Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Palau-Solità i Plegamans

❗️Comunicat envers les identificacions policials produïdes el darrer 14 d'octubre al nostre municipi

Arran el comunicat emès ahir per part de la CUP, CDR i Casal Popular la Revolta, volem donar una resposta conjunta des dels partits que formem el govern de Palau-solità i Plegamans, ERC  i Junts per Palau. En primer lloc, volem informar que la concentració va ser convocada per la Taula X la Democràcia, on hi ha representats diferents col·lectius del poble (ANC, JuntsXPalau, Primàries, ERC, PDCAT, Demòcrates, CUP, Procés Constituent, CDR, algunes entitats culturals i persones a títol individual). Aquesta marxa es va acordar que aniria per l'Av. Catalunya fins a l'alçada de l'Alzina, on s'havia d'entrar de nou al nucli urbà i així es va anunciar a la Plaça de la Vila. En segon lloc, els grups municipals d'ERC Palau-solità i Plegamans i Junts per Palau-solità i Plegamans rebutgem i estem totalment en contra de les identificacions per part dels Mossos d'Esquadra que es van produir el passat dilluns, tal com va traslladar in situ l'Alcalde i la Regidora de Seguretat Ciutadana als Mossos i a la Policia Local de Palau-solità i Plegamans.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Consell Comarcal
Alt Empordà

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà aprova la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l’amnistia dels presos i les preses polítiques i en defensa del dret d’autodeterminació

El ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà aprova amb els vots d'Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya i la CUP la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l’amnistia dels presos i les preses polítiques i en defensa del dret d’autodeterminació. La portaveu republicana Etna Estrems va destacar que "Aquesta sentència no és justícia, és venjança. Una venjança que neix de l'orgull ferit de no haver pogut evitar que més de dos milions de catalans i catalanes diguéssim alt i clar que no volem formar part d'un Estat com aquest" I va afegir "La sentència és infame, injusta, desproporcionada i ens allunya, encara més, d'una solució que només pot passar per la política. Ara ens toca aïllar a aquells que ens volen silenciats, agenollats i desapareguts. Persistim, en tot, i ens ensortirem" Des d'Esquerra Republicana qüestionem l'opció del PSC de tot i assistir al ple no emetre cap vot a la moció i ha demanat que es faci constar en acta la protesta.

Urgell

Bernat Solé: ‘Tenim dret a estar tristos i a donar moltes explicacions, però un cop fet, posem-nos a treballar plegats per tirar el país endavant i guanyem per Catalunya’

L’alcalde d’Agramunt, diputat i portaveu adjunt del Grup Republicà al Parlament de Catalunya, Bernat Solé, ha participat en la jornada d’avui, des de Tàrrega, a les Marxes per la Llibertat, organitzades per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana. Juntament amb ell, també han pres part de la iniciativa les candidates al Senat i al Congrés, Sara Bailac i Inés Granollers, els diputat i diputades provincials, Estefania Rufach, Mercè Carulla i Carles Gibert i un gran nombre de càrrecs electes del món municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya.   El republicà ha volgut animar a tots els companys i companyes republicans que en aquestes darreres s’han mobilitzat ‘per fer evident aquesta repressió a la qual estem sotmesos des de fa molts mesos’, alhora que ha afirmat que ‘l’hora és greu i el país està tocat de mort i quan el país està tocat de mort, Esquerra Republicana està tocada de mort perquè sempre hi hem estat’.   Així doncs, segons ha manifestat Solé la reacció davant d’aquesta sentència ha de tenir tres fases o reptes ben diferenciats.

Cassà de la Selva

Comunicat d’Esquerra Cassà de valoració del ple extraordinari en motiu de la sentència als líders independentistes, i les càrregues policials ocorregudes a Cassà.

Des del grup d’Esquerra Cassà hem aprovat la moció conjunta de l’ACM i l’AMI en rebuig a la sentència als líders independentistes. Tanmateix ens ha sorprès l’absència del regidor del PSC al ple, i ens preguntem si la presència al Ple de l’Ajuntament de Cassà serà selectiva. Per aprovar el seu sou i un càrrec de confiança sí que assisteix al ple però per debatre i posicionar-se respecte la democràcia i els nostres drets civils i polítics no. Així mateix tal com diu Jordi Cuixart, la única resposta possible a la sentència és la reincidència en l’exercici de tots i cadascun dels drets que aquesta sentència i l’Estat Espanyol ha trepitjat, i ens porta a reafirmar en que ho tornarem a fer. També hem volgut recordar les paraules d’Oriol Junqueras en tant que aquesta sentència demostra que no tenim alternativa a la de construir un nou estat, que pugui garantir els nostres drets civils i polítics i el benestar de la ciutadania. Finalment hem volgut recordar al poble de Cassà i als companys de Junts per Cassà que han escollit com a soci de govern i per aconseguir l’alcaldia al PSC, avui absent al ple.

Caldes de Malavella

Esquerra defensa el dret a la mobilització i exigeix responsabilitats per les actuacions policials injustificades

Davant de les mobilitzacions d'aquests dies i en relació a les actuacions policials, Esquerra Republicana és ferma en la més absoluta defensa del dret a la mobilitació i a la protesta per part de la ciutadania i reitera el caràcter pacífic i cívic del moviment independentista.  En l'escenari polític i social actual, des d'ERC, entenem que l'objectiu prioritari del cos dels Mossos d'Esquadra ha de ser preservar l'exercici dels drets civils i polítics del conjunt de la ciutadania. En aquesta línia, Esquerra Republicana - exigeix que es portin a terme les investigacions pertinents de totes les actuacions injustificades i que, arribat al cas, se'n depurin les responsabilitats i se n'informi  a la ciutadania amb total transparència; - exigeix el compliment escrupolós per part dels Mossos d'Esquadra de les conclusions aprovades pel Parlament que no només prohibeixen les bales de goma, sinó que aposten per la mediació, la proporcionalitat i estableixen les mesures necessàries per garantir el servei públic i el prestigi del cos dels Mossos d'Esquadra; - I mostra la seva solidaritat amb les persones ferides com a conseqüència d'aquestes actuacions.

Bernat Solé amb els diputats provincials Mercè Carulla i Carles Gibert i l'alcalde de Bellpuig Jordi Estiarte
Federació de Lleida

Bernat Solé: ‘Tenim dret a sentir tristesa i a donar moltes explicacions, però un cop fet, posem-nos a treballar plegats per a tirar el país endavant i guanyem per Catalunya’

L’alcalde d’Agramunt, diputat i portaveu adjunt del Grup Republicà al Parlament de Catalunya, Bernat Solé, ha participat en la jornada d’avui, des de Tàrrega, a les Marxes per la Llibertat, organitzades per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana. Juntament amb ell, també han pres part de la iniciativa les candidates al Senat i al Congrés, Sara Bailac i Inés Granollers, els diputat i diputades provincials, Estefania Rufach, Mercè Carulla i Carles Gibert, un gran nombre de càrrecs electes del món municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya i l'Honorable consellera de Salut, Alba Vergés.   El republicà ha volgut animar a tots els companys i companyes republicans que en aquestes darreres s’han mobilitzat ‘per fer evident aquesta repressió a la qual estem sotmesos des de fa molts mesos’, alhora que ha afirmat que ‘l’hora és greu i el país està tocat de mort i quan el país està tocat de mort, Esquerra Republicana està tocada de mort perquè sempre hi hem estat’.

La selva

El grup d'ERC al Consell Comarcal lamenta l'absència deliberada de PSC i C's al ple de resposta a la sentència.

El grup comarcal d'ERC al Consell Comarcal de La Selva lamenta la deliberada absència dels consellers de PSC i C's en el ple extraordinari que ahir va celebrar per debatre la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem. PSC i C's es van absentar després d'assistir a la Comissió Informativa precedent, menystenint així una de les obligacions dels càrrecs electes de representitivat envers la comarca i els seus ciutadans. Especialment greu és el paper galdós dels consellers del PSC, en formar part de l'Equip de Govern, mostrant així una manca de respecte total cap els principis bàsics democràtics com és el debat i el posicionament davant les propostes que arriben al Plenari. La moció va ser aprovada amb els vots favorables dels grups comarcals d'ERC, JuntsxCat, IdS i CUP, i l'abstenció de Catalunya en Comú, i entre altres mesures manifesta el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i demana l'alliberament de tots els presos polítics.

Cunit

ERC Cunit demana un ple extraordinari i urgent en conèixer-se la sentència

Aquest tindrà lloc demà dijous a les 12 hores i la moció està avalada per Impulsem Cunit i En Comú Podem Aquest dimarts dia 15 d'octubre i en saber-se la sentència, el grup d'ERC Cunit va demanar al consistori que es fes un ple extraordinari i urgent per tal de passar la moció de l'AMI-ACM. Quan la portaveu Carme Martínez la va entrar, va tenir el suport dels grups d'Impulsem Cunit i En Comú Podem. Finalment, aquest ple tindrà lloc demà dijous dia 17 d'octubre a les 12 hores a la sala de plens de l'ajuntament de Cunit. Tal com ha explicat Carme Martínez "es tracta d'una sentència injusta, precuinada i dictada molt abans del judici. Una sentència cruel i venjativa contra el moviment independentista i en la que ha tornat a quedar palès que el poder executiu i el legislatiu continuen anant de la mà". És per tot això que des d'ERC Cunit demanen l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i la defensa del dret d'autodeterminació.

Sant Martí

Esquerra Republicana defensa el dret a la mobilització i exigeix responsabilitats per les actuacions policials injustificades

Davant de les mobilitzacions d’aquests dies i en relació a les actuacions policials, Esquerra Republicana es referma en la més absoluta defensa del dret a la mobilització i a la protesta per part de la ciutadania i reitera el caràcter pacífic i cívic del moviment independentista. En l’escenari polític i social actual, des d’Esquerra Republicana entenem que l’objectiu prioritari del cos de Mossos d’Esquadra ha de ser preservar l’exercici dels drets civils i polítics del conjunt de la ciutadania. En aquesta línia, Esquerra Republicana - exigeix que es portin a terme les investigacions pertinents de totes les actuacions injustificades i que, arribat el cas, se’n depurin les responsabilitats i se n’informi la ciutadania amb total transparència; - exigeix el compliment escrupolós per part dels Mossos d’Esquadra de les conclusions aprovades pel Parlament que no només prohibeixen les bales de goma, sinó que aposten per la mediació, la proporcionalitat i estableixen les mesures necessàries per garantir el servei públic i el prestigi del cos de Mossos d'Esquadra; - i mostra la seva solidaritat amb les persones ferides com a conseqüència d’aquestes actuacions.

ERC al Segrià

La primera edició de la fira de productes artesans ‘Menja’t soses’ comptarà amb més de 30 expositors

La majoria de les parades de la mostra, que serà aquest proper dissabte, són de productes alimentaris, tot i que també hi haurà tallers, maridatges i una exposició de motos antigues La primera fira de productes artesans ‘Menja’t Soses – Sabors de Ponent’ tindrà més de 30 expositors, la majoria d’ells de productes alimentaris. La mostra, que tindrà lloc aquest dissabte a la Plaça Jaume Miret, també comptarà amb tallers, maridatges, exposicions i activitats pels més petits.   Sandra Marco, alcaldessa de Soses, explica que és la primera vegada que Soses acull un esdeveniment com aquest. “La mostra obrirà a les 11 del matí, tot i que la inauguració oficial serà a les 12 a càrrec del president de la Diputació. Poc després començarà el primer taller de pans, farines i rebosteria. Per la tarda hi haurà maridatges de vins, de cervesa artesana i mostres de petits productors de flors, sabons, cosmètica entre d’altres. Paral·lelament a la fira també hi haurà una exposició de motos antigues i entreteniment infantis”, descriu Marco,   L’alcaldessa explica que la mostra està pensada per donar visibilitat i promocionar a tots aquells productors del sector primari del territori que volen donar a conèixer els seus productes.

Mataró

Ofrena floral a Lluis Companys

El passat 15 d'octubre, vam participar en la tradicional ofrena floral al monument dedicat al president Lluís Companys. A l'acte, en motiu de la commemoració del 79è aniversari de l'assassinat del president Lluís Companys, hi van participar entitats i alguns dels partits polítics de la ciutat, homenatjant el president. Durant l'ofrena vam poder recordar el moment d'injustícia i falsa democràcia que vivim a l'estat espanyol, amb presos polítics i repressió. La qual cosa ens fa pensar amb els paral·lelismes que podem trobar entre l'actualitat i els fets d'octubre del President Companys. L'acte, va finalitzar amb el Cant dels Segadors. A les 8 del matí, Esquerra Republicana de Mataró, vam llençar 9 salves per honorar el President Companys i els 9 presos polítics condemnats injustament. Continuem forts i determinats, preservant les idees i la perseverança del president companys. Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a vèncer!

El Prat

Homenatge a Lluís Companys al Prat

Un any més, Esquerra Republicana de Catalunya del Prat ha celebrat l'homenatge al President Lluís Companys. L'acte s'ha celebrat el dimarts 15 d'octubre als Jardins de Lluís Companys de la nostra ciutat, amb l'assistència de molts pratencs. Un acte marcat per la sentència del Procés i que ha condicionat també el discurs de Jordi Ibern. Us deixem el discurs íntegre de Jordi Ibern, Portaveu d'ERC a l'homenatge a Lluís Companys celebrat al Prat El 15 d’octubre d’ara fa 79 anys, un règim feixista a l’estat espanyol va assassinar al President Lluís Companys. Estem aquí per reivindicar la seva figura i la plena nul·litat d’aquell judici i el de tants altres represaliats que defensaven la llibertat i el govern de la República. Com heu vist, al cartell d’aquest acte d’enguany, hem utilitzat la imatge del President Companys empresonat, juntament amb altres membres del govern de la Generalitat, pels fets del 6 d’octubre de 1934 a Catalunya. Uns fets que la seva única pretensió era preservar la República.

L'acte reivindicatiu a la plaça del Blat.
Valls

Valls reivindica la figura del President Companys 79 anys després del seu afusellament en un nou context de repressió contra Catalunya

La secció local i la federació comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls i l'Alt Camp van commemorar ahir dimarts a la ciutat el 79è aniversari de l'afusellament del President Lluís Companys. Càrrecs electes, militants i amics de la formació es van trobar puntualment a les set del matí a la plaça del Blat per llençar les salves en honor del President que fou assassinat per la dictadura. La coincidència amb la publicació de la sentència de l’1-O va fer que, enguany, s’exhibissin cartells reivindicatius d’amnistia, llibertat i autodeterminació, donat el greu moment històric que tornem a viure a Catalunya. La comitiva es va dirigir, tot seguit, al monument del President Companys al barri del Fornàs per fer la tradicional ofrena floral i llegir el manifest, que va destacar que Lluís Companys va tenir una vida de compromís amb uns ideals de lluita per una societat més justa, de compromís amb la justícia social, amb el catalanisme i la llibertat nacional de Catalunya, alhora que amb els valors republicans.

Els regidors i regidores d'Esquerra. Foto: El 3 de vuit
Vilafranca del Penedès

INTERVENCIÓ PLE | "Per molta repressió que facin, no podran fer desaparèixer les idees de més de dos milions de persones"

Ahir es va celebrar un ple extraordinari amb la moció de rebuig a la sentència del procés, d'amnistia dels presos i preses polítiques i exiliats i exiliades amb els vots a favor d'Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, CUP i Vilafranca en Comú. Compartim aquí la intervenció de Mònica Hill, regidora i portaveu d'Esquerra Republicana: "Bona nit a tothom,   Ja ha arribat la sentència d’aquest judici de la vergonya, i amb ella, també ha arribat als ulls del món, la mort de la democràcia a l’Estat Espanyol. Tot i que ja ens imaginàvem que la sentència cauria amb força i amb ràbia sobre els caps dels nostres companys i companyes, persones demòcrates i pacífiques com les que avui seiem aquí en aquest plenari, confirmar definitivament aquesta situació, a través d’una sentència indigne, ens fa viure emocionalment i políticament, moments molt durs.   Ahir 14 d’octubre, va fer 79 anys justos, que va tenir lloc un altre judici de la vergonya, el celebrat contra el president Companys, que a l’endemà 15 d’octubre va ser assassinat pels feixistes  d’aleshores.

Martorell

Acte d'homenatge al President Lluís Companys

Aquesta tarda ERC Martorell hem fet l'acte d'homenatge al  President Lluís Companys. Avui fa 79 anys va ser assassinat pel règim franquista. Ahir el tribunal suprem va condemnar a 100 anys de presó a 12 demòcrates innocents. No hi ha una altra opció que construir un nou estat. Per Catalunya!

Reus

ERC Reus aprovem una moció de resposta a la sentència del TS demanant l'amnistia dels presos i el dret a l'autodeterminació

Aquest dimarts, ERC Reus vam aprovar una moció al ple extraordinari de Reus de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l'amnistia dels presos i preses polítics i reclamant també el dret a l'autodeterminació. Mostrem el nostre rebuig a la sentència, reclamem l'amnistia dels preses i presos, ens adherim a totes les mobilitzacions democràtiques i no violentes i ens comprometem a seguir treballant per garantir els drets i llibertats fonamentals. Llibertat i República! 

ERC Badalona

ERC Avancem-MES suspèn l’activitat prevista pel proper divendres en suport a la vaga general

El grup municipal d’ERC Avancem-MES ha decidit suspendre tota l’activitat prevista pel proper divendres 18 d’octubre en suport a la vaga general i l’aturada de país en contra de les sentències als presos i les preses polítiques i com a resposta al moment d’excepcionalitat repressiva que viu el país. Dins de l’agenda prevista pel divendres destaquen les Comissions Informatives prèvies al Ple del 29 d‘octubre i la inauguració del Festival Filmets.  De tots els mandats on Esquerra Republicana de Catalunya ha tingut representació al Ple municipal serà la primera vegada què no participa a les Comissions Informatives. El grup republicà va decidir suspendre completament l’activitat institucional d‘aquesta setmana com a resposta a les sentències polítiques cap els nostres líders.

Prats de Lluçanès

Ruta pels Espais de Memòria i Homenatge al President Companys

ERC Prats de Lluçanès ha organitzat les JORNADES DE MEMÒRIA 2019, programant tres actes. El primer, va ser la RUTA: ESPAIS DE MEMÒRIA, que va tenir lloc diumenge 13 d'octubre a partir de les 5 de la tarda. Desenes de persones van participar a la caminada que va iniciar-se davant de l'Escola FEDAC-Prats, va seguir cap a Sant Sebastià i va finalitzar a Sant Andreu de Llanars. Aquests llocs acullen plafons indicatius dels "Espais de memòria", instal·lats durant la passada legislatura amb ERC al govern municipal. L'altre fet més destacable va ser que a cada aturada les historiadores locals i autores del llibre "Guerra i repressió a Prats de Lluçanès" -també editat per l'Ajuntament la passada legislatura- Roser Reixach Brià i Anna Gorchs Font, van exposar de forma completa la petjada de la guerra civil i la repressió al municipi. La jornada va resultar ser una experiència molt positiva i enriquidora, per conèixer més elements de la història del poble. Cal recordar que el llibre es pot adquirir a l'Ajuntament, i que els Espais de Memòria són visitables sempre.