Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Térmens

Esquerra Térmens amb la consulta per la independència

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Térmens es felicita que finalment els veïns i veïnes del poble puguem tenir l'oportunitat de realitzar una consulta per la independència a Térmens i animem a què els dos partits que formen part del consistori municipal aprovin una moció a favor de la consulta en el proper ple que realitzin.

Presentacions del Pla Pilot de Cooperació dels Mossos d’Esquadra
ERC Piera

SEGURETAT ALS BARRIS

Aquest dimecres que ve comença una roda de presentacions del Pla Pilot de Cooperació dels Mossos d’Esquadra i dirigides directament al veïnat dels barris. Recordem que el passat 11 de novembre es va fer la presentació del Pla d'Acció de Barris amb els representants de les associacions i on es va explicar en què consisteix aquest pla pioner a la comarca i que estableix un nou sistema de comunicació entre veïns i cossos de seguretat, per trobar solucions reals i millorar la qualitat de vida dels veïns dels barris perifèrics. Els objectius d'aquest pla, entre altres, són els de facilitar la cohesió social, fomentar la convivència, garantir un ús racional dels espais públics, trobar la implicació del teixit social associatiu i garantir la seguretat ciutadana davant possibles delictes. Les reunions es faran els dimecres a les 7 de la tarda al local social del primer barri segons el calendari següent: 19 maig Can Canals, El Portell i Can Cairot. 26 maig Can Claramunt, Can Bou i Castell de la Ventosa zona A.

Imatge de l'exterior de la Residència La Pineda
Terrassa

Inaugurada la residència La Pineda

Ahir es va inaugurar la residència La Pineda, al barri del Roc Blanc, amb la presència de la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila i del president de la Generalitat, José Montilla. La Pineda acull persones amb discapacitat psíquica en règim de residència i centre de dia. El Departament d'Acció Social i Ciutadania, titular del centre, ha invertit en les obres i l'equipament de la residència un total de 4.856.000 euros. La gestió del centre està delegada, a través de concurs públic, a la Fundació Vallparadís de la Mútua Terrassa. Des de l'any 1991, el centre per a discapacitats psíquics es trobava a l'antic Hospital del Tòrax de Terrassa. A finals del 2008 es van iniciar les obres del nou centre en uns terrenys cedits per l'Ajuntament per incrementar la seva capacitat i oferir els serveis més adequats a les persones que acull i les seves famílies. Es tracta d'un edifici aïllat situat en el mateix nucli urbà de Terrassa per facilitar l'accés dels usuaris i de les seves famílies; té una superfície de prop de 3.

Esplugues de Llobregat

El decret en matèria de pirotècnia assegura la continuïtat de les festes de foc amb diables, correfocs i bestiaris

Després que divendres passat el Consell de Ministres va aprovar definitivament el reglament que transposa la directiva europea que regula les festes tradicionals amb foc mitjançant el decret en matèria de pirotècnia i cartutxeria, la diputada Maria Mercè Roca ha dit avui que ‘el món del foc ha respirat més tranquil perquè el seny s’ha imposat i la festa es preserva en tota la seva essència’ i ha demanat al conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, que valori el text aprovat. Roca ha recordat el patiment que la directiva europea havia causat entre les colles de diables i bèsties de foc de Catalunya –més de 400– perquè estava pensada des del punt de vista de la seguretat industrial, però no tenia en compte la diversitat cultural d’Europa. La diputada gironina ha explicat que ‘de fet, amb la directiva a la mà, la majoria de festes amb foc de casa nostra –diables, correfocs, bestiaris–, es veien condemnades a cremar-se per sempre’. I ha posat de manifest l’angoixa de les colles de diables manifestant que ‘han estat mesos de molta incertesa i patiment perquè, com el sector es temia, quan l’Estat espanyol va fer la transposició de la normativa, vam veure que no s’adaptava a la realitat cultura del nostre país i que prescindia dels valors i de l’interès patrimonial de les festes amb foc’/b>.

Montgat

Riera Sant Jordi

Sempre és difícil dissenyar i implementar projectes de l’entorn urbà, i és quasi impossible fer-ho de forma que plagui a tothom. En el cas de la urbanització de la riera Sant Jordi hi ha diferències en la regulació del tràfic de vehicles per fer-lo compatible amb l’ús per part dels vianants. El grup municipal d’ERC vol manifestar el seu desacord en la manera que s’ha implementat. No qüestionem el projecte en sí, però sí les formes, ja que hi ha hagut errors en la comunicació amb la ciutadania. Cal mantenir les propostes presentades i parlades amb els col·lectius ciutadans. Tots els veïns, comerciants, i persones que formen part d’un carrer o barri mereixen el mateix respecte, perquè en són els protagonistes vius. I per a tots ells treballem des de l’Ajuntament, sense diferències de tracte. Des de ERC apostem per un major consens i pràctica democràtica en la presa de decisions dels temes que afecten a la vida quotidiana dels veïns i veïnes, escoltant a tots els agents socials i buscant solucions el més ajustades possibles a les necessitats col·lectives

Gràcia

Xerrada-Debat sobre Noves Masculinitats al Casal Francesc Macià, Dimarts 18 a les 20 del vespre

ERC-Gràcia està adherida a l'Acord Ciutada per una Barcelona lliure de violència de gènere. En el marc de l'Acord, periòdicament fem xerrades sobre la temàtica. Enguany, demà Dimarts 18 de maig al Casal Francesc Macià (C/Sant Salvador, 109) fem una xerrada sobre les noves masculinitats, homes que estan per una relació igualitaria amb les seves parelles, homes que no volen perpetuar els estereotips de gènere. La xerrada-debat és a càrrec de Víctor Jorquera, professor del departament Psicologia Social de la Universitat de Barcelona. Els estereotips de gènere i els rols tradicionals de com ser dona o home no només perjudiquen les dones si no que també limiten els homes en el seu desenvolupament com a persones i en les seves relacions afectives , tant a dins com a fora de la familia.

edificació
Amer

Edifici il·legal a Lloret Salvatge

El Grup Municipal d'Esquerra demana a l'Ajuntament que actuï fent la inspecció i control de les obres. En aquesta ocasió, la denúncia assenyala una construcció sense llicència municipal aturada durant el mandat d'Esquerra i que segons sembla s'ha acabat sense llicència i està en ús a la pedrera d'Àrids Ribas. Des del Grup Municipal demanem a Narcís Junquera que regularitzi aquesta situació i faci acomplir la llei. El Grup Municipal d'Esquerra demana a l'Ajuntament que actui El Grup Municipal d'Esquerra demana a l'Ajuntament que actuï fent la inspecció i control de les obres. En aquesta ocasió, la denúncia assenyala una construcció sense llicència municipal aturada durant el mandat d'Esquerra i que segons sembla s'ha acabat sense llicència i està en ús a la pedrera d'Àrids Ribas. Des del Grup Municipal demanem a Narcís Junquera que regularitzi aquesta situació i faci acomplir la llei.

Teià

Opinió - Llacunes de l'ordenació supramunicipal del territori

El Govern ha aprovat definitivament el pla territorial metropolità de Barcelona (PTMB) i també vol aprovar el pla director d'infraestructures (PDI) de la regió metropolitana de Barcelona (2009-2018). Haurien de ser bones notícies. Però hi ha aspectes que grinyolen, sense haver de recórrer als menystinguts interessos localistes. Llegeixo a la premsa que aquest segon document preveu, pel que fa a la xarxa ferroviraria de l'Estat a Catalunya, la nova línia entre Montgat i Mataró per l'interior “per evitar el corredor litoral, que durant llevantades marines obliga periòdicament a interrompre la circulacio de trens” (El Punt, 20-IV-2010). De fet, per això i per més raons. Sobretot per resoldre els problemes de mobilitat al baix Maresme, que obliguen els habitants dels municipis de l’interior a solucions poc sostenibles. La històrica ubicació costanera del tren afavoreix l’ús del transport privat cap a Barcelona, i sort n’hi ha que aquests pobles de dalt malden per invertir, a costa de les malmeses arques municipals, en un transport públic per carretera cap a la línia de Rodalies.

Figueres

ERC DE FIGUERES DÓNA SUPORT A LA GESTIÓ DE L'EMBARRACA'T

L'executiva local de Figueres d'Esquerra Republicana de Catalunya dóna el seu ple suport a la gestió de l'Embarraca't d'aquest any realitzada per les associacions ciutadanes i per la regidora Mireia Mata, davant d'algunes crítiques malintencionades fetes des de l'oposició. Encara que el tema del finançament hagi estat, durant aquests darrers dies, perfectament aclarit a nivell públic i s'hagi demostrat que no es va cometre cap mena d'irregularitat, volem expressar el nostre ple suport a la regidora, a les entitats i al model de finançament que s'ha posat en funcionament aquest any. Val la pena recordar que aquest nou funcionament fou acordat per les 18 entitats encarregades de la seva organització i que ha estat tot un èxit, ja que malgrat el mal temps que va fer durant totes les Fires, es van poder cobrir despeses i treure'n beneficis. No ha de sobtar, doncs, el suport que a títol individual i de manera col·lectiva ha rebut Mireia Mata per part de les entitats i les persones implicades en l'organització de l'esdeveniment.

Federació de Lleida

Puigcercós creu que a Madrid ja hi ha un acord per dictar sentència sobre l’estatut.

Joan Puigcercós, president d’Esquerra Republicana de Catalunya, s’ha mostrat convençut avui de que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut “ja està escrita i que només cal que es posin d’acord les majories i minories per aprovar-la”. Puigcercós ha fet aquestes afirmacions durant la seva visita avui a les Garrigues, després de saber que el TC ha convocat per dimecres que ve, un nou ple per debatre la ponència de l'Estatut. El president ha explicat que la sentència serà duríssima per Catalunya ja que “amputarà drets i llibertats dels catalans”. Per Puigcercós tant al PP com al PSOE els hi interessa que el TC dicti sentència el més aviat possible, “a Zapatero li interessa una sentència per amagar els seus errors en política econòmica, i al PP per tensar la situació entre Catalunya i Espanya, ja sabem que el Partit Popular vol guanyar les eleccions anant en contra de Catalunya”. Per tant, ha reiterat el seu convenciment sobre l’existència d’un acord per a que hi hagi sentència, “una altra cosa és si la virulència de la retallada és tan gran per a que es puguin posar d’acord els uns amb els altres”, explica el president.

Federació de Lleida

L'oli de les Garrigues es promou al Parlament

La iniciativa parteix de Miquel Àngel Estradé, alcalde de les Borges Blanques, president del patronat de la Fira de les Garrigues i diputat de la cambra, que ha explicat que "forma part de tot un seguit d'accions que du a terme el patronat, perquè el nostre oli sigui conegut i tastat pel màxim de gent possible". Per Estradé, "el restaurant del Parlament és un excel•lent aparador per donar a conèixer l'oli verge extra de les Garrigues, perquè hi passen persones de tot el país que visiten la cambra o convidats dels grups". Els olis que es podran consumir al restaurant són: Olicatessen, que produeix l'empresa Molí dels Torms; Romanico, de l'empresa Agroles de les Garrigues; Les Trilles, que produeix la cooperativa Camp de Bellaguarda; La Borgenca, de l'empresa del mateix nom de les Borges Blanques; Terral, de la cooperativa de Sant Isidre, i olis de l'empresa Salvador Farré 'Chicó'. Tots han estat premiats enguany per la seva qualitat en diferents concursos nacionals i internacionals.

Cabrils

Comencen els treballs per l’ordenança cívica de Cabrils

La qualitat de vida dels veïns i veïnes de Cabrils és un objectiu fonamental per Esquerra. Per això, des de l’Ajuntament, mitjançant la regidoria de Participació Ciutadana, el passat 17 d’abril vam iniciar el procés per elaborar una ordenança cívica. Segons explica el regidor de Participació Ciutadana,Miquel Ponsa, es va convidar a tota la ciutadania a participar en una sessió de treball a La Fàbrica per manifestar aspectes positius i negatius relatius a: la relació entre la ciutadania, la relació de veïnatge i l’ús d’espais públics i de zones verdes. L’ordenança que sorgirà d’aquest procediment ens ha de permetre millorar la convivència i la relació entre totes les persones que viuen a Cabrils. Des d’aquí us animem a dipositar els vostres suggeriments a les urnes situades a l’ajuntament, a la biblioteca i al centre cívic. Els continguts de l’ordenança es definiran amb aquest procés participatiu que s’ha obert i, per aquest motiu, el que puguem dir cada un de nosaltres beneficia a tots els ciudatans i ciutadanes de Cabrils.

Xerrada i el debat: Què fan amb les nostres deixalles?
ERC Piera

QUÈ FAN AMB LES NOSTRES DEIXALLES?

El passat 12 de maig, l’Espai d’Entitats va acollir la xerrada i el debat: Què fan amb les nostres deixalles? amb l’objectiu d'explicar com es fa separació de les deixalles o quin és el destí final de cada tipus de deixalla i veure personalment tot el procés que segueixen els nostres residus. El primer ponent, José Luís Gallego, va fer una exposició didàctica i simpàtica que va captivar el públic des del primer moment. Molt interessant va ser també la intervenció de Jordi Macarro, de l’Agència Catalana de Residus (ARC), on va deixar constància de la postura de l’ARC en aquest àmbit. També cal destacar l’aportació del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Piera, Jaume Raventós, que va explicar la realitat i la problemàtica de la nostra vila, no sempre coincident amb la de la resta de Catalunya. En definitiva, un debat molt interessant que va ajudar a aclarir molts dels dubtes relacionats amb les deixalles que generem.

Mataró

L’assemblea local d’Esquerra reelegeix Francesc Teixidó com a cap de llista

Ahir dijous 13 de maig l'Assemblea Local d'ERC va reescollir Francesc Teixidó com a cap de llista de la candidatura d'Esquerra a les properes eleccions municipals del 2011 amb el suport del 85% de l’assemblea. Teixidó es posa per objectiu aprofundir en les línees estratègiques dels eixos programàtics de les municipals de l’any 2007, consolidant els valors aportats a través del rigor, l’esforç i el treball. En aquesta mateixa assemblea també es va escollir la Comissió Electoral Local, que serà l’encarregada de començar en breu els treballs per confeccionar la proposta de llista electoral a l’Assemblea Local. Francesc Teixidó i Pont de 47 anys, està casat i té dos fills. És Enginyer Agrònom, i compta també amb estudis superiors en Administració i Direcció d’Empreses. Disposa d’experiència professional en entitats financeres i en empreses de consultoria econòmica, havent desenvolupat responsabilitats de direcció en totes elles. Principalment ha focalitzat la seva activitat professional en les àrees de finançament bancari i d’empreses, disseny i implementació d’organitzacions d’empreses de serveis, i gestió de processos de reflexió estratègica i de canvi.

Federació de Lleida

ESQUERDA PREGUNTA PEL FONS DE COHESIÓ SANITÀRIA

Josep Maria Esquerda, senador per Lleida d’Esquerra, dins del grup parlamentari de l’Entesa, i president de la Comissió de Sanitat del Senat, ha preguntat avui a la Ministra de Sanitat, Trinitat Jiménez, en la sessió de control del Ple, quin és l'estat de compliment de la Moció presentada per l’Entesa i aprovada pel ple el 15 d'octubre de 2008, en la qual es va instar al Govern a modificar i regular certs aspectes, processos i preus del Fons de Cohesió Sanitària. Esquerda ha recordat alguns d’aquests aspectes, com són que el fons estudiï i aprovi uns preus de compensació únics per a la facturació a estrangers desplaçats, més ajustats a costos i més pròxims als preus europeus i revisar els acords entre Espanya, la Unió Europea i els diferents països amb els quals existeixen acords bilaterals. També recorda que al seu moment, es va demanar incorporar al Fons de Cohesió Sanitària per a la seva regulació, l'assistència sanitària dels residents desplaçats del catàleg de prestacions del Sistema Nacional de Salut, entre d’altres aspectes.

Barcelona Vella

Compliment d'acords

Per enllestir, en aquest plenari, el Casal d’ERC a Barcelona Vella, va mostrar la seva preocupació pel retard d’adjudicació d’un local a l’Espai Social Magdalenes, aquest fet juntament amb, per exemple, el cas de l’Ateneu Enciclopèdic, fa que dins el veïnat i les entitats hi hagi la sensació que el districte no compleix i això provoca desafecció política. El Regidor, en la seva resposta, va aclarir que era un dels temes amb els que havia estat parlant amb la regidora sortint, i demanava un temps per posar-se al dia en alguns temes com aquest per tal de trobar una solució en forma d’hotel d’entitats per l’ES Magdalenes i les altres entitats del Gòtic que han demanat un local.