Locals d'Esquerra

Totes les notícies

En Josep Maria Cervelló adreçant-se als assistents
Sant Boi de Llobregat

Cervelló: "Amb la nostra feina diària estem plantant llavors de futur pel nostre entorn natural"

El passat diumenge 24 d'octubre va tenir lloc la 5a Pujada a la Creu de Can Cartró, l'espai més alt del nostre terme municipal, on conflueixen els termes de Santa Coloma, Torrelles, Sant Climent i Sant Boi. L'acte estava organitzat per la secció santboiana de l'Òmnium Cultural Baix Llobregat, amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient i Entorn Natural, de Ràdio Sant Boi i del Centre Excursionista de Sant Boi. En el transcurs de la passejada, que s'obrí amb una petita introduccio del responsable d'Òmnium a Sant Boi, Jaume Sans, es va fer una aturada a la masia de propietat municipal de Can Palós, on els participants van esmorzar. Allà, el regidor de Medi Ambient i Entorn Natural i candidat a l'alcaldia per Esquerra, Josep Maria Cervelló, va explicar les diferents tasques de recuperació paisatgística, i patrimonial, que s'estan duent a terme en l'entorn natural de Sant Boi. "Actuacions com l'anell verd i la posada en valor d'indrets com Can Palós o el turó de Can Cartró han d'ajudar a millorar l'autoestima pel nostre municipi", va apuntar Cervelló.

Illes Balears i Pitiüses

Les JERC de Maó es presenten en societat

Les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) han presentat avui capvespre la nova secció local de Maó, el portaveu de la qual és Joan Albert Pons Bagur. En aquesta presentació públic hi han volgut esser present la portaveu de les JERC a les Illes, Esperança Mateu, així com el president d'Esquerra i candidat al Parlament de les Illes, Joan Lladó. Precisament ha estat Lladó qui ha posat de manifest que “a Menorca un projecte progressista, nacionalista, regionalista o autonomista és necessari per a l'illa; però una esquerra independentista és imprescindible”. Lladó ha afegit que aquesta realitat política s'accentua “en aquest temps en que el partit socialista ha desertat de l'esquerra, amb tota una política de mesures econòmiques que no fan més que retallar l'estat del benestar”. Així mateix, el dirigent republicà ha significat que “estam en un moment en que les forces nacionalistes no han condicionat en absolut el govern de progrés de les illes, demostrat uns i altres una magre ambició nacional.

Cartell de l'exposició de Lluís Companys
ERC Palafolls

Marina Llansana inaugura l’exposició de Lluís Companys a Palafolls

Marina Llansana, diputada d’Esquerra Republicana al Parlament, i portaveu en temes de cultura, va inaugurar el passat divendres 22 d’octubre l’exposició "1882-1940 Lluís Companys polític fins a la mort" a la Bilbioteca Enric Miralles. L’acte organitzat des de la secció local d’Esquerra amb la col•laboració de l’Ajuntament va aplegar una cinquantena de persones que van omplir la sala de conferències de la Biblioteca municipal. Llansana va explicar els motius que ha impulsat a la fundació Josep Irla a elaborar aquesta mostra itinerant de la figura del que fou el president de Catalunya i executat pel règim franquista. “Companys no tenia cap necessitat de complicar-se la vida perquè era fill d’una família benestant de terratinents,i hauria pogut tenir una vida molt tranquil•la i fàcil fent d’advocat. Lluny d’això, va posar tot el seu coneixement al servei de la llibertat”, va afirmar Llansana. L’exposició que estarà oberta al públic fins al proper 11 de novembre consta de divuit plafons i un documental elaborat per la Televisió de Catalunya i ha estat assessorada per l’historiador Josep Maria Solé i Sabater.

Ebre

Puigcercós es felicita per la inversió de 10 milions d’euros a les Terres de l’Ebre

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, s’ha felicitat avui per la inversió de 10 milions d’euros a les Terres de l’Ebre que el Consell de Ministres va aprovar divendres per a actuacions de reconversió industrial i ocupació. Aquesta era una reclamació i un compromís del líder independentista, que l’any passat ja va instar al govern a 'accelerar les inversions industrials a les Terres de l'Ebre' arran de l’ERO presentat per Lear a Roquetes. Puigcercós ha fet aquestes declaracions a la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, que ha visitat acompanyat del candidat d’Esquerra per les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, i altres dirigents regionals. En aquest context, Puigcercós també ha criticat la reforma de govern de Zapatero que ha qualificat ‘d'operació de maquillatge’. ‘Poden canviar les persones però les polítiques continuen sent les mateixes’, ha afirmat el líder independentista. El president d’Esquerra ha subratllat que la remodelació del govern espanyol ‘només amaga la incapacitat del president de tirar endavant polítiques a favor de l'economia productiva de Catalunya’.

Conveni RAMSAR
El Prat

EL DELTA DEL LLOBREGAT AL CONVENI RAMSAR

En el ple del mes d’octubre, el portaveu del Grup Municipal d’Esquerra, en Joan Camps, va proposar l’adhesió del consistori a la sol•licitud per la inclusió del Delta del Llobregat a la convenció internacional de zones humides, també coneguda com a Conveni Ramsar. La moció d’Esquerra va se aprovada per unanimitat.

L'entrada a l'Ateneu per l'antiga discoteca
Sant Boi de Llobregat

Consell de Barri Centre a l'Ateneu Santboià

El passat 23 d'octubre, el Consell de Barri Centre es va reunir, en sessió extraordinària, a les instal·lacions de l'Ateneu Santboia, recentment adquirit per l'Ajuntament per al seu ús com a equipament cultural. I és que després de tot el procés que s'ha seguit (Declaració Institucional al gener, compra de la finca al maig, i les conclusions de la comissió ciutadana sobre el pla d'usos al setembre), ara toca portar a terme activitats i, en aquest sentit, el regidor republicà Enric Garcia va explicar "que s'estan portant a terme treballs per a la dignificació i recuperació dels jardins de l'Ateneu per al seu ús associatiu". En la mateixa línia, Garcia va anunciar que, de cara a la Fira de la Puríssima, "treballarem per convertir la terrassa de l'antic cafè en un espai utilitzable". Tot això encaminat, apuntà Garcia, a "fer l'Ateneu de la ciutat". Per aquestes activitats que s'hi aniran desenvolupant, s'ha constituit una comissió provisional de programació, composada per representants de les regidories de cultura i de Barri Centre i membres del col·lectiu juvenil de l'Ateneu Santboià.

Cassà de la Selva

Finalitza l'alerta sobre el mosquit tigre

Un mes després de l'avís del servei de control de mosquits sobre la presència del mosquit tigre al nostre municipi, les trampes d'ovoposició que serveixen per poder valorar com han funcionat els tractaments, assenyalen que gairebé s'ha eliminat, per aquest any, la presència del mosquit tigre. El municipi de Cassà disposa d'un total de 13 trampes de mostreig, i en 6 d'elles es varen trobar ous de mosquit tigre. E el darrer control fet en aquestes trampes, tan sols se n'ha detectat en 1. Aquest fet és fruit tan del bon funcionament dels tractaments aplicats com per l'arribada de la fresca que fa que la cosa comenci a anar de baixa, i amb l'entrada del fred a finals d'octubre o primers de novembre, que és molt variable, l'espècie s'atura fins la temporada vinent.

Comitè de Campanya Esquerra Osona
Osona

Esquerra Osona presenta el seu comitè de campanya per les properes eleccions

La federació comarcal d'Esquerra Osona ha presentat el comitè que ha de dirigir la campanya a la comarca a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Jordi Casals serà el cap de campanya i Lluís Argemí el director de campanya. També formen part del comitè el diputat i candidat per Esquerra Osona, Josep Maria Freixanet, el president comarcal Carles Sanuy, el secretari comarcal de Política Parlamentària Jaume Vidal, el candidat de les JERC Josep Culí i els membres de la candidatura dels independentistes osonencs Filo Tió, Núria Sisó i Josep Maria Diéguez. 

La dipuatada anoienca, Marina Llansana
Anoia

La campanya d’ERC, “Gent Valenta”, s’estén per l’Anoia

Anna Simó a Jorba: "ERC ha condicionat l’agenda política del país" En el marc de l’acte d’Esquerra Republicana a Jorba, Anna Simó, número tres d'ERC a les properes eleccions al Parlament, va afirmar que des del govern, Esquerra Republicana ha promogut uns avenços bàsics en la construcció del futur estat català: "hem proposat i liderat Pactes Nacionals com el d'Educació, d'Immigració o de Recerca i Innovació i, a més, hem creat lleis fins ara impensables, com la Llei del Cinema, la Llei de Serveis Socials, la Llei d'Acollida o la Llei de Consultes, la Llei de Consum o l'Oficina Antifrau". Simó també va remarcar que "ERC, amb nomes 21 diputats i el 15% dels vots, ha condicionat l'agenda política del país i ha posat l'independentisme al centre del debat polític". La portaveu d’ERC al Parlament, també manifestà que “Esquerra Republicana continua el camí cap al progrés del país i la independència, qui baixi del tren a la pròxima estació no aportarà cap guany per al futur de Catalunya”.

Marina Llansana
Sant Pere de Riudebitlles

Bona acollida de la conferència de Marina Llansana a Sant Pere de Riudebitlles

El passat dijous 21 d'Octubre la diputada al Parlament de Catalunya Marina Llansana va participar com a conferenciant en la xerrada "Política i Honestedat" que el grup municipal d'Esquerra va organitzar en el marc de les eleccions al Parlament de Catalunya. El tema principal de la conferència, duta amb mestratge per la diputada igualadina va girar al voltant del bon fer en la política així com sobre els últims casos de corrupció que s'han donat a Catalunya i que han afectat greument la moral dels catalans. Casos com el Pretòria o el cas Palau, viscut molt intensament en el Parlament per la Comissió d'Investigació que s'engegà i que ha tret a la llum operacions de finançament il·legal de partits, van ser explicats per la Marina Llansana perquè la gent en conegués més detalls.  Així mateix, la part final de la xerrada va servir perquè alguns dels presents adrecessin preguntes a la diputada d'Esquerra referents a diferents temes de l'actualitat política del moment.

Esperança Marí
Eivissa

Esperança Marí treu al conseller d’Educucació el compromís d’accelerar les obres en infraestructureseducatives al municipio de Vila.

Esperança Marí, diputada eivissenca al Parlament de les Illes Balears, ha participat avui de tarda en el debat amb el conseller d’Educació, Bartomeu Llinàs, a la Comissió d’Educació del Parlament de les Illes Balears, sobre les infraestructures educatives a Eivissa. Marí s’ha congratulat que “un tema tan específic” fos objecte únic del debat a la comissió. Esperança Marí ha afirmat que “l’Educació és i ha de ser prioritària per al govern de les Illes Balears, perquè l’Educació constitueix la base més sòlida per al futur de qualsevol poble”. Segons Marí, “les infraestructures educatives a Eivissa estan en precari, i fa falta millorar-les: millorar les infraestructures educatives és necessari no només per facilitar la tasca educativa, sinó també per millorar la percepció de l’Educació que té la societat Marí ha destacat la ciutat d’Eivissa com a àrea especialment mancada, en aquest aspecte i ha reclamat que comenci quant més aviat millor la construcció de les escoles d’es Pratet i de sa Bodega.

La Collita.23
Ullastrell

PLE OCTUBRE - Dilluns es farà la ratificació del Decret 136-2010 de la Llicència d'obres per l'empresa CVS per instal.lar la PLANTA DE TERRES

Tot i que la circular que ha passat l'Ajuntament referent al Ple Ordinari d'Octubre pel pròxim dilluns 25 a 2/4 de 9, pot sembla d'allò més light, resulta que posa: Punt 5 - Ratificació decret 136-2010: llicència d'obres. Potser hagués estat be detallar que la llicència d'obres és la que ja s'ha donat a LA PLANTA DE TERRES CONTAMINADES! Aquest govern està acostumat a informar sobre el què més li convé però, tal i com diuen "s'atrapa abans a un mentider que un coix" i aquest dijous, tot mirant la diferent informació que entra pel pròxim Ple, hem descobert que el passat 21 de juny es va rebre un Informe que va demanar la Diputació a una empresa externa i on les conclusions no són exactament favorables, tot el contrari. Aquest informe ens desvetlla els mateixos dubtes que teníem i tenim la majoria de veïns d'Ullastrell. D'això no en van dir ni gall ni gallina els 5 membres del Govern, mentre seguien fent ressò que tot era favorable! Aquesta empresa reclamava més informació per poder aclarir dubtes, segons hem pogut saber, se'ls hi va fer arribar però tot i així no van poder solventar-los.

La xarxa social
Sant Andreu

Jornada de Formació i Coordinació de Campanya 2.0

Sentiu a parlar d'eines 2.0 i se us fa una muntanya? Us fa por entrar a les xarxes socials? No sabeu exactament què és el Twitter? Voleu treure més profit de la vostra connexió a internet? Des d'Esquerra Sant Andreu volem que la por o el desconeixement es converteixin en oportunitats per explicar la feina que fem, promoure activitats i informar-nos del món que ens envolta, especialment important ara en època de campanya electoral. Per això us convidem a un curset ràpid i senzill de formació en eines 2.0. el proper dimarts 26 d'octubre. Ens trobem al Casal Lluís Companys introduir-nos a l'activisme 2.0, procurarem fer senzill allò que sembla complex i mostrar les potencialitats d' aquests mitjans i la capacitat d'impactar en el nostre entorn que ens ofereixen. Us convidem, doncs, a assistir-hi i a participar activament en aquesta jornada que se celebrarà el proper dimarts dia 26 a partir de les 19:30 h al Casal Lluís Companys. No us quedeu enrere, us hi esperem!

Sant Andreu

Reunió de militants (25/10): visita de la Presidenta de l'Eixample

Aquest dilluns vinent rebrem, en representació dels i les militants del Casal Pi i Sunyer de l'Eixample, a la seva Presidenta Agnès Rusiñol i en Roger Civit, membre de la seva Executiva. L'objectiu primer de la trobada és conèixer de viva veu les iniciatives que d'altres companys i companyes de la ciutat estan duent a terme als seus barris. I, també, l'actualitat municipal d'aquest districte central, el més poblat, amb barris ben diferenciats i problemàtiques molt diverses. Prèviament hem acollit a Sant Andreu la representació d'altres casals de Barcelona que han aportat la seva experiència valuosíssima i, sobretot, la noció de com totes i tots participem en el progrés d'un projecte comú.  

Imatge del bus que enllaça Teià i El Masnou
Teià

Seguim treballant per aconseguir una línia de bus directe Teià-Barcelona

La lluita d’Esquerra a Teià per aconseguir un autobús directe Teià-Barcelona es remunta ja a l’any 2004, quan l’alcalde de llavors, Andreu Bosch, va liderar la Declaració d’alcaldes del Baix Maresme, coneguda com a Declaració de Teià. Aquest argumentari va servir de plataforma de reivindicació davant del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya de millores i demandes d’inversió en transport públic per carretera. La Declaració de Teià, amb deu municipis adherits, va començar a donar els seus fruits l’any 2007, quan es va signar un acord entre els alcaldes signants de la Declaració i el Departament, on aquest últim es comprometia a fer una inversió econòmica per tal d’eixugar part del dèficit municipal del servei d’autobusos i per finançar millores en el servei. Així les coses, i malgrat les diverses promeses del Departament, el projecte sobre la línia d’autobús que hauria d’enllaçar Teià amb Barcelona, encara és al calaix.

Premià de Dalt

sebastia pujol a interaccio 2010

el regidor va assistir a la xerrada de Roger Bernat , director de teatre , la regidora Ruth Soto , moderava " els nous instruments per a la creació artistica i els nous llenguatges de la cultura " - " la gent és l' espectacle, el teatre sense actors professionals divendres 22 , el reg modera a Efrain Foglia , investigador del GriD de l' UViC ,,, amb " els nous instruments per a la creacio artistica i els nous llenguatges de la cultura" - " xarxes digitals obertes: autopistes autoconfigurables per a l' art i la cultura"