Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Lleida

L’Ajuntament de Lleida té un deute de 175 milions d’euros

El deute per habitant, 1.273 euros, triplica la mitjana dels municipis catalans L’Ajuntament de Lleida té en l’actualitat un deute real de 175 milions d’euros, dels quals 82 corresponen a la Paeria; 51,9, a l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), i 41,17, al Parc Científic i Tecnològic (PCITAL), segons ha fet públic avui l’equip de Govern municipal en una roda de premsa per presentar un informe econòmic i financer de L’Ajuntament. L’alcalde Miquel Pueyo ha comparegut acompanyat dels tres portaveus dels grups municipals, Jordina Freixanet (ERC-AM), Antoni Postius (JxCat) i Sergi Talamontes (Comú de Lleida), i de la tinent d’alcalde i responsable de la Regidoria de Recursos Municipals i Hisenda, Montse Pifarré. El paer en cap ha explicat que, amb aquesta ‘foto fixa’ de la situació econòmica de les finances de l’Ajuntament, complien amb el compromís signat en el Pacte de Govern d’Entesa de practicar una gestió transparent, que es realitzarà durant tot el mandat municipal.

Salou

SALOU; MARXA DE TORXES

Centenars d’independentistes van participar a la 7a Marxa de Torxes de Salou. La Manifestació prèvia a la diada, va ser molt reivindicativa, i va servir per reclamar un cop més la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i el reconeixement del dret d’autodeterminació de Catalunya.  Igual que en edicions anteriors, la marxa va començar al moll i va acabar a la plaça Onze de Setembre, davant del monument de Rafael Casanova, on ERC va fer la seva ofrena floral com cada any i a continuació va llegir el seu manifest, per acabar en un sopar solidari al Casal Josep Zamora.  

Ebre

Esquerra prepara una resposta institucional contundent a la sentència de l’1 d’octubre

La segona Trobada Institucional de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, celebrada ahir a la Ràpita, va acordar donar una “una resposta institucional ferma i contundent” a la sentència de l’1 d’octubre. Jordi Gaseni, alcalde de l'Ametlla de Mar, va afirmar que “hem de preparar-nos per a unes sentències que seran dures, i des de les Terres de l’Ebre haurem de donar una resposta institucional potent i de la mateixa proporcionalitat”. Es per això que segons l’alcalde, “s’està treballant amb una resposta d’ajuntaments i consells comarcals consensuada, ferma i decidida; perquè res serà igual després de les sentències”.   El diputat i president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Alfons Montserrat, va fer saber que a la Trobada també s’havia parlat del projecte de la futura Mancomunitat de les Terres de l’Ebre. “Aquesta entitat política a més de dotar-nos de singularitat com a territori ens ha de permetre treballar en economies d’escala i de gestió més eficients”.

Sarrià de Ter

Rècord d'abonaments a la Piscina Municipal

La temporada d’estiu ha estat un gran èxit. La Piscina Municipal de Sarrià de Ter ha registrat el major número d’abonaments de tota la seva història, fent palès la satisfacció dels usuaris amb el servei que s’ofereix. Així s’ha arribat a la xifra de 1.162 usuaris individuals, tenint en compte que la modalitat més sol·licitada ha estat la Familiar, amb 259 carnets. Cal recordar que la capacitat del vas de la piscina és de 450 persones, però l’accés a la instal·lació pot ser fins a les 700 persones. Tot i això, els registres dels porters mantenidors i dels socorristes, indiquen que no ens hem acostat a aquestes xifres en cap moment. No obstant, la xifra d’abonaments és un clar indicador de que les decisions presses a l’anterior legislatura per l’equip de govern d’ERC de fer abonaments només als veïns de Sarrià de Ter i d’ampliar la zona de platja van ser encertades i necessàries. Òbviament, és mantindrà per les properes campanyes l’exclusivitat pels nostres veïns.

Postal de la presentació del llibre.
Valls

Valls acollirà, dimecres 18, la presentació del llibre ‘Contes des de la presó’ d’Oriol Junqueras

L’acte, impulsat per la secció local d’ERC, comptarà amb l’assistència de Joan Tardà, Sergi Sol, Maxi Calero, Pep Picas i un familiar del president.     La secció local d’Esquerra ha organitzat per al proper dia 18 la presentació a Valls del llibre ‘Contes des de la presó’ que va escriure Oriol Junqueras des de la seva cel·la. L’acte se celebrarà al Convent del Carme (Escola Enxaneta), a la plaça del Carme, 3, dimecres vinent a les 19.30 hores. Hi assistiran l’exdiputat a Madrid Joan Tardà, el periodista Sergi Sol, els membres del col·lectiu Free Junqueras, Maxi Calero i Pep Picas, i un familiar del president d’ERC.   La presentació permetrà conèixer tots els detalls sobre el llibre per a infants que va escriure Oriol Junqueras i saber de primera mà com es troba el president republicà i quins missatges fa arribar a la ciutadania des del seu confinament. A més, les integrants del Grup de Dones d’ERC Valls Magda Jové i Leticia Vidal llegiran alguns dels contes que conté el llibre.

Calella

ERC Calella participa a l'acte institucional de l'11 de setembre a Calella

La secció local d'ERC Calella va participar, com cada any, a l'acte institucional de la Diada que se celebra a la nostra ciutat a la Plaça de Catalunya. Abans, com també ja és tradició, la secció local aplega la militància i amics a l'esmorzar popular que se celebra en el local d'ERC Calella.  A la tarda, una bona representació de la militància també es va afegir a la manifestació de Barcelona per reclamar els plens drets polítics de la ciutadania de Catalunya, un clam per la justícia, per la llibertat. Un clam a favor de la independència i la República Catalana. A continuació, us deixem el discurs que va pronunciar el portaveu del grup municipal, Xavier Ponsdomènech, com a representant de la secció local d'ERC Calella:  Avui, Onze de Setembre i Diada Nacional de Catalunya, es manté el record de l’1 d’octubre i l’escenari de repressió prolongada que pateixen els companys i companyes com a presos polítics o exiliats polítics. Per això parlaré d’allò que no podem oblidar ni perdonar.

Prats de Lluçanès

Propostes al Ple Municipal de 18 de setembre del 2019

Aquest dimecres 18 de setembre tindrà lloc a 2/4 de 9 del vespre el primer Ple Municipal ordinari de la legislatura 2019-2023. El Grup d'ERC a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès presenta les següents propostes d'acord: - Moció en defensa de la pagesia. - Moció en suport a la 3a vaga pel clima del 27S i per l'emergència climàtica. - Moció en suport al Correllengua 2019. - Moció per un Pla de dinamització comercial. A més, dirigirà preguntes d'actualitat a l'equip de govern. Us animem a assistir-hi o a seguir-lo per youtube i xarxes.  

El Prat

Preguntem al Ple sobre les inundacions al nou tram de l'Avinguda Verge de Montserrat

En l'apartat de Precs i Preguntes, el grup d'Esquerra Republicana de Catalunya ha demanat explicacions sobre els darrers episodis d'inundacions al nou tram d'Avinguda Verge de Montserrat amb Frederic Soler. Recentment, en dos aiguats, els carrers s'han inundat i han superat el pam d'aigua. És per això que hem preguntat a l'equip de govern sobre aquesta situació. La seva resposta ha estat la de revisar la connexió dels col·lectors al col·lector d'EMSA.  Davant la moció de Podemos El Prat contra la Llei de Contractes de Serveis a les Persones, el posicionament del nostre grup ha estat el del vot en contra. I ho fem per què considerem que aquest avantprojecte preveu com s'ha de licitar, adjudicar, controlar l'execució d'un servei i garantir-ne el manteniment en cas de resolució. A més a més, prioritza la qualitat del servei per damunt del preu. I per últim, facilita que entitats socials puguin accedir a les contractacions, fent més difícil que només grans empreses guanyin les licitacions.

Sarrià de Ter

Agraïments a la Festa Major de Sarrià de Ter 2019

La Festa Major de Sarrià de Ter 2019 ha estat alegre i divertida. Des de fa més de 10 anys, l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Sarrià de Ter i la Comissió de Festes, han organitzat, dirigit i participat en els nombrosos actes que s’han realitzat.  És veritat que per molts les festes ja s’han acabat, però encara, aquest proper cap de setmana, concretament el diumenge 15/09, per aquelles persones que no van poder assistir a la funció del dimarts 10, al Centre d’Arts Escèniques es representarà l’obra « Aquí no paga ni Deu», a càrrec del Teatre del Centre. Tanmateix, el proper dia 22/09, a les instal·lacions del Club de Tir de Vilopriu es farà la tirada al plat amb motiu de les nostres festes. Tirada que estarà organitzada per dos dels nostres esportistes en aquesta modalitat, en David Ponsatí i en Julian Vizcaíno. Des de la Secció Local d'ERC de Sarrià de Ter volem felicitar i agraïr de tot cor a les següents persones i entitats: Àngel Ponsatí - Concurs pesca Infantil i adults Dones més que mai.

Federació de Girona

Esquerra exigeix al gobierno que atengui les necessitats de les persones amb discapacitat

Esquerra Republicana exigeix al gobierno que atengui les necessitats de les persones amb discapacitat i compleixi amb el compromís que va assumir l’any 2007 quan va ratificar la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat; adoptada per l’Assemblea de les Nacions Unides el desembre del 2006.   La diputada gironina, Laia Cañigueral, ha presentat una bateria de 40 preguntes  i la sol·licitud de compareixença de Jesús Ángel Celada Pérez, director general de Polítiques de Discapacitat, al Congrés amb l’objectiu que l’estat compleixi amb el Tractat. Actualment encara queden mesures per impulsar i no s’hi està destinant el pressupost pertinent per poder aconseguir l’assoliment real dels objectius.  Les preguntes que ha presentat Cañigueral fan referència als drets que enumera la Convenció com l'accés a les tecnologies de la informació, l’obligació d’assegurar l’accessibilitat a les activitats culturals, la implantació de mesures per promoure llocs de treball, l’accès al transport i als edificis públics o la realització de campanyes de sensibilització públiques que lluitin contra els estereotips, entre d’altres.

ERC Badalona

ERC Avancem-MES exigeix a l’alcalde Alex Pastor que rectifiqui les declaracions sobre els joves migrats sols

ERC Avancem-MES exigeix una rectificació a l’alcalde Pastor respecte les declaracions que va fer ahir sobre els joves migrats sols al barri del Remei. El grup republicà considera molt greus les paraules de l’alcalde, que criminalitza un col·lectiu de forma irresponsable, simplifica una realitat molt complexa i assumeix el marc mental i polític de l’extrema dreta. Per tot això ERC Avancem-MES promourà una moció de reprovació de l’alcalde el proper ple municipal, tenint en compte que el PSC va signar el pacte de ciutat contra el racisme el passat mes d’abril que, ara, ha incomplert de forma flagrant. ERC Avancem-MES demana una resposta contundent de totes les forces democràtiques presents al ple municipal. Incloses les que formen part del govern.

Ofrena floral al pati del Castell de Masricart (la Canonja)
La Canonja

Ofrena floral Diada Nacional de Catalunya a la Canonja

Molt bon dia a tothom. Avui, 11 de Setembre, diada Nacional de Catalunya, ens reunim aquí per tal de retre un sentit homenatge a totes aquelles persones que van lluitar i lluiten per la defensa de la llibertat, la llengua i la identitat de totes les catalanes i catalans, per exaltar els valors de la nostra Nació i recordar la nostra història. No demanaré perdó. No demanarem perdó. No ens disculparem per treballar, amb perseverança i amb dignitat, per una Catalunya més solidària, més justa, més pròspera econòmicament  i més equilibrada. Amb el cap ben alt i dient-t’ho ben fort, exclamem que lluitem per una Catalunya independent, per una Catalunya ja madura que vol dictar el seu camí, construir el seu futur, sense traves de ningú. Avui, dia 11 de setembre, Festa Nacional de Catalunya, reivindiquem el que nosaltres creiem que és el millor per al nostre país. I no, no som excloents. Defensem la nostra postura, la nostra idea, sense anar en contra de ningú. No us equivoqueu.

Parlament de Rosa Funtané
Montgat

Acte institucional de la Diada 2019 a Montgat

Intervenció de Rosa Funtané, en representació del Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya La commemoració de l’onze de setembre és en memòria d’aquells que fa tres segles ho van donar tot en la defensa del nostre país, les nostres institucions i els drets i llibertats de la nostra gent. I també per subratllar la voluntat de ser del nostre poble que, 300 anys després, defensa les seves institucions i els drets i llibertats de la seva gent. Som aquí! I hi som com tots els darrers anys. I hi continuarem essent-hi. Com en cada moment que hem viscut els 11 de setembre. Una de les accions que més em va emocionar és veure com els catalans vam aconseguir agafar-nos de les mans des de nord a Sud, 400 km.  per demostrar al món que som molts els que volem el dret a decidir. I Montgat ha respost sempre. En cadascuna de les manifestacions de les Diades. En la celebració del referèndum de l’1 d’octubre on ni la pluja, ni les amenaces ens van aturar per aconseguir votar.

Albesa
Federació comarcal d'Esquerra de la Noguera

L’ajuntament d’Albesa es reuneix amb Ensenyament per tractar el problema sobre el mal estat de l’escola

El consistori es reunirà dilluns amb Josep Gonzàlez i Cambray, director general de Centres Públics, per analitzar les diferents opcions i trobar solucions a les deficiències estructurals de l’edifici.  L’ajuntament d’Albesa es reunirà dilluns a Barcelona amb Josep Gonzàlez i Cambrai, director general de Centres Públics, per parlar sobre les deficiències estructurals de l’escola d’Albesa i analitzar les diferents opcions possibles per trobar una solució que s’adapti a les necessitats dels seus alumnes.  Eugènia Puig-Gros, alcaldessa del municipi, explica que tot i les reformes que s’han dut a terme a terme aquest estiu, gràcies a la injecció de 40.000 euros per part del Departament d’Ensenyament, el col·legi continua patint problemes importants en la seva estructura. “Hem arranjat els lavabos del pati, adaptant el terra amb pintura no lliscant i canviant les rajoles trencades. També hem canviat els sanitaris, hem afegit un lavabo petit als vàters de P3 per a què els nens poguessin arribar-hi per ells mateixos, hem millorat les finestres de l’edifici vell, canviant els vidres per uns de seguretat, i gràcies a l’ajuda dels pares i l’AMPA hem pogut pintar els terres dels pati i parets exteriors, entre altres coses.

Ofrena en homenatge a Celestí Boada
Santa Coloma de Gramenet

Diada nacional de Catalunya 2019

Ahir 11 de setembre de 2019 Esquerra Republicana Gramenet ens vam llevar ben d'hora per anar a fer una ofrena a la placa commemorativa a l'Alcalde Celestí Boada. Més tard vam participar en l'Ofrena floral a la Senyera juntament amb el Jovent Republicà de Gramenet.  Vam fer una ofrena reivindicativa, pels drets, per la llibertat i aquest matí encara lluïen les estelades i llaços grocs a la plaça de la Vila. A la manifetació unitària de Barcelona vam fer onejar la bandera de Santa Coloma, per què exisitim i també sortim al carrer! Podeu tancar persones, però no les nostres idees

ERC Badalona

Després de l’estiu el govern municipal de Badalona continua sense activar-se

Un cop passat l’estiu, el govern del PSC i els Comuns continua sense arrencar. Durant els darrers mesos hem assistit a la paràlisi de diversos serveis públics de la ciutat, com la manca de climatització a diverses biblioteques, que va comportar la impossibilitat de fer-ne ús per part de la ciutadania; o els problemes en el mateix sentit a l’Escola del Mar, que van provocar l’alliberament al mar d’una part del peixos que hi havia. Tres mesos després de la darrera junta de govern local, el 12 de juny, només s’ha produït una reunió d’aquest organisme (el 9 de setembre). La junta és un element clau en l'organització de qualsevol ajuntament i més en un de la mida del de Badalona. De fet, és la primera junta d’aquest mandat tot i els nombrosos problemes del període estiuenc. El grup d’ERC Avancem-MES hi ha assistit amb veu, però sense vot. I si ens fixem en el que passa en altres municipis similars a Badalona ens trobem que, durant l’estiu, l’Hospitalet de Llobregat ha fet 10 juntes de govern, Sabadell 7 i Terrassa 3.

Salou

ERC Salou participa als actes de la Diada Nacional de Catalunya celebrats a la ciutat.

ERC Salou participa als actes de la Diada Nacional de Catalunya celebrats a la ciutat. Amb la participació de bona part de les entitats i ciutadania, i malgrat la pluja les regidores/ors d’ERC al Consistori de la ciutat han realitzat la seva ofrena floral al monument de Rafael Casanova. El inici dels actes a començat a la Torre Vella a causa de la pluja, amb participació del Grup de Grallers La Tarota, i amb una actuació del Ball de Bastons.