Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Riudoms

L’Ajuntament de Riudoms rebrà fins a 77.000 € de la Diputació per fer front a la Covid-19

La irrupció de la Covid-19 ha tingut i tindrà un impacte sobre les arques de l’Ajuntament de Riudoms. Per exemple, l’Ajuntament ja ha invertit uns 16.000 euros en compra de material de protecció per als comerços de Riudoms i també destinarà 45.000 euros a subvencions directes als comerços i empreses afectats pel coronavirus. Són dues mesures que el conjunt de grups polítics presents a l’Ajuntament vam estar d’acord que calia tirar endavant. Doncs bé, l’Ajuntament de Riudoms podrà beneficiar-se d’un paquet d’ajudes provinent de la Diputació de Tarragona per fer front a les despeses derivades de la Covid-19. En concret, Riudoms pot aconseguir fins a 77.200 euros provinents de la Diputació, que es desglossen de la següent manera: 1. Reactivació econòmica: 35.300 € Amb aquests diners, l’Ajuntament de Riudoms pot contractar persones aturades (especialment joves de menys de 35 anys i dones), fer campanyes que incentivin la compra al comerç local, programes de formació i transformació digital, etc.

ERC Badalona

Esquerra Republicana rebutja que l’estat espanyol pugui disposar del superàvit de l’Ajuntament de Badalona 

El passat 3 d’agost la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) va aprovar la proposta del govern espanyol que insta els ajuntaments a transferir els seus estalvis a la hisenda estatal en forma d’un préstec que retornaria durant els propers 12 anys. Aquests diners només es podrien destinar a aquells àmbits que determini l'Estat. La proposta es va aprovar només amb els vots favorables dels 12 representants del PSOE i l'abstenció de Podemos, que, d’altra banda, sempre s'hi havia manifestat en contra. El grup republicà entén que qualsevol proposta en aquest àmbit ha de respectar el “principi bàsic de l'autonomia local” i això passaria necessàriament per modificar la Llei d'Estabilitat Pressupostària. No pas amb mesures que només pretenen recentralitzar recursos i finançar la mala gestió de l'Estat. Els romanents acumulats han de servir de xarxa de seguretat, especialment en un moment d'incertesa econòmica. Desprendre'ns d'aquest fons, a més, pot resultar arriscat davant una previsible caiguda dels ingressos públics i sabent que en dos anys el propi Estat reclamarà la liquidació negativa del model de finançament 2020.

Compromís per Constantí fa que l’Ajuntament es posicioni contra l’espionatge polític i contra la sostracció dels estalvis municipals per part de l’Estat
Constantí

Compromís per Constantí fa que l’Ajuntament es posicioni contra l’espionatge polític i contra la sostracció dels estalvis municipals per part de l’Estat

El ple aprova dues mocions del grup amb els suports del PSC i Junts.   L'Ajuntament de Constantí va aprovar, en la seva última sessió plenària, dues mocions presentades per Compromís per Constantí-AM, una sobre l'espionatge polític i l’altra sobre la sostracció d'estalvis dels ajuntaments per part de l'Estat espanyol. Els grups polítics del PSC i Junts hi van donar suport amb els seus vots favorables.   Recentment coneixíem que líders independentistes van ser espiats, a través dels seus telèfons mòbils, entre l’abril i el maig de 2019, amb una aplicació anomenada Pegasus. La moció de denúncia de l’espionatge polític i per aclarir els fets de l’anomenat ‘catalangate’ que va presentar Compromís per Constantí manifesta el suport al president del Parlament, Roger Torrent; al diputat, exconseller d’Exteriors i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall; a l’exdiputada i exiliada Anna Gabriel; al director tècnic del Consell per la República, Sergi Miquel; al membre de l’ANC, Jordi Domingo, i a qualsevol altra víctima de l’espionatge polític.

Sant Andreu

Un any de mandat a Sant Andreu. 2019-2023

Tot just fa un any Esquerra Republicana guanyava les Eleccions Municipals a Barcelona per primera vegada en la història. Una victòria que no es va concretar en la formació de govern pel pacte, validat per Manuel Valls, entre Barcelona en Comú i el PSC. A Sant Andreu, malgrat una pujada espectacular i doblar resultats (el 2015 ERC va assolir un 7,4% i 8.160 vots, el 2019 va ser un 15% i 16.587 vots), Esquerra va ser segona força a només 4 dècimes de Barcelona en Comú. Aquests resultats es van concretar en 5 consellers i conselleres municipals que vam iniciar el curs polític amb molta energia i ganes de treballar i tirar endavant, des de l’oposició, molts dels projectes pendents i importants als barris del nostre Districte. Ha estat un any intens, i la situació en la que ens trobem ens demana no deixar de treballar barri a barri, plaça a plaça, carrer a carrer, amb responsabilitat i cadascú des de les seves competències i capacitats, per millorar les condicions de vida dels nostres barris i vetllar per tal que aquesta crisi no la paguem els de sempre.

Alt Penedès

Esquerra Republicana considera nefast el pacte entre la Federació espanyola de municipis i el govern de l’Estat sobre la utilització dels romanents dels ajuntaments

PSOE i Podem imposen que els ajuntaments puguin utilitzar part dels seus romanents i superàvits si els cedeix primerament a l’Estat i en supedita els àmbits d’inversió La Federació espanyola de municipis i províncies (FEMP) ha aprovat la proposta del govern espanyol que insta els ajuntaments a transferir els seus estalvis a la hisenda estatal en forma de préstec que retornaria durant els propers 12 anys i que només es podran destinar a aquells àmbits que determini l'Estat. Per tant, un pacte per la centralització i que subordina els ajuntaments a l’Estat. Aquesta proposta és frontalment rebutjada per Esquerra Republicana.   Sobirania municipal Des d'ERC, s’apunta, que qualsevol proposta en aquest àmbit ha de respectar el principi bàsic de l'autonomia local, i això passaria necessàriament per modificar la Llei d'Estabilitat Pressupostària i la regla de la despesa. Aquestes dues mesures que esta aplicant el govern espanyol, i que han condicionat enormement els últims anys el finançament dels ajuntaments, són totalment rebutjades per part dels republicans, que consideren que les mesures que es duguin a terme no poden ser accions que pretenguin recentralitzar recursos i finançar la mala gestió de l'Estat.

Vilafranca del Penedès

Esquerra Republicana anima el govern de Vilafranca a aplicar el pla de xoc cultural i donar suport al sector

Els republicans consideren crítica la situació del sector cultural a la ciutat i encoratgen el govern a sortir de la inacció en què està instal·lat des de fa mesos   Esquerra Republicana veu amb preocupació la inacció del govern de Vilafranca a l’hora d’impulsar el sector cultural. La cultura, a parer dels republicans, és un dels sectors que pateix amb més duresa els efectes de la COVID-19. La cancel·lació d’espectacles i activitats culturals i el tancament d’espais d’expressió cultural ha posat els creadors en una situació límit. Tot plegat, juntament amb les dificultats econòmiques que pateix bona part de la població, fan necessàries polítiques decidides en aquest àmbit. L’escenari era del tot previsible Esquerra ja va preveure, en plena pandèmia, les dificultats que podria patir el sector cultural durant l’estiu i la tardor. Per això Esquerra Republicana va fer arribar la primavera passada  a l’equip de govern un seguit de propostes per l’activació d’accions culturals a partir de  l’estiu, amb la finalitat de donar suport als artistes locals i a les empreses vinculades a aquest sector i, al mateix temps, omplir d’activitats responsables Vilafranca.

Lleida

Pueyo demana al PROCICAT que autoritzi l’ús interior dels locals d’hostaleria i restauració al 50% d’aforament

Després que aquesta darrera setmana s’hagi activat el Pla d’actuacions per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut en l’àmbit municipal a Lleida i, també, per la situació de crisi que està patint aquest sector. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha demanat per carta al Comitè de Direcció del PROCICAT que s’autoritzi l’ús dels espais interiors dels locals d’hostaleria i restauració respectant el 50% del seu aforament, atès que aquest aforament sí que està permès en establiments hotelers. Així, Pueyo considera que també s’hauria de permetre l’ús de l’interior dels locals d’hostaleria i restauració sempre respectant el 50% del seu aforament, tal com també han demanat diversos sectors afectats per la crisi i el tancament. Així mateix, cal tenir en compte que tant Lleida com la resta de municipis del Segrià afectats per la resolució presenten unes condicions climatològiques amb unes temperatures força elevades que no fan recomanable que la ciutadania estigui al carrer durant les hores més fortes de sol.

Lleida

Acord unànime a l’Ajuntament de Lleida per crear una mesa transversal per a la recuperació de la ciutat

Miquel Pueyo: “Ara més que mai cal la intel·ligència col·lectiva i la generositat de tothom. Hem de revertir la situació, hem d'enfortir la ciutat, l'economia de les persones i la de les empreses”. L'Ajuntament de Lleida ha acordat crear una mesa transversal per pal·liar els efectes econòmics, socials i sanitaris provocats per la covid-19. Estarà integrada per tots els grups municipals i representants dels agents socials i econòmics, d'entitats veïnals i del teixit associatiu de la ciutat, i també per personal acadèmic, educatiu i sanitari. La finalitat de la mesa és elaborar un Pla de treball i el seguiment permanent de les accions efectuades per a la reconstrucció i la recuperació de l'activitat a Lleida, la inclusió d'una sèrie de mesures de xoc i dotar-les dels recursos econòmics, materials i humans necessaris per implementar-les. El Ple de l’Ajuntament de Lleida ha ratificat la declaració institucional que aquest matí, en un acte públic al Saló de Sessions de la Paeria, han rubricat el paer en cap Miquel Pueyo, el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, i els portaveus dels grups municipals: Jordina Freixanet (ERC), Jaume Sellés (PSC), Toni Postius (JxCat) Ángeles Ribes (Ciutadans), Elena Ferre (Comú de Lleida) i Xavier Palau (PP).

Bescanó

Modificació de crèdits del pressupost municipal vigent

El ple ordinari celebrat aquest dimarts, 28 de juliol de 2020 a Bescanó ens ha deixat una aprovació de la modificació de crèdits del pressupost municipal vigent. Una modificació important, destinada pal·liar els efectes de les diverses crisis que han afectat Bescanó i que detallem per blocs:                          Un primer bloc destinat a efectuar obres de sanejament per a pal·liar els problemes que es produeixen durant els episodis de pluja intensa a Bescanó, amb millores en la recollida d’aigua de pluja, dotant aquesta nova partida amb 132.732’26 €. Les actuacions s’efectuaran a l’Avinguda de l’Assumpta i al carrer de la Barca de manera immediata; i al barri del Raval i Carrer Sant Llorenç es començaran a impulsar els projectes que ens han de permetre abordar les obres.   El segon bloc de la modificació de crèdits del pressupost (51.000 €), va destinat a revertir els problemes endèmics en un punt conflictiu en l’escomesa del subministrament d’aigua cap al nucli de Bescanó, que dificulta el restabliment del servei quan hi sorgeix alguna avaria.

Premià de Mar

ERC Premià de Mar-Junts x Premià impugna la subvenció dels microcrèdits que l`Ajuntament ha signat amb CaixaBank.

El passat 22 de juliol es van presentar les bases específiques reguladores de la concessió de subvencions extraordinàries per a la reactivació del teixit  socioeconòmic del municipi de Premià de Mar afectat per la situació generada per la COVID-19 i l'estat d'alarma. Les mateixes bases, més aviat complexes des del punt de vista tècnic, recullen tres línies de subvencions. En primer lloc, una partida d'ajuts econòmics per a la implantació de mesures de protecció sanitària als comerços i establiments, en segon lloc, subvencions per al pagament de les  taxes de les terrasses de la via pública, i en tercer i últim, el pagament de microcrèdits per a emprenedors i autònoms sempre que aquests microcrèdits s'obtinguin amb una entitat en concret, Microbank, entitat amb la qual l'Ajuntament ha signat un conveni per tal d'emparar aquesta subvenció. És precisament en aquest últim punt a on des d'ERC PdM JxP no estem d'acord, i no ho estem des de dues perspectives diferents.

Parets del Vallès

L'Ajuntament de Parets renova part de la vorera de Prat de la Riba i l'adapta a la normativa d'accessibilitat

La Regidoria de Via Pública de l'Ajuntament de Parets ha renovat en les darreres setmanes "de manera integral" un tram de la vorera del carrer Prat de la Riba, que va des del carrer la Mina (a tocar de l'accés a l'aparcament de vehicles) i fins al carrer Comte de Montemolín. L'actuació, que ha anat a càrrec de l'empresa Asfaltos Barcino, ha permès adaptar a la normativa actual l'accessibilitat d'aquesta vorera. D'aquesta manera s'ha prioritzat el pas de les persones sense cap tipus d'obstacles i per això s'han retirat els arbres que hi havia, la majoria en mal estat de salut i alguns escocells buits perquè ja havien caigut en els darrers temporals. De les dues voreres que té aquest tram del carrer Prat de la Riba, una manté la presència d'arbrat i una altra (la de la dreta en direcció al barri antic) s'ha suprimit. La regidora de Barri de Can Berenguer i Espai Central, Carme Herrero, ha dit que "amb la normativa actual i tenint en compte les mides d'aquesta vorera era impossible mantenir arbrat en la vorera, ja que obstaculitzava el pas de cadires de rodes i de persones amb cotxet o carro de la compra".

intercanvi juliol 2020
Arbúcies

Nou intERCanvi Juliol 2020

Aquesta setmana publiquem el nou butlletí d'ERC - Arbúcies amb els següents temes: 1- Es destapen importants deficiències de la gestió del grup d'ENTESA a l'Ajuntament d'Arbúcies 2. L'article d'opinió 3. La delicada situació econòmica de l'Ajuntament d'Arbúcies. Com justifica l'alcalde l'augment del deute? 4. L'entrevista. L'impacte de la pandèmia. 5. Mesures post- COVID 6. Aula d'acollida de l'Institut Montsoriu. 7. La riera d'Arbúcies 8. Els regidors d'ERC - Arbúcies donen la seva assignació a Creu - Roja. 9. Mocions presentades per ERC - Arbúcies.

Sant Martí

Bones Vacances

Benvolguts/Benvolgudes,   Com ja teniu coneixement, els casos de persones afectades per la Covid-19 està patint un fort increment les darreres setmanes al nostre país i molt concretament, a la ciutat de Barcelona.   Per aquest motiu, des de la Federació de Districte de Sant Martí, volem manifestar la nostra solidaritat amb totes aquelles persones que pateixen la malaltia i, ens posem al servei de totes aquelles persones afectades que experimenten algun tipus de vulnerabilitat o risc associat a la malaltia. Acompanyarem sempre a totes les persones que han vist alterades les seves circumstàncies vitals i, que puguin tenir alguns tipus de problema de salut, econòmic i/o social derivat de l’emergència sanitària. Son aquests moments on la solidaritat i l’ajuda, han de ser la senyal d’identitat d’un poble i d’un projecte republicà com el nostre. Us encoratgem, des d’aquestes línies, a que en cas de patir algun tipus de problema o conèixer algú que ho estigui passant, us poseu en contacte amb nosaltres i, dins les nostres possibilitats, gestionarem i canalitzarem l’ajuda necessària per a disminuir aquests moments d’angoixa.

Pallars Jussà

Renovació de l’executiva comarcal d’ERC Pallars Jussà, Antoni Flores, repeteix al càrrec amb una candidatura renovada i rejovenida

Avui, divendres 31 de juliol del 2020, a Tremp s’ha celebrat el congrés comarcal de l’executiva d’ERC Pallars Jussà per elegir la candidatura que liderarà el partit a la comarca durant els pròxims quatre anys.   Antoni Flores, President de la comarcal durant la legislatura anterior, repeteix càrrec amb una candidatura renovada i rejovenida, amb dos membres de l’anterior legislatura: l’alcaldessa de Tremp, Ma Pilar Cases, i el cap de llista de Salàs de Pallars, Toni Millet.   Aquesta vegada, a més, amb una altra novetat, la nova Secretaria General. Una manera de coliderar l’executiva d’una forma més paritària. Aquesta estarà ocupada per una dona, jove i d’un dels municipis més despoblats i per tant amb menys representació, Valença Castells.   Flores, seguirà assumint la seva responsabilitat com a President, gràcies a la seva experiència i coneixement en la política comarcal.   Actual Vicepresident al Consell Comarcal del Pallars Jussà i 2n Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tremp, Flores està al servei del partit des de fa més de 25 anys.

Carme Forcadell, avui a Tarragona.
Camp de Tarragona

Carme Forcadell: "Cal diàleg sempre, nosaltres en som els abanderats"

La presidenta Carme Forcadell ha passat per Tarragona aquesta tarda i s'ha reunit amb alcaldes i alcaldesses i altres dirigents d'Esquerra Republicana al Camp de Tarragona, entre els quals hi havien la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris. L'han acompanyada el coordinador nacional d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i la secretària general adjunta d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta. La trobada ha servit per analitzar la situació política actual i parlar de projectes i perspectives de futur. Carme Forcadell ha lamentat molt que els seus set companys empresonats hagin perdut el tercer grau penitenciari i ha assegurat que, malgrat tot, "cal diàleg sempre, perquè tots els conflictes s'han resolt sempre amb diàleg. A Esquerra som els abanderats del diàleg, encara que les circumstàncies no són bones. Hem de pensar en els 7,5 milions de catalans i catalanes per trobar solucions".

Cornellà de Llobregat

La realitat de les Beques Menjador

El passat 24 de juliol, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya anunciava les Instruccions als Consells Comarcals relatives al tancament de la vinculació de les targetes moneder amb els ajuts individuals de menjador corresponents al tercer trimestre del curs escolar 2019-2020, on s’indicava que les targetes amb saldo disponible, una vegada finalitzat el curs escolar, es podrien utilitzar fins al 31 de juliol del 2020. A primera vista, pot semblar una mesura que desempara als infants necessitats i així ho han aprofitat els partits de l’oposició del govern català (encapçalats pel PSC i Comuns/PODEM), per fer una campanya d’atac i desinformació massiva totalment oportunista, en un moment de crisi sanitària i amb els ulls posats en pròximes eleccions autonòmiques. Detallem per què NO és tal com ho expliquen: 1.- L’ajut de menjador està vinculat directament a la utilització del servei de menjador escolar durant el curs escolar. Això significa, doncs, que l’ajut és només durant el curs escolar i s’aplica als infants de famílies amb ingressos per sota el llindar de la pobresa que estan escolaritzats en centres que tenen menjador escolar i que fan ús del servei de menjador.

Ebre

Salvadó: “Tenim evidències clares que no estem prou preparats per afrontar una emergència nuclear”

Esquerra demana que es constitueixi la Comissió d’Estudi sobre Seguretat Nuclear al Parlament El diputat Lluís Salvadó ha agraït el treball i la disponibilitat del Síndic de Greuges, Rafel Ribó, en atendre la petició i preocupació que li van traslladar les alcaldies afectades per la seguretat externa de les centrals nuclears ubicades a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. Ho ha fet durant la compareixença del Síndic a la Comissió d’Interior del Parlament, per presentar  l’Informe “Deficiències en matèria d’emergència nuclear”. Salvadó ha dit que “ens sembla imprescindible que ens preocupem i treballem des del Parlament, no només quan tenim els accidents damunt la taula, sinó quan tenim evidències prou clares de què no estem prou preparats per afrontar una emergència nuclear important com ens mostra l’informe del Síndic”. “Les evidències estan prou identificades en documents del propi “Consejo de Seguridad Nuclear”, en les denúncies fetes de manera reiterada des de fa dècades per les alcaldies dels municipis afectats, i en el fet que l’Estat espanyol no ha aplicat els aprenentatges que se’n deriven de l’accident de Fukushima del 2011”.

Les Corts - Casal Josep Sunyol

Resum d'activitats del Casal Josep Sunyol - Les Corts

Tanquem aquest curs polític 2019-20 que no ha estat gens fàcil: la pandèmia de la Covid-19 amb tot el que implica, amb presos i preses polítiques i exiliades que són víctimes de la venjança de la Justícia espanyola. Però des d’ERC Les Corts estarem alertes i sempre treballant per tal de fer del nostre districte un espai saludable i un model de ciutat que respecta als seus ciutadans i a les seves ciutadanes, on tots tenim cabuda. I treballant per tal que la llibertat sigui la bandera de la nostra convivència. Al setembre més! President, Xavier Garriga i Fonts  Volem tenir un record pels nostres amics, Manel Alamany i Jaume Poch, que ens han deixat aquest any i sempre han estat participants, amb bona disposició, de totes les activitats relacionades amb el nostre Casal. L’activitat política d’enguany no està sent fàcil per la crisi de la COVID  però,  tot i això, hem estat presents a tots els actes organitzats per ERC. Els actes i activitats han estat molt diversos des de les passades eleccions municipals on ERC, així com a les eleccions generals, va obtenir el millor resultat de la història en el districte de Les Corts, el que va donar lloc al nomenament dels quatre Consellers d'ERC.