Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Tarragona

L'ajuntament aprova la proposta d'ERC per millorar l'accessibilitat del cementiri de Tarragona

Llum verda a la proposta d'ERC-MES-MDC perquè el cementiri de Tarragona disposi d’un pla d’accessibilitat que acabi amb les barreres arquitectòniques que existeixen actualment. ‘Només entrar al cementiri ens trobem un esglaó al llindar de la porta que s’hauria d’eliminar i el paviment interior de l’espai dificulta la circulació amb cadira de rodes’, explica el portaveu d’ERC Pau Ricomà. ‘El cementiri és un espai públic urbà i la Llei d’Accessibilitat de Catalunya  diu que l’Ajuntament ha de garantir l’accessibilitat i el manteniment d’aquests espais’ afegeix el líder republicà qui remarca que ‘és indispensable de fer cent per cent accessible un espai utilitzat per molta gent gran i per altres col·lectius amb dificultats de mobilitat’. Els republicans van presentar una moció al plenari del mes de maig on s’enumeren altres elements que requereixen una intervenció de millora en aspectes d’accessibilitat. ‘L’accés als columbaris on es dipositen les cendres és mitjançant una escala amb molta inclinació, inaccessible per persones amb mobilitat reduïda, i en tot el cementiri s’haurien de revisar les pendents perquè en alguns casos poden tenir una inclinació excessiva que dificulti la mobilitat’, explica Ricomà.

Tarragona

Unanimitat en la proposta d'ERC de realitzar un pla de finançament per renovar la flota d’autobusos de l’EMT

ERC-MES-MDC vol dotar d’un pla de finançament l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona per la renovació de la flota d’autobusos. El conseller republicà i membre del Consell d’Administració de l’EMT Jordi Fortuny, explica que ‘reclamem que es comprometi pressupostàriament, any a any, l’aportació necessària per part de l’ajuntament per renovar els vehicles més vells. Actualment l’EMT disposa de 65 vehicles dels quals 7 superen els 20 anys de servei i seran 53 els que aniran superant els 15 anys de servei durant els propers 4 anys’. La proposta, que va arribar al plenari tarragoní en forma de moció va rebre l'unanimitat de tots els grups polítics. Des d’ERC-MES-MDC consideren del tot insuficient l’aportació de poc més d’1 milió d’euros anuals que Begoña Floria, presidenta de l’EMT i portaveu de l’equip de govern, va anunciar en consell d’administració i demanen una previsió d’inversió que solucioni les mancances de l’EMT. ‘Qualsevol empresa necessita un pla de finançament per planificar i fer front a les seves necessitats reals.

Bages

Salvador Busquets, reelegit alcaldable d'ERC Navàs

L'assemblea local d'ERC Navàs va decidir per unanimitat situar de número 1 Salvador Busquets a la llista dels republicans de cara als comicis municipals de la primavera del 2019. Busquets repetirà al capdavant de la formació, que ja va liderar en les eleccions del 2015, quan Esquerra va aconseguir el segon lloc amb 3 regidors, amb Joan Bertran i Hortènsia Font. Actualment ERC Navàs és la primera força a l’oposició del consistori navassenc. La CUP governa amb majoria absoluta amb 7 regidors, PDeCAT, 2, i 1 per al PSC.   «La Fraternitat», la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Navàs, té clar l’objectiu per al 2019: accedir a l’alcaldia, i és per això que treballarà per a que Busquets capitanegi una llista oberta i preparada, amb molta renovació de noms, amb l’experiència i innovació a parts iguals. És a partir d’aquest moment, doncs, que s’inicia la composició de la llista electoral i es treballarà de valent per tornar a formar part de l’equip de govern, com en la penúltima legislatura, quan Navàs va experimentar un gran canvi polític, després de molts anys de majories absolutes de CiU.

Lluís Puig, alcalde de Palamós
Baix Empordà

Lluís Puig serà el cap de llista d'Esquerra Republicana a Palamós

Es presenta amb l'objectiu de "revalidar l'alcaldia republicana" aconseguida a les eleccions del 2015    L’assemblea local d’Esquerra Republicana Palamós i Sant Joan ha aprovat la candidatura de Lluís Puigper a tornar a ser el candidat dels republicans a les Eleccions Municipals del 2019. Puig ha estat escollit aquest divendres 18 de maig.   Amb l’objectiu de seguir fent república des dels ajuntaments, Puig liderarà un cop més la llista d’Esquerra a Palamós després que el 2015 guanyés les eleccions i fos nomenat alcalde. Durant l’assemblea, Puig ha exposat la feina feta a govern durant el present mandat i els propers reptes que passen per “seguir avançant en la millora dels barris guanyant en accessibilitat i facilitats pels vianants, desplegar estratègies per millorar la mobilitat a peu i en bicicleta i aprofundir en la participació ciutadana i en la mirada col·lectiva del municipi”.   Centrant-se en el futur, Puig ha destacat “la importància de desencallar projectes estratègics com el Pla Especial del Port amb el màxim consens possible així com la necessitat de seguir impulsant projectes globals que contemplen millores ambientals, d'accessibilitat o de promoció com el projecte de connexió del nucli de Palamós fins a Castell pel camí de ronda que s'ha de desenvolupar amb plenitud durant la legislatura vinent”.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC vota en contra de la modificació de crèdit de gairebé 2 milions d’euros “perquè no prioritza les polítiques socials i perquè es fa en clau electoral”

Amb els vots favorables de l’antiga Sociovergència, el ple ordinari de l’Ajuntament de Parets va aprovar aquets dijous al vespre una modificació de crèdit d’1,96 milions d’euros per donar resposta a diversos compromisos del Govern Socialista abans de les eleccions de 2019. El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, justificava el vot en contra: “la modificació que avui proposen és massa precipitada, no prioritza les polítiques socials i només serveix per afrontar les urgències preelectorals del Partit Socialista”. Seguer recordava que la proposta era la mateixa que la presentada en el ple del 26 d’abril “retirada per manca de suport del seu soci de govern”. Cap euro a habitatge assequible Des d’Ara Parets ERC vam lamentar que entre els gairebé 2 milions d’euros de la modificació, no es destinés cap euro a l’adquisició d’habitatge o a cap projecte de lloguer assequible. “Amb la situació econòmica del nostre Ajuntament no entenem com no prioritzen precisament l’habitatge públic, per tal d’evitar que molts dels nostres joves i no tan joves marxin del nostre poble”, va dir Seguer.

CREIXEM IGUALS
Torrelles de Llobregat

CREIXEM IGUALS, PER A UNA EDUCACIÓ NO SEXISTA

CREIXEM IGUALS, PER A UNA EDUCACIÓ NO SEXISTA #Torrellesenpositiu Ainoa Olza   El 21 de Juny és el Dia internacional de l’educació no sexista i, des d’ERC Torrelles, ens en volem fer ressò. Creiem que l’educació és el pilar que fonamenta i cohesiona la nostra societat i, alhora, és l’eina per a un futur amb igualtat d’oportunitats, de drets i de deures, tan pels homes com per a les dones. Encara avui, sovint de manera més normalitzada del que ens pensem, els nostres joves i infants reben una educació sexista, basada en estereotips de gènere que faciliten una educació diferent per a nens i nenes. De ben segur que la gran majoria de famílies volem i intentem educar els infants amb valors d’igualtat, no sexistes, però l’educació dels infants està influenciada per molts i diferents agents; el nucli familiar, òbviament, però també l’escola, la tele, els amics, la família extensa, els adults que els envolten i les xarxes socials, per dir-ne els més importants.

Sant Quirze del Vallès

Arrossada 2018: Gràcies Sant Quirze

L'arrossada popular 2018 que hem celebrat avui en el tradicional indret del carrer U d'Octubre ha tornat a ultrapassar les expectatives. Militants, simpatitzants, amigues i famílies s'han aplegat per compartir l'àpat, en un ambient de companyonia i reivindicació, amb la ment posada en aquelles i aquells que són en presons espanyoles o a l'exili per haver complert el programa electoral amb el que van ser escollits i per haver donat veu i vot al poble. La setzena arrossada d'ERC a Sant Quirze ha comptat amb la presència d'Anna Simó, ex consellera de la Generalitat i ex component de la Mesa del Parlament en l'anterior legislatura, la que el darrer 27 d'octubre va proclamar la República, i que es troba encausada per l'Estat espanyol per aquest fet. Amb ella, l'alcaldesa de Sant Quirze Elisabeth Oliveras i la resta de regidors d'Esquerra al govern municipal: Àlex Brossa, David Caminal i Francesc Fernandez. La secció local d'ERC a Sant Quirze vol agrair a tot el veïnat el suport rebut, la col.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana exigeix al PP que torni a incloure les ajudes als fruits secs en els pressupostos generals de l’estat espanyol

Eritja considera contraproduent pel sector i totalment contradictòria l’eliminació d’aquestes ajudes als cultius de secà El diputat del Grup d’Esquerra Republicana al Congrés, Xavier Eritja ha defensat avui, en aquesta cambra legislativa, una esmena als pressupostos generals de l’estat mitjançant la qual es reclama que es torni a incloure dins d’aquestos la dotació asignada per al pagament de l’Ajut Estatal al Fruits Secs que no ha estat inxclosa   El diputat dels republicans creu que aquesta dotació és vital pel sector, molt present a la nostra demarcació ‘No entenem com una ajuda la qual per nosaltres és fonamental, especialment en sectors de secà i molt present en el sector agrari Català i especialment Lleidatà, es retirada, quan és precisament en el primer sector que hem d’incidir més favorablement, no sols per la crisi contstant dels preus que pateix, també per l’arrelament territorial’, apunta Eritja.   Així doncs, el govern de l’estat espanyol torna a mostrar el seu desconeixement de la realitat del sector agrari a Catalunya, ‘perquè si coneguessin la situació de la pagesia i la realitat dels petits municipis de secà els quals cal facilitar e incidir en l’arrelament de la població al territori, no s’hagués ni plantejat la retirada de l’ajuda’.

Lleida

Aprovades les millores proposades per ERC-Avancem a l’Arborètum i a la residència de gent gran de la Bordeta

La Paeria canviarà els cartells malmesos del jardí botànic i ampliarà la vorera de l’Avinguda d’Artesa   L’Ajuntament de Lleida canviarà els panells informatius de l’Arborètum Dr. Pius Quer i Font, que estan molt malmesos pel pas del temps, a petició del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem. També s’ha compromès a ampliar la vorera a l'avinguda d'Artesa, entre els núm. 68 i 70, davant una residència de gent gran. Les dues propostes s’han aprovat a la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat d’aquest divendres. El portaveu del grup, Josep Maria Baiget, havia denunciat manca de manteniment i deixadesa de l’equip de govern a l’Arborètum: “els cartells estan en un estat tant deplorable que en molts d’ells no queda ni rastre de cap lletra ni logotip, de manera que no es pot conèixer quins arbres i plantes hi ha malgrat és un espai dedicat a la divulgació de la biodiversitat del món vegetal.

ERC Badalona

Comença la reparació de la coberta enfonsada de la Torre Codina

Aquest divendres han començat les obres de reparació de la coberta enfonsada de la Torre Codina. Es tracta de la terrassa situada a la cantonada entre la façana est reculada i la façana nord, una part de la qual va enfonsar-se degut a l’acumulació d’aigua en la superfície i el dèficit d’evacuació de la mateixa. Després de l’enfonsament es va col·locar una protecció provisional de tela asfàltica autoprotegida sobre una estructura de fusta també provisional per evitar que l’afectació augmentés i causes danys en el celler de l’edifici, que es troba sota la terrassa.   Davant aquesta situació, ara s’emprenen les obres per reparar el terrat parcialment enfonsat del celler. L’actuació preveu la reconstrucció de la volta enfonsada segons el sistema tradicional de doblat de rasilla i la reparació de la resta de la terrassa. També es refarà la impermeabilització i pavimentació de tota la superfície del terrat i s’extrauran totes les runes de l’enfonsament.

Ripollès

ERC celebra l'aprovació del pla de promoció turística i reclama lideratge del Consell Comarcal

El passat dimarts, dia 15 de maig, el ple del Consell Comarcal del Ripollès va aprovar per unanimitat el repartiment de costos de la part comuna del Projecte Pla per a la promoció del turisme de natura al Ripollès, l'Experiència dels Pirineus més autèntics. Un acord pres al Consell d'Alcaldes del 20 de març de 2018. El projecte ha de permetre invertir 2,1 milions d'euros al Ripollès i, en global, repercutir positivament en el desenvolupament turístic de la comarca. "Al mes de juny de l'any 2017, vam traslladar al plenari els dubtes que generava a alguns alcaldes de la comarca, l'aportació de cada ens a la part comuna. Alguns consideraven que l'aportació era massa alta per no tenir un retorn directe del pla de promoció. Ara, finalment s'ha acordat una rebaixa a l'aportació comuna i sembla ser que s'ha arribat a un primer acord. Celebrem la injecció d'aquests 2,1 milions d'euros i reclamem que el Consell Comarcal lideri aquest projecte des de l'Agència de Ripollès Desenvolupament i, sobretot, es tingui mà esquerra a l'hora d'arribar acords i sumar sinèrgies entre els 19 municipis del Ripollès i, sobretot, s'acostin les diferències que existeixen als diferents territoris", va apuntar el conseller Sergi Albrich.

Ripollès

Francesc Fajula i el Moto Club Abadesses recullen els guardons "Emma de Barcelona"

ERC recorda a l’Albert Julve, membre del Moto Club i regidor d’ERC  El passat dissabte 5 de maig, la secció local d'ERC a Sant Joan de les Abadesses va entregar els guardons "Emma de Barcelona" a en Francesc Fajula, en la categoria individual, i al Moto Club Abadesses, en la categoria de col·lectiu. L'actual president, Joan Moncanut, i diversos membres de l’actual junta, van recollir el premi en representació de l'entitat. En el mateix acte d’entrega, la secció local d’ERC va voler recordar la figura de l’Albert Julve, membre del Moto Club Abadesses i regidor a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses durant els anys 2003-2007. El president d'ERC Sant Joan, Sergi Albrich, va fer l'entrega dels guardons de la 2a edició del certamen davant d'una sala plena de gom a gom, a la qual hi van assistir més de 115 persones. Albrich va apuntar que "Vam impulsar els guardons Emma de Barcelona per tal que els santjoanins i les santjoanines se’ls fessin seus i la bona participació d’aquesta edició ens demostra que anem en la bona direcció” i va afirmar, en referència als dos guardonats, que "ambdós són exemples de treball constant, dedicació i estima constant pel nostre municipi i sobretot són grans ambaixadors de Sant Joan, les seves accions permeten que el nom del nostre municipi sigui present molt més enllà dels límits del nostre territori”.

ERC Badalona

Oriol Lladó: "El Partit Popular està utilitzant qüestions tècniques per fer política de l’odi"

El Govern municipal de Badalona ha anunciat que emprendrà mesures legals contra el Partit Popular en considerar que la darrera campanya que aquesta formació política està difonent a la ciutat sobre l’obertura d’un nou centre de culte al barri d’Artigues “fomenten l’enfrontament i l’odi entre el veïnat per la seva creença religiosa”. Així ho ha explicat aquest dijous l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, en el decurs d’una roda de premsa en la qual ha estat acompanyada pel primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, i per la regidora de Participació, Convivència i Mediació i també responsable del Districte 6, Fàtima Taleb.   Els responsables municipals han destacat que el dret a la llibertat religiosa i de culte és un dret àmpliament reconegut i desenvolupat per diversos acords, lleis i declaracions tant nacionals com internacionals. Aquest fet evidencia que ni el dret urbanístic ni el dret administratiu municipal poden limitar el dret fonamental de llibertat religiosa i que les autoritats locals no poden imposar més limitacions que les imprescindibles per a preservar els drets fonamentals.

ERC Badalona

L'Ajuntament de Badalona està desenvolupant el I Pla d’Igualtat LGBTI per a la ciutadania 2018-2022

  Badalona se suma avui dijous, 17 de maig, al Dia contra la LGTBI-fòbia, una jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.   A Catalunya, les polítiques d’igualtat LGBTI es troben en un moment de gran impuls promogut pel marc normatiu de la Llei 11/2014 del 10 d’octubre que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que insta als poders públics, i també en concret els governs locals, a desplegar un seguit de mesures que garanteixin de manera efectiva el gaudiment dels seus drets.   El Pla Estratègic Feminista, aprovat per Acord d’alcaldia el passat 28 d’agost, és el full de ruta de les polítiques feministes i LGBTI a Badalona, i recull com a objectiu primordial l’elaboració d’un Pla Local  que possibiliti la promoció de la igualtat i la no discriminació de les persones per motius de diversitat sexual i de gènere.

La Seu d'Urgell

Ets una entitat o associació? T’expliquem les línies de subvenció de la Diputació de Lleida.

ERC la Seu ha convocat per aquest proper dimecres dia 23 de maig a les entitats i associacions del municipi i rodalies per tal que siguin informades de les diferents línies de subvencions de la Diputació de Lleida a les que poden optar. L’objectiu de la reunió és contribuir a un millor finançament de les entitats de la Seu i la comarca per poder dinamitzar millor la seva activitat. La reunió anirà a càrrec del Diputat Provincial, Albert Bajona. La convocatòria és per al dimecres 23 de maig, a les 20h al Centre Cívic El Passeig.  

Presentació de la campanya contra l'extracció del corall vermell a Begur
Roses

ERC Roses presentarà una moció per aturar les llicències per pescar corall vermell

El grup republicà a l'Ajuntament de Roses presentarà al proper ple del mes de maig una moció per aturar les dotze llicències que ha concedit el Ministeri d'Agricultura per pescar corall vermell a la Costa Brava.   Per Esquerra Republicana aquesta mesura topa frontalment amb la moratòria de deu anys decretada per la Generalitat on ja s'alertava sobre el mal estat del corall vermell al litoral català, i és una interpretació deliberadament restrictiva de la normativa estatal i va contra les mesures adoptades per la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació) l'any passat.   Segons el portaveu republicà a l'Ajuntament rosinc Joan Plana "Tot i que aquesta mesura no afecta directament a la costa de Roses, la protecció dels tresors naturals de la Costa Brava és un assumpte que interessa de forma directa a tots els municipis que la conformen" i ha afegit que "La decisió, pot esdevenir un perillós precedent que pugui obrir la porta a què iniciatives futures semblants puguin afectar també directament a l'ecosistema marí o al litoral de la nostra vila".

Lluís Valero, president d'ERC Figueres
Figueres

Un projecte anomenat Figueres

El passat 21 d’abril, l’assemblea local de Figueres, vam escollir la persona que encapçalarà la llista per les properes eleccions municipal de la ciutat, l’Agnès Lladó. L’Agnès representa tots aquells valors que des de la secció local hem volgut aportar a la ciutat, tant des del propi grup municipal, com des de les diferents actes i accions que hem anat fent durant aquests darrers mesos. Des d’Esquerra Figueres tenim un projecte clar, un projecte basat en la genuïtat però amb una voluntat de voler sumar. Figueres és plural i el nostre projecte per al 2019 així ho reflectirà. Tenim clar que el municipalisme és clau, fer república ha de començar des dels pobles i ciutats. Cal fer atenció al més mínim detall de cada veí però amb una visió àmplia. Què volem per Figueres? Actualment tots sabem que la ciutat es mou per oportunismes, principalment perquè no existeix un projecte. Des d’Esquerra Figueres ho tenim clar, no proposarem construccions megalòmanes ni promeses faraòniques.

Terrassa

EL GOVERN, OBLIGAT A RETRE COMPTES

                                 La Comissió de transparència aprova a instàncies d’ERC-MES l’obligació del govern a  presentar un informe cada mes sobre el compliment de les propostes aprovades al Ple.   Carles Caballero: “El Ple de Terrassa és el màxim òrgan de representació de la ciutadania de Terrassa. Si el govern no compleix el que s’hi aprova dona l’esquena a la voluntat democràtica dels terrassencs i terrassenques”   Tots els grups municipals de l’Ajuntament, a excepció del PSC, han aprovat aquest dijous la proposta del grup municipal d’ERC-MES perquè el govern compleixi amb la seva obligació d’informar els representants polítics sobre l’estat d’execució de les propostes i acords de junta de portaveus aprovats al Ple de Terrassa. La iniciativa s’ha aprovat en el marc de la Comissió Especial de Transparència i obliga al govern a presentar mensualment en dita comissió un informe al respecte. La iniciativa, però, no és nova.