Locals d'Esquerra

Totes les notícies

L'ofrena floral a la plaça Lluís Companys
Caldes de Montbui

Homenatge al president Companys

Una desena de militants i simpatitzants d’Esquerra s'han reunit el divendres 15 d'octubre a les 7 del matí, dia del 70è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys. A l’acte hi va participar també l’alcalde de Caldes, Jordi Solé, i alguns dels regidors municipals. L’homenatge va consistir en una ofrena floral a la rotonda que porta el seu nom.

Cartell promocional de la xerrada amb el conseller Huguet
Caldes de Montbui

El conseller Josep Huguet parla sobre el model productiu del país a l'Espai Can Rius

La xerrada amb conseller d'Innovació, Universitats i Empresa del 14 d'octubre posa fi a un seguit de conferències organitzades per la secció local d’ERC a Can Rius. En els diferents actes s’ha explicat i reivindicat la feina d’Esquerra des del Govern de Catalunya, donant quatre exemple d’aquesta feina: llei d’educació, llei d’acollida, avenç de l’independentisme i dret a decidir, i model productiu.

Arenys de Munt

HOMENATGE A LLUÍS COMPANYS

ERC d’Arenys de Munt convida a tots els veïns a l’acte d’homenatge a Lluís Companys i agraeix el suport de tots els grups municipals a la moció “per a l’anul•lació de l’article 3 de la llei de memòria històrica, que afecta el procés a Lluís Companys i per la celebració a Arenys de Munt d’un acte recordatori del 70è aniversari del seu afusellament” En el Ple del passat 7 d’octubre, el Grup Municipal d’ERC va presentar la moció ““PER A L’ANUL•LACIÓ DE L’ARTICLE 3 DE LA LLEI DE MEMÒRIA HISTÒRICA, QUE AFECTA EL PROCÉS A LLUÍS COMPANYS I PER LA CELEBRACIÓ A ARENYS DE MUNT D’UN ACTE RECORDATORI DEL 70è ANIVERSARI DEL SEU AFUSELLAMENT” per reclamar que totes les sentències il•legítimes dels tribunals repressius de Franco siguin també nul•les de ple dret, la qual cosa es pot aplicar al procés del president Lluís Companys i a tants d’altres represaliats durant la dictadura. Entenem que aquesta moció, aprovada per unanimitat, és una bona manera d’homenatjar el president Lluís Companys en el 70è aniversari del seu afusellament, i des d’ERC agraïm el suport d’AM2000, CiU, PSC i CUP a l’esmentada moció.

No ens rendim! i tu?
Ullastrell

NO ENS RENDIM!

Vine al proper acte que organitzem des d'Esquerra per tal de seguir lluitant pels nostres ideals! Sabem que la Planta ja la tenim imposada però, tenim molt a dir encara!! T'apuntes a venir dijous 14 d'Octubre a les 21h. al Casal??

Passeig dels Griells
Torroella de Montgrí

Rufí demana intervenir urgentment al passeig dels Griells

L’alcalde de Torroella de Montgrí ha encarregat un nou informe als tècnics municipals per avaluar l’afectació que ha comportat la forta llevantada en el tram malmès del passeig dels Griells. A simple vista es pot observar com el temporal ha agreujat la situació d’inestabilitat i ha accelerat la degradació de l’escullera sobre la qual se sustenta el passeig. Segons l’alcalde, els canvis es poden percebre pràcticament d’un dia per l’altre, la qual cosa és un indicador de la inestabilitat de l’estructura. Rufí reitera la necessitat d’intervenir-hi urgentment per tal de no haver de lamentar una problemàtica més gran, ja que en aquests moments l’escullera del passeig està fent de barrera de protecció per evitar que l’aigua de mar arribi a la urbanització, funció per a la qual no està preparada. Insisteix que cal que les administracions competents, Estat i Generalitat, prenguin alguna mesura a curt termini, amb independència que la solució definitiva passi per la construcció d’una nova estructura dimensionada a la nova realitat del front marítim.

Vilanova i la Geltrú

Canvi d'imatge de la secció local

Amb la proximitat de les eleccions del Parlament de Catalunya, la secció local de Vilanova i la Geltrú, després d'haver-se sumat a la campanya "Adéu, Espanya" del partit ara canvia la seva imatge per sumar-se a la nova campanya "Gent Valenta". Com es recordarà la passada campanya va ser molt viscuda amb l'edició de mans de cartró amb les lletres d'"Adéu, Espanya", un adéu que ens aproxima a la independència del país i que va ser la imatge més protagonista de la manifestació multitudinària del 10 de juliol a Barcelona. L'actual campanya vol impulsar la proximitat de la gent d'Esquerra i amb la presentació de diferents personatges s'explicarà la seva quotidianitat tot fent gala de la seva valentia en la lluita per la dignitat del seu país tot sent gent d'Esquerra, gent valenta. La campanya ha tingut el seu punt de sortida aquesta setmana passada a Barcelona amb el president del partit Joan Puigcercós. En podeu veure el seu lloc web al següent enllaç: http://www.gentvalenta.

Federació de Lleida

Esquerra presenta a Lleida la campanya Gent Valenta

Esquerra de Lleida ha presentat avui la campanya amb que la formació concorre a les eleccions al Parlament. La campanya 'Gent valenta' (www.gentvalenta.cat) recull els testimonis de gent anònima on exposen un tema social o sectorial i territorial en el que s’han vist involucrats i que han afrontat amb valentia. El secretari de comunicació d’Esquerra, Ignasi Llorente ha explicat que la formació s’ha decidit per aquest eslògan perquè encaixa amb els quatre eixos que formen el programa electoral dels republicans “En tots els eixos de la nostra campanya s’han de prendre mesures i accions valentes, n’hi ha en l’obra de govern, però també hem mostrat la nostra valentia en les mesures que hem pres contra la crisi econòmica, les mesures per lluitar contra la corrupció política i sobretot hem estat valents perquè gràcies a nosaltres hem posat el dret a decidir damunt de la taula de l’agenda política”, explica Llorente. El secretari de comunicació ha explicat que a partir del dilluns 18 d’octubre la campanya surt al carrer, i es desplegarà en diferents formats i suports, al web, en tanques publicitàries i en actes al territori, “durant les primeres setmanes de precampanya els protagonistes, seran aquestes persones anònimes que expliquen casos reals de la seva vida i que creiem era interessant de poder compartir i en la que molts ciutadans s’hi podrien identificar”.

Federació de Lleida

Les JERC situen l’emancipació juvenil i la independència de Catalunya en el centre del debat polític de cara al 28N

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya de Ponent han desplegat una estelada gegant des de la Seu Vella de Lleida en motiu del dia de la Hispanidad , avui dimarts, 12 d’octubre de 2010. Amb aquesta acció, les JERC Ponent han volgut demostrar que els i les catalanes el 12 d’octubre no tenen res a celebrar i han desplegat l’estelada com a símbol de la llibertat de Catalunya. El portaveu de les JERC Lleida, Gabriel Ramon, ha reclamat el dret de Catalunya d’escollir els seus festius i ha proposat canviar la festivitats del 12 d’octubre per la del 23 d’abril, Sant Jordi. En el marc d’aquest acte, les JERC Ponent han presentat la seva candidata al Parlament de Catalunya, Marta Vilalta, que ha exposat els principals trets d’un programa de propostes fonamentat en la continuació de la feina desenvolupada fins ara des de la Secretaria de Joventut, i que es divideix en propostes relacionades amb la participació, tant del país com del jovent, i amb l’emancipació dels i les joves catalans.

Vilafranca del Penedès

Esquerra-Vilafranca celebra el Sopar de Germanor amb Xavier Vendrell

Com cada any, Esquerra-Vilafranca va convocar la militància independentista de Vilafranca a celebrar un Sopar de Germanor que pretén donar el punt d’inici del curs polític. Al sopar hi va assistir Xavier Vendrell, actualment cap de campanya d’Esquerra per a les eleccions catalanes del 28 de novembre. Xavier Vendrell en el seu discurs va animar a la militància independentista a treballar per les eleccions, perquè “el que ens juguem és que Catalunya avanci, i només ho farà si Esquerra és decisiva”. Vendrell va destacar que tot procés independentista necessita temps i que prometre la independència per demà “no és seriós”. El cap de campanya dels independentistes va defensar la gestió del govern d'Entesa, si be, també va fer autocrítica. Vendrell va recordar que “ha estat aquest govern el que ha aprovat la llei de consultes, la llei del cinema, l’oficina antifrau o la llei d’acollida, lleis bàsiques per la cohesió social, l’ambició nacional i la transparència”, i va afegir que “això ho ha fet Esquerra amb els vots del PSC i d’un president nascut a Iznàjar”.

Monument en record a Lluís Companys
Terrassa

Esquerra Terrassa commemora el 70è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys

Demà divendres 15 d'octubre es commemoren els 70 anys del judici i la mort del president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys. Un any més volem reivindicar la nul·litat del judici de l'expresident català i retre-li un homenatge que servirà per posar en alça els valors que va defensar fins el darrer dia de la seva vida: la catalanitat i la justícia. Esquerra de Terrassa es suma als actes d'homenatge que es faran arreu de Catalunya amb una ofrena floral i la lectura del manifest que Màrius Massallé, membre de l'executiva local i regidor de l'Ajuntament de Terrassa, ha elaborat enguany en motiu del 70è aniversari. L’acte tindrà lloc el 15 d'octubre de 2010, a dos quarts de vuit del vespre, a la Plaça Lluís Companys, davant el monument.

Cunit

Esquerra vota en contra de les ordenances fiscals. L’IBI puja un 17%!

En el ple extraordinari d’avui l’equip de govern ha aprovat les ordenances fiscals per l’any 2011. La gran novetat es que el PSC i el PP han incomplert la promesa de baixar el tipus impositiu de l’IBI del 0,80 al 0,70. Això significa que el proper any el rebut de l’IBI pujarà una mitjana del 17%. Des de Erc ja varem avisat els últim anys que la gestió de l’equip de govern basada en augmentar les despeses sense control , portaria a demanar mes sacrificis als ciutadans de Cunit. El fet mes greu no es que una vegada mes el PSC i PP han mentit als ciutadans sinó que els sacrificis que tornen a demanar-nos no seran suficient per equilibrar els comptes del proper any: continuem a gastar mes del que ingressem. Recordem també que estem a la espera de quart pla de sanejament en tres anys! Esquerra ha votat en contra de les ordenances en quant el PSC i el PP tornen a demanar sacrificis als de sempre sense incidir en les necessàries retallades de les despeses. El nostre portaveu municipal, Ivan Faccia, ha conclús la seva intervenció adreçant-se directament a l’Alcaldessa per dir-li que “Vostè, Sra.

Programa de les trobades
Sant Just Desvern

Esquerra a Sant Just organitza trobades obertes

La secció local d'Esquerra a Sant Just Desvern ha organitzat dues trobades obertes amb militants i simpatitzants per debatre i incentivar el diàleg els propers dimecres 3 i 17 de novembre. Aquestes trobades es faran al local d'Esquerra, al carrer Raval de la Creu número 4 a partir de les 21 hores. La primera d'aquestes trobades estarà centrada en temes de política municipal. La segona, la del dia 17, es basarà en política nacional. Amb aquesta iniciativa oberta a tothom que hi vulgui participar, militant o no del partit, Esquerra espera establir un diàleg fluïd amb la ciutadanía. Més informació a l'apartat 'Agenda' del web o descarregant el document adjunt.

Reunió de la Secció Local de Manresa
Manresa

Vinyes explica el nou pla de mobilitat

La Secció Local de Manresa es va reunir, el passat dimecres 13 d’octubre, per debatre sobre el nou pla de mobilitat de Manresa. Per aquest motiu, el regidor de Via Pública Joan Vinyes es va desplaçar fins a la Seu Local i va fer una exposició detallada de tot el contingut del nou pla. El pla, que té una viabilitat del 2010 al 2016 i que s’ha d’aprobar properament per part de l’Ajuntament, preveu tota una sèrie d’actuacions destinades a millorar la mobilitat de Manresa. Està dividit en quatre blocs (peatons i bicicletes, automòbils, transport públic i aparcament). Entre les actuacions que preveu hi ha la construcció de noves rotondes, l’habilitació de carrils bus i l’intent de fer canviar d’actitud els usuaris de la via pública manresana respecte l’ús del vehicle privat. L’objectiu és reduir el nombre de desplaçaments en vehicle privat al centre de la ciutat, i augmentar els desplaçaments en transport públic o a peu. Després de l’exposició, tothom va poder demanar dubtes o fer aportacions, en un debat que es va allargar ben bé fins més tard de les 10 de la nit.

Maresme

Esquerra exigeix el compliment de l’acord de mobilitat del Maresme

La Federació Comarcal d’Esquerra al Maresme ens mantenim ferms en la nostra postura respecte al model de mobilitat que volem per a la comarca. Rebutgem la proposta parcial del Departament de PTOP anunciada fa uns dies pel Conseller Nadal. I la rebutgem perquè prèviament a aquest plantejament, existeix l'acord del Consell Comarcal, adoptat el dimarts 16 de març de 2010. Allí fixàvem un seguit de mesures que són prèvies a la construcció de la nova Ronda del Baix Maresme, i que per Esquerra són objectius irrenunciables. Aquestes mesures reflecteixen el nostre model de mobilitat global a la comarca. L’acord signat al Consell Comarcal fa just mig any parla d'inversions i actuacions en matèria de transport ferroviari a curt, mig i llarg termini, de transport públic per carretera amb l'objectiu de millorar-ne la seva xarxa a tota la comarca. L’acord parlava també clarament, i amb xifres, de la reducció de peatges per als maresmencs. En aquest segon semestre d'enguany s’havia d’implantar un sistema de bonificacions que permetessin fins a un 65% d'estalvi per als usuaris habituals de les barreres de Vilassar de Dalt, tant el troncal com la sortida.

Joan Ridao
País Valencià

Ridao a Zapatero: 'Ha frenat en sec la despesa social i li han saltat les peces del modest utilitari de l'estat del benestar'

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha preguntat avui al president del govern espanyol pel dràstic retall en política social i de les pensions. Ridao ha dit a Zapatero que "acaba de reconèixer que no és infal·lible i no sempre té la raó, cosa que l'honra, però la qüestió és per què no fa un favor a tothom i rectifica la seva política econòmica, començant per descongelar les pensions". Segons Ridao, cal "començar per uns pressupostos que són una nova retallada, els menys socials dels darrers anys" i que encara que defense el contrari, "torna a congelar pensions a 6 milions de pensionistes, redueix partides de dependència un 5,3%, baixa la protecció familiar un 9%, fulmina el fons d'immigració, que passa en dos anys de 200 a 60 milions i baixa un 8% les partides d'educació i sanitat' per, a més a més tornar a càrrega amb les pensions que generen inquietud i por a l'ajustament". "És a dir, que fa un any, l'única cosa intangible de la seva política era el desig d'esquivar la crisi i mantenir la política social, i ara ha frenat en sec i li han saltat les peces del modest utilitari de l'estat del benestar" ha afirmat Ridao, per a qui tot plegat demostra que "no hi ha cap designi fatalment irreversible que li impedeixi canviar i rectificar".

Imatge de la trobada amb l'Associació de la Gent Gran
Sant Boi de Llobregat

Enric Garcia es troba amb diversos sectors socials del Barri Centre

El passat 14 d'octubre, el regidor de Barri Centre Enric Garcia va realitzar una visita de barri acompanyat d'altres membres de l'equip de govern, entre ells l'alcalde de la ciutat. Aquesta ronda de trobades amb representants de diverses entitats, comerços o zones del barri, es va iniciar uns dies abans amb la visita a la Plaça de Can Jordana, una plaça que, a parer de Garcia, està "mal resolta urbanísticament i molt estressada en quant a la seva utilització". El regidor republicà, va conversar amb una trentena de veïns i veïnes que utilitzen la plaça, i es va comprometre a fer "una nova intervenció en aquesta plaça, eliminant la font circular i situant un espai de jocs per a nens de 0 a 3 anys, que complementi i desestressi l'actual zona de jocs. A més, a l'actual zona s'ha de substituir la grava per sauló, per tal que els nens i les nenes no prenguin mal". També els dies previs a la visita de barri, Enric Garcia es va reunir amb la nova Junta de l'Associació de la Gent Gran del Barri Centre, que va donar les gràcies al regidor per les tasques de millora del confort a les instal·lacions del Núria i van intercanviar opinions sobre diferents aspectes del barri.

País Valencià

Esquerra considera deplorable que s’esgoten les legislatures sense que es solucionen els problemes d’inundacions a Benicarló

El secretari local d’Esquerra-Benicarló, Josep Barberà considera, arràn de les últimes pluges i temporal d’aquesta mateixa setmana, que es tracta d’una situació anòmala i indesitjable que la població no es mereix. "Tampoc es mereix uns polítics que van anunciar obres en la carretera de Benicarló a Peníscola, amb un pont tubular que seria espectacular sobre el Barranquet i que a hores d’ara ni està ni se l’espera", ha assegurat el representant republicà. Per Esquerra, que Benicarló seguisca sent tristament notícia per ser l’únic municipi amb problemes de comunicació amb la veïna Peníscola "és deplorable i un reflex del que és la política i del pes que té Benicarló en les agendes dels principals partits polítics". "S’han escrit rius de tinta sobre les inundacions a la Ratlla del terme, s’han proposat solucions que ningú executa, no sabem si per incapacitat, perquè no se les creuen o per si donen prioritat a qüestions més folklòriques amb l’aigua, com son les fonts de marbre o de xorros.

Calella

Esquerra Calella homenatja el President Lluís Companys

La secció local d'Esquerra de Calella celebrarà demà, 15 d'octubre, com ja és habitual, un homenatge al President Lluís Companys, assassinat enguany fa 70 anys. L'acte se celebrarà davant el monument situat al mirador que porta el seu nom. La trobada és a les 6 del matí, davant la piscina municipal, per pujar fins al monument i fer l'ofrena i l'homenatge. Us animem a acompanyar-nos-hi!