Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Anoia

ERC recorda que la necessitat de la gent de l’Anoia és un tren ràpid a Barcelona

Per ERC, aquesta és una autèntica necessitat social immediata, i s’hauria de poder fer realitat entre aquest i el següent mandat de la Generalitat, és a dir, en un màxim de cinc anys. Des d’ERC consideren que de la mateixa manera que es poden comprometre 6.500 milions d’euros en fer l’eix transversal ferroviari, o bé 3.500 milions d’euros més en fer la línia 9 del metro de Barcelona, també hi hauria d’haver recursos per fer un gran salt endavant en el servei de passatgers Barcelona-Martorell-Igualada. ERC es felicita de que ja tinguem un estudi de traçat d’eix transversal ferroviari, però remarca que aquest és un projecte per a les futures generacions, a 15 anys vista, que no soluciona els nostres problemes actuals, ni millora la nostra vida quotidiana. Per a ERC, en el supòsit de que es compleixin els terminis, a partir del 2020, l’eix tranversal ferroviari serà un important motor de l’economia de la Conca d’Òdena, sobretot per a l’activitat industrial i de logística, però no resoldrà les necessitats de mobilitat de la majoria d’anoiencs i anoienques, ja que és un tren pensat principalment pel transport de mercaderies entre la península ibèrica i Europa.

Torelló

ERC a favor d'atorgar la medalla del municipi a Ramon Vinyeta i que se li posi a un carrer el seu nom

ERC-AM Torelló es va mostrar favorable a què se li atorgui la medalla del municipi a Ramon Vinyeta per , un ciutadà que Casals, fent ús de la terminologia de Pla, el va qualificar "d'un homenot de Torelló". Per tota la seva tasca cultural i cívica se la mereix, com un reconeixement del seu poble i conciutadans a la seva dilatada trajectòria, essent el referent per moltes persones del poble i d’altres indrets. ERC-AM també va votar a favor que es posi el nom de Ramon Vinyeta a un carrer de Torelló.

Torelló

Casals posa damunt la taula els problemes en seguretat ciutadana de Torelló i Franch respon que la premsa menteix.

El portaveu d'ERC-AM va tornar a insistir en els problemes en matèria de Seguretat Ciutadana a Torelló. Casals va posar damunt la taula, de nou, els problemes de control de la zona blava a Torelló i la disbauxa al casc antic, inundada de cotxes tot i que hi és prohibit l'estacionament i la parada. Casals també va demanar respostes al regidor de Seguretat Ciutadana, Enric Zamora, davant els problemes de vandalisme que ha viscut Torelló. El regidor d'ERC demanà més presència dels mossos que reforcin les mancances d'efectius de la policia local. Per altra banda, ja que el regidor Zamora va relacionar la seguretat vers el vandalisme amb la seguretat de la Carpa, i en declaracions als mitjans locals i comarcals va manifestar que la Junta Local de Seguretat havia acordat que les entitats organitzadores d'esdeveniments hauria de reforçar la seguretat de la zona, el portaveu republicà va preguntar si "vol dir, que la seguretat privada ha de vetllar per la seguretat exterior de la zona? Si una empresa privada ha de ser l’encarregada de la seguretat ciutadana de Torelló?", Casals va manifestar que ERC enten "que qui organitzi un esdeveniment a la Carpa ha de vetllar per la seguretat d’aquest esdeveniment, no més enllà, la seguretat ciutadana és cosa de la policia municipal i dels Mossos d’Esquadra".

Alcoi

ERPV Alcoi lamenta la mort d'Amand Blanquer

El gran compositor Alcoià Amand Blanquer, ha mort avui, ERPV vol donar el condol a la seua familia i amics, i en general a tota la societat alcoiana. El nostre mestre serà sempre recordat per la gran qualitat de la música festera, i obres com l'Opera "El triomf del Tirant"

Alcoi

Manifestació Salvem Xixona

ERPV-Xixona ha denunciat els projectes urbanitzadors previstos a la població i que preveuen la construcció de més de 8.000 vivendes. Davant la imminent construcció de 2.300 cases a la partida del Vergeret i dels PAI aprovats a la zona d'Abió, Esquerra vol expressar el seu rebuig a aquest model urbanístic irracional que recorda els temps més foscos del "desarrollismo" franquista. El Secretari d'Organització d'ERPV, Jordi Vayà, ha declarat que "és una barbaritat edificar 8.000 cases més en un poble de 7.500 habitants i destruir per sempre paratges naturals emblemàtics". Per al dirigent d'ERPV, "aquesta és l'autèntica raó de ser de transvasaments i "aguas para todos": la construcció de cada centímetre quadrat de terra al nostre país". Vayà ha criticat durament els projectes constructius a Xixona, com el del Vergeret o la macrourbanització a l'Espartal, amb 5.500 cases previstes: "el poble se'n ressentirà i molt, perdrà paratges naturals, veurà incrementats els impostos per dotar de serveis el quàdruple d'habitants i perdrà la seua identitat".

Torelló

El Republicà del Ges nº13 mostra el posicionament d'ERC a favor de la municipalització de la Blancaneus

En el programa electoral d’ERC-AM hi figurava la municipalització la guarderia Blancaneus, per això estem satisfets que des de l’àmbit nacional i municipal es treballi en aquest sentit. Recordem breument la història de la Blancaneus: neix a finals dels 60, de la mà del Barri de Montserrat. Ha prestat servei durant molts anys amb ben poques ajudes i amb molta voluntat. Ha hagut de fer molts equilibris per sobreviure. Més d’una vegada les educadores que hi treballen no han cobrat quan tocava, pendents de si arribava la subvenció oficial. A dia d’avui, cobren uns sous poc adequats per la feina importantíssima que realitzen. Per poc que es vulgui es pot saber que el personal que hi treballa porta a terme la tasca educativa al costat de feines administratives, de bugaderia, de cuina i d’altres que no els pertocaria. Ara, formant part d’una acció de Govern de la Generalitat, es presenta l’oportunitat de municipalitzar-la i surt la veu de CiU que diu no Municipalitzar vol dir millorar les infrastructures del Centre, acabar d’homologar i posar al dia les instal•lacions amb càrrec al pressupost municipal.

Alcoi

ERPV es felicita per la renúncia de l'empresa Global 3 Peaker a construir la central tèrmica a Beneixama

ERPV vol felicitar els habitants de la comarca de l'Alcoià i tot el poble valencià per la decisió de l'empresa Global 3 Peaker, SLU de renunciar a la construcció d'una central tèrmica de cicle combinat a les poblacions de Beneixama i Banyeres de Mariola. En una carta adreçada a la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental del Ministeri de Medi Ambient, els responsables de l'empresa justifiquen la seua decisió “davant l'oposició que els Ajuntaments implicats han manifestat al projecte en recents dates”

Alcoi

ERPV es felicita perquè demà el Congrés donarà llum verda als matrimonis homosexuals

Esquerra Republicana es felicita perquè demà tindrà lloc la votació definitiva al Congrés de la llei que reconeixerà el matrimoni entre persones del mateix sexe. El President de la Sectorial de Gais i Lesbianes d'ERPV, Àlex Gisbert, ha declarat que "la llei de matrimoni que s'ha aprovat és de les capdavanteres al món en el reconeixement de les famílies de gais i lesbianes i obeeix als mínims que exigien el projecte de llei proposat per ERPV". Gisbert ha dit també que "Esquerra Republicana va ser la pionera en portar al Congrés, el 2004, la llei de matrimoni i adopció per a gais i lesbianes". El dirigent republicà ha afirmat que "l'impuls d'Esquerra Republicana ha estat fonamental perquè el Govern espanyol reformara el Codi Civil i extenguera el dret al matrimoni a totes les persones". Gisbert, per últim, ha dit que "amb aquesta llei ixen guanyant totes les persones, ja que s'acaba amb una greu discriminació social, i els xiquets, que tindran una família que els cuide, eduque i done afecte".

Torelló

ERC amb els gais, lesbianes i transsexuals

ERC de Torelló s'ha adherit a la declaració pel ple reconeixement dels gais, lesbianes i transsexuals, que encara avui en ple segle XXI és qüestionat per certs sectors de la societat, com es va demostrar en la manifestació realitzada a Madrid setmanes enrere, oposant-se al dret dels gais i les lesbianes al matrimoni i a crear una família, no serien de debò, deien. Els comentaris hi sobren, davant una concepció tant homòfoba de la realitat. Aquí també podríem parlar de l’excels doctor, convidat al Senat pel PP, que pensa que l’homosexualitt es pot tractar mèdicament. Si no concebem la marginació legal i social per motius econòmics o racials tampoc ho fem per l’orientació sexual dels ciutadans. Amb la data en motiu que es fa aquesta declaració hem de recordar també la situació que viuen els gais i lesbianes arreu del món, on en molts llocs són perseguits i represaliats, on es legisla contra l’homosexualitat en llocs tant dispars com Cuba, Aràbia Saudita, Zimbabwe o fins i tot en alguns estats dels EE.

Torelló

ERC-AM Torelló es posiciona contrària a la Vic-Baixàs.

Des d’ERC de Torelló volem mostrar el nostre malestar de com s’ha portat el tema de la interconnexió energètica entre França i l’Estat Espanyol, amb filtracions a la premsa quan encara s’estava discutint en el sí del govern, amb l’objectiu de desgastar políticament a forces que participen del govern. Des de la comarca d’Osona, ERC sempre ha estat contrària a la opció Vic-Baixàs com a qualsevol interconnexió amb França, que convertiria Catalunya en l’espai per on passaria una autopista energètica amb destí a fora de Catalunya i amb origen de les nuclears franceses. Se’ns ha volgut fer creure que Catalunya, i concretament Girona, necessita la interconnexió per abastir-se d’energia. Informes tècnics demostren el contrari i amb la creació de centrals energètiques allà on es necessita més energia (el cas de Girona) pal•liaria les necessitats. Per aquí va la proposta que farà ERC al Congrés espanyol per establir una moratòria de 10 anys per fer una interconnexió amb França.

Torelló

La JERC felicitia el Ple per presentar una moció per la plena ciutadania de les persones immigrades

Des d’ERC estem molt contents que es pugui presentar una moció sobre la plena ciutadania de les persones immigrades al nostre poble, al nostre país. Unes persones que al establir-se a casa nostra, per a nosaltres esdevenen nous veïns, uns més. Aquest procés migratori del sud al nord i de l’est a occident no l’hem de veure com un fet temporal sinó estructural, la majoria d’aquests nous veïns es quedaran per sempre a casa nostra. S’ha de donar resposta a aquest fet des de la realitat i això, com ha dit la Consellera de Benestar i Família, no s’ha fet en països com Holanda o Alemanya, on es pensaven que seria un fet passatger. Davant aquesta realitat hem d’acollir i incloure aquests nous veïns des d’una perspectiva nacional catalana, on tothom hi té cabuda, on tothom pot treballar per millorar el benestar de la seva ciutadania. Hem d’implicar aquests nous veïns en el projecte de país, de llibertat, de benestar, en la vida cívica en els nostres pobles i barris, hem d’implicar-los des d’un punt de vista de normalitat nacional, on el català esdevingui el punt de trobada de tots els homes i dones que viuen a Catalunya.

Torelló

Jordi Casals demana solucions als actes de vandalisme

El portaveu d'ERC-AM ha reclamat solucions als actes de vandalisme que es succeeixen successivament a la zona esportiva de Torelló. Va recordar al regidor de seguretat ciutadana, Enric Zamora, que ja havia advertit dels actes vandàlics en aquests zona i que va demanar un reforç en la vigilància. Zamora havia reconegut que la zona esportiva era una zona sensible.

Torelló

ERC a favor de la municipalització de la Blancaneus i la creació de 90 places noves de 0-3 anys

ERC ja en el seu programa apuntava a la municipalització de la Blancaneus, una llar d’infants que té el seu origen en la cooperativa del barri de Montserrat, que porta molt de temps treballant, no em poques dificultats, per donar un servei tant necessari per cada cop més famílies de Torelló. Amb aquesta municipalització es farà un acte de justícia cap al centre, però també cap a la ciutadania de Torelló, donant, junt amb la creació d’una nova llar d’infants, el resultat de cobrir el total de places de 0-3 anys que marca el nou mapa de llars d’infants elaborat pel Departament d’Educació de la Generalitat, pels anys 2004 al 2008. Per nosaltres, la municipalització de la Blancaneus és una notícia excel•lent i desitjada. En quan a la creació d’una nova llar d’infants que donin cabuda a la resta de places d’escola bressol que ha de tenir Torelló, demanaríem a l’equip de govern que intenti aconseguir un consens per decidir-ne la nova ubicació, que compti amb tos els grups polítics de Torelló ja que és un equipament prou important del que ens n’haurem de fer càrrec totalment de la financiació.

Anoia

Josep-Lluís Carod-Rovira visita l'alta Anoia

La primera activitat, va ser la visita a la fàbrica Gres Català de Calonge de Segarra. Durant la visita, el director de l’empresa va explicar el procés d’elaboració de les rajoles, així com la diversitat de productes que ofereixen. La següent activitat va ser la visita del municipi de Castellfollit de Riubregós, a on l’Alcalde, sr. Xavier Guillen, i els regidors van mostrar les dependències municipals als visitants. Carod va signar el llibre d’honor municipal. Tot seguit va tenir un contacte amb els representants de les entitats de Castellfollit, i tot seguit van visitar l’actual escola municipal així com els terrenys destinats a la nova escola municipal que serà una realitat a finals d’aquest 2005. Després de la visita a Castellfollit, es va realitzar un dinar a Calaf, amb l’assistència d’empresaris de la zona. Durant el dinar, Josep-Lluís Carod-Rovira va posar de relleu la necessitat de disposar d’un nou estatut i un nou finançament per tal de posar en pràctica mesures efectives de suport a la petita i mitjana empresa.

Torelló

ERC es posiciona contrària a la Vic-Baixàs

Joan Puigcercós, en roda de premsa juntament amb càrrecs electes osonencs, ha manifestat el posicionament contrari d'ERC a la Vic-Baixàs i ha anunciat la presentació d'una proposició no de llei al Congrés espanyol que desestimi l’ampliació de capacitat d’interconnexió elèctrica pels Pirineus catalans, fins més enllà del 2015; que prioritzi les accions que suggereixi el Pla de l’Energia de Catalunya per solucionar els problemes de subministrament elèctric de les comarques de Girona i que destini una partida a accions efectives en l’àmbit de les comarques de Girona, per tal de corregir les tendències de consum. A més es demana que s'estimuli la implantació de noves instal•lacions productores d’energia a les comarques gironines. ERC proposa per Girona la construcció de dues centrals de cicle combinat i el reforçament de les línies elèctriques existents.

Torelló

Pere Esteve mor als 62 anys després d'una llarga malaltia

L'exsecretari de l'associació Catalunya 2003 i exconseller de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya, Pere Esteve, ha mort aquest nit als 62 anys com a conseqüència d'una llarga malaltia. Esteve, que va néixer a Tiana (Maresme) l'any 1942, va haver de dimitir el passat mes d'octubre del càrrec de conseller perquè l'estat de salut li impedia assumir-lo amb la dedicació necessària. Pere Esteve era una persona molt estimada per la gent d'ERC de Torelló, doncs més d'una vegada ha fet acte de presència al poble.

Anoia

Carme tindrà una escola nova

Així de contundent fou la delegada territorial d’educació, Carme Arnau en la seva visita a Carme la setmana passada on assistí a una trobada amb regidors i l’alcalde del consistori municipal, la directora de l’escola i la diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya Marina Llansana. Carme Arnau va reiterar la voluntat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya de fer a Carme una escola de nova construcció i d’una línia. Exposà que l’Ajuntament ha de decidir els terrenys on ubicar-la i a partir d’aquí l’administració es posa a treballar en el disseny del projecte i l’adjudicació de l’obra. Per la seva part, l’Ajuntament de Carme ja ha iniciat converses amb propietaris per tal d’adquirir uns terrenys propers a la nova zona esportiva de manera que es podrien utilitzar les instal·lacions en horari escolar. En aquesta trobada també s’exposà la necessitat imperiosa de més espai per al proper curs i la delegada territorial aportà algunes solucions “dignes i econòmiques, ja que el Departament té planificada la construcció de la nova escola i no pot invertir massa diners en la provisionalitat d’un sol curs”.

Torelló

"Veus, la llum s'apaga" és el segon llibre de poesia del torellonenc i membre de les JERC Joan Crosas

El torellonec i membre de les JERC-Vall del Ges, Joan Crosas, acaba de publicar, a Emboscall Editorial, el seu segon llibre de poesia. Es titula "Veus, la llum s'apaga" i inclou un conjunt de poemes que reflexionen sobre la doble personalitat de les persones, analitzant la part positiva i la negativa que té tot ésser humà. Joan Crosas defineix l'estil dels poemes com a poesia filosòfica. El torellonenc ja havia publicat, al 2003, un altre llibre que porta el nom de "Quan el dia i la nit tenen nom". El nou llibre està estructurat en tres parts. En la primera, Crosas explica la seva experiència personal respecte la part bona i la dolenta de la seva personalitat. El segon bloc, està dedicat als pecats capitals i el llibre acaba amb un romanç on hi ha un diàleg entre l'àngel i el dimoni, que popularment es diu que tots portem a dins. (EL ter)