Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Gràcia

Eva Baró: "No renunciem a res, defensem totes les vies democràtiques i pacífiques per fer efectiva la República Catalana"

Aquest dimecres, onze de juliol, la militància i les amigues i amics del Casal d'Esquerra Gràcia ens hem reunit amb Eva Baró, diputada d'Esquerra Republicana de Catalunya per Barcelona al Parlament de Catalunya, per parlar de la Conferència Nacional del passat 30 de juny i 1 de juliol, i de la situació política actual. L'Eva ha volgut dividir la seva intervenció en tres apartats, per després obrir un torn obert de paraules entre els assistents. En el primer punt ha valorat la Conferència Nacional, i n'ha destacat l'esforç de negociació, la permeabilitat  i l'obertura de mires de la comissió organitzadora de la Conferència Nacional per abordar el debat intern, amb més de 1400 i escaig esmenes presentades a tot el territori. D'aquestes, algunes han estat incorporades íntegrament, altres s'ha transaccionat amb els esmenants, i d'altres aportacions, més genèriques, s'han incorporat en l'esperit del text. Els debats regionals van permetre agilitzar el debat de la ponència política, que d'altra manera hauria estat impossible d'abordar per la seva amplitud i complexitat.

Lleida

Vega: “El POUM és inacceptable i té mancances greus tècniques, legals i de consens, com demostra l’allau d’al·legacions de particulars i empreses”

ERC-Avancem presenta una vintena d’al·legacions sobre sostenibilitat, mobilitat, infraestructures, comerç, indústria, edificabilitat, habitatge protegit, equipaments, paisatge, Horta o energia El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria ha registrat una vintena d’al·legacions contra el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Lleida (POUM) que fan referència a  l’interès general, el desenvolupament urbanístic sostenible, la mobilitat, les infraestructures viàries i ferroviàries, l’expansió comercial, l’activitat industrial, l’edificabilitat i l’habitatge protegit, el riu Segre, els equipaments públics, l’Ordenança del Paisatge, l’Horta i el model energètic. El president del grup municipal, Carles Vega, ha explicat en una roda de premsa aquest dimarts que “el POUM és inacceptable, perjudicial en general per als veïns i veïnes de la ciutat de Lleida –als quals no s’ha informat suficientment- i està allunyat de les necessitats reals.

Gómez, Ingla i Villaseñor, d'esquerra a dreta
Sant Cugat del Vallès

El ple es compromet a treballar per dignificar el treball de cures i de la llar

El ple municipal d'aquest juliol ha aprovat per àmplia majoria (només el PP s'ha abstingut) treballar per crear un servei d'assessorament per facilitar la contractació de personal de la llar amb les condicions legals pertinents. Aquesta proposta prové d'una moció original d'ERC-MES i la CUP-PC, a la qual s'ha sumat pràcticament la totalitat del consistori. 'La feina de la llar és tan digna com qualsevol altra, i així ho hem de reivindicar', ha explicat el regidor d'ERC-MES i el Jovent Republicà, Èric Gómez. El republicà ha afegit que ens trobem davant una professió altament feminitzada, especialment per part de dones estrangeres, i que pateix 'el que podríem considerar en alguns casos com l'esclavitud del segle XXI'. La darrera sessió del curs polític també ha servit per posar sobre la taula el debat de la seguretat al municipi, especialment a la Floresta i el barri de la Serreta, de la mà del veïnat d'aquella zona. A l'audiència pública, una representació d'aquestes persones ha exigit mesures a curt termini per posar fi a l'onada de robatoris que estan patint des de fa temps.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Esquerra Republicana demana garantir el descans dels veïns del Fòrum pels alts nivells acústics dels esdeveniments que s’hi celebren

Esquerra Republicana ha presentat un prec per escrit dirigit a l'alcaldessa demanant que el govern municipal "revisi en el termini de 3 mesos el calendari d'esdeveniments a la zona del Fòrum" i proposi mesures contra els alts nivells acústics per tal de garantir el descans dels veïns i veïnes. L’elevat nivell acústic dels molts festivals que se celebren al Fòrum fa que els veïns i veïnes no puguin gaudir del descans nocturn. Els republicans proposen també impulsar, juntament amb les associacions de veïns, accions per prevenir i mitigar les mostres d'incivisme que es produeixen en aquesta zona de la ciutat.   La iniciativa es produeix arran de les queixes veïnals per l'elevat nombre d'esdeveniments i festivals musicals que tenen lloc a la zona del Fòrum, i que durant els mesos de primavera i estiu va en augment. Les associacions de veïns denuncien que han de conviure amb alts nivells de so, i una música que sovint sobrepassa el límit de decibels permesos.   Esquerra Republicana ha lamentat també que el regidor del districte no hagi donat resposta davant aquesta problemàtica, i han presentat un prec per escrit dirigit a l'alcaldessa de la ciutat.

Al centre Engelbert Montalà reelegit candidat a les eleccions municipals de 2019, amb Teresa Jordà, Consellera d'Agricultura, i Bernat Solé, Diputat al Parlament de Catalunya
Mollerussa

Engelbert Montalà repeteix com a candidat d’ERC a l'alcaldia de Mollerussa

El republicà ha avançat que ja prepara un programa innovador, transversal i compromès amb les mollerussenques, que aposta per la justícia social i tornar a situar la capital del Pla d’Urgell al capdavant de les ciutats més influents de Ponent. Engelbert Montalà, regidor i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Mollerussa, ha estat reelegit candidat d’ERC a l’alcaldia per les eleccions municipals de l’any vinent. La secció local a refermat la total confiança a Montalà per encapçalar la llista d’ERC al consistori. Engelbert Montalà de 42 anys, és nascut a Reus tot i que viu a Mollerussa de fa anys, és director comercial en una industria de la ciutat, està casat i té dos fills. Per Montalà és un orgull tornar a ser el candidat d’ERC a l’Ajuntament de Mollerussa. “Fa tres anys vàrem endegar un projecte ambiciós, arriscat i que apostava pels grans canvis i la participació ciutadana, amb la intenció de tornar a situar Mollerussa al lloc on li toca. Ara se m’ha fet confiança de nou per continuar amb aquesta tasca, i especialment per fer-ho amb una visió social, tenint  en compte les necessitats de les empreses, però també de les famílies.

Parets del Vallès

L’alcalde Juzgado renova per decret el càrrec d’assessor de comunicació que tenia Mingote

A través d’un decret d’alcaldia, en data 4 de juny, el nou alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, ha nomenat el mateix assessor de comunicació institucional que va tenir durant tres anys l’anterior alcalde socialista, Sergi Mingote. A diferència de l’inici de la legislatura, en aquesta ocasió el PSC no ha sotmès la contractació d’aquesta figura a l’aprovació del plenari quan sí que ho va fer el 24 de setembre de 2015. Aleshores el vot de qualitat de l’alcalde va permetre la contractació d’aquest càrrec assessor que costa quasi 60.000 euros anuals als pressupostos municipals (inclou la SS). En aquell ple Ciutadans es va abstenir mentre que Ara Parets ERC, Sumem Parets, CiU i NOPP van votar en contra. El cessament de l’assessor de Juzgado és lliure i es produirà -segons assenyala el decret- quan cessi l’autoritat a la qual presta l’assessorament. Reclamem mitjans públics lliures i plurals Des d’Ara Parets ERC sempre hem defensat que aquestes tasques podrien haver estat assumides per personal del departament de Comunicació de l’Ajuntament tal com s’havia fet en el passat i per això ens vam oposar a la seva contractació.

Salt

Esquerra Salt, sempre fent costat als barris.

Com ja és habitual, l’Alcalde de Salt, i candidat a les properes Eleccions Municipals, Jordi Viñas, acompanyat pels Regidors i militants i amics d’Esquerra Salt, som presents en els diferents actes i sopars que organitzen els diferents barris de Salt en motiu de la Festa Major. Així, gaudim de la companyia dels nostres conciutadans i aprofitem per rebre per part seva durant el sopar, i a l’igual que la resta de l’any, les seves inquietuts, propostes i queixes referents al seu barri o al poble en general.

Nous panells informatius a l'estació de trens de Gavà.
Gavà

ERC insta l'Ajuntament a reclamar al nou govern del PSOE l'execució de les inversions estatals compromeses per a Gavà i la comarca

El grup municipal d'ERC-Gavà ha registrat una declaració política, per al seu debat i aprovació al Ple de juliol, on insta l'Ajuntament a reclamar al nou govern del PSOE l'execució de les inversions compromeses per a Gavà i la comarca del Baix Llobregat. Esquerra va presentar una moció semblant al Ple municipal del passat 25 de gener, quan encara hi havia Mariano Rajoy i el PP al capdavant de l'executiu espanyol. Com no s'ha complert res del demanat i, aprofitant que el nou president, Pedro Sánchez, és del mateix partit que l'alcaldessa de Gavà, ERC insisteix en recordar els principals projectes pendents de realització a la nostra zona. Entre aquests hi destaca l'adequació de l'estació de Gavà com a capçalera i terminal sud de la línia R-11 de Rodalies, una inversió aprovada pel Pla d'Actuacions de la Comissió Tècnica de representats d'ADIF, el ministeri de Foment i la Generalitat, que encara no s'ha fet. També estan pendent d'execució el planejament detallat i les obres per posar en marxa la nova línia ferroviària R-3 entre Castelldefels i Cornellà de Llobregat, amb parada a la nostra ciutat.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC proposa fer un seguiment i control de les mocions aprovades en les Juntes de Portaveus

Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus d'aquest dijous on proposa que el consistori faci un major seguiment i control de totes les mocions aprovades pels òrgans col·legiats. El Ple, com a espai on es diposita el poder delegat pel conjunt de la ciutadania, té legitimitat per determinar les línies polítiques de l'Ajuntament. Els seus acords "són el reflex de la voluntat de la ciutat i les mocions són l'instrument polític fonamental pels grups municipals per sotmetre a consideració propostes o peticions per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i donar resposta a necessitats de la població". En la moció s'assenyala que a la pràctica "moltes de les propostes treballades i aprovades cauen en l'oblit, deixant sense efecte la feina i els acords aconseguits". Per tot plegat la moció contempla quatre acords: 1.- Aprofitar el Portal de transparència de la pàgina web de l’Ajuntament de Parets del Vallès per incloure els textos de les mocions i el sentit de vot dels grups polítics.

Manifestació a Barcelona, demanant l'alliberament dels presos polítics
Cerdanyola del Vallès

Ahir ens vam manifestar en defensa de la democràcia i els drets fonamentals

Ahir, un nombrós grup de militants i simpatitzants de la secció local d'ERC a Cerdanyola del Vallès vam tornar a participar a la manifestació que es va fer a Barcelona per reclamar l'alliberament de les dones i els homes que, fa ja massa temps, estan injustament presos pel sol fet d'haver volgut donar veu als catalans i permetre que poguem decidir lliurement el nostre futur. La manifestació d'ahir no anava d'independència. Anava de defensar la democràcia, les llibertats i els drets fonamentals de les persones. Demanem a tots els demòcrates que es sumin a aquesta lluita i estem convençuts que molts ho faran, com ahir, de fet, ja ho van fer. Gràcies a tots i a totes els que ahir ens vau acompanyar a Barcelona per reclamar justícia i que els presos polítics i els exiliats puguin tornar aviat amb les seves famílies.

Emplaçat, vilanova
Vilanova i la Geltrú

ERC s'emplaça pels presos i exiliats polítics

Èxit de la primera edició del festival Emplaça’t, celebrat el passat dissabte 7 de juliol a la Plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú. Per l’acte, organitzat per la secció local d’ERC a Vilanova i la Geltrú, hi van passar més de 500 persones, qui van omplir la caixa de solidaritat amb les persones preses i exiliades polítiques.   El vespre va començar amb les actuacions musicals dels vilanovins d’Espot i Manyer —amb la col·laboració de Mercè Mateo— i Carla Barroso. Toni Albà va fer xalar els assistents amb els seus millors monòlegs, i el bateria d’Els Pets Joan Reig va tancar la jornada d’actuacions presentant el seu nou disc en solitari i tocant alguna de les cançons més emblemàtiques del grup de Constantí. Entre tothom qui es va acostar a gaudir de la música i a expressar la solidaritat amb els presos i exiliats hi havia Ferran Civit, company de la consellera d’Agricultura exiliada Meritxell Serret, qui va lamentar la situació actual: “En ple segle XXI, és incomprensible que ens trobem amb presos i exiliats polítics a l’Estat espanyol”.

Berga

L’Assemblea d’Esquerra Berga escull Ramon Camps i Garcia com a cap de llista

Ramon Camps i Garcia serà el cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a Berga, per a l’alcaldia de la ciutat, a les Eleccions municipals de l’any 2019. Així ho va decidir, ahir divendres, 13 de juliol, l’Assemblea local, a través del procediment de primàries internes. Els militants del partit van poder exercir el seu vot en la sessió d’aquest òrgan sobirà, després que els dos postulants, Ramon Camps i Garcia i Erminia Altarriba i Gorgas, fessin la presentació de les respectives candidatures. Les intervencions es van fer en l'ordre invers a la presentació dels avals, els militants i simpatitzants van expressar els seus punts de vista i la votació va proclamar al candidat amb més vots, sense computar els vots amb blanc. La participació va ser del 65% de la militància amb dret a vot. El resultat va ser el següent: - Ramon Camps i Garcia: 45,5% dels vots. - Erminia Altarriba i Gorgas: 36,5% dels vots. - En blanc: 18% dels vots. L’alcaldable s’ha escollit a través de procés de primàries internes, de la manera prevista al Capítol I (De l'elecció de la persona cap de llista) del Títol III (Del procés de primàries) del Reglament de les eleccions municipals 2019.

Llavaneres

ERC governarà en solitari fins a final de mandat

Esquerra Republicana de Catalunya governarà en solitari el que resta de mandat a l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres. L'alcalde, Nani Mora, ha decidit retirar les atribucions delegades al segon tinent d'alcalde, Joan Rubal, després de les discrepàncies amb el grup d'Acord per Llavaneres sobre els usos de l'antiga escola Labandària, que ja van tensar l'equip de govern, i després  d'una tala d'alzines injustificada. A principis de setmana, aquesta actuació a l'entorn de l'antic camp de futbol es va fer sense cap informe que l'avalés i es van demanar responsabilitats polítiques al regidor Rubal, responsable en aquell moment de l'àrea de Serveis Territorials. El regidor va traslladar a l'alcalde la seva intenció de presentar la renúncia per aquests fets, però en no fer-se efectiva Mora li ha acabat retirant les competències. La resta de regidors d'Acord han decidit abandonar el govern i a partir d'ara governem en solitari i amb minoria aritmètica, però amb la majoria de projectes, d'il·lusió i de voluntat de servei, tal i com sempre hem fet.

Esplugues de Llobregat

Mig centenar de persones al sopar d'estiu "Conxi Brau"

Els jardins Pons i Termes van acollir, un any més, el tradicional sopar d'estiu per a militants i amics que cada any organitza la secció local d'Esquerra Republicana d'Esplugues a mitjan juliol, i que a partir d'ara portarà el nom de Conxi Brau, companya i militant del partit, traspassada fa just tres mesos. La seva absència va ser patent i sentida durant tot el sopar, durant el qual també hi va haver nombrosos moments per al seu record.  Des de fa 4 anys, a més, el sopar inclou un concurs de truites de patates que en aquesta edició ha arribat ja als 16 participants, amb una mostra extraordinària de creativitat culinària i estètica. El guanyador d'aquesta edició ha estat Joan Lluís Gavilan Roales, amb una deliciosa truita dolça de moniatos que va promotre que repetirà algun dia. Com cada any, també, s'aprofita l'ocasió per convidar alguna personalitat rellevant del moment que parli sobre l'actualitat política. En aquesta ocasió, doncs, la convidada va ser la diputada al Congrés dels Diputats, Anna Surra, que va explicar algunes interioritats de la recent i reeixida moció de censura contra Mariano Rajoy, que ella va viure en primera persona, i a la qual el grup parlamentari d'ERC a Madrid va votar incondicional que sí.

Helena Solà, Josep Bargalló, Cerdanyola
Cerdanyola del Vallès

Helena Solà trasllada al Conseller Bargalló l'oposició al tancament de línies d'escoles públiques i la necessitat de retirar el fibrociment del Carles Buïgas

La regidora i candidata a l'alcaldia de Cerdanyola per ERC, Helena Solà, ha traslladat avui al Conseller Josep Bargalló la necessitat de substituir la teulada de fibrociment ("Uralita") de l’escola Carles Buigas. Aquesta substitució s'havia d'haver dut a terme aquest mateix any, però el calendari previst no s'ha pogut executar degut als efectes de l'aplicació de l'article 155 sobre la Generalitat de Catalunya durant els darrers mesos. Aquesta mateixa setmana, Solà s’havia reunit amb Josep González-Cambray, Director General de Centres Públics del Departament d’Ensenyament per traslladar-li també aquesta necessitat. Tant el director general de Centres del Departament d’Ensenyament com el Conseller Bargalló, han traslladat a Solà la seva voluntat i compromís per fer possible la substitució de la teulada d’uralita a l’estiu del 2019 un cop acabi el proper curs, ja que l’obra ha de portar-se a terme necessàriament durant les vacances escolars. Defensa de l’Escola Pública i denúncia dels privilegis de la concertada Durant la trobada, Solà també ha manifestat al recent estrenat Conseller d’Ensenyament el seu rebuig a la proposta de tancament (formulada fa ja mesos) d’una línia de P3 de l’Escola Saltells amb la qual cosa aquest centre el curs vinent només n’ofertaria una.

Cerdanyola del Vallès

ERC - Cerdanyola, al Sopar Groc de Bellaterra en suport dels presos polítics

Ahir dijous, una representació de la secció local d'ERC a Cerdanyola del Vallès va assistir al Sopar Groc organitzat a Bellaterra en suport dels presos polítics. Pocs dies després del multitudinari sopar groc celebrat al barri de Les Fontetes -també a Cerdanyola- i poques hores després de que es fes públic que els tribunals alemanys havíen desestimat els càrrecs de rebel.lió contra el President Puigdemont era, en definitiva, un moment especialment interessant per escoltar de primera mà les paraules d'una veu tan autoritzada com l'advocat Jaume Alonso Cuevillas, advocat de Carles Puigdemont. Una veu autoritzada que, a més, va fer gala d'un humor fí però profund, que va fer les delícies del públic assistent. A continuació, es va gaudir d'un memorable recital de poesia, a càrrec de Anna Güell i Àlvar Roda.  En definitiva, una nova nit memorable... que haguessin volgut no haver hagut de viure. Els volem lliures. I els volem lliures aviat. Com ells, no defallirem.

La consellera Vergés s'ha reunit amb l'equip directiu de l'Hospital
ERC Viladecans

El 16 de juliol comencen les obres del nou Hospital de Viladecans

El proper 16 de juliol s’inicien les esperades obres del nou Hospital de Viladecans, centre que dona atenció als més de 185.000 habitants dels municipis de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat. Es compleix així una de les principals reivindicacions veïnals gràcies a la lluita de la plataforma Salvem l'Hospital de Viladecans i el compromís del Govern de la Generalitat amb el territori, més específicament del Departament de Salut amb la consellera republicana Alba Vergés al capdavant.  Vergés ha visitat aquest divendres 13 de juliol el centre on s’ha mostrat molt satisfeta de poder anunciar l’inici d’unes obres llargament esperades al sud del Baix Llobregat. “La qualitat dels nous espais suposarà una gran millora per als ciutadans i els professionals”, ha assegurat després de reunir-se amb l’equip directiu de l'hospital i amb els alcaldes de la zona d'influència. La consellera, a més, ha tingut un reconeixement explícit pel seu antecessor, Antoni Comín, que “va creure molt en aquest projecte”.