Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Viladecavalls

El 25 d'abril, fem un pas endavant: VOTA SÍ

El proper 25 d'abril a Viladecavalls es portarà a terme la Consulta sobre la independència. Des de la Secció Local d'Esquerra-Viladecavalls t'animem a votar Sí a la independència de la nostra nació. Perquè votar Sí és el vot útil el proper 25A. El 25A serà un vot útil perquè, en primer lloc, serveix per fer present el dret a decidir a l’agenda política. A Catalunya, avui l’única idea que pot fer moure més de 200.000 persones un diumenge al matí és la de la llibertat nacional i del procés democràtic cap a la independència. Cap de les altres opcions sobre l’estatus polític del país és capaç d’una mobilització semblant, malgrat que a priori pugui tenir més representació a l’arc parlamentari. En segon lloc, el 25A serà un vot útil perquè ajuda a perdre la por sobre el procés d’independència. Massa sovint els qui no volen que els Països Catalans decideixin el seu futur en llibertat treuen el fantasma de la divisió social, argument que es desmunta quan veiem a milers de persones anant a votar tranquil·lament i amb actitud festiva sobre la independència de Catalunya.

Federació de Lleida

Mòdol: 'CiU llença una cortina de fum oposant-se a l'elecció de Marín per amagar l'objectiu únic de bloquejar la CCMA'

Una situació que no es pot permetre en uns moments en què ‘la CCMA té deures tan importants com el nou contracte programa de Televisió de Catalunya'. En la comissió que avui ha avaluat la idoneïtat d'Enric Marín com a candidat al Consell de Govern de la CCMA, el diputat independentista ha manifestat la plena confiança en les capacitats de Marín per presidir l'organisme, ‘com ha certificat el CAC i com es demostra amb la seva dilatada experiència en l'àmbit de la comunicació i amb un currículum contundent i continuat'. A més, Mòdol ha destacat que Marín no forma part de la direcció de cap partit polític i això és una mostra d'Esquerra per despolititzar la CCMA. Mòdol ha recordat que, fins ara, les baixes del Consell de Govern de la CCMA s'havien suplert amb total normalitat, la qual cosa demostra que ‘CiU llença una cortina de fum oposant-se a l'elecció de Marín per amagar l'objectiu únic de bloquejar la CCMA per després presentar-ho com un fracàs del Govern'.

Logo de les consultes del 25A
Teià

A Teià també decidim!

El passat dijous 24 de setembre el Ple de l’Ajuntament de Teià va aprovar, com ha passat a d’altres municipis, una moció en suport a la consulta popular realitzada a Arenys de Munt. Els motius que ens han portat a donar suport i defensar aquest tipus d’iniciatives són ben evidents. ERC és un partit que defensa la independència de Catalunya, tot i que no sempre ho hem pogut dir amb la veu prou alta. ERC és un partit democràtic, que respecta el dret a la llibertat d’expressió. ERC és un partit polític assembleari, un tret diferenciador i de qualitat democràtica respecte de la resta. Per això i també perquè a Catalunya, molts catalans i catalanes, estem tips que l’estat espanyol decideixi per nosaltres què és el que ens convé més. Perquè l’estat espanyol no té cap interès en la projecció, ni nacional ni internacional, dels nostres interessos ni de la nostra cultura, incapaços en darrera instància, de defensar tradicions com les vinculades a les festes del foc.

Campanya 25A - Puigcercós a Igualada
Anoia

ERC Igualada dona el tret de sortida a la campanya a favor de la consulta del 25 d’abril

La Federació Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Igualada va iniciar el passat 8 d’abril, la seva campanya a favor de la consulta per la independència que se celebrarà a la ciutat el 25 d’abril de 2010. En aquest sentit, el primer dels actes previstos per ERC Igualada en ares de l’èxit participatiu de la consulta i en defensa d’una Catalunya que esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, va ser la tradicional enganxada del cartell sota el lema “Fem un pas endavant, vota si” amb la presència del President d’ERC, Joan Puigercós. Durant l’acte, la diputada anoienca Marina Llansana, va assenyalar que “es tracta de mostrar amb quin desacomplexament ERC dóna suport a la consulta”. Per la seva banda, Puigcercós va expressar que, per ERC, el moviment de les consultes representa “un canvi substancial a l’hora d’entendre la política: Catalunya ha de ser independent i ho vol ser per la via estrictament democràtica”, tot afegint que “les consultes han estat i seran un èxit, i que Igualada no en serà una excepció”.

L'Ametlla de Mar

Vandalisme a la Secció local

El passat dia 1 d'abril la nostra secció local va patir un acte de vandalisme. Trobant l'Estelada cremada i una pintada a la paret. Aquests actes haurien d'estar més controlats per part de les persones competents i a la vegada notificats perquè d'altres persones o entitats no hagin de patir el mateix

Algemesí

Esquerra condemna els enderrocs al barri del Cabanyal i les càrregues policials contra els veïns del barri

Esquerra-VLC condemna els enderrocs produïts al barri del Cabanyal durant el dia d'ahir i les agressions que agents de la Policia Nacional van fer durant les càrregues posteriors. El secretari d'Organització d'Esquerra-VLC, Pau Osòrio, va lamentar els fets i va condemnar "enèrgicament" tant els enderrocs produïts per l'Ajuntament de València com les agressions. Membres d'Esquerra i les JERPV van acudir durant el dia d'ahir al carrer Sant Pere (on es van produir els enderrocs de dues cases) i on va tenir lloc una Assemblea veïnal per la vesprada per tal d'escoltar de primera mà la versió dels fets i solidaritzar-se amb els veïns. "És absolutament lamentable el que ha ocorregut durant el dia de hui. El PP només sap destruir i córrer cortines de fum per tal de tapar els casos de corrupció dels seus càrrecs públics" va declarar Osòrio en referència a la sentència del cas Gürtel, feta pública mentre es produïen els enderrocs. "Si el PP es pensa que fent això desvia l'atenció, està molt equivocat".

Xixona

ESQUERRA-XIXONA DEMANA UN SERVEI D’ACOLLIDA A LES ESCOLES PERQUÈ ELS PARES I MARES PUGUEN DEIXAR ELS XIQUETS A LES 8 DEL MATÍ

Esquerra Republicana de Xixona demana que l’ajuntament pose un servei d’acollida perquè els pares i mares puguen portar els xiquets a l’escola a les 8 del matí. El portaveu d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat que “alguns pares i mares ens han demanat poder deixar els xiquets a les 8 del matí al col•legi per anar a treballar a una hora prudencial, i així compaginar la faena amb la vida familiar. Ara el que han de fer es portar-los als iaios o pagar a algú perquè els duga. Nosaltres demanem que l’ajuntament pose els mitjans i que els paguen els ciutadans. I si algú no pot que se li done una beca”. El dirigent republicà ha manifestat “les que normalment pateixen aquest problema són les dones, i ja que hem aprovat una moció del dia internacional de les dones on es deia que s’han de prioritzar les polítiques de dones i la perspectiva de gènere en totes les polítiques públiques. Aquesta és una bona solució per a les dones, però també per als hòmens”.

Federació de Lleida

Esquerra mostra la seva sintonia amb les propostes d'Unió de Pagesos pel ple monogràfic sobre el món agrari i ramader

Mòdol ha apuntat que aquest debat 'és el primer pas per posar en valor davant la ciutadania el món agrari i ramader', i ha recordat que el debat és fruit de l'impuls d'Unió de Pagesos i que 'la força política que hi va donar suport va ser Esquerra'. Mòdol ha considerat que 'cap país no pot renunciar a un sector estratègic com el de la producció d'aliment', perquè, entre d'altres coses, 'és un sector creador d'ocupació'. Puigcercós, qui farà la intervenció d'Esquerra per la rellevància que té el tema del què es parlarà, ha anunciat que Esquerra incorporarà bona part de les propostes d'Unió de Pagesos en el ple monogràfic, perquè 'sintonitzen' amb l'ideari del partit i ha advertit que aquest debat 'no és conjunturalista'. El president d'Esquerra ha expressat la voluntat del partit per a que les mesures que en sorgeixin suscitin el 'màxim consens' perquè tinguin 'continuïtat'. Caball, que ha coincidit amb el líder independentista que les resolucions s'haurien d'aprovar amb el màxim consens, ha exposat els objectius que voldria Unió de Pagesos assolir amb aquest ple.

Anoia

Activitats a Carme: Diumenge 11, Trobada de gegants.

El proper diumenge 11 'abril els carrers de Carme es faran petits per acollir les vuit colles de gegants de l’Anoia acompanyats de capgrossos i grallers. L’XI Trobada de gegants i capgrossos de l’Anoia que organitza la coordinadora de gegants i capgrossos es durà a terme a la població de Carme. Els actes començaran amb la rebuda de les primeres colles participants als volts de quarts de deu, les quals començaran a “plantar” la imatgeria a la plaça de missa. A les 10 del matí es farà la recepció oficial de les colles a l’Ajuntament i a partir de 2/4 d’11 petits i grans podran visitar els gegants, tocar-los, posar-s’hi dessota... A 2/4 de 12 del migdia comença la cercavila dels gegants i capgrossos i les colles de grallers pels carrers del poble, que finalitzarà als volts de la una al carrer Sant Jordi amb ball de gegants i capgrossos, parlaments de les autoritats i lliurament de records i agraïments de la trobada. S’habilitarà aparcament al camp de futbol per als visitants i molts comerços obriran les portes per oferir els seus serveis.

Gràcia

II Assemblea de Gràcia Decideix

El proper dissabte 10 d’Abril del 2010 hi ha convocada la II Assemblea de Gràcia Decideix, a la que es convida a tots els ciutadans i entitats graciencs a acudir i formar part de la plataforma. Aquesta tindrà lloc al Teatre dels Lluïsos de Gràcia (Plaça del Nord, 7) i està convocada a les 10 del matí. Els punts de l’acta del dia són: 1. Informació sobre Barcelona Decideix (manifest, pregunta aprovada, comissions existents). 2. Informació sobre Gràcia Decideix i la feina feta fins al moment. 3. Proposta organitzativa de Gràcia Decideix: Gestora, Permanent i Comissions. 4. Calendari proper 5. Precs i preguntes

Vilafranca del Penedès

Nit de la República

El proper 14 d'abril se celebren 79 anys de la proclamació de la República Catalana, i des d'Esquerra-Vilafranca ho volem celebrar amb tots els nostres amics. És per aquest motiu que organitzem la NIT DE LA REPÚBLICA, en què celebrarem un sopar al Teatre Cal Bolet, el dimecres 14 d'Abril a les 20:30 hores. En aquest sopar també es lliurarà el II Premi Salvador Armendares i hi haurà altres sorpreses. Si voleu ssistir podeu enviar un correu a vilafrancapenedes@esquerra.org Us animem a participar d'aquest granacte!

Sentmenat

Nous projectes per Sentmenat en el marc del FEOSL

Aquesta és la notícia que hem rebut a través d'una nota de premsa del govern municipal: El govern municipal posa sobre la taula el conjunt de projectes que vol començar i acabar aquest any 2010 en el context del Fons Estatal d'Ocupació i Sostenibilitat Local El govern municipal ha aprovat inicialment la selecció de projectes que seran finançats pel Fons Estatal d'Ocupació i Sostenibilitat Local (FEOSL). Es tracta d'un seguit d'obres que "permetran millorar espais emblemàtics de la vila i que necessitaven clarament un impuls des de feia temps", afirma l'alcaldessa Núria Colomé. Així doncs, la Junta de Govern del passat 2 de febrer va donar llum verda a les inversions següents, anomenades: "Camí Fluvial del Parc de la Riera", "Rehabilitació de la Nau Tèxtil Besòs per a Museu-Arxiu" i "Rehabilitació del Pavelló Primer de Maig i adaptació a normatives del Bar del Centre d'Entitats". L'Ajuntament de Sentmenat ja ha presentat aquests projectes a la subdelegació del Govern Espanyol a Catalunya i han estat acceptats.

Vilafranca del Penedès

PÀMPOL ROIG, concurs de música jove del Penedès

PÀMPOL ROIG, concurs de música jove del Penedès Sou joves, del Penedès, teniu un grup de música i voleu tocar davant d’un públic entregat al costat de casa vostra? Encara més: voleu tenir la oportunitat d’actuar a l’ACAMPADA JOVE 2010 que organitzen les JERC a Montblanc davant de 30.000 persones? Llavors aquesta és la vostra oportunitat! Presentem la primera edició del concurs de grups de música feta al Penedès (Anoia, Alt i Baix Penedès i Garraf): el PÀMPOL ROIG. Els grups es poden inscriure fins el 25 d'abril a través del web http://pampolroig.wordpress.com enviant la fitxa d'inscripció que apareix a les bases del concurs. A través de votacions electròniques que s'iniciaran el 25 d'abril es seleccionaran quatre grups finalistes, que tocaran al concert final a l’Arboç (Baix Penedès). El guanyador del concert final, per votació popular i del jurat, serà convidat a tocar a l’Acampada Jove 2010, el festival politicomusical més important dels Països Catalans, i que aquest any celebra la seva quinzena edició.

Torre de la Manresana - Prats de Rei
Anoia

Prats de Rei treballa per fer realitat el Centre d'Interpretació de la batalla dels Prats de Rei i la Guerra de Successió

El passat dimarts 23 de març, van visitar la població dels Prats de Rei, el Director del Museu d'Història de Catalunya, el Sr. Agustí Alcoberro, acompanyat de la Sra. Magda Gassó, Cap de l'àrea de gestió de difusió i documentació del mateix museu, juntament amb la Sra. Gemma Boix, delegada territorial de la Catalunya Central del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El motiu principal fou la visita a la Torre de la Manresana i una reunió de treball per tal de concretar els detalls de col·laboració amb l'Ajuntament dels Prats de Rei i així fer realitat la primera fase d'un Centre d'Interpretació de la Batalla dels Prats de Rei i la Guerra de Successió, que s'ubicarà en la sala que hi ha sota la torre. Des del Departament de Cultura i del mateix Museu d'Història de Catalunya s'està programant tot un seguit d'actes i actuacions dins el territori de Catalunya per tal de commemorar els 300 aniversari de Guerra de Successió que acabà l'any 1714. Els Prats de Rei fou escenari d'una batalla l'any 1711 que durà tres mesos i que fou de les més importants durant aquesta guerra.

Sant Pere de Vilamajor

Pròxim article al butlletí municipal 'La Clau'

... i en vista que ja fa temps que s'ha entregat l'article... aprofitem per avançar-vos-el Bona gestió o ruïna econòmica? Reflexionem sobre l’endeutament de l’Ajuntament , -1.144.244€ de romanent de tresoreria en el 2008. Creieu que l’endeutament és degut a la disminució a la meitat dels ingressos tal i com argumenta el nostre il•lustríssim? Mentida! És d’un 33 %. Els bon gestors, ajusten les despeses als ingressos, no els previstos sinó als reals. A diferència amb altres poblacions que han reduït les despeses en més d’un 40% en ‘festes i festejos’ a Sant Pere, en la Festa Major es van sobrepassar en un 42%, en personal i col•laboradors de cultura en un 50%, en cultura i activitats culturals en un 14%, en esports un 22%, i sumem-hi les matrícules restants de l’Escola de Música per falta d’alumnes. Han volgut fer veure que es poden fer cursos a un cost ridícul, s’han gastat el què tenim i el què no tenim per posar ben alt el ‘llistó’ i posar-se el públic a la butxaca.

L'Ametlla de Mar

Junqueras manifesta el seu suport als tonyinaires de l'Ametlla de Mar

L'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras, acompanyat del portaveu del grup municipal d'Esquerra a l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, de la diputada del Parlament de Catalunya, Marta Cid i del secretari d'organització de la Federació de l'Ebre d'Esquerra, Lluís Salvadó, es van entrevistar ahir amb representants del sector tonyinaire de l'Ametlla de Mar. Després de conèixer per boca dels tonyinaires les dificultats en les que es troba el sector de l'encerclament de la tonyina roja Junqueras els ha expressat el seu suport. L'eurodiputat d'Esquerra ha manifestat que el model de pesca seguit pels tonyinaires de l'Ametlla de Mar "és sostenible en la mesura que sempre ha complert amb les quotes establertes i el que millor permet la reproducció i creixement del nombre d'exemplars d'aquesta espècie, tal com assenyalen alguns estudis fets pel Instituto Español de Oceonagafía o el mateix CSIC. La responsabilitat, transparència i adequació a la llei d'aquests tonyinaires no la tenen molts d'altres zones o països que es dediquen també a pescar tonyina".

Federació de Lleida

Esquerra dóna ple suport a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i es referma en la necessitat de reformar la Llei d’Enjudiciament Civil

Esquerra ha manifestat avui el seu suport a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, durant la presentació que aquest col•lectiu ha fet de la “proposta de regulació de dació en pagament” i que farà arribar al Congrés amb l’objectiu d’aconseguir reformar la Llei d’Enjudiciament Civil (LEC). La diputada per Lleida d’Esquerra, M. Àngels Cabasés, ha recolzat la proposta tot recordant que “la petició de la Plataforma coincideix al 100% amb la mesura que el president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ja va anunciar en el ple monogràfic sobre la crisi, celebrat al febrer”. Puigcercós va demanar ja llavors que les hipoteques es puguin cancel•lar donant el pis al banc per evitar la situació actual en què, tot i donant el pis al banc, el client ha de continuar pagant l’hipoteca. Una proposta que Esquerra també vol incloure dins del paquet de mesures anticrisi que el govern de l’Estat està negociant amb la resta de partits. Cabasés, ha manifestat que “des d’Esquerra fem costat als més febles davant d’una situació del tot injusta en què la legislació vigent protegeix en excés el sistema financer”.

Estelada 18
Teià

Consulta l'Estelada del mes de març!

Consulta l'Estelada del mes de març! Ja podeu consultar a l'apartat "Butlletí" el número 18 de l'Estelada, la publicació de la secció local d'Esquerra Teià. En ella trobareu els següents articles: - Una mirada de futur - Escapada a Lisboa - Quan cal ajustar-se el cinturó - La bona gestió municipal - Què fem a Teià amb les subvencions del Plan Zapatero? - Comença el compte enrere... cap a la independència! - Tret de sortida de la nova etapa d'ERC a Teià - Frases del ple