Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Anoia

Entesa per la Llacuna edita un nou butlletí local

El grup municipal d'Entesa per la Llacuna, ha editat el tercer número del seu butlletí local. En aquest nou número s'informa de les darreres actuacions municipals d'EL, i dels posicionaments en els darrers plens municipals. El butlletí, s'ha distribuït per totes les cases del municipi.

Anoia

Els Prats de Rei, rehabilitarà les cobertes del cementiri municipal amb el FEIL

El passat dimecres 4 de febrer, el Ministerio de Administraciones Públicas (MAP), va comunicar a l’Ajuntament dels Prats de Rei, l’aprovació de la memòria valorada que van presentar per a l’obra “Restauración de las cubiertas del cementerio de Prats de Rei”. Aquesta actuació té un pressupost de 95.043€, que és la quantitat total que li pertoca als Prats de Rei, com a aportació del Fondo Estatal de Inversión Local (FEIL). L’obra consistirà en la restauració de dues cobertes que actualment es troben en un mal estat i també en fer la coberta d’un conjunt de nínxols que no actualment no tenen cap coberta. També es sanejarà la part posterior i s’incidirà especialment, en el tema dels desaigües en diversos zones. Des de l’Ajuntament, Marc Sendiu, primer tinent d’Alcalde, exposa que “aquesta és una actuació que ha estat molt demanada per la gent de Prats i, com a equip de govern, varem creure que era prioritària i així ho vam exposar al Ple Municipal, el qual hi va donar el vist-i-plau per unanimitat”.

Alcoi

EL FUTUR DE LES NOTRES FESTES A BRUSSEL.LES

El 23 de maig de 2007 el Parlament europeu aprovava la Directiva 2007/23/CE, sobre la posada al mercat d'articles pirotècnics. Des d'aleshores, s'ha anat generant una inquietud creixent entre els grups de foc (balls de diables, bèsties de foc, colles de foc,colles de dimonis, cordaes, mascletaes, falles, correfocs, etc.), que temen els efectes restrictius que pugui suposar l'aplicació d'aquesta directiva. Aquesta directiva, que disposa de tres anys per a la seva transposició (els estats membres han d'adaptar i publicar com a molt tard el 4 de gener de 2010les disposicions necessàries per donar-ne compliment) s'adreça a la fabricació, l'emmagatzematge i l'ús professional (s'acaba per afectar també el seu ús recreatiu) dels articles pirotècnics. Fonamentada a partir d'una nova catalogació dels articles pirotècnics, la Directiva introdueix limitacions molt severes en les distàncies de seguretat o en l'edat dels usuaris. Les festes del foc als Països Catalans ve de molt antic.

Anoia

Jaume Solé es reuneix amb el secretari de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya

Jaume Solé, membre de la candidatura municipal d'Esquerra a Capellades, es va entrevistar amb el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Bosch, per interessar-se per l'actual situació de l'antena ubicada a la muntanya de Miramar, i tractar sobre possibles alternatives. Aquesta infraestructura va passar de titularitat pública a mans d'un operador privat de telecomunicacions. Així, doncs, avui en dia no pot ser utilitzada per entitats, capelladines o no, sense ànim de lucre i amb voluntat de servei públic, si no és pagant prèviament a una empresa privada pel seu ús. Jaume Solé es mostrà satisfet davant de l'interès demostrat pel secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació i la possibilitat d'explorar noves vies després de les pertinents consultes tècniques i jurídiques. Jordi Bosch feu presentació al Consell Comarcal de l'Anoia de Anoia Connecta, un pla que contempla 4,4 milions d'euros d'inversió en infraestructures i serveis de telecomunicacions a la comarca fins al 2010, demostra a bastament la preocupació de la conselleria per la millora de les telecomunicacions.

Taradell

Pla Zapatero: algunes oportunitats perdudes.

El govern de l’estat, va aprovar un pla pel qual repartia entre els ajuntaments un 8.000 milions d’euros, d’una manera proporcional al nombre d’habitants de cada municipi. El pla pretenia crear ocupació sobretot entre un dels sectors més castigats per la crisi, el de la construcció. A Taradell això li suposa l’aportació d’un milió d’euros extra, que s’ha repartit entre diverses obres menors. No és atribuïble a l’equip de govern la improvisació ni la precipitació amb la que s’han hagut de triar i redactar els diferents projectes. Les bases del mateix pla donaven ben poc temps per fer-ho, i a més coincidia amb les diades de Nadal pel mig i altres convocatòries importants, com la del FEDER (Fons estructurals europeus). Taradell, com tothom, s’ha hagut d’afanyar i no haurà tret el profit del milió d’euros per la desconfiança pròpia que genera el pla, ja que són molts els dubtes que genera la seva aprovació i execució, i molts el problemes que se’n poden derivar si l’estat fa una interpretació estricta de les bases que el regeixen.

Alcoi

Esquerra uneix a tota l'oposició

Esquerra va presentar al Plenari del 30 de gener una moció que fou recolzada per tots els partits de l’oposició. La iniciativa i la posterior exposició, a càrrec del President d’Esquerra-Alcoi Josep Cortés, va tenir com a resposta l’adhesió del PSPV-PSOE, Esquerra Unida-Entesa i el Bloc. Com era d’esperar, el PP local intentà esquivar aquest tsunami de problemes i deficiències educatives que patim de ple tots els valencians i valencianes i segueix fent demagògia en les seues intervencions, garbellant números i xifres per tal de “marejar la perdiu” i així no haver de reconèixer les mancances existents al sistema educatiu. No ens estranyem, doncs, si durant els propers dies els escoltem dir barbaritats com ara que l’objectiu del PP és “reforçar l’escola pública” quan tots els estudis i paràmetres a partir dels quals s’analitza la realitat del sistema educatiu valencià posen de manifest que aquest és molt defectuós; o que “volen potenciar el trilingüisme” sabedors que la llengua autòctona del País Valencià retrocedeix dia rere dia.

Anoia

ERC Igualada fa costat a les colles de diables, bèsties de foc, trabucaires i colles de foc portant al Ple d’Igualada una moció de suport a les tradicions de foc

El Ple de l’Ajuntament d’Igualada ha aprovat, a proposta d’Esquerra, una moció per a la defensa i manteniment de la tradició dels balls de diables, bèsties de foc, trabucaires i colles de foc. Aquestes entitats veuen en perill la seva activitat des que l’any 2007 es va aprovar una directiva europea molt estricta sobre la posada al mercat d’articles pirotècnics. Conscients dels efectes restrictius que pot suposar l’aplicació d’aquesta directiva, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació del Govern de la Generalitat està treballant perquè el Govern espanyol, que haurà de fer la transposició de la norma europea abans del gener del 2010, tingui en compte les especificitats de les tradicions catalanes a l’hora d’elaborar i aprovar el Reial Decret perquè no perjudiqui els correfocs, els diables infantils o festes amb pirotècnia com la mateixa revetlla de Sant Joan. El regidor responsable de temes culturals Oriol Solà afirma que “el Ministeri d’Indústria ha d’escoltar les peticions del Govern de la Generalitat perquè si no quedarien escapçades una part molt important de les tradicions catalanes que han tingut històricament el foc com a eix central”.

Anoia

Esquerra a l’Anoia fa balanç i es marca objectius amb el congrés comarcal fet el passat dissabte

Tot i el temporal de vent, i amb l’assistència de cinquanta tres militants de tota la comarca, la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Anoia, va celebrar aquest dissabte passat, dia 25 de gener, el seu congrés comarcal anual. L’assemblea de militants va ser precedida d’una reunió de treball prèvia del conjunt des grups municipals de la comarca, en la qual es va tractar sobre els objectius i estratègies electorals de cara a les properes eleccions municipals i sobre tot el conjunt de serveis que actualment el Consell Comarcal de l’Anoia pot oferir als municipis de la comarca. Aquesta part de la reunió va ser coordinada pel conseller comarcal d’Esquerra Xavier Bermúdez i també va comptar amb la participació dels consellers comarcals Carles Casanova, Jordi Mercader i Joan Torras. En el Congrés, es va escollir un nou membre per al Consell Nacional d’Esquerra, que li correspon a la comarca de l’Anoia des del passat 25 Congrés, a causa del seu major nombre de militants a la comarca.

Alcoi

MOCIÓ EN DEFENSA D'UN ENSENYAMENT PÚBLIC

El passat 15 de gener el President d'Esquerra a la localitat d'Alcoi va presentar al registre d'entrada a l'Ajuntament una moció que confia poder defensar el pròxim Plé del 30 de gener.Aquesta moció sol.licitarà l'adheriment del plenari al manifest de la Plataforma en defensa d'un ensenyament públic i la concentració dels regidors a la porta de l'Ajuntament per tal de llegir el manifest.Aquesta Plataforma s'ha creat per les mancances que tenim a l'escola pública i en la que estan formacions politiques com el PSPV-PSOE,Bloc Nacionaliste Valencià,Iniciativa PV,Els Verds EEPV,i com no ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAÍS VALENCIÀ

Alcoi

Esquerra amb el poble Palestí

El passat 24 de gener,es va celebrar a Alcoi una manifestació,que va anar des de la Rosaleda fins a la Plaça d'Espanya.Aquesta manifestació va ser convocada per la Plataforma Solidaritat amb el Poble Palestí composta per la comunitat palestina a Alcoi i comarca i a mes va ser l'encarregada de portar les pancartes que feien una crida contra el genicidi,el terrorisme de l'estat islaelià i les injusticies.També es va poder llegir una pancarta que recordava que Espanya és un País que ven armes als israelians. Van participar unes 500 persones entre les que es trobaven partits politics de l'oposició,Esquerra i altres grups de la comarca.El President comarcal d'Esquerra Josep Cortés,va aprofitar l'ocasió per parlar amb els membres palestins de la Plataforma per oferir el suport d'Esquerra.

Polinyà

Esquerra va sol.licitar la revisió de les ordenances fiscals aprovades per ajustar-les a l'IPC real.

El mes de gener d'enguany, un cop coneguda la dada oficial de l'IPC interanual de desembre, es va sol.licitar a l'equip de govern l'ajust de la pujada de les taxes i tributs municipals que s'havien aprovat mesos abans agafant com a referència les dades de l'IPC del mes de Setembre. L'augment és d'un 4.6% de mitja. Els convenis dels treballadors, en la seva majoria, fan servir l'índex de desembre per ajustar els salaris. Aquest any va ser tant sols de l'1.6 %. El govern Espanyol realitza la revisió de les pensions amb la dada del mes de novembre, aquest any va ser del 2.5%. No entenem com, degut a la greu crisi que patim, l'equip de Govern Municipal no ha rectificat i ha rebaixat la pressió fiscal, fent servir com a referència l'IPC que ens afecta a tots i que regula els nostres salaris. A causa de la poca sensibilitat dels qui governen l'ajuntament, els ciutadans veuen augmentada la pressió fiscal entre un 2% i un 3 % de forma totalment injustificada. No només això, al mes de Març també es van revisar les taxes per la prestació del servei de l'aigua establint un nou cànon, fins ara inexistent a Polinyà, que farà augmentar el rebut una mitja d'entre un 4 i un 5 %.

Anoia

Missa occitana a Prats de Rei

El passat diumenge, la població dels Prats de Rei, fou l’escenari de la trobada entre les cultures occitana i catalana. El CAOC (Cercle d’Agermanament occitano-català), amb la col•laboració activa de l’Ajuntament dels Prats de Rei organitzà per tercera vegada una missa amb llengua occitana. La Missa, a la que hi assistiren més de dues-centes persones, fou presidida per Monsenyor Valentí Miserachs i concelebrada pel rector de la parròquia de Santa Maria dels Prats de Rei, Mn. Carles Riera. Posteriorment, hi va haver un dinar col•lectiu i a la tarda, com a novetat, a la Sala Polivalent, hi hagué un recital de música. Va encetar la vetllada, el cor d’aquí a la comarca “Cor Trimbants” i després, davant més de dues-centes persones, el cantautor occità Patric va oferir un extens repertori de cançons pròpies occitanes i va cloure la seva actuació amb l’himne occità “Sa Canta”. Per a finalitzar l’acte es passà una projecció el programa 30 minuts, sobre la realitat actual d’Occitània i les dificultats que té la seva llengua a sobreviure davant del francès, present a les institucions públiques i també en d’altres estaments.

Alcoi

PLA D'INVERSIÓ LOCAL

El President d'Esquerra-Alcoi,Josep Cortés demana al Govern Local del PP que incloga en el Plà d'inversió Local de Zapatero,el Prec que Esquerra va fer el passat Plé del mes d'octubre en el que demanaven una millora en l'accés des del carrer Oliver fins al Polígon Sant Benet anomenat Camí de la Murtera.Aquest accés al Polígon sols disposa d'un carril per que circulen els vehicles en els dos sentits,no té vorera per que puguen circular els vianants i tampoc disposa d'enllumenat.Amb açó Esquerra vol recordar al Regidor Javier Castañer que en el Plé va donar llum verda a aquest Prec i ara es el moment. Un altre Projecte necessari per Alcoi aprofitant l'ajud del Govern Central seria la construcció d'un Crematori,ja que una ciutat com Alcoi sembla mentida que encara no dispose d'ell

Polinyà

Representants de la plataforma Polinyà Puja al Tren rebuts pel grup d'Esquerra al Parlament.

Representants de la plataforma Polinyà Puja al Tren van ser rebuts pel Diputat Pere Vigo i la diputada i Portaveu Anna Simó en el marc dels contactes que aquesta entitat va establir amb els grups parlamentaris, per tal de donar a conèixer les seves reivindicacions per a Polinyà en matèria ferroviària . Des del Grup parlamentari d'Esquerra se'ls va comunicar el ple suport a les seves demandes, així com el compromís de treballar per assolir-les.

Anoia

Xerrada per a pares i mares a Vallbona

Com conviure amb un/a adolescent? Llibertat i límits Data: dilluns, 21 de desembre a les 19 h Lloc: SES Vallbona d’Anoia, c/ Reguerot, s/n La xerrada tractarà temes com l’exercici de l’autoritat versus exercici del poder, la comunicació versus el control, la flexibilització dels llaços familiars, com conjugar llibertat i límits i l’abordatge de les situacions habituals de conflicte. La sessió anirà a càrrec de l’Associació de planificació familiar de Catalunya i Balears i està dirigida a pares i mares d’adolescents. L’acte és organitzat per l’AMPA de la SES de Vallbona d’Anoia amb el suport de l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia i la Diputació de Barcelona.

Taradell

Taradell aprovarà un POUM poc transparent, sense consens, ni participació

Un dels punts més importants que vam tractar al passat ple de l'Ajuntament, va ser l'aprovació provisional del POUM. Com és sabut, aquest POUM no ha sigut massa participatiu, o no tant com haguéssim desitjat. Prova d'això és que la comissió de seguiment que per llei s'havia de crear, es va constituir quan Esquerra la va reclamar mitjançant una moció. Malgrat això, la feina que hi hem pogut fer ha estat poca, ja que el 90% del POUM ja estava decidit. I els canvis que hi han hagut no han estat pactats, sinó fruit de les decisions de l'equip de govern. Es pot dir que més que una comissió de seguiment o avaluació del POUM, ha estat, per a l'Ajuntament, una comissió informativa, on no s'hi podien fer aportacions. Tot i això, sorprenentment, l'equip de govern es queixava en el ple que Esquerra no ha tingut voluntat de pacte. Vam recordar que en les últimes reunions, celebrades mesos abans de l’aprovació del POUM, ens vam assabentar d'importants canvis d'última hora: la nova zona d’activitats industrials sota La Madriguera, la requalificació de terrenys d’equipaments públics que ara passen a sòl industrial al polígon del Vivet, o una nova carretera a prop del mateix polígon.

Anoia

ERC el Bruc organtiza una xerrada sobre el 78è aniversari de la proclamació de la república catalana, i una exposició de cartells

La secció local d'ERC del Bruc, ha preparat per aquest dissabte dia 17 de gener, un acte de commemoració de la proclamació de la república catalana. L'acte consistirà en una xerrada a càrrec de Daniel Camon, escriptor i periodista, autor del llibre "Un sol camí"; Gerard Fernàndez, responsable territorial de la Plataforma pel Dret a Decidir, i Jordi Feixes, historiador i antropòleg. Tot seguit s'inaugurarà l'exposició "Els cartells de la guerra civil", una mostra del cartellisme de la guerra dels tres anys. Tot plegat es realitzarà a la sala d'actes de Can Casas, a les dotze del migdia. En finalitzar l'acte, es servirà un petit refrigeri.

Blanes

Esquerra de Blanes exigeix al Govern Municipal realitzar una auditoria dels comptes de l'Ajuntament del període 2003 - 2008

El passat dissabte 10 de Gener, el Grup Municipal Socialista de Blanes, va denunciar la suposada “falta de transparència i la deplorable gestió econòmica» del govern de CiU, PDB i PP. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, creiem que l’exercici de la coherència i transparència ha de ser una realitat a totes i cadascuna de les administracions publiques del nostre país, el que no creiem oportú, i a la vegada ho trobem una irresponsabilitat, que el Partit Socialista realitzi un estudi sobre els comptes municipals, sense tenir en mà tota la informació disponible de que disposa l’Ajuntament de Blanes, ja que aquesta falta d’informació crearia una situació de desinformació i engany envers la ciutadania de Blanes. En moments com els actuals, on la crisi econòmica està afectant a totes les economies del país, des de les públiques fins a les privades, incloent l’economia familiar de tots els ciutadans i ciutadanes, des d’Esquerra Republicana de Catalunya, exigim al Govern de l’Ajuntament de Blanes, que engegui una Auditoria interna de comptes de l’Ajuntament de Blanes que englobi el període de temps des del 2003 fins el 2008.