Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Gavà

ERC-Gavà transmet tot el seu suport als ciutadans de Gavà.

Des d’ERC Gavà volem fer un reconeixement als veïns i veïnes de Gavà que, amb gran esforç i abnegació, compleixen les mesures de confinament per tal d’aturar l’expansió del Coronavirus, confinament dur però necessari i, si com sembla s’ha d’allargar més temps, ho serà encara més. Especialment, acompanyem en el sentiment a tots qui han perdut algun familiar o amic pel coronavirus, especialment pel fet que, per tal d’impedir el contagi, no se’n han pogut acomiadar ni fer el dol adequat. Són moments molt difícils d’assimilar i pels quals mai s’està prou preparat; i en aquest cas menys encara. Aquest sofriment reforça encara més la necessitat que la ciutadania de Gavà segueixi complint les mesures empreses per aconseguir parar l’expansió de la pandèmia. Tot esforç és poc per salvar vides. Si bé ara la prioritat és salvar vides, no es pot menystenir les conseqüències que aquest confinament tindrà sobre l’economia i la qualitat de vida dels ciutadans després d’aquesta crisi sanitària.

videoconferencia
Nou Barris

Reunió d'ERC Nou Barris

Avui ha tingut lloc la segona reunió per videconfèrencia d'ERC Nou Barris. Aquí teniu un peiti resum de la reunió 1. Actualitat política Es parla de la situació de la crisis sanitària, de les insuficients mesures econòmiques de l’Estat, de la participació de la societat civil i industrial, del proveïment d’equipament sanitari, ... 2. Informe presidència La Llúcia, presidenta del Casal, parla de l’última Executiva d’ERC Barcelona. A l’Executiva es va parlar de la preocupació que hi ha per la pèrdua de llocs de treball. És fomentarà el treball en xarxa i que càrrecs de partit participin de les reunions del Casals. 3. Informe Municipal Es parla de l’especial afectació de la pandèmia a Nou Barris. Vers aquest tema, l’Emma, portaveu de Jovent, ens parla d’un fill de twitter que van publicar les joventuts dels Casal amb una entrevista de Joan Benach, investigador de Salut Pública: https://twitter.com/jovent9B/status/1244331319527706624 D’aquest tema també en parlen l’Irene, la Ana i el Miquel Àngel.

El Prat

CUIDEM-NOS, FEM COMUNITAT: QUEDA'T A CASA!

Hi ha dies que perdo la noció del temps. Us passa el mateix que a mi? Començo a perdre el compte dels dies que portem confinats perquè, oficialment, vam iniciar el confinament el dilluns 16 de març, però, en alguns llocs com al Prat, ja recomanàvem quedar-nos a casa des del mateix dissabte 14 de març. Miro el calendari: això vol dir que portem entre 14 i 16 dies de confinament. Ara ja sabem que haurem d’estar, almenys, 2 setmanes més. Fent comptes ràpids, això ens durà, dia amunt o avall, fins al 12 d’abril. Es considera que amb el confinament podrem frenar la corba d’afectats pel Covid19 i, amb una mica de sort, evitar el col·lapse dels centres sanitaris. Això últim costarà aconseguir-ho, però hem de posar tot de la nostra part. Hi ha tot tipus de professionals que, en l’exercici de les seves funcions, s’estan esforçant i arriscant per tots i totes nosaltres: professionals sanitaris, tothom que treballa en la cadena de producció alimentària, professionals de la neteja tant d’edificis com dels nostres carrers, professionals dels serveis socials, i molts més.

Cassà de la Selva

Esquerra Cassà planteja noves propostes per fer front al COVID-19 i els seus 8 regidors donen les retribucions del mes de març a la Residència Geriàtrica Sant Josep:

En el comunicat fet públic avui per part del grup d’Esquerra Republicana de Cassà de la Selva, els seus regidors demanen que en no haver-se celebrat el ple corresponent al mes de març, i que per tant no es podran abonar les indemnitzacions als regidors, aquestes es donin a la Residència Geriàtrica Sant Josep per la compra de material de protecció. Els republicans reclamen la celebració telemàtica d’una comissió informativa o un ple per tal que tots els regidors del consistori estiguin informats i es puguin debatre i posar sobre la taula mesures per combatre els efectes econòmics i socials que pugui tenir el COVID-19. Així mateix des del grup d’Esquerra Cassà, es demana al govern de JxCat i el PSC, l’ampliació dels terminis i ajornament del cobrament dels impostos i taxes municipals més enllà dels 15 dies que va anunciar el govern de l’Ajuntament de Cassà de la Selva que troben insuficients. Es demana també que aquest ajornament comprengui l’IBI, un dels impostos més importants que han de fer front els i les contribuents.

Cerdanyola del Vallès

ERC Cerdanyola proposa l’adaptació integral del pressupost municipal per pal·liar els efectes de la COVID-19 a Cerdanyola

L’excepcionalitat de la situació actual i la transformació de la vida a la ciutat, que la pandèmia pel SARS-COV-2 ha suposat, requereix, a criteri d’ERC Cerdanyola, d’una adequació total dels pressupostos. La situació en què ens trobem fa que diàriament s’adoptin mesures de tipus sanitari i econòmic per donar resposta a les necessitats que es van plantejant. Entre elles la situació de confinament, que es preveu llarga, modifica radicalment la vida de les persones. Cerdanyola és i probablement serà una ciutat totalment diferent a la què es preveia quan es van planificar i aprovar els pressupostos municipals. El Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola insta al govern de la ciutat a que modifiqui els pressupostos per tal de fer-los una eina capaç de donar resposta als nous requeriments que es plantejaran els propers mesos i què en el moment de la seva aprovació eren imprevisibles. En conseqüència, el grup municipal, d’acord amb la seva actitud propositiva i de col·laboració permanent, s’ofereix per estudiar els canvis que cal incorporar al pressupost i a donar suport en la materialització d’aquesta modificació i es treballi en la seva aprovació tan bon punt s’estabilitzi la situació sanitària i decaigui l’estat d’alarma.

ERC Badalona

ERC Avancem-MES proposa bonificar l’IBI als propietaris de pisos de lloguer que justifiquin que s’han acollit a la moratòria i insisteix en l’exempció d’impostos i taxes municipals en el casos de vulnerabilitat econòmica

El Govern de la Generalitat, va resoldre, a l’inici de la crisi sanitària actual, establir una moratòria en el pagament del lloguer per a tots els arrendataris d’habitatges i locals comercials, que siguin persones físiques, del parc d’habitatge administrat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Aquesta mesura té l’objectiu de protegir les famílies amb menys recursos davant la situació d’excepcionalitat i emergència provocada pel coronavirus, reduint l’impacte econòmic que puguin patir. En la mateixa línia i tenint en compte l’estructura de la propietat de la ciutat de Badalona (on la majoria de llogaters ho són d’un propietari privat), el grup republicà proposa bonificar l’IBI als propietaris de pisos de lloguer de Badalona que puguin acreditar que han implementat la moratòria als seus habitatges. Alhora, considera que cal estudiar implementar una mesura semblant per als locals arrendats a autònoms i petits negocis que pateixen per poder pagar el lloguer a causa de l'aturada de la seva activitat.

Lleida

Pueyo demana al Govern de l’Estat que aprovi la suspensió del pagament de lloguers a la reunió d'aquest dimarts

La mesura ha de permetre donar aire a les famílies, empreses, autònoms i comerços que han vist com els seus ingressos i facturació s'han vist reduïts dràsticament d'un dia per l'altre. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha demanat aquest dilluns que demà el Consell de Ministres acordi suspendre temporalment, i mentrestant duri l’estat d’alarma, el pagament de lloguers d'habitatges, oficines i locals comercials, a qui ha vist reduït els seus ingressos arran de la crisi del Covid19, especialment a les persones més vulnerables i establir compensacions per als petits tenidors. Aquesta mesura s’hauria d’haver pres la setmana passada davant l'arribada del final del mes aquest dimarts i per tant del pagament dels lloguers. Aquesta mesura ha de permetre donar aire a les famílies, empreses, autònoms i comerços que han vist com els seus ingressos i facturació s’han vist reduïts dràsticament d’un dia per l’altre. L’alcalde proposa que propietaris i llogaters es posin d’acord a nivell particular per posposar el pagament dels lloguers mentrestant es mantingui l’estat d’alarma i renegociar-los en funció dels ingressos familiars i facturació que tindran famílies, comerços, autònoms i empreses els propers mesos.

Gràcia

Per responsabilitat, seguretat i solidaritat, quedem-nos a casa

Benvolguts i benvolgudes,   En aquests moments tan difícils per tothom, des d’Esquerra Republicana a Gràcia volem fer-te arribar els nostres ànims per afrontar aquesta situació de crisi sanitària, així com reconfortar totes les persones afectades, desitjant que tots i totes estigueu bé.   En segon lloc, també us volem fer arribar l’agraïment per tota la tasca que esteu fent als nostres barris per alleugerir el confinament mitjançant les diferents iniciatives de suport veïnal i acció comunitària; o bé, amb diverses propostes i activitats culturals, educatives o esportives, per exemple, dirigides als nostres veïns i veïnes; així com la feina pedagògica perquè tothom es quedi a casa, en mesures de les seves possibilitats. Per responsabilitat i per seguretat, quedem-nos a casa.   Ara és moment d'actuar amb fermesa, seguint totes les indicacions de les autoritats sanitàries i amb el compromís de quedar-nos a casa i fer tot el possible per evitar la propagació del virus.

Mataró

Proposta per destinar els imports de multes del COVID als efectes de la crisi sanitària a Mataró

Tal com informava aquesta setmana la revista Capgròs, només el dimecres 25 la Policia Local va imposar 60 noves multes administratives per no seguir el confinament a la nostra ciutat. Més de 2.300 persones identificades i prop de 2.600 vehicles controlats des del passat 14 de març, han donat com a resultat la xifra total de quasi 500 persones multades.  L’estat d’alarma s’allargarà i és fàcil suposar que dissortadament hi continuarà havent persones que no facin cas de les instruccions de les autoritats i, en conseqüència, el nombre de sancions creixerà. Unes sancions que poden anar des dels 600 € fins als 30.000 € i que per tant, sumarien a dia d’avui, un mínim de 300.000 €. Una qüestió interessant és decidir quin ha de ser el destí d’aquests diners. La nostra proposta, des d'ERC-Moviment d’Esquerres, és que aquests diners, fruit de sancions imposades a persones que no han actuat amb la responsabilitat i disciplina dictades per les autoritats, es destinin íntegrament al finançament d’accions que contraresta els efectes del COVID19 sobre la ciutadania de Mataró: les famílies que no podran pagar el lloguer del seu pis, els petits comerciants que han de mantenir les seves botigues tancades, els bars i restaurants aturats, els pagesos que no poden anar al mercat, les petites empreses que han perdut facturació.

Gràcia

CRÒNICA REPUBLICANA DEL CONSELL PLENARI DE GRÀCIA DEL 10 DE MARÇ DEL 2020

El darrer consell plenari de Gràcia d’enguany ha estat marcat pel que anomenen pressupostos participatius; els processos de participació del Pla d’Actuació del Districte, que finalment es van engegar durant el mes de febrer; i, l’emergència climàtica.   MESURA DE GOVERN: EMERGÈNCIA CLIMÀTICA   Compartim la diagnosi i la necessitat de declarar l’estat d’Emergència Climàtica, que per ser una emergència, creiem que arriba tard i amb mesures poc eficients. L’emergència és necessària a dos nivells: la reducció de la contribució de la ciutat a l’escalfament global, i la preparació de la ciutat per a tal de mitigar els efectes adversos d’aquest escalfament que ja estem patint. Hi ha dos factors importants: temps i impacte, i s’ha d’actuar en aquestes dues direccions. Així, creiem que aquestes mesures i plans haurien d’anar acompanyats d’una estratègia orientada a agilitzar i accelerar l’aplicació de mesures de prevenció i mitigació de canvi climàtic al districte i a la ciutat.

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Rio de Janeiro
Nou Barris

ARA ELS CAPs OBREN ELS CAPS DE SETMANA

Veïnes i veïns, us informem que un total de 31 CAP's de la ciutat estaran oberts durant els caps de setmana mentre duri aquesta crisi. L’ampliació de l’horari serà dissabtes i diumenges de 9h a 17h. De dilluns a divendres, continua l’horari habitual de 8h a 20h. IMPORTANT: Davant qualsevol problema de salut, PRIMER HEU DE TRUCAR al telèfon del CAP al que vulgueu anar per a què us diguin què heu de fer en cada cas. Els CAPs oberts en cap de setmana a Nou Barris són: CAP Ciutat Meridiana Tel. 933.508.889 CAP Guineueta Tel. 932.749.534 CAP Rio de Janeiro Tel. 932.769.900 A la rodalia del Districte també obriran en cap de setmana el CAP Casernes, el CAP El Carmel, el CAP Horta i el CAP Montcada, als que també us podeu adreçar en cas de necessitat. I com sempre teniu a disposició el servei d’urgències del CUAP Cotxeres les 24h (Tel 932.438.989). Cuideu-vos !!!

L'Hospitalet de Llobregat

Justa Goicoechea, valors republicans

Justa Goicoechea Mayayo (1896-1973) és un clar exemple d’aquelles dones que van lluitar tota la seva vida per tirar endavant la seva família i lluitar  per a la justícia social i la igualtat de les dones.. D’escassa escolarització, pràcticament autodidacta, va fer del català la seva llengua quotidiana i va ser durant els anys de la República la veu de les dones treballadores i republicanes del consistori de l’Hospitalet.   Sabies què:   Era filla d’un republicà radical aragonès que va migrar a Catalunya amb la seva família fugint del caciquisme? Des de 1918 va  treballar a la industria tèxtil vivint de primera mà les conflictivitats laborals i socials dels anys vint? Des de 1932 va començar a militar a ERC i va ser el motor de la secció feminal del districte 3r de l’Hospitalet? El 14 de gener de 1934 va ser la primera dona regidora elegida democràticament al nostre Ajuntament i que el 1936 va assolir la cartera de cultura? Que amb la repressió franquista va estar empresonada i condemnada per “auxilio a la rebelión militar” fins l’any 1942? Si vols saber més: https://memoriaesquerra.

Lleida

La Paeria posa en marxa una nova xarxa de Voluntariat de Suport a la Salut

Tindrà com a funció bàsica donar suport al col·lectiu sanitari de la ciutat en tasques com distribuir material, portar menjar als malalts, fer acompanyaments i feines administratives L’Ajuntament de Lleida està posant en marxa una nova xarxa de Voluntariat de Suport a la Salut (VSS), dins de les mesures empreses per afrontar l’epidèmia del Covid-19. Es vol reunir un col·lectiu de 50 a 60 persones que puguin fer tasques de suport al personal sanitari que permetin enfortir la capacitat d’atenció a la ciutadania. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha explicat que ja s’ha començat a contactar algunes entitats de l’àmbit de la salut, per tal de reunir aquest grup de voluntaris i voluntàries, “persones de 18 a 55 anys, que vulguin rebre una formació bàsica per donar un cop de mà, amb la protecció adequada, als sanitaris i sanitàries”. Les funcions que s’encarregaran a aquestes persones seran senzilles, però importants per descarregar de feina el personal sanitari als centres hospitalaris.

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián
Salou

Les 14 mesures econòmiques i socials d'Esquerra Republicana per pal·liar els efectes del coronavirus

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés considera insuficients les propostes de l'Executiu espanyol i exigeix la suspensió del pagament del lloguer i dels subministraments bàsics El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha exigit al Govern espanyol una bateria de 14 mesures econòmiques urgents encarades a afrontar la situació social i econòmica derivada del coronavirus. Es tracta d'un paquet de mesures que tenen un doble objectiu: d'una banda, dotar de més liquiditat als autònoms i a les PIMES per sustentar el teixit productiu durant aquest confinament i, d'altra banda, garantir que cap treballador perd el seu lloc de treball perquè ningú es quedi enrere: "Fa 12 anys no van dubtar a rescatar, per valor de 60mil MEUR, la banca. Que no ningú no dubti ara, ni un minut més, a rescatar les persones", va advertir Rufián al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. Tanmateix, Rufián va deixar palesa la insuficiència de les mesures proposades per l’executiu espanyol, i va recordar que " el nostre deure no només és protegir la gent del virus.

Gràcia

Institut i verd: dues necessitats irrenunciables

Les darreres setmanes s’han revifat polèmiques ‘de sempre’ al barri de Vallcarca, especialment al voltant dels espais verds. Particularment, entre els Jardins del Dr. Comas i Llaberia i el futur Institut Vallcarca, que s’instal·larà en l’espai que ara ocupen aquests jardins. Des del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Gràcia, pensem que verd i equipaments són dues necessitats irrenunciables arreu de Barcelona, i especialment al barri de Vallcarca, que porta dècades patint els efectes del capitalisme rendista i de la paràlisi urbanística. Per aquest motiu, celebrem que els pactes entre el nostre grup, Junts per Catalunya i Barcelona en Comú-En Comú Podem a l’Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat hagin aconseguit tant la construcció de l’Institut Vallcarca com del parc Anna Piferrer, que augmentarà la superfície verda al barri. L’Institut Vallcarca és una urgència pels barris de Vallcarca-Penitents, La Salut i el Coll. A dia d’avui, les escoles Farigola, Montseny, Pare Poveda, Rius i Taulet, Josep Maria de Sagarra, Turó del Cargol i Baldiri Reixac han d’anar a buscar alternatives públiques fora del barri o fins i tot del districte.

País Valencià

PRESENTADA PROPOSTA A LES CORTS PER RETIRAR RECONEIXEMENTS A JOAN CARLES I

ERPV 26/03/20 «ens pareix miserable emprar la crisi de salut actual, per tapar aquest escàndol. No és el treball més urgent que han de fer ja mateix les Corts Valencianes, però el poble valencià no pot consentir de cap manera que un tema tan greu s’oblide i s’amague baix de la catifa passada la crisi» (Josep Barberà) Esquerra Republicana del País Valencià ha registrat hui la proposta de retirada de reconeixements públics al rei emèrit espanyol Joan Carles I a tot el País Valencià. El registre s’ha fet telemàticament, donada la situació excepcional provocada per la pandèmia de COVID-19. Des del partit republicà es vol palesar que la situació d’emergència no pot ser, de cap manera, la cortina de fum darrere la qual s’amaguen els presumptes delictes fiscals que haja pogut cometre la família reial espanyola. En aquest sentit el president d’ERPV, Josep Barberà ha declarat que « ens pareix miserable emprar la crisi de salut actual, per tapar aquest escàndol.