Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Vilanova i la Geltrú

ERC PORTA A DEBAT ELS REPTES DE L’EDUCACIÓ EN LA NOVA REPÚBLICA CATALANA

L’acte va comptar amb la participació d’Anna Simó i Rafa Homet La secció local d’Esquerra Republicana a Vilanova i la Geltrú va organitzar, el passat dijous 25 de maig al pati del Castell de la Geltrú, un debat sobre els reptes de l’educació en la nova República Catalana. L’acte, emmarcat dins de la campanya «La República Que Farem», va comptar amb la participació de la Secretaria Primera del Parlament de Catalunya Anna Simó, i del diputat delegat d’Educació a la Diputació de Barcelona Rafa Homet. El president d’ERC a Vilanova i la Geltrú, Oriol Huguet, va obrir la xerrada tot recordant «que estem en la recta final per assolir la República que tant anhelem», i va emplaçar als assistents a «agafar forces pels dies políticament intensos que vindran». Anna Simó va començar parlant d’inclusió: «Tothom ha de tenir les mateixes oportunitats. Hem de buscar l’excel·lència educativa, però no només a les elits sinó a tot arreu», comentava la membre de la Comissió d’Educació del Parlament de Catalunya, i afegia que en l’àmbit educatiu «cal buscar consensos i trencar dogmes».

Sarrià de Ter

Inscripcions Piscina Municipal

Enguany la piscina forma estarà oberta des del 6 de Juny fins al 31 d’agost. Fins el 23 de juny l'horari serà de 15h a 20h. A partir del 24 de juny l’horari serà l'habitual de 10h del matí a 20h de la nit, i a partir d'aquesta hora la piscina es dedicarà a activitats esportives (curses de natació, aquagim i aquazumba).  A partir de dilluns 29 de maig ja estaran obertes les inscripcions. Per abonar-se cal figurar al Padró Municipal de Sarrià de Ter. No serà suficient portar el DNI amb una adreça del nostre municipi, serà imprescindible estar-hi empadronat.  Preu abonament individual 49’50 € Preu abonament familiar 82’50 € Entrada d’un dia 10 €  S'aplicaran diferents descomptes: Com es habitual hi haurà diferents descomptes per a les persones que ho necessitin. Les persones majors de 65 anys i pensionistes gaudiran d'un descompte del 50% en el preu de carnets i entrades. Amb la presentació del carnet jove hi haurà un 10% descompte. I si els adults d'una Família estan a l'atur (presentant documents acreditatius) tindran un 30% de descompte.

Imatge aèria amb la previsió d'urbanització del sector
ERC Viladecans

ERC Viladecans lamenta que el PSC tanqui la porta a reconsiderar el Pla de Llevant, promogut d’esquenes a la ciutadania

Els republicans recorden que el projecte urbanístic de 2015 preveu la construcció d’un nou barri a la falda de la muntanya de Sant Ramon amb gairebé 3.000 habitatges, trinxant el pulmó verd d’Oliveretes El grup d’ERC a l’Ajuntament de Viladecans lamenta que el govern del PSC s’hagi negat a reconsiderar el Pla de Llevant aprovat el 2015 i que comportarà la construcció d’un nou barri a la falda de la muntanya de Sant Ramon amb gairebé 3.000 habitatges. Els republicans recorden que aquest projecte urbanístic s’ha promogut d’esquenes a la ciutadania sense els canals de participació ciutadana ni de transparència necessaris davant la transformació del model de ciutat.   Esquerra Republicana ha presentat al Ple municipal de maig una moció per valorar la modificació del Pla parcial urbanístic del sector de Llevant incloent processos deliberatius oberts a la ciutadania, en línia amb la moció sobre urbanisme aprovada en el penúltim Ple. No obstant, la proposta ha estat desestimada amb els vots en contra del PSC i el PP i les abstencions de Cs i GVCAP.

Mataró

Ple de Maig - Conflicte laboral a la Policia Local

El Ple de Maig va comptar una sonora protesta de la Policia Local, on part de la plantilla reclamava millores en les condicions laborals, un millor ambient de treball i denunciaven problemes amb els comandaments.  ERC-MES vam efectuar dues esmenes a la Proposta de Resolució que va presentar el PP per fer una avaluació externa sobre la situació laboral de la Policia Local.  Francesc Teixidó, portaveu d'ERC-MES, va intervenir al Ple exposant les nostres aportacions:  La missió de la policia és la satisfacció de les necessitats i demandes dels ciutadans, traduïdes en una millora de la qualitat de vida, tot desenvolupant les funcions legalment establertes en mataria de seguretat ciutadana, administrativa, assistencial, judicial i de transit. Tot això, vetllant des de la proximitat pel compliment de les normes. Tots els esforços i recursos, doncs, han d’estar al servei de la ciutadania.   I la situació actual, amb una sèrie de demandes i greuges que no vull entrar a valorar un per un, son tots ells símptomes d’una situació laboral certament deteriorada, on aquests esforços que comentava abans són malaguanyats i molt de temps i recursos són invertits per totes les parts en un conflicte en que tothom hi perd, en especial la ciutadania.

Vic

Caminada de Vic a Malla i dinar al mas Pratdesaba

Caminada de Vic a Malla i dinar al mas Pratdesaba Diumenge dia 11 de juny   12.00h Sortida des del Pont del Blanqueig (El Remei) 14.00h Dinar al mas Pratdesaba de Malla Benvolgudes i benvolguts,   Des de l’executiva de la secció local i seguint el programa d’activitats de participació que vam presentar el passat mes de març, moment de constitució de la nova executiva, us invitem a participar a la caminada de Vic fins a Malla i dinar al mas Pratdesaba que organitzem conjuntamet amb SOM VIC.   El cost del dinar es de 15 euros per persona. Cal fer la inscripció abans del dia 7 de juny, enviant un correu a vic@esquerra.cat, amb el nombre de persones i els noms i cognoms.   Atentament,   Rosa Altimiras Rovira (Nani) Presidenta Secció Local d’ERC a Vic    Nota: Per als qui vulgueu venir directament amb cotxe a l’hora del dinar, i no sabeu com anar al mas Pratdesaba ens trobem a les 13:45 davant l’Ajuntament de Malla.

Sarrià de Ter

Audiència Pública sobre pressupostos i inversions 2017 a Sarrià de Ter

Ahir es va celebrar la segona Audiència Pública realitzada per l'Ajuntament de Sarrià de Ter, es van exposar els pressupostos del 2017 i les inversions previstes per aquest any. A continuació s’adjunta el contingut de l’exposició on es van exposar els següents punts:    PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2017 ESTAT ECONÒMIC GENERAL AJUNTAMENT ( Les dades sobre les finances locals ) LIQUIDACIÓ 2016 ( Tancament de l’exercici ) INVERSIONS 2017-18 ( El que s’invertirà del romament )

Terrassa

Ple de Maig: Per una ciutat neta, sana i segura

                                                                 El ple de maig aprova definitivament el PMU 2016-2015, amb un “Sí” exigent d’ERC-MES. El grup també presenta i aprova per unanimitat una proposta directament lligada al transport municipal.   Isaac Albert: “Creiem que el PMU dibuixa una ciutat més neta, sana i segura. Ara cal esvair els dubtes en l’aplicació del model, amb decisions en el dia a dia que no siguin contradictòries com fins ara”   Després d’un llarg procés, finalment el Ple de Terrassa ha realitzat aquest mes de maig  l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat Urbana 2016-2016. I ho ha fet amb un Sí contundent del grup municipal d’ERC-MES que veu en el llarg procés d’elaboració i participació del Pla un projecte de futur per la ciutat que ara s’ha d’executar. Així ho va expressar el portaveu d’Esquerra-MES, Isaac Albert, recordant a l’equip de govern que “Ara toca el realment important, l’aplicació d’un model de ciutat més tranquil·la, més humana i l’equip de govern ha d’evitar les contradiccions vistes fins ara”.

Tarragona

Pau Ricomà: 'Exigim la retirada immediata de la publicitat comercial als plafons d'art de Display'

ERC-MES-MDC denuncia que els plafons del projecte Display situats al carrer gasòmetre estan ocupats per cartells publicitaris d’una fira de descomptes. Els republicans demanen que l’ajuntament obligui l’empresa anunciadora a retirar els cartells de forma immediata i a assumir les despeses que se’n puguin derivar. ‘És inadmissible que un espai adreçat a acollir projectes artístics sigui envaït per publicitat comercial. Exigim que es retirin immediatament els cartells i que l’empresa pagui els costos que se’n puguin derivar’, afirma el portaveu d’ERC Pau Ricomà qui demana aplicar, si s’escau, la sanció corresponent a l’empresa anunciadora. D’altra banda, des d’ERC, demanen a l’equip de govern que vetlli per mantenir en condicions els plafons d’art al carrer. ‘Els projecte Display, impulsat per Laboratori Visual, té un llarg recorregut amb més d’una quarantena d’intervencions d’art efímer en els darrers anys. Hem de vetllar per evitar situacions com la que denunciem i si es produeixen cal actuar amb immediatesa’, conclou Ricomà.

Agility1
Salou

Esquerra defensa la construcció del parc per a gossos, que penja d'un fil

Esquerra defensa la construcció del parc per a gossos, que penja d'un fil L'equip de govern va presentar el passat 24 de maig un nou projecte del parc per a gossos que estava previst construir a la zona d'Emprius, amb la disculpa, poc creïble, ja que l'Ajuntament normalment no repara en els diners que es gasta, que l'anterior projecte resultava més costós. En realitat, aquesta presentació pública del nou projecte es va fer després que Esquerra exigís públicament a l'equip de govern que expliqués perquè s'havia decidit renunciar a construir el parc de gossos prèviament anunciat. El passat novembre del 2016, el regidor de Medi Natural i Sostenibilitat, de Sanitat i Salut Pública, Ramon Pasqual, va anunciar que es duria a terme aquesta iniciativa durant aquest pròxim 2017. Aquesta proposta va ser rebuda amb molt d'interès per part del grup nombrós que té gossos al municipi, que podria gaudir d'un espai habilitat amb fonts i circuit Agility. El projecte estava pressupostat en 35.

Pla de l'Estany

Es compleix la mitja legislatura de les eleccions municipals.

El passat dimecres dia 24 va fa dos anys que es varen celebrar les eleccions municipals del 2015, on ERC va aconseguir 5 alcaldies i 44 regidors en el conjunt de la comarca. Segons el president comarcal, Joan Estarriola, aquets dos anys han servit per demostra la bona feina que les llistes republicanes poden fer per la comarca, a més Estarriola ha volgut destacar l’entrada al govern comarcal, confirmant que esta essent una experiència molt positiva. D’altre banda el president del partit ha assegurat que s’està treballant amb totes les llistes de la comarca, per tal de poder fer seguiments i assessorar-los en tot el sigui possible. L’objectiu és poder continuar treballant aquets dos anys que queden de legislatura i poder continuar treballant per presentar 11 llistes a les eleccions de l’any 2019. Per altre banda la portaveu de junts per Banyoles i cap de l’oposició de l’ajuntament de Banyoles ha valorat aquests dos anys de manera positiva. Assegurant que el grup ha treballat sempre constructivament, intentant ajudar el màxim a l’equip de govern.

ERC Badalona

Entitats Socials i l’Ajuntament constitueixen la Taula Sense Llar de Badalona

El passat dojous 25 de maig es va presentar la Taula Sense Llar de Badalona constituïda per l’Ajuntament i per un grup d’entitats badalonines que treballen des de fa anys en projectes d’acció social i, particularment, implicades en l’atenció a  persones en situació d’alta vulnerabilitat habitacional i en risc d’exclusió social. La Taula treballarà de manera coordinada per abordar la realitat de les persones que viuen al carrer, en infrahabitatges o en altres situacions de vulnerabilitat habitacional. El repte final és treballar per aconseguir que no hi hagi persones sense llar a Badalona.   L’acte de presentació va tenir lloc a la sala de premsa de l’edifici el Viver de Badalona amb la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament, Agnès Rotger, i de representants de les entitats que conformen la Taula: Càritas Diocesana de Barcelona; Fundació Roca i Pi; Fundació Mambré; Fundació Acollida i Esperança i Creu Roja Barcelonès Nord.       Objectius de la Taula Sense Llar de Badalona -  Conèixer i coordinar tots els programes i serveis que a Badalona funcionen per donar atenció a les persones sense llar.

Parets del Vallès

Mingote reestructura el seu Govern quan es compleixen dos anys del seu mandat

Dos anys després de les eleccions municipals del 2015, i un després del pacte de la Sociovergència, l’alcalde de Parets ha donat compte d’una nova reorganització del cartipàs municipal que “posa de manifest la manca de cohesió interna del govern que continua sense publicar amb detall els acords del sobtat pacte amb l’antiga Convergència”. Així, la regidora Paola Gratacós deixa Hisenda i assumirà la coordinació dels Barris de Parets i serà la responsable, entre d’altres, de la cartera de Transparència. Miquel Pérez deixa Cultura en mans d’Àfrica Martínez que abandona Relacions Institucionals, Comunicació i Cooperació però manté Seguretat Ciutadana. Pérez gestionarà la comunicació municipal. En l’àmbit de Territori, Francesc Juzgado deixa Via Pública que a partir d’ara dependrà directament de l’alcalde que s’ha creat un equip propi juntament amb gerència per gestionar “el manteniment de la via pública, el manteniment de les zones verdes, la recollida de residus, el clavegueram o la recollida de caques de gos”.

Salt

Salt tanca un taller de desballestament de vehicles il·legal

El negoci s'ubicava en uns terrenys rústics inclosos dins del Pla especial de les Deveses-Parc de les Terres i Aigües del Ter L'Ajuntament de Salt ha tancat un taller de desballestament de vehicles que funcionava il·legalment a l'entorn de les deveses del municipi. La investigació es va iniciar arran de la troballa de diversos cotxes abandonats en parcel·les ubicades al polígon 2. A partir d'aleshores, la Policia Local i tècnics de les àrees de Medi Ambient i Activitats de l'Ajuntament van iniciar les indagacions que van culminar amb la confirmació de l'existència del negoci, que actuava en uns terrenys qualificats com a rústics i protegits pel Pla especial de les Deveses- de les Terres i Aigües del Ter. El cessament de l'activitat es va ordenar el passat 5 d'abril i a principis de maig (després de diverses inspeccions de control) es va comprovar que s'havia netejat tota la zona. Des que es va iniciar aquest 2017, l'Ajuntament de Salt –en col·laboració amb la Comunitat de Regant i l'Associació d'Hortelans Salt-Girona- realitza contrls diaris d'accés a les Deveses i hi ha intensificat la presència policial.

Malgrat de Mar

ERC responsabilitza al PSC de no haver sabut dur a terme les negociacions per adquirir Can Palomo

Després que ahir l'ex-alcalde socialista Joan Mercader (PSC) afirmés que ERC no prioritza l'adquisició de la finca de can Palomo, el primer tinent d'alcalde Ramir Roger (ERC) ha respost que la situació actual és conseqüència directa de la nefasta gestió d'aquest assumpte per part de Mercader, atès que proposava als propietaris un calendari de pagament que no era possible per qüestions legals, i que va provocar un allunyament de les parts en les negociacions. Esquerra Republicana tampoc compartia l'objectiu del Partit dels Socialistes: construir un nou Ajuntament a la finca de can Palomo. Per ERC aquesta seria una gran despesa totalment innecesària en el moment actual, atès que l'edifici de l'Ajuntament i el seu entorn encara poden tenir utilitat en els propers anys. És per això que el nou govern va decidir que els diners que la Diputació de Barcelona posava a disposició de l'Ajuntament (800.000 euros) es reinvertiran en una pista polivalent a disposició de les entitats culturals i esportives de Malgrat.

Vic

Signatura del manifest de la Taula Local pel Sí al Referèndum

El dimecres 24 de maig, al local de l’ANC de Vic, va tenir lloc la signatura del manifest de constitució de la Taula Local pel Sí al Referèndum, amb presència d’entitats i forces polítiques sobiranistes. Per part d’ERC el va signar en Joan Ballana, portaveu del grup municipal d’ERC-SOM Vic. L’acompanyaven la presidenta del partit a la ciutat, Nani Altimiras Rovira, l’ex-president Pere Ricart i el regidor Josep M. Diéguez.   L’acte, breu i amb l’assistència dels representants de tots els partits i entitats vigatanes adherides a la Taula pel Sí, es va desenvolupar en un ambient distès. S´hi detectava la il·lusió conjunta de qui sap que anem tancant etapes i que s’apropa l’hora de la veritat, aquella en què, finalment, assolirem la independència i tindrem l’Estat tant de temps anhelat.   Volem emplaçar-nos mútuament a l’acte de presentació popular de la taula, que es farà el proper dissabte 10 de juny a la plaça Major de Vic, i que estem segurs que esdevindrà multitudinari.

Francesc Anguela i Jordi Cartanyà.
Valls

El grup municipal proposa sancionar els operadors energètics que tallin el subministrament a persones o famílies en situació vulnerable

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament de Valls presentarà en el proper ple de dilluns, 29 de maig, una moció per la sobirania energètica que preveu sancionar les empreses operadores en cas que incompleixin la Llei 24/2015, pel que fa als talls de subministrament a persones o famílies vulnerables, i per talls de llum indeguts fets sense sol·licitar prèviament un informe als serveis socials municipals per determinar si les persones o unitats familiars estan en situació de risc d’execució residencial.   La moció, a la qual s’ha sumat el grup municipal de CiU, està en sintonia amb el Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya, aprovat pel Govern de Catalunya el passat 3 de febrer i actualment en tràmit parlamentari. El Pacte vol consensuar el model energètic del futur, de manera que les decisions estratègiques en aquest àmbit comptin amb un ampli suport d’institucions, ciutadans, empreses i territori. L’Ajuntament de Valls se sumarà així a una iniciativa que ja han adoptat altres ajuntaments catalans, com el de Sabadell, governat per ERC.

Tarragona

El carril bici educatiu

Per paradoxal que sembli, la bicicleta és un símptoma d'avantguarda i civilitat. D'ençà el seu invent, és perennement moderna. De vegades busquem l'exemple a seguir en les ciutats del nord d'Europa, i tenim bones raons per fer-ho. Però també tenim el model a casa, fa 100 anys, quan el seu ús era bastament estès. A la 27a Bicicletada Popular milers de persones van mostrar l'estima que molts tarragonins sentim per aquesta emblemàtica eina d'esport i transport. Que tanta gent tingui una bici a casa ja és ben revelador del seu potencial com a vehicle. Dies abans, el grup Mobilitat organitzava una pedalada reivindicativa on 400 persones, entre estudiants i professors, reclamaven camins segurs amb el lema "del Vidal a la Laboral, per un carril bici i peatonal!". A ERC-MES-MDC fem una aposta decidida en favor de la bicicleta (i els patins). I això requereix proveir una infraestructura en la qual ciclistes (i patinadors) puguin circular segurs, sense exposar-se a l'amenaça dels cotxes ni esdevenir ells mateixos una amenaça pels vianants.

Pla de l'Estació
Lleida

El grup municipal d’ERC tem que les obres del Pla de l’Estació estiguin fetes sobre sòl ferroviari

Els republicans preguntaran a Ros la situació actual del terreny on s’han dut a terme aquestes millores ja que si continua essent sòl d’ús ferroviari provocaria que les obres s’haguessin executat en situació d’irregularitat Segons la notícia publicada avui als mitjans de comunicació, ADIF té pendent de desafectar d’usos ferroviaris terrenys del Pla especial de l’estació. Per aquest motiu, el grup municipal d’Erc-Avancem a la Paeria preguntarà al Ple de demà si les obres ja realitzades sobre el Pla de l’Estació estan fetes sobre sòl afectat per usos ferroviaris o es va desafectar el terreny abans de dur-les a terme. Els republicans temen que totes les millores fetes a l’entorn de l’estació i el cobriment de les vies s’hagi fet sense desafectar els terrenys i que això pugui ocasionar que tota la infraestructura s’hagi  realitzat de forma irregular.  Carles Vega, president del grup municipal d’ERC, recorda que la primera fase del Pla de l’Estació ha costat a l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) 22 milions d’euros en urbanitzacions que haurien d’haver finançat possibles promotors privats, “Per tant esperem que les condicions d’ús dels terrenys sigui l'apropiada per no haver de lamentar després situacions d’irregularitat que acabin comportant més despesa a la ciutat”, apunta Vega.