Locals d'Esquerra

Totes les notícies

País Valencià

Junquera qualifica d'altament negativa la Presidència espanyola del Consell de la UE

L'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha criticat al plenari de hui al Parlament Europeu d'Estrasburg, després de la intervenció del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, la Presidència espanyola del Consell de la UE, la qual ha ha qualificat 'd'altament negativa'. Segons el dirigent republicà, 'Espanya no ha liderat la sortida de la crisi ni la projecció exterior de la Unió Europea'. 'Què ha passat amb la cimera euromediterrània? I amb la cimera amb els Estats Units? Quan es produirà el reconeixement de Kosovo? On estan les mesures per garantir el compliment de l’estratègia 2020? Quines aportacions ha fet a la regulació del mercat financer, al mercat comú de l’energia i a l’espai universitari comú? En quins documents ha establert la prioritat de l’eix mediterrani? En què ha quedat la seva promesa sobre l’ús del català en aquesta cambra?' han estat algunes de les preguntes formulades per l'eurodiputat. En concret, respecte al corredor mediterrani, Junqueras ha criticat que malgrat les declaracions la Presidència espanyola no ha fet avançar aquest projecte que 'a hores d'ara, encara no és un eix prioritari de la Xarxa Transeuropea de Transports, a diferència de l'Eix Central del Pirineus, que sí que ho és' i ha recordat que la inclusió en aquesta llista és imprescindible per rebre finançament comunitari i, per tant, per poder-la construir.

Ictineus
Sant Andreu

Ictineus

El coneixem d'ençà que va presentar al Casal el seu llibre "El President a París" i, ara, torna a Sant Andreu per a parlar-nos del seu nou llibre sobre la figura de Monturiol, inventor del submarí. L'enfocament de la seva figura és la d'inventor, però sobretot dóna relleu a la del revolucionari radical i progressista que va ser en Monturiol. De fet té un final... curiós! Us convidem a assistir-hi: el 15 de juliol, a les 19 hores, a la llibreria Abacus Sant Andreu (C/ Gran de Sant Andreu, 54). 

Sant Fruitós de Bages

Esquerra vol que l'ajuntament es declari "moralment exclòs" de la Constitució

Esquerra Sant Fruitós de Bages ha presentat una moció al ple que se celebrà aquest dimecres 14 per tal que s'aprovi la mateixa moció que l’Ajuntament del Port de la Selva va aprovar fa uns quants dies, on es declara l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages “moralment exclòs” de l’àmbit de la Constitució Espanyola. La decisió sorgeix de la polèmica sentència del Tribunal Constitucional vers l’Estatut, que ha suposat una retallada importants de competències per a Catalunya (text íntegre de la moció, a sota) A aquesta iniciativa també s'hi han sumat els ajuntaments de bagencs de –Santpedor, Monistrol de Montserrat, L'Estany, Sant Feliu Sasserra i Santa Maria d'Oló- i el del nucli de Cabrianes -terme de Sallent- Moció Constitució Descarrega't l'arxiu

Figueres

NOSALTRES DECIDIM, SOM UNA NACIÓ

L'executiva local d'ERC a Figueres fa una crida a tots els ciutadans i ciutadanes per tal que se sumin a la manifestació que, sota el lema “Som una nació. Nosaltres decidim”, se celebrarà el proper dissabte dia 10 de juliol a Barcelona. Entenem que aquesta convocatòria ha de ser la resposta majoritària del poble de Catalunya a la sentència emesa pel Tribunal Constitucional espanyol contra la nostra sobirania nacional. Amb aquesta crida, ERC de Figueres es vol sumar a les diferents resolucions adoptades per diferents entitats de la societat civil catalana i per les principals institucions polítiques del país (entre les quals el Parlament de Catalunya i el mateix Ajuntament de Figueres) en favor de la manifestació i en contra de la ignominiosa sentència d'un Tribunal Constitucional absolutament deslegitimat. Per a ERC, aquesta sentència ha significat una segona retallada greu (després de la greu retallada patida ja en el Congrés de Diputats de Madrid) que passa per damunt de la voluntat expressada per la ciutadania a les urnes.

Cerdanyola del Vallès

Comunicat constitució de l'EMD de Bellaterra

Des del 2004 quan és va constituir la Comissió Informativa Especial per dictaminar la constitució de l’EMD, al juliol de 2005 el Ple aprova la constitució de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra. Des de el novembre de 2005 fins a la resolució de govern del 3 de novembre de 2009 ha estat un camí llarg i ple de dificultats. Hores d’ara aquestes dificultats s’han superat una definitivament, la delimitació territorial, els límits definitius de l’EMD vistos sobre el plànol son els inicialment proposats per l’Ajuntament. I la viabilitat econòmica, aquesta és una dificultat que s’arrossegarà durant el temps i que tant l’EMD com l’Ajuntament hauran de millorar a mig termini encara que dins les actual conjuntura veiem difícil una evolució positiva per els desitjos de la nova EMD. El temps i l’expedient deixen clar quines son les forces que han treballat i forçat per a que avui l’EMD, per fi, sigui una realitat, Esquerra Cerdanyola ha vetllat des de el seu inici per a que el procés arribes a bon port.

Premià de Mar

Es constitueix la Taula per la Inclusió Social.

Pas endavant important en matèria de Serveis Socials. Ahir es va constituir formalment la Taula per la Inclusió Social de la ciutat un ens que ha de permetre la coordinació entre l’àrea de Serveis Socials i les diferents entitats de la ciutat que treballen en aquest àmbit com són les Càrites de les dues parròquies, la Creu Roja i l’església evangèlica. La creació d’aquesta Taula per la Inclusió Social ha de permetre una millor operativitat de treball en la gestió de les diferents situacions que tracten entitats i Serveis Socials.

Crisi, treball, país
Sant Andreu

Crisi, treball, país

Aquest dilluns vinent a les 20 h, el nostre company Joan Samsó ens parlarà i obrirà al debat aquests tres temes "Crisi, treball, país" des de la seva perspectiva com a sindicalista compromès en la lluita pels drets dels treballadors i treballadores. En Joan Samsó és graduat social, responsable de Polítiques Sectorials de la Unió General de Treballadors, membre del Consell de Política Industrial de Catalunya i mediador laboral del Tribunal Laboral de Catalunya. Amb aquest bagatge ens oferirà una perspectiva completa sobre les qüestions més punyents de l'actualitat: atur, reforma laboral, manteniment de l'estat del benestar, etc. Us hi esperem!  

Teià

Per la diginitat de la nostra nació

La sobirania d'un poble és quelcom inviolable, s'ha de respectar. Cap democràcia contemplaria que ningú tingués la potestat per canviar el que la ciutadania ha decidit. Això que sembla tan obvi, a l'Estat espanyol no ho és amb tot el que fa referència a Catalunya. El passat dilluns el Tribunal Constitucional, després d'anys d'espera, va dictar sentència sobre l'Estatut d'Autonomia, un text que, recordem-ho, ja va patir una primera retallada, amb el pacte Mas-Zapatero, que hagués pogut ser molt menor si, aleshores, les diverses forces polítiques catalanes s'haguessin unit per defensar el text que va sortir del Parlament el 30 de Setembre. Però van prioritzar els interessos partidistes, i el que va propugnar ERC des d'un bon inici, el front comú,finalment no es va dur a terme. Un cop l'Estatut va passar el tràmit del Congrés dels Diputats i del Senat, i el PSOE , amb l'ajuda de CiU, ja se l'havia “cepillao”, tal com deia Alfonso Guerra, es va aprovar en referèndum, i un cop la ciutadania s'expressa hem de respectar allò que ha decidit.

Sant Joan de les Abadesses

EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE L’AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES PRESENTA LA SEGÜENT MOCIÓ, EN CONTRA LA SENTÈNCIA EFECTUADA PER PART DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL VERS L’ESTATUT DE CATALUNYA

Davant la recent sentència efectuada per part del Tribunal Constitucional, el dia 28 de juny de 2010, envers l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, aprovat en referèndum pel poble català el mes de juny de l’any 2006. Atès que no s’ha respectat la voluntat del poble de Catalunya expressada democràticament el 18 de juny de l’any 2006, quan aquest va votar de manera favorable al nou Estatut de Catalunya, mostrant així el seu suport al text. Entenent que la retallada que el Tribunal Constitucional ha efectuat a l’Estatut, després que aquest hagi estat avalat per la sobirania del poble de Catalunya mitjançant un referèndum, no pot ser admesa democràticament. Considerant que el Tribunal Constitucional és avui un òrgan caducat, provisional i bloquejat a la seva renovació davant de fets evidents com és la defunció d’alguns dels seu magistrats. Constatant la diferència de tracte del Tribunal Constitucional entre els diferents estatuts d’autonomia en qüestions i punts que són exactament iguals o pràcticament idèntics.

Barberà del Vallès

Politica 2.0

Un cop més, esquerra republicana posa la política a l'abast de la ciutadania. Esquerra dóna un pas més en les novedoses campanyes per tal d'apropoar la política a tothom: estrena un portal per conèixer el seu programa electoral i convida a tothom a qui vulgui esmenar quelcom a fer-ho. Com tots sabem, aquesta tardor hi haurà eleccions al Parlament de Catalunya. Eleccions que venen marcades per una manca important de gestió per part de les conselleries socialistes i d'iniciativa i per una manca de projecte polític de CiU i PP. Ara és el moment que els ciutadans i les ciutadanes tornem a recuperar el poder que és nostre, el poder de la democràcia. Posem a l'abast de la ciutadania l'enllaç web per tal que pogueu fer les esmenes, retocs... que volgueu en el nostre programa electoral. http://programa.esquerra.cat

Barberà del Vallès

Moció estatut

Gràcies als vots d'esquerra, la passada junta de portaveus va aprovar una moció titulada: "Moció de suport a la manifestació del 10 de juliol a favor de la dignitat de Catalunya". Amb el vot a favor de Carles Fernández, portaveu del Grup Municipal d’ICV, Oriol Rovira, portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Pere Ramón, portaveu del Grup Municipal de CiU, José Luis Rivera, portaveu del Grup Municipal d’ EUiA, , Juan José Rodriguez, portaveu del Grup Municipal de la PCPB, i Antonio Báez, Portaveu del Grup Municipal del PSC, i el vot en contra de Adolfo Gallego, portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Catalunya, d’acord amb allò que estableixen els articles 57 i 58 del Reglament Orgànic Municipal de l’Ajuntament de Barberá del Vallés, aprovem la següent moció: Moció en defensa de l’Estatut de Catalunya que presenta la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Barberà del Vallès El 28 de juny de 2010, després de 3 anys agònics, el Tribunal Constitucional ha dictat sentència sobre el recurs presentat pel Partido Popular contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Catalunya Central

Es creen les Sectorials a la Regional.

Com ja sabeu, en el nostre partit una de les formes d’estructurar-nos al territori són les comissions sectorials amb l’objectiu de detectar mancances i cercar solucions als diferents àmbits professionals i socials del nostre país. Es per això que us convoquem a una trobada a l’àmbit de la Catalunya Central per tal d’organitzar aquestes comissions a la nostra regió. Creiem que és important la vostra participació activa en aquesta jornada,tant els que ja formeu part d’alguna sectorial com els que encara no. Per tal de constituir les “Sectorials” us convoquem a: Lloc: Centre Recreatiu. Santa Maria d’Oló Dia : Dissabte 17 de juliol Hora: 10 del matí Inscripcions: catalunyacentral@esquerra.org Ordre del dia: -Salutació per part de l’Alcalde de Santa Maria d’Oló,Ramon Vilar i del President Regional, Jordi Serra. -Esmorzar a peu dret amb productes de la terra. -Constitució de les diferents comissions sectorials i elecció del seus presidents. -Clausura de la trobada a càrrec de la Marina LLansana, Vicesecretària d’Acció Sectorial i Programes.

Eivissa

Bernat Joan: “La interpretació de la sentència del TC sobre l’Estatut és inacceptablement supremacista”

Bernat Joan, Secretari de Política Lingüística, ha valorat com a “inacceptablement supremacista” la interpretació que fa el Tribunal Constitucional espanyol de la sentència sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Per a Joan, “la interpretació pel que fa als apartats sobre legislació lingüística es troba en consonància amb el que es diu sobre la nació, els drets històrics o les relacions amb d’altres comunitats autònomes i amb l’Estat”. Segons el secretari de Política Lingüística, “de la mateixa manera que és obvi que Catalunya té uns drets històrics que no depenen ni de la constitució espanyola ni de cap tribunal que la interpreti, també ho és que el fet que sigui o no una nació, tampoc no en pot dependre”. Per a Joan, “és solament la voluntat de les persones que les integren allò que conforma les nacions”. Pel que fa als articles que afecten la llengua, Joan considera que “es tracta d’una interpretació de caire supremacista i altament desigualitària, en dir, per exemple, que la tothom ha de saber castellà, però no tothom català, i que el coneixement d’ambdues llengües no emana de disposicions legals de la mateixa naturalesa”.

Acte sobre la ILP
Vilanova i la Geltrú

Acte amb Uriel Bertran al Centre cívic de Sant Joan

Davant de gairebé una cinquantena de persones i amb l'actualitat política de la sentència del Tribunal Constitucional publicada, el diputat Uriel Bertran ha explicat el procés de la IP (Iniciativa Popular) des d'una visió realista i jurídica. També va presentar la importància de les consultes organitzades, de la futura recollida de signatures i que sigui la pròpia Generalitat de Catalunya qui convoqui una consulta o referèndum de forma oficial.

Fonollosa es declara exclsa de la Constitució espanyola
Fonollosa

Fonollosa es declara exclosa moralment de la Constitució.

En el ple de juliol, i a iniciativa del grup municipal d'esquerra, l'Ajuntament de Fonollosa va aprovar una moció en que "només acata la voluntat que emana de la ciutadania" a l'entendre que la sentència del Tribunal Constitucional envers l'Estatut de Catalunya "no respecta la voluntat del poble" en un acte que "no és democràticament admissible". Així mateix, l'ajuntament bagenc considera que el Tribunal Constitucional és un òrgan "caducat, provisional i bloquejat en la seva renovació" que ha emès una sentència que "comporta una ruptura del pacte constitucional i de la via autonomista" que només permet "obrir nous camins mitjançant l'exercici del dret a l'autodeterminació". És per això que el ple de l'ajuntament ha aprovat per unanimitat "manifestar que només acata la voluntat que emana de la ciutadania" i traslladar aquest acord al Parlament de Catalunya, al Govern espanyol i a les entitats municipalistes de Catalunya. Així mateix, acorden donar suport a la postura que adopti la majoria del Parlament de Catalunya en la sessió monogràfica que se celebri properament, i que la voluntat del poble només es pot determinar "en la seva lliure determinació".

Vilafranca del Penedès

La retallada del TC també afecta les vegueries

El TC retalla les vegueries: Possibilitats de les Vegueries (segons el TC): 1.- La Generalitat es divideix ella mateixa en Vegueries (l'Estat no) Acceptat pel TC 2.- La Generalitat anomenarà "Vegueries" a les Diputacions (l'Estat no) Acceptat pel TC 3.- La Generalitat regularà les Vegueries (creació, funcions, etc) entenet que parla de Diputacions. NO ACCEPTAT PEL TC. Pàgies 514 i ss de la Sentència: 39. El último grupo de preceptos impugnados del título II del Estatuto regula la institución de la veguería; en concreto, los arts. 83.1, 90 y 91 EAC. En el antecedente 41 han quedado resumidas las posiciones de las partes, cifrándose la de los recurrentes en la idea de que el Estatuto suprime a la provincia en Cataluña como ente local, y la sustituye por un nuevo tipo de entidad, la veguería, incurriendo así en infracción de los arts. 137 y 141 CE. A su juicio, sin embargo, cabría una interpretación conforme si se entendiera que la veguería es simplemente el nombre de la provincia en Cataluña, aunque en todo caso siempre sería inconstitucional el art.