Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Riudoms

Esquerra proposa un seguit de mesures per reduir els problemes causats per les obres, però el govern les rebutja

Tal com us hem explicat les darreres setmanes, diversos veïns i comerciants de carrers del nucli antic on s’estan fent obres han alertat que aquestes avancen més lentament del que seria desitjable i que això els ocasiona problemes. També han reclamat tenir més informació de com evolucionen, ja que sovint no en saben massa cosa. Ens referim, en concret, al que ha succeït als carrers Sant Bonifaci, Antoni Gaudí, Sant Tomàs i Sant Josep. De fet, com recordareu, el mateix govern municipal va admetre endarreriments en aquestes obres. Doncs bé, després d’haver parlat amb veïns i comerciants afectats i amb l’objectiu d’evitar maldecaps futurs, des d’Esquerra hem proposat tres mesures concretes: 1. Que l'Ajuntament de Riudoms elabori un protocol d'actuació per reduir els inconvenients i molèsties que causen les obres -tant públiques com privades- als comerciants i a la ciutadania en general. Hauria d’incloure accions per millorar la coordinació, la informació/senyalització i l’accés als carrers en obres.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Ensenyament, Josep Bargalló,
Alt Empordà

El conseller d’ensenyament Josep Bargalló es renueix amb alcaldes i regidors d’ERC a l’Alt Empordà

Bargalló ha visitat Figueres juntament amb el vicepresident Aragonès i la consellera de Justícia Ester Capella per formalitzar el traspàs de l'antiga presó de Figueres a Ensenyament per construir-hi l'escola Carme Guasch   Després de l'acte, el conseller d'ensenyament Josep Bargalló, s'ha per reunit amb alcaldes, regidors i càrrecs electes republicans de la comarca.   Durant la trobada, el conseller han pogut debatre i tractar diferents temes d'interès relatius al departament que encapçala que afecten als diferents municipis, i d'aquesta manera copçar de primera mà la realitat territorial.    Bargalló ha destacat la feina que està duent a terme el departament a la demarcació i de la importància de seguir treballant per una educació oberta, inclusiva i amb mirada republicana per ajudar a construir un futur millor pels infants de la comarca.  

Una nota de la Regidoria de Polítiques per als drets de les persones advertint de la no potabilitat de l'aigua en un habitatge a la Mariola
Lleida

ERC-Avancem denuncia que la Mariola requereix una actuació urgent i reclama que es doni més informació al veïnat

També demana la fitxa tècnica de les enquestes que s’estan fent al barri El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha tornat a denunciar aquest dijous, que la situació a la Mariola és insostenible i reclama a l’equip de govern que hi faci actuacions immediates per regenerar el barri. La regidora Núria Marín, lamenta que “ja fa temps que els veïns alerten que viuen en una situació límit, amb insalubritat, inseguretat i problemes de convivència i cal posar-hi remei de forma urgent i incidir en els aspectes socials, més enllà dels plans urbanístics a llarg termini i d’enquestes sobre el futur del barri.” Marín denuncia que “moltes famílies del barri propietàries d’habitatges han hagut de marxar de casa i anar a viure de lloguer o ocupar pisos perquè estan en situació de ruïna o tenen problemes de salut pública.” A més, apunta: “Ahir mateix una família ens va fer saber que els tècnics de la Regidoria de Benestar Social els ha comunicat que l’aigua de l’habitatge on viuen no és potable.

Federació de Lleida

Eritja, a SCC: ‘Sorprèn que en el seu informe no es faci menció al creixement de la violència de l’extrema dreta, la que els acompanya a les seves manifestacions’

‘Jo sóc CDR, jo formo part d’un CDR’. D’aquesta manera s’ha presentat el diputat d'Esquerra al Congrés Xavier Eritja al president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, en el decurs de la seva compareixença davant la comissió per a l’auditoria de la Qualitat Democràtica del Congrés. Eritja ha desacreditat l'informe que SCC presentava amb la pretensió de denunciar la fractura social que ha provocat el procés independentista a Catalunya i ha retret d’entrada que aquest ni tan sols tingui una autoria concreta i que es tracta, simplement, d’una memòria qualitativa i gens objectiva sobre la realitat que descriu.   ‘Enlloc de contrastar informació estadística i valoracions d’altres organismes públics com al Defensor del Pueblo o el Síndic de Greuges, se centren en el fet anecdòtic per elevar-lo a categoria. Si el que volen és conèixer el nivell de qualitat democràtica a Catalunya, els seria més fàcil encarregar informes a organismes de prestigi com Amnistia Internacional o Human Rights Watch, que sí que disposen d’una metodologia que permet avaluar de manera objectiva els estàndards democràtics’, ha dit Eritja.

Lleida

ERC-Avancem denuncia que "Larrosa ha fet una revisió dels carrers franquistes a mitges pensant en les eleccions"

El grup d'Esquerra a la Paeria continuarà reclamant l'eliminació dels 9 carrers franquistes El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem considera que la decisió del Paer en Cap, Félix Larrosa, de retirar quatre carrers amb noms franquistes, és electoralista i anuncia que continuarà reivindicant l'eliminació dels 9 carrers que es van proposar en una moció conjunta dels grups d'ERC i la Crida a la Paeria l'any 2016 i que la plataforma Lleida Lliure de Franquisme va portar a judici. La regidora republicana Núria Marín considera que és una “revisió a mitges amb la qual Larrosa pretén fer un rentat de cara del govern municipal i desmarcar-se de Ros”. Així, ha titllat Larrosa de mostrar “poca valentia” i de “pensar només en les properes eleccions municipals”. En aquest sentit, ha advertit que “ERC-Avancem continuarà lluitant per netejar els carrers lleidatans de tots els noms franquistes per tal de restituir la dignitat de la ciutadania, la seva memòria i la ciutat”, i amb l’objectiu de complir la Llei de Memòria Històrica.

Cassà de la Selva

La secció local d’ERC convoca una assemblea oberta per parlar sobre medi ambient, veïnats, Gavarres, entorn i gestió de residus

La secció local d’ERC Cassà convoca pel dimecres, 21 de novembre a les 20 h a la Sala d’exposicions de la Coma una assemblea oberta per parlar sobre la feina feta i consensuar noves propostes sobre medi ambient, gestió de residus, veïnats i Gavarres.   FEINA FETA   Des que ERC està a l’equip de govern s’han dut a terme diferents iniciatives en aquests àmbits.   S’ha monitoritzat el consum energètic de tots els equipaments municipals, fet que ha permés reduir de manera significativa el consum electric dels diversos edificis municipals.   S’han posat en funcionament les plaques solars de la piscina descoberta que permeten un estalvi important en gas i electricitat per la climatització de l’equipament.   Al mateix temps que s’han obtingut subvencions per la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a la Llar d’Infants i la Residència Geriàtrica, que conjuntament amb la caldera de biomassa que s’instalarà al PAV3 avancen tot un conjunt de mesures per reduir les emissions de CO2.

Osona

Màrius Valls nou candidat de CPF-ERC-AM a l'alcaldia de Calldetenes.

L’assemblea d’ERC a Calldetenes va retificar aquesta setmana la proposta feta pel grup “Calldetenes Present i Futur”, i va nomenar a Màrius Valls com a cap de llista per les properes eleccions municipals de maig de 2019. Les converses iniciades mesos enrere per el grup d’independents “Calldetenes Present i Futur” han  fructificat amb la intenció de sumar i fer més transversal una llista que té la ferma voluntat de guanyar l’alcaldia. Per en Màrius Valls “el nostre poble necessita un govern municipal il•lusionat i amb ganes de treballar, que resolgui els problemes quotidians de la gent". Màrius Valls te una dilatada experiència com a regidor de l'Ajuntament tant a l'equip de govern com a l'oposició així com a diverses entitats del Poble. Després d'un temps fora de la política municipal torna amb moltes ganes i nous projectes per Calldetenes i els seu habitants.

foto de EL PUNT AVUI
Osona

Joan Manuel Claveria reelegit candidat a l’alcaldia d’Espinelves per JpE-AM

L’alcalde d’Espinelves, Joan Manuel Claveria optarà a la reelecció a les eleccions municipals del maig de 2019.   Aquests dimecres l’assemblea local d’ERC ha aprovat per unanimitat la candidatura de Joan Manuel Claveria com a candidat a la reelecció a l’alcaldia i la reedició de la coalició electoral firmada el 2015 entre Junts per Espinelves i Acord Municipal (JpE-AM) al municipi.   Claveria que porta vuit anys com alcalde del municipi, el primer mandat amb un quatripartit i aquest últims quatre amb majoria absoluta de JpE-AM, afronta el tercer mandat “amb la il·lusió de com si fos la primera vegada”.   Per Claveria “creixem de manera sostenible i impulsem un municipi respectuós amb la natura, que es el nostre gran atractiu, enguany hem obert l’escola bressol, una fita històrica per el nostre poble i estem treballant també per assentar el mercat artesanal i amb productes Km 0. Necessitem quatre anys més per consolidar tot el nostre treball de present i de futur”   A les portes de la Fira de l’Avet, l’alcalde Claveria manifesta “Espinelves és un poble viu!”    

Anoia

Isabel Guerrero serà la nova cap de llista per Esquerra a Santa Margarida de Montbui a les municipals 2019

El grup montbuienc treballa per a fer un Montbui més participatiu El passat dimarts 13 de novembre, l’assemblea local d’ERC Montbui va escollir per majoria, la montbuienca Isabel Guerrero com la nova cap de llista de la formació per a les municipals 2019, qui serà el relleu de l’actual regidor d’ERC, Jordi Bòria. Guerrero, amb formació i coneixements en Relacions Laborals, fa dotze anys que treballa a l’Ajuntament d’Igualada, i actualment forma part del departament de Serveis Municipals d’aquest consistori. La candidata per Esquerra coneix, doncs, el funcionament de l’administració local, té experiència en política –havia format part de la formació de Montbui Veïns amb Veu-, i va participar activament en el món sindical, sent membre del comitè d’empresa de l’Ajuntament de Montbui, i posteriorment, sent secretària d’Organització de CCOO. La candidata republicana fa més de 50 anys que viu a Santa Margarida de Montbui i creu que “cal fer un Montbui més participatiu”; el grup d’ERC, doncs, liderat per Guerrero, treballa per fomentar la participació ciutadana, escoltar els veïns i treballar en equip.

La selva

Entrevista a Àngel Canosa, alcaldable d'ERC Blanes per a les municipals

Expliqui’ns una mica els motius que porten a Àngel Canosa a presentar-se com alcaldable d’ERC Blanes per a les municipals 2019. Doncs la voluntat de formar part d’un grup que vol treballar pel futur del nostre poble, fer un Blanes millor depèn de la suma de moltes voluntats. Som dels que pensem que les solucions i les millors decisions tenen el seu origen en el diàleg sincer i obert, en la trobada del consens. Sóc dels que pensen que les coses no n’hi ha prou en fer-les com sempre  i que si en fer-les com sempre Blanes i els blanencs perden, el que hem de fer és creure en el canvi. Blanes i la seva gent tenen un potencial enorme que resta oblidat sota anys de males decisions i pitjor gestió i ara toca treballar plegats per fer que les coses canviïn.  ​ Que és fer política per a vostè? I com ho aplicaria a Blanes? Fer política vol dir treballar per l’interès comú i encara més si parlem de política municipal.  L’Ajuntament i el seu govern han de ser realment la casa de tots, vol dir estar amatent a tothom, a idees, projectes i iniciatives de tota mena que ens han d’ajudar en la feina i l’objectiu comú.

Federació de Lleida

Eritja aposta per la remunicipalització de la gestió de l’aigua per tal de poder garantir un servei públic de proximitat que sigui eficaç, transparent i participatiu

El diputat d’Esquerra Republicana, Xavier Eritja, ha participat, avui, al debat que s’ha generat al plenari del Congrés arran de la presentació d’una moció conseqüència d’interpel·lació urgent presentada pel Grup Parlamentari Confederal d’Unidos Podemos–En Comú Podem–En Marea sobre el model de gestió pública de l’aigua en els municipis.   El republicà ha estat contundent en afirmar que des de la seva formació s’aposta per la ‘remunicipalització de l’aigua entesa com un procés de la gestió i el control públic d’aquest bé comú’. Malgrat que ha afirmat que no renuncien al model de gestió privada per concessió pública ‘sempre i quan, en tots ells, es garanteixi la transparència i el control públic’.   Així doncs, Eritja, ha deixat clar que Esquerra Republicana és favorable a la gestió privada sota control públic i sempre que la duguin a terme ‘petites i mitjanes empreses vinculades al territori que garanteixin la proximitat, la participació social i la total transparència en la seva gestió’.

Ebre

Esquerra reivindica la necessitat d’abordar com a grans temes de país els plans d’emergència nuclear i la investigació del Castor.

Els diputats ebrencs Lluís Salvadó i  Irene Fornós han volgut posar en relleu el fet que el Parlament de Catalunya, a proposta del Grup Republicà, porti a debat, estudi i investigació dos temes territorials de la màxima importància, com són, el cas Castor i els plans d’emergència nuclear. Fornós ha manifestat que “volem  que  aquests dos temes de territori també ho siguin de país, i aquest se’ls faci seus”.   Lluís Salvadó, en aquest mateix sentit ha recordat que l’objectiu de la moció sobre els plans d’emergència  "pretén que el Parlament fiscalitzi un tema que és estratègic per al país i rellevant per a les nostres terres". El diputat ha denunciat que “aquesta és una matèria de l’Estat espanyol que és gestiona de manera negligent”.  D’aquí que “amb la creació de la comissió d’estudi al Parlament i tota la pressió institucional i parlamentària que hi posem intentarem aconseguir que les competències de la gestió dels plans d’emergència nuclear passin a la Generalitat de Catalunya”.

Vic

#AraBalasch #AraCanvi

El dimecres 21 de novembre, amb el nom d'Ara Balasch, Ara Canvi, ERC Vic realitzarà un acte públic de presentació de la candidata a l'alcaldia, Maria Balasch. Se celebrarà al Teatre Orfeó a partir de les 20:15h i comptarà amb la presència de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà; la consellera de Justícia, Ester Capella; el portaveu d'Esquerra Republicana al Parlament, Sergi Sabrià; i el regidor d'ERC -SOM VIC, Joan Ballana. A més, intervindràn persones de l'entorn de la candidata: Xevi Font i Tina Arisa. Presentarà i conduirà l'acte Isabel Claveria.

Els regidors d'ERC-AG al ple de l'Estat de la Ciutat
Granollers

Núria Maynou: «La ciutat espera un canvi, un salt endavant que acabi amb aquesta sensació d’anar fent.»

Ahir es va celebrar el Ple extraordinari de l’Estat de la Ciutat, un ple monogràfic que serveix per avaluar, discutir i debatre la feina feta pel govern i l’oposició. Per part del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, la regidora i candidata a l’alcaldia Núria Maynou va començar recalcant que «més que com a regidors, intervenim com a ciutadans compromesos que vivim, gaudim i patim la ciutat en el seu dia a dia, perquè la trepitgem, hi comprem, treballem i la coneixem pam a pam». Seguidament va recalcar que sovint l’equip de govern és creu ser la ciutat en exclusiva i que això els pot «fer perdre la perspectiva del que tenen al seu voltant i del que s’hi viu.» Maynou va destacar que Granollers és una ciutat amb molt de potencial però considerava que aquest «no es veu que s’expressi prou ni que es defensi des del govern del PSC» i que ja feia temps que la ciutat corria el risc de perdre el protagonisme que li correspon. D’aquesta manera, destacava que «la ciutat espera un canvi, un salt endavant que acabi amb aquesta sensació d’anar fent» que es tradueix en «un govern de gestió cansada i estancada, que aplica solucions antigues a problemes nous».

Federació de Lleida

El Congrés aprova la bonificació obligatòria de les Comunitats de Regants en les valoracions cadastrals de bens rústics proposada per Esquerra Republicana

El diputat Xavier Eritja presenta aquesta proposició no de llei a la Comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació arran de les reunions mantingudes amb diverses comunitats de regants lleidatanes   La comissió d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Congrés de Diputats ha aprovat aquest dimarts una proposició no de llei d'Esquerra Republicana per incorporar les Comunitats de Regants com a entitats mereixedores de bonificació obligatòria en les valoracions cadastrals de béns rústics.   La iniciativa, que ha defensat el diputat Xavier Eritja, dóna continuïtat a una demanda prèvia d'Esquerra en el sentit de reclamar una ponència específica per a la rústica que corregeixi els greuges que pateix actualment el sector, que tributa per a les seves construccions vinculades a l'activitat agrícola com si estiguessin en sòl urbà. ‘I això, malgrat els intents de corregir-ho amb la rebaixa de coeficients, continuarà essent un problema mentre no es resolgui de manera específica’, ha insistit Eritja.