Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Endavant amb les consultes!
Sant Andreu

Endavant amb les Consultes! 9/12 Xerrada informativa

Hem passat per un llarg període de desencís amb una retallada de l'Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya al setembre del 2005, amb un estatutet pendent de la decisió del Tribunal Constitucional, amb un finançament clarament insuficient i lluny del concert econòmic i amb una Llei de Consultes que depèn en últim terme de la voluntat del govern espanyol. En aquest context clarament desesperançador va tenir lloc la consulta del passat 13 de setembre a Arenys. Aquest acte va marcar un punt d'inflexió en l'agenda política catalana i va suposar per a tots els independentistes una llum d'esperança i un nou focus d'il·lusió nascut des de la base. Ara som tots nosaltres els responsables de que aquesta flama no s'apagui, som responsables de que cremi amb més intensitat. El 29 de novembre a Barcelona es va donar el tret de sortida a la cursa per la nostra sobirania. Aquest diumenge vam ser tots i totes al Fòrum de Barcelona, el proper 13 de desembre totes i tots anirem a votar.

Federació de Lleida

ESQUERDA RECLAMA QUE ELS BANCS NO RETINGUIN EL SEU ESTOC DE PISOS

El senador per Lleida d’Esquerra dins del grup parlamentari de l’Entesa, Josep Maria Esquerda, ha preguntat a la Ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, què pensa fer per a reduir l'estoc d'habitatges existents. Esquerda ha dit que hi ha un milió d'habitatges nous a la venda, més els de segona mà i les Vivendes de Protecció Oficial, i que el principal propietari immobiliari són els bancs, que mantenen en habitatges gairebé 25.000 milions d'euros. Esquerda ha denunciat que els bancs mantenen el preu de taxació i que com a mínim només estan disposats a fer algun descompte, també ha dit que és més fàcil obtenir un crèdit per a la compra d'un habitatge si aquest és propietat del banc. En conclusió, Esquerda ha expressat la seva preocupació per la posició de domini dels bancs en el mercat immobiliari i la competència deslleial que exerceixen. La Ministra d'Habitatge ha explicat les mesures per a afavorir el lloguer com una fórmula per a contrarestar les dificultats de la venda d'habitatges, o les línies ICO per a ajudar a la compra d'habitatge protegit, però segons el senador, ha evitat contestar sobre el tema.

Alacantí

Ana Medina, militant d'Esquerra l'Alacantí premi Diario Mèdico a les 100 millors idees en Sanitat

El passat 23 de Novembre va tenir lloc a Barcelona el lliurament de premis que anualment concedeix Diario Mèdico a les 100 millors idees en Sanitat, aquest acte es va celebrar en el Teatre Nacional de Catalunya. Diario Mèdico, el periòdic de major difusió en l'àmbit de la professió sanitària ve atorgant aquest guardó per a reconèixer la labor diària d'aquelles persones, empreses i institucions que amb la seva aportació han ajudat a millorar la medicina i la salut durant el 2009 . Un d'aquests premis ha recaigut sobre Ana Medina, militant de Esquerra Republicana a el País Valencià i cofundadora de la Plataforma de Famílies per a la creació de l'especialitat de Psiquiatria Infanto Juvenil. A més de ser cofundadora d'aquesta Plataforma de la qual és el seu portaveu estatal, també va fundar l'Associació Adaptaha, associació de pares amb nens que pateixen Tdah d'Alacant. Pertany a la Plataforma en defensa de la salut mental en els serveis públics de salut d'Alacant. Aquesta Plataforma ha lluitat incansablement durant dos anys per a aconseguir una especialitat mèdica de la qual ja gaudeixen en la resta de l'espai europeu, sent l'Estat espanyol un dels pocs, juntament amb Croàcia i Malta, que no contava amb aquesta especialitat en el seu sistema sanitari.

Alacantí

Esquerra Participa en l'Assemblea de Regidors dels Països Catalans

Esquerra participa en l’Assemblea de Regidors dels Països Catalans: “Reptes locals davant la crisi” celebrat a Alacant aquest dissabte 21/11/09 i organitzat per la Institució Joan Fuster; hi assistiren els quatre regidors del País Valencià d’Esquerra junt a altres companys de la resta dels Països Catalans, cal destacar la participació del secretari de política municipal d’Esquerra Marc Sanglas. A l’inici del congrés el President d’Esquerra de la comarca de l’Alacantí va ver un saluda en nom del partit, reivindicant la Ciutat d’Alacant com exponent històric dels valors democràtics, republicans i de defensa dels drets dels valencians. En el congrés es van poder conèixer i debatre propostes i iniciatives concretes davant l’actual conjuntura de crisi econòmica. El congrés s'ha desenvolupat al voltant de tres panells interconnectats, “Finançament local: context i mesures”, “Passem pàgina al model vigent?” i “Instruments per afrontar la crisi i experiències del món local”.

Sant Fost de Campsentelles

La Regidoria de Promocions Culturals presenta el Pla Local de Promoció del Patrimoni Cultural

Ahir dimarts dia 1 de desembre, la Regidoria de Promocions Culturals ha presentat el Pla Local de Promoció del Patrimoni Cultural. Aquest projecte té com a eixos de treball, la protecció del nostre patrimoni arquitectònic, l'accés dels ciutadanes i ciutadanes a conèixer el nostre patrimoni cultural en primera persona, la recuperació d'un signe d'identitat molt nostre, la cuina. I per últim, la divulgació del nostre patrimoni més enllà de les nostres fronteres. A més el Pla de Promoció del Patrimoni Cultural marca uns objectius molt clars a mitjà i a llarg termini: El desenvolupament del Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric. La creació de tres Itineraris Culturals; l'itinerari de l'Aigua al Vi ,una ruta per les fonts i vinyes de Sant Fost, l'itinerari històric per les Masies de Sant Fost, i l'itinerari Espais de Guerra, Espais de Memòria el qual pretén ésser un recorregut pels espais on es van realitzar els fets més importants de la Guerra Civil a Sant Fost.

Anoia

Els Prats de Rei podrà decidir el 13 de desembre

El proper diumenge 13 de desembre de 2009 tots els pradencs majors de 16 anys podran exercir el seu dret a participar en una Consulta popular sobre la Independència; sota la pregunta “Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea”, més de 550 habitants del municipi gaudiran de la possibilitat d’expressar democràticament la seva opinió i voluntat sobre el futur de Catalunya. Després de la positiva experiència d’Arenys de Munt, aquest tipus de consultes, que en aquesta primera onada del 13 de desembre se celebraran a 167 municipis d’arreu del país, haurien de marcar una fita molt important per al futur de Catalunya. Al nostre poble tot el procés organitzatiu de la consulta ha estat liderat per la Plataforma Prats Decideix!, i el dur treball realitzat durant les darreres setmanes per aquesta coordinadora fa preveure que la jornada del dia 13 esdevindrà un gran èxit en tots els aspectes.

Teià

Esquerra Teià escull cap de llista el proper dijous dia 3 de desembre

L’actual regidora i secretària de política municipal local, Emma Peiró, és de moment l'única candidata a encapçalar la llista electoral de les eleccions municipals del 2011. A la propera reunió d’Esquerra Teià, on hi està convidada la militància i també simpatitzants, hi serà present Jaume Oliveres, Secretari General de Governació i Administracions Públiques, que vindrà a donar suport a Emma Peiró i a encoratjar-la a millorar els resultats electorals en cas que finalment es confirmi la seva elecció. El president de la secció local d’Esquerra Teià ha convocat les eleccions per escollir la persona candidata a l’alcaldia del municipi el proper dijous 3 de desembre a les 9 del vespre a La Unió de Teià. A la reunió també hi serà present Andreu Bosch, qui fou alcalde de Teià per Esquerra Republicana durant 6 anys, tota una legislatura entre 2003 i el 2007, també des de llavors i fins el dia 30 de juny passat, esgotant els dos anys de mandat corresponents a l’alcaldia compartida entre Esquerra i CiU d’aquesta legislatura.

Cornellà de Llobregat

El perquè del vot contra el Pressupost municipal per al 2009

El grup municipal d’Esquerra-AM ha votat en contra dels Pressupostos municipals per al 2009. Ens han dit que es tracta d’un pressupost de contenció donada la situació econòmica actual però que alhora és un pressupost més social que mai i que a més no renuncia a fer cap de les actuacions que estaven planificades a la ciutat. Parlem del pes que tenen les polítiques socials en un pressupost per a l’ajuntament de 69.743.534 €. El pes que té l’àrea d’acciò social i salut pública amb un pressupost d’1.994.394 € és d’un 2’87% respecte del global, un gran pes sens dubte!!!..El pes d’aquesta àrea respecte del pressupost global ha evolucionat en un 0’5% des del 2008. Aquestes dades contrasten amb el que es pregona com a pressupost social. Tot ha canviat i tot queda igual El govern estatal anuncia que comprarà sól públic, ampliarà els ajuts per a adquirir vivendes, incrementarà les ofertes de lloguer amb dret a compra, i de la mateixa manera des del govern de la Generalitat es negocia amb els bancs i caixes per tal que ofereixin els crèdits necessaris per tal de seguir generant activitat econòmica.

Anoia

Presentació del llibre ´L´Òmnibus de la mort: parada Falset´ a Vallbona

Divendres passat va tenir lloc a Vallbona la presentació del llibre "L'Òmnibus de la mort:Parada Falset" a càrrec del seu autor Toni Orensanz. Una trentena de persones van assistir a l'acte, on de manera molt amena i entenedora, l'autor va explicar el context històric en que s'emmarca el llibre, i algunes de les claus per entendre millor els fets que van succeir l'estiu del 1936. No va desvelar, però, les sorpreses que amaga el llibre. Des de la Regidoria de Cultura s'està apostant per actes culturals com aquest, doncs sembla interessar a bona part dels veïns del poble. Ja s'està treballant per a portar un nou autor o autora que presenti el seu llibre. Al final, es va establir un torn de preguntes i diàlegs amb l'autor, que van enriquir molt l'acte. Qui va voler, va poder comprar el llibre gràcies a la Llibreria Igualadina "Llegim?".

Federació de Lleida

PUIGCERCÓS ASEGURA LA CREACIÓ D’UNA NOVA LLEI DE COMERÇ DAVANT BOLKESTEIN

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós ha afirmat aquesta tarda que Esquerra farà una llei de comerç per donar sortida als petits i mitjans comerços davant la nova directiva Bolkestein. El president assegura que ERC “arribarà fins al final per impedir la liberalització del mercat i donar màniga ampla” a les grans superfícies “i a la gent com l’alcalde de Lleida, que vol aprofitar el buit legal per a veure si pot fer de les seves”. El president ha recordat que “malgrat aquesta llei no li interessi ni a CiU ni PSC forçarem les màquines per que pugui ser real el més aviat possible”. Joan Puigcercós ha fet aquestes declaracions avui a Cervera, en un Congrés Intern del Partit que ha aplegat a la militància de la Federació de Lleida. El president també ha explicat que gràcies a Esquerra, aquest dilluns es tancarà un “acord definitiu” per rebaixar l'impost de successions. Segons el president, aquest acord farà que moltes famílies, autònoms i treballadors “puguin estar més tranquils”, ja que considera que la situació actual era molt injusta per molta gent.

Llavaneres

Ernest Benach inaugura el carrer Alcalde Andreu Bertran i Reverter

Prop de 90 persones s’han aplegat a l’entrada del Parc Joaquim Passi per retre homenatge a l’Alcalde Andreu Bertran i Reverter i inaugurar l’Avinguda que portarà el seu nom. L’acte, organitzat per Esquerra-Llavaneres, ha comptat amb els parlaments de Lluís Albertí (arxiver municipal), Quim Bertran (fill de l’Alcalde homenatjat), i Ernest Benach (president del Parlament de Catalunya). Tots ells han fet referència a la figura política d’Andreu Bertran i Reverter, recordant la seva entrega i dedicació des de l’alcaldia en plena Guerra Civil. Bertran i Reverter era militant d’ERC, i va ser nomenat Alcalde el 28 d'octubre del 1937, allargant el seu mandat fins l’entrada de les tropes franquistes el 3 de juny del 1938. Després de l’ocupació es va veure obligat a exiliar-se a França, on primer va treballar en un camp de concentració proper a l’entorn de París, i després en un camp de treball proper a l’entorn de Perpinyà. Bertran i Reverter va tornar de l’exili l’any 1947, i mor a Llavaneres l’any 1958.

La Safor

ESQUERRA PARTICIPARÀ EN LA MANIFESTACIÓ PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC DEL PROPER 1 DE DESEMBRE

Esquerra Republicana del País Valencià participarà en les manifestacions convocades arreu del País Valencià per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, que tindran lloc el proper dimarts 1 de desembre arreu del País Valencià. Esquerra participarà amb la pancarta "Per l'escola pública, laica i valenciana, fora la religió de l'escola". La marxa tindrà lloc a les principals ciutats valencianes a les 19 hores: ALACANT: Serveis Territorials CASTELLÓ: Casa dels Caragols VALÈNCIA: Plaça de Manises Esperem la vostra assistència

Maresme

Andreu Francisco és reelegit com a president d’Esquerra Maresme

Andreu Francisco és reelegit com a president d’Esquerra Maresme El Congrés comarcal d’Esquerra Maresme, celebrat aquest divendres a Arenys de Munt, ha donat de nou la confiança a l’alcalde d’Alella per ocupar la presidència d’Esquerra Maresme els propers dos anys. L’equip proposat per Andreu Francisco per formar la direcció permanent de la secció comarcal també ha estat votat per una àmplia majoria. La callenca Cristina Gómez guanya pes dins el partit i deixa la secretaria d’organització i passa a ocupar la vicepresidència. El seu antic càrrec l’ostenta ara Rosa Funtané de Montgat. La secretaria de Finances estarà ara ocupada per Georgina Sabadell, d’Òrrius, i la vilassarenca Anna Teixidó continua al càrrec de secretària d’Imatge i Comunicació, mentre que la mataronina Anna Salicrú portarà els aspectes relacionats amb la secretaria de la Dona. Jordi Pera, d’Arenys de Mar, és el nou secretari de Política Municipal, un càrrec ocupat fins ara pel torderenc Bernat Costas, que ha passat a ser secretari de Formació.

ERC Piera

PRESENTACIÓ DE LA FIRA D’INTERCANVI PROMOGUDA DES DE LA REGIDORIA DE MEDI AMBIENT

El dissabte 28 de novembre es va dur a terme a Piera la primera Fira d'Intercanvi, que a partir del gener es farà cada últim dissabte de mes. En aquesta primera edició van participar 10 parades i es van negociar 15 intercanvis amb èxit, alguns dels quals presidits per la imaginació. L'objectiu principal de la Fira és canviar els nostres hàbits: «Diner x qualsevol cosa». Així, es va poder veure com es canviava un forn per una tarda de contes o un tall de faldilla per una melmelada casolana. Des de l’organització es va fer una valoració molt positiva tractant-se de la primera edició a Piera. La Fira va ser un degoteig de visitants, molts dels quals van mostrar l'interès per conèixer el funcionament. Representants del Grup Medi Ambient Anoia Sud Piera van destacar que els canvis en la societat sempre són lents i que desitgen haver plantat una llavor per poder crear una xarxa solidària al poble i reduir el nombre de «coses que no ens serveixen» que acaben a l'abocador.

ERC Piera

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE MEMÒRIA HISTÒRICA DE LES DONES DE PIERA

El passat dissabte 28 de novembre a la tarda, la regidora d’Esquerra, Ester Ribas, regidora d’igualtat de gènere va fer la presentació del material audiovisual de la memòria històrica de les dones de Piera. Un recull de material de recerca perquè tothom pugui conèixer el testimoni de dones que històricament han estat oblidades, dones que han viscut i treballat al nostre poble i que serviran de referent a les de les generacions futures. L’exposició, que consta de plafons amb fotografies històriques, vol ser un reclam per ampliar el material audiovisual i fotogràfic existent i poder elaborar una memòria íntegra. La mostra es pot visitar a l'Espai d'Entitats fins al 19 de desembre, data en què es farà un acte de cloenda coincidint amb el 15è aniversari de l'Associació de Dones de Piera.  

Montgat

Esquerra Maresme té nous consellers nacionals

El mateix Congrés d’Esquerra Maresme ha definit el nom dels quatre consellers nacionals. Quatre persones de la comarca que representaran el territori al màxim òrgan entre congressos del partit. Tindran veu i vot al Consell Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya Cristina Gòmez, Mónica Palacín, Jordi Pera i Francesc Teixidó. Finalment Daniel Torras no ha estat escollit conseller nacional tot i que també n’era un candidat/a. El Congrés comarcal s’ha celebrat a Arenys de Munt, el primer municipi de Catalunya que ha celebrat un referèndum per a la independència de Catalunya, amb el suport d’Esquerra Republicana.

Roses

Participació a la presentació de Roses Decideix

ERC de Roses dóna suport a la Coordinadora per la consulta sobre la independència que organitza pel proper 13 de Desembre una consulta popular a Roses. L'acte de presentació va tenir lloc amb una arrossada a la Plaça Rahola el dissabte 28 de novembre a les 14 hores. Va intervenir en Carles Mora, l'alcalde d'Arenys de Munt. ERC i JERC varen instal.lar una paradeta de venda de material dins del recinte.