Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Andreu

Oriol Amorós i les JERC parlen d'Immigració al casal

El passat 9 de maig les JERC Sant Andreu varen organitzar una xerrada sobre immigració sota el títol "Sant Andreu: nous veïns, nous reptes" per tal de poder parlar sobre la realitat del país, la ciutat, i sobretot, del districte. La xerrada va comptar amb la participació d'Oriol Amorós, Secretari d'Immigració de la Generalitat de Catalunya; Ignasi Parodi, membre de l'entitat TriniJove, i Laia Grangé, portaveu de les JERC Sant Andreu i candidata de les JERC a la llista d'Esquerra a Barcelona. L'acte començà amb l'explicació d'Ignasi Parodi, membre fundador de l'entitat Trini Jove, qui va explicar el projecte que des d'aquesta entitat s'està fent al barri de La Trinitat. La inserció socio-laboral, la organització de tallers musicals, la formació acadèmica, i l'esport i la música com a eines d'inserció a la nostra societat són alguns dels projectes que fan que Trini Jove faci de La Trinitat i aquesta entitat una magnífica mostra de com integrar a les persones immigrades.

ERC Piera

ELECCIONS MUNICIPALS 2007

Jordi Madrid i Roca Candidat a l'alcaldia de Piera "A les darreres eleccions municipals del 2003 la nostra candidatura va aconseguir, contra tot pronóstic, situar-se com a principal partit de l'oposició a l'actual Govern. Ara han passat quatre anys i us vull presentar a un equip que, ja no en té prou amb aixó; un equip de dones i homes que vol assumir nous reptes i aixó només es pot traduir aconseguint govemarla nostra Vila en aquestes properes eleccions. Us oferim il·lusió i empenta, peró som conscients que només amb aixó no n'hi ha prou per governar Piera. És per aixó que la candidatura d'Esquerra us ofereix també, perqué no dir-ho, preparació, coneixement, transparéncia, imaginació, noves idees; en definitiva, sentit comú. Us demanem que confieu en nosaltres. L'auténtic canvi encara - és possible; atreveix-te."   

Alcoi

Poder informatiu

Avui en dia tenim una arma molt gran: els mitjans de comunicació. Una arma que espot fer servir de moltes maneres. Eixa arma en teoria ens hauria d’ajudar a estar més i millor informats, més culturitzats. Una de les coes que busquem quan llegim un llibre, un periòdic o quan escoltem el que la TV ens ofereix, és per que volem saber el màxim possible sobre alguna cosa per a tindre coneixement de la situació i poder opinar. El problema ve quan les informacions que ens venen estan malversades, o retallades degut als interessos polítics i econòmics del mitjà, moltes vegades originats en les pressions que reben de la classe política i dels anunciants. Sembla mentida, però és així. Fa molts anys estàvem immersos dins d’una dictadura i com el seu nom indica dicta les coses, diu com has d’actuar, no deus pensar. Molts l’acceptaven, però després entrarem en una democràcia, per tant la llibertat d’expressió, la veracitat i la professionalitat als mitjans, seria un dels seus pilars.

Alcoi

Benvinguts Alcoians i Alcoianes a Esquerra Republicana

Aquest any és molt important per al nostre futur, per al canvi que tan necessita la nostra ciutat. Un canvi que sols vosaltres teniu a les vostres mans. Teniu una vegada més l’oportunitat d'aturar un model de ciutat privatitzat a tots els efectes (escoles, aparcaments...), amb vivendes de renda lliure i que no ens equiparen a tots els ciutadans. D’evitar que l’entorn del que tan hem presumit i que avui dia, gràcies a l'especulació permesa per alguns partits governants, continue convertint-se en zones completament urbanitzades. A més, l’industria que hem perdut es vol convertir en serveis, en lloc de intentar recuperar-la, com així també la nostra identitat com a industrials. Perquè no sols els ecologistes tenen el deure moral de protegir i defendre la nostra natura, cadascú de nosaltres hauria de ser una miqueta ecologista. Perquè Alcoi era un poble molt ric culturalment, i avui en dia cada vegada ens interessa menys, també gracies a l’oferta cultural poc plural que tenim per part dels que governen en aquest moment.

Sant Andreu

Dissabte 12 de maig acte central de campanya al districte de Sant Andreu

El proper dissabte 12 de Maig és farà al districte de Sant Andreu l'acte central de campanya. A partir fins el migdia la plaça orfila (metro sant andreu, linia 1) comptarà amb activitat per a infants, inflable, punt informatiu, venda de material, músca i piscolabis. El míting anirà a càrrec de Joan Pallarès, actual Conseller de cultura del Districte, Montserrat Benedí, candidata d'esquerra Sant Andreu per Barcelona i del alcaldable Jordi Portabella.  

Alcoi

Homenatge a Joan Valls

El passat dia 1 de maig el candidat a l’Alcaldia d’Alcoi Josep Cortés i altres membres d’Esquerra acudiren a l’homenatge de Joan Valls. Vicent Romans presentà tots els que intervindrien en la celebració: els alumnes del Pare Vitòria i membres d’Amics de Joan Valls, que llegiren poemes, la Coral Polifònica Alcoiana i el dolçainer Hiroshi i el candidat a diputat per EU Lluís Torró, que tocà el tabalet. A més, Romans aprofità per a recordar la propera cita electoral i l’oportunitat que ens atorga de canviar l’actual govern, tant local com autonòmic

Esquerra Sant Cebrià
Sant Cebrià de Vallalta

PRESENTACIÓ I MITING D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA A SANT CEBRIÀ DE VALLALTA

PRESENTACIÓ I MITING D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA A SANT CEBRIÀ DE VALLALTA EL DIA 13 A LES 13 HORES AL CASAL D'AVIS DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA (AVDA. MARESME, 8) -PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA, PRESENTACIÓ I MITING DEL PROGRAMA ELECTORAL. -PRESÈNCIA DEL DIPUTAT MÉS JOVE D'ERC AL PARLAMENT DE LA GENERALITAT, PERE ARAGONÈS. AL FINAL DEL ACTE HI HAURA UN APERITIU AMB PRODUCTES DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA.

Roses

Llista d'Esquerra per les properes Eleccions Municipals

La llista que Esquerra presentarà a les properes Eleccions Municipals a Roses el proper 27 de maig està integrada per:  1. Marc Danés i Zurdo  2. Fèlix Llorens i Palou  3. Verònica Bretau i Barbancho  4. Francesc Galí i Camprubí  5. Agnès Fàbregas i Badosa  6. Manel Donat i Giró  7. Carles Trias i Bosch  8. David Campà i Frigola  9. Sara Boix i Martí 10. Alea Noguera i Aldama 11. Toni Blanch i Pérez 12. Albert Font i Martí 13. Maria Piqué i Roma 14. Anna Blanch i Falcó 15. Francesc Xavier Calatayud i Sala 16. Joan Carles Cros i Miralles 17. Lucía Calafell i Martínez 18. Sara Padilla i Koch 19. Mohamed Acherkouk 20. David Pujol i Villar 21. Mireia Garzón i Gonyalons 22. Francesc Giner i Ballesta “Xispa” 23. Jaume Blanch i Falcó 24. Sílvia Gratacós 25. Carmel Rosés i Falgàs

Alcoi

Reunió de la Plataforma Antipàrquing

El dia 26 d’abril als locals de l’Associació de Veïns de la Zona Nord es va reunir la Plataforma Antipàrquing per a concretar alguns punts. S’acordà que el dimecres dia 2 de maig a les 11:00 hores als locals de la UNESCO se celebrarà la roda de premsa en la que participaran la majoria o, a poder, ser la totalitat dels partits polítics i associacions vinculades. També es vol fer una concentració l’Hospital de la Verge dels Lliris per al dia 12 de maig. Sobre aquesta, Josep Cortés va dir que podrien tindre problemes per a celebrar-la, ja que entra dins del període electoral i s’ha de demanar permís a l’Ajuntament. En cas de poder fer la concentració aquest dia o qualsevol altre, la Plataforma es tornarà a reunir per a pintar diferents pancartes. Algunes de la grandària d’una cartolina i un altra de tela per a sostenir-la entre varies persones i amb l’eslògan: “PARQUING PRIVAT CLAR QUE NO”.

Alcoi

Més de 300 persones es concentren en la Carrasqueta i impedeixen el tancament del repetidor de TV3

Més de 300 persones s'estan concentrant des d'aquest matí, entre pluja i boira, a la serra de la Carrasqueta per impedir el tancament del repetidor de TV3. Entre els concentrats, s'hi troben el president d'Esquerra-PV i diputat al Congrés, Agustí Cerdà, el secretari d'Organització d'Esquerra-PV, Jordi Vayà, i la portaveu de les JERPV, Anna Peña. A l'hora prevista s'han presentat diversos funcionaris judicials a fer efectiva l'ordre de tancament, però la presència dels concentrats els ho ha impedit. Més tard s'han tornat a presentar -aquesta vegada acompanyats per agents de la Guàrdia Civil i el jutge-, han intentat entrar per la força però al remat qualsevol intent de precintar el repetidor ha estat infructuós. Agustí Cerdà ha declarat que "aquests intents d'acabar amb TV3 al País Valencià responen al dèficit democràtic que pateix el nostre país. Malgrat que el PP vulga posar-li portes al camp, avui tenim ací una bona mostra de la resistència d'una part molt important del poble valencià a una actuació antidemocràtica i autoritària del PP".

Sant Andreu

La Fundació Josep Irla atorga el premi Memorial Lluís Companys a Francesc Candel

Aquesta tarda ha tingut lloc l'acte de lliurament del premi Memorial Lluís Companys, que atorga la Fundació Josep Irla a la persona i a l'entitat que s'han distingit per la seva acció social a favor de l'emancipació de les classes populars o en la lluita contra la marginació dels sectors menys privilegiats. Enguany el premi ha estat atorgat a Francesc Candel, per la seva trajectòria literària, cívica i política per la igualtat d'oportunitats i la denúncia de les desigualtats. El guardó l'ha recollit la seva companya, Joana Gardés, a causa del delicat estat de salut de Gandel. El president de la Fundació, Joan Ridao, ha volgut destacar la preocupació de Francesc Candel i de la fundació que porta el seu nom, per temes com la immigració, així com la defensa dels drets d'aquestes persones immigrades. El premi Memorial Lluís Companys també ha estat atorgat enguany a la Plataforma Ciutadana per l'Empresa Inclusiva a Catalunya, que promou l'accés al món laboral de les persones amb discapacitats.

Alcoi

El barranquet de Soler

El Barranquet de Soler és un lloc que s’ha deixat perdre i pense que s’hauria de recuperar donant-li una funció que beneficie a tots. Així, no estaria tant lluny del que en el seu dia va ser. La proposta d’Esquerra és la de crear un centre d’esports, on podrien haver dues piscines climatitzades, una d’elles adaptada per a la rehabilitació d’accidentats i per als minusvàlids. Tot açò, tenint en compte el poder treballar des de l’Ajuntament i que els estudis topogràfics ho permeten. Josep Cortés, candidat a l’Alcaldia d’Alcoi per Esquerra.

Alcoi

Benvinguts alcoians i alcoianes a Esquerra Republicana

Aquest any és molt important per al nostre futur, per al canvi que tan necessita la nostra ciutat. Un canvi que sols vosaltres teniu a les vostres mans. Teniu una vegada més l’oportunitat d'aturar un model de ciutat privatitzat a tots els efectes (escoles, aparcaments...), amb vivendes de renda lliure i que no ens equiparen a tots els ciutadans. D’evitar que l’entorn del que tan hem presumit i que avui dia, gràcies a l' especulació permesa per alguns partits governants, continue convertint-se en zones completament urbanitzades. A més, l’industria que hem perdut es vol convertir en serveis, en lloc de intentar recuperar-la, com així també la nostra identitat com a industrials. Perquè no sols els ecologistes tenen el deure moral de protegir i defendre la nostra natura, cadascú de nosaltres hauria de ser una miqueta ecologista. Perquè Alcoi era un poble molt ric culturalment, i avui en dia cada vegada ens interessa menys, també gracies a l’oferta cultural poc plural que tenim per part dels que governen en aquest moment.

Alcoi

La benzinera

La instal•lació d’una Estació de serveis (benzinera) entre el carrer Tirant Lo Blanc i San Lluís Beltran, a mi personalment, hem sembla que no té cap raó justificable. Alcoi disposa de benzineres suficients per a donar servei a tota la població, a banda de que ja hi ha una dins de la ciutat, la de la Beniata. A tot això, Alcoi no té unes dimensions tan grans com per a no poder travessar-lo amb el cotxe en situació de “reserva”, gairebé el que fem es exposar a tota aquesta zona de vivendes a un perill, unes olors i unes molèsties pel soroll a altes hores de la nit completament innecessàries. Ja es produí el cas de la “Ballena Azul” -empresa per a la neteja de vehicles ubicada una mica més endavant d’on volen situar aquesta benzinera- i que va provocar malestar entre els veïns pel soroll que feien al netejar els cotxes a certes hores de la nit. Considere que hi ha coses més importants i menys perilloses que donarien millor servei a la zona de Cotes Altes com guarderies, una zona d’esplai amb parc infantil, una pinacoteca… Josep Cortés, candidat a l’Alcaldia d’Alcoi per Esquerra.

Alcoi

Desgast polític

•La quantitat d’inauguracions i l’alquitranat de carrers, entre altres, d’aquest últim any i sobretot dels últims mesos davant les eleccions i la paralització del PGOU, que no s’aprovarà fins passades les eleccions, no sembla ser una política enfocada als interessos dels ciutadans, més be pareix una partida d’escacs d’última hora. Mentre continua una política d’espectacle al ple de l’Ajuntament i es realitzen pocs canvis, el poble espera veure els projectes per al futur d’Alcoi. Açò l’única cosa que provoca es una desgast de la confiança del ciutadà cap a la política i que es tradueix en la manca de participació dels ciutadans tant a nivell local com estatal. Molts ciutadans pensen: soles ens recorden a les eleccions, després ja han tret el que volen i ja els dona igual tot. El sentiment del poble és que no hi ha res que es faça sense cap interés polític o bé sense interessos personals i alhora polítics. Perquè no comença a fer-se una política més participativa i constructiva per al ciutadà? O és que els ciutadans de a peu no saben el que volen per a Alcoi? Jo crec que ho saben igual o millor que els polítics, però no tenen l’oportunitat de demostrar-ho.