Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Corbera de Llobregat

Jordi Albert Caballero és escollit cap de llista d’Esquerra del Baix Llobregat i l’Hospitalet - Baix Llobregat

   Avui dissabte 21 de novembre s’ha celebrat de manera telemàtica el congrés comarcal d’Esquerra Republicana al Baix Llobregat i L’Hospitalet per escollir les persones representants de la comarca a les llistes electorals del 14 de febrer. Jordi Albert, actual diputat al Parlament de Catalunya, ha estat l’escollit com a candidat comarcal. En la presentació de la seva candidatura ha defensat el Baix Llobregat com “una comarca combativa, de lluita social, de defensa dels drets dels treballadors i treballadores. I el seus representants a les institucions han de tenir i defensar aquests mateixos valors. També ha assenyalat que “des d’Esquerra Republicana liderem la lluita de suport al nostre territori i al medi ambient, la lluita pel dret a l'habitatge, evitant els desnonaments, i la lluita feminista i contra la violència masclista. I liderem, també, la lluita municipalista, estant al costat del nostres veïns i veïnes des del Govern o la oposició municipal, ajudant als nostres conciutadans.

Figueres

PRESSUPOST 2021 - EN TEMPS I FORMA

En temps i forma és com cal presentar els documents i és com cal fer les coses. Aquesta és la màxima que ha aplicat l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i el govern que presideix, per aprovar el Pressupost municipal per al 2021. Serà el primer cop en molts mandats, que el Pressupost entra en vigor i comença a executar-se des del minut zero de l’any. Això significa que no hi haurà excuses que valguin per a no dur a terme feines i projectes com ara arrencar la construcció de la nova escola de maons Carme Guasch, perquè la partida ja estarà prevista. Per destinar diners a l’emergència, perquè, oh miracle!, la partida destinada a aquest fet existeix. Per vigilar que la coberta de la Rambla no s’esfondri, perquè al Pressupost ja hi està reflectida, aquesta feina. Perquè es reprenguin projectes als barris de la ciutat a través dels pressupostos participatius, perquè després del parèntesi pandèmic del 2020 ─i la inexistència per manca de voluntat del Govern municipal al 2019 i al 2018─ s’han tornat a incloure al Pressupost.

Cardedeu

El cardedeuenc Albert Valls com a candidat de les properes eleccions al Parlament

Dissabte 21 de novembre de 2020 s'ha celebrat el Congrés Comarcal del Vallès Oriental d'ERC on s'ha escollit Chakir El Homrani candidat del Vallès Oriental així com els 4 representants: Ángeles Llive, Joan Galiano, Isabel Padilla i el cardedeuenc Albert Valls.  L’actual conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha obtingut la validació d’un 77% de la militància present al Congrés amb 125 assistents per videoconferència. El Homrani, únic candidat a liderar la comarca, ha demanat els suports al·legant que “ara com mai tenim la necessitat de servir el país, de respondre a les incerteses de la ciutadania. Ara més que mai el país necessita el lideratge d’Esquerra Republicana”. Per El Homrani, ERC és el partit amb “més cara femenina, amb les candidates Marta Vilalta, Teresa Jordà i Raquel Sans, i el més fort en militància i estructura territorial”. L’exregidor de Granollers ha manifestat que vol “mantenir el compromís amb el projecte col·lectiu per la d’igualtat d’oportunitats, les llibertats i la justícia social”.

Segarra

Els ajuntaments querellats amb el Consell Comarcal sobre el preu de l’aigua ajornen novament la reunió

Els ajuntaments querellats amb el Consell Comarcal sobre el preu de l’aigua ajornen novament la reunió per a tractar aquest tema.   El dimecres 18 de novembre estava prevista una nova reunió convocada pel Consell Comarcal de la Segarra per a tractar sobre el sistema tarifari del preu de l’aigua, i arribar a un acord amb totes les parts, motiu de la demanada interposada pels ajuntaments de Sant Ramon, Talavera, Tarroja,  Granyena i Granyanella contra l’ens comarcal. Malauradament, la reunió no va poder tenir lloc, atès que els ajuntaments de Sant Ramon i Talavera van suspendre la reunió al·legant motius d’agenda. El Consell Comarcal proposarà una nova reunió a mitjans de desembre. Francesc Lluch, president del Consell Comarcal de la Segarra i alcalde de Sant Guim de Freixenet, ha manifestat que ‘insistiran per tal de que la reunió pugui tenir lloc, doncs creiem que aquesta és l’única via per a arribar a un acord, treballar per la via del diàleg i la política i no per via judicial”.

Baix Llobregat

Jordi Albert Caballero és escollit cap de llista d’Esquerra del Baix Llobregat i l’Hospitalet

Avui dissabte 21 de novembre s’ha celebrat de manera telemàtica el congrés comarcal d’Esquerra Republicana al Baix Llobregat i L’Hospitalet per escollir les persones representants de la comarca a les llistes electorals del 14 de febrer. Jordi Albert, actual diputat al Parlament de Catalunya, ha estat l’escollit com a candidat comarcal. En la presentació de la seva candidatura ha defensat el Baix Llobregat com “una comarca combativa, de lluita social, de defensa dels drets dels treballadors i treballadores. I el seus representants a les institucions han de tenir i defensar aquests mateixos valors. També ha assenyalat que “des d’Esquerra Republicana liderem la lluita de suport al nostre territori i al medi ambient, la lluita pel dret a l'habitatge, evitant els desnonaments, i la lluita feminista i contra la violència masclista. I liderem, també, la lluita municipalista, estant al costat del nostres veïns i veïnes des del Govern o la oposició municipal, ajudant als nostres conciutadans.

Vallès Oriental

La militància del Vallès Oriental escull Chakir El Homrani candidat de la comarca

El Congrés també tria les candidatures d'Ángeles Llive, Joan Galiano, Isabel Padilla, Magalí Miracle, Albert Valls i Ignasi Martínez La federació d’Esquerra Republicana del Vallès Oriental ha escollit Chakir El Homrani candidat comarcal a les eleccions del Parlament de Catalunya del proper 14 de febrer. L’actual conseller de Treball, Afers Socials i Famílies ha obtingut la validació d’un 77 per cent de la militància present al Congrés Comarcal celebrat aquest dissabte 21 de novembre amb 125 assistents per videoconferència. El Homrani, únic candidat a liderar la comarca, ha demanat els suports al·legant que “ara com mai tenim la necessitat de servir el país, de respondre a les incerteses de la ciutadania. Ara més que mai el país necessita el lideratge d’Esquerra Republicana”. Per el Homrani, ERC és el partit amb “més cara femenina, amb les candidates Marta Vilalta, Teresa Jordà i Raquel Sans, i el més fort en militància i estructura territorial”. L’exregidor de Granollers ha manifestat que vol “mantenir el compromís amb el projecte col·lectiu per la d’igualtat d’oportunitats, les llibertats i la justícia social”.

Adrià Guevara a un acte d'ERC
Garraf

ERC Garraf escull Adrià Guevara com a cap de cartell de la comarca pel 14F

El Vilanoví pren el relleu a l’actual diputada Aurora Carbonell com a primer representant de la comarca a la llista electoral republicana. La cubellenca Esther Soler serà l’altra representant garrafenca a la llista republicana a les eleccions al parlament de Catalunya. La militància d’Esquerra Republicana reunida aquest dissabte 21 de novembre en Congrés Comarcal de forma telemàtica ha escollit els seus representants a la llista del partit per les eleccions al parlament de Catalunya del 14 de febrer. El Vilanoví Adrià Guevara ha estat escollit com a primer representant seguit per Ester Soler de Cubelles. Guevara, de 24 anys, és graduat en Global Studies per la Universitat Pompeu Fabra i actualment estudia un màster en comunicació corporativa. Des del 2019 és regidor a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú on és responsable dels departaments d’Infància, Joventut, Administració Electrònica i TIC i de l’Oficina d’Entitats. A més, és el portaveu d’Esquerra Republicana al Consell Comarcal i Cap de l’Oposició.

Urgell

El Consell Comarcal de l’Urgell crea un registre de microtalls elèctrics

La inciativa del Consell Comarcal de l’Urgell pretén fer un registre de totes les incidències a la xarxa elèctrica de la comarca, atès que és un problema recorrent que vénen denunciant particulars i empreses des de fa molt de temps. El registre es pot tramitar a través de la web del Consell i serà tramès al Departament d'Empresa i Coneixement per tal de disposar  més eines per a intercedir en la recerca de solucions amb les empreses subministradores i garantir un millor servei.  

Federació de Lleida

Marta Vilalta és escollida candidata d'Esquerra Republicana de Catalunya a la demarcació de Lleida a les properes eleccions al Parlament del 14F

Els republicans també proclamen a Aragonés, Jordà i Sans per les demarcacions de Barcelona, Girona i Tarragona La Comissió de Garanties d’Esquerra Republicana ha verificat, aquest vespre, totes les signatures que avalen Marta Vilalta com a cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya en les properes eleccions al Parlament de Catalunya, per la demarcació de Lleida.   La secretaria general adjunta i portaveu nacional de la formació republicana ha aconseguit 225 signatures d’avals vàlids, fet que suposa haver aconseguit i superat molt amplament el suport de més del 10% de les persones militants de les federacions regionals de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran i de la federació comarcal del Solsonès d’Esquerra Republicana de Catalunya que integren la circumscripció electoral de Lleida.   Per la seva banda, el coordinador nacional d'Esquerra, Pere Aragonès, que serà el cap de cartell dels republicans, també ha aconseguit 2.343 signatures d’aval vàlides, que representen un rècord en la història del partit —i superen les 2.

Ripollès

ERC Ripollès proposa un pla d’emergència social i econòmica per fer front a la pandèmia als comptes del consell comarcal

El nou pressupost preveu un increment de la taxa d’escombraries en alguns municipis. El ple del Consell Comarcal del Ripollès ha aprovat el pressupost comarcal de l’ens per l’any 2021, amb un import de  10.908.527,67 euros, únicament amb els vots favorables de l’equip de govern (JxCAT, PSC i MES) i el vot contrari d’ERC i l’abstenció de la CUP. El grup comarcal d’ERC va lamentar que “els pressupostos comarcals no siguin uns comptes adaptats a la situació social i econòmica que viu el país com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Hem trobat a faltar la creació d’una partida econòmica adreçada a contribuir a pal·liar la situació que viuen persones, empreses autònoms i sectors de la cultura de la comarca. Així com ampliar l’aportació al Consorci de Benestar Social. Trobem incoherent que es plantegi un mandat 2021 obviant la situació actual”. Va apuntar el portaveu d’ERC al Consell Comarcal, Roger Bosch. Els pressupostos comarcals contemplen un increment de 1,14% de les despeses en la matèria de residus respecte l’any anterior, preveient una despesa d’aquest àmbit de 3.

Lleida

El III Pla Local per a la Infància 2020-2024 inclou accions per afrontar els efectes de la Covid-19

La proposta, que s’ha exposat avui a la comissió per les polítiques de gestió dels Drets de les persones, s’adapta a les necessitats educatives, socials i emocionals, i té en compte l’Agenda 2030 amb els objectius de desenvolupament sostenible, per erradicar la pobresa, fomentar la igualtat de gènere o la cura del medi ambient, entre altres. La Comissió ha informat de la tramitació de 153 ajuts econòmics a famílies, per un import de 70.844,90 euros. L’Ajuntament de Lleida té enllestit el III Pla Local per a la Infància 2020-2024, un document que posa l’atenció en els nens i les nenes de la ciutat i les necessitats detectades o emergents a la ciutat, ja siguin educatives, socials o emocionals. El pla s’ha exposat a la comissió Informativa per les polítiques de gestió dels Drets de les Persones, abans que passi pel ple municipal, i recull accions per afrontar els efectes de la Covid-19. En el seu procés d’elaboració, va esclatar la pandèmia, fet que va suposar haver de revisar el que s’havia treballat fins aleshores per tornar a formular alguns apartats i incloure la nota situació.

Girona

L’Ajuntament presenta els projectes estratègics i compromisos amb la ciutadania per aquest mandat

El document està format per 30 mesures concretes per a la dinamització econòmica, la transició tecnològica i ecològica, l’educació, l’habitatge, la seguretat i la neteja   L’Ajuntament de Girona ha presentat avui els projectes estratègics i compromisos amb la ciutadania del govern municipal de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. El document està format per 30 mesures que es desplegaran durant aquest mandat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicealcalde, Quim Ayats, han destacat que es tracta de propostes realistes, tenint en compte la situació actual marcada per la COVID-19. “Avui presentem 30 mesures concretes per a la dinamització econòmica, per a la transició tecnològica i ecològica, per a l’educació, per a l’habitatge, per a la seguretat i la neteja. Unes propostes que alhora són les bases del futur”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona. Per la seva banda, el vicealcalde ha posat èmfasi en el compromís del govern amb la ciutadania.

El #governDíaz, a favor dels toros i contra el català
Esplugues de Llobregat

El PSC d'Esplugues vota contra la unitat de la llengua i a favor de la tauromàquia

El govern de Pilar Díaz, en el Ple ordinari d'Esplugues de novembre del 2020, va alinear-se amb PP i Ciutadans per rebutjar una moció impulsada per la Plataforma per la Llengua a favor de la unitat de la llengua catalana. També va coincidir amb la dreta espanyolista per votar contra la moció per declarar Esplugues ciutat antitaurina, malgrat que en el Ple anterior el govern socialista va estar d'acord a adherir-se al Pacte de Teguise contra el maltractament animal. La Plataforma per la Llengua demana explicacions al #governDíaz: “El PSC d’Esplugues defensa el secessionisme lingüístic” PSC, Ciutadans i PP voten contra una moció per la unitat de la llengua presentada per Esquerra i abonen, per tant, les tesis que diuen que català i valencià no són la mateixa llengua. En el Ple de novembre de l’Ajuntament d’Esplugues, el PSC va votar amb Ciutadans i PP contra una moció promoguda per la Plataforma per la Llengua que defensa la unitat de la llengua catalana, denominada valencià al País Valencià.

Granollers

ERC proposa habilitar un Fons COVID i vals de descompte per reactivar l’economia de la ciutat.

El proper dimarts 24 de novembre tindrà lloc el Ple de l’Ajuntament de Granollers on es debatrà i s’aprovarà el Pressupost del consistori per l’exercici 2021. Per això, el Grup Municipal d’ERC-AM ha traslladat una bateria de propostes per tal de que siguin incorporades al projecte pressupostari per l’any vinent. La proposta dels republicans parteix de la base de plantejar l’ús del romanent de tresoreria (recentment desbloquejat per part del govern de l’Estat) i la reducció de la partida destinada a la política. ERC també proposa la reserva d’un Fons COVID de 2 milions d’euros que permeti ampliar el Pla de Xoc aprovat aquest any i alhora, serveixi per dotar de recursos totes les actuacions que surtin del procés participatiu del Pacte de Ciutat. Una de les altres propostes destacades és la de repartir vals de descompte de 20 euros per cada llar de la ciutat, per a compres d’un mínim de 40 euros als comerços i restauració de la ciutat. Els republicans asseguren que això suposaria una despesa aproximada de 460.

Lleida

Avancen els treballs dels principals eixos temàtics de la Mesa tranversal per a la recuperació de la ciutat

S’estan recollint i analitzant les propostes de les diferents entitats i associacions per presentar-les al plenari de la Mesa, que es reunirà el proper 24 de novembre Les meses de treball dels diferents eixos temàtics de la Mesa transversal per a la recuperació de la ciutat avancen amb l’anàlisi i presentació de les propostes les diferents entitats, col·legis professionals, institucions i sindicats adreçades a implementar mesures de xoc per pal·liar els efectes econòmics, socials i sanitaris de la Covid-19 a Lleida. La Mesa tranversal per a la recuperació de la ciutat es va constituir el passat mes de setembre amb la participació de una cinquantena de representants d’entitat de tots els sectors, institucions, col·legis professionals per donar veu i recollir les inquietuds i demandes del conjunt de la ciutadania. L’objectiu de la mesa és debatre i acordar mesures que contribueixin a revertir els efectes de la crisi derivada de la Covid-19. Aquesta setmana s’estan analitzant les diferents propostes que s’han recollit per a cada eix de treball- Governança i Excel·lència Operativa; Imatge, protecció i promoció de la ciutat; Igualtat, diversitat i Inclusió Social i Emergència Climàtica, ambiental i sanitària - i a partir d’aquest anàlisi sectorial s’elaborarà un document que s’elevarà a la Mesa per a la Recuperació de la Ciutat.

Urgell

Granollers: ‘Esquerra Republicana de Catalunya mai recolzarà un Reial Decret Llei que exclou i discrimina a moltes de les entitats del Tercer Sector dels Països Catalans i vulnera l’Estatut’

La diputada del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes al Congrés, Inés Granollers, ha demanat, en la sessió plenària d’avui, a l’Executiu espanyol la retirada del Reial decret llei 33/2020, de 3 de novembre, pel qual s'adopten mesures urgents de suport a entitats del Tercer Sector d'Acció Social d'àmbit estatal, al considerar que aquest vulnera de manera flagrant les competències de la Generalitat de Catalunya.   Granollers que ha deixat clar, d’entrada, que el seu grup polític ‘està a favor que es financi les entitats d'interès social amb part dels recursos obtinguts per l'Impost de Societats’, també ha estat taxativa a l’afirmar que ‘no és el govern espanyol qui ha de decidir a qui li corresponen aquests fons, per que és la Generalitat de Catalunya qui té competència exclusiva en matèria de serveis socials; no poden vulnerar l'article 166 de l'Estatut d’Autonomia de Catalunya i pretendre que els donem suport. Senzillament, no poden’.

Molins de Rei

La Marta Espona, portaveu del nostre Grup Municipal, al programa 'Bon dia i bona hora' de Ràdio Molins

Avui la portaveu del grup municipal ERC Molins-AM, la Marta Espona, ha tornat a la ràdio a l'espai Preguntes a ERC. Ha començat parlant de l'acte que vam fer ahir a la tarda amb motiu del Dia contra la Violència Masclista. Després ha valorat el futur de la Fira de la Candelera 2021 i la construcció de la nova residència, entre d'altres. També ha comentat les filtracions que hi ha hagut al Govern de la Generalitat. Podeu recuperar la seva intervenció sencera fent click aquí!

Mataró

Demanem al Govern Municipal que no elimini la bonificació per l'ús de les deixalleries

El Govern Municipal no bonificarà a partir de 2021 l’ús de les deixalleries municipals. L’argument del Govern és, per un costat,  que són d’ús obligat i per l’altre, que el desplegament de deixalleries mòbils en els darrers anys ha facilitat aquesta tasca a la ciutadania. Fins ara, el web municipal animava així la ciutadania a reciclar i utilitzar les deixalleries municipals:  “Anar a la deixalleria té doble premi, per una banda és beneficiós per al medi ambient, i per l'altra, podeu aconseguir bonificar una part de la taxa d'escombraries”. Fins a data d’avui, la bonificació anava en funció de l’ús i requeria uns mínims de volum i quantitat dels residus que es porten a reciclar:  - De 4 a 6 usos. Bonificació del 10 % - De 7 a 12 usos. Bonificació del 15 % - Més de 12 usos. Bonificació del 20 % El Grup Municipal d’Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres, demanem al Govern Municipal de Mataró que no elimini la bonificació de la taxa d’escombraries per l’ús de les deixalleries municipals.