Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Nou Barris

Escollida la nova Executiva Comarcal d'Esquerra Nou Barris

Aquest dilluns 16 de maig la militància d'Esquerra Republicana de Nou Barris va escollir nova direcció comarcal. L'executiva d'ERC Nou Barris ha quedat de la següent manera: Quim Sangrà, president Àlex Miquel, vicepresident i secretari d'Imatge i Comunicació Carles Julbe, secretari d'organització Francesc Jordi, secretari de finances Ferran Garcia, secretari de Política Municipal Núria Simón, secretaria d'afers socials i dona Jordà De Armengol, secretari de Política Parlamentària Gemma Jordi, projecte entitat En tant que portaveu del Grup Municipal d'ERC al districte, Miquel Roman, també serà present a l'executiva.

Anoia

Acte amb Oriol Junqueras a Igualada

El proper dijous dia 4 de juny el candidat Oriol Junqueras serà a Igualada, a l'acte de campanya que es realitzarà la plaça Pius XII, a les 20h. A part de Junqueras, també hi intervindrà la diputada anoienca Marina Llansana

Anoia

S'inicia la campanya electoral

Un bon grapat d’amics i simpatitzants d’Esquerra Anoia han clavat aquest passat divendres a la Rambla d’Igualada quan passaven pocs minuts de la mitjanit els primers cartells electorals, donant així el tret de sortida a la campanya electoral de les eleccions europees del proper 7 de juny. Recordem que aquest proper diumenge 24 de maig a les 12h tindrà lloc l'Acte central de campanya d'Oriol Junqueras, al Palau de Congressos de Catalunya (Av. Diagonal, 661-671, Barcelona). L’acte central a la Catalunya Central es celebrarà el proper 4 de juny quan el candidat Oriol Junqueras serà a Igualada, a la plaça Pius XII.

Anoia

A licitació l'obre de “construcció de la pista poliesportiva i vestidors" dels Prats de Rei

El dimarts 19 de maig, va sortir publicat al DOGC l’anunci de l’Ajuntament dels Prats de Rei, sobre la licitació de les obres de “Construcció de la pista poliesportiva i vestidors”. El finançament de l’obra provés del PUOSC de l’any 2007, de l’ajut de Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat de la Diputació de Barcelona, del Consell Català de l’Esport i de l’Ajuntament dels Prats de Rei. El pressupost de licitació de l’obra és de 370.810,05€ i el procediment d’adjudicació és a través de procediment obert. El termini previst d’execució de l’actuació és de set mesos. Els licitadors podran presentar les seves ofertes durant vint-i-sis dies natural després de la publicació de l’anunci al BOPB o al DOGC. Des de l’Ajuntament dels Prats de Rei, el primer tinent d’alcalde i regidor d’esports, Marc Sendiu, declara que “estem satisfets d’haver aconseguit treure a concurs una obra que la gent espera fa temps i, ara podem afirmar que serà una realitat aquest any 2009”.

Terra Alta

La Terra Alta amb Joan Puigcercós

Aquest passat divendres dia 15 de maig, es va celebrar a Gandesa una reunió amb el president d'Esquerra i els alcaldes, regidors i càrrecs del partit a la comarca de la Terra Alta. Posteriorment, varen sopar juntament amb molts militants de la comarca (casi 100 persones). Joan Puigcercós va ressaltar el creixement del partit a la Terra Alta i el recolzament que des de la direcció es du a terme per potenciar-lo per les properes eleccions europees... i ser el punt de partida per conquerir uns bons resultats en les municipals de 2011. En les intervencions del sopar varen parlar els dos candidats de les Terres de l'Ebre Sònia Tomàs i Josep M. Sàez, demanant el vot per la opció d'esquerres i republicana: Oriol Junqueras.

Anoia

ERC Alta Segarra edita un nou número del seu butlletí

Esquerra Republicana de Catalunya de l'Alta Segarra ha editat un nou número del seu butlletí titulat "La Forja" En aquest número entre d'altres coses es pot llegir un article sobre les reformes que l'ajuntament de Calaf vol fer en el seu nucli antic, explica la segona assemblea informativa que va celebrar el municipi de Prats de Rei, la xerrada que va efectuar Joan Tardà a Calaf o la visita que va fer Oriol Junqueras (candidat d'esquerra a les elecions europees el proper 7 de juny) el passat 24 d'abril.

Anoia

Autocar gratuït per assistir a l’acte central de campanya a Barcelona

La Federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya, organitza un autocar per assistir a l’acte central de la campanya electoral de les eleccions al Parlament europeu. L’acte es celebrarà el proper diumenge dia 24 de maig a Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya (Av. Diagonal, 661-671), amb la intervenció del cap de llista Oriol Junqueras, i membres de la coalició Europa dels Pobles – Verds. L’autocar sortirà a les 10.45h de l’estació d’autobusos, i és gratuït per als militants i simpatitzants que vulguin assistir a l’acte. És imprescindible fer la corresponent reserva a anoia@esquerra.org o bé al telèfon 610204209.

Esquerra Mollerussa

ERC ALERTA DEL RISC DE PARÀLISI A BENESTAR SOCIAL I A EDUCACIÓ PER FALTA DE DIRECCIÓ POLÍTICA

Finalitzat el procés de preinscripció escolar i amb la mirada posada també en els desplaçaments de població que es produeixen, ERC creu que cal unes actuacions més decidides per frenar processos incipients de guetització d’algun centre públic, per acabar amb la deficient infraestructura educativa municipal i per planificar amb cura i encert la tercera escola d’Educació Infantil i Primària. Alhora, cal avançar-se amb fermesa i visió de futur a les necessitats educatives i d’escolarització dels propers anys, tant a Primària com a Secundària. ERC considera que davant la situació econòmica actual convé implementar polítiques de suport a les famílies que en aquests moments no es potencien des de l’Equip de Govern o són inexistents. I per poder endegar noves i urgents actuacions cal decisions polítiques. Per altra banda, la situació econòmica i laboral de moltes famílies de Mollerussa requereix de noves i actualitzades orientacions en els programes municipals d’atenció a les persones, que es centrin en les necessitats actuals i que prestin una especial atenció als joves, a la prevenció i al risc de pobresa.

Alcoi

PER UNA TELEVISIÓ SENSE FRONTERES, per TV3 al País Valencià

Acció Cultural del País Valencià, com molts ja sabreu, ha engegat una campanya que considerem important: una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) d’àmbit estatal anomenada “Televisió sense fronteres: l’espai de comunicació de les llengües catalana, euskara i gallega”. Una iniciativa que respon a l’intent de trencar l’espai comunicacional català. Perquè no podem veure tv3 al País Valencià? QUÈ ÉS UNA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR (ILP)? Una ILP és una iniciativa ciutadana per aconseguir l’aprovació d’una llei mitjançant la recollida de signatures. És només a través d’una ILP d’àmbit estatal que podem reclamar que es respecte el dret dels mitjans de comunicació d’emetre en català a totl’àmbit dels Països Catalans. QUI L'AVALA? Persones de reconegut prestigi que fan d’impulsores del projecte: els tres presidents de la Federació Llull –Jordi Porta, Jaume Mateu i Eliseu Climent-, el president de l’IEC Salvador Giner, els presidents del País Valencià Josep Lluís Albinyana i de Catalunya Jordi Pujol i Pasqual Maragall, l’ex president del Parlament espanyol Fèlix Pons, l’exvicepresident del Parlament espanyol Josep Bevià, l’exconseller de Cultura de la Generalitat valenciana i actual cònsol del Govern espanyol a Nova York Ferran Villalonga, el fundador del PNPV i exdiputat Francesc de Paula Burguera, els artistes Andreu Alfaro, Carles Santos i Xavier Mariscal, el president del FC Barcelona Joan Laporta, o els abats de Montserrat i Poblet, entre molts altres.

Alcoi

PP, tot mal o quelcom be

Tots sabem de la gran diferència que tenen Esquerra i el PP no sols perquè tinguen diferents noms sinó per la política que cadascú porta endavant. A Alcoi el PP local aposta per un Hotel a la Font Roja cosa que nosaltres no aprovem de cap manera per l’impacte mediambiental que tindrà sobre el parc. Les conduccions de l’aigua,la destroça que farann les excavacions per construir l’aparcament sota els xalets, per la privatització d’un espai públic i moltes raons més que la Plataforma ha esmentat en reiterades ocasions amb la qual estem completament d’acord. També han contribuït i molt ha destruir part de la Serra de Mariola anomenada Serelles,això sí ara disposem d’una urbanització per acabar,sense habitar i amb una serra arrossegada. En altres temes,per citar alguns casos com la sanitat,no fan res per tindre els centres de salut amb els pediatres que cal i tampoc per tindre zones com Batoi i Zona Alta ben coberts amb un centre de salut i no una dependència per obrir-la a ratets.

Anoia

Oriol Junqueras participa en el sopar de commemoració de la República Catalana

El passat divendres 24 d’abril, la federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya, va celebrar el tradicional sopar de la República, que com cada any organitza en commemoració de la proclamació de la República Catalana del 12 d’abril de 1931, per part del President Francesc Macià. L’acte, en el qual van assistir més de 300 persones, va comptar amb les intervencions del president d’ERC Anoia Josep Maria Palau, de la diputada anoienca Marina Llansana i del cap de llista d’ERC a les properes eleccions europees Oriol Junqueras. En el seu discurs Junqueras va fer valer els seus dots d'historiador i professor universitari, i amb una retòrica molt amena i desenfadada, va fer cinc cèntims de la situació prèvia la proclamació de la República, de diferents avenços socials i nacionals que aquest període va aportar, i també del funest final que va suposar l’aixecament feixista. Junqueras també va parlar de la situació actual del país i va demanar que “tan polítics, com mitjans, sindicats i empresaris haurien de fer un esforç, perquè Catalunya no es pot permetre el luxe de no tenir representació directa a les eleccions europees” .

Anoia

Sopar comarcal de commemoració de la proclamació de la República Catalana. Entrega del premi Estel Blanc.

El proper divendres dia 24 d'abril, la Federació comarcal d'ERC organitza el sopar anual de commemoració de la proclamació de la República Catalana, per part del president Macià enguany fa 78 anys. Coincidint amb aquest acte, es farà l'entrega de la cinquena edició del premi Estel Blanc, que la Federació comarcal entrega a una persona o entitat que s'hagi significat en la defensa de la identitat catalana. Oriol Junqueras, candidat d'ERC en les properes eleccions europees ens acompanyarà en aquest sopar obert a tota la militància, simpatitzants, amics i col·laboradors d'Esquerra de la comarca. El preu del sopar és de 18€, amb un preu especial per a joves i jubilats de 10€. Per a un bon desenvolupament de l'acte, és imprescindible fer la corresponent reserva de plaça a través del correu electrònic anoia@esquerra.org o bé al número de telèfon 610 204 209.

Anoia

Inaugurada la seu d'Esquerra a la Pobla de Claramunt

El passat divendres va tenir lloc la inauguració del local d’Esquerra Republicana de Catalunya de la Pobla de Claramunt. A l’acte, que va comptar amb la presència d’Anna Simó, portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra al Parlament de Catalunya, i de la diputada anoienca Marina Llansana, van assistir-hi un quarantena de persones, entre les quals hi havia militants, simpatitzants i amics de la formació republicana, així com representants d’entitats del poble, i les representacions locals de CDC i del PSC, que havien estat convidades a l’acte. Va encetar els parlaments Jordi Cruz, president de la secció local d’ERC-la Pobla, que va agrair la presència dels assistents i va fer un repàs a l’evolució de la secció local des de la seva creació l’octubre de 2002. Cruz va definir com un pas més en la consolidació del projecte d’Esquerra a la Pobla la inauguració de la seu, que va posar a disposició de tots els poblatans i totes les poblatanes. Per la seva banda, tant Anna Simó com Marina Llansana es van referir al treball que Esquerra està desenvolupant en el món local, i van parlar del moment actual del partit.

Anoia

Aquest divendres sopar de la República presidit per Oriol Junqueras i entrega del Premi Estel Blanc.

Aquest proper divendres 24 d’abril la Federació comarcal de l’Anoia d'Esquerra Republicana de Catalunya organitza el sopar anual de commemoració de la proclamació de la República Catalana, per part del president Francesc Macià el 14 d’abril del 1931 a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Aquest any l’encarregat de presidir el sopar serà l’historiador, escriptor i candidat d’ERC a les properes eleccions europees del 7 de juny Oriol Junqueras. Aquest sopar està obert a tota la militància, simpatitzants, amics i col·laboradors d'Esquerra de la comarca. El Ball de Faixes de Tous guanya el premi estel Blanc Coincidint amb aquest acte, es farà l'entrega de la cinquena edició del premi Estel Blanc, que la Federació comarcal atorga cada any a una persona o entitat de la comarca que s'hagi significat en la defensa de la identitat catalana. Josep Maria Palau president d’ERC Anoia i Daniel Abulí membre de la Comissió Estel Blanc van anunciar, aquest passat dilluns en roda de premsa a la seu d’ERC, que aquest any la distinció del premi Estel Blanc ha recaigut en el Ball de Faixes de Sant Martí de Tous.

Anoia

Del 30 d'abril al 3 de maig, Setmana de la Joventut a Carme

Els dies 30 d'abril, 1,2 i 3 de maig es fa a Carme la Setmana de la Joventut. El programa d'activitats és farcit de propostes per als joves que van des de concurs de playback, karaoke, concurs de play station, campionat de volei i concerts. Per aquesta edició Carme fa una aposta potent i porta a l'escenari del teatre en Pau Riba, acompanyat dels Mu, veïns d'Orpí; seran teloners en Faerica, d'Igualada, i acabaran la festa els punxadiscos locals Xic i Pepe. No us la perdeu! Teniu tota la informació a l'arxiu adjunt i a www.carme.cat

Catalunya Central

La Dona al món rural del segle XXI

Des d’Esquerra estem convençuts de que els coneixements i les experiències de les dones pageses són imprescindibles per a la cohesió social i el desenvolupament sostenible en el món rural. En els últims anys s’han endegat diversos projectes adreçats a fomentar la transmissió dels sabers tradicionals de les dones rurals, reconèixer i fer visible la seva contribució al manteniment de les explotacions familiars i fomentar les xarxes de proximitat per aconseguir garantir a aquest col1lectiu els seus drets com a dones. Ningú ha dit mai que assolir drets sigui fàcil i encara menys, aconseguir la desitjada paritat en un món encara masculinitzat com és el rural. Per aquest motiu, em plau convidar- te a la Jornada de dona i món rural el proper 18 d’abril a les 11h al Local Polivalent de l’Ajuntament de Muntanyola (C/ Serrarrica, al costat de la piscina municipal).Comarca d'Osona El programa de la jornada és el següent: 11h Benvinguda a càrrec de Bruna Ferrer, Secretària de la dona d'Esquerra-Osona 11.

Alcoi

Dret a decidir

L'avantprojecte que proposa el PP de la Generalitat respecte al tema de la llei d'avortament és una llei que no protegeix en cap moment el dret a decidir per part de la mare. Potencia el no avortament posant un fum de de mitjans econòmics i administratius per a què les dones tinguen l'edat que tinguen continuen amb l'embaràs,amb ajudes econòmiques i subvencions i per últim proposa que en el moment que tinguen el fill posar els mitjans per a l'adopció el que posa en taula "mares de lloguer". Promouen que cap dona avorte,continuant amb l'embaràs i finalment si no el volen faciliten pares adoptius. "És una declaració que promou mares de lloguer que sols tindràn fills per gestar-los". Assegurà el dirigent d'Esquerra-Alcoi. Des d'Esquerra Republicana d'Alcoi donem suport a totes aquelles mares que han de rebutjar la maternitat per diversos motius i entenem que la vida ha de ser per davant de tot desitjada. Piedi Barrull i Barrull Secretària de la Dona Esquerra-Alcoi