Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Anoia

ERC el Bruc organtiza una xerrada sobre el 78è aniversari de la proclamació de la república catalana, i una exposició de cartells

La secció local d'ERC del Bruc, ha preparat per aquest dissabte dia 17 de gener, un acte de commemoració de la proclamació de la república catalana. L'acte consistirà en una xerrada a càrrec de Daniel Camon, escriptor i periodista, autor del llibre "Un sol camí"; Gerard Fernàndez, responsable territorial de la Plataforma pel Dret a Decidir, i Jordi Feixes, historiador i antropòleg. Tot seguit s'inaugurarà l'exposició "Els cartells de la guerra civil", una mostra del cartellisme de la guerra dels tres anys. Tot plegat es realitzarà a la sala d'actes de Can Casas, a les dotze del migdia. En finalitzar l'acte, es servirà un petit refrigeri.

Blanes

Esquerra de Blanes exigeix al Govern Municipal realitzar una auditoria dels comptes de l'Ajuntament del període 2003 - 2008

El passat dissabte 10 de Gener, el Grup Municipal Socialista de Blanes, va denunciar la suposada “falta de transparència i la deplorable gestió econòmica» del govern de CiU, PDB i PP. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, creiem que l’exercici de la coherència i transparència ha de ser una realitat a totes i cadascuna de les administracions publiques del nostre país, el que no creiem oportú, i a la vegada ho trobem una irresponsabilitat, que el Partit Socialista realitzi un estudi sobre els comptes municipals, sense tenir en mà tota la informació disponible de que disposa l’Ajuntament de Blanes, ja que aquesta falta d’informació crearia una situació de desinformació i engany envers la ciutadania de Blanes. En moments com els actuals, on la crisi econòmica està afectant a totes les economies del país, des de les públiques fins a les privades, incloent l’economia familiar de tots els ciutadans i ciutadanes, des d’Esquerra Republicana de Catalunya, exigim al Govern de l’Ajuntament de Blanes, que engegui una Auditoria interna de comptes de l’Ajuntament de Blanes que englobi el període de temps des del 2003 fins el 2008.

Ramon Fontdevila signant el llibre d'honor
Anoia

Ramon Fontdevila visità el pessebre vivent dels Prats de Rei

El passat diumenge 11 de gener, Ramon Fontdevila, Director del Centre del Centre de Promoció de la Cultura Popular, va visitar el Pessebre Vivent dels Prats de Rei, acompanyat per Francesc Duocastella, alcalde del municipi i de Marc Sendiu, primer tinent d’Alcalde. La visita va concloure amb la signatura del llibre d’Honor a l’Ajuntament dels Prats de Rei. En la visita, Fontdevila va parlar amb els membres de l’organització per escoltar les seves demandes per poder acollir-se als ajuts del seu departament per a aquests esdeveniments.

Anoia

ERC Alta Segarra edita un nou número del Butlletí la Forja

Esquerra Republicana de Catalunya de l'Alta Segarra ha editat un nou múmero del seu butlletí titulat "La Forja" En aquest número entre d'altres coses es pot llegir un article sobre radio Altiplà, la crònica de la inauguració que va fer el conseller de Governació Jordi Ausàs del Parc Melcior de Prats de Rei el passat 14 de novembre, la crònica de la xerrada que va efectuar l'economista Elisenda Paluzieper parlar sobre el finançament de Catalunya, etc.

Sant Andreu

Tres Tombs a Sant Andreu

Companys i companyes, Com cada any per aquestes dates, al nostre districte se celebren el Tres Tombs. En aquesta tradicional fita santandreuenca, aquest any a la carrossa d'Esquerra Repúblicana de Catalunya ens hi acompanyaran per gaudir amb nosaltres d'aquesta festa els companys: Josep Huguet, Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Anna Simó, Portaveu del grup d'Esquerra al Parlament, Patrícia Gomá, diputada al Parlament per Barcelona, Oriol Amorós, Secretari General d'Inmigració, diputat al Parlament per BArelona i santandreuenc, Jordi Portabella, President del Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament, Ester Capella, regidora a l'Ajuntament de BArcelona adscrita a Sant Andreu, Joan Pallarés, conseller portaveu d'Esquerra a Sant Andreu, Montse Benedí, consellera d'Esquerra a Sant Andreu, Com sempre, ens agradara compartir amb vosaltres les nostres tradicions, Esperem gaudir de la vostra companyia. Casal Lluis Companys d'Esquerra Republicana de Catalunya  

Anoia

Esquerra no dóna suport als pressupostos de Vilanova del Camí per al 2009

En el darrer ple a l’Ajuntament, el grup d’Esquerra-Vilanova va coincidir amb l’equip de govern local en el diagnòstic de l’any a venir: el 2009 estarà marcat per en una gravíssima crisi econòmica mundial que tindrà conseqüències a nivell local. No va coincidir, però, en les mesures a prendre per abordar-la. En comptes d’apaivagar els efectes de la crisi, i lluny de suposar un punt d’inflexió a nivell local, els pressupostos presentats són netament continuistes. Tot i abordar la reducció de partides pressupostàries que fins ara semblaven inamovibles, és molt el camí a recórrer en aquest camp. Dins d’aquesta línia d’acció per garantir la disposició de recursos, es recorre a l’endeutament. El problema, per a Esquerra, és la manca de visió de futur de l’actual equip de govern a l’hora d’invertir aquests diners. Com a pla de xoc, es posa l’accent en què l’any 2009 es destinaran més de 8 milions d’euros a l’obra pública; és a dir, se seguirà alimentant la cultura del totxo que precissament ha fet fallida com a model econòmic.

Anoia

Convocat el congrés comarcal

El proper dissabte dia 24 de gener, a les 19h, ERC Anoia realitzarà el seu congrés comarcal anual ordinari. En aquesta convocatòria, es proposarà a la militància l'aprovació dels diferents informes (del president, de la secretaria de finances, de la diputada comarcal,...), així com l'elecció del representant de la comarca al Consell Nacional.

Blanes

Quim Rutllant és escollit nou president d'Esquerra Blanes

Aquest passat diumenge, l’Assemblea d’Esquerra de Blanes, va escollir la nova executiva local. El nou projecte de l’esquerra independentista blanenca, està encapçalat per Quim Rutllant, que va ser escollit per unanimitat com a nou President Local. Per altre banda, durant l’assemblea va ser escollit l’equip de treball que acompanyarà Rutllant els propers anys al capdavant de la Secció Local d’Esquerra Blanes. Entre els membres de la nova executiva, cal destacar la presència de l’actual regidora d’Esquerra de Blanes, Conxita Boldú, i la expresidenta de la Secció Local, Assumpta Pla. Tot i això el gran gruix de la nova executiva està formada per noves incorporacions, moltes d’elles de gent jove però amb molta experiencia, com Marc Coll, Portaveu de la Fira d’Entitats de Blanes, Joan Bertrana, President de la Colla Gegantera de Blanes i Marc Puig, Secretari de Relacions Internacionals de les JERC i antic portaveu de les JERC de Blanes, entre altres incorporacions.

Taradell

Taxes arbitràries a Can Costa i Font.

Com dèiem a la notícia anterior, Esquerra va al·legar les ordenances fiscals per l'absència del text complet de les taxes que es modifiquen, així com la falta d'informes econòmic financers que necessàriament han de justificar l'augment dels impostos municipals. En quant a la taxa d'ús de Can Costa i Font, el grup d'Esquerra vam proposar suprimir-la per a les entitats de Taradell i de fora, i fer pagar un preu públic a qui en faci un ús privat i/o amb ànim de lucre. La taxa actual, que finalment fou aprovada amb els vots a favor de CiU, estipula que les entitats han de pagar a partir del tercer acte que facin a Can Costa. Creiem que aquest taxa no s'ha aplicar, ja que és una contradicció tenir un equipament perque el facin servir les entitats, però alhora fer pagar pel seu ús a les mateixes entitats. De fet, a la pràctica, i com s'admet des de l'equip de govern, aquesta taxa no s'aplica mai. Com ha de ser. Llavors, per què hi ha de ser aquesta taxa? L'alcalde Lluís Verdaguer va explicar que així es podia actuar si alguna entitat abusa de l'ús de Can Costa.

Alt Pirineu

Carta de la nova Federació Regional de l’Alt Pirineu.

Benvolguts companys i companyes, Després de l’elecció de la nova Presidència Regional de l’Alt Pirineu, el passat 31 d’octubre, varem constituir la referendada nova permanent; és així doncs, que ens posem en contacte amb vosaltres per tal notificar-vos la formació de la mateixa per aquests propers quatre anys. Presidència: JUDIT SANMARTÍ I ROVIRA (CERDANYA) Vicepresidència, Secretaria d’Organització: NEUS COMES I PON (PALLARS SOBIRÀ) Finances: MARC MORENO MONSÓ (ALTA RIBAGORÇA) Imatge i Comunicació: EUGENI PASCUAL I SANTISTEVE (PALLARS JUSSÀ) Política Municipal: JORDI BRESCÓ I RUIZ (ALT URGELL) Política Parlamentària: FRANCESC ROURA I MAS (CERDANYA) Acció Política: OLGA SOLER I PUJOL (PALLARS SOBIRÀ) Formació: MIQUEL CAMINAL I CERDÀ (ALT URGELL) Val d’Aran: JUSÈP LOÍS SANS I SOCASAU (VAL D’ARAN) Patrimoni Pirinenc: ERNEST PRIETO I ARAJOL (ALT URGELL) Dinamització econòmica: JOSEP ANTONI CERVÓS (PALLARS SOBIRÀ) Dona: ROSER BOMBARDÓ I BAGARIA (CERDANYA) Els nostres objectius són els de potenciar i identificar el Pirineu com a una de les regions de vital importància per al nostre partit i país, els inicials seran els següents; - Reactivar les sectorials ja constituïdes i activar-ne de noves.

Alcoi

CREACIÓ D'UN CARNET PER A MINUSVÀLIDS

Sembla mentida que al segle XXI, on el món digital està a l'ordre del dia, on qualsevol associació cultural o veinal, escola esportiva, biblioteques...disposen d'un carnet on es descriu tota la informació que es necessita de la persona en concret, fent més fàcil el poder portar aquesta documentació sempre damunt sense que siga una molèstia i al mateix temps no tinga un deteriorament ràpid, en el cas de la gent amb minusvàlues encara avui dia de l'únic document del que disposen és d'un full format DIN-A4 sense fotografia. Aquest document a banda de ser una autèntica incomoditat per la seua grandària, es deteriora molt fàcilment i provoca que contínuament estiguen fent fotocòpies per a tindre en bon estat el full. També té un altre incovenient que ja hem esmentat abans i és que com que no disposa de fotografia cada cop que s'ha de fer servir aquest document ha d'anar sempre acompanyat del D.N.I. i per tant encara fem més dificil a la persona que tinga una minusvàlua el fet dirigir-se a qualsevol entitat amb les mateixes facilitats que un altre ciutadà que no tinga una minusvàlua.

Alcoi

Rebutjada al plé de l'ajuntament la proposta dels republicans d'una creació d'un BoBus per aturats i persones ambs sous sota mínims

Al Plé de novembre el President d'Esquerra-Alcoi,Josep Cortés va presentar un Prec demanant al govern local del PP la creació d'un bo bus per aturats i treballadors amb un sou per baix del mínim interprofessional que tinguera el mateix cost que el d'un jubilat, ja que estem en moments de crisi, cada cop hi ha més gent aturada i treballadors amb jornals molt precaris, i per tant entenem necessari fer politiques socials que ajuden a aquesta part de la nostra societat alcoiana que travessa un mal moment, malgrat que en aquest cas és una mesura que ajudarà molt moderadament. La resposta ja era d'esperar amb un NO com resposta ja que aquesta proposta generaria una despesa administrativa molt gran.També va fer menció al fet que els aturats podien estar dos messos a l'atur o un any i això no es pot controlar. Rafel Carbonell regidor del Bloc va recolzar i defensar la proposta d'Esquerra recordant al regidor del PP que en primer lloc els estudiants tenen un bo bus exclusiu i també poden estar estudiant com donar-se de baixa i continuar beneficiant-se la resta de l'any d'aquest servei i no per això hem de llevar l'esmentat bo bus,i en segón lloc que ja donavem per sentat que no voldría fer cap política social, ja que el PP respón sempre enlloc on hi ha negoci i no on puga ajudar als més necessitats.

Alcoi

Esquerra recolza l'ensenyament públic 100% laic

Més de cent mil persones, hi havien a la plaça de Sant Agustí a València fent manifest en contra de la política educativa del govern de Camps, amb el conseller d'educacio Font de Mora Al capdavant. Des d'Esquerra-ALcoi, recolzem: - Una xarxa de centres docents eficients i sense barracons - Escola pública de 0-3 anys - Matriculació no selectiva - Escola laica 100% sense cap doctrina (EPC) - Programes reals contra el fracàs escolar - NO A LA PRIVATITZACIO DE L'ENSENYAMENT - NO AIXÍ AL PLA DE BOLONYA Senyora Maria Amparo Ferrando i senyor Font de Mora, esteu enfonsant l'educació al País Valencià i la base de la cultura d'una societat que apren a les escoles. Francesc Fuster i Vilaplana Secretari d'imatge i comunicacio Esquerra-Alcoi

Alcoi

ESMENES PRESENTADES PER ESQUERRA ALS PRESSUPOSTOS GENERALS DE L'ESTAT

Realment hem de fer-los un toc d'atenció al govern del Sr. Zapatero per advertir-los que cal donar prioritat a les necessitats socialsque demanda la societat com ara són: - Llei de Dependència, aprofitant que ESQUERRA, ha presentat esmenesals Pressupostos Generals de l'Estat, amb clar accent social,on espresenta una partida total, d'uns 1500 milions d'euros, dels quals 800 milions d'euros, van destinats a la Llei de dependència, la qual,ara com ara, queda insuficientment dotada dels diners necessaris perquè siga una llei solvent sobretot envers les ajudes econòmiques destinades a les famílies que tenen persones depenents d'ells; també hi ha la partida destinada al Fons d'Immigració dotada de 200 milions d'euros. Tot seguit, destaquem que cal fer una Llei d'Ensenyament Pública i de qualitat i en Català, és clar, per a que tinguem un País Valencià normalitzat i per tant, normal culturalment i socialment, per poder ser capaços de desenvolupar els nostres projectes socials i econòmics, no sols arreu dels Països Catalans sinó dins Europa, i així poder ser un País, sobirà amb veu pròpia.

Alcoi

PLE DEL 28 DE NOVEMBRE

Al Plé de novembre el President d'Esquerra-Alcoi,Josep Cortés vapresentar un Prec demanant al govern local del PP la creació d'un bobus per aturats i treballadors amb un sou per baix del míniminterprofessional que tinguera el mateix cost que el d'un jubilat,jaque estem en moments de crisi, cada cop hi ha més gent aturada itreballadors amb jornals molt precaris,i per tant entenem necessari fer politiques socials que ajuden a aquesta part de la nostra societat alcoiana que travessa un mal moment, malgrat que en aquest cas és unamesura que ajudarà molt moderadament. La resposta ja era d'esperar ambun NO com resposta ja que aquesta proposta generaria una despesa administrativa molt gran. També va fer menció al fet que els aturats podien estar dos messos a l'atur o un any i això no es pot controlar. Rafel Carbonell regidor del Bloc va recolzar i defensar laproposta d'Esquerra recordant al regidor del PP que en primer lloc els estudiants tenen un bo bus exclusiu i també poden estar estudiant com donar-se de baixa i continuar beneficiant-se la resta de l'anyd'aquest servei i no per això hem de llevar l'esmentat bo bus, i en segón lloc que ja donavem per sentat que no voldría fer cap política social, ja que el PP respón sempre enlloc on hi ha negoci i no on puga ajudar als més necessitats.

Sant Andreu

És Festa Major a Sant Andreu

Des del Casal Lluis Companys us volem desitjar a tota la vila de Sant Andreu una bona Festa Major. Des d'Esquerra a Sant Andreu treballem per vosaltres, i volem aprofitar aquests dies de festa per troba-nos al carrer, gaudir de la nostra Festa Major i parlar amb la gent per superar plegats els reptes de Sant Andreu. Aquests son moments per deixar a banda els problemes del dia a dia, per enraonar i fer encara més fort el teixit social del barri; per apendre i valorar experiències prèvies que ens han de permetre donar resposta a les vostres necesitats i millorar plegats. Esforçar-nos per donar resposta a tot allò que ens feu arribar es el nostre compromis, en la feina de dia a dia i també en dies com aquests que ara començem. Els nostres consellers, el Joan i la Montse, treballen per vosaltres, i tant ells com el Casal Lluis Companys, ens posem al vostre servei i disposició. Bona Festa Major! President del Casal Lluis Companys d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Andreu  

La Ràpita

ERC de la Ràpita recrimina a l’Ajuntament la mala gestió del Premi Sebastià Juan Arbó 2007

Davant les informacions publicades en diferents mitjans de comunicació del territori, el portaveu d’ERC - La Ràpita, Josep Caparrós, ha manifestat que “recriminem a l’Ajuntament la mala gestió del Premi Sebastià Juan Arbó 2007 perquè és inadmissible que el poble de la Ràpita surti a totes les portades dels diaris per una polèmica d’aquestes característiques”. Caparrós ha dit que “aquest fet és un exemple més de la mala planificació i la poca capacitat de gestió del govern rapitenc (PSC-ICV). Des d’ERC, ja fa temps que avisem de la falta de rigor en la gestió municipal, i avui tenim el poble desprestigiat per una polèmica innecessària i que mai hauria hagut d’existir”. El portaveu també ha explicat que es tracta d’un premi de 2000 € i la publicació de l’obra; per tant, “uns imports ridículs per al pressupost rapitenc”. A més, ha insistit que “que la Regidoria de Cultura i Mitjans de Comunicació no es faci càrrec del premi de la XIXa edició del Sebastià Joan Arbó, dóna a entendre la falta de rigor i planificació de la regidora”.