Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Torelló

ERC-AM prega més celeritat en pintar els carrers reasfaltats i demana per la coincidència de les obres de la Plaça de la Sardana i les festes del barri

ERC-AM ha demanat en el darrer Ple que es vagi amb més premura a l'hora de pintar les senyals vials del terra en els carrers que es reasfalten, doncs comporten una disfunció i perill per la mobilitat, sobretot amb els vianants. Casals va demanar que s'insitís a la Diputació perquè accelerés l'actuació. ERC també va demanar si s'havia valorat que les obres a la Plaça de la Sardana coincideixin amb les festes del barri de Montserrat.

Torelló

S'aprova una moció d'ERC-AM de Torelló, en suport a la Franja de Ponent.

Ja que el català encara no és llengua oficial a la Franja de Ponent. Quatre comarques no tenen reconegut el seu idioma i cultura pròpia, i de ben segur, els més afectats són els nens i nenes en edat escolar, ja que pateixen la discriminació d’haver de fer l’ensenyament totalment en castellà. Només tenen l’opció d’una o dues hores de català a la setmana, de manera optativa i no en tots els pobles. Ja que en la major part de biblioteques i escoles és extremadament difícil, quan no impossible, trobar recursos pedagògics, publicacions i llibres en català. Ja que la Xarxa de Casals de la Franja de Ponent va iniciar l’any 2001 una campanya de recollida de llibres per distribuir-los pels seixanta-dos pobles de les quatre comarques. Ja que a partir de gener de 2004 la campanya ha pres una nova dimensió ja que institucions, entitats i persones d’arreu dels Països Catalans s’han sumat i afegit a la Campanya. Entre d’altres, l’Institut d’Estudis Catalans, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua, el Consorci de Normalització Lingüística, Òmnium Cultural, Vilaweb, entre d’altres.

Torelló

ERC de Torelló dóna suport a què totes les places d'escola bressol siguin públiques.

Després de reunir-se amb tots els grups, l'alcalde ha informat que es té la intenció de municipalitzar la llar d'infants Blancaneus i que es crearà una nova escola bressol. Aquest nou equipament haurà de donar cabuda a les 90 noves places que preveu el mapa català de llars d'infants. En el programa electoral d'ERC s'hi contemplava la municipalització de la Blancaneus, així que el suport d'ERC és en tant que corresponsabilitat.

Torelló

Jordi Casals aposta per la participació davant les demandes del Col.lectiu d'Artistes de Torelló

Davant del manifest del Col.lectiu d'Artistes de Torelló (CAT) que van entregar a l'Ajuntament, Jordi Casals va demanar l'opinió a la regidora de Cultura sobre el què s'hi exposava. Entre vaguetats, Bardolet va dir que el manifest era confús i que barrejava coses del present i del passat. Casals va remarcar "que segurament la política cultural no és ni ha estat l'adequada", però "s'han de donar solucions". Una d'aquestes és el Consell de la Cultura i les Arts, que Bardolet i Franch s'han compromès a engegar-lo al 2006. Posteriorment, Franch va fer una explicació molt ensucrada de la reunió mantinguda amb el col.lectiu, Casals s'ha manifestat sorprès ja que no és el què s'ha reflectit en el comunicat emès pels artistes. Per ERC-AM, la integració de tots els artistes i les entitats culturals en la política cultural de Torelló és imprescindible.

Anoia

El Jimmy Jazz rep el premi Joan Coromines, durant el sopar anual de la CAL

Durant el transcurs del Vè sopar per la Llengua, que organitza la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana, que es va realitzar el passat dissabte dia 17 d’abril, el cafè-bar Jimmy Jazz d’Igualada, va rebre el premi ala trajectòria col.lectiva “pels anys que porta contribuint a la difusió d’un oci en català, desacomplexat i alternatiu. El Jimmy també ha estat motor i agitador de moltes qactivitats de llerure, culturals i formatives pensades en clau catalana. El JIMMY JAZZ és petit, com el País petit que canta Lluís Llach, però tanmateix és així com ens agrada, i és amb les seves petites aportacions que han fet d’Igualada un ciutat de referència en el procés de reconstrucció nacional”. Durant el parlament que en Jaume Piqué, propietari del bar, va realitzar davant dels 500 comensals, va agrair el premi que se li lliurava, tot puntualitzant que totes les activitats impulsades des del Jimmy Jazz, “s’han d’entendre des de la complicitat de moltes persones que m’han donat un cop de ma en cada una de les tasques a realitzar.

Anoia

Reconeixements i iniciatives pel Jaume Piqué, del Jimmy Jazz.

La candidatura presentada als recentment creats Premis Igualada Esdeveniments 2004, a les iniciatives que estan contribuint en la difusió i desenvolupament d’Igualada, en l’àmbit cultural, ha estat acceptada. A partir de les propostes rebudes per els ciutadans, entitats, empreses i institucions d’Igualada es seleccionaran quatre candidats de cada categoria. L’elecció dels guanyadors es farà de manera popular i oberta a tothom. La forma de votació serà a través d’unes butlletes de candidats que es publicaran en els diferents mitjans de la ciutat, que s’hauran de fer arribar per correu a l’Apartat 436 d’Igualada, per fax al 902.170.257 (de 10 a 14 i de 16 a 19), per e-mail ( premis@igualadaesdeveniments.org ) , per internet ( www.igualadaesdeveniments.org ), o bé expressar el veredicte per telèfon al 902 170 257 (de 10 a 14 i de 16 a 19) a partir del proper divendres dia 15 d’abril. Els guardons es lliuraran durant l’acte social promogut per Igualada Esdeveniments que es farà durant el mes de maig de 2005.

Anoia

Es realitza el sopar de Commeració de la República Catalana

Durant el transcurs d’aquest sopar, el President comarcal d’ERC Jordi Mercader, va manifestar la voluntat de la direcció comarcal de triplicar el nombre de regidors i d’alcaldes que actualment té ERC a l’Anoia. En la seva intervenció, va posar de relleu la tasca que els càrrecs electes estan fent en els respectius ajuntaments, tot encoratjant-los a continuar treballant amb aquests objectius estratègics marcats. Després del President comarcal, va prendre la paraula la diputada Marina Llansana que va posar de manifest la bona feina que s’està fent a la comarca. Va tenir un “record pels regidors i alcaldes republicans que exercien els seus càrrecs el 1936, i que alguns d’ells fins i tot van pagar amb la seva vida aquesta defensa dels ideals republicans que avui amb orgull seguim defensant la gent d’ERC.” L’acte va cloure amb l’audició de la proclamació de la República Catalana d’en Francesc Macià, i el cant dels Segadors del públic assistent, que en un nombre de més de dues centes cinquanta persones omplien la sala a on es va realitzar els sopar.

Torelló

III Calçotada republicana de la Vall del Ges

La secció local d'ERC de Torelló ha celebrat la III Calçotada de la Vall del Ges en commemoració de la proclamació de la República Catalana, per part de Francesc Macià al 1931. 67 militants i simpatitzants han participat en la calçotada, una celebració que ja s'ha consolidat al llarg dels tres anys que es celebra, una mostra més de la consolidació de d'Esquerra Republicana de Catalunya a Torelló. El President de la secció local de Torelló, Jaume Martí, ha valorat molt positivament la III calçotada i ha dit “que amb celebracions com aquestes, de companyonia, es demostra el bon ambient dins a ERC i que el futur del partit a la Vall del Ges està assegurat”.

Torelló

Vot favorable, però crític, al Pla d'Igualtat entre Homes-Dones de la Vall del Ges, Orís i el Bisaura.

Com a representants electes dels ciutadans i ciutadanes de Torelló, ens neguem a tancar els ulls davant d’un problema tan greu com és la violència vers les dones. Una mort setmanal de mitjana és molt més del que una societat conscient pot suportar. Es tracta d’una violència irracional, sustentada en arguments antiquíssims de la dona com a propietat masculina i de la que moltes persones encara no han comprès que poden ser còmplices, si entre tots no posem els mitjans per rebutjar, condemnar, denunciar i eradicar aquesta xacra social. "Per donar resposta a les víctimes d’aquesta violència i per prevenir aquest terrorisme domèstic es proposa al Ple l’adopció del següent acord: FER una política regular per part de l’Ajuntament, basada en una campanya anual d’informació sobre els serveis d’atenció a les víctimes de la violència de gènere i de la prevenció d’aquesta i amb diferents actes implicant entitats i ciutadania. Aquesta campanya es realitzarà cada any.

Torelló

JERC crítica que s'hagi ignorat als joves per l'elaboració del Pla Local de Joventut

JERC-Vall del Ges critica que Flora Vilalta hagi ignorat els joves de Torelló a l'hora d'elaborar el Pla Local de Joventut. Com va dir el portaveu d'ERC-AM, el membre de JERC, Jordi Casals, "el Pla Local de Joventut té un defecte de naixement" perquè no s'ha fet d'una forma participada pels joves, tal com indiquen les directrius de la Secretaria General de Joventut. Casals també va denunciar que no es creï un Fòrum Jove on els joves "associats i no" puguin fer sentir la seva veu. Aquest Fòrum ja estava a punt d'engegar al principi de la legislatura, però Flora Vilalta el va aturar, adduint que s'estava treballant amb la Diputació. Davant les paraules de Flora Vilalta que l'equip de govern està content amb el Pla de Joventut, el portaveu de les JERC, Josep Culí, ha declarat que "són els joves qui haurien d'estar contents, però segur que no ho estan perquè el desconeixen".

Torelló

ERC-AM demana pel nou viver d'empreses i pels camins tallats per la variant

ERC-AM de Torelló va demanat, en el darrer Ple, pel nou viver d'empreses de serveis, arran de l'acceptació del PUOSC per les noves oficines de la Policia Local, on hi estava ubicat el viver d'empreses. Miquel Franch va sorprendre a tothom dient que "Torelló mai ha tingut viver d'empreses". L'alcalde va explicar que es farà una millora d'espais i nus espais a Gestiomat. Casals també va demanar pels camins tallats, a causa de l'obertura de la nova variant. Es va informar que ja se n'ha informat a Carreteres.

Anoia

Sopar de commemoració del 74è aniversari de la proclamació de la República Catalana 1931 – 2005

El divendres 15 d'abril, la gent d'Esquerra Republicana de Catalunya, de la comarca de l'Anoia, honorarem la proclamació de la República Catalana de Francesc Macià, del 14 d'abril de 1931. És en aquet motiu que ja tenim a punt el sopar anual que es farà al restaurant “Scorpia”, d’Òdena, a les 21h del divendres dia 15. És imprescindible que tothom que hi vulgui assistir, que faci les seves reserves a través de l’adreça electrònica anoia@esquerra.org o bé trucant als telèfons del Partit: 93.805.00.18 – 610.204.209. Enguany ens acompanyarà el Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach. Enguany per primera vegada, s'otorgarà la insígnia "Estel Blanc" en reconeixement a una trajectòria en la defensa i promoció de la llengua i cultura catalana, i la identitat nacional, que enguany recaurà en el sr. Jaume Piqué, propietari de l'establiment Jimmy Jazz d'Igualada, que enguany compleix 10 anys de punt de trobada per a totes les persones que se'l senten com un referent de catalanitat.

Alcoi

ERPV pregunta a Brussel·les sobre el projecte de central eòlica al Comtat

L'eurodiputat d'ERC, Bernat Joan, ha presentat aquesta setmana una pregunta a la Comissió Europea sobre el projecte de central eòlica a la comarca del Comtat (coneguda com a zona 14). El diputat eivissenc demana a la Comissió Europea si té previst cofinançar aquest projecte de la Generalitat Valenciana malgrat que presumptament vulnere diverses normatives europees sobre, per exemple, aus, hàbitats i sorolls. Joan també pregunta a la Comissió sobre el sentit de permetre que s'erigisca aquesta central en una zona que ha rebut una important quantitat d'ajuts europeus per a desenvolupar el turisme rural com a alternativa econòmica, una alternativa que la central, si prospera, destruiria. El projecte, que preveu la implantació de 50 aerogeneradors de 100 metres d'alçada a molt poca distància de nuclis de població i en zones protegides, ha mobilitzat la població de la comarca, on s'hi han recollit més de 40.000 al.legacions contràries. ERPV es mostra contrària a aquesta central eòlica i exigeix la Comissió Europea que no cofinance el projecte degut als perjudicis ecològics i econòmics que originarà per al Comtat i també a que vulnera la legislació comunitària.

Anoia

Jordi Mercader, nou president de la sectorial regional de turisme

El president de la Federació comarcal d’ERC, Jordi Mercader, ha estat nomenat president de la sectorial regional d’ERC de turisme, comerç i consum. La regional d’ERC de la Catalunya central, ha posat en marxa la nova sectorial de turisme, comerç i consum. Durant la primera reunió d’aquesta sectorial, es va decidir, en matèria de comerç, la realització d’unes jornades sobre la qualitat de producte. Pel que fa a consum, es va plantejar la voluntat de fer un seguiment a les reclamacions més reiteratives que presenten els consumidors. I referent a turisme, s’han marcat les línies de treball d’una campanya conjunta entre les diferents comarques que formen aquesta regional d’ERC. La creació de sectorials regionals, es va aprovar durant el congrés nacional que el partit republicà va realitzar el passat any.

Torelló

Llibres per la Franja de Ponent

Fins a principi de Juliol, és farà recollida de llibres en Català en bon estat, aquests llibres aniran destinats a la Franja de Ponent, on és molt difícil aconseguir llibres en llengua catalana. Els interessats es poden dirigir a la Biblioteca Dos Rius de Torelló i a la Biblioteca Joan Triadú de Vic. Aquesta acció en favor de la llengua catalana a la Franja de Ponent ja es va portar a terme a Prats de Lluçanès.

Torelló

ERC-AM condiciona el vot afirmatiu al reglament de les subvencions a les entitats, a la participació d'aquestes en el reglament.

El portaveu d'ERC-AM Torelló va condicionar el vot afirmatiu a l'aprovació definitiva del reglament de subvencions, a què s'informi a les entitats del reglament per tal que participin en la presentació d'esmenes al text proposat. Ja que sols es té un mes hàbil per presentar esmenes, es preveu difícil que l'equip de govern ho faci, ja que no es va tenir en compte la possibilitat de la participació de les entitats en el reglament. En el cas que l’equip de govern no faci l’esforç, ERC-AM no podrà votar afirmativament a l’aprovació definitiva del text, ja que el model de fer política municipal d’ERC és comptant amb la participació de la ciutadania i, més, quan els temes afecten tant directament als ciutadans i, en aquest cas, entitats.