Locals d'Esquerra

Totes les notícies

La selva

COMUNICAT D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE LA SELVA

A propòsit de les acusacions del PSC a la Comarca de la Selva al Conseller Comarcal i Regidor de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners per ERC, Joan Martí, i a l'Executiva comarcal del partit, volem deixar meridianament clars aquests aspectes. 1r. El company Joan Martí no ha estat en cap moment membre de l'equip negociador per establir pactes de govern al Consell Comarcal, amb la qual cosa, el PSC, acusant-lo de ser ell el responsable dels contactes amb el seu equip de negociació no només menteix, sinó que demostra la feblesa i la poca credibilitat del que diu, o, pitjor encara, la seva voluntat de crear confusió i de manipular la realitat tergiversant-la, ja sigui per desprestigiar-nos o per afavorir a tercers. 2n El PSC acusa el company Joan Martí de sectari després del que ha dit al seu discurs. Afirmem que aquesta acusació no té cap mena de fonament. Només cal escoltar el que ha manifestat en Joan Martí avui per entendre que l'única crítica, la principal, ha estat al President del Consell i representant de Junts per Catalunya que s'ha negat a acceptar un pacte ofert per ERC que el mantenia en la presidència els propers 4 anys amb 20 consellers de govern.

Inés Granollers i Xavier Eritja al Plenari de la Diputació de Lleida d'aquest migdia
Federació de Lleida

Esquerra Republicana torna a demanar al futur govern espanyol una bonificació obligatòria del 95% en els impostos cadastrals de bens rústecs per a les Comunitats de Regants

 El Grup Republicà al Congrés encapçala, de nou, una mesura que vol evitar que els agricultors sofreixin una doble càrrega impositiva que posaria en risc, en molts casos la viabilitat de les explotacions agràries de regadiu     El diputats, Inés Granollers i Xavier Eritja, ha registrat avui, com a portaveus d’Esquerra Republicana a la Comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Congrés, una proposició no de llei que permeti poder incorporar les Comunitats de Regants com a mereixedores de bonificació obligatòria en les valoracions cadastrals dels bens rústics.   D’aquesta manera, la formació republicana iniciarà de nou el tràmit legislatiu per esmenar el greuge produït pel Procediment per a la Regulació Cadastral 2013-2016 que ha donat com a resultat un alt valor cadastral per als bens de les Comunitats de Regants, així como la conseqüent obligatorietat del pagament de l’Impost de Bens Immobles (IBI). Eritja ja va presentar aquesta iniciativa parlamentària en l’anterior legislatura i la comissió d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Congrés de Diputats ja va aprovar el passat mes de novembre una proposició no de llei d'Esquerra Republicana a aquest respecte que no es va acabar de desplegar per la convocatòria d’eleccions anticipades.

Ripoll

ERC pregunta pel mal estat de la teulada i dels vestidors de la piscina municipal

Hem vist amb preocupació l’entrada d’aigua “a bots i barrals” pel sostre del passadís de la piscina municipal. Adjuntem vídeo del dia 9 de juliol de 2019: https://www.instagram.com/p/Bz0791FISbx/ https://www.facebook.com/979302092166998/posts/2215450815218780/ Creiem que això no és gens normal, i hi ha un problema evident a la teulada i desaigües de la piscina municipal.   D’altra banda, molts usuaris de la piscina municipal ens avisen dels problemes en el funcionament de les dutxes dels vestidors. Ens diuen que sovint no funcionen o bé en funcionen només algunes. A més, no surt adequadament l’aigua calenta.   Per aquest motiu hem demanat a l'equip de govern de l'ajuntament:   Quines actuacions s’han previst per solucionar aquests problemes a la teulada i als vestidors de la piscina municipal? Quin cost suposaran? Quan està previst solucionar aquests problemes a les instal·lacions de la piscina municipal?    

Federació de Lleida

Joan Talarn, nou president de la Diputació de Lleida per majoria absoluta

El nou cap de la corporació es proposa millorar el sistema de finançament local i generar polítiques “transformadores i integradores”  L’elecció de Talarn s’ha produït en el Ple extraordinari de constitució de la legislatura durant el qual ha comptat amb els 11 vots favorables del seu grup i els 9 de Junts per Catalunya. En el seu primer discurs com a nou president, Joan Talarn, alcalde de Bellvís, ha començat donant les gràcies per la confiança atorgada i ha dit que dedicarà tots els seus esforços a “honorar l’encàrrec que m’he fet”. El projecte que vol defensar diu que els pobles “han de ser en el centre de les polítiques”, i ho vol fer aplicant la “governança republicana”, una forma d’exercir el govern basada “en l’ètica, la transparència, la participació i l’equitat”, aquest suport establirà un millor sistema de finançament local”, amb un territori que es caracteritzi “per la igualtat d’oportunitats, sobretot al Pirineu”, generant des de la Diputació polítiques “transformadores i integradores” que assegurin que “tots els municipis tinguin els serveis bàsics”, i implicant en aquesta tasca totes les àrees de la corporació.

Salt

La nova línia de bus L9, que uneix Salt amb la UdG, rep una nota de 8,9 dels usuaris

Gairebé un any després de la seva posada en marxa, la nova línia de bus L9 que uneix Salt i la Universitat de Girona (UdG) rep una valoració molt positiva entre els seus usuaris. Concretament li posen una nota de 8,9 i, a l’hora de proposar millores, demanen que s’incrementin les expedicions o, fins i tot, que hi hagi més parades a la UdG. El servei es va posar en marxa el mes de setembre del 2018 a petició dels ajuntaments de Salt, Girona i la UdG. El Consorci ATM-Girona i la Direcció General de Transports i Mobilitat i van accedir i, un any després, es demostra la bona acceptació del servei. Aquestes valoracions i propostes corresponen a una enquesta realitzada per ATM- Girona a 294 persones, la meitat dels usuaris. Entre altres xifres també s’extreu que un 52,7% dels viatgers utilitzen la L9 per motius d’estudi i gairebé la meitat d’ells, fa més de 10 viatges setmanals.    El regidor de l’Ajuntament de Salt, Toni Vidal, explica que “estem satisfets amb el servei que, en el seu moment, ja era posar solució a una demanda històrica del municipi.

Ramon Giró, Dolors Farré, Jordi Cartanyà i Andreu Garcia.
Valls

ERC-CxV signa un acord de govern a l’Ajuntament per seguir treballant per a Valls i per a les persones

L’acord s’inspira en cinc valors -transparència, confiança, responsabilitat, participació i aposta per les persones- i garanteix la formació d’un govern estable amb capacitat d’assumir els reptes de la ciutat i del país. Amb 5 regidors i 7 regidories, ERC-CxV es compromet a treballar en projectes i àmbits com Ca Xapes, les seus de la Policia Local i l’Escola de Música, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i la municipalització de la gestió de les llars d’infants Tabalets i Xiquets i Xiquetes. El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Compromís per Valls (ERC-CxV) a l’Ajuntament de Valls ha signat un acord de govern amb el grup de Junts per Valls (JxV) per al mandat 2019-2023. Amb l’experiència recent de quatre anys de govern compartit, Esquerra “es compromet a seguir treballant per a les persones i per a Valls amb l’objectiu de continuar consolidant el projecte de transformació de la ciutat iniciat el 2015”, segons el portaveu del grup, Jordi Cartanyà.

Camp de Tarragona

ERC demana explicacions al Govern de Madrid per saber si hi ha aturats de més de 52 anys sense ingressos tot i la recuperació del subsidi

Esquerra pregunta aquesta setmana més qüestions a l’executiu espanyol, aquesta vegada en relació amb la protecció social. El grup republicà demana concreció per saber si, després de la recuperació el passat mes de març del subsidi per a aturats majors de 52 anys, segueix havent-hi persones aturades que superin aquesta edat i que no rebin que mena d’ajut. Així, el diputat al Congrés, Jordi Salvador, ha entrat a registre unes interpel·lacions en les quals es recorda que el Gobierno va comunicar el passat mes d’abril al Servicio Público de Empleo (SEPE) que paralitzés la concessió de subsidis “en aquells casos que suscitessin dubtes per la redacció del decret” aprovat amb un mes abans. Per tot això des d’ERC es demana una valoració de la posada en marxa del subsidi, si hi ha previsió d’establir alguna mesura “per revertir els perjudicis causats a les persones a les que es va paralitzar la concessió de l’ajut” i si s’ha pensat a modificar la redacció i el contingut del decret per fer tots els aclariments necessaris per a la seva correcta aplicació.

Grup d'ERC al Consell Comarcal
Ripollès

Comunicat referent al pacte JxCAT, MES i PSC que deixa ERC, com a primera força, a l’oposició al Consell Comarcal del Ripollès

Després del resultat de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019, ERC es va situar com a primera força al Consell Comarcal del Ripollès, amb 8 consellers; JxCAT segona força, amb 7 consellers; PSC tercera força, amb 2 consellers; i MES i la CUP van empatar amb un conseller respectivament. Les urnes van donar noves majories, després d’anys de majories absolutes de CiU/PDECAT/JxCAT, i la voluntat del poble va voler que ERC fos la força amb més consellers a la comarca.   ERC com a grup que hauria de presidir l’ens ripollès va començar una roda de contactes amb la resta de grups amb representació comarcal, amb la intenció de generar un canvi amb noves il·lusions, després de la gestió d’aquests últims anys. Així ens ho van reclamar alcaldes, regidors i alguns dels treballadors del propi ens comarcal.   La gestió del PDECAT i MES ha suposat un període sense cap projecte de comarca, on només l’autonomia municipal ha prevalgut per sobre de tot i s’ha menystingut l’opinió i les necessitats dels municipis amb menys població de la comarca.

Santa Margarida i els Monjos

A SMiMonjos, més atenció a les festes que a l'atur.

A SMiMonjos aquesta setmana comença el cicle de festes majors amb la FM d’Els Monjos, seguirà la de la Ràpita per acabar entrada la tardor amb la de Cal Rubió. La Festa Major d’Els Monjos coincideix amb la publicació de les dades d’atur del mes de juny. El municipi continua tenint el percentatge d’atur més alt. El mes de juny a SMMonjos hi ha l’11,98% dels treballadors aturats. A Sant Sadurní hi ha el 7,63% d’atur, a Vilafranca el 10,26% i a Gelida l’11,20%. La pitjor de les dades és l’evolució anual de l’atur. A Gelida entre el mes de juny de 2018 i el mateix mes de l’any 19 l’atur ha baixat el 0,66%, a Vilafranca ha disminuït el 0,53%. A SMMonjos hi ha més persones aturades, ha augmentat l’1,20% en el darrer any. Una situació repetida que hauria de comportar un canvi de les estratègies municipals en la lluita contra l’atur i, malauradament, no és així. De l’atur, i de les ocupacions d’habitatges, són dos temes dels quals l’equip de govern no en parla mai.

Camp de Tarragona

ERC pregunta a Sánchez com pensa recuperar els més de 368 milions d’euros del Castor

Esquerra Republicana vol saber si el Govern de Madrid té intenció de promoure el reintegrament dels 368,4 milions d’euros abonats per la planta Castor tal i com ha exigit la Comissió Nacional dels Mercat i la competència. Els diputats republicans Jordi Salvador, Norma Pujol i Joan Capdevila han registrat aquesta setmana una bateria de preguntes en les que recorden que el Tribunal Constitucional va declara nuls i inconstitucionals els efectes econòmics de l’extinció d’aquesta concessió. Així, plantegen a l’executiu si tenen la intenció de promoure el reintegrament, quines accions tenen previstes per fer-ho i en cas afirmatiu. Pel contrari, si la resposta és que no, volen saber quines són les raons per les que no es busca la forma de recuperar aquests diners. Segons la CNMC, la declaració de la nul·litat de les liquidacions “determina l’obligació dels interessats de reintegrar al sistema de liquidacions de les activitats regulades del sistema de gas natural els imports rebuts”.

Federació de Lleida

Joan Talarn: ‘Volem que la Diputació de Lleida sigui un ens que treballi, de manera efectiva, al servei dels ajuntaments i de tota la ciutadania de les Terres de Lleida’

Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya han presentat aquesta tarda a la sala de premsa de la Diputació de Lleida les línies programàtiques de l’acord de govern que han signat ambdues formacions i que es formalitzarà demà en l’elecció de l’alcalde de Bellvís, Joan Talarn, com a nou president republicà de l’ens provincial.   Talarn, que ha exercit de portaveu, ha volgut incidir en que s’ha volgut ‘donar una especial prioritat a la coordinació de les polítiques públiques més enllà de la pròpia distribució de les àrees de govern’. Alhora que ha anunciat que ‘s’està redactant un detallat pla de mandat  que es presentarà a la ciutadania a finals del proper mes d’octubre’.   El republicà també ha desgranat algunes de les novetats del que ha definit com a ‘nova etapa de governança republicana’ de l’organisme supramunicipal com ‘la creació d’una àrea d’igualtat, la rebaixa de sous dels càrrecs electes, la celebració de reunions periòdiques d’àmbit comarcal i reunions descentralitzades per conèixer de primera mà les necessitats del territori’.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Consell Comarcal,
Alt Empordà

ERC demana a JxCAT que deixi enrere els sous i les cadires i treballi pel que realment va votar la comarca

Aquest dijous s'ha constituït el ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, on Junts per Catalunya ha tornat a reeditar el pacte amb el Partit Socialista tot i que tenien a les seves mans donar al Consell, una majoria independentista. La portaveu del grup republicà al Consell Comarcal de l'Alt Empordà Etna Estrems ha demanat a Junts per Catalunya que deixin enrere "La comoditat del pacte conegut i segur" i que "afrontin el repte de governar per representar al màxim de persones i municipis". Estrems ha explicat que "la suma de JxCAT i ERC és de 26 dels 33 consellers i mentrestant JxCAT i PSC segueixen fent efectiu un pacte obsolet i antic que no representa la comarca". Des d'Esquerra Republicana volem el millor pel nostre territori i malgrat un pacte antic, que no representa el que els ciutadans i les ciutadanes van votar a les passades eleccions municipals, allarguem la mà a Junts per Catalunya i li demanem que trenqui el pacte de l'eternitat i governi en minoria. El grup republicà està disposat a treballar conjuntament per la comarca, sense parlar de càrrecs ni de sous.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Baix Empordà, Consell Comarcal, Joan Loureiro
Baix Empordà

Joan Loureiro és investit president del Consell Comarcal del Baix Empordà

Amb els vots d'ERC, TxE i UMP, Joan Loureiro s'ha convertit aquest dijous en el nou president del Consell Comarcal del Baix Empordà. Loureiro ha destacat en el seu discurs la voluntat de treballar per a dinamitzar "una comarca que té moltes possibilitats, escoltant sempre als alcaldes i alcaldesses i amb mà estesa i diàleg amb els grups de l'oposició". Joan Manel Loureiro ha destacat en el seu discurs que "Crec en la comarca, en la unió d'esforços i en els serveus mancomunats. On no arribin els ajuntaments ha d'arribar el Consell. Venim amb les mànigues arremangades i seguir fent feina per a tothom". Per acabar el nou president del Consell Comarcal ha volgut fer un recordatori per la Torrellenca Dolors Bassa fent-li "una abraçada simbòlica" i conjurant-se per a treballar "per un país lliure, just i millor per a tothom".  

Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre
Ribera d'Ebre

Gemma Carim serà la candidata a presidir el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal va ser la força més votada (4.542 vots) i amb un major nombre de regidores i regidors (57) i la que més alcaldies va aconseguir (9) a la Ribera d’Ebre a les eleccions municipals, obtenint així 10 del 19 consellers i conselleres comarcals que composen el Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. D’aquesta manera, han estat proclamats conselleres i consellers, Gemma Carim de Vinebre, Jesús Àlvarez de Móra la Nova, Sergi Borràs de La Torre de l’Espanyol, Cinta Agné de Móra d’Ebre, TereAgné de Ginestar, Meritxell Margalef de Tivissa, Toni Llambrich de Miravet, Vera Llombart de Flix, Maria José Alcoverro de Garcia i Amadeu Pros d’Ascó. D’entre els consellers i consellers d’ERC-AM, es proposarà al Ple del dia 15 de juliol, l’actual presidenta, Gemma Carim, per continuar com a presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Des d’ERC-AM volem destacar la voluntat treballar amb els consellers i les consellers del Ple que ho vulguin perquè  hem d’afrontar grans reptes com a comarca, i cal que ho fem de la mà i amb el màxim consens possible i amb tot, considerem que la Gemma Carim, actual presidenta, compleix amb aquest esperit, amb una vocació de servei públic immensa, i recollint amplis consensos per seguir desenvolupant la tasca de liderar l’ens comarcal, per això esperem que reculli amplis suports.

Els tres càrrecs electes del Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Begues: Jaume Olivella, Marta Roig i Jaume Cornelles.
Begues

Esquerra Republicana, sempre al vostre servei!

En primer lloc felicitem la Mercè Esteve Pi per la investidura com a alcaldessa. Et desitgem sort i encerts en totes les decisions del mandat. En segon lloc, agrair a tota la ciutadania de Begues que va anar a votar el 26 de maig. I en especial agrair als 648 beguetanes i beguetans que ens van dipositar el seu vot i les seves esperances en Esquerra Republicana de Catalunya .  I en tercer lloc, agrair la tasca d’en Josep Atsuara i Soriano com a company regidor del grup municipal de la passada legislatura 2015-2019 que deixem enrere. Gràcies infinites pel teu mestratge, rigor i ètica política al servei del municipi de  Begues. Tanmateix, el nou grup municipal d’ERC ja està constituït. El conformem en Jaume Olivella i Riba, na regidora Marta Roig i Segura i en regidor Jaume Cornelles i Buñuel. Tots tres estarem fermament compromesos a treballar pel poble de Begues. Defensarem de forma  aferrissada la llibertat del poble català, la justícia social, la no discriminació per raó d’origen, ètnia, religió, gènere o orientació sexual, per la dinamització socioeconòmica responsable del municipi, per l’educació de la ciutadania lliure i per una gestió pública dels serveis municipals que sigui responsable.

Anoia

ARA MONTBUI i SOM MONTBUI-ERC arriben a un pacte de govern a Montbui

Aquest dimarts s’ha celebrat a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui el Ple d’aprovació del Cartipàs Municipal pel mandat 2019/2023, i en el qual s’ha materialitzat el pacte de govern entre la formació guanyadora de les eleccions Ara Montbui i Som Montbui-ERC que ja va donar el seu suport en el Ple d’investidura a Schummi Juárez com alcalde del municipi. Aquest pacte de govern atorga la quarta tinença d’alcaldia a Isabel Guerrero, regidora de Som-Montbui-ERC, la regidoria d’Esports, així com la participació en alguns dels organismes municipals. El nou govern que encapçalarà Schummi Juárez amb 7 regidors i regidores comptarà amb majoria absoluta. El nou equip de govern comptarà a més amb altres 3 tinences d’Alcaldia. La primera serà per Coral Vázquez, mentre que la segona i la tercera seran, respectivament per Adrià Castelltort i Jesica Arroyo. Tant Ara Montbui com Som Montbui-ERC es feliciten per l’acord aconseguit perquè assegura la governabilitat del municipi pel proper mandat 2019/2023.

Els regidors del Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Granollers
Granollers

«Per dignificar la política l’element clau és que es faci de forma temporal i sobretot: amb transparència i responsabilitat pública»

El passat dimarts es va celebrar el Ple extraordinari d’aprovació del Cartipàs Municipal per al mandat 2019-2023. Aquest Ple serveix per aprovar l’organització municipal: àrees de govern, comissions informatives, consells de participació ciutadana, i, també, les retribucions que percebran els regidors i regidores, així com els Grups Municipals. La portaveu del Grup Municipal d’ERC-AM, Núria Maynou, va començar la seva intervenció condemnant l’assassinat masclista de la jove granollerina Vianca Roca, que es va confirmar ara fa uns dies. Maynou considerava que «com a Ajuntament tenim molta feina a fer per fer que siguem una ciutat referent en les polítiques contra la violència masclista». La republicana també va aprofitar per condemnar els atacs racistes i xenòfobs ocorreguts al Masnou, en un centre d’acollida de joves migrants sols. Aterrant a l’Ordre del dia del Ple, la Portaveu del Grup republicà considerava que «l’organització municipals hauria d’anar lligada a l’establiment clar de prioritats, i hauria de servir per posar en marxa polítiques valentes, ambicioses i innovadores».