Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Berga

Un pas endavant: Esquerra respon

gnasi Llorente, secretari d’Imatge i Comunicació i Portaveu d’Esquerra va portar a terme a Berga, un acte dins de la campanya “Un pas endavant: Esquerra respon” que ja fa mesos que ha iniciat. Aquest acte també va comptar amb la presència del president d’Esquerra al Berguedà, Ramon Costa i membres del partit així com militants i simpatitzants de Berga i comarca.

Anoia

Inauguració de nous projectes a Cabrera

El passat dissabte 16 de gener coincidint amb la diada de Sant Antoni, Festa Major d'hivern a Cabrera d'Anoia, es van inaugurar dos dels projectes més esperats per tots els veïns del Castell de Cabrera: el Parc Infantil i l'ampliació del Local Social. De l’acte, cal destacar-ne la presència de l'arquitecte municipal, el Sr. Cufí, així com representants de l'empresa constructora i dels regidors de l'equip de govern, i alhora, demostrant la creixent cohesió social entre els diferents nuclis de la vila, també es va comptar amb l’assistència de nombrosos conciutadans de totes les zones del municipi. Després de l’emotiva inauguració dels dos projectes amb l’entonació de l’Himne Nacional de Catalunya i l'actuació de la Banda de música i majorettes de Can Ros, van prendre la paraula el primer tinent d'alcalde, Salustià Monteagudo Hidalgo, que prosseguida per la intervenció de l'alcalde, Jaume Gorrea Ortiz, van “agraïr als presents la seva assistència” i tot assenyalant “les ganes de tirar endavant els molts projectes que resten per desenvolupar”, es va “destacar que aquests no s’aconseguirien sense el treball i la força que dona la unió de l'equip de govern i tots els cabrerins i cabrerines”.

La Safor

Marxa reivindicativa contra el tancament del repetidor del Montdúver deTV3

El proper dissabte 23 de gener, a les 11 hores, està prevista la pujada al Montdúver, cim on es troba el repetidor de TV3. Organitzat per Acció Cultural del País Valencià, s'han anat sumant diferents col·lectius, Grup Muntanya Valldigna, Casal Jaume I de Gandia, Esquerra Republicana de Simat, Tavernes, Benifairó i Barx, Viarany, ERPV, així com persones a nivell individual... Esquerra us anima a participar en funció de si esteu bastant preparades o no. Per tant, les persones més preparades podran eixir des del Monestir de Simat a les 8,30 hores i pujaran amb el Grup de Muntanya Valldigna. Les persones menys preparades podran començar

Anoia

IV Festa Occitana a Prats de Rei

Diumenge 17 de gener es celebrà la quarta edició de la Festa Occitana a Prats de Rei. La jornada festiva va estar repleta d’actes entre els que destaquen la missa presidida per Monsenyor Valentí Miserachs, acompanyat per Mn. Carles Riera i Mn. Josep Ruaix, el concert amb el "Cor Trimbants" de Calaf, que van deleïtar els més de 200 assistents, i la presentació del grup de música tradicional occitana "Mirabèl". La jornades que feren passar una agradable estona a tots els assistents i ens van endinsar a la cultura i tradició occitana, van ser tot un èxit i s’espera poder repetir-ho l'any vinent.

Anoia

Presentacio del projecte "Urbanització dels carrers del casc antic de Prats de Rei"

El passat divendres 15 de gener, amb la presència d’un centenar de veïns, es va dur a terme la presentació del projecte d’urbanització dels carrers del nucli antic a Prats de Rei; l’acte constà de dues parts, una d’exposició del projecte per part de l’equip de govern i del Sr. Jordi Quera, i tot seguit un període de precs i preguntes on es donà la paraula al públic assistent, els quals van poder consultar i aportar qualsevol qüestió que van creure convenient. L'equip de govern va recalcar, que a fi de vetllar pel bon transcurs del projecte, es crearà una comissió de seguiment de les obres, i també que es posarà una bústia de suggeriments a l'Ajuntament, per tal que els veïns puguin traslladar les seves demandes o propostes a l'equip de govern. Informar-vos l’inici de l'obra està previst pel gener del 2011, amb l’objectiu de no dificultar l'edició del Pessebre Vivent del 2010; el plaç estimat d'execució de les obres és de 12 mesos aproximadament.

Vilassar de Mar

Empresaris per un Estat propi

Empresaris associats al CNN, Centre Català de Negocis (www.cnn.cat) apunten les ventatges de tenir un estat propi. Les xerrades seran el proper dissabte 23 de Gener de 2010. 20.15 Recepció 20.30 Benvinguda 20.40 Presentació : Sr. Albert Codinas, Responsable de Relacions Externes del CCN 20.45 Dèficit Fiscal i Limitacions pel Desenvolupament Català /Sr. Jaume Vallcorba, Sots-President del CCN 21.10 Avantatges d’un Estat Propi i Full de Ruta Sr. Joan Canaderll, Secretari General del CCN 21.35 L’esperança desfeta i el futur de Catalunya Sr. Ramón Carner, President del CCN 21.45 Torn de Paraules Sr. Albert Codinas, Responsable de Relacions Externes del CCN 22.00 Copa de Cava Lloc : Centre Social M. Josep Ma Galbany, Sant Roc, 2-6 08340 Vilassar de Mar Places limitades. Pregem confirmació d’assistència a coordinador@vilassardemardecideix.info Consulta per la Independència de Catalunya a Vilassar de Mar 28 Febrer 

Vilafranca del Penedès

Esquerra-Vilafranca impulsa la creació d’una Xarxa Wi-Fi municipal

La implantació d’una xarxa municipal d’accés a Internet mitjançant tecnologia sense fils és imminent. Aquesta ha estat una de les reivindicacions d`Esquerra-Vilafranca per lluitar contra la conjuntura econòmica de crisi. Per fer front a aquesta situació cal que des de l'Ajuntament de Vilafranca es faci tot el necessari per pal·liar-ne els efectes sobre les persones i empreses. Cal que les mesures que es prenguin vagin acompanyades de polítiques actives per tal de redreçar i reactivar l`economia local en tot allò que sigui possible. A partir de les propostes anticrisi d’Esquerra s’inicia aquesta nova etapa digital a la vila. La Xarxa donarà servei a la gent que no té internet i a la gent que es vulgui connectar des de qualsevol lloc del radi de Vilafranca. La feina d’Esquerra-Vilafranca va orientada a reduir al màxim la població exclosa d’internet per a trobar feina, formar-se, informar-se i tenir correu electrònic. Ara s’obre un món de possibilitats,: la gratuïtat per als aturats actius en la recerca de feina; fer convenis amb les escoles per a l’ús del professorat i dels estudiants; l’Ajuntament podrà organitzar cursos: de tipus generals i específics (com per a gent gran i per a aturats); l’Ajuntament pot crear un banc d’ordinadors municipal per reutilitzar els ordinadors de donants i donar-los i instal·lar-los a col·lectius que ho necessitin com aturats, gent gran, etc.

Federació de Lleida

Esquerra presenta a Lleida la campanya “Puigcercós 2010: Catalunya Decideix”

Esquerra ha presentat avui a Lleida la precampanya 'Puigcercós 2010, Catalunya decideix' que consultarà de forma directa 140.000 persones, a través d'una macroconsulta, quines han de ser les condicions indispensables a l'hora de negociar futurs acords de govern. La presentació, que ha tingut lloc avui a la seu d’Esquerra de Lleida, ha estat duta a terme per Àngel Vidal, president d’Esquerra de la federació, Eduard López, Vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral i Xavier Vendrell, Cap de Campanya i Diputat d’ERC. Àngel Vidal ha explicat que “el compromís bàsic d’Esquerra és escoltar a la nostra societat, saber i conèixer de primera mà el que el nostre país necessita”. El president considera que la millor manera de saber-ho és consultant al poble i obrint un procés participatiu, “un procés que farem organitzadament, amb precisió, amb ordre, un per un, porta a porta, persona a persona; sumant tantes voluntats com sigui possible”, explica el president.

Assemblea General Ordinària 14 de gener 2010
Premià de Mar

L'Assemblea aprova fer primàries per designar el cap de llista.

La darrera Assemblea General Ordinària d'Esquerra Premià de Mar, el passat 14 de gener, va aprovar per unanimitat la celebració d'unes eleccions primàries com a forma de designació de l'alcadable republicà. El president, Daniel Torras, va explicar que "Esquerra havia de mostrar que li importa la participació i que en sap treure'n respostes". Les primàries, que es celebrarien segons el calendari aprovat el dissabte 20 de març, són una de les mesures incloses dins d'un pla de participació més ample, el qual inclou taules informatives per recollir les propostes dels premianencs per al programa electoral, i contactes regulars amb les entitats i col·lectius de la vila.

Federació de Lleida

ESQUERRA EXPULSA AL REGIDOR TRÀNSFUGA DE BALAGUER

La direcció d’Esquerra de Lleida ha decidit d’expulsar del partit a Josep Maria Escoda, regidor d’ERC a Balaguer, després que aquest hagués contradit la voluntat de la secció local i hagués decidit individualment entrar a formar part del govern de l’ajuntament de Balaguer, sense el consentiment previ del seu partit. Així ho ha confirmat el president d’Esquerra a Lleida, Àngel Vidal, després de la reunió que ha tingut lloc aquest vespre a la seu del partit. La decisió d’expulsió ha estat acordada per la secció local, la comarcal de la Noguera i referendada per la Regional; abans però de fer-se efectiva, l’expulsió haurà de ser ratificada per la direcció nacional del partit. Segons Vidal, la regional de Lleida ha pres aquesta determinació “arrel de les greus deslleialtats per part del regidor Josep Maria Escoda, que han causat la pèrdua de confiança política per part de la secció local de Balaguer i de l’executiva regional”, explica Vidal.

Alt Penedès

Esquerra referma la seva aposta pel dret a decidir i dóna suport als membres de la direcció comarcal encausats

Davant la possible imputació dels dos principals càrrecs comarcals d’Esquerra i de les JERC, la direcció de les dues organitzacions independentistes fa patent que el seu projecte polític passa pel dret a decidir i vol donar suport a Raimon Soler i Roger Fuentes i a la resta d’implicats en aquest cas. Des d’Esquerra i les JERC es vol deixar clar que cap actuació judicial aturarà ni les nostres organitzacions ni el poble català que, cada dia que passa, veu més clar que el que necessita és un estat propi. Acompanyats per Ivan Faccia, Miquel Carrillo, Jesús Salius, Pol Pagès, Pep Quelart i Antoni Soler, entre molts més militants independentistes, Raimon Soler i Roger Fuentes, president comarcal d’Esquerra i portaveu de les JERC, respectivament, han volgut fer palès que el fet d’estar, presumiblement, imputats per haver participat en la campanya Decideixo Decidir, impulsada per la Plataforma pel Dret a Decidir i Sobirania i Progrés, la qual va tenir el seu punt culminant el 8 de març de 2008, en què es celebraven les eleccions a Corts.

Agramunt

EL NOSTRE ALCALDE TAMBÉ FA LA CARTA ALS REIS

Benvolguts lectors i lectores. Si en el darrer Sió exposàvem els motius pels quals el nostre grup s’havia oposat a la contractació d’un crèdit de 522.514,48€ pel fet de considerar-lo desmesurat i sense una justificació coherent, sembla ser que aquesta decisió no ha estat ben rebuda pel Sr. Alcalde i, enlloc de recollir les nostres argumentacions i convidar-nos al diàleg i a la negociació, ha optat per publicar una carta al darrer Sió que de ben segur tots haureu pogut llegir detingudament. Més enllà de valorar si aquest gest està o no a l’alçada de qui representa que lidera la nostra vila, en aquesta carta hi hem trobat dues possibles intencionalitats: La primera intencionalitat es basaria en l’amenaça de fer les maletes, amb l’objectiu de provocar una espantada general i, alhora, poder continuar governant amb comoditat i amb la llibertat de fer el que li convingui durant la resta de la legislatura. Si això fos així, voldria dir que els dos grups de l’oposició no estarien fent bé la seva feina.

Anoia

La Llacuna brinda el seu suport a les consultes populars

En el darrer ple del 2009 l’ajuntament del municipi va acordar donar suport a les consultes sobre la independència. A proposta dels membres organitzadors, el grup d’Entesa per La Llacuna – Acord Municipal va presentar la moció integra de la comissió La Llacuna Decideix! que va rebre el vot favorable dels membres de l’equip de govern i per tant fou aprovada per unanimitat; per la seva banda el grup de CIU també plantejà al ple una moció que, alternativa però amb la mateixa finalitat, fou també consensuada per tots els membres del consistori. Amb tot, La Llacuna decidirà si els seus habitants són favorables o no a la independència de Catalunya el diumenge 28 de febrer 2010, coincidint amb la celebració de la segona onada de consultes arreu del Principat.

Llívia

LLÍVIA DECIDEIX

INFORMACIÓ A LA MILITÀNCIA En primer lloc desitjar-vos bon any 2010 Així mateix informar-vos que s’està creant una comissió per la celebració de la consulta “ LLÍVIA DECIDEIX “ Amb el recolzament de: Esquerra Republicana de Catalunya Decidim.cat, Plataforma Dret Decidir, Coordinadora per la consulta sobre l’independència, 10MIL en xarxa per l’autodeterminació Sobirania i Progres Es per això que els companys que vulguin participar amb la preparació del referèndum es posin amb contacte al telèfon 629338963 Lluis

Anoia

ERC Anoia es felicita per la supressió del sopar nadalenc del Consell Comarcal

Tal i com es venia demanant periòdicament des del Grup Comarcal d’ERC, per primera vegada el sopar d’alcaldes i alcaldesses que cada any organitzava el Consell Comarcal de l’Anoia en motiu de les festes nadalenques no s’ha realitzat. Des de fa alguns anys, els consellers d’ERC no assistien a aquest sopar, tot insistint i defensant que aquest acte suposava (i suposa) una despesa prescindible per aquest ens comarcal, amb unes fonts d’ingressos molt limitades i amb d’altres prioritats econòmiques molt més importants. Felicitem doncs a la presidència d’aquesta institució pel pas fet, i l’encoratgem a mantenir aquesta decisió en els propers anys.