Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC al Segrià

Moció d'ERC al Consell del Segrià per a la plena igualtat de les persones trans* i en suport d'una llei trans* estatal

El grup d'Esquerra Republicana-AM al Consell Comarcal del Segrià ha presentat una moció per al ple d'aquest divendres que demana instar el Govern espanyol a iniciar el tràmit i aprovar en aquesta legislatura una llei estatal basada en el projecte elaborat pel Ministerio de Igualdad i les entitats trans, per a la igualtat plena de les persones trans*, fonamentada en la despatologització i reconeixement de les identitats trans*, en l'autodeterminació de la identitat i expressió de gènere i en l'abordatge integral de polítiques per intervenir en les desigualtats estructurals que encara pateixen les persones trans. Durant anys els col·lectius i entitats de persones trans* han reivindicat la necessitat i la urgència, d'avançar legislativament per superar l'obsoleta i desfasada llei 03/2007, garantir plenament la igualtat i els drets que avui no tenen reconeguts, i fer front al deute històric de la nostra societat envers les persones trans*. Gràcies a la seva lluita el govern espanyol es va comprometre a impulsar una Llei Trans, així com una llei contra la Discriminació de les Persones LGTBI, tal com va recollir l'acord de coalició entre PSOE i Podemos.

D’esquerra a dreta i de dalt abaix: Maria Pérez (secretària gral d’ERPV), Domènec Garcia (vice s ecretàri gral d’organització d’ERPV), Antonio Manuel Rodríguez (portaveu Recuperando), Raquel Ortiz (coordinadora València Laica), Josep Barberà (president ER
País Valencià

Reunió d'ERPV amb Recuperando i València Laica. El patrimoni ha de tornar a ser de domini públic.

ERPV, 04/02/21. Esquerra Republicana del País Valencià coincideix amb les demandes de València Laica i Recuperando que el patrimoni dels pobles deu ser recuperat per al domini públic. Així s'ha posat de manifest en la reunió entre la direcció d’ERPV i representants del Grup Republicà al Congrés amb els portaveus de les associacions València Laica i Recuperando per analitzar la situació de les immatriculacions de l’església. En la reunió s’ha palesat l’acord en demanar la desafecció del patrimoni històric, una vegada presentat el llistat d’immatriculacions que Esquerra Republicana i EH-Bildu van demanar al govern en una Proposició No de Llei el passat més de desembre. El portaveu de Recuperando, Antonio Manuel Rodríguez ha remarcat que si es reconeix la titularitat de l’església sobre el patrimoni, aquesta te plena potestat per a vendre’l, amb la qual cosa el patrimoni públic passaria a mans privades. Per la seua banda, la coordinadora de València Laica, Raquel Ortiz ha recordat que al País Valencià l’església ha dut a terme 912 immatriculacions, entre les quals la catedral i els edificis complementaris, sense saber a hores d’ara si el Micalet també està a nom de l’església «les joies patrimonials no poden ser propietat de l’església.

Gavà

Ja ha sortit l’Eramprunyà de març

El número 203 (març de 2021) de L'Eramprunyà, la publicació mensual que edita ERC-Gavà, ja ha sortit al carrer. Hi destaquen les següents informacions:   ERC es consolida com a segona força política a Gavà. Les eleccions del passat 14 de febrer consagren ERC-Gavà com a segona força política del municipi, en un context de caiguda dràstica de la participació, especialment a causa de fer les eleccions enmig de la 3a onada.  Alícia Carmona, portaveu del Jovent Republicà, analitza els resultats de les eleccions..   Els partidaris de l’autodeterminació superen el 50% dels vots. El bloc independentista ha tornat a guanyar les eleccions, superant per primer cop el 50% dels sufragis i ampliant el nombre d’escons fins a 74.   Finalitzada la urbanització del carrer Rius i Taulet gràcies al Grup Municipal. Gràcies a les gestions del Grup Municipal d’ERC, s’ha portat a terme l’obra d’urbanització d’aquest carrer. Albert Massana recorda com el 2016 es demanava, des d’ERC-Gavà, que es fes aquesta obra, que suposarà una gran millora per al barri .

Els Pallaresos

PLE ORDINARI DEL 25 DE FEBRER DEL 2021

Abans de començar amb aquest resum, cal fer esment a dues qüestions: El govern es veu obligat a retirar del ple totes les actes que tenien previst aprovar, ja que la quantitat d’errors comesos en les mateixes, feien que no fossin aptes per a la seva tramitació. Resulta escandalós, que en una corporació formada per 11 regidors/res i un govern amb tot el suport de la plantilla de l’ajuntament, sigui “només” la nostra regidora Maria Grau qui detecti aquestes anomalies. Conclusió: segons sembla, la única que treballa és ella, en tant que la resta “potser estan de vacances”. I ara comencem amb el resum: En primer lloc, l’alcalde fa saber que com a conseqüència de la baixa laboral de la secretaria titular, farà de secretaria accidental la senyora Sandra Obiols, assistida pel senyor Paco Pueyo de la Diputació. Aprovació de l'acta de la sessió anterior:  Consta de 4 actes segons la convocatòria, però si fem cas a la seva numeració, haurien de ser 5. Abans de passar a la seva votació, pren la paraula la nostra regidora Maria Grau, per descriure tot un seguit d’errors en les mateixes (resultats de les votacions, denominacions diferents a la seva persona, intervencions que se li atribueixen i no són seves, així com la possible manca d’actes (si fem cas a les seves numeracions).

Mataró

Exigim al Govern Municipal que expliqui per què els parcs infantils romanen tancats a la ciutat

Des de juliol de l’any passat Mataró manté tancats els seus 125 parcs infantils.  I des de fa mesos, Mataró és l’excepció entre el conjunt de les grans ciutats de Catalunya, ja que és la única gran ciutat catalana que els manté encara tancats.  Demanem al Govern Municipal, que expliqui a la ciutadania quins són els motius per mantenir un tancament que la resta de ciutats, sense excepció, han aixecat fa molt de temps. Per quin motiu, malgrat la recomanació del PROCICAT, manté els parcs infantils tancats? Per altra banda, es pot constatar que gran part dels parcs infantils de la ciutat no tenen cap precinte ni tampoc cap impediment ni control pel seu accés.  Si els parcs estan tancats, per quin motiu no es reposen les cintes protectores trencades o inexistents i s’hi tolera l’accés sense més dificultat. Estan oberts? Estan tancats? Ni una cosa ni l’altra?  Considerem que, de nou, el govern municipal mostra una manca de lideratge i falta de presa de decisions.

cultura
Manresa

La cultura en temps de pandèmia

La regidora per ERC de Cultura i Festes a l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, valora la feina feta en aquest any de pandèmia. I no ha estat poca. El Vibra Festival va ser un dels primers festivals de música que es van dur a terme a Catalunya malgrat la pandèmia i va comptar amb la participació d'artistes de gran nivell nacional i una assistència digna malgrat les circumstàncies. "Va ser un esclat i ens va animar pel que haviade venir després", reconeix la regidora. També es va repensar i es va evitar la cancel·lació de la Festa Major amb propostes dins els paràmetres marcats pel Govern i per últim, s'ha celebrat una reeixida Festa de la Llum, amb espectacles a l'aire lliure com els Jardis de Llum o el vol de drons. "Hem de repensar el què fem i mirar al futur. Per veure quines coses hem de canviar per millorar i quines és qüestió de temps que les poguem tornar a gaudir", conclou Anna Crespo.  

Les obres d'ampliació de l'Hospital de Viladecans avancen a bon ritme
ERC Viladecans

Prospera una moció d'ERC per impulsar Viladecans com a capital sanitària al sud del Baix Llobregat

El Ple municipal de febrer ha aprovat una moció d'ERC -consensuada amb l'equip de govern- per impulsar Viladecans com a ciutat referent en l'àmbit de la salut. La proposta vol explotar al màxim les oportunitats de les obres d'ampliació i millora de l'Hospital de Viladecans per reforçar la capitalitat sanitària al sud del Baix Llobregat. No en va, la població adscrita al centre hospitalari -residents dels municipis de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Sant Climent de Llobregat i Begues- suma 185.000 persones.  La moció, que també compta amb la sintonia de l'actual Departament de Salut, demana a la Conselleria d'Alba Vergés que impulsi vies de col·laboració que reforcin i ampliïn la vocació de Viladecans com a ciutat hospitalària de referència en el seu àmbit territorial, perquè pugui acollir i ampliar en el futur serveis relacionats amb el sector sanitari. També planteja estudiar -en el marc de la concertació dels projectes a desenvolupar- la disponibilitat de terrenys propers a l’Hospital de Viladecans per planificar i reservar la possible ubicació de futurs serveis, empreses i equipaments relacionats amb l’àmbit de la salut.

Cardedeu

Entrevista Judit Jofre i Pocurull

Hi ha persones que hi són amb la remor justa de la mar en calma i amb la feina constant del sol quan surt cada matí: incansables, compromeses, arrelades al somni d’una república lliure, ecològica i feminista. La Judit ha estat cabdal pel que fa a la campanya de les darreres eleccions al Parlament del 14F, tant localment com comarcalment, des del seva tasca a ERC del Vallès Oriental. 1. Què és la política per a tu?Posar-se a disposició del ciutadà, per tal de donar veu a les seves idees i  necessitats. És treballar per fer una societat millor, més justa i pel benestar de tothom. 2. Esquerra o dreta i per què?  Esquerra, sempre. És l’única opció per garantir la protecció dels nostres drets socials i per assolir la república catalana. 3. El què i el com són igualment importants? Penso que el què moltes vegades atrau els titulars però el com sovint és més important. Si no som capaços d’aconseguir els objectius de manera adequada, els titulars es desvirtuen.

Alt Urgell

Martí Riera escollit president de la federació comarcal d’ERC Alt Urgell

L'executiva d'ERC Alt Urgell ha escollit a Martí Riera com a nou president després de la renúncia d'Elisa Farré per motius laborals. Martí Riera, alcalde de Coll de Nargó i pròxim president del Consell comarcal de l'Alt Urgell en la segona part de la legislatura, liderarà el projecte comarcal d'ERC a l'Alt Urgell conjuntament amb la secretària general Carme Lostao, alcaldessa d'Oliana. Ambdós coincideixen en posar en valor i repartir responsabilitats amb la resta de membres de l'executiva assolint així una organització més cohesionada i eficient per assolir els reptes i objectius del partit a l'Alt Urgell, així doncs l'estructura del partit serà la següent: Martí Riera President Carme Lostao Secretaria general Jaume Bertran, Secretaria de Finances. Gemma Orrit, Secretaria d'Imatge i Comunicació. Àngela Tarrés, Secretaria de la Dona. Jordi Sala, Secretaria de Política municipal. Francesc Jordana, Secretaria de Ciutadania. Antoni Casanovas, Secretaria de Transició ecològica.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC qüestiona que la regidora d’Urbanisme, Rosa Martí, amb terrenys al Quarter Nord, vulgui ser membre de la Comissió de Delimitació de terme entre Parets i Lliçà de Vall

Ara Parets Esquerra Republicana impugnarà l’acord del ple de l’Ajuntament de Parets que autoritza la regidora d’Urbanisme, Rosa Martí, amb terrenys al Quarter Nord, a formar part de la Comissió de Delimitació dels termes municipals de Parets i de Lliçà de Vall, juntament amb el cap de l’àrea i el secretari. La regidora de Sumem Esquerres a Parets és propietària, juntament amb altres familiars seus, d’una parcel·la de més de 6.500 m2, a tocar de la carretera de Sabadell a Granollers. Abans de la votació del punt del ple, Ara Parets ERC i Parets per la República van demanar que es retirés la proposta d’acord però l’alcalde socialista Francesc Juzgado va fer cas omís de la petició i va tirar pel dret. Tots dos grups van votar en contra mentre que el portaveu de Ciutadans va decidir no participar en la votació. PSC i Sumem van tancar files i van aprovar la proposta amb 9 vots a favor i 6 en contra. Des d’ara Parets Esquerra Republicana el que més ens ha sorprès de tot plegat és que l’actual regidora d’Urbanisme i Medi Ambient, Rosa Martí, hagi elaborat aquesta proposta d’acord i també ella mateixa s’hagi proposat per formar part d’aquesta comissió juntament amb el cap d’urbanisme i el secretari municipal.

Molins de Rei

[Comunicat de premsa] El Grup Municipal d’ERC Molins s’absté en l’aprovació dels Pressupostos 2021 i fa 3 propostes

El Ple municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei celebrat el passat dijous, 25 de febrer de 2021, va aprovar el Pressupost Municipal 2021 únicament amb els vots favorables del PSC i Junts per Molins, els dos partits que formen el Govern de la vila. El grup municipal d’ERC Molins de Rei ens vam abstenir ja que entenem la dificultat d’elaborar uns pressupostos en plena pandèmia i veiem amb bons ulls com han incrementat les partides relacionades amb ajuts socials i habitatge, entre d’altres, però no s’han acabat de recollir les propostes que fèiem al Govern municipal. La part més important del Ple va ser l’apartat centrat en els Pressupostos 2021; en aquest capítol el nostre grup municipal va fer tres aportacions prèviament estudiades i que pensem que mereixien ser debatudes. Primer de tot volem deixar constància que som plenament conscients de la situació especial que estem vivint com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19 i que condiciona els pressupostos, tant en el càlcul dels ingressos com en el repartiment de les despeses.

ERC Guissona

Titelles i contes per a la igualtat a Guissona

En motiu de la commemoració del dia 8 de març, des de la secció local de Guissona d'Esquerra Republicana de Catalunya, s'organitza l'espectacle "La Ventafocs que no volia menjar perdius' i 'La meitat d'en Jan", una sessió de titelles i contes per a la igualtat a càrrec de la companyia La pantomima. Al Centre Catòlic, el dimenge dia 7 a les 18h. Entrada gratuïta! Reserves d'entrades per WhatsApp a 669 90 93 32  o bé al 626 90 26 44.

ERC Sants - Montjuïc

"Comunicació i xarxes a l'era digital"

Ponent: Marçal Llimona, periodista, tècnic de comunicació, per videoconferència, amb el que hem pogut parlar de la comunicació a les xarxes i tot el que la caracteritza. En principi ens ha parlat del nostre partit i la seva vocació de servei públic per a tothom, amb 90 anys d'història, sense un sol cas de corrupció, però amb un historial de repressió important, que pateix, fins i tot, avui en dia, de manera que cal posar en valor aquesta història, sense complexos. Ens ha explicat que vivim en l'era de les xarxes, en la que, el que no es diu o explica, no existeix, en la que l'objectiu és generar continguts de qualitat amb freqüència, ja que estem en campanya permanentment i el que no publiquem nosaltres ho faran altres. Ens ha indicat que hi han tres tipus de comunicació que es podrien implementar, posant com a exemple a la nostra secció local, com són, l'activitat (actes de campanya, parades, fires, trobades), posicionament polític i missatges, recomanant la segmentació a l'hora de comunicar a les xarxes, establint les fases d'anunci d'actes que es realitzin, en un període de temps d'uns 7 dies abans de la realització de l'activitat, recordatori, uns 3 o 4 dies abans, nou recordatori el dia de l'acte i seguiment, que es pot fer en directe, per finalitzar amb un recopilatori, penjant fotos o vídeos, destacant la necessitat que, en el cas dels vídeos, no superin els dos minuts i mig, pel risc que una llarga durada desmotivi al receptor.

Segarra

Sara Bailac: ‘La recuperació i posada en valor del patrimoni històric és un element clau per al desenvolupament econòmic’

La senadora d’Esquerra Republicana de Catalunya, Sara Bailac, ha visitat Cervera aquest dimarts, acompanyada de Joan Santacana, alcalde de Cervera i de la regidora de cultura a la Paeria i portaveu del grup d’ERC a la Diputació de Lleida, Mercè Carulla. Durant la trobada, els representants republicans han visitat l’edifici de Sant Domènec, actualment en obres, que permetran una remodelació de l’espai, el sanejament dels murs i la rehabilitació de les dues capelles interiors, i posteriorment, en una segona fase, s’instal·larà els serveis i les infraestructures bàsiques d’aigua, electricitat, calefacció i aire condicionat, de forma que s’habilitarà per a l’ús aquest edifici amb condicions de ser utilitzat com a centre per a la realització d’actes culturals de tot tipus. Aquesta darrera fase serà finançada pel programa de recuperació de patrimoni històric de l’1,5 % cultural procedent dels ministeris de Transport i Habitatge i de Cultura, i que permetrà la restauració i el recondicionament tècnic de l'Església Gòtica de Sant Domènec, aportant el 59% del pressupost previst de  404.

Lleida

Pueyo reclama al Govern la regularització dels treballadors temporers del camp

El paer en cap, Miquel Pueyo, i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, han mantingut avui una trobada a Madrid amb el Director General de Migracions, Santiago Yerga Cobos, per reclamar una major implicació de l’Administració de l’Estat en la gestió de la campanya de la fruita. El ministeri s’ha compromès a permetre que els joves menors no acompanyats que deixen d’estar tutel·lats puguin tenir contractes de treball. El paer en cap, Miquel Pueyo, i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, han mantingut avui una reunió a Madrid amb el Director General de Migracions del ministeri d’ Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Santiago Yerga Cobos, dins de les gestions iniciades des del govern municipal per tal de demanar col·laboració d’altres administracions en la gestió de la campanya de la fruita. “Demanem una major implicació de les administracions perquè al final la ciutat de Lleida és la que ha d'entomar i gestionar determinats aspectes d'aquest moviment de persones, però no tenim ni les competències ni els recursos per fer-ho.

Caldes de Montbui

L’Ajuntament de Caldes de Montbui adquireix l’antiga Escola del Carme

L’edifici en desús del col·legi del Carme, situat al nucli antic, passarà a ser de tot el poble amb l’objectiu de revitalitzar aquest barri. Per això, s’han previst diversos usos com ús sociocultural, educatiu, habitatge jove i un nou espai públic, però s’acabarà de concretar amb un procés participatiu dels agents veïnals, que s’iniciarà segurament l’any 2022. No es tracta d’una compra tradicional, no ha tingut un cost per l’Ajuntament, sinó que per fer aquesta operació, des del Govern Municipal d’ERC, hem arribat a un acord de permuta amb la Congregació de les germanes Carmelites de la Caritat, propietàries d’aquesta finca, amb uns terrenys situats al barri de Can Valls. Aquests, estan qualificats d’equipaments municipals, que a hores d’ara, no tenien un projecte d’ús ni a curt ni a mitjà termini. Per revitalitzar el Nucli Antic, una zona densament edificada, que no poblada, cal reforçar els falta espais públics, a més dels visitants (ara limitat per la Covid19) que vénen a contemplar el nostre patrimoni històric, termal.

L'Escala

Erc vol que s’adaptin amb senyals sonors els semàfors de L’Escala.

El grup republicà va demanar al ple ordinari de març, celebrat ahir dia 1, que s’adaptin per a persones amb discapacitat visual, els semàfors de l’encreuament dels carrers Ave Maria i Camí Ample del municipi, amb senyals sonors. El grup d’Esquerra Republicana de l’Escala ha proposat durant el ple ordinari de març que es faci un pas endavant en l’accessibilitat del municipi amb la proposta d’adaptar, per a persones amb discapacitat visual, els semàfors de la cruïlla entre els carrers Ave Maria i Camí Ample del municipi.  Els republicans consideren que cal fer passos endavant per anar adaptant el municipi a les necessitats de totes les persones que hi viuen i el visiten i, això vol dir, avançar cap a l’accessibilitat en tots els camps i en tots els punts. A l’Escala només hi ha semàfors, en concret tres, en aquest cruïlla entre dos dels carrers principals de la vila. Una cruïlla molt cèntrica i que, sobretot en temporada alta i caps de setmana, aglutina molta circulació tan de vehicles com de persones.