic només ens ho has de fer saber a : ullastrell@esquerra.org

Anna Simó
L'Hospitalet de Llobregat

Anna Simó, número 3 a les llistes d'Esquerra a les eleccions al Parlament de Catalunya

Esquerra Republicana va referendar en el Consell Nacional, celebrat el passat dissabte 10 de juliol a la Seu Nacional d'Esquerra, les persones que formaran part de les candidatures a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2010. La llista l'encapçalarà Joan Puigcercós per Barcelona, seguit d'Ernest Benach, Anna Simó, Laura Vilagrà i Oriol Amorós. La candidatura per Girona l'encapçalarà la consellera Carme Capdevila;per Lleida el cap de llista serà Carmel Mòdol i Tarragona tindrà a Sergi de los Rios com a cap de llista. Anna Simó, actual portaveu del Grup Parlamentari d'Esquerra, repeteix la seva presència a les llistes en una posició que li permetrà seguir desenvolupant la seva tasca política al Parlament. La seva candidatura va ser aprovada en el darrer Congrés Comarcal del Baix Llobregat, on va obtenir el recolzament de tota la militància. Anna Simó ha manifestat que “és un orgull poder representar la ciutadania de l'Hospitalet a les properes eleccions al Parlament, on espero poder traslladar els diferents neguits de la ciutat per tal de fer més fàcil la vida i tenir una ciutat que respongui a les necessitats de la ciutadania”.

Sant Feliu de Guíxols

1.500.000 Gràcies: Som una nació i ja hem decidit

El passat dissabte 10 de juliol es va dur a terme a Barcelona la multitudinària manifestació organitzada per Òmnium Cultural sota el lema SOM UNA NACIÓ, VOLEM DECIDIR. Més d’1.500.000 persones ens vam manifestar cívicament pels carrers de Barcelona per reclamar la independència de Catalunya. Després dels continus atacs per part del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, la societat catalana ha decidit que ja n’hi ha prou i que cal superar l’autonomisme, i avançar cap a la independència. Esquerra Guíxols ens vam sumar a la crida feta per Òmnium Cultural i juntament amb la Plataforma Cívica Guíxols Decideix vem participar a la manifestació. 3 autocars plens de ganxones i ganxons ens vem manifestar per la capital catalana. Des d’Esquerra volem agraïr a la societat civil ganxona per col·laborar d’una forma tan enèrgica a la crida a la mobilització, demostrant així que les catalanes i els catalans estem farts del menyspreu continuu de l’Estat Espanyol i que volem decidir el futur del nostre país.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra-Bunyola impedeix que es rebaixin els sous del personal laboral i contractat de l’Ajuntament de Bunyola

L’únic vot d’Esquerra-Bunyola al ple d’ahir de Bunyola va impedir que prosperàs una proposta per rebaixar els sous dels treballadors contractats i laborals de l’Ajuntament, tal com pretenia l’equip de govern. El regidor republicà, Andreu Bujosa, va defensar que “els treballadors no haurien de pagar la crisi econòmica que no han generat ells”, i va instar a cercar “altres fórmules” per compensar la manca d’ingressos. Finalment, els altres grups (PP, PSOE i Independents) es varen abstenir, i gràcies a l’únic vot en contra, d’Esquerra, la proposta no va tirar endavant. Esquerra ja va dir al Consell de Mallorca que és l’estat qui s’ha d’aprimar ja que és qui acumula el dèficit. Els ajuntaments només acumulen un 1% del total del dèficit. Esquerra presentà en el seu moment una bateria de mesures per reduir dèficit que no afecten a qui el pateix, sinó a qui l’ha generat. Així mateix, el ple va aprovar dues propostes més del grup municipal republicà, consensuades entre totes les forces presents: una condenma de la corrupció política, i la moció de la plataforma de càrrecs electes Avançam sobre el dret a decidir de les Illes Balears.

La Vall de Laguar

Butlletí d'Esquerra Laguar

El passat dijous dia 8 de Juliol, es repartia el segon Butlletí Informatiu "Endavant" a La Vall de Laguar. En aquest butlletí es mostra al poble les preocupacions del nostre col.lectiu així com les propostes i exigencies que des d'Esquerra li fem a l'actual equip de govern municipal. El resultat ha segut un butlletí ampli amb diverses propostes, queixes, idees. Aquesta es la finalitat del nostre butlletí, fer arribar la nostra tasca a tota la gent del poble.

Pancarta de Molins de Rei a la manifestació del 10J
Molins de Rei

Esquerra-Molins de Rei felicita als centenars de molinencs que van participar a la gran manifestació

Esquerra-Molins de Rei felicita als centenars de molinencs i molinenques que es van desplaçar en tren o per mitjans propis cap a la gran manifestació convocada per Òmnium Cultural sota el lema "Som una nació. Nosaltres decidim". Esquerra ha fet els darrers dies una gran feina d'informació a la ciutadania sobre la manifestació, posant taules informatives davant de la Seu Local del Carrer Major i, també, s'han repartit més d'un miler de flyers i s'ha repartit el nou butlletí a4vents que s'ha editat especialment per donar suport a la manifestació i mobilitzar als molinencs i molinenques per assistir-hi massivament. Esquerra-Molins de Rei dóna les gràcies a tots i a totes per l'exemple democràtic i cívic amb que s'ha desenvolupat la manifestació i volem recordar que ara la responsabilitat de recollir l'esperit del 10J està a les mans dels partits polítics que a Catalunya i a Madrid han de treballar per començar una nova etapa política a Catalunya. SOM UNA NACIÓ. NOSALTRES DECIDIM

País Valencià

Arranca la quinzena Acampada Jove demà a Montblanc

Demà dijous 15 de juliol a les 12 hores obre les portes la quinzena edició de l'Acampada Jove, el festival político-musical de referència als Països Catalans que acull la vila de Montblanc (Conca de Barberà). L'esdeveniment, organitzat per les JERC, comptarà durant tres dies amb la participació d'una trentena de grups musicals, amb agrupacions de cultura popular i amb activitats formatives i en favor de la consciència social i nacional dels Països Catalans. L'Acampada Jove combina les actuacions dels grups emergents de l'escena musical catalana amb les bandes que han estat protagonistes del festival independentista en diverses ocasions. A l'Espai Independentista, la zona de concerts per exel·lencia, tindran lloc les actuacions de Strombers, la Pegatina, Ojos de Brujo, Los Delinquentes, Orxata Sound System, Els Pets, Skatalà, Dr Calypso, Banda Bassotti o Oprimits, entre d’altres. D'altra banda, l'escenari La Plaça, situat a la Plaça Major de Montblanc, serà l'altaveu dels grups novells guanyadors dels concursos territorials organitzats per les JERC i que competiran en la final del concurs Música Jove.

Breda

De l’exposició de cassoles al Museu de la Ceràmica

Qualsevol turista de cap de setmana que passi pel poble i entri al Centre Cultural Els Forns en sortirà amb els mateixos coneixements sobre la fabricació de ceràmica que tenia abans d’entrar. Malgrat que el local compta amb un forn morú al seu interior, tota explicació es basa en una exposició d’atuells de ceràmica i de les eines per fer-los amb etiquetes amb els seus respectius noms. La secció local d’ERC –Breda té clar que això no pot seguir així. I, tot i que ja ho desenvoluparem al programa electoral en el moment convenient, volem fer cinc cèntims del projecte que tenim en ment ara que hi ha una campanya dirigida a salvar els forns moruns que encara romanen dempeus al poble. Nosaltres, com a formació política, ens hem adherit a la campanya i aprofitem per felicitar als seus membres per l’acte que van organitzar el passat 18 de juny. Tot i això, entenem que no tot és salvable a uns costos raonables i que a vegades és millor fer un projecte més petit, però més potent.

Foto del director territorial d'Acció Social i Ciutadania amb els representants dels ajuntaments, entre ells, Isaac Albert
Terrassa

Terrassa millora les prestacions dels serveis socials bàsics, infància i inclusió social amb el Contracte Programa 2010

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils, Isaac Albert, ha signat avui la renovació del contracte programa entre el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa, que fixa i preveu la responsabilitat en la implementació i prestació de serveis per a la ciutadania de cara l’any 2010, i estableix un increment de les partides que la Generalitat destinarà a Terrassa, especialment als Serveis Socials Bàsics. L’acte de signatura ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal del Maresme, a Mataró, i ha comptat amb la presència de la regidora de Serveis Socials, Mariví Orta. Aquesta és la segona renovació del contracte programa des de la primera signatura de l’acord, l’any 2008, que marcava el full de ruta implementat des de la Generalitat per descentralitzar la prestació de serveis socials i de benestar cap als municipis, per tal de convertir-los en més efectius i propers a la ciutadania. Uns eixos estratègics amb les actuacions previstes, així com uns mecanismes d’avaluació i finançament efectius i eficaços per a una bona gestió dels programes és caracteritzen els objectius d’aquest contracte programa.

Maestrat-Ports

Esquerra-Benicarló reclama al PP que es pague els seus capricis i li exigeix mesures d’estalvi

Des d’Esquerra-Benicarló denunciem la doble vara de mesurar del Partit Popular local pel que fa a l’ús dels fons públics. Un exemple clar són els continguts del pamflet ‘Crònica’, que suposadament es distribueix en molts punts de la població i que molt sovint és deixat –suposem que per part de l’empresa editora- pel terra de portals i botigues. La suposada revista informativa en qüestió no és més que un tebeo d’autobombo dels populars pagats amb diners públics,on s’omet, de manera sistemàtica, qualsevol informació que puga ser negativa per als seus interessos polítics. Recordem alguns titulars: “Domingo: Benicarló avanza hacia el futuro con garantías”, “La fuente de la Plaza de la Constitución luce con todo su esplendor”. També s’obri el butlletí amb informació de l’Oficina Parlamentària del PP com si d’un butlletí intern es tractara i s’aborda com a fets consumats el que tan sols son plànols i suposades inversions del Consell. D’altra banda, amb diners públics es paga la propaganda de l’empresa editora, un diari provincial, a la contraportada.

Camp de Tarragona

Candidatura per Tarragona a les eleccions al Parlament

Esquerra Republicana de Catalunya ja té aprovades les quatre candidatures per demarcació a les eleccions al Parlament de Catalunya 2010. En el cas de Tarragona, és l’única llista que no va rebre cap vot en contra durant el Consell Nacional de dissabte, una excepció que venia precedida d’una altra, ja que l'executiva nacional havia aprovat la candidatura per unanimitat. Els consellers nacionals van refrendar-la per 142 vots a favor, 16 vots en blanc, cap vot en contra i 8 abstencions. Tal com s’havia anunciat, els tres primers llocs són per Sergi de los Rios, Josep Lluís Salvadó i Empar Pont. La candidatura completa és la següent: 1. Sergi de los Rios i Martínez, de Tarragona (diputat i tinent d’alcalde de Promoció econòmica i Projecció exterior) 2. Josep Lluís Salvadó i Tenessa, de la Ràpita (delegat del Govern a l’Ebre) 3. Empar Pont i Albert, de Reus (tinent d’alcalde de Cultura) 4. Sònia Bertomeu i Tomàs, de Deltebre (tinent d’alcalde de Personal, Hisenda, Comunicacions i Medi Ambient) 5.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra troba que el director d’IB3 no pot acceptar la dimissió d’Àlvarez per fer proximitat i no prioritzar la selecció fins a la final

Aquest cap de setmana es va fer pública una circular interna d’IB3-Ràdio que insta a prioritzar les informacions esportives de caire autonòmic per davant de la selecció espanyola, a no ser que arribàs a la final. Aquest fet ha ocasionat pressions al director d’IB3 Ràdio, Víctor Àlvarez, des del nacionalisme mediàtic espanyol i fins i tot des de la mateixa direcció de l’Ens Públic de RTVIB, que han provocat que el periodista hagi presentat la seva dimissió. Des d’Esquerra, el seu president insular, Joan Lladó, ha volgut manifestar que “els criteris periodístics d’Àlvarez s’emmarquen dins el que tipifica el contracte programa que regeix l’actuació de l’ens públic”. Textualment, el punt primer del que es refereix als aspectes de la programació, diu que “el model de programació apostarà per la informació de proximitat, donant la màxima prioritat als continguts d’interès balear, tant pel que fa a l’aspecte informatiu como d’entreteniment i cultural.

Osona

Esquerra encara els propers mesos organitzant 36 actes a Osona

Esquerra Osona va iniciar ja fa uns mesos la campanya Esquerra Compleix, amb l’objectiu de fer conèixer a la ciutadania la feina feta pel partit independentista al govern així com per passar comptes dels compromisos adquiritis, ja fossin en l’àmbit comarcal a l’entorn dels 13 Punts per Osona, o bé, a nivell nacional. És per això que es va obrir un bloc (http://esquerraosonacompliex.blogspot.com) i una pàgina al Facebook per anar comunicant i fer un seguiment de la campanya. Per Osona ja han passat el Conseller Ausàs i el Conseller Huguet per participar en la Setmana de la República i la I Trobada de Quadres Comarcals d’Esquerra, respectivament. Aquest dimarts, davant el monument a Lluís Companys que hi ha a la ciutat de Vic, la raó d'aquesta ubicació la va explicar Josep Maria Freixanet, diputat d'Esquerra: "el país necessita de la dignitat nacional que va tenir el president Companys en moments tant complicats com els que va viure". A partir d’ara, tal com va dir Josep Maria Freixanet en la roda de premsa, “Esquerra Osona intensifica aquesta campanya i ha programat 36 actes a tota la comarca que es faran en 30 municipis osonencs”, els quals seran protagonitzats per membres del govern i de la direcció nacional d’Esquerra, com ara el Conseller Tresserres, el Conseller Ausàs, la portaveu parlamentària Anna Simó, el Director General de Governació Carles Bassaganya, o els osonencs Jordi Serra, Carles Mundó i el mateix diputat Josep Maria Freixanet.