Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Foto del director territorial d'Acció Social i Ciutadania amb els representants dels ajuntaments, entre ells, Isaac Albert
Terrassa

Terrassa millora les prestacions dels serveis socials bàsics, infància i inclusió social amb el Contracte Programa 2010

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils, Isaac Albert, ha signat avui la renovació del contracte programa entre el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa, que fixa i preveu la responsabilitat en la implementació i prestació de serveis per a la ciutadania de cara l’any 2010, i estableix un increment de les partides que la Generalitat destinarà a Terrassa, especialment als Serveis Socials Bàsics. L’acte de signatura ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal del Maresme, a Mataró, i ha comptat amb la presència de la regidora de Serveis Socials, Mariví Orta. Aquesta és la segona renovació del contracte programa des de la primera signatura de l’acord, l’any 2008, que marcava el full de ruta implementat des de la Generalitat per descentralitzar la prestació de serveis socials i de benestar cap als municipis, per tal de convertir-los en més efectius i propers a la ciutadania. Uns eixos estratègics amb les actuacions previstes, així com uns mecanismes d’avaluació i finançament efectius i eficaços per a una bona gestió dels programes és caracteritzen els objectius d’aquest contracte programa.

Maestrat-Ports

Esquerra-Benicarló reclama al PP que es pague els seus capricis i li exigeix mesures d’estalvi

Des d’Esquerra-Benicarló denunciem la doble vara de mesurar del Partit Popular local pel que fa a l’ús dels fons públics. Un exemple clar són els continguts del pamflet ‘Crònica’, que suposadament es distribueix en molts punts de la població i que molt sovint és deixat –suposem que per part de l’empresa editora- pel terra de portals i botigues. La suposada revista informativa en qüestió no és més que un tebeo d’autobombo dels populars pagats amb diners públics,on s’omet, de manera sistemàtica, qualsevol informació que puga ser negativa per als seus interessos polítics. Recordem alguns titulars: “Domingo: Benicarló avanza hacia el futuro con garantías”, “La fuente de la Plaza de la Constitución luce con todo su esplendor”. També s’obri el butlletí amb informació de l’Oficina Parlamentària del PP com si d’un butlletí intern es tractara i s’aborda com a fets consumats el que tan sols son plànols i suposades inversions del Consell. D’altra banda, amb diners públics es paga la propaganda de l’empresa editora, un diari provincial, a la contraportada.

Camp de Tarragona

Candidatura per Tarragona a les eleccions al Parlament

Esquerra Republicana de Catalunya ja té aprovades les quatre candidatures per demarcació a les eleccions al Parlament de Catalunya 2010. En el cas de Tarragona, és l’única llista que no va rebre cap vot en contra durant el Consell Nacional de dissabte, una excepció que venia precedida d’una altra, ja que l'executiva nacional havia aprovat la candidatura per unanimitat. Els consellers nacionals van refrendar-la per 142 vots a favor, 16 vots en blanc, cap vot en contra i 8 abstencions. Tal com s’havia anunciat, els tres primers llocs són per Sergi de los Rios, Josep Lluís Salvadó i Empar Pont. La candidatura completa és la següent: 1. Sergi de los Rios i Martínez, de Tarragona (diputat i tinent d’alcalde de Promoció econòmica i Projecció exterior) 2. Josep Lluís Salvadó i Tenessa, de la Ràpita (delegat del Govern a l’Ebre) 3. Empar Pont i Albert, de Reus (tinent d’alcalde de Cultura) 4. Sònia Bertomeu i Tomàs, de Deltebre (tinent d’alcalde de Personal, Hisenda, Comunicacions i Medi Ambient) 5.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra troba que el director d’IB3 no pot acceptar la dimissió d’Àlvarez per fer proximitat i no prioritzar la selecció fins a la final

Aquest cap de setmana es va fer pública una circular interna d’IB3-Ràdio que insta a prioritzar les informacions esportives de caire autonòmic per davant de la selecció espanyola, a no ser que arribàs a la final. Aquest fet ha ocasionat pressions al director d’IB3 Ràdio, Víctor Àlvarez, des del nacionalisme mediàtic espanyol i fins i tot des de la mateixa direcció de l’Ens Públic de RTVIB, que han provocat que el periodista hagi presentat la seva dimissió. Des d’Esquerra, el seu president insular, Joan Lladó, ha volgut manifestar que “els criteris periodístics d’Àlvarez s’emmarquen dins el que tipifica el contracte programa que regeix l’actuació de l’ens públic”. Textualment, el punt primer del que es refereix als aspectes de la programació, diu que “el model de programació apostarà per la informació de proximitat, donant la màxima prioritat als continguts d’interès balear, tant pel que fa a l’aspecte informatiu como d’entreteniment i cultural.

Osona

Esquerra encara els propers mesos organitzant 36 actes a Osona

Esquerra Osona va iniciar ja fa uns mesos la campanya Esquerra Compleix, amb l’objectiu de fer conèixer a la ciutadania la feina feta pel partit independentista al govern així com per passar comptes dels compromisos adquiritis, ja fossin en l’àmbit comarcal a l’entorn dels 13 Punts per Osona, o bé, a nivell nacional. És per això que es va obrir un bloc (http://esquerraosonacompliex.blogspot.com) i una pàgina al Facebook per anar comunicant i fer un seguiment de la campanya. Per Osona ja han passat el Conseller Ausàs i el Conseller Huguet per participar en la Setmana de la República i la I Trobada de Quadres Comarcals d’Esquerra, respectivament. Aquest dimarts, davant el monument a Lluís Companys que hi ha a la ciutat de Vic, la raó d'aquesta ubicació la va explicar Josep Maria Freixanet, diputat d'Esquerra: "el país necessita de la dignitat nacional que va tenir el president Companys en moments tant complicats com els que va viure". A partir d’ara, tal com va dir Josep Maria Freixanet en la roda de premsa, “Esquerra Osona intensifica aquesta campanya i ha programat 36 actes a tota la comarca que es faran en 30 municipis osonencs”, els quals seran protagonitzats per membres del govern i de la direcció nacional d’Esquerra, com ara el Conseller Tresserres, el Conseller Ausàs, la portaveu parlamentària Anna Simó, el Director General de Governació Carles Bassaganya, o els osonencs Jordi Serra, Carles Mundó i el mateix diputat Josep Maria Freixanet.

Federació de Lleida

Carmel Mòdol encapçalarà les llistes d'ERC per Lleida a les pròximes eleccions catalanes

Per Barcelona la llista l'encapçalarà Joan Puigcercós per Barcelona, seguit d'Ernest Benach, Anna Simó, Laura Vilagrà i Oriol Amorós. El portaveu d'Esquerra, Ignasi Llorente, ha destacat l'ampli suport que han rebut les candidatures per les quatre demarcacions, tant en l'Executiva com en el posterior Consell Nacional. Per Barcelona, l'executiva l'ha aprovat per 32 vots a favor, 1 en contra i 3 abstencions, mentre que el Consell Nacional l'ha ratificat per 123 a favor, 22 en contra i 21 abstencions. La candidatura per Girona l'encapçalarà la consellera Carme Capdevila. Pere Vigo, Pere Bosch, Cristina Alsina i Alfons Quera completen els cinc primer llocs. L'executiva l'ha aprovat per 34 vots a favor i amb 2 abstencions, mentre que al Consell Nacional han estat 139 vots a favor, 14 en contra i 13 abstencions. Finalment, Tarragona tindrà a Sergi de los Rios com a cap de llista. Josep Lluís Salvadó, Empar Pont, Sònia Bertomeu i Joan Gibert són els altres quatre representants en els cinc primers llocs de la llista.

Xerrada Uriel a Sant Fruitós
Bages

Xerrada sobre les consultes a Sant Fruitós de Bages

Davant d'una trentena de persones, l'Uriel Bertran (diputat d'ERC i portaveu de la Coordinadora Nacional) va exposar la situació de la IP i la ILP presentades al Parlament de Catalunya, tal com s'havien gestat i quin resultat se n'esperava. L'acte fou organitzat conjuntament per ERC Bages i la Secció Local d'ERC de Sant Fruitós de Bages.

Blanca
Canet de Mar

Blanca Arbell, cap de llista per les municipals de 2011

Divendres 9 juliol, l'Assemblea d'Esquerra Canet va escollir per unanimitat a la Blanca Arbell i Brugarola cap de llista d'ERC per les eleccions municipals de 2011. Nascuda a Canet de Mar l'any 1965, mare de dos fills universitaris. Ha cursat estudis d’Educadora Social, Psicologia, Filologia Germànica i Alta Cuina. És empresària en el món del lleure i ha creat el servei de l'Oficina d’Habitatge i Accessibilitat de l’Ajuntament de Canet de Mar, estant al capdavant de la seva direcció. Milita a Esquerra des de fa 4 anys i es presidenta de la secció local del seu municipi. A nivell social, participa activament amb diferents associacions i entitats del poble, com la Plataforma per la Llengua, Ndennden Ngol·len, Montoyas, Associació de Dones Sàlvia, Canetdecideix i Ateneu Independentista Canetenc. Entén la política com una vocació, i la millor eina per continuar la feina dels avis i àvies que varen lluitar per un país lliure. Acte seguit es va fer la presentació pública davant d'una setantena de persones que hi varen assistir per donar-li suport.

Un mar d'estelades
Sant Andreu

Un mar de gent, un mar d'estelades

La manifestació d'ahir, la més gran que hagi vist mai Barcelona, és una fita històrica, l'inici de quelcom nou. El poble català ha declarat la fi de l'autonomisme. Comencem la transició cap a la independència. Hem volgut recollir impressions de la jornada de diverses fonts, per a percebre la mesura del que ahir vam viure i les conseqüències que se'n deriven. A nosaltres ens correspon, juntament amb molts altres, ser instrument útil per al que ahir es va expressar als carrers de la capital de Catalunya. Un crit domina la manifestació. [vídeo de Laia Marquès] Recull fotogràfic d'Esquerra Sant Andreu i altres [clica] Enllaços d'imatges: Jo també vaig ser a la manifestació del 10J. Enllaços als mitjans internacionals: BBC, Der Spiegel, Al Jazzira Valoracions de la manifestació: Josep-Lluís Carod Rovira, Vicepresident del Govern [audio] Artur Mas, cap de l'oposició al Parlament [info] Ferran Mascarell, membre del PSC [article]  

Calella

Esquerra Calella participa a la manifestació unitària i multitudinària de Barcelona

Un nombrós grup format per militants, simpatitzants i amics de la secció local d'Esquerra Calella va participar a la manifestació celebrada dissabte passt a Barcelona a favor del dret a decidir. La participació de tots els assistents va ser molt satisfactòria i, en aquest sentit, tothom celebrava la resposta massiva que els catalans i les catalanes van donar a la convocatòria feta per Òmnium Cultural. Envadant i independència!

Tarragonès

Xerrada i sopar del conseller Josep Huguet amb empresariat del Tarragonès

Després de gairebé quatre anys d’ERC al capdavant de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, ERC ha organitzat per demà dimarts 13 de juliol un encontre entre el conseller i un conjunt de petits i mitjans empresaris, emprenedors, empresaris turístics i comerciants, juntament amb els alcaldes i altres responsables institucionals d’Esquerra al Tarragonès. Amb un doble objectiu, compartir el balanç de la feina feta i compartir també els reptes i les propostes d’actuació que planteja Esquerra, en aquestes matèries, per a la propera legislatura, recollint les aportacions i els suggeriments. L’acte serà a la sala Cases de Casa Canals (c. Granada 11 de Tarragona), amb el següent format: 20,30 h. Xerrada “Innovació, l’oportunitat de Catalunya” a càrrec del conseller Josep Huguet 21,05 h. Inici del sopar-col.loqui, a peu dret.

Martorell

Visita al Centre d'atenció diürna Arc de Sant Martí

El president d'ERC Joan Puigcercós va visitar el Centre d'atenció diürna de la Fundació Arc de Sant Martí de Martorell. L'acompanyà en tot moment la directora del centre Rosa Cadenas.Participarien en la visita la diputada al Parlament de Catalunya Anna Simó i membres de l'executiva de la secció local d'Esquerra-Martorell.

Arenys de Munt

TRES ANYS CONSTRUINT L'ALTERNATIVA DE GOVERN

Joan Rabasseda, portaveu del Grup Municipal d’ERC, regidors del grup municipal, companys i companyes de l'executiva local, exposaran la tasca d'Esquerra a l'Ajuntament els darrers tres anys de mandat, 2007-2010. Acabat s'obrirà una roda d'intervencions amb la participació del públic assistent. T'HI ESPEREM!

Osona

Esquerra reclama responsabilitat i sentit institucional als membres de la FUB i que es recondueixi l'elecció del nou rector de la UVic

Esquerra es posiciona per una opció de consens i que es compti amb la comunitat universitària, que va votar en contra de l'opció Montaña per prop del 90% de vots. Davant la situació en què s'ha arribat en relació a l'elecció del nou rector de la UVic, Esquerra manifesta que la gestió portada a terme fins ara pel president del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, l'alcalde de Vic Josep Maria Vila d'Abadal, ha estat erràtica i que ha portat a una situació de crispació que només fa que debilitar la universitat i restar-li prestigi. La UVic és una institució central del present però sobretot del futur per la ciutat de Vic i la comarca, així com també pel país, com a pilar bàsic d'una vertebració equilibrada de Catalunya. Des d'Esquerra, sense voluntat d'alliçonar de com ha d'actuar el Patronat, sí que demana que s'actuïr amb responsabilitat i sentit institucional per bé de la UVic i que trobi una solució de consens des del realisme que els fets de les últimes setmanes ens han portat.

Violant
Vallès Oriental

El Consell Nacional d’Esquerra, celebrat dissabte dia 10, aprova la candidatura al Parlament de Catalunya amb Violant Mascaró en el número 8

La candidata del Vallès Oriental a formar part de la llista d’Esquerra al Parlament de Catalunya per la circumscripció de Barcelona, Violant Mascaró, ocuparà el vuitè lloc. La llista està formada en els 10 primers llocs per: Joan Puigcercós, Ernest Benach, Anna Simó, Laura Vilagrà, Oriol Amorós, Marc Sanglas, Pere Aragonés, Violant Mascaró, Gemma Lago i Josep Maria Freixanet. La resta de candidats del Vallès Oriental ocupen els següents llocs: Quim Ferriol el 25, Oriol López el 34, Isabel Alcalde el 42, Antoni Piñero el 50 i Maria Dolors Navarro el 67. Marta Torrecillas, portaveu de les JERC en la permanent comarcal, ocupa el lloc 21 i també cal remarcar la posició de Uriel Bertran, actual diputat adscrit al Vallès Oriental, que ha retrocedit tres llocs respecte a l’anterior candidatura i ara ocupa el catorzè lloc.

País Valencià

Una ampla representació d'Esquerra Republicana del País Valencià acudeix a la manifestació de Barcelona

Un nombrós grup de dirigents i militants d'Esquerra Republicana del País Valencià s'han desplaçat aquest cap de setmana a Barcelona per participar en la manifestació d'Ómnium Cultural que el dissabte va congregar a prop d'un milió i mig de persones sota el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim'. Agustí Cerdà, president d'ERPV, Jordi Vayà, secretari d'organització i la majoria de secretaris i presidents locals i comarcals van estar presents a la manifestació, junt amb un bon grup de militants d'ERPV. Al menys 10 autobusos es van desplaçar des de diferents punts del País Valencià fins a Barcelona per acudir a la marxa. Tal i com va explicat Joan Puigcercós després de la manifestació, 'avui ha començat el canvi de debò. El poble català ha declarat la fi de l'autonomisme. Comencem la transició cap a la independència'. Per al president d'Esquerra, la massiva afluència de gent a la manifestació de dissabte 'demostra que hi ha molta gent que no era independentista però que està veient que no queda un altre camí.

Maresme

Blanca Arbell, escollida cap de llista a Canet de Mar

Divendres 9 juliol l'Assemblea d'Esquerra Canet va escollir per unanimitat a la Blanca Arbell i Brugarola cap de llista d'ERC per les eleccions municipals de 2011. Nascuda a Canet de Mar l'any 1965, mare de dos fills universitaris. Ha cursat estudis d’Educadora Social, Psicologia, Filologia Germànica i Alta Cuina. És empresària en el món del lleure i ha creat el servei de l'Oficina d’Habitatge i Accessibilitat de l’Ajuntament de Canet de Mar, estant al capdavant de la seva direcció. Milita a Esquerra des de fa 4 anys i es presidenta de la secció local del seu municipi. A nivell social, participa activament amb diferents associacions i entitats del poble, com la Plataforma per la Llengua, Ndennden Ngol•len, Montoyas, Associació de Dones Sàlvia, Canetdecideix i Ateneu Independentista Canetenc. Entén la política com una vocació, i la millor eina per continuar la feina dels avis i àvies que varen lluitar per un país lliure. Després de l’assemblea es va fer la presentació pública davant d'una setantena de persones que hi varen assistir per donar-li suport.