Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alcoi

Acte per l'estatut del País Valencià a Alcoi

Dia 21 d'octubre al Casal Jaume I c/Vistabella,8 Alcoi Davant la reforma de l'estatut del País Valencià Esquerra exposarà publicament quin es l'estatut que volem i que el país es mereix. I quin es l'estatut que proposa PP-PSOE. Intervindrà: Agustí Cerdà (diputat i president d'ERPV)

Anoia

ERC-Calaf regala senyeres per la Diada

Amb la voluntat d’aconseguir-ho, la secció ha decidit regalar-la a tothom qui la vulgui lluir. Així, doncs, durant el dijous 8, el divendres 9 i el dissabte 10, de 6 a 9 del vespre, la militància d’ERC de la zona obrirà la Seu del partit a Calaf, al carrer Sant Jaume 55, des d’on les repartriran. ERC de Calaf també ha convocat a les dues del migdia un “dinar nacionalista” per a commemorar la Diada, que es desenvoluparà sota el lema: “Nou Estatut i finançament just per la Catalunya social, Onze de Setembre 2005, Cap a la indepèndència”. El dinar es realitzarà al Restaurant de Calaf La Cuina del Mercat al preu de 15 €. Per tal d’assistir-hi, els republicans preguen confirmació al telèfon 650 51 34 76 (Josep). Aquesta serà la primera acció de la nova executiva de la Secció d’ERC de Calaf, escollida en assemblea el proppassat 13 de juliol. L’històric Francesc X. Duocastella va cedir la presidència a la Primera Tinent Alcalde de Castellfollit de Riubregós i Consellera de Medi Ambient de l’Anoia, Lourdes Oliveras.

Alcoi

ERPV afirmaque la venda de Famosa ha creat malestar a Onil

La venda de l'empresa jugetera Famosa, ha creat desempar, tant als treballador com als veïns d'Onil. ERPV-Foia de Castalla, ha criticat l'ajuntament d'Onil per la pasivitat davant l'operació, i a la generalitat per la manca de recolçament al sector de la jogina. L'empresa Visa Capital (vinculada al grup Santander Hispano) ha comprat la totalitat d'accions de Famosa, al no poder fer front, aquesta, als nous reptes de renovació del sector.

Alcoi

La Comissió Europea farà un seguiment del projecte de parc eòlic del Comtat perquè pot vulnerar una Directiva sobre aus

La Comissió Europea, en resposta a una pregunta presentada per l'eurodiputat d'Esquerra Republicana Bernat Joan, ha anunciat que farà un seguiment dels projectes de centrals eòliques al Comtat i valls de la Marina. La Comissió reconeix que la zona on es pretenen construir els parcs eòlics és d'alt valor ecològic (la Serra d'Alfaro, per exemple, es considera zona d'importància per a les aus, Important Bird Area núm. 163) si bé especifica que la zona no ha estat designada per la Generalitat com de protecció especial (ZPA). Això implicaria un incumpliment de la Directiva 79/409 del Consell, relativa a la conservació de les aus silvestres. De fet, la Comissió manté un contenciós amb l'Estat espanyol (assumpte C-235/04) per no haver establert una xarxa completa de zones de protecció especial (ZPA). La Comissió considera, per tant, que la Generalitat Valenciana ha incumplit la seua obligació de designar les zones més convenients per a la protecció de les aus. Cal dir que la zona on estan projectats els parcs eòlics ha estat proposada com a lloc d'interés comunitari dins la llista biogeogràfica mediterrània, de conformitat amb la Directiva sobre hàbitats.

La Ràpita

Albert Salvadó, nou gerent del Consell Comarcal del Montsià

Aquest mes d’agost el rapitenc Albert Salvadó ha estat nomenat gerent del Consell Comarcal del Montsià. El seu nomenament s’emmarca en el pacte de govern entre el PSC i ERC en aquest organisme: durant els dos primers anys ostentava la presidència Miquel Alonso, pel PSC, mentre que els dos darrers, Alfons Montserrat per ERC. Montserrat, nou president, ha nomenat a Albert Salvadó com a màxim responsable tècnic del Consell. Albert és el tercer rapitenc que és nomenat per ERC en càrrecs de govern. Primer va ser Lluís Salvadó com a delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, i després Carles Pasqual com a responsable de Joventut a les Terres de l’Ebre.

Torelló

La medalla d'or del municipi a Ramon Vinyeta

En Ramon Vinyeta Leyes, ha estat una persona especial, una persona que va anticipar-se en molt anys a l’actual sentiment de reconeixement per l’entorn natural. Quan en el nostre poble de Torelló, quasi ningú es fixava encara en les característiques de la nostre comarca, en els seus topònims, en la seves característiques geològiques, geogràfiques, en les seves cases de pagès, en els seus ponts, camins, rius, rieres, rierols, en els nostres boscos, en les nostres esglésies romàniques, etc, ell ja portava dies, setmanes, mesos i anys de caminades trepitjant la nostre terra, anant sempre acompanyat d’amics i companys, als quals els ensenyava tots els seus descobriments. No cal dir, que ha en la primera guia de Bellmunt, ja fa especial èmfasi en la “Colla Muntanyenca”. Ara fa uns mesos, i amb motiu de la seva mort, el Grup Osonenc de Geògrafs, li va dedicar un recordatori-homenatge, que recull bona part el que cal saber d’ell : “En Ramon Vinyeta és d’aquells personatges que, per l’obra i la trajectòria que té, es mereix el reconeixement i l’admiració de les generacions actuals que ara veiem, amb tota naturalitat, com proliferen guies i llibres de temàtica excursionista i turística.

Torelló

ERC-AM valora la renúncia del regidor de seguretat ciutadana

El grup municipal d'ERC-AM Torelló valora la reúncia del regidor de seguretat ciutadana, Enric Zamora, com un exemple paradigmàtic del mal treball en equip del govern municipal. La renúncia del regidor ve desencadenada per la desautorització de l'alcalde al seu regidor i tinent d'alcalde en el tema de l'acord de la Junta Local de Seguretat sobre la seguretat privada de la carpa i el seu entorn. Zamora ha deixat clar que no dimiteix per aquest tema sinó per la desautorització pública de l'alcalde. Per una manca de confiança. ERC enten la política municipal en el treball en equip, fugint de la concentració de la presa de decisions i treball en una sola persona. un municipi de 13.000 persones no s'ho permet. Amb aquest afer, Miquel Franch, a més de demostrar que prefereix donar la culpa als mitjans de comunicació en lloc de rectificar i assumir els errors propis i del seu equip, ha demostrat no saber fugir d'una pràctica política personalista. A nivell polític, ERC no pot valorar positivament la tasca portada a terme per Zamora, doncs havent sobrepassat l'equador de la legislatura, es mantenen els problemes de mitjans humans, la mala política de control de la zona blava i del casc antic, la manca de resposta al'augment d'actes de vandalisme, a més de perviure el síndrome "porronada" en l'equip de govern socialista.

Alcoi

ERPV Alcoi, veu disbaratat l'aprovació del camp de golf de Xirillet

El PP local va aprovar en solitari, l'adjudicació del camp de golf de Xirillent a l'empresa La Espanyola, divendres 29 de juliol. ERPV Alcoi veu aquest projecte com un disbarat urbanistic més del PP, que mentre destrueix urbanisticament el litoral i el interior del País Valencià té la barra de demanar transvassaments d'aïgua (agressius també amb el medi).

Anoia

ERC recorda que la necessitat de la gent de l’Anoia és un tren ràpid a Barcelona

Per ERC, aquesta és una autèntica necessitat social immediata, i s’hauria de poder fer realitat entre aquest i el següent mandat de la Generalitat, és a dir, en un màxim de cinc anys. Des d’ERC consideren que de la mateixa manera que es poden comprometre 6.500 milions d’euros en fer l’eix transversal ferroviari, o bé 3.500 milions d’euros més en fer la línia 9 del metro de Barcelona, també hi hauria d’haver recursos per fer un gran salt endavant en el servei de passatgers Barcelona-Martorell-Igualada. ERC es felicita de que ja tinguem un estudi de traçat d’eix transversal ferroviari, però remarca que aquest és un projecte per a les futures generacions, a 15 anys vista, que no soluciona els nostres problemes actuals, ni millora la nostra vida quotidiana. Per a ERC, en el supòsit de que es compleixin els terminis, a partir del 2020, l’eix tranversal ferroviari serà un important motor de l’economia de la Conca d’Òdena, sobretot per a l’activitat industrial i de logística, però no resoldrà les necessitats de mobilitat de la majoria d’anoiencs i anoienques, ja que és un tren pensat principalment pel transport de mercaderies entre la península ibèrica i Europa.

Torelló

ERC a favor d'atorgar la medalla del municipi a Ramon Vinyeta i que se li posi a un carrer el seu nom

ERC-AM Torelló es va mostrar favorable a què se li atorgui la medalla del municipi a Ramon Vinyeta per , un ciutadà que Casals, fent ús de la terminologia de Pla, el va qualificar "d'un homenot de Torelló". Per tota la seva tasca cultural i cívica se la mereix, com un reconeixement del seu poble i conciutadans a la seva dilatada trajectòria, essent el referent per moltes persones del poble i d’altres indrets. ERC-AM també va votar a favor que es posi el nom de Ramon Vinyeta a un carrer de Torelló.

Torelló

Casals posa damunt la taula els problemes en seguretat ciutadana de Torelló i Franch respon que la premsa menteix.

El portaveu d'ERC-AM va tornar a insistir en els problemes en matèria de Seguretat Ciutadana a Torelló. Casals va posar damunt la taula, de nou, els problemes de control de la zona blava a Torelló i la disbauxa al casc antic, inundada de cotxes tot i que hi és prohibit l'estacionament i la parada. Casals també va demanar respostes al regidor de Seguretat Ciutadana, Enric Zamora, davant els problemes de vandalisme que ha viscut Torelló. El regidor d'ERC demanà més presència dels mossos que reforcin les mancances d'efectius de la policia local. Per altra banda, ja que el regidor Zamora va relacionar la seguretat vers el vandalisme amb la seguretat de la Carpa, i en declaracions als mitjans locals i comarcals va manifestar que la Junta Local de Seguretat havia acordat que les entitats organitzadores d'esdeveniments hauria de reforçar la seguretat de la zona, el portaveu republicà va preguntar si "vol dir, que la seguretat privada ha de vetllar per la seguretat exterior de la zona? Si una empresa privada ha de ser l’encarregada de la seguretat ciutadana de Torelló?", Casals va manifestar que ERC enten "que qui organitzi un esdeveniment a la Carpa ha de vetllar per la seguretat d’aquest esdeveniment, no més enllà, la seguretat ciutadana és cosa de la policia municipal i dels Mossos d’Esquadra".

Alcoi

ERPV Alcoi lamenta la mort d'Amand Blanquer

El gran compositor Alcoià Amand Blanquer, ha mort avui, ERPV vol donar el condol a la seua familia i amics, i en general a tota la societat alcoiana. El nostre mestre serà sempre recordat per la gran qualitat de la música festera, i obres com l'Opera "El triomf del Tirant"

Alcoi

Manifestació Salvem Xixona

ERPV-Xixona ha denunciat els projectes urbanitzadors previstos a la població i que preveuen la construcció de més de 8.000 vivendes. Davant la imminent construcció de 2.300 cases a la partida del Vergeret i dels PAI aprovats a la zona d'Abió, Esquerra vol expressar el seu rebuig a aquest model urbanístic irracional que recorda els temps més foscos del "desarrollismo" franquista. El Secretari d'Organització d'ERPV, Jordi Vayà, ha declarat que "és una barbaritat edificar 8.000 cases més en un poble de 7.500 habitants i destruir per sempre paratges naturals emblemàtics". Per al dirigent d'ERPV, "aquesta és l'autèntica raó de ser de transvasaments i "aguas para todos": la construcció de cada centímetre quadrat de terra al nostre país". Vayà ha criticat durament els projectes constructius a Xixona, com el del Vergeret o la macrourbanització a l'Espartal, amb 5.500 cases previstes: "el poble se'n ressentirà i molt, perdrà paratges naturals, veurà incrementats els impostos per dotar de serveis el quàdruple d'habitants i perdrà la seua identitat".

Torelló

El Republicà del Ges nº13 mostra el posicionament d'ERC a favor de la municipalització de la Blancaneus

En el programa electoral d’ERC-AM hi figurava la municipalització la guarderia Blancaneus, per això estem satisfets que des de l’àmbit nacional i municipal es treballi en aquest sentit. Recordem breument la història de la Blancaneus: neix a finals dels 60, de la mà del Barri de Montserrat. Ha prestat servei durant molts anys amb ben poques ajudes i amb molta voluntat. Ha hagut de fer molts equilibris per sobreviure. Més d’una vegada les educadores que hi treballen no han cobrat quan tocava, pendents de si arribava la subvenció oficial. A dia d’avui, cobren uns sous poc adequats per la feina importantíssima que realitzen. Per poc que es vulgui es pot saber que el personal que hi treballa porta a terme la tasca educativa al costat de feines administratives, de bugaderia, de cuina i d’altres que no els pertocaria. Ara, formant part d’una acció de Govern de la Generalitat, es presenta l’oportunitat de municipalitzar-la i surt la veu de CiU que diu no Municipalitzar vol dir millorar les infrastructures del Centre, acabar d’homologar i posar al dia les instal•lacions amb càrrec al pressupost municipal.

Alcoi

ERPV es felicita per la renúncia de l'empresa Global 3 Peaker a construir la central tèrmica a Beneixama

ERPV vol felicitar els habitants de la comarca de l'Alcoià i tot el poble valencià per la decisió de l'empresa Global 3 Peaker, SLU de renunciar a la construcció d'una central tèrmica de cicle combinat a les poblacions de Beneixama i Banyeres de Mariola. En una carta adreçada a la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental del Ministeri de Medi Ambient, els responsables de l'empresa justifiquen la seua decisió “davant l'oposició que els Ajuntaments implicats han manifestat al projecte en recents dates”

Alcoi

ERPV es felicita perquè demà el Congrés donarà llum verda als matrimonis homosexuals

Esquerra Republicana es felicita perquè demà tindrà lloc la votació definitiva al Congrés de la llei que reconeixerà el matrimoni entre persones del mateix sexe. El President de la Sectorial de Gais i Lesbianes d'ERPV, Àlex Gisbert, ha declarat que "la llei de matrimoni que s'ha aprovat és de les capdavanteres al món en el reconeixement de les famílies de gais i lesbianes i obeeix als mínims que exigien el projecte de llei proposat per ERPV". Gisbert ha dit també que "Esquerra Republicana va ser la pionera en portar al Congrés, el 2004, la llei de matrimoni i adopció per a gais i lesbianes". El dirigent republicà ha afirmat que "l'impuls d'Esquerra Republicana ha estat fonamental perquè el Govern espanyol reformara el Codi Civil i extenguera el dret al matrimoni a totes les persones". Gisbert, per últim, ha dit que "amb aquesta llei ixen guanyant totes les persones, ja que s'acaba amb una greu discriminació social, i els xiquets, que tindran una família que els cuide, eduque i done afecte".

Torelló

ERC amb els gais, lesbianes i transsexuals

ERC de Torelló s'ha adherit a la declaració pel ple reconeixement dels gais, lesbianes i transsexuals, que encara avui en ple segle XXI és qüestionat per certs sectors de la societat, com es va demostrar en la manifestació realitzada a Madrid setmanes enrere, oposant-se al dret dels gais i les lesbianes al matrimoni i a crear una família, no serien de debò, deien. Els comentaris hi sobren, davant una concepció tant homòfoba de la realitat. Aquí també podríem parlar de l’excels doctor, convidat al Senat pel PP, que pensa que l’homosexualitt es pot tractar mèdicament. Si no concebem la marginació legal i social per motius econòmics o racials tampoc ho fem per l’orientació sexual dels ciutadans. Amb la data en motiu que es fa aquesta declaració hem de recordar també la situació que viuen els gais i lesbianes arreu del món, on en molts llocs són perseguits i represaliats, on es legisla contra l’homosexualitat en llocs tant dispars com Cuba, Aràbia Saudita, Zimbabwe o fins i tot en alguns estats dels EE.

Torelló

ERC-AM Torelló es posiciona contrària a la Vic-Baixàs.

Des d’ERC de Torelló volem mostrar el nostre malestar de com s’ha portat el tema de la interconnexió energètica entre França i l’Estat Espanyol, amb filtracions a la premsa quan encara s’estava discutint en el sí del govern, amb l’objectiu de desgastar políticament a forces que participen del govern. Des de la comarca d’Osona, ERC sempre ha estat contrària a la opció Vic-Baixàs com a qualsevol interconnexió amb França, que convertiria Catalunya en l’espai per on passaria una autopista energètica amb destí a fora de Catalunya i amb origen de les nuclears franceses. Se’ns ha volgut fer creure que Catalunya, i concretament Girona, necessita la interconnexió per abastir-se d’energia. Informes tècnics demostren el contrari i amb la creació de centrals energètiques allà on es necessita més energia (el cas de Girona) pal•liaria les necessitats. Per aquí va la proposta que farà ERC al Congrés espanyol per establir una moratòria de 10 anys per fer una interconnexió amb França.