Locals d'Esquerra

Totes les notícies

L'entrada del Principal
ERC Badalona

El Principal dignifica el seu accés

Badalona ja té quasi enllestida l'obra que facilitarà l'accés al renovat Teatre Principal, que ha ultimat durant el darrer mes d'agost. Les obres que es van iniciar el mes de juliol, van obligar a tallar el carrer de Francesc Layret des del 21 de juliol per ampliar la vorera i instal·lar contenidors soterrats per a la recollida selectiva. Amb aquest darrer impuls, Cultura, amb el regidor Mateu Chalmeta al capdavant, ha liderat la reconversió tant de l'interior com la dignificació de l'entorn i la millora del seu accés per tal de situar el Principal com a una instal·lació de primer nivell.

Inauguració JERC Calonge i Sant Antoni
Baix Empordà

Les JERC inauguren la Secció Local de Calonge i Sant Antoni

Aquest dissabte 28 d'Agost a la tarda es va inaugurar a la Germandat Artur Mundet, la nova secció local de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya a les Comarques Gironines, aquesta és JERC Calonge i Sant Antoni, i amb ella les JERC ja té 6 seccions locals al Baix Empordà. L'acte va contar amb la presència d'una cinquantena de persones, que van assistir a la Germandat Artur Mundet per gaudir de la presentació de les JERC Calonge i Sant Antoni. Durant la presentació van intervindre Gerard Coca, Portaveu Nacional de les JERC; Martí Fonalleras, alcaldable d’ERC a Calonge i Sant Antoni; i Dani Illa, Portaveu de les JERC Calonge i Sant Antoni. L'acte va concloure amb un piscolabis, on els diferents assistents van poder intercanviar opinions entre ells i amb els membres de la nova secció local de les JERC.  

Vallès Occidental

Esquerra presenta una moció a l'Ajuntament de Sabadell per instar el Parlament a iniciar un procés cap a la independència

Esquerra ha presentat una moció a l'Ajuntament de Sabadell instant el Parlament a 'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular'. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional. El document presentat per Esquerra serà sotmès a votació en el ple del consistori municipal el dia 7 de setembre. El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Magí Rovira, ha comentat que la moció s’ha presentat al ple municipal i no a la Junta de Portaveus per “la solemnitat” que requereix un acord d’aquest tipus.

LLAR D’INFANTS MUNICIPAL
Agramunt

UN PLA D’AUSTERITAT QUE ACABARAN PAGANT LES FAMÍLIES

L’estiu és temps de descans i de reflexió. Ens dóna la perspectiva suficient per a poder analitzar el que hem anat fent durant l’any i ens convida a plantejar-nos nous projectes, propòsits i ambicions de cara al futur. De la mateixa manera, l’activitat municipal s’atura temporalment amb el darrer Ple que se celebra a darrers de juliol. En aquest Ple, l’Equip de Govern sol plantejar la modificació de les Ordenances Fiscals que entraran en vigor el proper mes de setembre, és a dir, les taxes de la Llar d’Infants Municipal i les de l’Escola de Música (EMMA). Llar d’Infants: No és any per augmentar quotes Pel que fa a les quotes que paguen les famílies per a dur els seus fills o filles a la Llar d’Infants, l’Equip de Govern de CIU proposava un augment del 5% i ho acompanyava d’un balanç econòmic en el que es podia veure que les despeses havien passat de 137.242€ a 212.424€ i que l’alcalde justificava per un augment puntual de personal. Però no se’ns explicaven els motius pels quals partides com ara Calefacció, Neteja o Telèfon s’havien duplicat, triplicat i quadruplicat respectivament en aquest període.

Som una Nació. Nosaltres Decidim (2010)
Agramunt

L’AJUNTAMENT NO NOTA LA CRISI

Agramunt encara no té pla d’austeritat Darrerament ens hem avesat a llegir als diaris que la majoria d’institucions públiques – Ajuntament, Consells Comarcals, Diputacions,... – han aplicat plans d’austeritat per a fer front a la crisi en la que ens trobem immersos. No fa pas massa, els Ajuntaments de Cervera i de Guissona anunciaven la rebaixa de fins un 8% de les retribucions dels respectius alcaldes i regidors. Més enllà d’aquestes mesures directes, també sentim a parlar de pressupostos inferiors als habituals en l’organització de Fires, Festes Majors,... El Grup Municipal d’Esquerra Republicana ja fa molt temps que reclamem a l’alcalde i regidors de CIU mesures concretes en aquest sentit. Encara és hora que rebem aquestes propostes. Per aquest motiu, com a regidors i alhora corresponsables del bon funcionament de la nostra vila, considerem oportú fer-vos arribar les següents observacions: 1. Les retribucions de l’alcalde i els regidors continuen sent les mateixes, tot i que en la majoria de Consistoris les han reduït entre un 5 i un 10%.

Alboraia

Diada d'Estellés

El proper dissabte 4 de setembre el poble d'Alboraia se suma als homenatges al poeta valencià Vicent Andrés Estellés. L'acte vindrà una vegada més de la mà de FESMAL (Festes Majors Autogestionades d'Alboraia). L'homenatge consistirà en un dinarot d'horta amanit amb un recital de poesies. És un esdeveniment que enguany, en la seua primera edició, se celebrarà simultàniament al pobles d’Alginet, Burjassot, Benimodo, Manuel, Benicarló, Vinaròs, Elx, Guardamar, Benimaclet, Otos, Benaguasil, Vic, Montserrat i Vilamarxant. El dinar tindrà lloc a les 14.00 h, al passeig d’Aragó, davant de Rosella. El preu del dinar és de 6€ i inclou: arròs amb fesols i naps, beure, amanida, fruita i mistela. Per reservar cal contactar amb fesmal.alboraia@gmail.com o al 692 068 742. Des de Esquerra-Alboraia volem mostrar tot el nostre recolzament a aquest tipus d'iniciatives de promoció de la cultura valenciana. Així mateix us animem a sumar-vos i a participar. 

11 setembre 2009
Sant Feliu de Guíxols

L'estelada onejarà de nou a la ciutat

Per tercer any consecutiu, Esquerra va presentar al ple del mes d'agost una moció per tal de que l'estelada onejés a Sant Feliu de Guíxols. Aquest any la unanimitat ha estat present, i l'estelada estarà present per la Diada Nacional de Catalunya al Passeig de la ciutat. Pel portaveu del grup municipal, Jordi Vilà, aquest és un acte de consciència i de respecte per la lluita de les catalanes i dels catalans per la llibertat nacional i la justícia social. D'altra banda, com cada any, Esquerra durà a terme un seguit d'actes al municipi per commemorar l'11 de setembre. Els actes començaran com ja és tradicional el 10 de setembre al vespre amb la Diada Jove, organitzada per les JERC Guíxols al pati del Teatre Auditori Municipal. El dia 11 es durà a terme l'ofrena floral al President Irla, i el tradicional cercavila amb gegants i capgrossos pels carrers de la ciutat. En breu us detallarem tota la informació sobre els actes de la Diada

Esquerra Compleix, Osona
Osona

Esquerra Compleix reprèn la seva activitat amb diferents actes a Osona

El passat mes d'abril Esquerra Osona iniciava la campanya "Esquerra Compleix", pensada per fer balanç dels compromisos adquirits a nivell comarcal, els 13 punts d'Esquerra x Osona, i a nivell nacional. Una campanya per fer balanç de la feina feta. Amb el setembre arriben nous actes de proximitat i l'acte central de la campanya, que el farà el Conseller Tresserras, a Vic, que parlarà de la construcció de l'Estat Català el 8 de setembre. El mateix 1 de setembre, la campanya arriba a Folgueroles, amb el President regional d'Esquerra Catalunya Central, Jordi Serra, que parlarà de la Llei d'Acollida i de la de dependència; el 3 de setembre el diputat osonenc Josep Maria Freixanet farà un acte a Sant Quirze de Besora parlant del moment polític actual on el dret a decidir ocupa l'espai polític central; el 4 de setembre el Conseller Huguet farà un esmorzar amb comerciants, empresaris i emprenedors a Prats de Lluçanès; el 7 de setembre Enric Aloy, del DIUE, parlarà de turisme i innovació com a eina per sortir de la crisi a Santa Eugènia de Berga i, per acabar amb els actes d'aquesta primera quinzena de setembre, el dia 13 la diputada Patrícia Gomà parlarà de la política de mans netes d'Esquerra a la Generalitat i de la creació de l'Oficina Anti-frau, xerrrada que es farà a Calldetenes.

Barça Parc - Zona d'actuació
ERC Viladecans

Esquerra Viladecans exigeix al Govern municipal que descarti definitivament el projecte del Barça Parc

Ahir, 28 d'agost de 2010, vam enviar un comunicat de premsa (el podeu llegir íntegrament en el document adjunt) a tots els mitjans de comunicació on expliquem que exigim que el Govern municipal descarti definitivament el projecte del Barça Parc. Aquest és un pas més en la nostra lluita contra aquest despropòsit, un projecte que causaria greus danys al nostre patrimoni mediambiental. La nostra lluita ja va començar va començar abstenint-nos el ple municipal perquè a pesar que mancava molta informació ja hi havia quelcom que no ens agradava. Després hem continuat amb el control dels regidors als plens i en la nostra tasca de pedagogia a la ciutadania i suport a les entitats que lluiten en la mateixa línia. Adjuntem comunicat de premsa.

Manresa

Esquerra Manresa regalarà senyeres en motiu de la Diada per quart any consecutiu

Un any més, des d’ERC Manresa ens volem sumar activament als actes de commemoració de la Diada de l’Onze de Setembre. Vist l’èxit obtingut a les diades dels tres últims anys, durant les quals des d’ERC Manresa vàrem decidir començar una petita campanya per regalar senyeres a tothom qui ho desitgés, aquest any tornarem a repetir-la. Tothom qui ho desitgi, doncs, podrà passar a recollir la seva senyera gratuïtament a la nostra Seu Local (pl. Major, 17), els propers 8, 9 i 10 de setembre, de 18 a 21 h, i fins que s’exhaureixin les existències. Creiem que iniciatives com aquesta poden ajudar a estendre encara més el costum d’engalanar els balcons durant la Diada amb la nostra bandera. I que només la perseverança i l’esforç col•lectiu, simbolitzat en gestos de dignitat com aquest, portaran l’alliberament nacional del nostre país. ERC Manresa convida tothom, a més, a la tradicional xocolatada que ofereix cada Onze de Setembre al matí. Aquest any, com a novetat, tindrà lloc a la plaça de Crist Rei, enlloc del parc de Puigterrà on es celebrava normalment.

Alcoià

La Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència manté la concentració per al proper dimarts

La Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència ha informat a través d'un comunicat que la concentració programada per al proper dimarts dia 31 d'agost segueix en peu. Tot i que des de Conselleria s'ha afirmat que en cap cas els dependents en perill de quedar-se al carrer (vora 100 a les comarques de l'Alcoià i El Comtat) abandonaran les residències, la realitat és que la solució adoptada pel Govern valencià ha sigut la de concedir una solució temporal de tres mesos. Des de la Plataforma es rebutja aquesta mesura per insuficient i manté les movilitzacions perque "en poc temps la situació podria tornar a ser la mateixa" i es creu que les mesures de la consellera responen a un intent  "per a gelar l'ambient, relaxar els ànims i de nou agafar-nos d'ací a tres mesos amb el peu canviat"   Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) donem suport a la Plataforma. Nosaltres, els nacionalistes de l'Alcoià i El Comtat, volem una solució DEFINITIVA I JUSTA i no un AJORNAMENT d'aquest problema.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra Palma denuncia la marginació de la llengua catalana al cicle de “cinema a la fresca”

Esquerra Republicana a Palma ha denunciat, coincidint amb la cloenda demà del cicle “cinema a la fresca” emmarcat dins les activitats culturals de l’estiu de l’Ajuntament de Palma, l’escassa presència de la llengua catalana. El president d’Esquerra Palma, Francesc Jaume, ha denunciat que “de les 32 pel•lícules projectades al Parc de la Mar, només 7 ho han estat en la llengua pròpia de la ciutat, mentre que 22 ho han estat en castellà i 3 en VOS al castellà. No arribam a comprendre com des d’un ajuntament d’esquerres i una regidoria de cultura nacionalista es té tan poca cura de la llengua catalana” . A més, Jaume ha afegit que “si seguim sumant, al Casal Solleric s’ha portat a terme un cicle de projeccions de pel•lícules en VOS, 10 en total, i totes elles subtitulades al castellà, el que representa que en total, més d’un 80% de les projeccions estivals han estat en llengua castellana. La conclusió a la que arribam és que per a l’Ajuntament de Palma només els infants tenen dret a veure cinema en la llengua pròpia, ja que fora de pel•lícules d’animació la presència del català és més que testimonial, amb un sol títol”.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra a la inauguració de les jornades sobre desaparicions forçades

Esquerra va assistir ahir a la inauguració de les primeres jornades sobre desaparicions forçades que ha organitzat l’associació Memòria de Mallorca per aquest cap de setmana. Aquestes primeres jornades es centren en els 1.500 desapareguts a Mallorca durant la Guerra Civil, encara que també es retran homenatges a tots el que patiren la cruel repressió.

Amer

11 de setembre 2010 a Amer

9 h. Concentració a la Plaça del Monestir d'Amer i sortida cap a l'ermita de Santa Brígida. 10 h. Arribada a Santa Brígida. Esmorzar nacional pels assistents ofert per la secció local d’Esquerra. 11 h. Parlament de la convidada d'honor. Aquest any tindrem la visita de la diputada al Parlament i escriptora Maria Mercè Roca. Desplegament d'una gran senyera. Cant dels Segadors.

Arenys de Munt

ERC D’ARENYS DE MUNT ESTRENA PÀGINA WEB

Les notícies locals tenen el protagonisme a la pàgina d’inici, que també conté una columna amb informació sobre política nacional. El nou disseny de http://locals.esquerra.cat/arenysmunt, que també es localitza fàcilment cercant en qualsevol buscador “ERC Arenys de Munt”, és més diàfan i permet accedir fàcilment al conjunt d’informació i als exemplars de la revista “Tornarem a Vèncer” en format digital. També conté els links amb els membres de la Secció Local que mantenen un bloc d’opinió. Des de començament del passat mes de juliol, hi ha 6 noves entrades a l’apartat de notícies locals. ERC d’Arenys de Munt és el grup municipal que actualitza més sovint la informació que figura en el seu portal a internet. El web d’ERC d’Arenys de Munt és una eina de difusió de la nostra activitat municipal, un instrument més de comunicació amb la població d'Arenys de Munt, i un exemple més de la capacitat de treball i de la implicació en el municipi de l’equip d’ERC.

Ferran Reyero
Sant Cebrià de Vallalta

Mor el regidor de cultura i hisenda de l´Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta

Ferran Reyero, regidor de Sant Cebrià de Vallalta des del juny de 2007, va morir la passada nit. Esquerra Sant Cebrià, encapçalat pel nou president Eloi Coll, vol expressar el seu sentiment i condol tant a la família i amics, com a la familia convergent i també ho fa al poble de Sant Cebrià, per haver perdut un dels seus representants municipals. Ferran Reyero ha estat al capdavant de les àrees que gestionava, Cultura i Hisenda, des de l´inici d´aquesta legislatura, al juny de 2007. L´alcalde de Sant Cebrià i la resta de partits han convocat per demà a les 13.00 hores, un Ple extraordinari d´urgència.

càmping Kufert
Malgrat de Mar

ERC demana més agilitat al govern sociopopular per donar solució a les problemàtiques del càmping Kufert.

En diverses ocasions durant el curs de la legislatura el grup municipal d’ERC ha denunciat en el Plenari les situacions irregulars que es donen en el càmping Kufert. Aquest es troba emplaçat dins el terme de Malgrat, concretament darrera la benzinera a l’entrada a Malgrat per la N-II. Fa més de 30 anys que aquest camping té activitat, els mateixos que aquesta es porta a terme sense actualitzar el permisos corresponents. El conveni firmat en data 07.11.2000 entre l’entitat NOE Malgrat SA (empresa que representa el càmping Kufert) i l’Ajuntament de Malgrat per adequar-lo a la legalitat urbanística, ha estat paper mullat fins a dia d’avui. El càmping s’ha convertit en un assentament on la normativa vigent són els fets consumats. A tota aquesta problemàtica urbanística s’hi afegeix en els últims mesos la contaminació de l’aigua del pou des d’on es fa el proveïment als usuaris del Kufert. Segons un comunicat enviat al càmping per l’Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat de Catalunya aquest “els hi confirma la presència de compostos orgànics semivolàtils associats a benzines o dissolvents, cosa que indica una contaminació de la captació a partir de productes derivats del petroli que la fa no apta per al consum humà”.