Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alcoià

Supremacisme lingüístic

El sr. A. Martínez publicava el passat dimarts 26 de gener un article titulat “talibanismo lingüístico”. Amb unes poques línies ens és impossible respondre la totalitat de tan desafortunat escrit. Per això, deixant a banda la suposada imposició del català i mostrant el nostre desacord amb la demagògia emprada per criticar la classe política, veiem més important deixar clar que progrés i llengua catalana no són incompatibles. Es pot “evolucionar” igualment sense menysprear la nostra llengua. Estem d’acord amb vostè, sr. Martínez, quan diu que hem de ser oberts de ment, de que hi ha més món: per això cal tenir en compte que el català té més parlants que, per exemple, el búlgar o el suec. La nostra llengua està entre les 100(!) llengües més parlades del món, de vora 6.000 llengües existents. Per tant, la nostra no és una llengua minoritària. Com veu, ni ens mirem el melic ni som talibans lingüístics. El problema és de vostè: és el seu supremacisme lingüístic el que fa que veja bé que el castellà siga obligatori per llei (Art.

Federació de Lleida

Puigcercós: “El govern treballarà fins al darrer dia i fins l’últim minut”

Joan Puigcercós, president d’ERC i candidat al govern de la Generalitat ha afirmat que “el govern governarà fins al darrer minut i fins al darrer dia”, contestant a les declaracions d’altres partits que consideren que la legislatura s’ha acabat. El president ha afirmat que aquest any electoral, el govern ha de treballar més encara per aprovar les lleis que en aquest moment estan damunt de la taula, com s’està fent amb la Llei de Vegueries i la reforma de l’Impost de Successions i Donacions. Pel que fa a aquest últim, Puigcercós s’ha felicitat per l’esforç d’ERC de rebaixar l’impost, i per la quantitat d’elements nous que aquesta reforma comporta en diferents sectors, com és en el sector empresarial, en la millora en el sector agrari i per les seves desgravacions per als joves emprenedors, qui també es beneficiaran de la rebaixa de l’impost, “per tant des del parlament treballarem perquè aquesta llei quedi resolta en aquesta legislatura, tal com ERC es va comprometre, perquè millorarà la situació de molta gent i per tant aquests mesos que queden el son de molta intensitat, perquè haurem d’accelerar el procés de tràmit parlamentari per poder-ho aprovar el més aviat possible”, explica el president d’ERC.

Lliçà d'Amunt

El Grup Municipal d’ESQUERRA donem la benvinguda a la plataforma LLIÇÀ D’AMUNT DECIDEIX!

La gent d’Esquerra a Lliçà estem contents del naixement d’aquesta plataforma ciutadana que vol organitzar al nostre poble una consulta sobre la independència, a l’estil de les que s’han fet en altres municipis de la nació. Ens alegrem perquè aquesta iniciativa, sorgida i gestionada per “ciutadans de base”, pot servir per fomentar el debat social sobre un tema tan sensible com és la independència de la Nació Catalana però, sobretot, perquè pot aconseguir la implicació de gent molt diversa en un procés de participació exemplar. Així, esperem que serveixi de reactiu per a moltes persones que s’han allunyat de la política per avorriment o per dissidència, aconseguint superar la tan famosa “desafecció”. Així, nosaltres, que tant patim les trampes i l’acarnissament de la política local, animem a totes les persones i les entitats a adherir-se i col·laborar al màxim en aquest exercici de democràcia directa, deixant de banda els prejudicis i les pors.

La Bisbal d'Empordà

El ple de la Bisbal d'Empordà aprova una moció de suport a la consulta sobre la independència

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, conjuntament amb els grups municipals de Convergència i Unió i d’Iniciativa per Catalunya Verds, varen donar suport a la moció presentada per la coordinadora “Labisbaldecideix”, en favor de les consultes populars per la independència. El resultat de la votació feta durant la sessió plenària d’ahir fou de set vots a favor i quatre abstencions per part del Partit Socialista de Catalunya. Aquesta coordinadora està preparant una consulta popular a la nostra ciutat, per el dia 28 de febrer. MOCIÓ DE SUPORT A LES CONSULTES POPULARS MUNICIPALS PER LA INDEPENDÈNCIA El passat dia 13 de setembre els ciutadans d'Arenys de Munt (Maresme) van poder participar en una consulta popular per la independència, fet que es produïa per primera vegada en un municipi dels Països Catalans. Aquesta consulta, fet habitual en alguns estats però no a l'espanyol, es va convertir en una cursa d'obstacles imposats per l'Estat espanyol, a través de les seves institucions, d'una banda prohibint la col•laboració del govern municipal amb l'entitat convocant, i d'altra banda amb l'autorització d'una manifestació falangista.

Térmens

La Generalitat aprova el traçat de la nova carretera Térmens-Menàrguens

El govern de la Generalitat ha aprovat aquest dijous el traçat de la nova carretera que ha de servir per unir Térmens i Menàrguens a través d'un nou pont. La Generalitat ha planificat a Ponent la formació d’un itinerari a la xarxa comarcal de carreteres que connecti els municipis de Mollerussa, Bellvís, Térmens, Menàrguens, Albesa i Alguaire, amb l’objectiu de millorar les connexions en aquest àmbit. En aquest sentit, una de les actuacions previstes, molt demanada al territori, és la construcció d’una nova carretera entre Térmens i Menàrguens, per tal de millorar la connexió entre aquestes poblacions, que actualment estan unides per un vial municipal, i enllaçar la C-13 i C-12, carreteres de la xarxa bàsica. Ara, el DPTOP ha aprovat els estudis d’aquesta nova carretera, un cop finalitzades la informació pública i la tramitació ambiental. A partir d’aquesta aprovació, s’impulsarà la redacció del projecte constructiu que desenvoluparà el traçat aprovat.

Anoia

El Plenari dels Prats de Rei, aprova el projecte del FEOS per a adequar la instal•lació elèctrica del CEIP Mare de Déu del Portal

En el Ple celebrat el passat dilluns als Prats de Rei, es resolgué l’aprovació inicial, per unanimitat de tots els membres del consistori, del projecte d’obres “Remodelació de la instal•lació de baixa tensió del CEIP Mare de Déu del Portal”. El projecte que se sol•licitarà als ajuts del FEOS d’aquest any 2010, consta d'un pressupost d’execució per contracta, amb IVA inclòs, de 54.842,84€, a realitzar amb càrrec al Fons Estatal per a l’Ocupació i la sostenibilitat Local. En aquest moment, el projecte s’ha sotmès a informació pública durant un període de quinze dies, a fi que qualsevol interessat pugui presentar al•legacions; l’import total de l’ajut del FEOS, també inclou els honoraris de redacció del projecte executiu de l’actuació. Les tasques de millorà consistiran en l'adequació de l'actual instal•lació, des de l’escomesa exterior fins a la zona interior, i la legal•lització normativa d’aquesta, a fi de garantir la màxima seguretat per a les persones.

Vallbona
Anoia

Vallbona vol els seus papers

La descoberta ha anat a càrrec de l’historiador Carles Querol, que cercant informació sobre l’Ajuntament de Sant Sadurní, va trobar nombrosos documents sostrets durant la guerra civil a municipis catalans. Entre ells hi ha documentació dels ajuntaments anoiencs de Vallbona i de Capellades. Aquest dijous la Comissió de la Dignitat, entitat que treballa des de 2002 per a la recuperació dels documents sostrets a Catalunya durant i immediatament després de la guerra, ha celebrat una roda de premsa per informar de la troballa d’aquest important lot de documents republicans. La Comissió ha denunciat que les peticions de retorn d'algunes d'aquestes poblacions, fetes al Delegat del Gobierno, el Sr. Rangel, no hagin rebut la resposta adequada.’Aquesta documentació ha de ser retornada als ajuntaments afectats ja que forma part essencial del seu arxiu institucional del qual va ser sostreta il·legalment i per la força. Aquesta documentació és exactament del mateix perfil que la retinguda encara a Salamanca.

Sant Adrià de Besòs

Joan Tardà, a la tertúlia mensual de l'associació adrianenca SAB.CAT

El diputat i portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya Joan Tardà va participar ahir a una nova sessió de les tertúlies d’actualitat que organitza l'entitat adrianenca Sab.cat. En una xerrada distesa, Tardà va parlar sobre el pessimisme que es viu a Madrid, especialmente en l’entorn socialista. respecte a les properes eleccions generals. També es va referir a la proposta de denegar l’empadronament als nouvinguts del consistori de Vic, calificant-la com un error per a la integració dels immigrants. El cementiri nuclear a Ascó també va ser un dels temes tractats. Pregunta. Darrerament s’ha manifestat en contra de la instal•lació del cementiri nuclear a Ascó. El president Montilla també ha declarat la seva negativa, però el PSC ha parlat d’autonomia municipal. Què creu que passarà en el ple extraordinari en el que es decidirá si Ascó presenta o no la seva candidatura? Resposta. Jo tinc la impressió que demà l’Ajuntament d’Ascó votarà afirmativament, perquè sembla que els regidors de CiU i el socialista tenen molt coll avall que han de votar que sí.

Congrés Comarcal Gener 2010
Anoia

ERC a l’Anoia celebra el seu Congrés Comarcal

El passat dilluns 25 de gener, amb l’assistència de més d’una trentena de militants de tota la comarca, la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Anoia, va celebrar el seu Congrés Comarcal anual. Al llarg de l’assemblea, van intervenir la diputada comarcal, Marina Llansana, el president comarcal sortint, Josep Maria Palau, i la tresorera, Conxita Costa. Llansana va fer un balanç molt positiu de la seva gestió en diversos assumptes que han marcat l’agenda política anoienca de l’any 2009, com ara el lideratge d’ERC en defensa de l’Outlet a la comarca, les gestions pel desenvolupament de l’Aeroport Corporatiu, l'augment considerable del pes de l’Anoia en els pressupostos de la Generalitat –que amb un increment d’un 31% assolirà més de 50 milions d’euros-, o les dures negociacions d’Esquerra a Madrid per aconseguir dues esmenes que suposaran 1 milió d’euros pel Campus Motor de Castellolí i 250 mil euros pel Centre Paleontològic d’Hostalets.

Viladecavalls

Esquerra-Viladecavalls presenta una moció pel tractament dels pressupostos prorrogats al proper ple del 28 de gener

El grup municipal d'Esquerra-Viladecavalls defensarà dijous que el ple tingui la competència per modificar a l'alça i a la baixa els pressupostos municipals del 2009 prorrogats per l'exercici 2010, mentre CiU-Viladecavalls no presenti una proposta de pressupost pel 2010. De moment, la competència per modificar els pressupostos prorrogats recau a l'alcaldia. La situació econòmica de l'Ajuntament és crítica. Tot apunta que l'equip de govern de CiU, desbordat per l'endeutament, incapaç de quadrar els pressupostos municipals pel 2010 i instal·lat en la improvisació permanent, no sabrà donar-li la volta a la situació que ells mateixos han generat. Però no ens desanimem. Des d'Esquerra podem remuntar aquest Ajuntament. Ho farem amb esforç, rigor, bones idees i valentia per dur-les a terme.

La Bisbal d'Empordà

Informació i coherència

Aquest divendres, en diferents mitjans es donava informació relativa a l'aprovació inicial del Pressupost de l'Ajuntament de la Bisbal per l'any 2010. Sens dubte, de tot el que es va publicar el que va aixecar més atenció i alhora preocupació, va ser la xifra que apareixia d'endeutament de 9,5 milions d'euros. I entenc perfectament que aixequés preocupació, perquè deixada anar sense cap explicació, i a més facilitant que es pogués interpretar com un deute generat en 1 any, semblava una bestiesa i una barbaritat de grans dimensions i que el govern municipal ERC-CiU havia perdut, com es diu popularment, el senderi, cosa ben lluny de la realitat. Analitzant el procés de tot plegat, sorprèn que aquesta quantitat la doni el portaveu del PSC en un “corrillo” privat que va tenir amb els periodistes un cop acabat el Ple. Si aquesta era una dada tant rellevant, com és que durant la seva intervenció en el Ple, el sr. Romaguera no la va utilitzar com argument per atacar la gestió del govern? No és lògic pensar que es deriva mala fe d'aquest comportament, impedint que es pugui contrastar i debatre aquesta “informació”? Per situar a la gent, val a dir que a nivell d'endeutament (que es genera per finançar inversions, mai despesa corrent) el que és significatiu no és la xifra, sinó el nivell o percentatge que representa respecte als drets liquidats (suma total d'ingressos corrents).

Teià

Què en farem dels 647.239 euros que pertoquen a Teià per a inversions del Plan Zapatero?

Un 20% del total, és a dir 129.707 euros, els destinarem a pagar proveïdors. Una petició que es va fer des dels municipis davant la problemàtica de liquiditat econòmica que estem patint. La resta, un total de 517.532 euros, es destinarà als següents projectes d’inversió: Projecte d’estalvi energètic. Contempla la renovació de l’enllumenat del Passeig de La Riera, dotat amb 106.500 euros, l’enllumenat de Sant Berger, dotat amb 69.600 euros, i la instal•lació de plaques solars al Poliesportiu, dotat amb 3.160,93 euros. Projecte d’adequació dels espais entre La Plana i la Biblioteca de Can Llaurador. Dotat amb 60.000 euros, és un projecte bàsic per consolidar i lligar l’entramat urbà entre l’escola bressol municipal i els habitatges de La Plana amb el centre urbà. Projecte de millora i adequació de Ca la Cecília. Dotat amb 96.400 euros, inclou l’ascensor i l’adequació de la planta pis per a acollir-hi els serveis socials municipals. Amb això acomplirem una demanada real d’adequació dels espais a la privacitat, d’ubicació accessible i de proximitat, alhora que propera a la resta d’equipaments destinats a la gent gran.

Tortosa

Convocatòria d'Assemblea: Municipals 2011

Us convoquem a l'Assemblea que tindrà lloc el Dimecres 24 de Febrer, a les 20:00 hores en primera convocatòria i a les 20:30 en segona, a la seu, al carrer Providència, núm. 8 de Tortosa. A continuació posem al vostre abast els següents documents: Convocatòria d'Assemblea Reglament Eleccions Municipals 2011 Normativa funcionament Seccions Locals Plantilla de recollida de signatures de precandidat

ERC Palafolls

Palafolls pel Dret a Decidir!

La plataforma Palafolls decideix!, que impulsa la consulta popular sobre la independència de Catalunya el proper 25 d’abril, es va presentar en societat el passat divendres a la nit a la població. En l’acte que va aplegar un centenar de persones al teatre, es van presentar els principals eixos que la plataforma té previst desenvolupar durant aquest mesos. La secció local d’Esquerra de Palafolls no podem sinó alegrar-nos, felicitar i agraïr que hi hagi un moviment civil que, carregats de consciència i valor, decideixin tirar endavant aquest projecte de justícia democràtica. Així doncs, Esquerra de Palafolls, així com ho està fent el partit a nivell Nacional, continuarem donant suport i col•laborant en el què es necessiti amb el col•lectiu organitzador; ja sigui a nivell de partit, així com a nivell individual. De la mateixa manera, animem a tots els militants, simpatitzants i vilatans en general que es sumin a nivell individual a aquest projecte.

Sant Esteve Sesrovires

PUIGCERCÓS 2010. CATALUNYA DECIDEIX

Esquerra ha engegat la precampanya Puigcercós 2010, Catalunya Decideix, que pretén arribar a una xarxa social de 140.000 electors propers al partit independentista, a qui se’ls consultarà les condicions per formar un pacte de govern després de les eleccions, mitjançant unes enquestes que repartiran 7.000 militants d’Esquerra. Podran opinar sobre 21 propostes dividides en cinc blocs i tres àmbits. El primer àmbit fa referència al dret a decidir i inclou una sola pregunta: “Estàs d’acord que la celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya sigui el primer compromís d’Esquerra a la propera legislatura?” El segon àmbit tracta les mesures que haurà d'aplicar el Govern de la Generalitat i demana als participants que prioritzin sobre un total de 16 propostes agrupades en quatre blocs, quins han de ser els compromisos d’Esquerra per a la propera legislatura: Bloc 1. Un país modern i competitiu: respostes a la crisi. Amb mesures com la creació d'un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdit a empreses, autònoms i famílies.

Hostalric

Exposició sobre Francesc Macià

Fins el proper dia 30 de gener es pot visitar al primer pis del claustre de l'ajuntament una exposició sobre el president Francesc Macià que, organitzada per la Fundació Josep Irla, explica mitjançant un seguit de plafons i un audiovisual, les claus que van dur a un tinent coronel d’enginyers de l’exèrcit espanyol, a esdevenir el líder de l’independentisme català. Aquesta exposició itinerant, que ja ha recorregut una vintena de poblacions, ha arribat a Hostalric provinent de les Borges Blanques, a instàncies de la secció local d'Esquerra, que va presentar la proposta al ple de l'ajuntament, on va ser aprovada per tots els regidors. L'exposició romandrà oberta de dilluns a dissabte entre les 10 i les 14 hores i els dissabtes de 16 a 19 hores.

Marina Llansana
Anoia

Esquerra lamenta que el PP hagi rebutjat al Parlament un acord pel World Trade Center

“És lamentable que el Partit Popular hagi supeditat els interessos d’Igualada als seus interessos partidistes”. Així de contundent s’ha expressat la diputada al Parlament Marina Llansana després del debat de la Comissió de Treball, Indústria, Comerç i Turisme del Parlament de Catalunya on s’ha debatut una Proposta de Resolució sobre el projecte del World Trade Center d’Igualada presentada pel Partit Popular. Malgrat que Esquerra ha explicat en Comissió que el tema ja estava resolt des que el Govern de la Generalitat va aprovar el mes de desembre el decret llei d’ordenació d’equipaments comercials per adaptar la directiva de serveis Bolkestein, el PP no ha volgut retirar la Proposta de Resolució. No només no l’ha volgut retirar sinó que ni tan sols ha volgut acceptar l’esmena que mesos enrere van presentar conjuntament PSC, ERC i ICVEUiA en un gest que per Llansana demostra “una clara intenció per part del PP de buscar la confrontació en lloc de buscar el consens que és el que hem de fer els partits a les institucions per defensar el territori”.

Premià de Mar

Primàries, un exercici de democràcia i transparència.

L’elecció de l’alcaldable de la formació mitjançant eleccions primàries serà una demostració de pràctica democràtica i de transparència davant la ciutadania. Els interessats a presentar la seva candidatura tenen fins el 12 de febrer per fer-ho i les eleccions es faran el 20 de març. A banda d’això, ERC-PM participa activament en la campanya ‘Catalunya Decideix’ que busca recollir l’opinió dels ciutadans sobre quines han de ser les condicions principals per a establir futurs pactes pel govern de la Generalitat.