Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Grup d'ERC al Consell Comarcal del Ripollès
Ripollès

ERC proposa que els joves becats per treballar el Consell Comarcal reforcin els Ajuntaments petits del Ripollès

El ple del Consell Comarcal del Ripollès ha donat compte del decret de sol·licitud de subvenció destinada a incentivar la contractació en pràctiques de joves beneficiaris del programa de garantia juvenil a Catalunya 2018.    Amb aquesta subvenció, el Consell Comarcal del Ripollès preveu contractar temporalment quatre joves, amb titulació superior, per formar-se i desenvolupar la seva tasca laboral als serveis jurídics, econòmics i de joventut de l’ens Ripollès.   Roger Bosch, portaveu del grup d’ERC al Consell, va apuntar que “Veiem amb molts bons ulls la sol·licitud d’aquesta subvenció i poder generar oportunitats laborals per a joves i poder fomentar el seu arrelament a la comarca”.   “És important que els joves puguin tenir oportunitats laborals al Ripollès, una de les comarques considerades com a deprimides de Catalunya, on la piràmide d’edat és fortament invertida”   “Creiem que seria important que els llocs de treball que es plantegen subvencionar es puguin destinar a reforçar els pobles més petits de la comarca, amb menys recursos tècnics i administratius”   Una proposta que va ser ben rebuda per part del vicepresident primer del Consell Comarcal del Ripollès, Eudald Picas.

Horta-Guinardó

Convoquem plenari extraordinari demanant al govern municipal que doni explicacions

El passat dimecres 12 de setembre, va tenir lloc un plenari extraordinari a la seu del districte d'Horta - Guinardó, en el que vam preguntar al govern sobre les informacions que surten de les retallades que farà l'Ajuntament arreu dels barris. Però primer de tot, com cada plenari, vam recordar que tenim presos i preses polítiques i exiliats i exiliades i que el PP, PSOE, C'S són els responsables de la repressió que estem patint diàriament. També vam expressar que si a ells els molesten els llaços grocs, a nosaltres ens molesta tenir els nostres representants legítims a la presó en el que hauria de ser, una democràcia del S. XXI. Vam preguntar sobre quines afectacions hi haurà a les inversions previstes als nostres barris, perquè creiem que els veïns i veïnes tenen el dret de saber la veritat i el govern té el deure de donar resposta. Vam demanar explicacions, ja que sabem que l'ajuntament no recaptarà el previst, sobretot a causa de l'impost de plusvàlues, i hi haurà un forat de més de 100 milions d'euros.

Vallirana

Memorial JOSEP SALA i PONSÀ

La secció local d’ERC Vallirana planteja la necessitat de crear un esdeveniment anual per tal de reconèixer i honorar aquelles persones i entitats de l’entorn social del poble que, amb el seu treball generós i desinteressat, milloren la societat en les vessants educatives, econòmiques i de desenvolupament local. En aquest sentit hem triat el Sr. JOSEP SALA i PONSÀ, que en els temps més convulsos que va viure el nostre país  al segle XX, va ser el primer alcalde d’ERC a Vallirana, al servei del poble, arriscant la seva vida i llibertat. La seva tasca es va dur a terme durant la dècada dels anys trenta. En aquest temps Vallirana era un municipi de 1.300 habitants, dedicats al cultiu de la vinya i conreu d’horts i camps al voltant de poques masies que encara donen nom a algun dels nostres barris i urbanitzacions, a més d’alguns forns de calç i pedreres per ciment. L’associacionisme  era llavors molt arrelat i tothom pertanyia poc o molt a alguna associació, partit polític o sindicat, més que res per fer front a la situació de pobresa generalitzada.

Sant Joan de les Abadesses

L’eurodiputat d’ERC, Josep Maria Terricabras, parlarà dissabte sobre les relacions de Catalunya, Europa i Mèxic.

Josep Maria Terricabras, doctor en filosofia i diputat d’ERC al Parlament Europeu realitzarà, el proper dissabte, en el marc de la Festa del Grito de Sant Joan de les Abadesses, la conferència “Les relacions de Catalunya, Europa i Mèxic”. Quan falten 15 dies per la commemoració dels fets de l’1O d’octubre, la secció local d’ERC al municipi ha volgut comptar amb la presència de l’eurodiputat republicà per tal que detalli, en primera persona, la visió europea, mexicana i internacional de Catalunya i de la situació política actual. Josep Maria Terricabras, per la seva condició d’eurodiputat és membre de la Delegació en la Comissió Parlamentària Mixta UE-Mèxic (D-MX) i de Delegació a l’Assemblea Parlamentària Euro-Amèrica Llatina (DLAT). La conferència tindrà lloc el proper dissabte, dia 22 de setembre, a les 12 del migdia, a l’auditori Jaume Nunó del Casal Centre Cívic – El Palmàs, de Sant Joan de les Abadesses.  

Lleida

ERC-Avancem, PDeCAT i Unió, la Crida-CUP i Comú de Lleida proposen aturar la tramitació del POUM

Proposta de resolució a la Comissió d’Urbanisme Els grup municipal d'ERC-Avancem, el PDeCAT i Unió, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida han presentat una proposta de resolució conjunta a la Comissió Informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat d’aquest mes de setembre que demana aturar la tramitació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). La proposta, que es debatrà aquest proper divendres en el marc de la comissió, planteja que es paralitzi la tramitació d’aquest document i que es reprenguin els treballs durant el proper mandat municipal. Al mateix temps, també es demana que es facilitin als diferents grups municipals totes les al·legacions presentades a l’aprovació inicial del POUM amb la voluntat que hi pugui haver diàleg i recerca de consens per a la seva incorporació o no al POUM. Els quatre grups municipals signants d’aquesta proposta de resolució són els que van votar en contra de l’aprovació inicial del POUM, que malgrat tot va tirar endavant per un estret marge de 15 vots a favor i 12 en contra.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Tots Som Forallac, Forallac, 1 d'octubre,
Baix Empordà

Tots Som Forallac-Esquerra Republicana de Catalunya inicia una recollida de signatures per posar 1 d’octubre a l’actual carrer Constitució

Tots Som Forallac-Esquerra Republicana de Catalunya ha iniciat una campanya per canviar el nom del carrer Constitució a Fonteta per carrer 1 d’octubre. Durant aquest darrer cap de setmana, els republicans han iniciat una recollida de signatures centrant-se primer al carrer afectat per, posteriorment, anar als altres carrers del poble. Aquesta recollida ha estat molt ben rebuda pels afectats i hores d’ara, ja disposen de més de 100 signatures. La portaveu del grup municipal de Tots Som Forallac-Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Puig, explica que “creiem que és important treure el nom de constitució al carrer doncs fa referència a la constitució del 78, una constitució que no ens representa. Alhora és una molt bona manera de commemorar el referèndum que vam celebrar el passat 1 d’octubre i que va propiciar una diada molt especial per tots els habitants de Fonteta. La millor opció que valorem, i al poble està tenint una molt bona acceptació, és la de canviar el nom del carrer Constitució pel d’1 d’octubre.

El grup d'ERC al plenari de la Diputació de Girona
Federació de Girona

Esquerra Republicana impulsa a la Diputació una moció per desplegar la banda ampla a tots els municipis de la demarcació gironina

Esquerra Republicana aposta per la implantació de la banda ampla a tota la demarcació gironina impulsant un estudi per tal de fer arribar les millor opció als municipis on la fibra òptica no hi és present. Aquest estudi que s’encarregarà al consorci Localret anirà acompanyat d’un augment dels recursos necessaris a aquelles àrees on sigui necessari així com també la planificació per aprofitar la construcció de noves infraestructures viàries per ja instal·lar la banda ampla.   Aquesta sèrie d’acords que s’aprovaran durant el plenari d’aquest dimarts 18 de setembre estan inclosos en una la moció impulsada per Esquerra i que la resta de grups amb representació ja han mostrat la seva predisposició a donar-hi suport.   Els republicans recorden que al Pacte Nacional per a les Infraestructures de l’any 2009 ja es parlava de crear una xarxa oberta de fibra òptica que arribi a tots els municipis i a tots els edificis de serveis públics. La xarxa es va començar a desplegar amb el projecte Xarxa Oberta a través del qual es va crear una xarxa de fibra òptica, de titularitat pública, que inclou, actualment, 1.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC insta l’Ajuntament a posar al dia el Pla local d’habitatge, caducat el 2015

Ara Parets Esquerra Republicana ha presentat una moció de suport a l’habitatge públic i de lloguer assequible que es debatrà en la Junta de Portaveus prevista per aquest dijous 20 de setembre.   El text demana que el consistori iniciï la redacció d’un nou Pla Local d’Habitatge abans no s’acabi el mandat, per tal que el pròxim govern -que sorgeixi de les eleccions municipals de 2019- disposi d’una eina bàsica per donar resposta a les necessitats que té Parets del Vallès en matèria d’habitatge.   El Pla actual, caducat des de fa 3 anys   El gener de 2010, el ple de l’Ajuntament aprovava per àmplia majoria el Pla Local d’Habitatge de Parets 2010-15.   El document redactat per ERV Arquitectes associats preveia una construcció de 455 noves llars, 207 de les quals havien de ser de les diverses modalitats de protecció oficial i 43 havien de catalogar-se com a dotacionals o d’inserció.   Però bona part dels objectius no s’han complert. El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha dit que “en els dos darrers mandats, s’han aprovat mocions per donar resposta a l’emergència habitacional, on el Pla Local d’Habitatge de Parets vigent no ha estat capaç de donar resposta i per això cal redactar-lo de nou i adaptar-lo a la realitat actual”.

Arbúcies

Èxit de la jornada en suport als presos polítics i persones exiliades celebrada a Arbúcies

Més de 200 persones, van assistir al dinar celebrat el 16 de setembre del 2018 en suport a les preses i presos polítics, i persones exiliades. La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà amb la seva presència i paraules va recolzar la Dolors Bassa i Coll exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya que actualment es troba en presó preventiva al Puig de les Basses. D'altres representants polítics també van fer acte de presència, i posteriorment es van celebrar diferents actuacions musicals amb Edu Boada, Miquel Abras, Amalgama o Portobello entre d'altres. Des d'ERC - Arbúcies volem donar les gràcies a tothom que va assistir a aquesta jornada reivindicativa, i també a tots aquells que la van fer possible. De nou moltes gràcies. ERC - Arbúcies. Gràcies de tot cor. L'objectiu s'ho val. Dolors, no t'oblidem! ERC Arbúcies Junts ho aconseguirem!

Gómez, Ingla i Villaseñor, d'esquerra a dreta
Sant Cugat del Vallès

Esquerra reivindica al ple 'canviar de paradigma' per fer front al problema de l'habitatge

Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) ha reclamat a l'Ajuntament fer un canvi d'estratègia i implicar també els promotors privats en la lluita per un habitatge digne per a tots els santcugatencs i santcugatenques. 'Durant molts anys l'habitatge ha estat objecte d'especulació. És hora que els agents que s'han lucrat amb la compravenda també contribueixin a augmentar el parc d'habitatge públic', ha explicat la portaveu republicana, Mireia Ingla. El grup municipal ha presentat una moció encaminada a tal efecte, per tal de modificar el PGM per tal que el 30% dels habitatges de nova construcció o rehabilitats es destinin a protecció oficial, preferiblement de lloguer. Davant el compromís del govern de convocar una reunió a tal efecte per impulsar un projecte d'unes característiques semblants, els republicans han decidit retirar la moció. A més, Ingla també ha reclamat que l'Oficina Local de l'Habitatge potenciï el seu servei d'intermediació amb la ciutadania, en referència a una moció de la CUP-PC.

L'Hospitalet

Esquerra demana al conseller de Territori que compleixi la resolució aprovada pel Parlament per aturar l’actual PDU Granvia de l’Hospitalet

Esquerra Republicana de l’Hospitalet considera una deslleialtat l’anunci de no fer complir la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya i li recorda que en aquest tema no hi ha consens al Govern de la Generalitat. El conseller de Territori i Sosteniblitat Damià Calvet, Conseller de Territori i Sostenibilitat, durant la visita que va realitzar ahir divendres a l’Hospitalet de Llobregat va manifestar que la Generalitat dona suport a l’actual PDU Granvia-Llobregat, que continuarà sense cap tipus de canvi. Des d’Esquerra Republicana tornem a reclamar al Conseller de Territori que cal fer complir la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya l’anterior legislatura, que insta al govern de la Generalitat a aturar el PDU per manca de consens social i polític, i replantejar-lo sobre nous criteris ecològics, ambientals i socials. Esquerra Republicana vol recordar al Conseller de Territori que, en aquest tema i prova d’aquesta manca de consens, no hi ha acord entre les forces polítiques que formen part del Govern de la Generalitat, i per tant no es pot tirar endavant aquest projecte de forma unilateral, sense consens i sense respectar la decisió del Parlament de Catalunya.

Sus Martí
Ebre

L’ebrenca Sus Martí liderarà la Secretaria d’Organització d’Esquerra Republicana de Catalunya

Esquerra Republicana ha aprovat aquesta tarda a l’Executiva Nacional una proposta amb diversos canvis en la direcció del partit per poder reforçar-se davant la repressió de l’Estat i legitimar i refermar el lideratge d’Oriol Junqueras i Marta Rovira al capdavant de l’organització. Els canvis proposats en l’òrgan de l’Executiva Nacional, que s’hauran de votar i ratificar en el Consell Nacional del proper dissabte 22 de setembre, comporten la creació de dues vicesecretaries generals i l’entrada de quatre noves dones, una mostra clara de la voluntat de feminitzar el partit i de l’aposta per la igualtat en els òrgans de decisió que té Esquerra Republicana. Tres de les sis vicesecretaries generals que passaria a tenir el partit serien encapçalades per dones. I totes les incorporacions serien liderats per dones. Vilalta ha assegurat que “feminitzem el partit, incorporant més veus femenines per aconseguir la igualtat, tant al partit com a la societat”. Una d’aquestes dones seria l’ebrenca Sus Martí que passaria a liderar la Secretaria d’Organització en substitució de la diputada al Parlament i alcaldable a Pineda de Mar, Mònica Palacín.

La Seu d'Urgell

ERC proposa a la resta de grups municipals fer un pacte de ciutat per l’arranjament de la via pública

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de la Seu ha presentat una proposta d’arranjament de la via pública per tal d’arribar a un consens amb tots els grups polítics i fer així, un pacte de ciutat. La proposta que planteja ERC difereix amb la que es va presentar en el passat ple extraordinari del mes d’agost, en la priorització d’alguns carrers i afegint el condicionament de voreres, arranjament d’escorcells dels arbres i eliminació de barreres arquitectòniques, millorant així la proposta inicial presentada per govern. ERC proposa també licitar l’arranjament d’escorcells i voreres en petits lots, per tal de facilitar la participació al concurs de totes les empreses del territori. Aquesta proposta ha estat presentada a la resta de formacions polítiques del consistori, sent acceptada per govern, i a l’espera de rebre resposta dels altres grups. La proposta persegueix la millora de la ciutat, captant el màxim de sensibilitats per assolir  un consens i a la vegada defugir interessos partidistes.

Lleida

ERC-Avancem reclama que el servei de taxis a demanda de l’Horta ampliï dies i freqüència i pari als hospitals

Per als republicans, que van plantejar el nou servei a l’inici del mandat, la proposta del PSC és insuficient El grup municipal ERC-Avancem considera que el nou servei de taxis a demanda integrats a l’ATM per als veïns i veïnes d’una part de l’Horta de Lleida és un primer pas, però no suposarà un salt qualitatiu en l’oferta de transport públic perquè és clarament insuficient. Malgrat això, el grup republicà en defensa el model i, de fet, a finals del 2015 ja va demanar que se substituïssin els autobusos per taxis a demanda a l’Horta per fer més eficient econòmicament i ambiental la connexió entre les diferents partides i la ciutat. El portaveu d’ERC-Avancem, Josep Maria Baiget, destaca: “és una llàstima que el govern de la Paeria faci un pedaç, ja que el servei arrenca amb unes deficiències que el faran poc competitiu i no serà una opció real de transport públic alternatiu al vehicle privat. A més, no aconsegueix equiparar els drets dels veïns i veïnes de l’Horta amb els del casc urbà.

Sant Martí

Èxit de la repartida de llaços a Sant Martí

Des d’Esquerra Republicana Sant Martí conjuntament amb les seccions locals del Clot-Verneda i Poblenou-Besòs, s’ha iniciat una campanya per exigir l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats per tal de no normalitzar la situació i reforçar el missatge contra la repressió i la no-normalització de la situació. Per tal d’aconseguir-ho s’ha posat a disposició de la militància i dels amics d’ERC Sant Martí uns llaços grocs gratuïts, per penjar-los als balcons. Disposarem també de voluntaris per distribuir-los i penjar-los. Si en voleu, podeu contactar-nos a: santmarti@esquerra.cat La resposta a la campanya ha sigut un èxit ja que s’han repartir tots els llaços previstos i se’n faran més per continuar repartint i arribar al major nombre possible de militants i amics d’ERC.  

Federació de Lleida

Esquerra Republicana exigeix, de manera urgent, la desviació obligatòria del tràfic pesat de l’N-240 a la AP-2 en el tram entre Borges Blanques i Lleida-Soses

Els republicans han presentat una moció per tal que la Diputació de Lleida demani al Ministeri de Fomento la bonificació del peatge en el tram esmentat. El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Diputació de Lleida ha registrat una moció que es debatrà en el Plenari d’aquesta setmana i que insta a aquesta institució a exigir al Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya que implanti ‘de manera urgent’ la desviació obligatòria del tràfic pesat de l’N-240 a la AP-2 ren el tram entre les Borges Blanques i Lleida-Soses. De la mateixa manera, es demana al Ministeri de Fomento la bonificació del peatge als camions en el mateix tram.   El portaveu de la formació republicana, Jaume Gilabert, ha expresat la seva estupefacció pel fet que tan el Servei Català de Trànsit com el Consell de Ministres ‘hagin obviat aquest tram en una sèrie de mesures l’objectiu de les quals era reduir la sinistralitat i millorar la fluïdesa del trànsit i la seguretat viària en la carretera N240’.

Tarragona

ERC aposta per un pla de xoc contra l’incivisme i la degradació de la ciutat

Els republicans demanaran una partida als pressupostos del 2019.  Pau Ricomà, portaveu d’ERC a Tarragona, reclama una partida pressupostària per tirar endavant un pla de xoc contra l’incivisme a Tarragona. Per Ricomà, ‘la lluita contra l’incivisme i la millora de la neteja ha de ser prioritari per l’ajuntament perquè estem davant d’una situació de degradació de la ciutat insostenible’. Els republicans volen que els pressupostos del 2018 incloguin una partida de, com a mínim, mig milió d’euros per fer possible aquest pla. Entre les propostes que hauria d’incloure el pla de xoc els republicans destaquen la necessitat de dur a terme una inspecció i control de tots els contractes, en especial el de la neteja, d’aquelles empreses concessionàries que actuen a l’espai públic. Aposten també per impulsar el reglament de les deixalleries i combatre així els abocadors il·legals, una mesura que ‘malauradament es va aprovar en consell plenari a proposta d’un grup de tarragonins tuitaires i el govern del PSC-PP no ho ha tirat endavant’.

Pancarta per la igualtat de gènere entre dones i homes, al costat d'una de la campanya per l'alliberament d'Oriol Junqueras i la resta de presos polítics, a la Rambla de Gavà.
Gavà

ERC defensa el dret a la llibertat d'expressió en l'espai públic

El grup municipal d'ERC-Gavà ha registrat una declaració política, per al seu debat i aprovació al Ple de setembre, on defensa el dret a la llibertat d'expressió a l'espai públic, tal i com està reconegut per les lleis vigents. La moció vol respondre a la polèmica viscuda les darreres setmanes per la campanya impulsada per C's, amb el suport del PP i d'alguns dirigents del PSOE, reclamant la “neutralitat” de l’espai públic entesa en sentit negatiu, és a dir, defensant la prohibició de l’exhibició als carrers i les places d’idees i posicionaments polítics i socials. Segons Esquerra, una societat democràtica es basa en el contrast de parers i la diversitat ideològica. El marc de llibertats permet i garanteix que totes les idees es puguin difondre i divulgar, i de fet el mateix text constitucional encara vigent a Catalunya estableix, a l’article 20.1 que “es reconeixen i es protegeixen els drets (...) a expressar i difondre lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula, l’escriptura o qualsevol altre mitjà”.