Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Torelló

ERC-AM demana al Ple pels problemes relacionats amb les instal.lacions de RENFE i pel manteniment del cablejat elèctric de Torelló

ERC-AM va mostrar la seva preocupació per problemes relacionats amb les instal.lacions de RENFE com ara l'existència de cables en la calçada que es troben sorpresivament els conductors i per la tanca protectora que permanentment estar destrossada i posa en perill a les persones. Franch opinà que encara que sigui responsabilitat de l'Ajuntament no es pot posar a ningú vigilant les 24 hores perquè no es destrossi. També es va preguntar pel manteniment del cablejat elèctric, problema que s'arrossega des de ja fa molt temps i trobem casos molt urgents com algun pal elèctric partit que s'aguanta amb cordes.

Torelló

S'aprova una moció d'ERC en homenatge a Lluís Companys, però ICV-CdG i el PSC es neguen a demanar a l'Estat espanyol perquè demani perdó a Catalunya

En el darrer Ple s'ha aprovat una moció d'homenatge a Lluís Companys presentada per ERC-AM. Tots els grups han estat a favor de posar el nom del President Companys a un carrer, plaça o equipament municipal i a demanar que s'anul.li el procés que va condemnar a Companys, a més de les restes de condemnats pel règim franquista. Però hi va haver desacord en el punt en què es s'instava al govern de l'Estat Espanyol que demani perdó al poble de Catalunya, no com a "executors" sinó com a governants de l'Estat que va assassinar el President de Catalunya. Montse Ayats (ICV-CdG) i Flora Vilalta (PSC) no entenen que el Govern espanyol hagi de demanar perdó a Catalunya i van emanar votar per separat aquest punt. Jordi Casals va cedir, mostrant el seu rotunt pensament en quan a demanar el perdó de l'Estat Espanyol cap a Catalunya, perquè "no podem pretendre que l'Espanya de Franco deixés de ser Espanya i que ara torni a ser Espanya. L'Estat és el mateix, per això els governs alemanys i italians han demanat perdó amb els pobles amb qui van patir els règims nazi-feixistes".

Torelló

El PSC respon que "Torelló no pot tenir els jardins d'Aranjuez" a una pregunta d'ERC sobre la manca de zones verdes de qualitat i de parcs infantil.

Jordi Casals va demanar al regidor d'urbanisme si "Torelló tindrà mai zones verdes de qualitat i útil on es pugui passejar i disfrutar". També es va denunciar la manca de manteniment dels espais que es tenen ara i la falta de parcs infantils. La resposta del regidor socialista Josep Maria Soler va ser que "Torelló no pot tenir els jardins d'Aranjuez". Casals l'hi ha recordat que Torelló és la tercera població de la comarca i que molta gent se'n va a pobles del costat a disfrutar de parcs infantils i zones verdes.

Torelló

ERC demana balanç pel conveni entre Torelló i el Fòrum.

El portaveu republicà de Torelló va demanar que es fés balanç del conveni firmat entre Torelló i el Fòrum 2004, com ha beneficiat Torelló (si ha estat així) i de quina manera. També es va preguntar si s'ha demanat explicacions pels diners d'ajuda per participants, sense recursos, del Festival Mundial de la Joventut, realitzat en el marc del Fòrum 2004, quan molts d'ells no van poder passar la frontera espanyola per manca de "papers". Flora Vilalta va dir que n'informaria més endavant.

Osona

Carod viatja a Macau per donar suport a la Selecció Catalana d'hoquei patins

El president, Josep-Lluís Carod-Rovira es desplaça avui fins a Macau (Xina) per assistir aquest dissabte a la final del Mundial B d'hoquei patins en la que presumiblement pendrà part la Selecció catalana. Carod justifica el seu viatge perquè “es tracta que des de la presidència d'un partit de govern de Catalunya, en un moment històric com aquest, es vagi on sigui, si convé a la fi del món, per donar suport a l'esport català”. Carod, recorda que ERC sempre ha defensat la presència internacional de l'esport català, i precisament per això, a les últimes eleccions “vam signar un acord amb la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes”. Pel president d'ERC, és evident “que el partit que més coherència ha demostrat en la defensa de les seleccions nacionals ha estat ERC i per això la plataforma va signar aquest acord amb nosaltres i no amb un altre partit. Ha calgut que ERC es fes càrrec de la Secretaria General de l'Esport, perquè aquest tema comencés a caminar amb resultats tan satisfactoris com els de l'hoquei català, després de 24 anys”.

Osona

El Conseller Huguet visita la comarca i aposta pel turisme de qualitat a Osona

El nou conseller de Comerç, Turisme i Consum, Josep Huguet, va apostar a Osona per impulsar acords de cooperació que englobin diversos municipis per a la projecció del seu patrimoni històric i de llocs d'interès cultural. Huguet es va reunir dimecres amb entitats econòmiques i representants polítics de la comarca, per posar sobre la taula les propostes de turisme per a l'any 2005. El conseller va assegurar que "tenim una voluntat de planificar i creure'ns el tema del turisme interior" com a "autèntic dinamitzador" de les economies locals, fent rendibles "activitats pròpies d'aquestes zones", com ara l'artesania o el sector agrari. Segons la seva opinió, la Generalitat de CiU "es va passar els anys parlant del turisme de masses, de sol i platja". Sobre això, va afirmar que "nosaltres no hi renunciem, però volem evolucionar, volem un valor afegit que ens permeti mantenir aquest turisme", que ha de venir "de la qualitat i de la diferencialitat". La Generalitat, segons el conseller, col·laborarà amb tots els projectes que involucrin més d'un municipi.

Torelló

Celebrada l'Assemblea Local d'ERC Torelló-Vall del Ges

S'ha celebrat l'assemblea local d'ERC Torelló-Vall del Ges, al local del partit a la Pl. Nova. Es va passar balanç del primer any de l'executiva presidida per Jaume Martí. Un any amb quatre eleccions seguides, amb bons resultats a la vall, arribant a ser segons a Torello i primera força a Sant Pere en alguna d'aquestes eleccions. D'aquests processos electorals en sobresurt l'acte de campanya al Cirvianum amb la presència de Carod, en les eleccions europees, un dels actes més importants a nivell nacional en aquelles eleccions. També es va valorar el fort creixement de la militància, passant de 2 al 2001 fins als 24 actuals. Comptant col.laboradors, amics i simpatitzants trobem 37 persones a l'entorn d'ERC. També es va elegir a Jaume Martí perquè sigui el candidat de la vall per ocupar la conselleria nacional vacant per Osona, que serà elegida en el proper Congrés Comarcal. L'acte, el va cloure el president comarcal d'ERC, Jordi Serra.

Osona

Francesc Codina escriu als "Sobiranistes tristos".

CARTA PÚBLICA ALS SOBIRANISTES TRISTOS Benvolguts, llegits i apreciats intel•lectuals sobiranistes que escriviu a la premsa: Alguns dels vostres darrers articles traspuen tristesa. Esteu convençuts que una reforma substancial de l’Estatut i del finançament no pot arribar a bon port. La coincidència d’un govern central socialista amb un govern d’esquerres a Catalunya, en què el PSC és la força majoritària, és valorada per vosaltres com un obstacle insalvable. Vaticineu que el PSC voldrà aplanar el camí a Zapatero. I que, amb l’ajut del PP, el seguidisme d’ICV i la ingenuïtat d’ERC, s’ho farà venir bé perquè els projectes d’Estatut i de finançament no passin de ser un retoc cosmètic. Reconec que els vostres temors no són pas infundats. La temptació de rebaixar hi és. Causa alarma la crida reiterada a un consens que inclogui el PP, no se sap a quin preu. I el fet que els socialistes controlin grans plataformes mediàtiques fa que aquest perill sigui encara més versemblant.

Osona

Huguet promet continuïtat, diàleg amb els sectors i prudència en la seva presa de possessió com a conseller de Comerç, Turisme i Consum

El nou conseller de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat, Josep Huguet, ha pres aquest migdia possessió del seu càrrec davant el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i ha promès "continuïtat" amb la gestió impulsada pel seu antecessor, Pere Esteve, a més de "diàleg amb tots els sectors" i "prudència" en la presa de decisions. L'acte de presa de possessió d'Huguet, que ha estat molt emotiu per les circumstàncies en què Esteve ha hagut d'abandonar el càrrec a causa de motius de salut, ha comptat amb la presència d'una gran part dels consellers i els dirigents d'ERC, a excepció de Carod, que tenia previst assistir a una recepció a l'Ajuntament de Llinars del Vallès. En la cerimònia, Huguet ha "promès" desenvolupar el càrrec de conseller amb fidelitat al president de la Generalitat, mentre era contemplat per una gran part dels consellers pertanyents al PSC i a ERC. Finalitzat l'acte, el nou conseller ha afirmat que la seva feina serà "de continuïtat estricta respecte al treball que ha portat a terme Pere Esteve", d'acord amb l'aplicació de l'Acord del Tinell "en matèria de comerç, consum i turisme".

Osona

Inauguració de la Secció Local d’ERC – Centelles

El passat divendres es va inaugurar públicament, la nova secció local d’ERC a la població de Centelles. L’acte celebrat al Casal Francesc Macià, va acollir la presència de 90 persones, i va comptar amb els parlaments del President de la nova secció local, del President de la Federació Comarcal d’Osona, i del Secretari General d’ERC, Joan Puigcercós. En un parlament d’uns 45 minuts, Puigcercós va glosar la figura del President Companys en el dia del record del seu assassinat a mans del règim franquista. També va fer un repàs de tots els temes que ERC té actualment sobre la taula, tant a Catalunya com al Congrés dels Diputats de Madrid, fent èmfasi en que tots els temes importants que s’estan debatent actualment a Catalunya : Estatut, Concert econòmic, Companys, etc... són temes que Esquerra ja demanava fa més de 14 anys. En finalitzar l’acte es va servir un refrigeri per a tots els assistents, i la nova secció local va distribuir el primer numero del nou butlletí local d’ERC-Centelles, “El Campanar”.

Osona

El Conseller en Cap inaugura el nou curs a la UVic

El conseller en cap del govern de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, ha inaugurat aquest dimecres el nou Curs de la Universitat de Vic. L’acte s’ha celebrat a l'Aula Magna de l'UVic davant d’uns 250 alumnes i professors. Prèviament, Bargalló s'havia reunit amb els empresaris que han participat en el mecenatge de la Universitat. El Conseller en Cap, ha compromès el manteniment del suport institucional a la Universitat de Vic , i ha insistit en el gran paper que està jugant la Universitat i en el pes que té en la ordenació territorial del país

Osona

ERC commemora el 64è aniversari de l’afusellament del president Companys

Amb motiu del 64è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys a mans de l’exèrcit franquista, ERC ha programat aquest divendres a Barcelona diversos actes. A les sis del matí es farà la tradicional Marxa de torxes des de l’entrada del Castell de Montjuïc fins als Glacis de Santa Helena, el lloc on va ser afusellat. L’acte comptarà amb els parlaments d'Oriol Amorós, president de la Federació de Barcelona, i de Josep-Lluís Carod-Rovira, president, mentre que el jurista i escriptor Héctor López Bofill llegirà el manifest d'enguany. A les dotze del migdia, Carod i altres dirigents del partit aniran fins al Cementiri de Montjuïc, on faran una ofrena floral a la tomba de Lluís Companys, situada al Fossar de la Pedrera

Torelló

JERC Vall del Ges fa una botifarrada a la Hisapnitat.

JERC de la Vall del Ges organitza a la tarda del 12 d'octubre a la Plaça Vella de Torelló una botifarrada a la Hispanitat, per mostrar d'una manera molt nostra el rebuig al "Día de la Hispanidad". Enguany és la segona, ja que l'any passat ja se'n va celebrar una pel mateix motiu. Hi seran presents el Portaveu local de les JERC Josep Culí, el Portaveu Regional Arnau Albert i la Secretària nacional d'Organització Georgina Oliva, que presentarà la nova campanya "Construïm l'Estat Català".

Torelló

ERC de Torelló es mostra cauta davant la nova proposta de Central de Sant Pere

ERC de Torelló mostra les seves reserves davant la proposta de resolució de la Conselleria de Medi Ambient de la Central de Sant Pere de Torelló. Esquerra Republicana manté la seva aposta pel sol ús de biomassa forestal, ja que la proposta de Medi Ambient inclou la possibilitat de cremar gallinaça, restes d'animals, purins, llots de depuradores entre d'altres, amb les molèsties conseqüents. Mai no podem perdre de vista que la central està a menys de 2km de Torelló i Sant Vicenç. ERC també desconfia de les dimensions de la central i del control del què s'hi crema. Passar de 20Mw a 7Mw és canviar totalment de filosofia, ja que l'empresa explotadora ja no farà tant el negoci amb la producció d'energia sinó amb la crema de residus. Així la tèrmica esdevindria incineradora. No cal oblidar que la reucció de la producció d'energia no bé pel redimensionament de la central sinó pel canvi de combustible. ERC, com sempre, aposta que la central tingui com a objectiu principal la producció d'energia per la calefacció i l'aigua sanitària de Sant Pere i que el combustible sigui Biomassa Forestal.

Osona

Nova Executiva a la Secció local de Vic

El passat divendres dia 1 d’octubre es va elegir a Aleix Andreu com a President de la nova Executiva de la Secció local de Vic. L’Assemblea Local es va realitzar al Temple Romà de Vic, amb la participació d’una seixantena de militants. Durant l’Assemblea es va escollir a Aleix Andreu com a nou President, a més de Miquel Saborit (Organització), Joan Moreno (Imatge i Comunicació), Àlex Bassols (Política Municipal), Marta Mir (Tresoreria), Gràcia Ferrer (Secretaria de la Dona; Sanitat), Josep M Diéguez (Cultura), Josep Ramon Soldevila (Activitat Econòmica), Marçal Orri (Joventut), Jordi Gilabert (Urbanisme), Ramon Escarrà (Immigració), Francesc Galí (Promoció Externa) i Nàsser Auquiad (Ass. Jurídica). Cal destacar que l’Assemblea va batre un rècord d’assistència en la qual també s’hi va convidar al Secretari General del nostre partit, en Joan Puigcercós, el President Comarcal d’Osona, en Jordi Serra, el President del Consell Comarcal d’Osona, en Jaume Mas, i el Portaveu Comarcal de les JERC, en David Pujol.

Osona

Carod proposa crear una plataforma catalana contrària a la Constitució europea

El president, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha proposat avui la creació d'una plataforma catalana, integrada per partits polítics i col·lectius socials, culturals i civils, que defensi "el sí a Europa i el no a la constitució europea". Carod, que ha participat avui en el XX Concurs de Castells de Tarragona com a membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, ha recordat que "Catalunya és l'únic país d'Europa que va fer una convenció" per fixar els seus objectius en la Carta Magna i "cap de les 80 conclusions han estat incorporades". "Per descomptat, tampoc es contempla l'ús de la llengua catalana", ha lamentat. El líder d'ERC ha fet una crida "als altres partits catalans i als diversos col·lectius socials, culturals i civils que en aquests moments estan per dir no a la Carta Magna perquè ens unim en una plataforma catalana pel 'sí' a Europa i pel no a la constitució europea". L'objectiu ha de ser un resultat "nacional" del referèndum del mes de febrer, és a dir que "hagi un comportament electoral que des d'Europa es vegi que a Catalunya hi ha disgust, descontentament i rebuig per aquesta manera de fer Europa".

Osona

El regidor de Torelló Jordi Casals serà present a la II Trobada Animalista que es farà a Tavertet.

Jordi Casals, regior d'ERC a Torelló, representarà a ERC a la II Trobada Animalista que es farà al cap de setmana del 2 i 3 d'octubre a Tavertet. Amb aquesta presència es vol posar de relleu el compromís que ha pres el partit republicà a la comarca, presentant en municipis com Torelló, Manlleu i Calldetenes, mocions en contra de la tortura d'animals en espectacles, en especial les curses de braus. ERC ja va ser present en la I trobada, junt amb entitats i persones que superaven les fronteres de Catalunya i fins d'Europa.

Torelló

ERC-AM presentarà esmenes a la proposta presentada d'uns Consells Municipals que comporten una participació ciutadana "dèbil".

ESMENES A LES NORMES REGULADORES DEL CONSELL MUNICIPAL DE BENESTAR SOCIAL I SALUT PUBLICA DE TORELLÓ Article 3r. El Consell Municipal de Benestar Social i Salut Pública té per objecte: h) Fer propostes que s’hauràn de vehicular obligatòriament, quedarà en mans de l’alcalde incloure-les a l’ordre del dia del Ple, si s’escau. (S'AFAGEIX) Article 4t. 3.- Promoure la participació ciutadana i participar en activitats sobre la participació ciutadana a Torelló o fora d’aquest. (S'AFAGEIX) CAPITOL II. ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT Article 7è. 1.- Integren el Plenari del Consell Municipal de Benestar Social: L'Alcalde/ssa de Torelló.(ES SUPRIMEIX) Un membre de cada grup polític representat a l’Ajuntament i no de ser obligatòriament electe. (S'AFAGEIX) Número limitat de ciutadans sense representació delegada, que assistiran de forma voluntària després d’una convocatòria pública inicial. (S'AFAGEIX) ESTRUCTURA I ORGANITZACIÓ Article 8è 3. La presidència del Consell correspon al Regidor/a responsable de l’ámbit d’actuació del Consell.