Locals d'Esquerra

Totes les notícies

La Seu d'Urgell

Acte central de campanya al Pirineu amb Meritxell Serret i Josep Maria Terricabras, demà dimarts a la Seu.

Demà dimarts 26 de setembre, a les 19h a la Seu, es durà a terme l'acte central de campanya al Pirineu.  L'acte anirà a càrrec de la Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Meritxell Serret i del diputat al Parlament Europeu, Josep Maria Terricabras.  Us esperem a tots demà a les 19h a la plaça de les Monges de la Seu, o en cas de fred o pluja a la Sala de la Immaculada.

Sant Joan de les Abadesses

Joan Olòriz "L'1 d'octubre serà el que nosaltres vulguem, no el què l'Estat Espanyol vulgui"

El passat dissabte, 23 de setembre, en el marc de la Festa del Grito de la independència del poble Mexicà, que es celebra a Sant Joan de les Abadesses, la secció local d'ERC va organitzar la conferència "De Tarradellas al Referèndum", a càrrec del diputat d'ERC al Congrés espanyol i historiador, Joan Olòriz.  La conferència va tenir lloc a 2/4 de 6 de la tarda a l'Auditori Jaume Nunó del Casal-Centre Cívic El Palmàs de Sant Joan de les Abadesses.   El president de la secció local i portaveu del grup municipal, Sergi Albrich, va iniciar la conferència solidaritzant-se amb el poble Mexicà pels terratrèmols ocorreguts els darrers dies.   La conferència va analitzar l’evolució de la situació entre Catalunya i Espanya dels últims 40 anys. Enguany es commemora el 40è aniversari del retorn del president Josep Tarradellas a Catalunya després de 38 anys d’exili a França. Tarradellas va ser escollit president de la Generalitat a l'exili, el 5 d'agost de 1954, a Mèxic on es varen reunir varis diputats catalans.

Alt Pirineu

Acte central de campanya al Pirineu amb Meritxell Serret i Josep Maria Terricabras, demà dimarts a la Seu.

Demà dimarts 26 de setembre, a les 19h a la Seu, es durà a terme l'acte central de campanya al Pirineu.  L'acte anirà a càrrec de la Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Meritxell Serret i del diputat al Parlament Europeu, Josep Maria Terricabras.  Us esperem a tots demà a les 19h a la plaça de les Monges de la Seu, o en cas de fred o pluja a la Sala de la Immaculada. 

Manresa

Comunicat en suport als investigats per haver participat en l'homenatge a Julià Babia

ERC Manresa manifesta la seva solidaritat amb els quatre militants de Poble Lliure investigats per enaltiment al terrorisme, entre ells el manresà i amic Toni Casserres, per haver participat en un acte d’homenatge a l’independentista manresà d’adopció Julià Babia a Castelló de la Farfanya, on havia mort fa trenta anys. ERC Manresa denuncia que darrere d’aquesta actuació només hi ha una vegada més la voluntat de criminalitzar l’independentisme en un moment crucial de la nostra història. Finalment, ERC Manresa fa arribar tot el suport i tot l’escalf a la família de Julià Babia, un ciutadà exemplar que, amb la seva feina discreta i tenaç a favor de la justícia social i la llibertat nacional del nostre poble en uns moments molt complexos, va contribuir a posar la llavor de la llibertat que com comunitat volem i ens mereixem que floreixi a partir de l’1 d’octubre.

Acte de la Marató per la Democràcia a Menàrguens (la Noguera)
Federació de Lleida

Comes: ‘Ja només ens cal fer el darrer esforç per assolir la fita de la Independència que fa més de tres segles que empaitem’

El president de la Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Torrelameu, Carles Comes, s’ha mostrat avui plenament convençut de que el proper diumenge es durà a terme el Referèndum, de que la imatge més repetida d’aquell dia seran les llargues cues davant les seus electorals i de que Catalunya donarà, un cop més, una gran imatge al món protagonitzant una jornada de germanor i sense incidents. El republicà ha fet aquestes declaracions en la seva localitat de la Noguera, durant els actes que s’hi ha realitzat de la Marató per la Democràcia que s’ha celebrat avui als diferents municipis de Catalunya.   Comes, també ha volgut assenyalar que la propera setmana ‘serà molt feixuga i complicada per a tots aquells que creiem des de sempre en la materialització d’aquest procés històric de separació del regne d’Espanya’, però alhora ha volgut demanar una major implicació dels milions de catalans partidaris del Sí al Referèndum.

Martorell

LA DEMOCRÀCIA ES MANIFESTA AMB EL VOT. REFERENDUM SÍ

L’atac i els greuges continuats de tot tipus que al llarg de la nostra història ha sofert i sofreix el nostre país ens obliga a tots a prendre una decisió madura i responsable envers el nostre futur. I a això es van comprometre el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya en l’inici d’aquesta legislatura on hi ha una majoria independentista que, en sintonia amb la majoria del poble de Catalunya, clama per posar les urnes. Per tant el proper diumenge 1 d’octubre els catalans decidirem lliurament i voluntària la clau del nostre futur mitjançant Referèndum, en un exercici de democràcia plena a la qual, com a ciutadans d’un país, tenim la responsabilitat de participar malgrat els entrebancs que en nom d’una Constitució Espanyola el Govern Central, hereu del franquisme, s’entossudeix a prohibir. I ho fa utilitzant únicament la força amb una clara judicialització de la política, amb l’objectiu de combatre el sentiment de tot un poble il·lusionat a construir un nou país.

Osona

Què puc fer per ajudar els meus veïns i veïnes a saber on han de votar l’1 d’octubre? a Osona #comsempre

Comprova quin és el teu col·legi electoral, a la nostra comarca votarem on sempre ho hem fet en tots els col.legis dels 50 pobles d'Osona. Totes les persones empadronades al cens en data 31/3 i que inclou els que fan els 18 anys fins el mateix 1-O del mateix edifici que tu, votaran a aquell col·legi. Penja un cartell a l’escala informant de quin col·legi us toca. Pots utilitzar la plantilla que trobareu aquí:

Ajuntament de Simat de la Valldigna
Simat de la Valldigna

Convocatòria de Ple en sessió ordinària

S'ha convocat Ple en sessió ordinària per al proper dilluns, 25 de setembre a les 19,30 hores. La regidora del nostre grup municipal, Imma Cunyat, defensarà una moció per rebutjar el recurs que va posar el Govern espanyol contra el decret de la Generalitat Valenciana sobre l'ús del valencià a les administracions del País Valencià. El Govern central no li sembla bé que quan una administració valenciana es dirigisca a una homòloga de Catalunya o les Illes Balears, ho faça en valencià. Ho justifiquen dient que el valencià és oficial sols a València i no a Catalunya i les Illes. Haurem d'ensenyar-li al govern de l'estat espanyol què diu la "Real Academia Española"( RAE). El català que parlem al País Valencià s'anomena valencià.  A continuació podeu llegir l'ORDRE DEL DIA. VÍCTOR MANSANET BOÏGUES, alcalde-president de la Corporació Local de Simat de la Valldigna, en exercici de les facultats i les obligacions que la legalitat vigent  em confereix en eixa condició, convinc a convocar sessió ordinària del Ple de la Corporació, a celebrar amb les dades i l’ordre del dia que tot seguit s’indica: Data: Dilluns, 25 de setembre de  2017                         Hora: 19,30 h (7,30vesprada) Lloc:  Casa Consistorial ORDRE DEL DIA: 1.

Torrelles de Foix

Campanya pel Sí a Vilafranca

Junt amb molts simpatitzants i militants d'ERC, la secció de Torrelles de Foix també va assitir a l'acte a la Plaça del Penedès de Vilafranca el passat dissabte 23 de setembre i van intervenir la Mònica Hill, l'Oriol Junqueres, la Meritxell Serret, el Raül Romeva i l'Anna Simó. Van poder gaudir d'un gran acte organitzat per Esquerra de Vilafranca del Penedès amb grans ponents i un gran ambient!

Catalunya del Nord

A 6 dies del referèndum, parlem-ne des de Perpinyà

El SIOCCAT, que reagrupa129 municipis nord-catalans, ha aprovat aquesta setmana una moció de suport als 750 batlles i batllesses inculpats de  Catalunya Sud. És una de les iniciatives que han anat sorgint al llarg d'aquesta setmana per deixar clar que Catalunya Nord no gira l'esquena a la intervenció de l'estat espanyol contra la democràcia a Catalunya: també ho ha fet la Universitat de Perpinyà i un col·lectiu de gent  de ciències, lletres i arts per defensar el dret de Catalunya a votar l'1 d'octubre; partits polítics des el NPA, USS, Europe Ecologie-Les Verts, ERC de Catalunya Nord i la CUP de Perpinyà,  el PCF,  Unitat Catalana, Oui au Pays Catalan, entre altres; l'ANC nord-catalana i diverses entitats han organitzat concentracions que han tingut una gran resposta de la ciutadania nord-catalana amb cassolades i manifestacions davant del consulat espanyol i l'Ajuntament de Perpinyà. ERC i les JERC de Catalunya Nord participem activament a aquesta mobilització transversal de Catalunya Nord per denunciar el cop d'estat contra les llibertats democràtiques que té lloc aquest dies a Catalunya.

Camp de Morvedre

ERPV organitza una xarrada sobre Desindustrialització al Camp de Morvedre.

Esquerra Republicana ha organitzat una xarrada-debat sobre la Desindustrialització al Camp de Morvedre conduïda per la doctora en Economia i professora de la Universitat de València, Vanessa Campos, i moderada per la presidenta comarcal republicana, Elo Chamarro. Al debat posterior, participaren representants comarcals dels sindicats CCOO i Intersindical Valenciana. Campos, que ha participat en projectes d’investigació i elaboració d’informes a nivell estatal i europeu, abordà directament casos com el de BOSAL: “La normativa ha de preveure que la matriu d’un grup internacional s’ha de fer càrrec de liquidar els deutes de la filial amb hisenda, seguretat social i treballadors”.  La doctora en Economia també incidí en “la falta de previsió i voluntat política en tindre un protocol d’empreses recuperades per poder transformar empreses en crisi, en cooperatives de treball associat o societats laborals”. “Per què no s’ha afrontat políticament des de l’Administració un cas com el de BOSAL amb programes com el COSME de la UE, que finança aquest tipus de polítiques?” es lamentava Campos durant l’acte.

20 de setembre a la plaça de la Vila, la més recent mobilització a Sant Quirze
Sant Quirze del Vallès

Quant dius que fa que ens revoltem i somriem ?

L'altre dia, arran d'un desagradable i condemnable episodi viscut pel PSC local a la persiana de la seva seu, aquests anunciaven en un cert to de sorna que la "revolució els somriures ha arribat a Sant Quirze". Està clar que l'ús del concepte "revolució dels somriures" en el context d'una bretolada, té una clara intencionalitat: menysprear i ridiculitzar el moviment i fenòmen polític que viu Catalunya i alhora associar aquest moviment pacífic, cívic i democràtic amb actituds violentes i agressives. Aquesta estratègia, construïda i aplicada amb una ridícula sobrerepresentació, quan no amb la tergiversació i la mentida, fa temps que protagonitza el discurs del PSC arreu de Catalunya. Manifestacions i discursos victimistes o que alerten sobre el risc de confrontació o trencament de la convivència,  són prou recurrents i habituals entre els dirigents del PSC. Tot val per distorsionar i embrutar un procés que fa anys va iniciar el nostre país i que ens ha de conduir a una nova República catalana.

Alt Pirineu

Actes d’ERC Pirineu a Organyà, Oliana, Vilaller i Tremp aquest cap de setmana.

ERC Alt Pirineu ha organitzat aquest cap de setmana diversos actes de campanya en diferents poblacions pirinenques. El primer dels actes es va dur a terme la tarda de divendres a Organyà i va anar a càrrec de Sebastià Sardiné. El jurista, va explicar als assistents com s’organitzen la llei de referèndum i la de transitorietat jurídica. Sardiné, va deixar clara la disposició de celebrar el referèndum el proper 1 d’octubre amb totes les garanties, així com també va esvair dubtes sobre com s’administrarà Catalunya en el cas que el Sí a la independència guanyi. Aquests aspectes els regula la llei de transitorietat jurídica que té per objectiu garantir la seguretat jurídica, així com la successió ordenada de les administracions i la continuïtat dels serveis públics, durant el procés de transició de Catalunya cap a un estat independent. Dissabte al migdia, en un vermut-tertúlia a Oliana, Sardiné ha repetit la seva exposició, davant d’un públic molt interessat en la temàtica.

Alt Pirineu

Actes d’ERC Pirineu a Organyà, Oliana, Vilaller i Tremp aquest cap de setmana.

ERC Alt Pirineu ha organitzat aquest cap de setmana diversos actes de campanya en diferents poblacions pirinenques. El primer dels actes es va dur a terme la tarda de divendres a Organyà i va anar a càrrec de Sebastià Sardiné. El jurista, va explicar als assistents com s’organitzen la llei de referèndum i la de transitorietat jurídica. Sardiné, va deixar clara la disposició de celebrar el referèndum el proper 1 d’octubre amb totes les garanties, així com també va esvair dubtes sobre com s’administrarà Catalunya en el cas que el Sí a la independència guanyi. Aquests aspectes els regula la llei de transitorietat jurídica que té per objectiu garantir la seguretat jurídica, així com la successió ordenada de les administracions i la continuïtat dels serveis públics, durant el procés de transició de Catalunya cap a un estat independent. Dissabte al migdia, en un vermut-tertúlia a Oliana, Sardiné ha repetit la seva exposició, davant d’un públic molt interessat en la temàtica.

Federació de Lleida

Civit: ‘L’1O sortirem d’un estat que ens està fent pagar la factura energètica molt cara i, a canvi, ens dona uns serveis pèsims’

Ja fa un any que dirigents i militants de la Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya es van concentrar davant a una planta d’energia fotovoltaica per tal de denunciar que el govern espanyol, ha penalitzat els petits productors d’energies renovables, adoptant mesures retroactives, retallant hores de producció i primes, creant nous impostos, moratòries, etc i van enregistrar un vídeo tapats amb paraigües negres en una clara al·lusió a un d’aquests gravàmens. Es per aquest motiu, que amb motiu de la campanya del Sí al Referèndum s’ha elaborat una segona part d’aquest vídeo que la formació republicana difon a les seves xarxes socials.   Un dels participants en la iniciativa, el senador Miquel Àngel Estradé, denuncia en el vídeo que ‘el PP i el PSOE han arruïnat a multitud de lleidatans i lleidatanes que havien apostat per unes energies de futur com son les energies renovables’. I hi acusa l’estat espanyol de la seva ‘manca de serietat, de no respectar els seus compromisos i no donar seguretat jurídica a la seva pròpia ciutadania’.

Cubelles, Casal Josep Mestres

CONSTRUIR UNA NOVA REPÚBLICA - Vermut pel sí

Us animem a tots a concentrar-vos demà diumenge 24 de setembre, segons convocatòria d'ANC i ÒMNIUM a les 11 hores del matí a la Plaça de l'Ajuntament i, seguidament, entre les 12-12.30 hores us convidem a assistir a l'acte CONSTRUIR UNA NOVA REPÚBLICA Informar-vos que l'acte probablement es traslladarà a la mateixa Plaça de l'Ajuntament, just al costat de la Plaça del Castell on està convocat. Us hi esperem!

Gabriel Rufián a Sant Adrià
Sant Adrià de Besòs

Gabriel Rufián carrega contra els falsos demòcrates en un acte multitudinari a Sant Adrià

El diputat al congrés d’Espanya Gabriel Rufián ha visitat aquest dissabte Sant Adrià en un acte que ha acollit vora 300 persones. L’acte s’ha fet a peu dret després que l’ajuntament no hagi tramitat el permís ni facilitat les cadires sol·licitades. Pujat a una de les pilones d’acer de davant de l’ajuntament Gabriel Rufián ha recordat que “aquells que estan contra el referèndum amb el puny en alt, o els sobra el puny, o els falta ideologia”. En la seva intervenció ha recordat els més de 120.000 desapareguts en les cunetes, i ha cridat als ciutadans a anar a votar en honor seu: “Ja no es tracta d’independència sí o independència no, es tracta de democràcia”. El diputat al congreso ha recordat el passat humil de Sant Adrià, i les gents que van venir de fora de Catalunya per “construir barris on només hi havia fang”. Ha recordat que la això ho fem per construir escoles i serveis per al poble. “No permeteu que us diguin que guanyar un país front una urna és impossible.