Locals d'Esquerra

Totes les notícies

El Papiol

Comunicat d’Esquerra Republicana El Papiol en relació al Consultori Local

Davant les diferents consultes que se’ns han fet arribar al respecte, i tal i com s’explica en la notícia publicada avui a la pàgina web de l’Ajuntament, volem deixar constància que la reobertura del Consultori Local del Papiol, NO és competència de l’Ajuntament, li correspon a la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya, que treballa amb criteris estrictament sanitaris. Tot i no ser de competència municipal, no deixarem de requerir de manera URGENT la reobertura del nostre consultori local a les autoritats sanitàries competents. Des del Grup Municipal  fa diverses setmanes treballem i estem en contacte constant amb els responsables per plasmar les necessitats i les característiques de la població del Papiol, que fan necessària la reobertura. També s’està treballant per millorar el transport cap al CAP mentre el Consultori segueixi tancat. Seguim, per tant, amb molta atenció la possibilitat d’obertura del Consultori, doncs vagi per endavant, la nostra voluntat és que aquest es reobri quan abans millor, ara bé, sempre vetllant per la seguretat, benestar i l’atenció òptima de la ciutadania, i que es pugui garantir l’atenció de dos circuits clarament diferenciats: COVID i el NO COVID, i segons ens informen, ara mateix NO es compleixen les condicions òptimes, basades en criteris sanitaris.

Montgat amb nom de Dona
Montgat

Montgat amb nom de Dona

La secretaria de la Dona d’Esquerra Montgat ha presentat a través de les xarxes el projecte “Montgat amb nom de Dona”. Amb aquest projecte es vol denunciar la invisibilització de la dona al llarg dels anys i, alhora, visibilitzar les aportacions que fan les dones a la nostra societat per mitjà de les dones que donen nom als carrers de Montgat. Durant les properes setmanes i mesos s’aniran presentant aquestes dones. Dones que van tenir que amagar-se darrera d’un nom d’home, com la Caterina Albert, dones que van obrir camí en professions eminentment d’homes com la Pepa Colomer, dones que van obrir la consciències de moltes altres reivindicant el paper de la dona en la societat. Montgat només té 24 carrers relacionats amb l’univers femení, molt lluny del 50%. D’aquests, 20 tenen principalment nom d’escriptores, mestres, periodistes, polítiques i actrius. Aquests carrers majoritàriament es troben al barri del Pla, però també en podem en trobar al Residencial Camí d’Alella, a Can Ciurana, a Les Costes i a Mallorquines.

Piràmide del masclisme
L'Ametlla del Vallès

S'aprova la moció per fer de l'Ametlla del Vallès un municipi feminista

El proppassat dilluns 25 de maig, al Ple municipal, es va aprovar la moció que la secció local d'Esquerra Republicana de l'Ametlla del Vallès vam presentar  per convertir el nostre poble en un més dels municipis feministes del món. La regidora Raquel García en va fer la defensa i tots els grups polítics es van adherir a la moció per unanimitat. Adjuntem el text que va llegir la Raquel García en aquella ocasió i també la moció completa. Moció per declarar L'Ametlla del Vallès Municipi Feminista Secció Local ERC Ple 25-05-2020 «Et sembla que he cuidat poc de mi per haver-me dedicat a l'estudi i a les ciències, i no a la costura?» Aquesta frase forma part de la història de la filosofia. La va dir Hipàrquia de Maronea (Grècia), i avui dia pot semblar-nos sorprenent. Una dona que no pot dedicar-se a estudiar perquè té assignades unes tasques considerades femenines? No ens posem les mans al cap, perquè no estem tan lluny d'aquesta realitat.  Volia reflexionar a l'entorn d'aquesta figura, considerada la primera feminista de la història occidental, que va viure al segle IV abans de Crist.

ERC Badalona

Esquerra Republicana de Badalona demana al govern de la ciutat que exigeixi a ADIF la reparació i manteniment de les tanques de la via del tren

En els darrers dies, diversos veïns i veïnes de Badalona s’han posat en contacte amb el grup republicà per tal de mostrar al seva preocupació pel mal estat de les tanques de la via del tren. S’hi detecten forats considerables pels quals hi passa gent que travessa les vies. Aquest fet comporta un risc i un perill important per les persones, que s’hauria d’evitar.     Per això, des d’ERC Avancem-MES demanem al govern municipal que sigui proactiu i exigeixi a ADIF, a qui corresponen les competències del correcte manteniment de les vies i el seu entorn, que procedeixi a reposar i reparar les tanques al seu pas per Badalona.     També demana que s’exigeixi a la companyia que, d’ara en endavant, no deixi degradar aquest equipament i el mantingui en condicions. Aquest fet inclou la neteja dels abocaments il·legals que hi ha en diversos trams de les vies.    

Alfons Montserrat
Ebre

Montserrat defensa la validació de tres decrets llei amb què el Govern va afrontar la crisi de la Covid-19

El diputat republicà Alfons Montserrat ha intervingut al Ple del Parlament per defensar en nom del Grup Republicà la validació dels decrets llei 16/2020 de 5 de maig; 17/2020 de 12 de maig i 19/2020 de 19 de maig de 2020. Montserrat ha recordat que “aquestes resolucions formen part de tot un seguit de mesures que el Govern ha anat adoptant per afrontar  unes circumstàncies extraordinàries, com són la pandèmia de la Covid, l’estat d’alarma amb el confinament associat; així com la lluita en el vessant sanitari, econòmic i social”. Amb l’aprovació dels tres decrets “es convaliden plans de xocs per l’ocupació, ajudes a cooperatives i mesures que asseguren que el sistema sanitari tinguin els recursos que necessiten, entre altres aspectes”. Ha afirmat el diputat republicà. A més de permetre assegurar la continuïtat del teixit econòmic i empresarial, i garantir el bon funcionament de l’administració al servei del benestar del conjunt de la ciutadania, en aquests temps extraordinaris.

Lleida

Comença la redacció del Pla de Civisme i Convivència

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat la redacció del Pla de Civisme i Convivència amb la posada en marxa de la primera enquesta sobre la matèria, en què participa un panel de 40 experts. L’alcalde ha detallat el procés i els objectius del pla en la reunió d’avui de la Comissió Informativa. La inciativa ja es va avançar en la sessió del passat octubre. El paer en cap ha insistit que el civisme “no és un repte només policial i s'ha d'abordar des del punt de vista educatiu, de treball social i de gestió de l'espai comunitari”. En aquest sentit, ha assenyalat que la intervenció d’un panell d’experts de diversos àmbits i la metodologia per elaborar el Pla permetran donar-li la mirada àmplia que la temàtica requereix. El Pla de Civisme i Convivència analitzarà els elements que configuren la convivència a Lleida i estudiarà les seves febleses, les amenaces, les fortaleses i les oportunitats. A partir d’aquí, es redactarà un informe sobre les percepcions de la convivència a la ciutat, on s’indicaran les futures actuacions.

Federació de Lleida

La senadora Sara Bailac interpel·la al ministre Ábalos per la manca d’inversió i els reiterats incompliments en matèria d’infraestructures a les comarques de Lleida

La senadora del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Sara Bailac, ha intervingut avui com a portaveu a la comissió legislativa de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que ha comptat amb la compareixença del ministre José Luis Ábalos per a informar de les línies generals de la política del seu Departament i l’impacte de la COVID19. En el decurs de la sessió, la republicana ha exposat al titular del ministeri 'la mancança endèmica d’inversions en infraestructures a Catalunya que limita la competitivitat i les oportunitats'.   Entre les nombroses qüestions a les quals s’ha referit Bailac destaquen les ineficiències del model radial de transport i la necessitat de reforçar el servei d’alta velocitat entre Lleida i Barcelona. ‘Són necessàries més freqüències, millors horaris, a un preu més assequible, trens en millors condicions i una revisió dels abonaments per als seus 200 viatgers habituals i una alternativa real al vehicle privat per a les 190.

Riudoms

Nou butlletí d'Esquerra Riudoms: especial Covid-19

Ha estat dur i encara ho segueix sent, però estem superant la crisi del coronavirus gràcies a l’esforç de totes i tots. A Riudoms hem sumat responsabilitat, solidaritat i coneixement. Us ho expliquem en un nou butlletí d’Esquerra Riudoms, centrat totalment en el Covid-19. Cliqueu aquí sobre la imatge i accedireu al butlletí sencer.

Vallès Occidental

Independència per no canviar res o per canviar-ho tot.

«La independència no és un objectiu, és l'eina. Alguns la volen per tal de seguir governant i que res no canviï, d'altres la farem servir per transformar aquest país» per Mireia Ingla , 3 de juny de 2020 a les 20:00   El dilluns 15 farà un any de la constitució dels ajuntaments sorgits de les eleccions de 2019. A Sant Cugat, aquests comicis van suposar una oportunitat única, històrica: la de trencar amb la inèrcia generada per 32 anys consecutius de governs de CiU, Convergència i PDECat, i tenir una alcaldia republicana. I alhora, la de superar per part de l'independentisme el 50% dels vots i obtenir 18 regidors dels 25 que conformen el Ple de l'Ajuntament. Els vots de la ciutadania van donar com a resultat una correlació de forces que obria un escenari que no s'havia vist en dècades. La política santcugatenca entrava en el marc d'allò que és l'essència de la política: parlar amb tothom, negociar, defensar les teves idees, saber cedir i arribar a acords amb aquells que no pensen com tu.

Prats de Lluçanès

CLOU EL CICLE PER LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA IMPULSAT PER ERC PRATS

Aquest dimarts 2 de juny ha acabat el "CICLE PER LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA" impulsat per ERC-Prats de Lluçanès. Les sessions han estat tres: - "Autònoms, empreses, indústria, comerç. Propostes de futur", amb Jordi Castellana i Joan Capdevila (Secretari Nacional de Política Econòmica d'ERC i Diputat al Congrés, respectivament), el dia 18 de maig. - "Drets i oportunitats de les persones treballadores", amb Sergi Perelló (Portaveu de la Intersindical-CSC), dimarts 26 de maig. - "El cooperativisme, una sortida de present i futur", amb Alba Rojas (Coordinadora de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central), dimarts 2 de juny. En les tres ocasions les persones ponents han pogut fer una exposició de la temàtica que tractava la sessió, i com en aquesta etapa de necessària reactivació econòmica es podia enfocar i fer accions concretes al poble de Prats de Lluçanès i per la seva gent. També en cadascuna s'ha generat un torn interessant i extens de debat i intercanvi de qüestions.

Sant Fruitós de Bages

Nota de Premsa en relació a la Moció de Censura

En les eleccions municipals del mes de maig de 2019, a Sant Fruitós de Bages va resultar com a partit més votat Gent fent Poble, obtenint 1831 vots i 6 regidories. Seguidament, Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal va obtenir 926 vots i 3 regidories. Junts per Sant Fruitós 876 vots i 2 regidories. I el Partit Socialista de Catalunya 783 vots i 2 regidories. Així doncs, cap dels grups va obtenir un suport suficient per poder governar amb majoria absoluta. De les converses entre els diferents partits no en va sorgir cap acord de consens per governar de forma conjunta. De fet, tant PSC com JxSF com ERC vam fer notori que, tot i tenir seriosos dubtes, romandríem a l’oposició deixant que GfP governés en minoria, condicionant la continuïtat del govern de GfP a la bona governança i a la transparència. Així els corresponia, doncs havien estat la força més votada. Des de llavors hem restat amatents a la tasca diària del govern local, a les accions o no accions que es desenvolupaven, i al tarannà que anava emprenent el govern en minoria de GfP.

Esplugues de Llobregat

ERC Esplugues al costat dels treballadors de la Nissan

Els quatre regidors del Grup Municipal Republicà, juntament amb un nodrit grup de militants del partit, van assistir el passat dimarts a la tarda a la protesta que el comitè d'empresa havia convocat a Esplugues. La manifestació, que va començar a les 5 de la tarda davant del concessionari Renault de l'Avinguda dels Països Catalans, va reunir moltíssimes persones que van voler solidaritzar-se amb la causa i en contra del tancament de les factories que l'empresa té a Catalunya.  La mulitud, que es va aplegar davant del concessionari, va enganxar cartells reivindicatius a la façana de l'edifici i va llançar-hi ous. Seguidament va tallar l'avinguda i es va dirigir cap a la B-23 amb la intenció de tallar el trànsit. I ho va aconseguir. Un cop fet això, un grup ja més petit de manifestans es van traslladar a l'avinguda Laureà Miró i també va tallar el trànsit de vehicles i de tramvia.  Des d'Esquerra Republicana considerem la mesura del tancament del tot inapropiada i desproporcionada.

Urgell

Inés Granollers: ‘La crisi sanitària i econòmica del COVID19 ens ha demostrat la necessitat de recuperar sectors estratègics com la industria o el sector agroalimentari’

La diputada republicana al Congrés també ha demanat, avui, al director de la DGT quines mesures pensa prendre per solucionar la mancança de personal administratiu i examinador a les autoescoles     La diputada del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes al Congrés, Inés Granollers, ha intervingut avui, de manera presencial, al grup de treball per a la Reactivació Econòmica i la comissió no legislativa de Seguretat Viària i de Mobilitat Sostenible -de la qual n’és vicepresidenta segona- de la cambra baixa de les Corts Generals Espanyoles.   En la primera, a la qual hi han comparegut, entre altres, els representants dels sindicats agraris COAG, UPA i ASAJA, Granollers ha volgut fer esment en que ‘no podem afrontar la lluita contra el despoblament rural ni les polítiques davant del efectes del canvi climàtic sense tenir en compte que la petita i mitjana explotació agrària garanteix l’arrelament de la població en el medi rural i la gestió integral del territori’.

Lleida

Pueyo demana a l’Estat espanyol que regularitzi la situació de les persones sense papers que arriben per treballar en la fruita

L’alcalde de Lleida proposa a tots els grups municipals que s’adreci una carta conjunta a la delegada del Govern a Catalunya L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, demanarà al Govern de l’Estat espanyol que regularitzi de manera temporal la situació de les persones sense papers que arriben a Lleida per treballar en la campanya de la fruita. El paer en cap ha proposat a tots els grups municipals de l’Ajuntament de Lleida que es redacti una carta conjunta per adreçar-la a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, per “demanar que l’Estat regularitzi excepcionalment la situació d’aquestes persones perquè puguin treballar durant la campanya”. La proposta s’ha fet en la reunió de la Comissió Informativa per les polítiques de gestió de la seguretat i civisme que s’ha celebrat avui de manera telemàtica. Cal recordar, a més, que Esquerra Republicana ja va demanar al Congrès dels Diputats el passat 8 d'abril regularitzar la situació de les persones migrades.

Catalunya Central

Agència de la Natura de Catalunya

Ahir ens van impartir una xerrada informativa a càrrecs de la Catalunya Central (Executiva Regional, presidències de les Federacions Comarcals i càrrecs institucionals del nostre territori, delegada govern, senadors/es, diputats/des, diputas/des provincials), respecte la Llei de creació de l'Agència de la Natura de Catalunya que s'ha d'aprovar al Parlament el proper 17 de juny.  La xerrada va ser a càrrec de  Ferran Civit, diputat al Parlament de Catalunya que ha portat la tramitació d’aquesta Llei; la senadora i vicesecretària general d’Acció Política de l’Executiva Nacional d’ERC, Sara Bailac; i l'Elisenda Guillaumes, representant el DARPA.  

Ripoll

ERC insisteix a l’equip de govern de Ripoll que ara és l’hora de prendre decisions junts davant la greu crisi derivada del Covid19

La secció local d’Esquerra a Ripoll i les persones que conformen el grup municipal, han volgut mostrar la seva preocupació per l’actitud de l’equip de govern a l’ajuntament davant les reiterades propostes de treball conjunt que ha anat realitzant el grup republicà. Des d’ERC creiem que ara és el moment de treballar plegats a l’ajuntament per a minimitzar la greu crisi social i econòmica derivada del Covid19 i l’efecte que pot tenir a totes les llars ripolleses. Des del principi de la pandèmia hem enviat diverses propostes a l’equip de govern, moltes sorgides de persones de Ripoll i d’altres rebudes del partit a nivell nacional. Tot sense fer soroll, sense ganes de “criticar per criticar” ni de “penjar-nos cap medalla”. A principis d’abril ens vàrem oferir a l’equip de govern per participar a les Juntes de Govern (sense tenir-hi vot) o als òrgans de govern oportuns, per a fer-hi aportacions, i ajudar-los a prendre decisions. La resposta de l’equip de govern va ser la creació d’una Comissió d’Impuls Econòmic i Social relacionada amb el Covid19 on hi van convidar a tots els Grups municipals.

Lleida

La Paeria redacta una proposta d’instrucció per regular el teletreball

Ha obert un període fins el 19 de juny per recollir les propostes i suggeriments dels treballadors/es. Abans de tancar el document definitiu, també es negociarà amb els sindicats. L’objectiu és regular aquesta modalitat de treball en un marc reglamentari propi de l’Ajuntament, per aplicar-lo en situacions d’excepcionalitat o com a opció voluntària després del confinament L’Ajuntament de Lleida ha redactat una proposta d’instrucció que regula la prestació dels serveis en la modalitat de teletreball per al personal al servei de la corporació municipal. El document pretén regular el teletreball dins d’un marc reglamentari propi, com estan fent altres administracions, perquè es pugui aplicar en situacions d’excepcionalitat, com l’emergència sanitària actual, i també com a opció voluntària dels empleats públics un cop s’hagin superat les diferents fases de desconfinament. En aquesta primera proposta es recull l’àmbit d’aplicació, així com els requisits per a la prestació de serveis en aquesta modalitat, el règim general, el règim especial en situacions determinades, els mitjans tecnològics i les aplicacions necessàries per desenvolupar l’activitat, la formació o la seguretat i la salut.

Irene Fornós
Ebre

Fornós: “Protegint les oliveres monumentals salvaguardem el nostre patrimoni natural, agrari i cultural”

Esquerra  satisfeta amb l’aprovació de la Llei de protecció de les oliveres. Irene Fornós, ponent del Grup Parlamentari Republicà a la Proposició de llei de protecció de les oliveres monumentals, ha recordat durant el debat sobre la seva aprovació celebrat avui que “protegint les oliveres monumentals salvaguardem el nostre patrimoni natural, agrari i cultural”. La diputada durant la seva intervenció ha defensat que “la llei a més de protegir les oliveres també serà una oportunitat per al nostre territori; pel seu valor paisatgístic, turístic, econòmic, agrari, cultural i monumental”. Fornós ha destacat que “aquests arbres excepcionals formen part d’un cultiu tradicional que ha persistit al llarg del temps en l’espai més gran de tot el món d’olivera Farga, que s’estén des de les Terres de l’Ebre fins a la Plana Alta”. La diputada republicana s’ha mostrat “satisfeta per haver aconseguit l’aprovació de llei amb un consens ampli, incorporant gran part de les esmenes presentades, que han capgirat i millorat el text inicial”.