Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Calella

Esquerra força la Mesa del Parlament a tornar a debatre sobre la IP per la independència

Amb l’objectiu que la Proposta de referèndum sobre la independència de Catalunya pugui continuar la seva tramitació d’acord amb allò previst a la Llei de consultes populars per via de referèndum, el Grup Parlamentari d’Esquerra ha registrat la petició que la Mesa del Parlament reconsideri i deixi sense efecte l’acord de revocació de l’admissió a tràmit de la Proposta de consulta o IP. Esquerra argumenta que l’acord de la Mesa d’aquest dimarts incompleix l’article 30 del Reglament del Parlament, perquè el PSC i el PP van entrar la petició de reconsideració de l’acord de tramitació de la IP del 8 de juny un mes després d’aquest acord, quan el termini màxim per demanar de reconsiderar-lo són dos dies. Per altra banda, argumenta que no es poden atorgar als dictàmens no vinculants del Consell de Garanties Estatutàries la capacitat d’aturar o incidir en una tramitació parlamentària que ja estava iniciada i no preveia cap més tràmit a la Mesa segons la Llei de consultes.

Montgat

Política distant

Estar en un equip de govern i vetllar pels interessos de tots els ciutadans no és una qüestió fàcil però, com tot, ens hem de basar en uns objectius i unes finalitats que permetin arribar a l’equitat. L’última en discòrdia al nostre poble, ha estat la finalització de les obres de la Riera Sant Jordi. La postura de l’ajuntament de Montgat no ha afavorit el consens del poble per al desplegament final d’aquest projecte. Una manca de política de proximitat ha propiciat (creiem que sense aquesta voluntat) divergències entres diferents col•lectius residents a la Riera Sant Jordi, veïns i comerciants. La política d’Esquerra té uns pilars fonamentals basats en una democràcia moderna, on la veu del poble pren rellevància i el polític para les orelles amb atenció i fa colzes per a estudiar quina és la millor alternativa per a tothom. L’inexistent diàleg dels fronts “afectats” ha propiciat per part de l’ajuntament que a la Riera Sant Jordi, veïns i comerciant estiguin assistint a un partit de tennis en el què la pilota va i ve, tornar a anar.

Breda

'Jo, si fos de tu, també pensaria malament'

Imaginem-nos la història d'un home que té un negoci, en aquest cas un restaurant. El local és força popular, i la gent hi acudeix sovint a fer el menú del dia. Un bon dia, l'Ajuntament del poble del costat li comenta que volen fer un restaurant municipal que dependrà del consistori. Li diuen que podria encarregar-se de fer les proves d'aquest nou projecte: fer la instal·lació de la cuina i de tot el necessari per posar el local en marxa. Això sí, després l'Ajuntament haurà de convocar un concurs públic per veure a qui s'adjudica la propietat d'aquest restaurant. L'home, visiblement sorprès, comenta als regidors de l'Ajuntament: “Però com voleu que em gasti tants diners, si després no m'assegureu que jo seré el guanyador del concurs?”. L'equip de govern el tranquil·litza: “No pateixis home, tu tranquil”. Si ara ens situem a Breda, i enlloc d'un restaurant parlem d'una ràdio, ens trobem una història molt semblant. Tot i estar encara en fase experimental, Ràdio Breda es va llançar públicament durant la Fira d'Entitats dels passats 24 i 25 d'abril.

Federació de Lleida

EL SENAT APROVA CREAR UNA PONÈNCIA DE TURISME

El senador per Lleida d’Esquerra, dins del grup parlamentari de l’Entesa, Josep Maria Esquerda, portaveu de la Comissió d'Indústria, Comerç i Turisme, ha presentat avui una moció en el Senat per a què es creï una ponència d'estudi en la Cambra alta sobre el sector turístic. La moció ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups parlamentaris i Esquerda ha advocat per que aquesta ponència treballi ràpid i sigui viva, dinàmica i eficaç, que no es quedi en un estudi buit o bibliogràfic. La idea d’Esquerda és que aquesta ponència sigui útil al sector i que les seves conclusions es puguin aplicar en el curt termini. El text aprovat insta al Senat a “crear una Ponència d'estudi sobre la preservació i modernització del sector turístic i les perspectives del seu posicionament en els mercats globals en termes de sostenibilitat, qualitat i eficiència, les conclusions de la qual siguin traslladades també al Consell Espanyol de Turisme amb la finalitat de ser conegudes i analitzades pels actors més representatius de la indústria turística espanyola.

Teià

Curiositats del Ple Municipal

En els plenaris del nostre Ajuntament, lluny del que pugui semblar, apareixen arguments que podríem qualificar de “curiositats”. Aquests són el viu reflex del que hi ha sota els interessos dels diferents grups municipals del consistori, de la seva dedicació i de la qualitat de la feina feta, no sempre a l’alçada del que la responsabilitat política ens demana. I és que no tots els grups polítics treballen amb coherència, amb un programa i uns objectius sòlids, i no tots els grups accepten que l’equip de govern sigui d’un color on no hi tenen cabuda. En el Ple del mes de març, el Grup Municipal txT es va abstenir a la proposta d’acceptació de subvenció per obra inclosa en el PUOSC 2010. No cal estendre’ns en explicacions… Es tractava d’acceptar la subvenció que la Generalitat de Catalunya, a través dels Plans Únics d’Obres i Serveis, ens atorga per a l’execució de la “Rehabilitació de la masia de Can Llaurador”. Un projecte de 600.000 euros que rebrà un 95% de subvenció i sobre el qual l’Ajuntament només haurà de pagar un 5%.

Bages

Curs de formació sobre l’impost de successions

El passat divendres dia 11 de juny, tingué lloc a les dependències d'ERC a Manresa un curs de formació sobre l'Impost de Successions. Amb una bona assistència de militants, la diputada Àngels Cabasés desgranà els punts més importants d'aquesta reforma econòmica impulsada també per Esquerra al Parlament de Catalunya. El assistents van agrair les explicacions i consultes resoltes i s'emportaren cap a casa un dossier molt complert sobre aquest impost i també el text complert de la Llei de regulació de l'impost sobre successions i donacions.

Bages

Oriol Junqueras a Castellbell i el Vilar

El dissabte passat, dia 12, l'eurodiputat Oriol Junqueras visità la secció local de Castellbell i el Vilar/Marganell. A 2/4 de 12 del migdia feu una visita a les monges de Sant Benet, com agraïment per haver participat en la consulta popular del 25A a Marganell. L'acompanyaren l'Albert Mulero, president de la secció local, el Lluís Oliveras com a president de la Federació Comarcal i Pere Culell, candidat per Manresa entre d'altres. A les 12 del migdia i a la sala de plens de l'ajuntament de Castellbell (plena de gom a gom) l'Oriol Junqueras dissertà sobre “Les colònies tèxtils: passat i futur” No cal dir que la diada fou un gran èxit de participació i sensibilització.

Sant Sadurní d'Anoia

NOTA DE PRENSA DEL GRUP MUNICIPAL

Arran de la nota de premsa que el govern municipal ha fet arribar aquesta setmana, justificant l'endeutament de l'Ajuntament, des d'ERC volem aclarir: Efectivament la situació econòmica que viu l' Ajuntament és molt millor a la que l'any 1995 va entomar el nou govern de CIU i ERC. En tant sols cinc anys el coeficient d' endeutament existent al final del mandat (1991-1995) del govern de PSC i CIU es va reduir a la meitat. A partir de l'any 2000 fins el 2007 el deute es manté destacant una activitat inversora molt important, que ha permès tenir un nou pavelló, una piscina coberta i ampliada, el casal d' entitats, l'ampliació de la casa dels avis, la compra i estabilització de la Fassina de Can Guineu... Amb el nou govern de CIU - AMI iniciat el 2007 amb suport del PP a partir de 2008 les inversions municipals han decaigut qualitativament i en eficiència. En aquest sentit seria interessant que el govern publiqués els coeficients de tots els anys. La darrera dada de la nota de l' Ajuntament, on s'indica que el coeficient d' endeutament del 2009 és del 59% és poc real.

Federació de Lleida

ESQUERRA DEMANA AL SENAT UN DEBAT SOBRE ELS TRANSPORTS DE LLEIDA

El senador per Lleida d’Esquerra dins del grup parlamentari de l’Entesa, Josep Maria Esquerda, ha presentat avui una interpel•lació per a debatre's en el pròxim Ple del Senat del dimarts 22 de juny, sobre l'evolució de les comunicacions que passen per Lleida, especialment dels serveis i projectes del ferrocarril per a passatgers i mercaderies, els projectes vials i els serveis aeris. Esquerda subratlla que “el Govern ha apostat pel ferrocarril d'alta velocitat per a passatgers i pel transport de mercaderies per ferrocarril, però queden altres trajectes que no són de llarga distància que no estan tan al dia”. També diu Esquerda que “zones com Lleida, amb totes les seves comarques, amb un gran desequilibri econòmic pel que fa a les àrees litoral i metropolitana de Catalunya, poden i han de millorar les seves comunicacions públiques, tant terrestres com aèries per a poder continuar amb el seu desenvolupament”.

Torredembarra

El Dr. J.Mª. Murià a Torredembarra

El passat dijous dia 10 de juny, la Secció Local d’ERC, va organitzar una xerrada col•loqui amb el Dr. José Mª Murià, Mexicà, fill de pares Catalans exiliats en època de la dictadura franquista. Doctor i membre de l’Acadèmia de Historia Mexicana. President de “El Colegio de Jalisco i Creu de Sant Jordi. L’acte es titulava: ”L’Exili català a Mèxic” Va ser un autèntic plaer escoltar aquest Mestre de les paraules. Un relat colpidor de les adversitats dels exiliats, abans d’arribar a Mèxic, ja que tots estaven a França. D’allí el govern Mexicà flectava vaixells carregat per anar a Mèxic. Altres països d’Amèrica Llatina també en van flectar algun, però molt pocs. Primerament l’any 1937 ja van exiliar 456 nens i nenes fills de famílies treballadores de la costa mediterrània, tothom es pensava que tornarien aviat i ho van perdre tot, inclús la noció de la seva identitat original. El govern Mexicà va rebre als exiliats amb els braços oberts. Tot i així, l’angoixa i les ganes de tornar van ser paleses durant tota la seva vida, ja que la vida del dictador es va allargar més del que tothom s’esperava.

Josep Caparrós, candidat Municipals 2011
La Ràpita

Caparrós: “transparència, humilitat, treball en equip i proximitat marcaran el Govern municipal de la Ràpita la propera legislatura”

Aquesta tarda, a la seu d’Esquerra de la Ràpita, el president de la Secció Local, Joan Josep López; el secretari d’Organització, Albert Salvadó, i el candidat a l’alcaldia de la Ràpita per a les eleccions municipals de 2011, Josep Caparrós, han fet pública la reelecció del candidat per a les properes eleccions municipals. En aquest sentit, Joan Josep López ha remarcat que la Secció Local de la Ràpita ha reelegit Josep Caparrós com a candidat d’Esquerra a l’alcaldia per unanimitat, en una assemblea que ha comptat amb una gran participació de la militància. López ha volgut destacar la notable experiència que ha adquirit el candidat i en aquests moments portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Josep Caparrós, i no s’ha estat de dir que “era un diamant en brut que a poc a poc es va polint”. El secretari d’Organització, Albert Salvadó, ha comentat que “Esquerra consolida la seva renovació encetada la legislatura passada. Amb la tria del cap de llista comença el procés per formar una candidatura capaç de generar il·lusió i confiança a la gent, que ens ha de permetre pujar el número de regidors i, per tant, governar al municipi”.

Vilafranca del Penedès

La llei de l’àmbit Penedès anirà al ple del 14 de juliol amb acord de tots els grups

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana comunica que la llei per crear l’Àmbit Penedès avança de forma imparable. El diputat penedesenc Miquel Carrillo ha confirmat que “si no hi ha res de nou, el ple del dia 14 de juliol aprovarà l’àmbit Penedès sense cap esmena, amb acord de tots els grups”. Carrillo ha remarcat que “teníem com objectiu aprovar l’àmbit Penedès dins aquesta legislatura amb tots els partits i ara tothom veu que era possible aconseguir-ho, és el millor escenari per al Penedès”. El diputat republicà agraeix els esforços de tots els qui han intervingut en el procés per fer possible el reconeixement del Penedès, com han demanat de forma inapel·lable els ajuntaments i els consells comarcals: “avui el mèrit és que s’hi sumin fins i tot els que, d’entrada, no n’eren partidaris; aquest ha estat el full de ruta que sempre hem defensat des d’Esquerra, davant els que en demanaven l’aprovació amb els vots d’ERC, CiU i PP”. Al Parlament de Catalunya s’ha reunit aquest dijous dia 10 la ponència legislativa per debatre les esmenes a la “Llei de reconeixement del Penedès com a àmbit de planificació” i s’han posat d’acord en tots els punts, de manera que el text de la Llei s’aprovarà per consens de tots els grups.

Urgell

Candidatures d'Esquerra Urgell al Parlament

La federació comarcal d’Esquerra de l'Urgell ha escollit en Tomàs Pujol i Castells i la Sara Bailac i Ardanuy per formar part de la llista per Lleida al Parlament de Catalunya. La sala gòtica del castell de Verdú ha estat l'escenari que ha fet possible l'elecció per majoria de dues persones perseverants i que tenen clar que esquerra és l'eina per assolir els objectius per fer avançar el nostre país. Pujol va ser director territorial de Benestar i família i actualment és regidor d'esports i educació a l'Ajuntament de Tàrrega i director territorial de Governació i Admnistracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. Bailac, llicenciada en ciències polítiques i especialitzada en estudis de dones i gènere és agent d'igualtat d'oportunitats per la Diputació de Lleida a Tàrrega. Presidenta de les joventuts d'esquerra Tàrrega i secretària nacional de la dona, està a punt de publicar el seu segon llibre de poesia Venen turbulències. Les dues persones escollides han mostrat la seva satisfacció per formar part de la candidatura d'esquerra i s'han brindat a treballar amb la resta de la candidatura per tal de què esquerra aconsegueixi els millors resultats.

Federació de Lleida

Candidatures d'Esquerra Urgell al Parlament

La sala gòtica del castell de Verdú ha estat l'escenari que ha fet possible l'elecció per majoria de dues persones perseverants i que tenen clar que esquerra és l'eina per assolir els objectius per fer avançar el nostre país. Pujol va ser director territorial de Benestar i família i actualment és regidor d'esports i educació a l'Ajuntament de Tàrrega i director territorial de Governació i Admnistracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. Bailac, llicenciada en ciències polítiques i especialitzada en estudis de dones i gènere és agent d'igualtat d'oportunitats per la Diputació de Lleida a Tàrrega. Presidenta de les joventuts d'esquerra Tàrrega i secretària nacional de la dona, està a punt de publicar el seu segon llibre de poesia Venen turbulències. Les dues persones escollides han mostrat la seva satisfacció per formar part de la candidatura d'esquerra i s'han brindat a treballar amb la resta de la candidatura per tal de què esquerra aconsegueixi els millors resultats.

Prats de Lluçanès

Vols ser voluntari/voluntària per a la independència?

Esquerra - Prats de Lluçanès convoca a una sessió oberta a tothom per informar sobre la INICIATIVA POPULAR de la consulta oficial sobre la independència de Catalunya, acceptada la setmana passada a tràmit pel Parlament de Catalunya. La reunió tindrà lloc aquest dimarts dia 15 de juny a la Sala Cal Bach a les 9 del vespre. En aquests moments claus pel futur del nostre país, ens cal sumar esforços per seguir avançant en pas fer cap a la independència. Us hi esperem!

Castelldefels

Esteve Sebastià i Riera sera el proper cap de llista a les eleccions municipals del proper 2011 per ERC Castelldefels.

El passat divendres 11 de juny, l'assemblea local d'ERC Castelldefels aprovava per unanimitat l'elecció d'Esteve Sebastià i Riera com la persona que encapçalarà les llista d'ERC Castelldefels a les eleccions municipals del proper maig del 2011. Esteve Sebastià va manifestar després de la seva elecció "és per mi un orgull encapçalar la llista d'ERC Castelldefels, agafant el relleu de la bona feina feta per Àngels Coté" Tot seguit va deixar clar "que seguirem treballant des del compromís i la coherència que ha caracteritzat la feina d'ERC Castelldefels i ens comprometem a ser el motor de canvi, l'alternativa real al model actual del govern municipal del PSC+CIU+ICVEUiA i a la seva manera d'entendre la política i de fer-la, allunyada de la realitat i les necessitats de la ciutadania" Esteve Sebastià, de 32 anys, castelldefelec de naixement i amb una llarga trajectòria de participació i vinculació al teixit associatiu, cultural i esportiu de Castelldefels, ha estat membre de l'Assemblea de Joves, de l'Agrupament Escolta, del Centre Excursionista, de l'Agrupació de Cultura Popular, de la Plataforma Castelldefels Decideix i de diferents plataformes de defensa del territori i la natura a la nostra ciutat.