Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Anoia

Pas endavant a Castellfollit de Riubregós

Des del dia d’ahir, el nostre país compta amb un municipi més favorable a una propera consulta popular envers la independència. De forma pionera a l’Anoia, l’Ajuntament de Castellfollit de Riubregós reunit en sessió plenària, va votar afirmativament la moció presentada per la regidora d’ERC Lourdes Oliveres amb l’objectiu de donar suport a una eventual iniciativa cívica i social partidària de la realització d’una consulta per la independència de Catalunya. Satisfeta per haver aconseguit la complicitat i unitat de la majoria de les forces polítiques del consistori, Lourdes Oliveres animava a la resta de pobles de la comarca i del Principat a efectuar aquest primer pas per l’autodeterminació del poble català.

esquerda
Federació de Lleida

ESQUERDA DEMANA QUE LES FESTES AMB MALTRACTAMENT ANIMAL DEIXIN DE SER ‘D'INTERÈS TURÍSTIC NACIONAL’

El senador per Lleida d’Esquerra, Josep Maria Esquerda, portaveu del grup en la Comissió d'Indústria, Comerç i Turisme, defensarà dimecres que ve al Ple del Senat, una moció en la qual es demana una modificació de l'Ordre ITC/2006, del 3 de maig, per a què totes les festes considerades “d'Interès Turístic Nacional” i “d'Interès Turístic Internacional”, declarades amb anterioritat de la seva entrada en vigor, compleixin també el requisit d'aquesta Ordre, amb la prohibició d'actes que comportin maltractament animal o a persones. L'objecte de la moció és que es revisi de nou el reconeixement “d'Interès Turístic Nacional” de les festes declarades a partir de l'Ordre Ministerial de 1979 amb la finalitat de deixar sense efecte d’aquesta declaració totes aquelles que concorrin en actes que directa o indirectament es maltractin animals o persones. L’any 2006, es va regular la declaració d'Interès Turístic Nacional i Internacional. En aquesta Ordre del 3 de maig s’estableix que seran desestimades les sol•licituds de festes que incloguin maltractament animal i, no obstant això, també es reconeix en aquesta declaració totes les festes declarades emparades per l'Ordre Ministerial de 1979, en algunes de les quals es segueix practicant maltractament als animals.

Roses

Repartiment de senyeres per la diada 2009

El diumenge 6 de setembre a la tarda ERC de Roses va instal.lar una parada entre l'Avinguda de Rhode i la Riera Ginjolers per donar senyeres amb motiu de la Diada. D'altra banda també es va vendre material divers. Aquest acte es repetirà cada any per tal de col.laborar a que per la Diada Nacional hi hagi el major nombre de senyeres i estelades penjades als balcons de Roses.

Sant Cebrià de Vallalta

Ara és l’hora de la independència

Avui molts cebrianencs hem anat a Arenys de Munt a donar suport a la consulta popular per la independència, uns érem d’Esquerra, d’altres no, però ens unia el desig que aquesta consulta un dia esdevingués un referèndum vinculant amb una majoria per proclamar la independència de Catalunya, esdevenir un nou estat. Joan Puigcercós acompanyat per l’Oriol Jonqueres Diputat al Parlament Europeu, l’Anna Simó portaveu d’Esquerra al Parlament de Catalunya, i els diputats Pere Aragonès, Uriel Bertran i Joan Tardà, entre altres diputats i membres del Consell Executiu han estat presents a la festa democràtica d’avui donant recolzament als veïns d’Arenys de Munt, parafrasejant a en JFK Kennedy, avui tots som Arenys de Munt. N’hi han que defensen un entente cordiale en forma de federalisme entre l’estat espanyol i Catalunya, n’hi han que defensen el dret a decidir sense fer servir la paraula independència, no fos cas que els acusessin d’independentistes. Esquerra assumeix la independència de Catalunya com a objectiu polític, mentre estem fent avenços en l’autogovern, hem de continuar fent proselitisme de la independència de Catalunya.

ERC Piera

ERC-PIERA PARTICIPA EN L’OFRENA FLORAL AL MONUMENT A RAFAEL CASANOVA AL PARC DE GALL MULLAT

Divendres 11 de setembre, Diada de Catalunya, ERC-Piera ha participat en l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova. Jordi Madrid, alcalde de Piera, juntament amb els regidors i militants d’ERC han realitzat l’ofrena al nou monument. L’acte organitzat per l’ajuntament de Piera s’ha realitzat al parc de Gall Mullat, on s’ha inaugurat el nou monument a Rafael Casanova. També s’ha hissat una senyera que romandrà durant tot l’any. En l’acte, els Falcons de Piera han realitzat unes figures mentre s’hissava la senyera i es cantava l’himne dels Segadors. Tot seguit s’ha fet l’ofrena, primer per part del consistori, i a continuació, els partits polítics i les associacions de Piera.   

Onze de Setembre a Roda de Berà

AHIR A LA PLAÇA Com cada any l’Onze de Setembre vam anar a fer l’ofrena floral a la plaça Lluís Companys, volíem commemorar la caiguda de Barcelona el 1714 després de mesos de setge i recordar aquells que van donar la seva vida per defensar-la. Va ser un acte senzill i al meu parer poc emotiu. Malgrat tot no vaig poder deixar de pensar en aquells herois que van defensar les llibertats de Catalunya i en aquells altres que ho han fet durant aquest gairebé 300 anys i que han mort amb l’esperança que algun dia Catalunya tornarà a ser “rica i plena”. A la vida és necessari saber diferenciar entre els problemes urgents i els problemes importants i vaig marxar de la plaça amb la ferma convicció que construir un Estat propi ha de ser una prioritat important per tots aquells que estimem Catalunya i, per això, és necessari la unitat de tots els catalans i les catalanes, com ho van fer els nostres avantpassats aquell onze de setembre. Aureli Rubio ERC Roda de Berà

Sant Cebrià de Vallalta

DIADA DE CATALUNYA

11.09.2009 | 12:00 | Plaça ONZE de setembre | Sant Cebrià de Vallalta Ofrena floral al monument ONZE de setembre de 1714 | Diada de Catalunya 11.09.2009 | 17:00 | Plaça Urquinaona | Barcelona Manifestació nacional | Els amics d'Esquerra de Sant Cebrià de Vallalta junts a la manifestació de Barcelona.

Anoia

Esquerra portarà al proper Ple d’Igualada la proposta del referèndum d’Arenys

Els regidors d’Esquerra a l’Ajuntament d’Igualada presentaran una Moció al proper Ple de l’Ajuntament per tal que el consistori aprovi donar suport a consultes populars sobre la independència com la que es farà a Arenys el proper diumenge dia 13 de setembre. Malgrat que els ajuntaments no poden convocar consultes com aquestes, la moció preveu quina ha de ser la reacció de l’Ajuntament en cas que una entitat la vulgui promoure a la capital de l’Anoia. El contingut de la moció que planteja ERC demana a l’ajuntament igualadí que doni suport a aquesta iniciativa en el cas que es promogui a Igualada i que hi hagi “complicitat amb la societat civil” per part de l’Ajuntament. El text que presenta Esquerra demana: “cal saludar molt positivament iniciatives com la consulta popular per la independència d’Arenys de Munt. Només des de la por a la llibertat es poden entendre les pressions i les amenaces que s’han exercit sobre aquesta, tant per part de grups de caràcter feixista com, i això és encara més greu, des del mateix govern de l’Estat.

Zona d'esbarjo del Carol
Anoia

Vallbona d'Anoia inaugura la zona d'esbarjo del Carol

Aquest proper divendres 11, a les 19 h. i dins dels actes de la Diada Nacional, s’inaugurarà la nova zona d’esbarjo a la zona del Carol. Aquest projecte, finançat per la Diputació de Barcelona, ha tingut un cost total de 114.193 i ha permès crear un nou espai d’esbarjo a la zona del Carol. L’actuació en aquest nou espai, a la vora de l’antic Camí Ral, ha consistit en crear una zona de picnic, crear una petita bassa artificial a la riera del Carol i arranjar-ne els accessos. A més a més, i dins del mateix projecte, s’ha arranjat el camí del Cementiri, delimitant-lo i creant un espai mirador sobre el riu Anoia i la muntanya de Miramar. Amb aquesta actuació es millora el corredor natural que recorre l’antic Camí Ral al seu pas per Vallbona. L’actual equip de govern municipal està treballant amb els ajuntaments de Capellades i La Pobla de Claramunt per crear una via verda que uneixi aquests pobles mitjançant l’antic Camí Ral, i s’han iniciat contactes amb l’Agencia Catalana de l’Aigua perquè autoritzi la construcció d’una passera sobre el riu Anoia.

Pas a nivell d'Igualada
Anoia

Esquerra Anoia felicita al Conseller Nadal per solucionar el pas a nivell i haver assumit la proposta de tramvia a la Conca d’Òdena

Des de la Federació Comarcal d’Esquerra a l’Anoia expressem la felicitació al Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Sr. Joaquim Nadal, pel seu anunci realitzat la setmana passada a Igualada, d’haver pres la decisió per a eliminar el pas a nivell de l’Avinguda de Montserrat d’Igualada, i per haver acordat iniciar els tràmits per a portar a terme la proposta de tramvia a la Conca d’Òdena, tot recordant, al mateix temps, que queda per resoldre la durada del desplaçament en tren d’Igualada a Barcelona. En aquest sentit, la diputada anoienca Marina Llansana ha afirmat que “Esquerra ha empès amb força per tal que el Govern arribés a aquest acord amb els alcaldes. No es podia esperar més, i així ho vam traslladar al director general de Transport Terrestre el passat mes de desembre” . Per la seva part, el president comarcal d’Esquerra i alcalde de Jorba, Josep Maria Palau, ha recordat que “el mes de març del 2007, els set candidats municipals d’Esquerra a la Conca d’Òdena (Joan Torras, Jordi Mercader, Xavier Bermúdez, Carles Casanova, Josep Aguilera, Josep Maria Palau i Josep Centelles) ja vam proposar públicament el projecte d’incloure la Conca d’Òdena dins en el Pla de tramvies de la Generalitat de Catalunya i vam fer una proposta concreta de línies i traçats.

Federació de Lleida

Puigcercós visita a Victor Torres a Lleida

Torres, qui a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1980 i de 1984 fou elegit diputat per al Parlament de Catalunya, i posteriorment designat com a senador a Madrid el 1980 i el 1982, s’ha mostrat molt il•lusionat amb la visita del President d’ERC, a qui li ha demanat que continuï treballant per l’autodeterminació del poble català, “hi ha molta feina a fer, però tal i com ho estàs fent, hem de continuar lluitant fort per assolir el nostre gran objectiu, una Catalunya lliure i independent”. Víctor Torres, de 94 anys, és fill d’Humbert Torres, i germà del poeta Màrius Torres. Fou membre de la Joventut Republicana de Lleida, fundada pel seu pare el 1915, i milità a ERC des de la seva fundació el 1931. El 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Federació de Lleida

Puigcercós: “L’estat espanyol persegueix a les idees i les persones que no defensen un estat de nacionalisme espanyol”

Joan Puigcercós, president d‘Esquerra Republicana de Catalunya ha expressat avui el seu rebuig a la decisió del jutjat contenciós de Barcelona i de l’advocacia de l’estat de suspendre el referèndum popular d’autodeterminació, que es volia celebrar a Arenys de munt. “la justícia espanyola i el govern espanyol posen d’exemple el País Basc, degut a la violència i assassinats, i en això es basen per il•legalitzar partits, manifestacions i consultes; però resulta que a Catalunya de violència no n’hi ha, almenys per part de d’independentisme, aquí el problema és pensar diferent, defensar una Catalunya independent, i un estat independent, això és el que es punible per part de l’estat, i estan demostrant que aquí no es persegueix la violència, es persegueixen idees i a les persones que no defensem un estat de nacionalisme espanyol excloent”. Puigcercós ha fet aquestes declaracions avui a Aitona, on ha assistit a la Paella popular de la localitat, acompanyat per Pau Blanco, l’alcalde del poble, Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida i Carmel Mòdol i Maria Àngels Cabasés, diputats d’ERC.

ERC Piera

OFRENA FLORAL AL NOU MONUMENT DE RAFAEL CASANOVA

El proper divendres 11 de setembre, a les 11 del matí, es realitzarà la tradicional ofrena floral a Rafael Casanova. En aquest cas l’acte tindrà lloc davant del nou monument en honor seu, que s’ubicarà al parc de Gall Mullat. És per això que tots els militants, col•laboradors, simpatitzants i amics d’ERC-Piera esteu convocats a aquest acte. És molt important la vostra presència en un dia tan assenyalat per tots.  

Per la diada, contes i rondalles
Anoia

Divendres Onze de setembre, matinal de llegendes i rondalles a Vilanova del Camí

La secció local d'Esquerra de Vilanova del Camí organitza un acte cultural per commemorar la Diada. L'acte, que començarà a les 12 del migdia al Rovy, consistirà en l'actuació de la contacontes Jordina Biosca, que farà una narració de llegendes i rondalles dels Països Catalans. Per cloure l'acte, es convidarà als assistents a un aperitiu, i se'ls obsequiarà amb una senyera per penjar engalanar el balcó. És la segona edició d'aquesta iniciativa d'Esquerra-Vilanova, que l'any passat es va saldar amb un èxit d'assistència (unes 80 persones). La convocatòria està adreçada a gent de totes les edats, tot i que serà especialment atractiu per la canalla.

Teià

Comiat de la regidora al Casal de la Gent Gran de Teià

Benvolgudes i benvolguts, àvies i avis del Casal de la Gent Gran de Teià, En primer lloc felicitar a les àvies i avis que avui homenatgem amb aquest acte i agraïr a la Junta del Casal i al seu president, Jordi Franquet, que ens hagin convidat a participar-hi. Penso que en aquests darrers sis anys que he estat la vostra regidora, no m’he posat massa solemne en gaires ocasions, però avui ho faré, o si més no ho intentaré, que ja sabeu que més aviat soc de riure que no pas de solemnitat. I ho intentaré perquè avui és un dia molt especial per mi, avui m’acomiado de vosaltres com a regidora de gent gran de l’Ajuntament de Teià. Són molts anys, sis, i són moltes les vivències al vostre costat. Hem compartit, gairebé sempre acompanyada de l’Andreu, les sortides a Montserrat, la festa i el sopar de Carnestoltes, la coca de Sant Joan, els Hometages als avis més grans del Casal, els Homenatges a la Vellesa, un sonat viatge a Massarossa, la publicació i presentació dels llibres de les Dones Sanes, Dones Sàvies.

Taradell

Festa Major i cultura.

Durant el període de bonança, quan el dia s’allarga més, l’activitat associativa de les entitats de tota mena augmenta de manera viva i intensa. Des de la primavera fins a primers d’agost anem de reunió en reunió, setmana rera setmana. I al final arriba el mes d’agost, on tots desitgem uns dies de descans per tal de reiniciar, de cara al setembre les activitats que desenvolupem al poble amb forces renovades. Per això us volem felicitar, a tots els que participeu de les activitats del poble, des de les entitats o des de qualsevol altre àmbit, per la feina ben feta. Desitjar-vos un bon descans estival, ben merescut, i que participeu i gaudiu de la Festa Major. I engrescar-vos a continuar fent la vostra contribució voluntària al poble, ja que vosaltres sou l’actiu més important de Taradell. Amb la vostra tasca aconseguiu que el poble creixi en qualitat de vida i que valgui la pena formar-ne part. Des del grup municipal d’ERC continuarem fent la nostra tasca d’oposició a l’Ajuntament tan bé com sapiguem: fent el control a l’acció de govern, aportant un punt de vista diferent de les coses i expressar-les amb una sensibilitat diferent, intentant posar la nostra empremta en l’acció de govern.

ERC Piera

EL WI-FI ARRIBA A CA N’AGUILERA I EL BEDORC

El divendres 21 d’agost, el 5è Tinent d’Alcalde i regidor de Noves Tecnologies i Mitjans de Comunicació, Jordi Romeu (ERC-Piera), va presentar a Ca n'Aguilera el sistema municipal d’accés a Internet mitjançant la tecnologia Wi-Fi. Aquesta xarxa municipal associada a guifi.net, cobreix ja la ruta des de les masies de la Pineda fins la frontera amb els Hostalets de Pierola, aportant la connexió a Internet amb banda ampla als pobles de El Bedorc i Ca n'Aguilera, així com a les urbanitzacions de Can Mata i Castell de la Ventosa. En els propers dos anys s’espera cobrir tots els nuclis del territori de Piera. La fotografia mostra la reunió amb la Associació de Veïns de Ca n'Aguilera on es va donar la informació necessària per a poder-s’hi connectar.  

Federació de Lleida

Esquerra es compromet amb la Cambra de Comerç de Lleida a potenciar les infraestructures de Ponent i el desenvolupament socioeconòmic de la zona

Esquerra de Lleida s’ha reunit aquest matí amb Joan Simó, president de la Cambra de Comerç de Lleida, per conèixer de primera mà quines actuacions l’entitat està duent a terme en la millora del condicionament de les infraestructures lleidatanes i el conseqüent desenvolupament socioeconòmic de Ponent (recordem que la cambra de Lleida s’ha reunit recentment amb un grup de treball d’infraestructures amb altres cambres catalanes, aragoneses i navarreses). Els independentistes s’han compromès a interferir entre les diferents cambres catalanes i l’administració per poder accelerar les actuacions previstes i crear-ne de noves, i així poder millorar les comunicacions entre Lleida i les grans capitals del país i de l’estat. A la reunió hi han assistit Àngel Vidal, president de la Federació d’Esquerra de Lleida, Miquel Àngel Estradé, diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya, Josep Maria Esquerda, senador per Lleida d’Esquerra i Josep Cosconera diputat de Vies i Obres de la Diputació de Lleida.