Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Cebrià de Vallalta

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA, OFRENA FLORAL AL MONUMENT DE LLUÍS COMPANYS. SANT CEBRIÀ DE VALLALTA ONZE DE SETEMBRE 2007

Dimarts 11 de setembre, a les 11:45 del matí trobada a la secció local (Avda. Maresme, 11-13) i marxa cap al Passeig Lluís Companys, on farem l'ofrena floral al monument de Lluís Companys. A la tarda, cap a 2/4 de 4 sortirem en tren cap a Barcelona per assistir a la tradicional manifestació que surt de la Plaça d'Urquinaona.

Roses

Nova Executiva de la Secció Local d'ERC de Roses

El passat dimarts 4 de setembre es va celebrar una Assamblea de la secció local d'ERC de Roses. Un dels punts importants era l'elecció d'una nova executiva. Aquesta nova executiva està composada per: President Secció Local....................: Fèlix Llorens Secretari d'Organització..................: Carles Trias Secretari de Finances......................: David Campà Secretaria d'Imatge i Comunicació...: Verònica Bretau Secretaria de la Dona......................: Agnès Fàbregas Secretaria de Política Municipal........: Manel Donat Portaveu Municipal...........................: Marc Danés 

La Ràpita

Esquerra demana el suport de l'Ajuntament de la Ràpita a la paralització del Projecte Castor

El ple de l'Ajuntament de la Ràpita es pronunciarà també sobre la paralització del projecte Castor, que permet instal·lar un dipòsit de gas submarí davant la costa de l'Ebre, i la construcció de la planta regasificadora al municipi veí d'Alcanar. El grup municipal d'ERC ha presentat una moció contrària al projecte perquè sigui inclosa en l'ordre del dia del proper ple municipal. La moció vol donar 'suport' explícit al consistori canareu en la seva oposició a la regasificadora, tot recordant que les torres previstes es podrien veure també des de la Ràpita. Els republicans han anunciat la seva intenció de presentar aquesta mateixa moció a tots els ajuntaments de les Terres de l'Ebre. El portaveu d'ERC a la Ràpita, Josep Caparrós, ha manifestat que la presentació respon a la 'voluntat de donar suport a l'Ajuntament d'Alcanar en la paralització del projecte Castor perquè, a banda que és la localitat veïna i segurament les torres de 50 metres d'alçada es veurien des de la Ràpita'.

Senyera al Balco
Sant Cebrià de Vallalta

L'ONZE DE SETEMBRE

No sé per què, però cada any es veuen menys Senyeres als balcons, tan fàcil com és i poc que costa. Per això caldria que tothom recordés penjar la Senyera de bon matí. Que tot Sant Cebrià y Catalunya esclati de color amb les quatre barres en la nostra Diada Nacional. Penja-la!

Imatge d'avui del monument Lluís Companys
Sant Cebrià de Vallalta

Monument escapçat

Danys intencionats al monument a Lluis Companys Cap a les quatre de la matinada la patrulla de servei ha localitzat una esfera de pedra tirada al carrer esplanada. Que de forma immediata s'ha relacionat amb el monument inaugurat encara no fa un any  Lluís Companys al passeig de porta cap a la zona esportiva.  En un primer moment no s'ha localitzat el/s responsable/s dels actes vandàlics però no es descarta poder esbrinar-ne l'autoria.

Un tret abat Casanova
Sant Cebrià de Vallalta

Esquerra republicana de Catalunya a Sant Cebrià presenta la següent proposta, a l’ajuntament i a totes les entitats del municipi, i tots els partits polítics.

Degut al fet històric de la guerra de successió, que va començar (1702-1714) amb l’enfrontament dels partidaris de Felip V (Castella i França) i els de l'arxiduc Carles (Corona d’Aragó i l’aliança de l’Haia). A Catalunya, Felip V va ser nomenat comte de Barcelona, però sectors importants de la població desconfiaven del fet que Felip V respectés les constitucions i les institucions catalans, i per això el juny del 1705 decidiren reconèixer l’arxiduc Carles com a comte de Barcelona, i representants catalans signaven amb Anglaterra el pacte de Gènova, pel qual Anglaterra es comprometia a garantir, fos quin fos el resultat de la guerra, les constitucions catalanes. El novembre del 1705, Carles era proclamat a Barcelona rei i així començava una guerra civil a la Península, ja que Castella reconeixia Felip V. Malgrat alguns èxits inicials, les tropes borbòniques van ocupar el regne de València i d’Aragó després de la batalla d’Almansa (1707) i van anular les institucions i les constitucions.

Sant Cebrià de Vallalta

CONVOCATÒRIA DE REUNIÓ. COMERÇOS I EMPRESES DE SANT CEBRIÀ.

La reunió té per objecte recollir les problemàtiques i aspecte de millora al municipi per refoçar i consolidar els establiments comercials de Sant Cebrià de Vallalta i donar a conèixer les actuacions a realitzar des de la Regidoria durant el període que resta aquest any. Per a qualsevol dubte o aclariment previ al dia de la convocatòria de la reunió us podeu posar en contacte amb la regidoria de promoció econòmica de l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta. Tel. 937631024 Persona de contacte: Ruth Bes Ortega E-mail: besor@diba.es

Manifestació 5/5/07
Alcoi

Carta de Josep Cortés sobre els resultats electorals

Hola amics Hem acabat un procés electoral que no ha tingut uns resultats gaire bons per a les forces d’esquerres i menys per a la defensa de la nostra cultura, llengüa i bandera. Els valencians hem de recuperar el timó del país, no podem deixar que aquesta espanyolització que ens intenten instaurar, ens lleve les ganes de lluitar i de tindre un País Valencià lliure i sobirà amb les nostres lleis, llengüa i nació reconeguda, aquella que fa 300 anys ens van llevar. Tot i la perdua a molts ajuntaments de les forces d’esquerres, Esquerra hem aconseguit un augment considerable dels afiliats, dels votants i fins i tot del nombre de regidories. Aquestes eleccions hem presentat prop de 60 candidatures al País Valencià i a més els resultats obtesos són molt favorables. Cada cop hi ha més gent il•lusionada amb la política d’Esquerra i això fa que cada vegada sigam més gent al partit, cosa que ens dóna més anims per a continuar treballant. Ara és el moment de definir la línia de treball per als proxims 4 anys, cal buscar el compromís que la gent ens demana, de donar-los la oportunitat de ser part del que farem, d’aportar idees, d’estar nosaltres cada cop més il•lusionats i d’il•lusionar a la gent que ens coneix i a la que no.

ERC Piera

ERC ENTRA A GOVERNA A L'AJUNTAMENT

Després de les eleccions del passat 27 de maig i de moltes reunions, per aconseguir acords i un bon pacte. ERC-Piera entrarà el proper 16 de juny a governar a l’Ajuntament conjuntament amb el PSC. A les 12 del migdia es farà el Ple de constitució del nou Ajuntament amb els 17 regidors que formaran part del consistori els pròxims 4 anys. El pacte entre ERC i PSC acorda l'alcaldia compartida, Jordi Madrid serà Alcalde el dos últims anys de legislatura, mentre que la candidata socialista Josefina Altarriba serà Alcaldessa els dos primers. Les Regidories d’ERC seran les següents: JORDI MADRID I ROCA 1er Tinent d’Alacalde, Urbanisme, Comerç i Indústria ELISENDA GUARCH I MEJIAS 3a Tinenta d’Alcaldessa, Educació, Joventut JORDI ROMEU I TORRES 5è Tinent d’Alcalde, Noves Tecnologies, Mitjans de Comunicació JAUME RAVENTÓS I BONAVIDA Medi Ambient, Protecció Civil ESTER RIBAS I ALEJANDRO Igualtat de gènere, Cooperació i Turisme, Transports i Comunicació   

Alcoi

Reunió de la Plataforma Antipàrquing

El dimarts dia 5 de juny es va tornar a reunir la Plataforma Antipàrquing després de les eleccions per estudiar les línies a seguir d'ara endavant. Una de les propostes que es va aprovar, va ser la de demanar una reunió amb l'alcalde Jorge Sedano per a parlar directament amb ell i exposar-li l'alternativa que des de la plataforma estem divulgant. Un altre punt era aconseguir més actes als ajuntaments de les comarques que als seus plens han exposat el tema i han recolzat de seguida l'alternativa de la plataforma. Dins d’aquestes aprovacions es troba el Partit Popular d'altres localitats. Mentre, els mitjans de comunicació continuaran divulgant el problema que comporta la pèrdua del sol públic i les despeses que suposarà a tots els ciutadans als que dona servei aquest Hospital. També es vol presentar a un dels plens de l'Ajuntament d'Alcoi totes les actes recollides dels ajuntaments que s’oposen a aquest projecte. Per últim, Esquerra proposa fer una ruta de xarrades a totes les poblacions per a donar a conéixer les dimensions negatives d'aquest projecte, per a les quals Josep Cortés es compromet personalment a acudir i presentar el problema i projecte alternatiu.

Sant Esteve Sesrovires

MANIFEST MUNICIPAL D’ESQUERRA

Els homes i dones d’Esquerra, bona part dels quals comptem amb una àmplia experiència a l’àmbit social sesrovirenc, representem la més clara opció de futur i basem el nostre programa municipal en un nou tarannà polític que ens acosta de forma clara als ciutadans i ciutadanes, a través de les accions municipals que ens ajudaran, amb dedicació i amb il.lusió, a resoldre els problemes col.lectius. La llista d’Esquerra és una llista no condicionada pels vincles amb els grans grups econòmics i empresarials. Una alternativa allunyada d’aquests cercles de poder i això ens ajuda a escoltar, atendre les demandes i a donar solucions als veritables problemes i a les veritables necessitats del Sant Esteve del segle XXI. És necessari, doncs, davant l’actual situació, superar el model que amb absolutisme governa al municipi i treballar per aconseguir un model social. No té sentit atorgar terrenys municipals per a fer una escola privada i elitista, mentre que els nostres joves no es poden independitzar i segueixen a casa dels pares amb 30 anys.

Alcoi

Resultats electorals d'Esquerra

Resultats eleccions locals a Alcoi: El primer any que Esquerra es presenta a les eleccions locals d’Alcoi ha aconseguit un 0,71% dels vots: 238 surfagis. Resultats eleccions autonòmiques 2007: Esquerra ha aconseguit 11.756 vots, un 0'49%. Resultats municipals a nivell autonòmic: País Valencià 2007 10.603 vots, un 0,43%. 2003 4.489 vots, un 0,18%. Hem aconseguit dos regidors més respecte els comicis de 2003: un total de 5. Catalunya 2007 334.771 vots, un 11,67% 2003 414.549 vots, un 12,78%. Tot i que el nombre de vots ha disminuït, s’ha incrementat el nombre de regidors. Mentre que en 2003 hi havia 1.279, ara hi sumen 1.584. Illes Balears 2007 912 vots, un 0,21%. No hi ha resultats de les eleccions del 2003 i ara compten amb 3 regidors.

ERC Piera

ERC-PIERA ACONSEGUEIX CINC REGIDORS

ERC-Piera aconsegueix cinc regidors a les eleccions municipals que es van celebrar ahir, 27 de maig. Amb aquests resultats la representació d’ERC a l’Ajuntament de Piera augmenta en un regidor. ERC és la tercera força del municipi amb 1.267 vots.  

Francesc Roig en una imatge d'arxiu de la campanya electoral del 2007
Sant Cebrià de Vallalta

GRÀCIES A TOTS i A TOTES.

Primer de tot donar les gràcies a tothom que ha anat a votar i ha estat participa dels resultats electorals. Felicitar a la gent de les taules, que ha tingut la labor de portar a terme les eleccions al nostre municipi. Felicitar també a totes les candidatures que ha participat en aquestes eleccions, i en especial felicitar el resultat que ha obtingut CiU que ha estat una autentica guanyadora.

Alcoi

Últim míting de campanya

Avuí a les 20h al Casal Ovidi Montllor es realitzarà l'últim míting d'ERPV Alcoi d'aquesta campanya electoral. Comptarem amb la intervenció de Josep Cortés, el nostre alcaldable per a la ciutat, i Agustí Cerdà, el candidat a la Presidència de la Generalitat Valenciana. A més, al Casal podeu trobar la revista Esquerra Nacional i La Veu del Jovent, que recull les activitats de les Juventuts d'Esquerra Us esperem!

Roses

Festa Infantil i Berenar Popular

El dissabte 19 de maig a les 17 hs. es va celebrar una Festa Infantil i un Berenar Popular a la Riera Ginjolers organitzada per ERC de Roses . Hi va haver-hi una gran afluència de públic, sobretot de mainada, que s´ho varen passar molt bé. Cap a 2/4 de 8 del vespre la pluja va fer la seva aparició i es va donar per acabat l´acte.