Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alt Pirineu

Carta de la nova Federació Regional de l’Alt Pirineu.

Benvolguts companys i companyes, Després de l’elecció de la nova Presidència Regional de l’Alt Pirineu, el passat 31 d’octubre, varem constituir la referendada nova permanent; és així doncs, que ens posem en contacte amb vosaltres per tal notificar-vos la formació de la mateixa per aquests propers quatre anys. Presidència: JUDIT SANMARTÍ I ROVIRA (CERDANYA) Vicepresidència, Secretaria d’Organització: NEUS COMES I PON (PALLARS SOBIRÀ) Finances: MARC MORENO MONSÓ (ALTA RIBAGORÇA) Imatge i Comunicació: EUGENI PASCUAL I SANTISTEVE (PALLARS JUSSÀ) Política Municipal: JORDI BRESCÓ I RUIZ (ALT URGELL) Política Parlamentària: FRANCESC ROURA I MAS (CERDANYA) Acció Política: OLGA SOLER I PUJOL (PALLARS SOBIRÀ) Formació: MIQUEL CAMINAL I CERDÀ (ALT URGELL) Val d’Aran: JUSÈP LOÍS SANS I SOCASAU (VAL D’ARAN) Patrimoni Pirinenc: ERNEST PRIETO I ARAJOL (ALT URGELL) Dinamització econòmica: JOSEP ANTONI CERVÓS (PALLARS SOBIRÀ) Dona: ROSER BOMBARDÓ I BAGARIA (CERDANYA) Els nostres objectius són els de potenciar i identificar el Pirineu com a una de les regions de vital importància per al nostre partit i país, els inicials seran els següents; - Reactivar les sectorials ja constituïdes i activar-ne de noves.

Alcoi

CREACIÓ D'UN CARNET PER A MINUSVÀLIDS

Sembla mentida que al segle XXI, on el món digital està a l'ordre del dia, on qualsevol associació cultural o veinal, escola esportiva, biblioteques...disposen d'un carnet on es descriu tota la informació que es necessita de la persona en concret, fent més fàcil el poder portar aquesta documentació sempre damunt sense que siga una molèstia i al mateix temps no tinga un deteriorament ràpid, en el cas de la gent amb minusvàlues encara avui dia de l'únic document del que disposen és d'un full format DIN-A4 sense fotografia. Aquest document a banda de ser una autèntica incomoditat per la seua grandària, es deteriora molt fàcilment i provoca que contínuament estiguen fent fotocòpies per a tindre en bon estat el full. També té un altre incovenient que ja hem esmentat abans i és que com que no disposa de fotografia cada cop que s'ha de fer servir aquest document ha d'anar sempre acompanyat del D.N.I. i per tant encara fem més dificil a la persona que tinga una minusvàlua el fet dirigir-se a qualsevol entitat amb les mateixes facilitats que un altre ciutadà que no tinga una minusvàlua.

Alcoi

Rebutjada al plé de l'ajuntament la proposta dels republicans d'una creació d'un BoBus per aturats i persones ambs sous sota mínims

Al Plé de novembre el President d'Esquerra-Alcoi,Josep Cortés va presentar un Prec demanant al govern local del PP la creació d'un bo bus per aturats i treballadors amb un sou per baix del mínim interprofessional que tinguera el mateix cost que el d'un jubilat, ja que estem en moments de crisi, cada cop hi ha més gent aturada i treballadors amb jornals molt precaris, i per tant entenem necessari fer politiques socials que ajuden a aquesta part de la nostra societat alcoiana que travessa un mal moment, malgrat que en aquest cas és una mesura que ajudarà molt moderadament. La resposta ja era d'esperar amb un NO com resposta ja que aquesta proposta generaria una despesa administrativa molt gran.També va fer menció al fet que els aturats podien estar dos messos a l'atur o un any i això no es pot controlar. Rafel Carbonell regidor del Bloc va recolzar i defensar la proposta d'Esquerra recordant al regidor del PP que en primer lloc els estudiants tenen un bo bus exclusiu i també poden estar estudiant com donar-se de baixa i continuar beneficiant-se la resta de l'any d'aquest servei i no per això hem de llevar l'esmentat bo bus,i en segón lloc que ja donavem per sentat que no voldría fer cap política social, ja que el PP respón sempre enlloc on hi ha negoci i no on puga ajudar als més necessitats.

Alcoi

Esquerra recolza l'ensenyament públic 100% laic

Més de cent mil persones, hi havien a la plaça de Sant Agustí a València fent manifest en contra de la política educativa del govern de Camps, amb el conseller d'educacio Font de Mora Al capdavant. Des d'Esquerra-ALcoi, recolzem: - Una xarxa de centres docents eficients i sense barracons - Escola pública de 0-3 anys - Matriculació no selectiva - Escola laica 100% sense cap doctrina (EPC) - Programes reals contra el fracàs escolar - NO A LA PRIVATITZACIO DE L'ENSENYAMENT - NO AIXÍ AL PLA DE BOLONYA Senyora Maria Amparo Ferrando i senyor Font de Mora, esteu enfonsant l'educació al País Valencià i la base de la cultura d'una societat que apren a les escoles. Francesc Fuster i Vilaplana Secretari d'imatge i comunicacio Esquerra-Alcoi

Alcoi

ESMENES PRESENTADES PER ESQUERRA ALS PRESSUPOSTOS GENERALS DE L'ESTAT

Realment hem de fer-los un toc d'atenció al govern del Sr. Zapatero per advertir-los que cal donar prioritat a les necessitats socialsque demanda la societat com ara són: - Llei de Dependència, aprofitant que ESQUERRA, ha presentat esmenesals Pressupostos Generals de l'Estat, amb clar accent social,on espresenta una partida total, d'uns 1500 milions d'euros, dels quals 800 milions d'euros, van destinats a la Llei de dependència, la qual,ara com ara, queda insuficientment dotada dels diners necessaris perquè siga una llei solvent sobretot envers les ajudes econòmiques destinades a les famílies que tenen persones depenents d'ells; també hi ha la partida destinada al Fons d'Immigració dotada de 200 milions d'euros. Tot seguit, destaquem que cal fer una Llei d'Ensenyament Pública i de qualitat i en Català, és clar, per a que tinguem un País Valencià normalitzat i per tant, normal culturalment i socialment, per poder ser capaços de desenvolupar els nostres projectes socials i econòmics, no sols arreu dels Països Catalans sinó dins Europa, i així poder ser un País, sobirà amb veu pròpia.

Alcoi

PLE DEL 28 DE NOVEMBRE

Al Plé de novembre el President d'Esquerra-Alcoi,Josep Cortés vapresentar un Prec demanant al govern local del PP la creació d'un bobus per aturats i treballadors amb un sou per baix del míniminterprofessional que tinguera el mateix cost que el d'un jubilat,jaque estem en moments de crisi, cada cop hi ha més gent aturada itreballadors amb jornals molt precaris,i per tant entenem necessari fer politiques socials que ajuden a aquesta part de la nostra societat alcoiana que travessa un mal moment, malgrat que en aquest cas és unamesura que ajudarà molt moderadament. La resposta ja era d'esperar ambun NO com resposta ja que aquesta proposta generaria una despesa administrativa molt gran. També va fer menció al fet que els aturats podien estar dos messos a l'atur o un any i això no es pot controlar. Rafel Carbonell regidor del Bloc va recolzar i defensar laproposta d'Esquerra recordant al regidor del PP que en primer lloc els estudiants tenen un bo bus exclusiu i també poden estar estudiant com donar-se de baixa i continuar beneficiant-se la resta de l'anyd'aquest servei i no per això hem de llevar l'esmentat bo bus, i en segón lloc que ja donavem per sentat que no voldría fer cap política social, ja que el PP respón sempre enlloc on hi ha negoci i no on puga ajudar als més necessitats.

Sant Andreu

És Festa Major a Sant Andreu

Des del Casal Lluis Companys us volem desitjar a tota la vila de Sant Andreu una bona Festa Major. Des d'Esquerra a Sant Andreu treballem per vosaltres, i volem aprofitar aquests dies de festa per troba-nos al carrer, gaudir de la nostra Festa Major i parlar amb la gent per superar plegats els reptes de Sant Andreu. Aquests son moments per deixar a banda els problemes del dia a dia, per enraonar i fer encara més fort el teixit social del barri; per apendre i valorar experiències prèvies que ens han de permetre donar resposta a les vostres necesitats i millorar plegats. Esforçar-nos per donar resposta a tot allò que ens feu arribar es el nostre compromis, en la feina de dia a dia i també en dies com aquests que ara començem. Els nostres consellers, el Joan i la Montse, treballen per vosaltres, i tant ells com el Casal Lluis Companys, ens posem al vostre servei i disposició. Bona Festa Major! President del Casal Lluis Companys d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Andreu  

La Ràpita

ERC de la Ràpita recrimina a l’Ajuntament la mala gestió del Premi Sebastià Juan Arbó 2007

Davant les informacions publicades en diferents mitjans de comunicació del territori, el portaveu d’ERC - La Ràpita, Josep Caparrós, ha manifestat que “recriminem a l’Ajuntament la mala gestió del Premi Sebastià Juan Arbó 2007 perquè és inadmissible que el poble de la Ràpita surti a totes les portades dels diaris per una polèmica d’aquestes característiques”. Caparrós ha dit que “aquest fet és un exemple més de la mala planificació i la poca capacitat de gestió del govern rapitenc (PSC-ICV). Des d’ERC, ja fa temps que avisem de la falta de rigor en la gestió municipal, i avui tenim el poble desprestigiat per una polèmica innecessària i que mai hauria hagut d’existir”. El portaveu també ha explicat que es tracta d’un premi de 2000 € i la publicació de l’obra; per tant, “uns imports ridículs per al pressupost rapitenc”. A més, ha insistit que “que la Regidoria de Cultura i Mitjans de Comunicació no es faci càrrec del premi de la XIXa edició del Sebastià Joan Arbó, dóna a entendre la falta de rigor i planificació de la regidora”.

Sant Andreu

Agenda de Festa Major

El Casal LLuis Companys d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Andreu convida a tots el veïns a: - Sessió de cinema infantil a les 12:00: RATATOUILLE Casal Catòlic, Pons i Gallarza, 58. 

Sant Andreu

Dinar de Festa Major

Com cada any, el proper diumenge 30 de novembre farem el dinar de Festa Major, a les 14 h al Restaurant “Ferreiro Dous” c/Santa Coloma, 4 (cantonada Doctor Santponç); enguany hem convidat en Joan Tardà, Diputat al Congrés per Esquerra Republicana de Catalunya. 

Alcoi

Dia internacional contra la violència de gènere

Companys i companyes, A continuació us informe dels actes amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere. ALACANT: CONCENTRACIÓ PLAÇA DE LA MUNTANYETA 19,30 h. Lema: El masclisme mata...un any més VALÈNCIA: MANIFESTACIÓ DES DEL PARTERRE FINS L'AJUNTAMENT DE VALÈNCIA 19,30 h. Lema de la pancarta principal: MALTRACTADORS: BASURA SOCIAL CASTELLÓ: CONCENTRACIÓ PLAÇA DE LA PAU 20 h. Lema: Contra la violència masclista. Trenquem el silenci

Sant Feliu de Llobregat

Esquerra surt del govern Sant Feliu per desavinences amb el model de ciutat del PSC

El Grup Municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha decidit sortir del govern municipal per “desavinences amb la resta del govern, PSC i CiU, en temes cabdals per la ciutat com el model urbanístic i la protecció del territori, la manca de polítiques per fomentar l’accés a l’habitatge, les polítiques culturals o la millora del transport públic” tal i com explica el portaveu del Grup municipal d’Esquerra, Carles Soriano. Aquestes diferències s’han accentuat en els últims mesos per les diferents propostes defensades en l’equip de govern d’arribada de la L3 a la ciutat. Carles Soriano, fins ara 3r tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient, Comerç, Noves Tecnologies i Política Lingüística, passarà a l'oposició municipal i ha volgut destacar “la feina feta durant aquests anys en garantir l’accés a les noves tecnologies, la promoció d’energies renovables i d’ús de la bicicleta, la promoció i normalització de la llengua catalana, o la reducció de l’endeutament crònic de l’ajuntament els anys que gestionàvem la regidoria d’hisenda”.

Cornellà de Llobregat

Joan Tardà aconsegueix més pressupost per al Festival de Pallassos de Cornellà

El diputat d'Esquerra al Congrés de diputats, Joan Tardà, ha aconseguit a través d'una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat per al 2009 augmentar amb 50.000 € més la partida del Ministeri de Cultura destinada al Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel. Aquest increment s'afegirà a l'actual partida que ja va ser augmentada anteriorment també partir d'una esmena del cornellanenc Joan Tardà. Des d'Esquerra s'aposta per la continuïtat d'aquest festival que ubicala ciutat a l'agenda cultural internacional i s'aposta per poder reformular el seu format per tal que esdevingui una cita anual.

Vidreres

Adeu! Planta d'aglomerat asfàltic...

El grup municipal d'ERC va denunciar per primera vegada la presència de la planta asfàltica en el ple d'octubre de l'any 2007. Nosaltres sempre hem denunciat la ubicació de l'equipament ja que es va situar en terrenys agrícoles, just al costat de la major part dels pous que abasteixen d'aigua potable la població. És per això que en reiterades ocasions vam demanar a l'equip de govern garanties que la planta no contaminava l'aigua. Demanda a la qual també s'hi va afegir el grup municipal de CiU. També, des de la secció local d'ERC, es va donar suport a la plataforma veïnal que exigia al govern municipal la retirada de la planta per la contaminació acústica i ambiental que generava. Els membres de la plataforma veïnal sempre van mostrar la seva preocupació per la salubritat de les emanacions que generava la planta. En un primer moment l'alcaldessa de Vidreres, Ruth Rossique (PSC) va fer declaracions públiques assegurant que la presència de la planta no suposava cap perill pels veïns.

Alcoi

Ciutadania??

Esquerra-Alcoi ha participat a la concentració feta a les 19 h a la Plaça d'Espanya d'Alcoi, per l'abús d'autoritat del Conseller Font de Mora davant les mides preses els últims anys en l'Educació al PaísValencià. Entre les més destacades podem nomenar la quantitat de diners que la Generalitat inverteix en escoles concertades-privades-catòliques davant la manca d'inversions en la pública, la manca de professorat i el retard en que s'envien sustituts per a baixes dels mestres...i per últim faltava una assignatura nova "ciutadania" en la que s'obliga a enseyar-la en llengüa estrangera "anglés" i que amb la falta de professorat especialitzat enaquesta assignatura i la manca de conèiximents de l'alumnat,provoca desconcert i que una majoria suspenga l'esmentada assignatura permanca de coneiximents. Entenem que aquest abús no és pot suportar més ique ens hem de manifestar en contra d'aquesta sagna de l'escola pública.

Taradell

Com s'ha de governar Taradell?

Si al número anterior parlàvem de la nostra tasca com a oposició a l’Ajuntament de Taradell, en aquest segon butlletí municipal explicarem una mica com creiem que ha de ser el govern de Taradell. En la feina de regidors a l’Ajuntament hi ha molt de voluntariat i de servei. Els que hagueu estat a qualsevol entitat del poble sabreu què volem dir. Pel nostre grup, la pedra angular d’un govern és el servei a la gent del poble. L’acció de govern s’ha de basar en el servei a les persones, fent polítiques per anticipar-se a les diverses necessitats del poble. Fins ara, però, s’ha prioritzat el totxo i la gestió rutinària de l’Ajuntament, intentant solucionar els problemes que surten sense cap previsió. Oblidant el més important, el què, per nosaltres, dóna sentit a un govern: donar serveis de qualitat i fer més fàcil la vida a les persones. Cal pensar més en el contingut i menys en el continent. Què en fem d’un llibre si al seu interior les seves pàgines estan en blanc? Què en fem d’un centre cultural tan bonic (i que costa 12.

Alcoi

Congres comarcal d'esquerra L'Alcoià

El dia 18 d'octubre a les 18 h al Centre Ovidi Montllor,es va celebrar el Congrés Comarcal d'Esquerra amb una unica candidatura a la Presidència. Aquesta va ser la de l'actual President d'Esquerra-Alcoi Josep Cortés el qual va fer presentació del seu projecte per a la comarca.Un projecte mot ambicios que farà treballar al màxim a la Presidència i la seua Permanent. Entre les fites més importants estroben la inauguració d'una seu Comarcal a Alcoi,cursos de formació per a la militància ,la creació de dues seccions locals més, la constitució de les Joventuts de la comarca i la creació d'una pàginaweb. Amb una participació del 62% de la militància el candidat va ser recolzat per un 92% dels assistens. La seua Permanent va ser recolzada amb un 84'6%. Finalment al presentar la renuncia el ja President Comarcal a ser Conseller Nacional càrrec que va lligat directament alde President, es va obrir un espai per poder presentarcandidatura. Acabat aquest temps va haver-hi una única candidatura, la del militant de Castalla JoandeDeu Mira i Pastor, que va ser recolzatamb un 84% del assistens al Congrés.