Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Jordi Ausàs amb la Secció Local d'Esquerra a Guíxols davant l'estelada
Sant Feliu de Guíxols

El Conseller Jordi Ausàs visita Sant Feliu de Guíxols

El passat dilluns 6 de setembre el Conseller de Governació Jordi Ausàs va participar amb la Secció Local d’esquerra a Sant Feliu de Guíxols, en una xerrada sobre la Llei de Consultes. Una trenta de persones van assistir a l’acte, que va ser presentat pel regidor d’Esquerra a la ciutat, Jordi Vilà, i on Ausàs va explicar l’obra de govern duta a terme des de governació en els darrers 4 anys. Segons Ausàs “Amb el 14% dels vots, Esquerra al govern a impulsat polítiques de transformació en clau social i en clau nacional, sentant espais de sobirania i estructures d’Estat” L’acte va conclure amb un petit debat entre el Conseller i els Assistents a l’acte.  

ERC Badalona

Vine a l'esmorzar independentista de la Plaça Constitució!

Esquerra Badalona vol posar èmfasi enguany en el tradicional esmorzar independentista de la Plaça Constitució. Ja com a data més que consolidada a l'agenda de l'independentisme badaloní, aquest esmorzar popular que venim organitzant des de fa molts anys la gent d'Esquerra és un punt de trobada del sobiranisme de la nostra ciutat. Podeu donar suport a l'esmorzar que organitzem des de l'esdeveniment del Facebook d'ERC Badalona que hem creat en motiu de l'acte. A banda d'això, com a novetat especial, l'acte solemne de la nit anterior a la Plana, serà substituït per una ofrena floral conjuntament amb Reagrupament.cat a la mateixa Plaça Constitució a quarts de dotze, tot acabada la jornada cultural que organitza Òmnium en motiu de la Diada. Us deixem el llistat d'actes d'enguany: Divendres 10 de setembre A quarts de dotze - Després de la trobada d'Òmnium, Esquerra Badalona conjuntament amb RCat farem una ofrena commemorativa a la Plaça Constitució. Dissabte 11 de setembre 10:00 - Esmorzar popular independentista a la Plaça Constitució.

Inauguracio Plaça de l'Estació
Molins de Rei

Comencen les obres de l’eix comercial del Carrer Major

Dilluns 6 de setembre van començar les obres del Carrer Major que transformaran definitivament el Centre Vila. La durada de les obres és de 2 mesos aproximadament i el projecte contempla el canvi de la xarxa d'aigua i electricitat, el clavegueram i la pavimentació del carrer en plataforma única. Amb l’actuació s’aconseguirà transformar un carrer degradat, amb voreres estretes, molta circulació de vehicles i amb una gran presència de comerços en un espai apte per a les persones i per a la promoció del comerç, un actiu econòmic de la vila. La plataforma única i la regulació del trànsit rodat a partir de les 17h i els caps de setmana faran de la totalitat del carrer Major un Eix Comercial i cívic de primer nivell. Esquerra ha impulsat com cap altra formació política la remodelació del Centre Vila. El període 2003-2010 ha estat el de major inversió al Centre Vila, coincidint amb la presència no casual d'Esquerra al Govern Municipal i a la Generalitat de Catalunya.

L'Enric Garcia amb els càrrecs electes d'Esquerra que van assistir a la trobada
Sant Boi de Llobregat

Enric Garcia signa el Compromís de Sant Pere de Rodes

El passat diumenge, 5 de setembre, va tenir lloc al Monestir de Sant Pere de Rodes (El Port de la Selva, Alt Empordà), la signatura del "Compromís municipal sobiranista de Sant Pere de Rodes" manifest d'alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores que, des del municipalisme, demanen la convocatòria d'un referèndum oficial d'autodeterminació. En aquest document, els alcaldes afirmen que l'Estat cada vegada és més "centralista i uniformitzador" i que accepta menys la diversitat de Catalunya. "És per això que volem expressar en veu alta i clara la nostra voluntat de seguir empenyent des dels nostres municipis per tal d'avançar de forma efectiva cap a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació", afirma el manifest. '"Ja és arribada l'hora de començar a dir 'Adéu, Espanya!' de forma pacífica i cordial", conclou el compromís. D'ençà que al juliol, el municipi d'El Port de la Selva es va declarar "moralment exclòs" de la Constitució Espanyola, com a reacció a "agressions com la sentència del TC contra l'Estatut i les declaracions de Zapatero que donaven a entendre que Catalunya no tindria més quotes d'autogovern", ja són 73 els municipis que han aprovat aquesta declaració.

Raül Castanyer
País Valencià

Esquerra critica la censura que exerceix l'Ajuntament de València a les reivindicacions veïnals de Ciutat Vella

El President d'Esquerra-VLC, Raül Castanyer, ha criticat 'la censura vergonyant a la que l'Ajuntament de València sotmet als veïns de la plaça Beneyto i Coll, a Ciutat Vella' en referència a la retirada de pancartes reivindicatives que veïns d'aquest emplaçament tenien exposades a les façanes d'un edifici declarat ruïnós per l'Ajuntament. Segons el dirigent republicà 'el consistori menteix quan declara a l'edifici en aquest sentit i, a banda, torna a callar per la força la lliure expressió d'uns veïns que encara no es creuen el que està passant'. Els fets van ocórrer la passada matinada del 2 al 3 de setembre. Operaris de l'Ajuntament, amb Policies Locals i Bombers van retirar les pancartes que exigien a l'Ajuntament que no executara el desallotjament de l'edifici. Els veïns, però, van tornar a posar les pancartes a l'endemà següent, un gest que Castanyer ha considerat 'lògic i valent'. 'Els veïns de València estan farts d'un ajuntament que contínuament fa el que vol sense ajustar-se a una lògica coherent i, a banda, no respecta qualsevol opinió discrepant amb la seua gestió', ha sentenciat el dirigent independentista.

Imatge del Barri de Montserrat
Terrassa

Construïm el casal intergeneracional de Montserrat

“La construcció d’un equipament intergeneracional a Montserrat no només resol les necessitats i les demandes de la gent del barri, sinó que sobretot beneficia molta més gent, generant complicitats i sinèrgies que sens dubte serviran per cosir, poc a poc, una mica més la ciutat”. Isaac Albert, tinent d’Alcalde d’Acció Social i Drets Civils i portaveu d’ERC a l’Ajuntament defensa la construcció d’un equipament que ha de servir per a la gent gran i per als nens i nenes. Des de l’àrea d’Acció Social i Drets Civils, des d’Equipaments cívics, es té la intenció de cedir el solar a la Generalitat per a la construcció de l’equipament intergeneracional aquest mateix octubre.

Sentmenat

Esquerra Sentmenat prepara les properes eleccions municipals.

Esquerra Sentmenat ha fet una bustiada per tot Sentmenat informant de l'acte del proper dijous 9 de setembre de 2010 a les 20:30 a la sala de música del Coro. L'acte consistirà en una taula rodona per parlar de l'actualitat municipal i dels nous projectes d'Esquerra per a les properes eleccions municipals, i està obert a tothom. Esquerra Sentmenat comença el curs polític preparant les eleccions municipals de la propera primavera, sense oblidar les eleccions al Parlament d'aquesta tardor.

Malgrat de Mar

Dedica el govern sociopopular prous recursos a l’Oficina de Turisme?

En el Ple de setembre els grups municipals d’ERC i CiU varen plantejar a l’Alcaldessa i actual regidora de turisme la constatable insuficiència de l’ horari d’obertura de l’oficina de turisme aquest estiu. L’horari d’obertura, en ple mes de agost i en l’actualitat, és de les deu del matí fins les quatre de la tarda. Es deixa així els visitants sense aquest servei les hores on la concurrència de públic seria més nombrosa, un cop ja han gaudit de sol i platja, de les cinc de la tarda a les nou del vespre. Segons l’Alcaldessa Campoy “ ja se estan donant els serveis que superen els mínims i de cara l’any vinent es tindrà que replantejar el servei de l’oficina de turisme perquè és un servei molt costós”. La portaveu d’ERC Teresa Verdaguer va demanar a l’Alcaldessa, també regidora de turisme, que “qui millor que l’Ajuntament per promocionar el nostre poble i donar la màxima informació dels llocs d’interès , del patrimoni, activitats d’oci, culturals i esportives del nostre municipi”.

11 de setembre 2010
Tàrrega

Esquerra Tàrrega participarà en la celebració de l'11 de setembre

En motiu de la diada nacional de Catalunya, la militància d'Esquerra Tàrrega prendrà part dels actes institucionals com són la ja tradicional ofrena floral a Rafael Casanovas on participen les entitats de la ciutat de Tàrrega. A més a més, els i les republicanes tornaran a organitzar una parada a la plaça del Pati al llarg del matí de l'11 de setembre per posar a l'abast de la ciutadania material independentista divers a preus populars. Aquests actes es faran conjuntament amb les Joventuts d'Esquerra (JERC) de Tàrrega. Esquerra Tàrrega anima tota la ciutadania de Tàrrega, així com les persones que durant la diada visitin la ciutat en motiu de la 30a edició de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, que participin dels actes festius que s'han organitzat per celebrar la diada nacional de Catalunya.

Homenatge Josep Fornas
Vilassar de Mar

Homenatge Josep Fornas

La secció local d’Esquerra Vilassar de Mar us convida a l’acte Homenatge a Josep Fornas. Compromís amb la cultura i el país que tindrà lloc el proper diumenge 19 de setembre, a les set de la tarda, a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín (c/Santa Eulàlia, 66-80 de Vilassar de Mar). Aquest acte, organitzat des de la Fundació Josep Irla i amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, servirà per a reunir amics i amigues, familiars, veïns i veïnes de Vilassar, i persones de l’entorn professional, polític i personal d’en Josep Fornas, i celebrar la seva trajectòria i reconèixer-li el seu compromís amb Catalunya. La trajectòria del vilassarenc Josep Fornas està marcada per l’estreta relació que va tenir amb el president Josep Tarradelles i tota la tasca política que ambdós van realitzar plegats. Militant d’ERC, diputat al Parlament de Catalunya, gran col•leccionista, símbol del moviment editorial contra la dictadura franquista... Una llarga vida plena de generositat cap al país i les institucions catalanes reconeguda aquest 2010, amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Joan Puigcercós, Anna Simó, Eduard Suàrez, Festa Major de Bellvitge, 2010
L'Hospitalet de Llobregat

Puigcercós afirma que l’alto el foc d’ETA ‘ha de ser un primer pas per acabar amb la violència al País Basc’

El passat 5 de setembre el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, va visitar la Festa Major de Bellvitge acompanyat d'Anna Simó, portaveu del Grup Parlamentari d'Esquerra, i Eduard Suàrez, candidat d'Esquerra de l'Hospitalet a les properes eleccions municipals. Joan Puigcercós va afirmar que l’alto el foc anunciat avui per ETA a través d’un comunicat ‘ha de ser un primer pas per acabar amb la lluitar armada i la violència al País Basc, que és el primer obstacle de l’esquerra abertzale per avançar cap a la independència’. El líder independentista, que ha participat a la Festa Major de Bellvitge, ha apuntat que es dóna per ‘enterrat el procés autonòmic, com nosaltres també ja hem constatat, i això posa en escac els partits espanyols que fins ara s’han refugiat en l’esquerra abertzale’, a la que han il·legalitzat, per esquivar el debat sobre la independència del País Basc. Finalment va felicitar la militància d'Esquerra de l'Hospitalet per la feina feta a la ciutat i per la participació a la Festa Major de Bellvitge; així com també va animar a tothom a participar de la Festa Major fins el proper 12 de setembre.

Federació de Lleida

Esquerra regalarà 200 estelades en motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Esquerra de Lleida, en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, regalarà de nou enguany estelades a tots els ciutadans que es presentin el proper dijous 9 de setembre, davant de l’IMAC a les dotze del migdia. Aquest any els republicans han decidit doblar la xifra d’estelades regalades, en total 200, a canvi, totes les persones que vulguin gratuïtament l’estelada tindran que omplir una butlleta presentant una proposta per a la ciutat de Lleida. Montse Bergés, portaveu d’Esquerra a la Paeria, ha explicat que Esquerra repeteix de nou la iniciativa degut a la constant negativa de l’alcalde de Lleida a repartir-les conjuntament amb les senyeres que cada any regala la Paeria, “volem aprofitar el repartiment d’estelades també per a que els ciutadans de Lleida ens facin una proposta per a la ciutat, una proposta oberta, que cadascú ens pugui dir alguna cosa sobre la nostra ciutat, i que després nosaltres aprofitarem tan per la redacció del nostre programa com per presentar propostes de millora a la Paeria durant la resta del que queda de mandat”.

Santa Maria d'Oló

Diada nacional de Catalunya

Aquest dissabte vinent l'ajuntament d'Oló i el grup d'ERC organitzaran els actes de la Diada nacional. a les 8:30 es pujarà el segimon, es farà una xocolatada a 2/4 d'11 a dalt el poble i seguidament es farà l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova. Al vespre i després del concert de les Sisones es formarà part del seguici de la Marxa de torxes per la independència que anirà de baix el poble a dalt el poble (fins el nou monument a Rafael Casanova). Salut i independència

Berguedà

Diada Nacional de Catalunya

Us convidem a participar als actes de la Diada Nacional de Catalunya, l'Onze de Setembre a Berga: - a  les  11h. al cementiri municipal ofrena en memòria de tots els i les independentistes i persones que varen lluitar per la llibertat de Catalunya - a les 12h. Ofrena del partits polítics al monument a Rafael Casanova Us hi esperem

Premià de Mar

Josep Maria Molins - lectura positiva del seu primer any a la regidoria de Cultura.

El regidor de cultura, Josep Maria Molins ha fet una lectura positiva del seu primer any al capdavant de la Regidoria, malgrat la situació de crisi i ha agraït el suport rebut pels tècnics i col·laboradors de la regidoria. Josep Maria Molins ha explicat que la regidoria prepara els objectius del curs pensant en que ens trobem en any electoral i ha dit que compta amb que el teatre de l’Amistat estarà enllestit abans de les eleccions municipals del mes de maig.

puigcercós, suàrez, simó
País Valencià

Puigcercós afirma que l’alto el foc d’ETA ‘ha de ser un primer pas per acabar amb la violència al País Basc’

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha afirmat aquest diumentge per la vesprada que l’alto el foc anunciat ahir per ETA a través d’un comunicat ‘ha de ser un primer pas per acabar amb la lluitar armada i la violència al País Basc, que és el primer obstacle de l’esquerra abertzale per avançar cap a la independència’. El líder independentista, que ha participat a la Festa Major de Bellvitge, ha apuntat que es dóna per ‘enterrat el procés autonòmic, com nosaltres també ja hem constatat, i això posa en escac els partits espanyols que fins ara s’han refugiat en l’esquerra abertzale’, a la que han il·legalitzat, per esquivar el debat sobre la independència del País Basc.

Gavà

Ja ha sortit l'Eramprunyà d'agost

Avui s'està repartint a totes les bústies de la ciutat el número 84 de «L'Eramprunyà», la revista d'informació municipal editada per Esquerra-Gavà. També la podeu consultar en línia a: L'Eramprunyà 84