Locals d'Esquerra

Totes les notícies

El GM d'ERC va assistir al ple amb unes samarretes reclamant la llibertat dels presos polítics
Palafolls

El Govern del PSC, EUiA i Martí Victòria avala la suspensió de l’autonomia de Catalunya i l’empresonament del Govern de la Generalitat

Esquerra Republicana de Catalunya a Palafolls ha forçat aquest passat divendres un ple extraordinari per poder debatre sobre l’actual situació política per la qual passa Catalunya, i que afecta a tots els estrats del país. Cal remarcar que els republicans han hagut de recórrer a la potestat (que per representació al ple tenen) de convocar un ple extraordinari donat el poc interès del Govern local a posicionar-se sobre aquesta qüestió.   Concretament, ERC ha presentat quatre mocions a debat, dues de les quals s’han aprovat. Aquestes dues han estat, en primer lloc, la que demana al ple que condemni les càrregues de la policia espanyola durant la jornada del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, i l’altra, la que demana l’alliberament immediat de l’aleshores president de l’ANC, Jordi Sànchez, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.     El Govern local, però, no ha permès que prosperin les dues mocions restants: la de rebuig a l’aplicació de l’article 155 i la conseqüent suspensió de l’autonomia de Catalunya, ni tampoc la que demana l’alliberament de mig Govern de la Generalitat, actualment empresonat als centres penitenciaris d’Estremera i Alcalá Meco.

impostos
Begues

Taxes i impostos públics justos, equitatius i socials.

Al·legacions, observacions i suggeriments a la Ordenança fiscals per l’any 2018 El grup municipal Esquerra Republicana Begues presentem propostes de bonificaccions, subvencions i ajuts per a famílies nombroses, monoparentals en l’impost número 1 (IBI); una petició de modificació del calendari fiscal pel que fa a la inclusió d’un quart fraccionament d’aquest impost; una bonificació del 75% dels vehícles elèctrics en  l’impost núm. 3 de vehícles de tracció mecànica  (IIVTM) i la creació de la nova taxa per la prestació de serveis de la piscina municipal basada en la tarificació social que substituiria els actuals preus públics.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC exigeix explicacions al Govern Municipal per l’estat actual de la nova sala polivalent i la cuina del Pau Vila

Quan ja fa un mes de la seva inauguració, la comunitat educativa de l’escola municipal Pau Vila continua sense poder utilitzar amb normalitat la nova sala polivalent i la nova cuina del centre. L’equipament que ha costat uns 700.000 euros finançats per l’Ajuntament (500.000 i 200.000 aportats per la Diputació de Barcelona) va ser inaugurat el 17 d’octubre, però dos dies després, el 19 es va inundar. Des d’Ara Parets ERC ens afegim al malestar i a la preocupació dels pares i mares del centre que veuen com des del Govern Municipal encara no s’han solucionat aquestes deficiències. En concret, tot sembla indicar que les plaques del sostre de la nova sala no estaven segellades i per això es va inundar la superfície de parquet. L’absència de desaigües va generar encara més problemes en el terra de la sala que es va aixecar. Pel que fa a la cuina, ja el dia de la inauguració del nou equipament es va poder observar com no es podia posar en funcionament a causa dels problemes de construcció.

Sant Andreu

La victòria d'una majoria

Fa un temps pensàvem que els protagonistes eren aquelles persones que sortien a la tele, en debats, tertúlies, diaris i entrevistes... això ha canviat. Els protagonistes som la gent del carrer, del forner al mecànic, del taxista al professor i del metge al carter. Els protagonistes som aquells que un cap de setmana vam decidir dormir en centres educatius, amb amics, familiars, companys de feina, veïns o fills. Els protagonistes som aquells que vam anar repartint menjar per tota aquella gent que es quedava a dormir a aquelles escoles. Aquella gent que organitzava activitats per tot el cap de setmana, portava jocs o pel·lícules i es llevava ben d’hora per fer cafè, sí, aquelles persones també són protagonistes. Les persones, que ben d’hora l’1 d’Octubre, ja eren a l’escola o arribaven per fer cua, organitzar les meses, els apoderats, interventors o RA... també ells són protagonistes. Però, el protagonisme també es guanya, no només amb accions, sinó amb actitud.

Federació de Lleida

Solé: ‘Esquerra Republicana defensa sumar per crear un front democràtic que planti cara als partits del bloc del 155’

Els republicans presenten una llista electoral que compta amb la màxima representativitat territorial, que representa tots els àmbits socials, culturals i econòmics i en la qual homes i dones estan en igualtat de condicions.   La federació regional de Lleida, la federació regional del Pirineu i Aran i la federació comarcal del Solsonés han presentat avui la llista electoral de la coalició Esquerra Republicana – Catalunya Sí a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 21 de desembre. L’acte ha tingut lloc a la localitat de Vallfogona de Balaguer, municipi de la seva cap de llista, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de la Generalitat a l’exili, Meritxell Serret.   L’exdiputat a la cambra catalana i segon candidat dels republicans, Bernat Solé, s’ha refeit a aquesta comtesa electoral com ‘unes eleccions que mai hem volgut i que per nosaltres són considerades imposades i il·legítimes tot i que seran, novament, un plebiscit per saber quin és el pols del país pel que fa a la implementació de la República Catalana que sabiem que podia no ser un procés immediat i que necessitaria un treball i un consens molt important’.

País Valencià

HUI #18N TOTS AL CARRER. DEMANEM #SOBIRANIAFISCAL

Hui dissabte eixim al carrer per responsabilitat amb el País, per coherència amb el que venim dient i fent des de fa anys i per compromís amb les institucions valencianes de les quals sempre serem defensors. Des de fa dècades, per no recórrer als greuges de fa segles, cada volta que l'Estat Espanyol ha posat en marxa qualsevol pla o iniciativa per a rellançar l'economia els valencians hem eixit malparats. Si ens estirem fins al franquisme el Plan Nacional de Estabilización Económica, amb el qual la dictadura franquista es plantejava modernitzar les estructures econòmiques espanyoles, va provocar que el País Valencià deixara d'estar per damunt de la mitjana per a igualar-se amb la resta perquè començarem a finançar els altres territoris espanyols. Des d'aleshores no hem fet més que descendir. TOTS els governs espanyols han agafat els nostres recursos, els nostres impostos, per a finançar estructures que aprofundien en l'Espanya Radial, un clar exemple n'és el Corredor Mediterrani on veiem com els diners van a parar a la millora ferroviària madrilenya o al Corredor Central.

ERC Sitges

Acte de vandalisme al Casal ERC Sitges

Avui hem patit un nou atac a la nostre seu. Doncs sí, Viva Espanya però l’Espanya democràtica, la que entoma reptes democràtics i els hi posa solucions pactades i consultades. No la que imposa i suspen, que colpeja i empresona.  Un nou atac que ens fa veure cada cop més com volem que sigui de diferent la República, d’aquesta Espanya vella, ràcia i postfranquista.  Visca l’Espanya Democratica. Visca els pobles lliures d’Espanya i visca la República Catalana!

Esplugues de Llobregat

Els republicans d'Esplugues celebren una assemblea extraordinària

La sala Joan Brillas de l'Avenç Centre Cultural va acollir, el passat dijous 16 de novembre al vespre, una assemblea local extraordinària d'Esquerra Republicana d'Esplugues. L'acte, al qual hi van assistir mig centenar llarg de persones, era obert a tothom i s'havia convocat amb un únic punt a l'ordre del dia: parlar entre tots sobre la situació política actual que viu el país, molt especialment ara que s'encaren unes eleccions imposades pel govern del PP en aplicació de l'article 155 de la constitució espanyola.  L'assemblea va comptar amb la participació del president comarcal d'ERC, Jordi Albert, que a més ha estat elegit recentment com a primer candidat a aquestes eleccions en representació del Baix Llobregat i apareix a la llista electoral de la circumscripció de Barcelona amb el número 17. Tothom va poder explicar les sensacions i preocupacions que s'estan vivint aquests dies, exposar les opinions i neguits, i Albert va tenir oportunitat de respondre totes les preguntes que se li van fer, que n'hi havia moltes.

Terrassa

UNA OPORTUNITAT PER TERRASSA DESAPROFITADA

El grup municipal d’ERC-Mes ha explicat la feina desenvolupada durant les darreres setmanes per possibilitat un govern de canvi a la ciutat i l’escenari en què queda Terrassa amb l’elecció d’un alcalde socialista sense equip ni projecte.   Isaac Albert: “Ahir només hi havia dos candidats alternatius a l’alcaldia socialista. Un candidat de TeC o un d’ERC-MES. I nosaltres no vàrem presentar candidatura per la responsabilitat d’assolir el canvi a la ciutat”   “Quan es desaprofita l’oportunitat de les oportunitats. Quan el canvi és necessari, justificat i factible... i no s’assoleix, cal explicar-se”. Amb aquestes paraules el portaveu del grup municipal ERC-MES, Isaac Albert, ha començat la roda de premsa per explicar la feina feta durant les darreres setmanes per assolir el canvi polític a l’Ajuntament de Terrassa i l’escenari que es dibuixa a la ciutat després de l’elecció novament per defecte d’un alcalde socialista. Des d’ERC-MES s’ha explicat que es van treballar totes les opcions i que, només hi havia dues candidatures alternatives possibles al PSC, una candidatura de TeC o una d’ERC-MES que atorgués més consens i unís el bloc sobiranista.

Sant Andreu

Mirar enrere per tirar endavant

Que aixequi la ma aquell que en algun moment de la seva vida no ha desitjat tenir una maquina del temps que li permetés tornar enrere per rectificar o reviure un instant concret en el temps. Darrerament, per ser mes concrets, les ultimes setmanes, a mi aquesta sensació em passa recurrentment. Davant d’una sensació amarga de desencís i necessitat de respostes, res m’agradaria més que tornar a la nit del 30 de setembre. I no, no per canviar-hi res. Aquella nit, com molts de vosaltres, em va tocar viure-la d’una manera molt especial. I va ser una d’aquelles nits que duren vides. Li podríem posar molts adjectius, però resumint molt, va ser una d’aquelles nits que no voldries que s’acabés mai. I ara, amb la distancia, passat més d’un mes, algú pot creure que vàrem ser ingenus, i dubtar del que fèiem allà, però nomes cal tancar els ulls i recordar les cares de la gent aquelles hores a mesura que arribàvem les pizzes, el material, els voluntaris i representants de l’administració, i després, lamentablement també, i posant-nos en el millor dels casos, rebent els vídeos i les imatges del que passava en altres centres, als nostres barris, al nostre poble.

Abrera

“Presentem una llista transversal, oberta, generosa"

El portaveu d'Esquerra Republicana i director de campanya, Sergi Sabrià, ha destacat la transversalitat, la diversitat i l'obertura de la llista que ha elaborat el partit republicà després que s'hagin conegut algunes de les darreres incorporacions com l'activista Ruben Wagensberg, l'esportista Núria Picas o la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. “Presentem una llista transversal, oberta, generosa i que busca assemblar-se tan com sigui possible al país per derrotar l'Estat a les urnes”, ha afirmat Sabrià.   Sabrià ha confirmat que el candidat d'Esquerra Republicana serà el president del partit i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que estarà acompanyat per la secretària general, Marta Rovira, que serà la número 2 per Barcelona. A més, tots els consellers i conselleres d'Esquerra, tant a la presó com a l'exili, seran a la llista: Raül Romeva, Carles Mundó, Toni Comín, Meritxell Serret i Dolors Bassa. I la número 4 serà finalment Carme Forcadell, que ahir ho va anunciar.

Parets del Vallès

La Sociovergència a Parets: 18 mesos amb resultats poc visibles

La imatge del regidor convergent Raül Urtusol portant un regal als seus socis socialistes no es repetirà aquest Nadal després que ahir a la tarda es formalitzés el trencament del pacte de govern entre PSC-PSOE i PDECAT. Finalment Urtusol ha fet cas al sentir majoritari de l'assemblea del seu partit i s'ha vist obligat a deixar un govern on ell personalment s'hi trobava molt còmode, tal com va reconèixer en un dels plens d'octubre. Feia mesos que la majoria dels partits de l'oposició demanaven insistentment que abandonés el Govern Mingote. Els orígens de l'acord El 21 d'abril de 2016 es va fer públic el pacte de la Sociovergència paretana tot i que feia mesos que l'únic regidor de CiU ja mantenia bona relacions amb el PSC-PSOE. Així CiU va votar a favor tant de les ordenances fiscals com dels pressupostos de 2016. Al llarg d'aquests 18 mesos hem assistit a una metamorfosi pel que fa al posicionament polític que el grup convergent havia mantingut en molts temes polèmics durant la legislatura anterior.

Lleida

ERC reclama una partida als pressupostos del 2018 per la creació de l’espai expositiu de l’auditori Enric Granados

Els republicans pretenen així obligar a l’equip de Govern a dur a terme l’elaboració del projecte museístic i pedagògic, de recerca i difusió vinculat a aquest espai, un any i mig després que l’equip de Govern es comprometés a fer-lo. El grup municipal d’ERC-Avancem ha demanat a l’equip de Govern que destini una partida als pressupostos del 2018 per la creació de l’espai expositiu dels músics lleidatans, el qual l’equip de Govern es va comprometre a instal·lar dins l’auditori Enric Granados, ara fa un any i mig, i del qual no n’han tingut més notícies. Els republicans recorden que aquest espai hauria d’actuar com  a  espai d’interpretació històrica de la música a Lleida i no només com a espai expositiu, i reclamen a Ros, mitjançant una Proposta de Resolució, que destini en els pressupostos vinents una partida pressupostaria que inclogui l’elaboració del projecte museístic i pedagògic, de recerca i difusió vinculat a aquest espai. Núria Marín, regidora d’ERC, recorda que l’equip de govern es va comprometre a crear aquest espai d’interpretació històrica dels músics lleidatans, el qual hauria de generar activitat en una triple vessant: interpretació històrica, educativa i d’investigació.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC celebra el trencament del pacte de la Sociovergència tot i que arriba massa tard

'Més val tard que mai', amb aquesta expressió popular el grup municipal d'Ara Parets ERC ha valorat el trencament de l'acord de govern entre el PSC-PSOE i el PDECAT que s'ha donat a conèixer aquest dijous a la tarda. Tenint en compte la situació política a Catalunya, la posició dels socialistes catalans davant de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola així com l'empresonament del Govern legítim de la Generalitat, ERC considera que el manteniment del pacte de la Sociovergència es feia insostenible per "la seva manca de coherència". De fet, en els darrers plens l'alcalde Mingote es va negar a reconèixer el conseller paretà Jordi Turull com a 'pres polític', no va donar suport al Govern Puigdemont i tampoc va condemnar la repressió de l'Estat espanyol de l'1 d'octubre, dia del Referèndum. Des d'Ara Parets ERC valorem positivament el trencament d'un pacte que va néixer l'abril de 2016 amb la voluntat de deixar al marge "les diferències en política nacional".

Vic

Resposta del conseller Carles Mundó a les cartes enviades des d'Osona

Fa uns dies, la ciutadania d'Osona va poder escriure, des de la carpa d'ERC Vic habilitada a la plaça Major, cartes als membres del govern empresonats. Des d'Estremera, el conseller gurbetà Carles Mundó en una carta agraeix l'escalf rebut. L'escrit de la carta del conseller és el següent: Estimats companys, He rebut les cartes que m'heu fet arribar dels ciutadans que han volgut expressar el seu escalf i la seva solidaritat. Us podem assegurar que els centenars de cartes que rebem de tot arreu ajuden molt a passar d'una millor manera aquesta injustícia que ens ha privat de llibertat. A la presó estem tranquils i serens. Reconforta molt el compromís de tanta i tanta gent a favor de la causa de la llibertat. Tant de bo molt aviat pugui estar amb tots vosaltres i treballar amb totes les forces per guanyar les eleccions del 21-D i demostrar que tots els abusos, totes les imposicions i els empresonaments reben un rebuig massiu de la ciutadania. Em consta i ens arriba el vostre esforç incansable per reclamar justícia i la llibertat dels presos.

Lleida

ERC reclama la millora de la documentació institucional envers l’accessibilitat de les persones discapacitades

Els republicans exigeixen que es revisi, harmonitzi i augmenti la qualitat de tota la documentació adreçada al públic per part de la Paeria i del Patronat de Turisme El grup municipal d’ERC- Avancem ha presentat a la Comissió de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat, una Proposta de Resolució (PR) en la qual reclama la revisió, harmonització i augment de la qualitat de tota la documentació adreçada al públic per part de la Paeria i del Patronat de Turisme envers l’accessibilitat de les persones amb altres capacitats. Els republicans han presentat aquesta PR perquè consideren que la informació donada per les diferents webs o en paper no està, ni sincronitzada, ni harmonitzada, ni disposa d’uns mínims de qualitat per tal que les persones amb diferents discapacitats puguin conèixer si les instal·lacions que volen visitar disposen de prou qualitat per a persones amb mobilitat reduïda, per exemple. Josep Maria Baiget, portaveu republicà explica que la Paeria i el Patronat de Turisme disposen, elaboren i difonen molta informació dels serveis, actes i ofertes turístiques, lúdiques i informació de tots els museus i altres edificis que poden ser visitats.

ERC Badalona

L’Ajuntament de Badalona protegeix equipaments i infraestructures per evitar la proliferació de nius de coloms

  El Departament de Salut de l’Ajuntament de Badalona posa en marxa durant aquest mes actuacions en infraestructures i equipaments municipals per evitar les molèsties ocasionades per la nidificació de coloms. Demà dijous, 16 de novembre, s’ha programat una primera intervenció en el pont del carrer de Coll i Pujol, sota l’autopista.   Les intervencions formen part de les accions del Programa de Control de Coloms i altres aus a Badalona que impulsa la regidoria de Salut. Per al pròxim dijous, dia 23, s’ha previst actuar en el pont del Camí de Sant Jeroni de la Murtra i al poliesportiu de Casagemes, al carrer d’Antoni Maura.   Les intervencions evitaran les molèsties que causen aquests animals als vianants i als veïns, tot impossibilitant que hi puguin fer nius als equipaments i les instal·lacions.   Mentre es fan les aquestes actuacions de protecció es poden ocasionar afectacions puntuals al trànsit de persones o vehicles. D’altra banda, els responsables municipals demanen la col·laboració ciutadana per tal que no es faciliti aliment als coloms i evitar la concentració d’aquests animals als espais públics de la ciutat.

Salt

Integrar i ocupar a través del paladar

Salt engega un nou projecte per omplir els locals buits amb menjars de tot el món Fomentar l’emprenedoria, omplir els locals comercials buits i potenciar la diversitat cultural a través de la gastronomia. Aquests són els principals objectius de SaltXef, el nou projecte que ha ideat l’Ajuntament de Salt per dinamitzar el barri del centre i reactivar l’eix comercial. Durant sis mesos els tècnics municipals formaran i assessoraran persones que vulguin obrir un negoci relacionat amb la gastronomia i les cuines del món. I un dels projectes es farà realitat en un local municipal que l’Ajuntament els llogarà a un preu bonificat. “Volem dinamitzar econòmicament el centre amb activitats relacionades amb la gastronomia, aprofitant el potencial de les diferents cultures que viuen a la Vila”, resumeix a l’ARA l’alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC). El barri del centre té un alt percentatge de població immigrada, molta de la qual viu només uns mesos al municipi i després marxa.